Ahogy kell

Szépen, egyszerűen, gyorsan, fájdalommentesen. Így kell ezt csinálni. Odamenni, és elvenni azt, ami kell nekünk, jelen esetben a 3 pontot. Szépen be kell állni a sorba, és kirabolni az ellenfelet a jobb fizikai kondícióban eb közösül elvén. Tegnap ennek láttuk tökéletes megvalósítását az első félidőben, a másodikban pedig már annyira lényegtelen volt az egész játék, hogy az összefoglalóba is egyedül Enrique sérülése miatt fér be. A meccsel magával annyira nem is foglalkozunk majd, mert arra elég lenne egy két szavas összefoglaló: simán nyertünk.

Amelyik csapat képes Suárezre a kaputól 20-25 méterre csak egy embert állítani, az megérdemli, hogy gólt kapjon. Aki képest Suárezt a meccs folyamán akár csak egyszer is őrizetlenül hagyni, az megérdemli, hogy kikapjon. A QPR védelme valami brutálisan gyenge önmagában mind egyénileg (Aggert ketten fogták, mikor a gólját fejelte), mind csapatszinten, de ha ezt még meg is támogatod egy most-aztán-minden-bejön támadósorral, annak nagyon csúnya verés lesz, illetve lehet az eredménye. ‘Arry-ékat egyedül a félidei gong mentette meg ettől. A wheeler dealer félidőben aztán egy kis rendet vághatott a fejekben, így a fordulásra már nem fehér zászlót lengetve jöttek ki, de két közeli szabadrúgáson, és pár távoli lövésen kívül így sem sokat tudtak hozzátenni a játékhoz, így a végeredmény hűen tükrözi a megszerzett pontok számát is. QPR-Liverpool 0-3.

Sajnos akármennyire is unalmasan (azért nem volt rossz érzés végre unatkozni egy Liverpool-meccsen) telt a második félidő, eseményből így is kijutott nekünk egy, ez pedig a mostanában stabilan jól játszó Enrique és az a bizonyos tear in the hamstring, amit Gerrard esetében sokszor hallhattunk már.Az egyik magyar poolos oldalon olvastam ezt térdkeresztszalag-szakadásnak, ami persze egyből banális hülyeségnek tűnt, ezért kicsit utánanéztem, hogy mi is ez, de amit kisilabizáltam, az is hülyeség volt önmagában, így most LudasMatt gyújtja a fényt nekünk, én pedig hiszek neki, mert ELTE Biológiára jár. Én valami duzzanatra gyanakodtam a tear szócskából, de a valóságban: nem duzzanat, hanem ínszalagszakadás. Tehát nem a térdízületet rögzítő szalagok szakadtak el, amik Lucasnál vagy Owennél, és amik nagyon súlyosak, hanem az izmokat a csonthoz kötő inas szalag (ez a hamstring). Ez is elég lassan gyógyul mert kevés benne az élő sejt, és a vérellátása sem valami jó, de sokkal kevésbé rossz mintha a térdszalagok szakadtak volna el.

Enrique kiesése, pláne a jelenlegi formája mellett elég érzékenyen érinti majd a csapatot, gyaníthatóan Wisdom kerül majd vissza a védelembe, Johnsont pedig balra át, ennek a verziónak alternatívája lehet még Downing, mint védő, de ezt nem tartom valószínűnek. Nem csak azért, mert ennél nagyobb szükségmegoldásunk régen volt, hanem mert Downing egyre jobb és jobb. A Fulham ellen a gólpasszánál ütött szöget a fejembe a gondolat, és most is egy hasonlóan váratlan passzt adott az üresen robogó Suáreznek az oldalvonalnál, rá 10 másodpercre pedig már 2-0-ra vezettünk. Nem hittem volna valaha, hogy a fel-se-nézek-beadom-aztán-lesz-ami-lesz Downingról egyszer leírom, de Downing lát a pályán. Tudom, szürreálisan hangzik, de egyre nehezebb megkérdőjeleznem. Sőt, továbbmegyek, Downing tegnap jobb volt, mint Sterling. Soha nem hittem volna.

Gyakorlatilag az egész csapat egyénekre lebontva is jó teljesítményt nyújtott (nálam Sterling a kivétel), de meccsek óta van egy meg nem énekelt, de remeklő játékosunk, Reina, aki tegnap annyira magabiztosan fogott mindent, hogy se a hivatalos honlapon, illetve se a Liverpool Echo-n (ezek a képek forrásai is egyúttal) nem találtam képet róla, így a Stoke ellenit kellett újrahasznosítanom. Mióta gringow jóvoltából Reinának is külön posztja lett a blogon, azóta a jó öreg Pepe folyamatosan nyeri vissza régi önmagát, a szerelem is kezd újra fellángolni, ennek eredményét pedig az egész csapat élvezi. Hirtelen nem is ugrik be, hogy mikor volt olyan gól, ami igazából az ő lelkén szárad, de kérlek javítsatok ki a kommentmezőben.

Szintén a kommentmezőbe lehet írni a helyes megfejtést, hogy ki az a játékosunk, aki az eddigi összes bajnoki meccsünkön pályára lépett, és végig is játszotta mindet. Díjat most sajnos nem tudok felajánlani, de már dolgozunk az ügyön.

Végezetül egy mondatban összegezve a fent leírtakat: Jók voltunk minden szinten, a QPR meg nem, simán nyertünk, ahogy kell. Jaj de jó ezt így leírni.