Vissza Európába – A határ előtt, 1. rész

Úgy hívják őket, hogy FC Gomel. Első gondolatra talán egy feltörekvő dél-amerikai klub, vagy egy főleg pénzmosási szándékokkal összeverbuvált svájci középcsapat ugorhat be erről a névről. Egyik sem talált. Az FC Gomel Fehéroroszországból érkezik, javarészt helyiek és oroszok alkotják, a 3-4. hely környékén szoktak végezni a beloruszi Premier League-ben, nyaranta mennek egy-két kört az európai kupaselejtezőkön, illetve valami labdát tartó kecskeszerűség a logójuk, várfallal. Az Európa Liga selejtezők harmadik szakaszába egy macedón csapat 2-1-es legyőzésével jutottak, így értek a Liverpoolig. Nehéz volna bármit mondani róluk azon túl, hogy nem kéne problémát okozniuk nekünk.

A Liverpoolról persze többet tudunk mondani, igaz a vártnál is több játékost tesztelő amerikai túrából éppen csak hazaérvén, a közösségi jetlag utolsó nyalábjait heverve nálunk sem könnyű besaccolni, hogyan fogunk felállni. Meglepő lenne mondjuk, ha Reina már védene, inkább Jones-t várhatjuk a kapuba. Előtte egy Carra és a fiatalok állhatnak fel Robinsonnal, Flanagannel, illetve a Skrtel-Agger-Enrique trió valamelyik tagjával. Lucast még nem fogja Rodgers bebodni a ki tudja milyen minőségű belorusz talajra, így Spearing vkp-s kezdése fixnek tűnik, ahogyan Henderson és Shelvey is sanszosan ott lesznek. Elől Borini valószínűleg kezd majd, a környezete viszont talány: Cole, Aquilani, Downing, Sterling egyaránt ott cikázhatnak, ahogy a további negyven középpályásunk bármelyike is, Gerrardot leszámítva.

Ha másért nem, azért érdemes lesz megnézni ezt a meccset, hogy lássuk, mit kezd Brendan Rodgers Liverpoolja az eddigieknél eggyel kompetitívebb környezetben, amikor már számít az eredmény. Csütörtökön 8 órakor kezdődik az FC Gomel – Liverpool, akadásmentes streamelést kívánunk hozzá.