Liverpool – Swansea, legyőzni önmagunk

A vasárnap délutáni meccsen a legfőbb feladat az lesz, hogy legyőzzük önmagunkat, kikecmeregjünk az elmúlt néhány meccses gödörből, valamint lehetőség szerint játszunk egy jó meccset.

Liverpool-Swansea

A Swansea feljutása óta, amolyan mumussá vált nálunk hiszen négy összecsapáson két 0-0-s döntetlent és két vereséget sikerült elszenvedni tőlük. Nézzük a holnapi meccset befolyásoló tényezőket: a frissesség nem mellettünk fog szólni, hiszen ez lesz a héten a harmadik meccs melyen erős kezdővel fogunk kiállni, míg a Swansea legutóbb múlt hét szombaton játszott meccset. Az elmúlt öt meccsünk eredményei: 2 döntetlen három vereség sem mellettünk szólnak. Ellenben az, hogy Sturridge visszatér a kezdőbe sokat fog javítani a helyzetkihasználásunkon. Mellettünk szól az is, hogy a Swansea nem egy fizikális rakkolós, kontracsapat, melyek ellen szenvedni szoktunk az idei szezonban. Reméljük az, hogy Howard Webb vezeti a meccset nem lesz tényező. A meccstől azt várjuk, hogy nagy taktikai küzdelem lesz a labda birtoklásáért, amit a hazai pálya miatt a Liverpool fog megnyerni. Sok helyzetre számítunk főleg a Liverpool oldalán, hiszen a Liverpool erőssége a helyzetek kialakítása, míg a Swansea gyengéje az, hogy engedi az ellenfeleinek, hogy sok helyzetet alakítsanak ki. Reméljük, hogy most jó lesz a koncentráció és a kialakított helyzeteinket értékesíteni is sikerül. A kezdőt illetően Reina-t várjuk a kapuba, Johnsont, Skrtelt, Aggert, Enrique-t a védelembe, Lucast, Gerrardot és Hendersont vagy Coutinhot a középpályára, Downingot, Sturridge-t és Suaerzt a támadó sorba.

Akiktől várjuk a gólokat

A Liverpool sokkal jobb csapat, sokkal jobban játszik, mint azt a jelenlegi ligapozíciónk és idei kupaszerepléseink mutatják. A csapat a ligában jelenleg a legelső meccsenkénti kapura lövések számában (19,3), harmadik labdabirtoklás (58,3%) és negyedik passzpontosság (85,1%) tekintetében. Ezekből látszik, hogy a Brendan Rodgers-i koncepciónak vannak elemi melyek kiválóan működnek. Ezek főleg a támadással kapcsolatosak és ezeket lehet könnyebben és gyorsabban elsajátítani. A védekezése ennek a koncepciónak a folyamatos presszing, labdalopások lehetőleg az ellenfél térfelén nehezebben és lassabban megtanulhatóak. A koncepció hiányzó elemeihez időre és türelemre van szükség. Türelemre, hogy a még jobb helyzetben levő társhoz passzoljanak és jobb helyzetből lehessen kapura rúgni. Türelemre, hogy 70 perc dominancia és rengeteg kihagyott helyzet után se kezdjenek el kapkodni a srácok, ami kockázatos passzokon keresztüli labdavesztéshez, vagy egyéni megoldásokból fakadó labdavesztésekhez vezet, végül könnyed kontragólt eredményez az ellenfélnek. Türelemre tőlünk szurkolóktól, hogy a tavaly nyáron megkezdett munka beérik eredmények tekintetében is.

Olvass el újra!