Postaláda – Reina nyáron távozna. Micsoda?!

Világi életünk és a két szerzőtársunk töménytelen Népsportos teendője miatt eddig nagy részt csak az aktuális összecsapásokkal foglalkoztunk. Elfoglaltság még mindig akad bőven, de lelkiismeretünk nem hagy nyugodni. Mai naptól minél rendszeresebben igyekszünk – ,de biztos, hogy rendszertelenül fogunk – friss hírekkel, nyilatkozatokkal és érdekességekkel jelentkezni. Így meccsek között is bőven lesz min rágódni, vitázni és egymás agyára menni. Lássuk mit hajított ma pázsitunkra a postás fiú.

– Reina vasárnapi győzelmet követő nyilatkozata beindította az – objektivitásukról és példányszámot figyelmen kívül hagyó mentalitásukról messze földön híres – angol újságírók fantáziáját és már el is adták az összes riválisunknak. Nézzük mit is mondott pontosan Pepe:

„Hét hónappal ezelőtt 6 éves szerződést kötöttem a klubbal, és jól érzem magam itt, de minden játékos a nagy trófeákért akar küzdeni és megszerezni azokat.

„Legalább a szezon végéig biztos, hogy a Liverpoolnál maradok. Tudom, hogy sok a pletyka róla, hogy távozom, de szeretném leszögezni nincs szándékomban visszatérni Spanyolországba ”

„Rafa Benitez egy meghatározó személy volt a klubnál és ő volt az oka, hogy ide jöttem”

Hát ez pont arra jó, hogy bármit bele lehessen magyarázni, a távozást is. Jól látszik a trükk, hogy nem egybefüggő gondolatokat idéznek és a kérdést se tudhatjuk, melyre a válaszokat adta. Például ezek is lehettek:

– Át teszed a székhelyed Manchesterbe és nem zavar, hogy idén sincs esély a bajnoki címre?

-És télen valamelyik spanyol csapathoz?

-Mi a véleményed Rafa távozásáról?

FINISH HIM!A válaszokat másképp is lehet értelmezni: „Nem véletlen kötöttem 6 éves szerződést, jól érzem magam és erősebb csapatot akarok, hogy trófeákat nyerjünk. Télen biztos, hogy nem távozok a Manchesterhez, se más, spanyol csapathoz. Rafa fontos ember volt, sajnálom, hogy elment, ő győzött meg, hogy IDE jöjjek.” Egyébként az embernek nem a saját anyanyelvén nehéz pontosan fogalmazni. Szerintem inkább arra gondol, hogy szeretné, ha az új tulajok kinyitnák télen a pénzcsapot és lehetne erősíteni. Ezt már korábban is szóvá tette számtalanszor. Torres-nek és Gerrard-nak is voltak hasonló nyilatkozatai. Steve egyik interjújából egy részlet: „Nagyon örülök, hogy lezajlott a tulajdonos váltás. Tetszik a tulajok és a vezetőség irányelve, hogy a fiatalokra akarnak építkezni, hiszen én is az ifik közül kerültem be a csapatba. Nem is szeretnék távozni a klubtól, és nem bántam meg, hogy nem igazoltam a Chelsea-hez. Viszont nincs már sok hátra a pályafutásomból, talán 4 év és szeretnék címeket nyerni a klubbal. ezért bízok benne, hogy a tulajdonosok a jelenre is gondolnak és meg fogják erősíteni a csapatot.

– Hétvégén nem csak a győzelemnek, új dekoratív szurkolónak is örülhettünk John Henry felesége, Linda Pizzuti személyében. kezdek irigy lenni Henry-re, jó nője van és még a Liverpool is az övé A first lady twitter oldalán olvashattuk hogyan élte meg a vasárnapot: „Nem hittem, hogy lehetséges, de az Anfield még izgalmasabb és sokkolóbb volt mint, ahogy csütörtökön tapasztaltam… Néhány Red Sox szurkoló is velünk tartott, ez volt az első meccsük és teljesen el voltak képedve a liverpooli közönség szenvedélyességén, humorán és erején. A Kop energiája hozzásegítette az LFC-t, hogy kiüsse a liga első Chelsea-t. Sorozatban a negyedik győzelem. Lenyűgöző!”

– A twitter nagy kedvence a Liverpool játékosoknak és a csapathoz közeli embereknek. Lucas is megosztotta velünk gondolatait: „Fantasztikus volt ma az Anfield , köszönet érte minden vörös szurkolónak. Ez a győzelem hatalmas lökést ad a csapatnak, hogy így folytassuk tovább. Szép munka vörösök. Megyek is aludni, mert piszkosul elfáradtam, – na ezen nincs mit meglepődni – holnap elkezdhetünk a következő meccsel foglalkozni. Jó éjt! #örül”

Henry:”A másokid gól hatalmas volt. Megtanultam mi az a cleen sheet ”
Innen lehet még szemezgetni.

– Martin Kelly élete első bajnoki kezdését kiváló játékkal hálálta meg. A klub pedig a nagyszerű teljesítményt jutalmazta is, egy új, 3 éves szerződés felajánlásával.

– A Daily Mail szerint szeretnénk megszerezni a Stuttgart-tól a 27 éves Pavel Pogrebnyak-t, kihívóink az Everton, Balckburn és a Spurs. Az orosz 2008-ban UEFA kupát nyert a Zenit-tel és 10 góljával, Luca Toni-val holtversenyben a góllövő lista élén végzett. A válogatottnál is ő számított az elsőszámú csatárnak az EB előtt, de a szerbek ellen felkészülési meccsen levált egy porc a térdéből. A gyógyulásra és formája visszaszerzésére sokat kellett várni, de idén újra a régi önmagát idézi. Már 5 találatot jegyez a bajnokságban. Tavaly a svábok pofátlannak számító 3,5 millió fontért szerezték meg. A transfermarkt.de 5,5 milló €-ra taksálja a jelenlegi piaci értékét, de van egy sanda gyanún, hogy jóval többet kérnek majd érte. Régi vágyam, hogy vörösben lássam. Mondjuk, így voltam Robbie Keane-nel és Moriente-szel is, aztán… :S Ideális ékpárja lenne Torres-nek, magas, erős, jól bánik a labdával és kiválóan helyezkedik. Tud mindent, amit a posztjához szükséges.

– Szintén Mail, szintén igazolások – és hol van még a január? Urby Emanuelson szerződése nyáron lejár az Ajaxnál, ha hinni lehet a pletykáknak már be is jelentkeztünk érte, ahogy fél Európa is. Érkezésével gyakorlatilag lenne egy Glen Johnson-unk a bal oldalon, annyi különbséggel, hogy őt már gyakran játszatták egy sorral előrébb.

– Végezetül egy forradalmi ötlet. Tony Pullis – Stoke főnök – úgy fest végérvényesen berágott a játékvezetőkre – nagyon remélem, hogy nem hétvégén akarják kiengesztelni majd -, amiért sorozatosan kárukra tévednek és a vérüket akarja lépéseket vár az FA-től. Hétfői interjúban, segítségül már fel is vázolta saját elképzeléseit. Véleménye szerint a megoldás, hogy a menedzserek minden szezon végeztével rangsorolják a bírókat és a három leggyengébb kiesik a Championship-be. Graham Poll – volt játékvezető, aki nem emlékszik rá Simunic-nak egy meccsen kiosztott 3 sárgája után, annak Ejnye!!! – válaszul csak ennyit fűzött hozzá: „Ez egy hülye ötlet, Tony.” Nem értem Pullis miért akarja, hogy ugyanazok fújják a Cardiff – Stoke feljutási rangadót jövőre, akik idén megfosztották őket pár góltól. Mindenesetre Halsey-t vagy Phil Dowd-t jobb lenne kívül tudni a PL-n. Leginkább az tetszene, ha a másodosztály helyett, egy Szibéria szénbányába küldenék őket. a kanárik helyett. A jó és pártatlan játékvezetéshez a bajnokikon először David Gillt (MU főigazgató) kellene kitenni az FA vezérkarából. Ha van jobb  vagy forradalmibb megoldásotok, mint  a Stoke menedzserének,  ne tartsátok magatokban.