Három ki tudja mennyire fontos pont

A húsvét ebéd utáni sonka-torma visszaböfögések remek vizuális hátteréül szolgált a vasárnap délutáni Aston Villa – Liverpool. A decemberi, váratlanul könnyedén ránk mért győzelmük után mindenképpen sikeréhes Liverpoolt vártunk a pályára, és ha a Villa Park gyepét nem is tépték ki foggal a vörösök, elég okosan és kreatívan fociztak ahhoz, hogy megérdemelt győzelmet mérjenek egy jó formában lévő, PL életéért küzdő kiesőjelölt ellen – ami tavasszal mindig szép tett.

Gerrard - Coutinho

Három dolog miatt tarthattunk kicsit ettől a meccstől. Egyfelől ott volt a válogatott szünetek utáni mindenkori kérdőjel, hogy mennyire tud pár nap alatt visszarázódni a csapat a szétszéledés után, másrészt ott volt az a faktor is, hogy ha valamibe, akkor a Southampton elleni játékába pont nem akarjuk, hogy visszarázódjon a Liverpool. A harmadikat pedig úgy hívják, hogy Christian Benteke. A belga csatár tizenhét gólnál tartott idén Angliában vasárnapig, melyből két emlékezeteset nekünk is lőtt decemberben az Anfielden. Joggal tartottunk tőle most is, az energikusan kezdő Villát mozgásban tartotta elől, a harmincegyedik percben pedig szép lövéssel szerezte meg a vezetést a hazaiaknak az amúgy bűnrosszul játszó Agbonlahor lekészítéséből. Arra nyugodtan lehet rakni összegeket, hogy Benteke ősztől máshol játszik majd, ha bent marad az Aston Villa, ha nem.

Rossz emlékeket idézett tehát a meccs első fél órája, egy néhány lehetőséget kidolgozó, de alapvetően bágyadt Liverpool játszott a klasszisa által feltüzelt Aston Villával. Szerencsére azonban jó ébresztő volt ez a bekapott gól, felkapcsolta a tempót a Pool és már a szünetig simán meg is lett volna az egyenlítés, ha Suarez  nem olyan hulla fáradt amilyen és a három-négy helyzete közül egyet bevarr. A második félidő eleje aztán tökéletesen alakult, egy remek Gerrard – Coutinho – Henderson akcióval két perc alatt meglett az egyenlítés, majd ezt követően is odaszegezte az addigra elszontyolodni látszó Villát a saját kapuja elé a Liverpool, így a vezetés is mind inkább érett. A hatvanadik percben aztán el is jött mindez (úgy néz ki ezt a meccset harmadokban játszották), Suarezt vágták fel úgy a tizenhatoson belül, hogy azt még neki sem lehetett nem megadni. Gerrard berúgta, 1-2. Stevie ezután mentett még egy hatalmasat is fejjel, így akadályozva meg az egyenlítést – a Liverpool pedig mindeközben a körülményekhez képest higgadtan lehozta a harmadik harmadot, egy lesgólra futotta csak benne az Aston Villának. Megérdemelt győzelem volt ez és jó alap lehet ahhoz, hogy visszatérjen a győzelmi széria útjára a Liverpool, ami aztán ki tudja mire lesz elég a végelszámolásnál. Suarez pedig remélhetőleg aludt egy nagyot hazafelé a csapatbuszon.