Kikapunk

Szombat délután a Southampton ellen idegenben folytathatja a Liverpool azt a sorozatát, amire Top 4-es csapat verés oldalon tíz hónapja, hármas győzelmi széria oldalon pedig két éve nem volt példa. A tabella barátságosan fest jelenleg még az egymeccses fórunk ellenére is, az új igazolások jól muzsikálnak, a középcsatár gólkirály aspiránssá vált az elmúlt hetekben. Enyhe rózsaszín árnyalatot vett tehát az a vörös, de ne feledjük közben, hogy a Tottenham ellen is segítségünkre volt a pesszimista hangvételű beharangozó, így most arra készülünk, hogy magabiztos győzelmet fog aratni felettünk a Soton. (aztán persze majd fordítva lesz, de ezt csak zárójelben, hogy ne lássa a karma)

Southampton - Liverpool

A Szentek nincsenek valami jó formában, az elmúlt nyolc meccsükből csak egyet nyertek meg, az is egy olyan Mancester City elleni 3:1 volt, amit azóta nem tud senki hova rakni, köztük a csapat maga sem. Ennek a sornak a nagy részét Mauricio Pochettinoval, a január közepén kinevezett fiatal edzővel a padon hozták le, így joggal lehet olyan érzésünk, hogy a Southampton elég ingatag lábakon áll mostanában, így megfelelő ellenfélnek tűnik a liverpooli tavasz folytatásához. Az őszi találkozó 1:0-s hazai győzelemmel végződött az Anfielden, az eredmény viszont nem tükrözte azt a dominanciát, amit a Liverpool mért a sotoniakra aznap.

Az a Liverpool, ahol ma Reina játéka kérdéses a vádlisérülése miatt, bár az idén viszonylag sokat foglalkoztatott Jones teljesítményét nézve nem kell rágni a körmünket a kapusposzt miatt, megbízható munkát tud nyújtani az ausztrál beugró is. Előttük a Johnson – Agger – Carragher – Enrique négyes valószínűsíthető, Skrtel elviekben már játszhat, gyakorlatban majd meglátjuk, a madárcsiripek szerint nem túl felhőtlen a viszonya Rodgersszel, így nem biztos, hogy Carragher búcsúhetei alatt sokat találkozunk majd vele a pályán. Középen Lucas és Gerrard fix kezdők, eléjük jöhet eggyel feljebb a talán esetleg kicsit mintha magára találni látszó Joe Allen vagy a Spurs elleni ügyetlen, de fontos góljától keményebb tökkel érkező Downing jobb szélre. Sturridge centerezni fog, Coutinho a bal szélen remekelhet a betervezett 60 perce alatt, Suarez pedig most is sok helyen fog feltűnni, és reméljük legalább egyszer ma is látni fogjuk a csuklóját csókolgatva a lassításokban. A legszimpatikusabb forgatókönyv egy Wigan-szerű, hamar biztos vezetést szerző meccs volna, ami során nyugodtan kísérletezgethet Rodgers. Részemről például szívesen megnézném a klasszikusabb 4-4-2-t ettől a Pooltól egy mostaninál feljebb tolt Gerrarddal és egyvonalas Sturridge – Suarezzel, de egy sok feladattal ellátott box-to-box Hendersont is jó lenne látni, legalább egy jó negyed óra erejéig. Mindehhez persze az kell, hogy magabiztosan vezessünk a Southampton ellen úgy, hogy már ne legyen nekik sok kedvük focizni.

Viszont kabalából inkább induljunk ki onnét, hogy kikapunk.