Jönnek a favágók

A Liverpool – Stoke City hallatán időről időre ugyanaz a kép ugorhat be: kemény és nyerhető meccs. Tony Pulis csapata semmit sem ad ingyen, az iparos brit foci legjelentősebb első osztálybeli képviselői erőből és ívelésekkel operálnak elől, hátul pedig betonfalként tartják a frontot kőkemény védőikkel. Igaz a tehetséggel hadilábon állnak. A hajtás után megnézzük, mennyire fekszik ez a felállás per pill a Poolnak.

Steven Gerrard

Mindenekelőtt a címre visszautalva a favágás igenis egy respektálható tevékenység a mi szemszögünkből. Ha már a faipari focihasonlatok cikkét tartjuk, akkor címkézzük a mostani Liverpoolt egy prémium lakberendezésekhez asztalos termékeket gyártani kívánó, tehetséges fiatal cégnek mely egyelőre küszködik a piacon. Szemben a Stoke City, ami évek óta megbízható szinten hozza a fafeldolgozást, egy centinyi extrát nem rak bele, szerény képességű, de szorgalmas dolgozókkal pontosan leszállítja azt amire megbízták. Kvalitás és innovatív, de törékeny munkafolyamatok az egyik oldalon, míg bejáratott melós lét a másikon: egy kicsit mindegyik azt akarja amiben a másik jó. A Stoke öt gólt kapott eddig a PL-ben, mi tizenkettőt, így bármennyire is szeretjük Skrtelt és Aggert, pusztán a számok alapján Ryan Shawcrossékat még jobban szeretnénk. Nincs persze Gerrardjuk és Suarezük, van viszont egy számunkra is ismerős arcuk Peter Crouch személyében. Skrtel feladata lehet a megállítása, reméljük a szlovák nem tartogat egy nagy hibát sem holnapra, mivel Crouch mostanában olyan kihasználós formában van, hat meccsen négy gólt rúgott eddig.

Suarez is remek formában van, ahogy arról már párszor megemlékeztünk az elmúlt hetekben. Érzi a cseleket, végre be tudja fejezni az akcióit, jó volt látni ahogyan a Norwich védői rettegtek tőle, ráadásul hétközben az Udinese ellen is majdnem egymaga egyenlített. A Stoke viszont nem a Norwich, itt nem lesznek olyan támadásaink amikor belassult bóják ellen lehetünk kreatívak – lesz viszont egy melákokból álló fal, amin türelmes tiki takával üthetünk szöget idővel. Az idővel hangsúlyos szó volt az előző mondatban, nem lenne meglepő, ha sokáig 0-0 lenne a meccs a Liverpool meddő mezőnyfölényével, az idő viszont nekünk dolgozik majd. Enrique és Joe Cole papíron újra játszhatnak, igaz a kezdőben nem számolunk egyikőjükkel sem. Hátul a Johnson – Skrtel – Agger trió biztosnak mondható, a negyedik helyre Carragher vagy Coates érkezhet. Középen Allen – Gerrard – Sahin fixnek tűnik, elől pedig Sterling és Suarez valószínűsíthető, a kérdés pedig az, hogy Borini vagy Suso lesz-e még ott velük. Borini rettenetesen önbizalomhiányosnak tűnik és félő, hogy pont a benga stoke-os védők tudnák szimpla fizikumukkal is elnyomni őt, emigyen nem ez a délután lenne a liverpooli sorsfordítója. Pedig nagyon kéne neki egy gól. A csapatnak meg a győzelem.

Ui.: mindenki készítse elő a zsebkendőket, Charlie Adamet más mezben fogjuk látni