Mégis inkább pék?

Mivel a blog szerkesztősége (magamat is beleértve) pofátlan módon szabadságolta magát augusztus utolsó napjaira, most nem tudtuk úgy követni az átigazolási szezon utolsó napját, mint januárban, de nem is szólt akkorát ez a nap, mindössze kiszórtuk a ballasztot, visszahoztuk a legjobban focizó golfjátékost, illetve fél órával az ablak zárása előtt Meggyleves szólt, hogy mégis inkább pék szeretne lenne a Chelsea-ben szeretne játszani. Még nincs kész a csapat? Lehet, de tavaly ilyenkor nem is álmodhattunk hasonlóról.

Azért tényleg óriási meló volt a keret ilyen szintű átalakítása – tavaly ilyenkor még megrekedt, túlterhelt gőzösként vesztegelt a csapat a Merseyn, most pedig repülőgép-hordozó anyahajóként szeljük az óceánt. 53 millió fontot ugyan elpattintottunk, az ismert bevételünk 20,3 millió volt, vagyis valamivel több, mint 30 guriga mínuszból (ha hozzávesszük a télen történteket is, akkor kicsit több, mint 40) kaptunk egy sokkal fiatalabb és sokkal jobb keretet, jelentősen alacsonyabb összfizetéssel a tavalyi helyzethez képest. Ezt muszáj volt elvégezni szakmai téren a korábban lezajlott pénzügyi rendezést követően, hogy abba az irányba forduljon a kormánylapát, ahová a Liverpool lapátjának mutatnia kell.

Indulási oldal

Az utolsó nap árnyékos oldalával kezdve: alapvetően nem örülök Meireles távozásának, ahogyan a legtöbb szurkoló sem, pláne, hogy Benajunt is megszerezhettük volna. 12-ért vitte a Chelsea a portugált – kedden viszont még egy 7 millert és Josszit magába foglaló csomagajánlat jött Londonból, azt nem kértük. Ha Raul mindenkibasszameghogyhmegintcsakcserevagyok Meireles mindenáron AVB-vel képzeli el a jövőjét, pláne ha képes az utolsó félórában benyújtani a kérvényt ennek érdekében, hát menjen, ne is lássuk. Egy szezont itt töltött, pár meccsen kihúzott minket a szarból, de egy fiatalokkal telepakolt középpálya mögött padoztatni luxus lenne – hosszú távon remélhetőleg mi nyerünk ezen is, de ez a téma akár külön posztot is érdemelhet. (A kékeknek amúgy csak azért kellett, mert Modric-ot nem sikerült elhozniuk 40 millióért. Jobban jártak.)

Nekem már nem kell, köszi!

Kiszórtuk Joe Cole-t a Lille-nek, aki így a BL-ben szerepelhet, de sajnos a fizujának 60%-át mi álljuk annak reményében, hogy előbbre tolakodhatunk jövő nyáron az Eden Hazard játékjogáért sóvárgók sorában. Poulsent az Evian vitte örökbe, talán majd az életvíz egy kicsit megfiatalítja, és nem csak kereket kötni megy az Alpokba, egészségükre.

N’Gog Boltonban folytatja 4 milkáért, én őt használható játékosnak tartottam az utóbbi években, de ebben a csapatban jelenleg nincs helye – az ő szemszögéből nézve sajnos, a miénkből szerencsére. Megszabadultunk Degentől, korábban már Koncheskytől, Jovanovicstól, Kirjakosztól, Aquilani ezúttal Milánóban vendégeskedik – a szezon végén talán marad is. Insuát (Sporting) nem sajnáljuk annyira José Enrique érkezése miatt, El Zhar, Bruna, Mavinga, Ince és Ayala távozása sem ráz meg senkit.

Érkezési oldal

Craig Bellamyról volt már szó korábban, de ugye ti sem hittétek volna? Alapvetően nem bánom, hiszen valamiért kedvelem ezt a pokolfajzatot. Bár már 32 éves, de ingyen volt, és az ilyen univerzális bajkeverő támadókból egy úgysem elég, mert hajlamosak eltiltódni. Mondjuk, ha gyerekkori idolja, Dalglish alatt sem tanul meg viselkedni, (úgy, hogy ugyanazt a csökkentett fizut kapja, amit más kluboktól nem fogadott el, csak azért, hogy Kennyvel dolgozhasson együtt és hogy újra felhúzhassa kedvenc vörös mezét), akkor máshol sem fog – ez egy most, vagy soha pillanat az emberiség számára. Szóval vele tovább nőnek az opciók támadásban, és a lelkesedéssel sem lesz probléma – abszolút megérte N’Gog helyére őt hozni, talán a Pool az egyetlen csapat, amelynek tényleg megéri leigazolnia a rosszfiút.

Kedden meglett Coates munkavállalásija is, úgyhogy most már a védelem közepén sem szabad, hogy gondunk legyen – talán még Rory Delap sem fogja tudni áthajítani a labdát a kétméteres védő feje fölött. (A Stoke amúgy teljesen átment középkori stratégiai játékba, eddig csak katapultjuk meg ork szurkolóik voltak, de most már beszereztek egy óriást is.)

Akasztottunk még Kaliforniából egy 18 éves, amúgy bolgár származású, U-18-as amerikai válogatott csatárt, Villyan Bijevet, akit egyből forwardoltunk kölcsönbe a Fortuna Düsseldorfhoz.

Konklúzió 1

Megszabadultunk Roy Hodgson összes igazolásától.

Konklúzió 2

Annyira megnyugtató, hogy nem közveszélyes őrültek kezében van a klubunk, annyira, de annyira…