Madaras teszkó

A Newcastle ellen játszunk ma 17.30-tól (ismétlem, 17.30-tól, közép-európai idő, nyári időszámítás, szóval tizenhétharminc) a Newcastle ellen, és én hirtelen ezt a labdarúgócsapatot találtam onnan (mármint a Google szerint ez egy labdarúgócsapat). Newcastle pipa, fekete-fehér pipa, madár van, a kabalája valami plüsspinty, szóval tökmindegy, bármi lehet az, jó lesz, nézzünk bele.

Alapítás éve 1877, ez is elég impozáns, mostanában nyerték meg a Champot, szintén jó pont, de anyjuk, dobd már ide a szemüvegem, hát mégis mi ez a csapat? Ez most foci?

És nem egészen, nem foci, hanem labdarúgás. Wot? Átkozott progresszív nyelvújítók!

Nyilván nem kell megemlíteni ezen a szinten már, hogy a rögbinek a labdarúgáshoz meglehetősen sok köze van és ez az 1877-es alapítási dátum is azért keltette fel a pöcköm, mert egy pillanatra elgondolkodtatott, hogy akkor már létezett-e megkülönböztetett sportágként a rögbi, vagy akkor az még csak egy foci-alfajnak számított. A rövid válasz az, hogy igen, létezett, 1871-től van az uniós rögbinek szövetsége és ezáltal általánosan elfogadott szabályrendszere, a hosszút meg egy terjedelmesebb off után kifejtem, mert nekem ezt jó szórakozás írni, akinek nem az olvasni, az menjen a marcona emberek futnak labdával a kézben kép alá, onnantól jön egy fél beharang.

Tartottunk ott ugye, hogy 1871-től van rögbiszövetség, a focinak me gugye 1863 decembere óta, akkor történt, hogy 6 hét alatt gyúrták össze a mai fociként ismert játékot, és alapították meg az FA-t. Nagy bulinak tűnhetett eleinte ez a 6 hét a londoni Freemasons’s Tavern fogadóban, de a közepére már előjöttek az eredendő érdekellentétek, és onnantól kútba is esett az egész alapítás eredeti szándéka, hogy minden résztvevőt sikerüljön egy szabályrendszer alá beterelni. A negyedik gyűlés után (6 gyűlés volt amúgy összesen) szellőztették meg a lapok, hogy az 1848-as Cambridge-i szabályrendszert fogják alapul venni (amiben olyan forradalmi elemek voltak, mint a bedobás, a kirúgás vagy az előre passzolás, ugyanakkor hiába football, kézzel lehetett még vinni a labdát), de ebből a szabályrendszerből kivennék a 9-es a 10-es és a 14-es pontot.

A 9-es a labdával futás szabálya volt; ha maximum egyet pattant a földön a labda (és nem hívtál fair catch-et), akkor lehetett vele futni előre, ennek a szabálynak a kivételével szűnt meg végül (bocsi a spilerért) a labda kézben való szállíthatósága. Ez a szabályváltozás önmagában is jelenthette volna a nagy töréspontot, de a sokkal visszhangosabb lett a 10-es pont, ami a “hacking”-et vette volna a játékból. A hacking egyébként az a mozdulatsor, amikor a védőjátékos egész egyszerűen sípcsonton rúgja a ellenfelét, ez egy meglehetősen hatékony szerelési módszer volt – nyilván -, és a kor szellemének megfelelően sokan a játék megcsúfolását látták abban, hogy ezt a tényleg bátor és hősies (mivel ez a védekező félnek is rendkívül sérülésveszélyes) módszert betiltják. Francis Maule Campbell, a Blackheath FC kincstárnoka a következőképp védte a hackinget:

Do away with all the courage and pluck from the game, and I will be bound over to bring over a lot of Frenchmen who would beat you with a week’s practice.

Kicsit durva, de eléggé bejött.

A hackinget végül 13-4-re szavazták le az ötödik gyűlésen, a hatodion pedig a Blackheath vezetésével tömörülő későbbi rögbiklubok vissza is léptek a szövetségalapítástól, ami így nélkülük jött létre.

Az egyesített szabályrendszer el nem fogadásával a kimaradó klubok a saját szabályaik szerint játszottak tovább, és ironikus módon 3 évvel később a Blackheath saját szabályrendszerében is betiltották a hackinget annak egy Richmond elleni meccs után. 1871 januárjában végül egy londoni kocsmában egyetlen nap alatt megalapították az uniós rögbi szövetségét, ez egyesítette rögbi szabályrendszerét, amit ott helyben a 21 alapítótag el is fogadott. Pár nappal később pedig már 22-en lettek, amikor annak a Wasps-nak képviselői is aláírták azt, akik lecsúsztak az alapításról, mert rossz napszakban, rossz napon mentek egy rossz kocsmába. Klasszikus.

Az azóta eltelt 140 évben pedig jócskán elágazott egymástól az egy tőről fakadó két sport, és bár alapvetően nem egy durva sport a rögbi sem, valahogy nagyon örülök, hogy Mané és Coutinho nem az alábbi fiatalemberek ellen játszik majd. Ezek a srácok olyan …. sűrűek.

A nyári igazolásuk nekik is Milner lehetett

————————————————

De ezen a ponton térjünk vissza oda ahová valóak vagyunk, Newcastle United, Shelvey, Benitez, satöbbi. Egy Benitez-témájú beharangot nem akartam, mert a Chelsea ellen egyszer már volt ilyen, meg amúgy is izgibb lesz amikor ő jön majd az Anfieldre, Shelvey-re meg csak nem fogok felhúzni egyet, úgyhogy nézzük inkább, hogy mi a játék.

A tabellán még túl korai azt nézni, hogy 6 meccsen van 6 rúgott és 5 kapott góljuk (nekünk 12-11), de ez nem is kell igazából a jósláshoz, ha egy kicsit is felelevenítjük, hogy milyen is egy Benitez-féle csapat, akkor igazából már láthatjuk magunk előtt, hogy mire számíthatunk. Tőlük is, meg tőlünk is amúgy.

A részükről az 5 kapott gól amúgy elég stabilnak tűnik, főleg, ha úgy nézzük, hogy kettőt emberhátrányos meccsen szedtek be az első fordulóban a Spurs ellen, ha meg mi csak 3-at kapnánk 5 meccsen a középcsapatoktól, akkor le se szarnánk, hogy a BL-ben meg 2 ponttal állunk, a bajnokság lebegne a szemünk előtt. Ezen a ponton persze ellőhetjük a mantrát, hogy ilyen támadósorral még nem is találkoztak, és ezért ennyire kevés a kapott góljuk, és valóban simán előfordulhat, hogy ma megduplázzuk nekik ezt az ötöt, de ha a helyzetkihasználásunk úgy alakul mint eddig, akkor egy újabb vérpisilős délutánunk lesz.

Főleg, ha megnézzük a támadójátékuk; széljáték és egy 190+-os center, a leggólerősebb játékosuk pedig mindehhez Lascelles, a középhátvéd. Szóval a szokásos, nekik a szöglet félgól, nekünk meg a gyomorgörcs, a pályán pedig Klopp orosz rulettjének eredményeképpen fog eldőlni, hogy Lovrent vagy Klavant látjuk-e Matip mellett.

Egyébként Minyon – Gomez, Matip, Lovren, Moreno – Can, Hendo, Coutinho – Salah, Studge, Mané kezdőt sejtek – nem kellett hozzá nagy tehetség – Sturridge-tól pedig kiemelkedőt várok, vagy legalábbis remélek.

Kiderül. [elfojtott szóvicc helye]

 • Pingback: Madaras teszkó | Zongoracipelő()

 • Kićo

  Ritkán nyertünk az elmúlt 20 évben Újpalotán, de amikor igen, akkor nagyon.
  Remélem az ELSŐ (3-4) gólt mi lőjük, és akkor nem lesz gond.

  • bakfi

   az első négyet. az biztosabb, 3-t bárkitől bekaphatunk, még a mezőkövesdtől is

   • Rpi

    A Szücsi-McA páros még így másnaposan is megszórná a csapatot. 😀

    • bakfi

     naa. annyira nem akartam erőset írni, ők még a mezőkövesdet is megszórnák.

    • 42 (Jürgen Hasselklopp)

     Amúgy az nem derült ki, h végülis egymással, vagy hagyományos esküvő volt.

     • Rpi

      kinek mi a hagyományos..😀

     • fantom

      már a “normál” esküvőt is inkább hagyományból csinálják 😀

     • Rpi

      “Én elzavarnám mind a fenébe, a saját rokonaimat sem bírom látni, nemhogy az övéit. De ha ettől lesz boldog, bevállalom, ez az egész úgyis róla szól, nekem csak arra kell vigyáznom, hogy ne rúgjak be nagyon és ne bámuljam a dögös koszorúslányokat” – egy nyári lagzi őszinte mellékszereplőnének tollából.

 • Angelous

  Jó lett, a rögbis kitekintés is, de annyi belekötnivalóm van, hogy nincs az az Isten, hogy Firmino ne játszon, ha egészséges..

  • Adamn

   Jàtszon Stu. Firmino nem volt pihentetve, kihagyta a tizit, a helyzeteit. Pihenjen.

   • Angelous

    Én is Studge-ot játszatnám, de Firmino kirobbanthatatlan Kloppnál, ha bevethető kezd is..

  • bakfi

   Valszeg így van, pedig nagyon ráférne a pihenés. Sztem nyerünk. Csak Jonjo ne rúgjon le senkit…

  • Bócz Zoli

   Vagy hátrább, Win helyett.Akkor Studge is beférne, középen is veszélyesek lennénk.

   • Tompy

    Henderson – Coutinho – Firmino; Mané – Sturridge – Salah. Kib@szott orrnehéz, de szívesen megnézném.

 • Adamn

  Reméljük nem ma lesz Rafalution, hanem majd Manchesterben v Londonban.

 • Poco77

  Rafa Benitez insists Liverpool “have everything in place to do well” under Jurgen Klopp

  https://www.thisisanfield.com/2017/09/rafa-benitez-insists-liverpool-everything-place-well-jurgen-klopp/

 • bakfi

  wardot kipróbálnám a pl-ben … minél előbb

 • Poco77

  Liverpool winger Sheyi Ojo is facing a lengthy spell on the sidelines, after dislocating his shoulder in action for loan club Fulham on Friday night.

  • Rpi

   Uhh paszmek..remélem rögtön megműtik és hat hónap alatt visszatér. Ha nem négy hónap alatt visszatér, de ha megint kiugrik, egy évet kell kihagynia..

   • nordsee

    Nekurjá! Mert annyira megnyúlik a szalag? Vagy ilyenkor szakad is?

    • Rpi

     A vállízület a legmozgékonyabb ízület a testben, amikor valamit túltolsz, annak van egy hátulütője is. A vállízület ínszalagjai minden kieséssel gyengülnek, az surlódási felületek oedig sérülnek. (pl. a harmadik után általában már nem tudják visszatenni a vállat a helyére, annyira sérült és laza minden) Csak ilyenkor szokták műteni az átlag embereknél, amikor már nem marad a helyén. Viszont a sportolóknál már az első után műtétet javasolnak, mert ugye terhelve lesz az a váll, nem tehetnek úgy mint az átlag ember, hogy majd vigyázok és minden jó lesz, a következőnél már általában annyira instabil a váll, hogy muszáj operálni, de sokkal több ideig tart a felépülés, mert nagyobb volt a kár.

  • nordsee
 • bag

  Amerikai focis párhuzammal annyi a különbség, hogy nálunk az offence és a defence egyszerre van a pályán, sajnos. 😬

 • 42 (Jürgen Hasselklopp)

  Esetleg valaki tudna engem meginformálni, hogy Pécsett merre tudnék meccset nézni? (Nem mecset, meccset.)

  • gab1

   Huuha. Eletemben nem voltam meg, de talan a korhaz teren a start barban, viszont probald meg oket elerni, mert nem 100

  • van a Downtown kocsma a Ferencesek utcájában. jó hely, ha nyitva van vasárnap :D ott mindig van pl meccs.

   közbe megnéztem fészen és vasárnap zárva vannak… boccs.

   esetleg színház mellett a Blöff kocsma. kertvárosban a Giovanni, de nem tudom van-e spíler ott.

 • TT

  Jó. A rögbis résznek örülök, szívesebben olvastam róla, mint a fociról. Jonjo legenda, szerintem ma nyerünk. Ha mégsem, akkor egy időre lehet, hogy távol kell tartanom magam a kommentmezőtől. Több hozzáfűznivalóm nincsen.

 • fantom

  Gondolod h Klopp kihagyja a szerelmét?
  Külön öröm hogy a 190 centis Mitrovic visszatérhet, szerintem nagyon húzós késő délutánunk lesz. Benítez csapatainak sosem volt könnyű gólt lőni.

  • Bócz Zoli

   Láttam őket párszor a tizenhatosig simán eljutnak,csak Rafának nem volt befejező csatára.De mi bárkivel tudunk gólt rúgatni.Ráadásul a Kabos feka is náluk van.Kemény meccs lesz.

   • fantom

    idén bárki aki eljutott a tizenhatosunkig az gólhelyzetet teremtett, remélem sikerül rendbehozni a védekezést.

    • Rpi

     Mitrovic ellen jól védekezni? Őt csak úgy lehet hatékonyan kivonni a forgalomból, ha durván odaszólsz neki, elszáll az agya és kiállíttatja magát..kár hogy nincs ilyen trash talker a csapatban.

     • fantom

      jebemtikrvavumamu
      oszt megtanítani Hendersonnak :D

     • LudasMatt

      Ottvan Lovren, nyelvi akadály sem lesz

     • Rpi

      Neki fáj a háta..

     • LudasMatt

      de mivel mi nem adjuk a barcának, ezért durcából zárt kapuk mögött játszanak.

 • sucre

  https://twitter.com/LFCZA/status/914415856574242816

  Jonathan Northcroft írási a presszingünk nem létezéséről.
  Röviden annyi, hogy tavaly a legkevesebbet engedtük az ellenfeleknek labdát birtokolni, most ebben a középmezőnyben vagyunk (city az első, 3.5 másodperccel vagyunk lemaradva). Érdekes- ez lehet Klopp szándékos húzása, hogy ne öljük meg a keretet /Lallana hiányzása / egyszerűen csak kicsi a minta és ez javulni fog. Kíváncsi vagyok.

 • Nagyon jó beharang! Érdekesség a témához, hogy Magyarországra hogy került be az egész labdarúgás (egyszer tartottam előadást egy 19. százados szemináriumon különböző sportok kialakulásáról Magyarországon):
  Az első feljegyzés 1879-ből, Molnár Lajos: Athletikai gyakorlatok c. munkájában található (ez fent van neten is). Ő még összemossa a rögbi és a foci fogalmait, többek között a labdákat is összetéveszti, illetve a rögbi szabályai közül is ír részleteket a focihoz. Igaz, hogy amikor ezeket írja, még a szabályok sem voltak teljesen pontosak (magyarra pedig láthatjuk, hogy csak tizenhét évvel később fordítják le a szabályokat), ezekben az években fejeződött be a football szétválása rugbyre és associationre, azaz soccerre, ami a mai foci megfelelője. [ ahogy ‘Bokor is írja ] Ez választ ad arra a vitára is, hogy vajon az amerikaiak miért hívják soccernek a labdarúgást és az amerikai focit footballnak.
  Nem tudjuk pontosan ki indította útjára Magyarországon a labdát. Nagy Orbán visszaemlékezése szerint már 1893-ban játszották a főgimnáziumban. Az első labdát Szafka Manó hozatta Londonból, viszont az „angol labdázás” kézzel folyt, aztán lefordították a szabályokat, és rájöttek, hogy ezt a sportot inkább lábbal kéne játszani. Egy év múlva a gimnáziumi meccseknek már egészen sok, akár száz-kétszáz nézője is akadt. Az első hivatalos magyar nyelvű szabálykönyvet Bély Mihály 1896-ban adta ki „Angol rúgósdi (Futball)” címmel. Egy másik történet szerint Löwenrosen Károly hozta magával Angliából az első labdát 1896-ban. (Ő szervezte az első meccset a Pékerdőben, a mai MTK pálya helyén, ahol a Rókus Kórház alkalmazottai 3-0-ra győztek a Főműhely vasutasai ellen. A meccs negyed óráig tartott, mivel eddigre három ember lába tört el, a feldühödött feleségek pedig halálra keresték a szervezőt (aki időben meglógott). Ezért a dühüket inkább a labdán töltötték ki, és széjjelvagdosták azt. Itt is megvolt a kezdeti ellenállás, ahogy a tenisznél is, meg minden külföldről behozott újdonsággal kapcsolatban, a Fővárosi Lapok lehozta kétszer is, hogy az utóbbi három évben Angliában 74-en haltak meg és 437-en sérültek meg futballmérkőzések alkalmával.) Egy harmadik történet szerint 1897-ben Stobbe Ferenc dobta oda a labdát a Millenárison biciklizők közé azzal a felszólítással, hogy rúgják, ahogy csak bírják. Boross Mihály, az MFC (Műegyetemi FC) későbbi kapusa akkorát rúgott bele, hogy egyből levált a cipője talpa.
  Vannak még amúgy nagyon jó sztorik leírva, pl ez a Boross Mihály, a kapusposzt úttörője hogyan jön rá arra, hogy ha a lövéseknél nem csukja be ijedten a szemét, akkor nem csak azt védi ki, amikor mellberúgják a labdával.

  • TT

   Angol rúgósdi. :D ez kurvajó.

  • AdamJa

   Imadom :D

  • Rpi

   Így nèz ki amikor valaki szereti azt amit csinál. Kiemelné valamelyik kevésbé másnapos moderállat? 😊

   • tényleg ez volt az az előadás, amit legszívesebben csínáltam, pedig a számomra egyik legkevésbé kedvelt korszakról van szó. Nem gondolná az ember, hogy már Mátyás király is kapott korabeli teniszütőket ajándékba, hogy kicsit ütögessen :D

    • Rpi

     Velem is esett már meg ilyen, meg is lepődtem, hogy az a része az orvostudománynak nem is olyan nagyon gáz, még ha a többsége az is.
     Amúgy az asszonyt ütögette vele? 😀

     • Azért csak nem erre koptatta az elefántcsont ütőket :D

     • Rpi

      Nézz te azért utána..😀

 • Kriccs

  Chelsea boss Antonio Conte is prepared to leave the Blues at the end of the current season, according to The Sunday Times. They report that the Italian’s relationship with the club’s board has become increasingly strained and so may seek a summer exit.
  Nem csak nálunk van #out

 • LudasMatt

  fasza lett. Studge kezdetésére kíváncsi lennék, de elég nagy kockázatot érzek benne, hogy nem lenne az igazi a pressing és ha sikerül őt elszigetelni, akkor nem sokra fogunk vele menni. Ha top formában lenne akkor nem lenne ilyen aggodalom, dehát egy ideje már nem volt abban. Monajuk ahogy abban is van fantázia hogy a fáradt védelemre eresztjük rá Studgeot úgy abban is lehet hogy ő fáraszt és Cirmit eresztjük rájuk egy komolyabb pressinggel.

 • dr.C

  Koaman alatt tovább mozog, vezet a Burnley …

  • nordsee

   Bezzeg mikor még kurrens (vagy egyáltalában) volt holland iskola nem kellettek a PLbe. Most meg sorra hozzák őket bukni. Eh, későn ébredő angolok.

 • Magassy96

  Sziasztok!
  Az előző poszt alatti kommentekben volt szó a Maribori túráról. Örömmel jelentem, hogy sikerült összehozni az utazást. Aki érez magában késztetést, az jelentkezzen bátran. :)

  https://www.facebook.com/events/1483307055099232/?acontext=%7B%22ref%22%3A%224%22%2C%22feed_story_type%22%3A%22308%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

 • LudasMatt
  • Fogyatékos illibsi

   Tetszik. Nyerni kell.

   • fantom

    pad is elég pofás, bár ox nagyon keveset játszik amióta itt van

    • nordsee

     Véletlen?

    • LudasMatt

     gyanítom, hogy Kloppnak előbb fel kell hoznia a mi fitnessz szintünkre. Kötve hiszem hogy vengeréknél megkapta volna az alapokat a mi játékunkhoz.

  • nordsee

   Kettőt vállal (nem ojoi értelemben)

  • Konig74

   Robertson edzések között Klopp feleségét fűzi?

   Őt leszámítva király.

  • falonpok

   végre Firmino a padon kezd

  • bzsolesz

   Lovren akkor begyógyszerezve játszik ismét. Spartak ellen szerintem kifejezetten jó volt, de kockázatot látok benne, hogy nehogy később az a sérülés mégjobban visszaüssön.
   Amúgy örülök a kis változatosságnak és Firm. pihentetésének (akit amúgy nagyon csípek, de most ráfér a pihi). Hajrá.

  • AdamJa

   Meglepo, de tokre ertheto, hogy Firmino padozik. Orulok.

  • Angelous

   Némá’ nem volt igazam, Firmi padon.. Örülök, bár Fantasyban a CSK-m.. No problemo, majd padról beállva lő kettőt, miután Studge mesterhármasa után behozza Klopp..

   • no problema*

    • Angelous

     Az enyém tájszólás..

     • :D milyen tájszólás?

     • Angelous

      Jaminai..

     • Rpi

      hungarokatalán.

   • Rpi

    Cirmi a padról szerintem lethal lesz a védelmüknek..ha addigra nem szopjuk be tövig.

 • bag

  Nekem megér 100 ájrót a “Hazai csapat szerez gólt mindkét félidőben?” opció 4,25-ért… és ez nem, ismétlem nem sérti a saját csapatra nem fogadunk elvet…:)

 • Enzo
  • LudasMatt

   érdekes nevek is felbukkannak, anno a vb után nagyon örültem volna Yedlinnek.

   • Enzo

    dettó, ott jegyeztem meg én is

    • LudasMatt

     meg itt:

     • Enzo

      klasszik :D anno ezt loopban néztem 2 percig :D

   • bag

    Atsunak is

  • szegény Beníteznek milyen gyenge kerete van… Persze ha valaki, akkor ő tudni fogja, hogyan fogjon ki rajtunk.

   • The Pertő

    Mér pont ő ne tudná…

    • bag

     az összes feltörekvő és magára vmit adó edző kívülről fújja az LFC összes baját…

     • The Pertő

      Ezért mondom… Régi vicc: – Ki mondta, hogy csak úgy benyúlhat a szoknyám alá?
      – Mindenki…

   • nordsee

    Múltkori meccsükön néztem, hogy sértően rossz. Nem is a nevek hiányoznak, hanem tényleg bénák.
    A szezon elején azt is gondoltam, hogy mennek vissza, de Rafaelt nem abból a fából faragták.
    Röhej, hogy nyakló nélkül vásároltak a lejtmenet idején, most meg nem bírták venni egy épkézláb játékost.

    • bag

     nota bene, mi sem oda vettünk, ahová valóban kell…

   • Robbie_Fowler

    “ő tudni fogja, hogyan fogjon ki rajtunk.”
    Hogyan és miért is?

  • Konig74

   Ki ez a Joselu, hogy nincs másik neve? :D

   • Enzo

    #justspanyolthings

   • Fowler_

    Van neki kettő, Joselu= jose luis

  • Fogyatékos illibsi

   Joseluval 12-en leszünk. Hihetetlen mennyire gyenge csatár.

   • nordsee

    Tudjukkivel még nem is számoltál!

    • Fogyatékos illibsi

     Reméljük a gyógyszer ismét jó hatással lesz Lovrenre.

   • macca8

    még most is?

  • Cou

   Ez az a Manquillo, aki nálunk is lehúzott egy évet?

   • Bócz Zoli

    Igen!

   • Enzo

    az hát :D nincs olyan sok focista ilyen névvel… úgyhogy Benitez és Shelvey mellett ő a 3.visszatérő

 • LudasMatt

  ne most basszuk má el a szép sorozatot.
  https://twitter.com/Watch_LFC/status/914498379085905920

  • nordsee

   Ha kezd, akkor borítékolható a gól, bármilyen stadionban.
   Padról mindig csak küszködik

   • macca8

    mondjuk, ez nem annyira jó

    • nordsee

     Sajnos nem. Az idei rotáció kedvezhet neki.

   • Konig74

    Inverz-Giroud.

    • LudasMatt

     magyarán jó csatár?

 • Akakij Akakijevics

  van valami hír Can szerződéséről? marad? lelép?

  • bag

   igen

   • Wisdom13

    Igen is

  • Fowler_

   Release clause meglétén és összegén negy a vita

 • Fogyatékos illibsi
 • Suarez 07

  Hölgyek, urak hol lesznek ma a jó acestream linkek?

 • gab1

  megy ám a Koeman buktatás. rossz nézni ezt a kilátástalan játékot. folyamat field goalakat nyomnak, vagy fejre próbálnak ívelni. szegény Sigurdsson hova jött:D

  • Gloria Mundi

   megy a balfaszkodás ezerrel. 22 kísérlet, 4 kaput találó, 0 gól

   • Poco77

    Ismerős valahonnan.

    • Gloria Mundi

     szerintem a levegőben valami ártó… :D

    • gab1

     mi azért ennél szintekkel kreatívabbak vagyunk:D

     • Poco77

      Statokra értem. Nem nézem az Everton meccseit.

    • fantom

     xG alapján is mostmár valamikor ki fog szakadni a gólzsák
     (bár meglepne ha Benítez ellen történne)

 • Valahogy azt érzem hogy ma kijön a lépés és nagyon megverjük Rafaékat

 • Chris

  Spilleren állítólag Bogdán lesz a szakkommentátor a mai meccsen

  • fantom

   párszor hallottam már nyilatkozni a pool kapcsolatban.
   Vagy nagyon féken van tartva h mit mondhat, vagy hasonlóan gyenge verbális képességei vannak mint pl. Gerának azok közül akik azért büszkék lehetnek pályafutásukra magyar focistaként.

   • nekem meglepően szimpatikus srácnak tűnt eddig. ma pont nem tudom nézni (dolgozok), de szerintem nem lesz rossz

   • bag

    szóval a focisták, nem mind végeztek agysebészként…

    • Rpi

     Hát nem egy agysebészt ismerek akiknek a verbális kézségei a béka segge alatt van de amúgy meg nagyon állat sebész.

   • urmom

    Értelmes gyerek. Legalábbis amikor kézilabdáztam vele akkor értelmes volt :D

   • dr.C

    kicsit bátortalan, de jobb mint Gera, Rósa, Sebők

 • Poco77
  • Fogyatékos illibsi

   Még legalább 2-szer ennyit.

   • Suarez 07

    A Fulhamben 😂

    • Fogyatékos illibsi

     Miért, lesz olyan időszak, amikor a Fulham jobb csapat lesz a Poolnál? Nem hinném….

     • Suarez 07

      Ez itt nálunk általános. Ha Henderson, akkor Fulham.

 • indák

  Az alább megosztottakon kívül, további működő streamek? Leköteleznétek…

 • urmom

  Ufff.. Közel volt

 • Fowler_

  Kutinnyo lehet h a katalán bajnokságban már nem fog akarni játszani

  • totumfactum

   Nem lesz olyan :)

   • Fowler_

    Manapság nem lehet tudni:)

  • minimalcube

   ha van esze a barcanak a PLbe jonnek hogy a Britanniaban bizonyitsanak :)

   • Suarez 07

    nem fognak

    • minimalcube

     :O

 • bakfi

  les volt nem?

 • Suarez 07

  lassan kapura is lőhetnénk

 • kisdobos77

  Fú de gyengék vagyunk eddig.

 • Mohácsi Máté

  Gomez nagyon kilog, ismet

 • Fowler_

  Miért is fújná be

 • realface

  Végre egy autentikus “szakkomentár” Bogdán Ádám a Spileren.

  • LFCPride

   jó gyerek, többször is láthattuk korábban. egész jók a kommentátorral, aki amúgy ki is?

 • fromdtod

  Eddig nagyon szépen játszunk!

  • Suarez 07

   Akkor kérnék egy streamet, úgy látszik rossz meccset néztem eddig.

   • fromdtod

    A “mindig minden szép” spielert nézem :)

 • kisa

  Az a fránya labda…

 • comebackXabi

  Gomez megint csak kilog, es nem felfele.

  • fromdtod

   pedig milyen szép hosszú passza volt az előző támadásnál….

   • comebackXabi

    Azt vagtaban elorekurta, es pont Stuhoz ment

  • macca8

   nem, mané lóg ki lefelé.

 • urmom

  Na jolvan bazzmeg ezt mar nem hiszem el

 • Fuuu Mi marad ki

 • The Pertő

  Ilyet bazz!

 • RedHotChili

  Angol rúgósdi…

 • Suarez 07

  megalol

 • minimalcube

  :)))))) hat bazmeg en nem hiszek az atkokban de mar nem tudok masra gondolni

  • fromdtod

   Most már én is azt hiszem, hogy valaki ellenünk van. Valami természetfeletti….

   • minimalcube

    meg regen fizikabol kellett kiszamolni h mekkora eselye van ha dinnye magatol felugrik az 1 m magas polcra… valami hasonlo eselyeket latok itt is

    • Luisgarcia

     azzal a különbséggel hogy Dignét bár szóbahozták velünk, végül sosem igazoltuk le

 • urmom

  Wijnaldum mostanában nincs a toppon :(

  • Suarez 07

   jah, az elmúlt 3-8 hónapban.

 • totumfactum

  Nézzük a jó oldalát. Volt egy jó szögletünk :D

 • falonpok

  mint én fifában :D

  • Poco77

   Szerintem itt is csal a gép, másra már nem tudok gondolni.

 • AdamJa

  Lol

 • comebackXabi

  Gomeznek hanyadik szar passza, lecsuazott beadasa??! Kurva idegesito

  • fromdtod

   oké, most tényleg szar volt… De én inkább sturridge-t kérdőjelezném meg egy kérdőjellel.

  • Poco77

   20 éves két súlyos sérülés után. Igazából nem is neki kellene ott játszani hanem Clyne-nak

   • fromdtod

    Az AA az másik oldal lenne? Ő most sérült?

   • comebackXabi

    A serulesekkel okteberben mar nwm lehet takarozni. Reszt vett a teljes alapozason

 • Suarez 07

  Gomez egész jól suervezi a kastély támadásait.

 • comebackXabi

  Stu primadonna üzemmód

 • The Pertő

  Huhh!

 • Couuuuuuuu

 • fromdtod

  Bameg!
  Ez tényleg megéri az árát

 • urmom

  Tipik Cou

 • Suarez 07

  Wtf!

 • Bali

  Azt a kurv…

 • bzsolesz

  Nem vunk rosszak, de Wijn és Gomez kilóg

 • fromdtod

  Olyan Messis. Semmit nem csinál. Aztán gólt lő.

 • Enzo

  SZEDDKI!

 • Poco77

  Ha ezt Neymar csinálja akkor mindenki szopkodná a neten.

 • totumfactum

  Ezért tettük jól hogy nem adtuk el

 • AdamJa

  Csak a szokasos. Beakadt a lepkefing. Ez igen Cou.

 • Adamn

  Jobban örültem volna, ha összjátékból születik, de egye fene.

 • RedHotChili

  Ez nagyon durva… Erre nem is igazán van ellenszer, ha egy ilyen el van találva, akkor az be van menve.

 • Enzo

  SMS támadósorunk van amúgy :D

  • Poco77

   Már utálom ezeket az elnevezéseket.

 • Rpi

  #rocket

 • Suarez 07

  Sallah a fax hugyozza ketté a jobb lábad!

 • sANYNWA

  Mikor már lendül az a jobbos már fogom a fejem, hogy uuuuuristen. Hihetetlen hogy ezt még mindig képesek beszopni a védők, mondjuk Robbennel pláne nem értem ugyan ezt.

 • The Pertő

  Fasza… csak a szokásos…

 • urmom

  Halisten. Enélkül aludni se tudtam volna

 • Enzo

  hát, legalább megpróbálta Matip

 • Fowler_

  Jesszus

 • ma(jd jövöre)dskillz

  csak nem? lol

 • Poco77

  Jól van a védelem még mindig katasztrófa

 • LudasMatt

  #very Liverpool

 • AdamJa

  Legalabb nem pontrugasbol :)))

 • gábor955

  Ez les volt?!?

  • Dési Áron

   tök mindegy

   • macca8

    miért lenne mindegy?

    • fantom

     mert megadta, akár csak a watfordét

     • macca8

      ebből a szempontból, ja

    • Dési Áron

     ha jól emlékszem te írtál a momentumok fontosságáról. Ha les is volt, akkor is legfeljebb egy 5cm-es. Ide nekem a bökőt, hogy ezen a meccsen fog még ennél nagyobbat hibázni a spori

     • macca8

      na pont ezért lenne fontos. mint a két be nem fújt tizi

     • Dési Áron

      akkor másképp mondom. ha azt lefújták volna les miatt, akkor is tuti szoptunk volna egy gólt

     • macca8

      Miért lenne tuti?

     • Dési Áron

      Macca…

      ui.: mert liverpool

  • comebackXabi

   Leshatarrol lepett ki, siman tovabb lehetett engedni.

   • T.Watson

    Les volt,simán belehetett inteni!

   • macca8

    les volt

    • comebackXabi

     Ja, hatszor visszalassitva okosabb az ember. ilyen szitukat 50-50 megitelni- videobiro hianyaban- , most nem nekunk kedvezett, de ezert nem hiszem hogy okolni kene a partjelzot. Inkabb a sracoknak kellett volna hamaravb kilepni

     • macca8

      Már elsőre is kétséges volt

  • Enzo

   egyvonal, Matip lába belógott (+Lovrené is kicsit)

   • T.Watson

    Les volt!

 • Enzo

  ez azért extrém szerencsétlen volt, majdnem egy gyönyörű utolsó pillanatos szerelés lett Matiptól

 • LudasMatt

  annyira tipik amugy még csak nem is direkt oda akarta…

 • minimalcube

  rafanak ennyi jar

 • bakfi

  már azt hittem klínshit lesz

 • T.Watson

  Tavaly a jó Isten a januári balfaszkodás után megkönyörült rajtunk,és azt mondta: Meg lessz a top 4!,de kövi szezonban basszátok meg!!!

 • Enzo

  kezd parázs lenni a hangulat

 • Rambo

  Tiszta szegyen ettol a gyenge Newcastletol golt kapni…nyernunk kell mert innen az osszes nagy elhozza a 3 pontot

 • Dési Áron

  annak mi az oka, hogy az egyszem csatárt akit fogni kéne ilyen szabadon hagyják a pálya közepén?

  • bakfi

   nem mosott lábat, és a hónalja is szaglik

  • macca8

   labdavesztés után a két védő közé futott. icipic les is volt, és hihetetlen balszerencse

   • Dési Áron

    igen, csak Carra is azt magyarázta vmikor, hogy a két védőre jutó egy csatár igaziból nem kéne hogy megoldhatatlan helyzetet okozzon, egyik lefejeli másik elrúgja, de a gól előtti helyezkedésükkel ez kivitelezhetetlen lett volna

    • macca8

     de ez nem olyan szitu volt, ez még a mi támadásunk volt gyakorlatilag

    • Angelous

     Carra sosem játszott ennyire feltolt védelemben..

 • bakfi

  ez nem nekünk, a védők szögletnél úgy gyalulnak, hogy nincs tizi.

 • Rpi

  Ez mi a pék Pali pennája volt?

 • nemkéne ilyenkor szenvedni ha képesek lennének végre megőrizni egy 1gólos előnyt

 • bakfi

  nem baj rúgunk még és nyerünk is (sztem)

  • Poco77

   Meg kapunk is még valószínűleg

 • bakfi

  a végén rafa és kolpp szemüveget cserélnek majd?

  • Angelous

   Remélem jegyzeteket is.. :)

   • bakfi

    azt neeee! légyszi!

 • comebackXabi

  Az elozo meccseken jol jatszva nem nyertunk, akkor ma szarul jatszva mit varjunk ugyan

  • Poco77

   Az hagyján de a Mou United mit fog csinálni ezzel a Pool-lal. Mert hogy gólt fogunk kapni az hót ziher.

   • bakfi

    no para, kapunk pár nagy gólt, kasza-kapa és rúgunk több kisgólt

    • Poco77

     busz ellen?

     • bakfi

      mi mindenkinek tudunk gólt rúgni és mindenkitől tudunk gólt kapni. arkhimédeszül: minden liverpoolnak rúgott gól az értékéből annyit veszt, minta amennyi a liverpooli gólok száma -1.

   • fantom

    ha van eszünk akkor nem megyünk nekik ész nélkül ahogy BR tette.
    Mou bajnokságot akar nyerni, és az X-ért jön majd

   • macca8

    inkább ezzel a meccsel foglalkozzunk

  • bakfi

   lesztertet levertük

 • Konig74

  Salah a 3. ziccerét már nem szokta elszarni, úgyhogy talán a következőt berúgja. #kisminta

 • fantom

  jó hogy valaki 45 perccel korábban a világ legbalfaszabb támadójának titulálta a gólszerzőt, erre nem hogy adunk neki egy gólpasszt ahogy szoktuk általában, hanem a védő úgy rúgja a lábára a labdát hogy az gól legyen :D
  Ennyi balszerencsét, eszem-faszom megáll, és ma helyzetet se könnyű kialakítani.
  Na hajrá, talán majd a másodikban több szerencsénk lesz.

  • T.Watson

   Ha a bajnokság második kétharmadában annyi szerencsénk lesz,amennyi pecchünk ezidáig,akkor bajnokok leszünk!

  • Cou

   Mikor azt a kommentet olvastam, már akkor tudtam, hogy lőni fog egyet nekünk.

  • Fowler_

   Simán lesre kellett volna állítani

 • totumfactum

  Legalább már tudjuk, hogy Matip is gólképes védő….

 • Vladimir Kozlov

  Szeretnék kérni egy 2 mondatos összefoglalót mivel nem látom a meccset. Köszönöm!

  • Suarez 07

   tipik pool meccs. megoldjuk az ellenfél támadásait is

   • Vladimir Kozlov

    Köszönöm!

  • bzsolesz

   Szokásos meddő fölény. Szép Cou távoli lövés, majd kapott gól a semmiből. Wijn, Gomez, Stu gyenge.

   • Vladimir Kozlov

    Köszi!

 • Suarez 07

  Lassan vissza kellene térni a söprögetős védekezéshez, az talán menne

 • The Pertő

  Picsába!

 • De miert marad ki ezis?

 • totumfactum

  Na az ellenfél is tud hibázni, csak mi nem tudjuk kihasználni

 • Suarez 07

  Dzsizüsz!

 • fantom

  nem, ilyen biztos h nincs xd

  • gab1

   hát több ilyen nem lesz:D

 • Poco77

  Erre nincsenek szavak- LOL

 • comebackXabi

  Hahaahaahaha. Ez vicc

 • bazmeg

 • Cou

  Ennél nagyobb ajándékot ma már nem kapunk.

 • T.Watson

  Firmino, Stu ugyan az,hiányoznak a “könnyű gólok”

  • Suarez 07

   Régen ezeket Stu bekötött szemmel is berúgta volna

 • 42 (Jürgen Hasselklopp)

  Szerintem nekem sikeres életem, hogy a poollal büntet Isten.

 • LudasMatt

  nincsen pehjünk basszus, az elbaszott lehetőség után kaptunk még egyet és képtelenek vagyunk élni vele.

  • Adamn

   ők bezzeg berúgták volna

 • Poco77

  Salah nem csatár, de Sturridge sem?

  • totumfactum

   Salah még nem, Stu már nem

   • Adamn

    Stu úgy játszik, mintha folyamatosan attól félne, hogy mikor sérül meg. Mi meg úgy nézzük

   • comebackXabi

    Ugyugy

  • ekiyeki

   Salah ma dombitibi üzemmódban tolja: marha gyors, csak a labda zavarja…

   • hát ez vele eddig is így volt

    • ekiyeki

     Azért be-betalál ám!

   • macca8

    Manet jobban

    • ekiyeki

     De ő nem is találkozott vele :o

 • Cou

  Kicsit lassúnak érzem a tempót, diktálhatnánk nagyobb iramot.

 • astonmartin

  Ezúttal remélem jól jön a válogatott szünet….

 • The Pertő

  Messze van…

  • comebackXabi

   Attol fugg kinek, neymar bevarrta :)

  • bakfi

   nem volt messze, simán ellőtt a sorfalig, le se pattant előtte

 • 42 (Jürgen Hasselklopp)

  Shelveynek lenne haja ő lenne az angol Rékasi Károly.

 • comebackXabi

  Stu le, BARKI be!

 • totumfactum

  Gomez istenem

  • Cou

   Vakon van ma.

   • totumfactum

    Hát ahogy Atsu is elment mellette…

    • LudasMatt

     Atsu azért elég sok védő mellett elmenne, kibaszott gyors és jo alacsonyan is van a sulypontja. megesik.

     • Cou

      Most egy konkrét esetről volt szó lehet lemaradtál róla. Simán Gomezé kellett volna, hogy legyen a labda, de eltökölte, majdnem rá is fizettünk.

 • Mar csak a piros hianyzik

 • Suarez 07

  S3nki nincs ma, aki egy kicsit is felfelé lógna ki a csapatból.

 • Rambo

  Hu ezt megusztuk…borzalom a vedelem

 • kisdobos77

  Gomez csere azonnal!!!

 • gab1

  hány centi ez az atsu tag?:D

 • Poco77

  Labda volt

 • LudasMatt

  hat sztem ez semmi sem volt. A szarka jól előadta magát a fetrengéssel.

 • macca8

  Ez mi az anyámért sárga?! Miért fújta le?

 • bakfi

  le kéne hozni, idegesnek tűnik egy ideje, ugyan sztem nem volt ez olyan csúnya, és főleg nem piros

  • LudasMatt

   konkrétan szabályos volt.

 • LFCPride

  valakik itt borzonganak, hogy jó ég Gomez. Ez sztem összehasonlíthatatlan a Mané-esettel.

  • macca8

   Tok szabályosan rúgta el

 • Suarez 07

  Ó de tele van a…

 • minimalcube

  madaras feszkó

 • bakfi

  ebből box lesz még a végén

 • astonmartin

  Kellene vki, aki lenyugtatja csapatot.

  • Poco77

   Ilyen játékos évek óta nincs

 • Rambo

  Solanke johetne Stu helyett

 • Suarez 07

  cseréljük sort.

 • stevess2

  Megye 2-es szint néha a foci ami a pályán megy

 • Dniel5an

  3 évente izgibb úgyis bejutni a BL-be.

  • Cou

   jóból is megárt a sok

  • Suarez 07

   vagy 5

 • LudasMatt

  ha már csere…. én az optimizmust és a bizalmat cserélném be a rinyálás meg szitkozódás helyett.

  • Suarez 07

   De mi nézzük a meccset 😁

   • LudasMatt

    hát nemtom, sztem Studge kifejezetten jó ma, mégis kapja az ívet. Mané kész katasztrófa senki egy szót sem szól.

    • totumfactum

     Megvolt az az atom ziccer amit a kapusba pazarolt? Jó csatár akkor lesz valaki ha ezeket a lehetőségeket belövi

     • LudasMatt

      ja mert minden más csatár minden helyzetet belő. Ő egyrészt ottvolt másrészt jó az összjátékban. vicc kategória már ezen a blogon szerintem ha egy kihagyott helyzet után valaki szar.

     • totumfactum

      Máshol ( Lukaku. Kane) szokás belőni, ja

     • LudasMatt

      ő is hagy ki helyzeteket.

    • comebackXabi

     Jujj. Az eleg eros, hogy Stu jo. Biztosan azt a meccset nezed amit mi?

    • Suarez 07

     Kollektíven vagyunk gyengék. Hozzuk a rosszabbnál rosszabb döntéseket. Igazán kellene már egy Carra féle ember a csapatba, aki rendet tesz a fejekben a pályán is.

 • Suarez 07

  Szegény Stu már lesről se ér oda.

 • BoC1

  Salah nagyon nagyon nagyob egylabu jatekos es fejjel nem jo szerintem

  • bakfi

   na és

   • BoC1

    Tul sokat fizettunk egy labert

 • Fowler_

  Megint ívelgetünk

 • The Pertő

  Nyerünk?

 • totumfactum

  Oxot minek igazoltuk?

  • Suarez 07

   ez ténylwg jó kérdés 😀

  • LudasMatt

   hogy lassan beépítsük a csapatba. és olyankor játszassuk amikor rá van szükség. gondolom.

  • balint0806

   Keretmélyítés miatt. Eddig mindenkinek az volt a gondja, hogy kevesen vagyunk…

 • Cou

  Firmi Solanke ezaz

  • Poco77

   Miért?

   • LudasMatt

    mert aki nincs a pályán az épp nagyon jó, aki meg játszik az szar.

    • Cou

     Nem. Azért, mert ennél csak jobb lehet. Vagy ha mégse, sokat nem vesztettünk..

   • Adamn

    nem sebbességben, állóháborúban nem verjük meg őket

 • Mel

  Az egesz tamadoreszleg cou kivetelevel megint katasztrofalisan gyenge.
  Jott a vedelmi hiba is, nana hogy bevertek.

  Lehet kezdeni aggodni, nagyon rossz sorozatban vagyunk.

  • Suarez 07

   Aztem Cou is, bomba ide vagy oda.

 • The Pertő

  Rehab… szegény Stu…

  • Poco77

   Jöhet le

 • macca8

  Studge-nak kezdőként sem megy :(

  • Mel

   Nem tetszik a vergodese. Akar, teszi a dolgat, de nem megy neki.

   • LudasMatt

    sok sérülés után időt is kell neki adni hogy belelendüljön. Gomez szintén.

    • Mel

     Az a baj, hogy Stut mar lattuk jol jatszani es tudjuk milyen messze van attol, gomezt meg senki nem latta jol jatszani, nem tudjuk mit tud igazan.

     • LudasMatt

      ez igaz, de ezért is érdemes adni neki kis időt. Aztán ha nem megy akkor nem megy, most már legalább van elég játékosunk, hogy legyen kit betenni helyette.

     • Mel

      Nekem gomezzl nincs bajom. Stunak volt egy 100%-s helyzete es egy kiugratasa, elbaszta mindkettot.

     • balint0806

      Amikor 3 éve idekerült, akkor Brendon alatt balhátvédben nekem kifejezetten tetszett.

   • macca8

    Nem, konkrétan szinte semmi sem megy neki. Meg a leseket se tudja elkerülni, a ziccereket kihagyja :(

 • macca8

  Jogos, kb ok voltak a leggyengébbek

  • Mel

   Megint keson cserelt szerintem. Amugy jogosak a cserek teljesen

   • macca8

    Lehet, igen, egy 10 perc

  • bzsolesz

   Mané azért Salahnál jobb volt szerintem

   • macca8

    Nope

 • Suarez 07

  Nem értem, Sallahnak fix teljes meccses szerződése van?

  • LudasMatt

   statra megyünk, Klopp ugy van vele hogy előbb utóbb be kell mennie egy lövésének, ezt diktálja a matek.

  • ki az a Sallah?

   • Suarez 07

    -1 L

  • macca8

   Sokkal jobb volt manenal

 • LudasMatt

  Azért Moreno sem növesztett agyat az egy év pince alatt.

 • RedHotChili

  Lovren mondta, hogy minden meccs előtt 5 tablettát kell bevennie, hogy játszani tudjon, Hamann meg erre kitweetelte, hogy neki meg 8-at, hogy ezt nézni tudja… :D

 • bakfi

  rafa xért jött

  • dr.C

   X-ért jött el otthonról?

 • Suarez 07

  A végén visszasírom Oridzsit. Vagy Tekét.

  • totumfactum

   Ngog? Ha már néger

   • Suarez 07

    Babel.

 • Enzo

  na, még jön Gayle is, mert kell egy mumus

  • Mel

   Jo csere sajnos. Gyors mint a villam.

 • The Pertő

  Nem rúgunk ma még egy gólt…

  • bakfi

   de

   • The Pertő

    Legyen!

  • Mel

   Akkor 7 pont lenne a kulonbseg az elejetol, az mar sok. Kell a gol

  • Mityka

   viszont kaphatunk……

   • The Pertő

    …igen…

 • Poco77

  Nincs benne a gól a játékunkban

 • Grastone

  Moreno ritmusérzéke és játékintelligenciája bűnrossz.

  • LudasMatt

   utóbbi konkrétan nincs neki.

   • Grastone

    Előbbi se. Szereléseknél látható igazán.

  • Fowler_

   Ennyit arrol h ujjaszuletett

   • Poco77

    újjászületett csak “megöregedett” megint

    • Fowler_

     Ujjaszuletett es kicsit szarabb mint volt

 • Mar(tin)ci

  Ox milyen boldog, hogy mehet játszani.

 • macca8

  Azt magyarázza már meg vki, h ha vki elrúgja tisztan a lasztit, majd a mozdulataval ütközik az ellenféllel, az sárga, ha viszont csak az ellenfelet találja el vki, a labdához köze nincs, az csak sima szabad?

  • Mel

   Irigyellek hogy ez a legnagyobb bajod…

   • macca8

    Mondtam én, h ez a legnagyobb bajom?

 • Suarez 07

  Hát sztem ma nem Ox lesz aki kihúz minket a szarból

 • balint0806

  Salah – Ox csere. Van még valakinek valami kívánsága?

  • T.Watson

   Egy gól!

   • Suarez 07

    megkapjuk srácok nyugi, csak legyen egy kastély kontra

  • kisa

   1 gól

  • egy sör.

 • T.Watson

  Azért Skrtel 5-6 szezonbéli szöglet gólját vissza sírjuk,vagy nem?

  • Cou

   1 ilyen szezonja volt

   • T.Watson

    1?:-)

    • Cou

     Nekem nem rémlik több, de lehet nincs igazam nem néztem utána. Azt tudom, hogy az ezüstös szezonban megvolt neki a 6.

     • Cou

      Sőt 7! Utána néztem és jól rémlett, az összes többi szezonjában 1 v 2 gól (PL).

     • T.Watson

      Én sem néztem utánna,és a múlt mindent megszépít,csak azt érzem,hogy Skrtellel a szöglet lehetőség volt,nélküle meg… csak ne kapjunk belőle gólt kontrából.

     • T.Watson

      Még azért hozzá tenném,hogy a mondj egy CBT még mindig áll,de ez már kötekedés!:-D

   • T.Watson

    Mondj egy CBT az elmúlt évekből,aki több gólt szerzett!

    • Cou

     Imádtam Skrtelt nem erről van szó. Csak úgy hoztad fel ezt mintha minden szezonban összejött volna neki, pedig nem.

  • LudasMatt

   meg Daglisht is nem?

 • Fowler_

  Tovább nő a kis minta

 • Solanke viszont jó

 • LudasMatt

  Ha ez igy megy tovább Milnerből megint gyorsan balbekk lesz.

  • Mityka

   és jobb is egyszerre!

   • LudasMatt

    nekem Gomezzel és AA val sincs bajom, mindkettőben van potenciál, a hibák ellenére érdemes játszatni őket. Ha Morenonál van a laszti már verem a fejem az asztalba.

 • minimalcube

  szivesen haragudnek cou ra ezekert a lovesekert de ha ezek nincenek akkor sose lovunk golokat
  ez eleg sokat elmond a tamadojatekunkrol

 • Így már az arse is előttünk van pedig ott lehetnenk a spurs nyakán

  • Fowler_

   Semmi keresnivalónk a spurs nyakán sajnos

   • kevin67

    az érmeket is oda akasztják.

 • bakfi

  én már nem nézem egy ideje, borzasztó a meccs, eléri a bíró szintjét, de azért nyerjünk már

 • RedHotChili

  90+os gólt úgyis rég rúgtunk, valamikor már kell, hogy jöjjön

  • Mityka

   kapott sincs

   • Poco77

    Watford?

 • Suarez 07

  A pitsába

 • Grastone

  Klopponak ezt a heavymetal focit lehet kicsit át kéne gondolnia.

  • bakfi

   az a baj, hogy ez nem az, ez ilyen heavy3+2

 • Poco77

  Klopp szétesett

  • macca8

   Miért?

   • Poco77

    Nem láttad a reakcióját? Meg úgy általában az utóbbi meccseken

    • balint0806

     Szerintem ezt már ő is nehezen hiszi el, hogy ennyire pechesek vagyunk. Várjuk meg mit mond az interjún.

 • Mityka

  Mondom, el vagyunk átkozva, mint bagaméri

 • comebackXabi

  Ox! Gollovesre teremtetett :)

 • dmk

  Kezd már unalmas lenni ez a forgatókönyv :/

 • balint0806

  Mondjuk fél méterrel kintről adta be Moreno… :P

  • Poco77

   Kb mint a les gól, csak mi nem használjuk ki

 • gab1

  makkoljunk már be egy szar gólt. úgy is rég volt már olyan:D

 • macca8

  Nevetséges ezt befelé fujni

 • totumfactum

  Mikortól van köd? Mondjuk legalább veretlenek vagyunk, csak nyerni se nagyon szeretünk.

  • balint0806

   Amikortól a játék kilátástalan a játékosok akaratgyengék és az edző tanácstalan. Szerintem ez most nem áll fenn…

  • RedHotChili

   Veretlenek?

   • totumfactum

    Jaja. Man City az egyetlen aki megvert minket, azóta senki nem győzött :).

    • RedHotChili

     Ja, vagy úgy..

 • Mel

  A szezon elejet elbasztuk ezt mar ki lehet jelenteni.
  Viszont meg van 7 honap hatra.

 • LudasMatt

  decemberre időzítjük a formánkat?

  • balint0806

   Januárra…

   • totumfactum

    május és augusztus között. Akkor bárkit elverünk.

    • balint0806

     Az nem a magyar válogatott?

  • Mityka

   a januárit?

 • Enzo

  a szívbaj

  • LudasMatt

   már az se az a baj.

   • Mel

    Lassuk be szerencsenk volt hogy ez nem pattant be

    • macca8

     Nevetséges lett volna

    • Táltos Touré

     lovren kezéről…

     • Poco77

      Első félidőben volt ilyen a másik oldalon

     • macca8

      Két meg nem adott tiszta tizenegyes után a világ roheje lett volna

     • LudasMatt

      és mégsem lepődött volna meg rajta senki. :D

     • Táltos Touré

      a félidőtől láttam csak, sry. de nem volt szándékos, nem úgy értettem

     • macca8

      Amit nekünk nem adtak meg az két tiszta mezhúzás volt, de semmi

 • Poco77

  Nyugtassuk magunkat, hogy nem sok top6 csapat fog innen pontokat vinni. Pedig de :-(

 • The Pertő

  Jó az iksz a nyúkásztli pokolból…

 • Grastone

  Idén nem hiszem, hogy lenne kegyelem Mu vagy Arsenal, akik majd megteszik majd a szívességet, hogy legalább úgy eltolják az ilyesfajta meccseket.

 • Wisdom13

  Jó kis középszer megint

  • The Pertő

   Közepes csapat…

 • Vladimir Kozlov

  30 percet láttam,elég is volt…. nem volt egy szépen megkomponált támadás,helyzet még annyira se.

  • bzsolesz

   az első 60 percben a játék még kicsit folyamatosabb volt.

   • Vladimir Kozlov

    Reméltem,hogy nem 90 percen keresztül volt ilyen erőtlen,tanácstalan a brigád.

 • kerteminde

  Tagozódunk….

 • Mel

  Ez is egy 1-0s meccs volt, legalabbis amit a nalunk jobbak ennyire hoztak volna.
  Ujabb 2 pont minusz, cserebe az elorejatek is szarabb mint volt.

  • livman

   egy rohadt clean sheetet nem tudunk hozni mostanság

   • Wisdom13

    Az majdnem mindegy lenne kb, de nem tudunk összeszedni 3 pontot se.

   • totumfactum

    A baj az hogy nem csak mostanság nem megy a clean sheet műfaj

    • livman

     a “mostanságot” direkt macca miatt írtam, hogy ne tudjon belekötni :)

 • fantom

  Benítez levette a csapatot a pályáról, de legalább ma nem is érdemeltünk többet.
  Amióta ox itt van 1 meccset nyertünk meg azt is kurvanehezen.

  • Luisgarcia

   hát csak érted, ha már a védekezés rovására megy erősen a támadójátékunk, de az újonc newcastle még így is simán kontrollálni tud minket, akkor mire jó ez az egész.

   • fantom

    Hetek óta kezdem azt hinni hogy ez a rúgd és fuss foci nagyon nem felnőtt foci. Kloppéknak lehet ki kéne valami mást találni, vagy a keret minősége határolja csak be..ezt nem tudom.

    • Luisgarcia

     sztem ez naiv foci. szembekerülsz egy olyan edzővel aki nem nagelsmann, és így nagyjából vége. ami még rosszabb hogy a kicsik ellen sem nagyon megy.

     • Luisgarcia

      hozzátéve hogy ez kloppnál mindig is így volt, szóval nem mondanám hogy meg vagyok lepve, inkább csak szar.

     • fantom

      Ezaz, a naívabb csapatokkal szemben megy a hevimetál, mert hát Klopp mégiscsak zseni módjára tudja kivitelezni azt, és a keret is megvan ahhoz, ahogy ennek az ellenszere is nagyon úgy tűnik. Moszkva, Sevilla ellen mi basztuk el, itt viszont olyan emberek vettek le a pályáról akikről töredelmesen bevallom életembe nem hallottam még. Hozzáteszem simán hozni kellett volna 0 kapott góllal a moszkvát és sevillát is

   • macca8

    Egyáltalán nem kontrollaltak

  • realface

   Ox helyett egy műanyag bólya is jobb igazolás lett volna….

 • bag

  Ez is k gyenge volt!

 • Grastone

  Glamour napokon a srácok egy-két meleg kabátot az EL-es üzebegisztáni utazásokra lehet már beszereznek. Cou-nak csak repjegy kell.

 • Mel

  17 loves, 2 kaput talalo. Ellenfelnel 8bol 4.

  • macca8

   A négyből egy volt veszélyes a többi muhaha. Nekünk kapufank volt, meg pár ötösön belüli balfaszkodas, gólvonalról mentes

   • Mel

    A kapufarol kipattanobol nem lehet gol, a muhahabol meg igen.

    • macca8

     De, Mane lőtt ilyet az evertonnak

     • Mel

      1 eve. Azota semmi.

      Nem ez a bajm hanem hogy egyre gorcsosebbek vagyunk. Egyre gazabb a helyzett. Jokor jon a valogatott szunet, csak senki ne seruljon le…

     • balint0806

      Igen és hihetetlen, hogy Ox is mit kihagyott.

     • Poco77

      nem csatár

     • balint0806

      Azért még 8 méterről eltalálhatná a kaput. :)

     • RatkóLaci

      Válogatott után eddig mindig sza..bbak voltunk. Bíztató.

     • Poco77

      Nekünk mikor jött jól a válogatott szünet?

    • bag

     Legalább nem kaptunk ki… btw vezetésnél tényleg ilyen baf@sz modon kell helyezkedni a két cb-nek a kalsszikus iskola szerint?

     • RatkóLaci

      Minyo is ledermedt

     • Mel

      Ha pl Lovren vegig fut es nem all meg menet kozben elerhette volna a labdat szerintem.
      Szarul vedekeztek nem kerdes, de jo zsuga volt nagyon, a vedoink lassan fordultak a srac lenduletbol ment. Aztan a vegen kiba nagy szerencseje is volt. Nekunk meg a szokasos, vedelmi hiba.

     • balint0806

      Lovren megállása nálam is kiverte a biztosítékot. Egy gyorsabb és agilisabb középhátvéd akár a gólvonalról is kivághatta volna. Valszeg ez a sérülés tényleg komolyan kikészíti.

     • bag

      Ok ez miért most derült ki???

     • Mel

      Szerinted Klopp nem tudta eddig?
      A gaz, hogy vagy o, vagy Klavan.

     • bag

      A hetek ota 5 féle gyogyszert szedek azért elég beszédes….

     • balint0806

      Gondolom mert mostanában sérült le.

     • Fowler_

      És ez a statokban sztem nem lesz védelmi hiba. Pedig elore kellett volna futni es akkor les. Lehetett latni h passz jon es nem is sajat terfelrol indult

     • balint0806

      Nem. És meg sem kell állniuk már a gól előtt.

   • totumfactum

    És az eredmény 1 pont. Konzekvensen. Mert ha egy meccs lenne, oké, de már elég nagy a minta hogy lássuk, hogy akármennyit lövünk, akkor se nyerünk csak elvétve

    • macca8

     6 meccs, az nem nagy minta

     • totumfactum

      6 meccs elég tetemes ahhoz hogy jelentsen valamit. Pont elég nagy hogy ne kisiklásnak, vagy pechnek lehessen venni. Főleg hogy az a 6 meccs egymás után jön, nem szétszórva a szezonban.

     • macca8

      Hat meccs, 10-15% az idénynek

     • totumfactum

      Az hogy már az idény elején kiteszünk ezek szerint annyi buktát és pontvesztést ami egy jó háromnegyed szezonra ( nagy rivális bukdácsolások esetén fél szezonra) elég, az nem túl bíztató

     • macca8

      És mi van, ha ezek után nem kész több? A Chelsea pl tavaly az elején lőtte el az összes bénázását

   • Borvirag

    Emlékeim szerint BR idején is volt egy ilyen korszaka a Liverpoolnak, amikor 20 lövés kellett egy gólhoz…

    • Semmi értelme összehasonlítani Kloppal.

 • realface
 • livman

  Az ikszekben az a jó, hogy egy győzelmi széria esetén sokat dobnak az összképen.

  • balint0806

   Ez az, csak pozitívan.

 • Poco77

  7. helyen vagyunk.

  • balint0806

   Innen szép a győzelem.

   • Poco77

    Majd jövőre

  • Fogyatékos illibsi

   Legalább az El-t nyerjük meg.

  • T.Watson

   Ja, jobb gól különbséggel előz a Burnley!Who?Mivel?Wtf?!?

  • macca8

   7 forduló

   • Poco77

    Akkor a 38-ban a 38. helyen leszünk? :D Jó tudom mire gondoltál a 10 fordulóig nem nézzük a tabellát.

    • nordsee

     Nyugodtan lehet nézni, azt is könnyű látni, hogy nem rózsás a helyzet. Ahogy Klopp mondta, nem is a tabella alapján. Vannak gondok, de nem helyrehozhatatlanok.

 • Superglenko

  Meccset nem láttam de úgy látom a szokásos sorminta jött.

 • Wisdom13

  @macca8:disqus én mindig becsültem az optimizmusod, de most nagyon nincs rá ok.

  • Mel

   A meccsrol nehez pozitivan nyilatkozni. Az a pozitivum, hogy meg van 7 honap hatra es jon egy valogatott szunet, mindenki elmegy uj kornyezetbe, uj impulzusok erik, hatha amikor visszajonnek, be tudnak rugni 17bol 3mat a kapuba.

   • RatkóLaci

    Ma 2 is elég lett volna

 • Vladimir Kozlov

  Azt gondolom reális célként azt lehetne kitűzni,hogy a Decemberi hajtás végén lőtávolon belül ( mondjuk 3 pontra ) legyen a 3-4-ik hely,mert pillanatnyilag nem nézek ki többet ( ne legyen igazam ! ) a brigádból.Ja a Bl-ben meg jussunk tovább a kiesése szakaszba.

  • bakfi

   sztem ez a minimál projekt

   • Vladimir Kozlov

    Ha így haladnak a dolgok,lassan maximum lesz :(

 • Fogyatékos illibsi

  Ez a szezon már nyáron el lett baxva azzal, hogy nem jött belső védő, box-to-box kp. és igazi gólvágó center.

  • macca8

   Oh jaj, ne kezdjük már ezt

   • fantom

    szerintem se, ebbe a csapatba kell bízni nem másban.
    Viszont van igazság abban hogy kissé súlytalan a csapat a Fogyatékos illibsi által leírtak hiányában.

 • ktamas

  1 pontos a tapírfasz, ez a lényeg, meg hogy minél hamarabb kidöccenjünk a gödörből.

 • Robbie_Fowler

  A kritikus pillanatokban nem állt mellettünk a szerencse. Persze meg kellett volna dolgozni érte és ez volt számomra idegesítő. A második félidőben is szép körbeadogatás a végén meg semmi. Nem volt tempo a középpályánkba, Hendo ezt a meccset szépen el alibizte. Klopp is üvöltött vele még a mellkasát is csapkodta miközben beszélt hozzá. De hiába. Az előszezonban olyan súlypont áthelyezéseket, indításokat adott aminek ma nyoma sem volt. Solanke viszont üdítő színfolt volt ahogy beállt. Kár hogy Ox érkezett arra fejesre. Nagyobb bravúr volt kihagyni, mintha befejelte volna.

  • Poco77

   Ahogy mondani szokták, jó csapatnak van szerencséje.

  • totumfactum

   Stu helyzete pl giga szerencse volt. Mellettünk állt ott, de nem ragadtuk meg.

  • Fogyatékos illibsi

   Solanke megérett egy kezdőre.

   • balint0806

    Egyetértek. Hihetetlenül jó helyen van nála a labda és rendkívül agilis is.

   • tnorbi

    Hihetetlen jól szállt be, csak hasznos megmozdulása volt, több időt adnék neki.

  • macca8

   Azért studge és salah nagyobbat hagytak ki nála

 • bakfi

  ennyivel tartoztunk rafának. azt hittem legalább 2:2 lesz, ha már nyerünk

 • Suarez 07

  Aki ebben a meccsben is meglátta a pozitívumokat, az adjon nekem is a bogyóbol amit szed.

  • balint0806

   Pedig volt egy csomó. De most őszintén, szerinted nem érdemeltünk győzelmet?

   • Fogyatékos illibsi

    Ha pontozásra játszanánk a meccseket, simán bajnokságot nyernénk.

  • Fogyatékos illibsi

   Csak 1 gólt kaptunk.

  • ktamas

   Sturridge egész jól mozgott, pedig én már lemondtam róla.

   • bzsolesz

    szerintem ismét idő kell, hogy meglegyen a sebessége, mint mondjuk a felkészülés alatt a Bayern meccs körül látszódott rajt.

  • bakfi

   amíg néztem szar volt, de pozitív, hogy nem sérült senki, pedig faragás volt rendesen, és ki se kaptunk, stb stb. és és és különben is az apukámnak csébje van

   • Cou

    Stu a végén fogta a lábát rendesen..

  • Chris

   Coutinho gólja?

   • Suarez 07

    Az megint egy teljesen esetleges dolog volt. Ha fél méterrel feljebb megy most néznénk mint hal a szatyorban.

  • macca8

   Egy csomó helyzetünk volt megint, nem kicsik.

   • urmom

    Részben igazad van de azért a 2 kaput eltaláló lövés az mégis csak 2(!)

    • macca8

     Igen, közte egy kapufa, meg két mentes a gólvonalról

   • Suarez 07

    Adsz a bogyóból?:)

    • macca8

     Nem kell bogyó. Csak a tényeket kell nézni ;)

 • petipool

  megtanultunk egyenletesen tejeseteni minden meccs ugyan az lassan előre tudjuk az mi a végkifejlettet

  • bag

   Az összes megélhetési drogos alkoholista is tudja mire tegye mixen az ucso 200 forintját

   • T.Watson

    Pár éve ilyen szövegre bannot kértél!;-)

 • lbuda

  Bogdán is nagyon szurkolt nekünk. Ha nem tudom ki, eszembe se jutna hogy bármi köze lehet a csapathoz a beszólásai alapján!

  • Bócz Zoli

   Joselu okosan megvárta míg Matip a bal lábára rúgja a labdát.Ez a szöveg mindent visz.

  • Az a szomorú, hogy az a magyar srác egy hajszállal nem rosszabb kapus, mint Karius. Van aki hibázhat meccsről meccsre és szezonról szezonra mégis bajnokok ligájában védhet. Van akinek 2 rossz meccs elég, hogy többet ne kapjon lehetőséget.

 • Dniel5an

  Már csak 1 pont a negyedik hely :)

 • LFCPride

  én leszek az első aki megkérdőjelezi, hogy biztosan Coutinho-e az, akire szükség van a középpályán. egyelőre nem képes az elvárt szinten támogatni a játék kellően direkt folyamatát, a lövéseket meg innen is megcsinálja. egy kevésbé gólra törő, de játékot az önös érdekek elé helyező játékossal sokkal jobbak lehetnénk. nem kifejezetten Coutinhon bukik vagy áll a jelenlegi vergődésünk, de Lallana érzésem szerint jobban illeszkedne a helyére.

  • bakfi

   nem értek hozzá, de ez már nekem is szemet szúrt, hogy cou, meg hendo lassítja a villámot

   • LFCPride

    egyetértek, de szegény Hendo már régóta upgradet érdemelne ebből a szempontból… Cou is sokat dédelgeti, bőven lehetne gyorsítani a játékunkon egy más stílusú kpályással.

  • Poco77

   Szegény Lallana. Tőle várjuk a megváltást.

   • Mel

    En nem.

    • Poco77

     Én Keitától.

     • fantom

      Keita mondhatni Cou cseréje lesz jövőre, hogy ő jobb-e játékszervezésben, védekezésben mint Cou azt nem tudom. Életembe egy meccsét sem láttam, de a posztot olvastam amit Macca linkelt a múltkor (már amennyire étettem)

     • balint0806

      Inkább Vijn, vagy Can.

   • LFCPride

    nem kifejezetten. de a első hármast sokkal gyorsabban tudná támogatni, ő alászenteli magát a cápa eredményességének. a jelenlegiek közül mondjuk igen, várom a visszatérését, de csak ha valaki az említett formációban hajlandó lenne kipróbálni. nem Klopp lesz az.

  • Cou

   Cou nélkül jelenleg egy épkézláb támadást nem tudunk felépíteni, felállt védelemmel szemben. Mondjuk ma vele se nagyon ment..

   • macca8

    Azért ez nagy túlzás

  • Szerintem az egyetlen játékosunk aki váratlant tud húzni. Senki más. Belőle kellene több, nem a többiek fajtájából.

 • kerteminde

  Kellene egy vezír a pályára….

  • RatkóLaci

   És egy kapus

   • Poco77

    Mignolé ma sem volt rossz, a gól előtt olyan ütemtelenül lett “elrúgva” a labda, hogy nem foghatta

    • RatkóLaci

     Na ezzel nem értek egyet. A többi top6 csapat kapusai közül 4 kifogta volna. Ezenkívül minden ivelesnel visszakozott. Bizonytalan és ezt érzi a csapat is. Donnaroma kivásárlási ára 70 Milka. Nyáron lépni kell ez a legfontosabb.Amig nem tudunk 1:0 rá nyerni gyenge játékkal, addig ne akarjunk semmit

     • Fogyatékos illibsi

      Oblak kell ide.

     • biojezus

      Ajto-Oblak helyzeteket is kivedene

     • fantom

      Oblak is az a buszozó csapat stílusához illik leginkább, Kemenes szerint legalábbis.

     • Fogyatékos illibsi

      Jajj a fakezû Kemenes..

     • fantom

      lehet, de attól még messze a legkopmpetensebb az sporttvnél

     • Fogyatékos illibsi

      Akkor Bravo kell ide.

     • macca8

      Ez egy olyan laszti volt, amit Sztem senki nem fogott volna meg, matip szerelése rapattant a csatár lábára, teljesen kiszámíthatatlan volt, h mi történik

     • balint0806

      Egy olyan labdát ami a csatár támaszkodó lábán pattan meg? Ez komoly? Mert viccnek kicsit durva… :D
      Én egyszer éreztem igazán bizonytalannak.

     • RatkóLaci

      Az indításnál elindult a csatár felé, de megtorpant, mikor Matip próbálta utolérni a kastélyost. Miért állt meg? Ha mást nem, megijesztette volna az ellent. Helyette megállt. Ha egy lépéssel később áll meg, akkor rápattan a csatárról lepattanó labda. Ezért írtam feljebb, hogy a klasszis kapusok megakadályozták volna a gólt, hisz Matip szinte utolérte a csatárt, nem segített neki.

     • balint0806

      A csatár birtokolta a labdát és bármikor elrúghatta volna. Ha nagyon kijön akkor könnyen átemelheti a csatár. Ha a tizenhatoson kívülre jön ki, akkor eldobja az esélye nagy részét. Megindult, majd amikor látta, hogy a csatár birtokolja a labdát, akkor visszalépett az ötösre. Amikor lövési helyzetbe került a csatár akkor megint megindult, hogy megzavarja a csatárt és jobban fedje a kaput. Valszeg nem is rúgta volna el mellette, ha nem olyan szerencsétlenül pattan a labda a támaszkodó lábáról. Erre egy kapus sem számíthat. Szerintem egyik top kapus sem fogta volna meg. De ez amúgy is teljesen értelmetlen vagdalkozás, mert nem ők voltak ott. Egyébként a többi “top6” kapus ugyancsak kap egy csomó “potyagólt”, csak persze a többiek, kapusa, védője, középpályása, csatára mindig jobb mint a miénk…
      A fejekben kell itt rendet rakni, de rendesen.

   • Cou

    A legkisebb gondunk is nagyobb jelenleg a kapuskérdésnél.

 • bzsolesz

  Ludasmattal pár dologban egyetértek, mint pl. a fórum meccs alatti hangulat és szidalmazások sorozata.
  Stut is szeretném még védeni, és remélem, hogy legalább olyan formát újra elkap, mint pl a felkészülés alatt a Bayern meccs környékén, persze a hét során mindkét meccsen kihagyott két nagy helyzetet (tnap pl. Abouyemang is hatalmasakat hagyott ki). Úgytűnik, hogy most Manénak is újra idő kell míg meccsbe jön.
  Salahra még mindig mérges vagyok, hogy nem passzolt 0-0-nál, na meg a félig üres kapus helyzetnél is legalább a kaput eltalálhatta volna, azon kívül viszont jó volt.
  Lovren is pozitívum volt újra a Spartak meccsel együtt, magabiztosan játszott.
  A negatívum ismét a szörnyű helyzetkihasználás és a meddő fölény, továbbá nekem pl Wijn, Gomez és Moreno teljesítménye.

  • macca8

   De ha salahra mérges vagy, studge-ra miért nem?

 • comebackXabi

  Amugy maneval mi az isten van? Miotaleteritette a city kapusat, mintha nem lenne onmaga. Ruszkik ellen is, meg ma is eleg sulytalan volt, pedig ha valaki jol kezdte a szezont, akkor az o volt. Ha ez ilyen mentalis problema, akkor Klopp csinalhatna vele valamit, mert ez igy nem ok

  • petipool

   hiányzik a robanékonyság rossz az első labdaérintései

  • macca8

   Nagyon szar volt

 • ianrush67

  Elore megjegyzem, hogy nem lattam csak a masodik felidot, de abbol az jott le, hogy a csapat nem bir meg egyszerre 2 alibizo jatekost (Hendo, Wijnaldum) illetve keson cserelunk…ugyanakkor nem ertem Milner mellozeset…se a PL se a BL…

  • T.Watson

   Milnert én is kezdetném Solankéval.

  • macca8

   Hendo volt a kppalyan egyedül, aki csinált is vmit

  • balint0806

   Az MC ellen eléggé gyengének éreztem mi James Jolly Joker Milnerünket. Nem igazán adott lendületet és a passzai sem voltak az igaziak.

 • Fogyatékos illibsi

  Klopp out?

  • T.Watson

   Nem-nem,de a fortunát megbasznám így öt sör vodka kombó után!

  • gábor955

   heee? ne legyél már hülye.
   2. teljes éve, nyugalom.

   • Fogyatékos illibsi

    Jól van, csak egy kérdés volt.

    • macca8

     De gondolkozz előtte picit

  • macca8

   Ne csináld, mert torolni fogom

 • petipool

  nincs gond a döntetlenekel de most már ez nagyon rendszeres. Csak azt nem értem hova lett fortuna mert már nagyon hiányzik egy kis szerencse. A játékosok nagyon fruszráltak az eredmények miatt és nincs önbizalom

  • Poco77

   Jókor jön a MU.

   • petipool

    ha az eszemre halgatok semmi esélyünk, ha a szivemre most fogunk nyerni,

    • Angus

     Nem tudom megmondani, mint United drukker, hogy mit is várok a meccsünktől.
     A Csozé-féle beparkolunk a csuklós busszal, vagy játszunk mást.
     A más nem tudom mi lenne, mert idén még komolyabb csapattal (értsd, a top 6) nem találkoztunk, a tavalyiból meg nem lehet kiindulni.
     Mindenesetre a tavalyi meccsen az Anfielden a bokámat lehánytam attól amit csinálunk. A védelem gyengéire (Lovren, Klavan) lehetne mondjuk ráereszteni a támadóinkat. Nem tudom, hogy mi lesz amúgy. Azt nem mondom, hogy fosok a meccstől, de az LVG-féle győzelmek ellenére sincsenek jó emlékeim a Liverpool-Man United meccsekről. Fordítva annál inkább. :D

     • IdegCsótány

      José hülye lenne pont most feladni a rangadókon szokásos bunkert. Felállt védelem ellen még mindig nincs ellenszere a Liverpoolnak, a United viszont Ibra nélkül már szabadon kontrázhatna.

      Szerintem Mou most is az X-ért jön, aztán a liverpooli védelmen múlik hogy mi lesz a vége…

 • Mosodás

  meglehet valahol nézni a futás statisztikáinkat. Mint, ha idén rugós focit játszanánk.

 • Camee

  Ma az egész csapat csődöt mondott, Manénak és Wijn-nek egyetlen egy jó labdába érése sem volt…mindenki más is maga alatt játszott. De őszintén, nem értem Milner mellőzését és Wijn favorizálását, utóbbinál kevés nagyobb alibi focista van.

  • Fogyatékos illibsi

   Wijnek eddig ebben a szezonban egy jó meccse sem volt

   • Poco77

    Arsenal ellen kifejezetten jól játszott.

  • bzsolesz

   a szögletnél lévő kapufája szép volt, azon kívül viszont tényleg elképesztő alibit tolt, nulla kockázatos labdát nem adott, rossz ütem érzékkel mozdult be v. passzolt, stb. Hendo még bőven jobb volt Wijnnél, pedig ő sem nyújtott túl jót.

 • ianrush67

  velemenyem szerint a stabban Klopp a motivator es Buvac,Krawietz kozul valaki a taktikus. csak most mar Klopp sem tud mit kezdeni az onbizalomhiannyal (tobbszor jelezte, hogy a jatekosok hamar lelombozodnak, nehezen viselik a kritikat), sportpszihologus talan segitene. van ilyenunk?

  • Poco77

   Mindenhol van.

  • macca8

   No, No drop of confidence.
   They made a lot more mistakes around the situation with Daniel Sturridge, they missed the ball twice or whatever, Daniel shoots immediately, Daniel with two goals already in the season takes the ball and asks the goalkeeper where he wants the ball, then puts it in the other corner. Then Mo Salah is coming, the goal is completely empty now, unfortunately he doesn’t take his chance and jumps and shoots the ball over the goal. What’s my job now? To tell them ‘Mo, don’t do that next time’ and ‘Daniel, please have a look next time’? No, they know that and they will do it, 100 per cent.

   • Juventino

    Klopp egy zseniális showman, “Klopp is sick of conceding sloppy goals”, “Klopp is tired of conceding goals like this”, “I am a good defensive coach, belive it or not”, “Yeah, I remember my first time, I could have done better for the girl”, de ez már itt nem elég. És nem is csak a védelemről van szó, mert arról mindenki tudja, hogy szar, de hol az outscore? Mindegy, hogy önbizalomhiány, edzői hiba vagy akármi, a Liverpool nem nyer meccseket, sőt, most már a Szarzenál is előzött. Iszapbirkózás lesz ebből, és nem a jobbik fajtából.

    Néhány hete mondtam, hogy nem lesz ebből Top 4, valaki írta rá, hogy “korai”. Azóta semmi nem változott. A Leicester ellen is véletlenül lett meg a három pont, mert 3-1-ről megint eldobta a csapat, “csak” a Leicester visszadobta a kihagyott 11-essel. A Szpartak elleni meccset meg kétszer is lejátszotta a Pool a héten a menetrend szerinti 1-1-re.

    Ha a Manchester ellen minden összejön és valami különös univerzumbeli együttállás során kijön mondjuk egy 2-1, akkor sem lesz semmi, mert van még vagy 20 meccs közép- és kiscsapatok ellen. Egyedül a Tottenham hazai pályás hendikepjében bízhat még Klopp, a Chelsea minden bajával együtt sem fog annyira megrogyni szerintem, hogy ne legyenek a négyben, és még így is ott van a T’ham és a nemzetközi színtéren csak bohóckodó Szarzi, bár náluk még az EL-ből lehet tavaszra egy wildcard a BL-hez.

    • fantom

     Rohadt nehéz lesz valóban.
     Nem lehet reális elvárás h minden évben a topcsapatokon annyi pontot hozzunk, a kicsik ellen viszont nagyon nem sikerül magabiztosan lehozni a meccseket, ugyanúgy ahogy 2015 óta sehogyan sem.

     Őszintén szólva kicsit kezdem leszarni ezt a “csak a top4 legyen meg minden áron”-t. Nyerni kéne valamit hogy ez a csapat elhigyje magáról hogy nem egy örök lúzer.
     Top4 meg mit ér a Gazdagok Ligájában, úgysem nyerjük meg, sok pénzt sem ad, és még szenvedünk is benne. Idén a mieinken kívül egy BL meccset se néztem meg, EL-t viszont rendszeresen, valahogy a régi focit varázsát látom benne, nem azt a szart ami a BL-ben van, és még esélyünk is van megnyerni.
     Ezzel a “BL kell a jó igazolásokhoz” is szkeptikus vagyok, mert van BL, van sztáredző, van perspektíva, erre hiányposztokra se igazoltunk senkit, mondhatni Salah az egyedüli upgrade, a védelem meg gyengült Clyne és Milner nélkül.
     EL-el meg a mu tud igazolni Pogbát (akit fél európa akart), az Arsenal Lacazettet, és mi is bőszen igazoltunk topcsapat szinten elköltött fontmillókat még Klopp előtt amikor nem volt BL.

     Nyerni kéne valamit h a csapat elhigyje képes rá, és nem összefosni magát ha nem mennek be a helyzetek.

    • liveman

     Korai ez még mindig – sok, nagyon sok van még hátra. Lesz itt még sok minden mindenkinek.
     Ha a jelenről van szó akkor tiszta sor, hogy e két válogatott szünet közötti periódus nem úgy sikerült ahogy szerettük volna. Vannak teendők. De nyugi. Messze még a történet vége.

    • Ayala

     Szerintem meg mostantol 2020ig minden meccset megnyerunk, es tobb stadionban uj eredmenyjelzot kell majd beuzemelni, hogy kiferjenek a ketszamjegyu eredmenyek.

    • macca8

     Na, akkor várjuk meg azt a 20 meccset

 • Mel

  Most latom kikkel jatszunk a valogatott meccs utan eloszor. Ajajj. Ha nem nyerunk, akkor kiborul a szaros bili.

 • Angus

  Nagyon jó lett, a poszt rögbis része, meg ez a kiemelt komment is, köszi! :)

 • bzsolesz

  Mu ellen kipróbálnék egy ilyen csapatot (mert ugye mindig az a jó, aki nincs épp):
  Mignon –
  AA, Matip, Lovren, Roberston —
  Milner, Can
  Mané, Cou, Firmino
  Solanke

  • Poco77

   Verőemberek tömkelege kellene ami nincs nagyon nekünk.

   • fantom

    korábban írtam már, szerintem Mou bajnokesélyes csapat edzőjeként jó szokásához hűen az 1 pontért jön.
    Pragmatikus focit tol, tudja hogy nem azon múlik a bajnokság hogy az Anfielden nyerjen.
    Persze ha BR módjára Klopp is nekimegy a csuklóbusznak akkor megnyalhatjuk.

    • bakfi

     sztem mindegy mit akar mou, ha mi akarunk valamit, nyerni kell

    • geri

     Ugyanolyan meccs lesz,mint a tavalyi 0-0.Beállnak bekkelni,tördelik majd a játékot,mi meg majd szenvedünk egyet megint.Csak az a baj,hogy ezek tavaly óta megtanultak gólt lőni!Mondjuk ellenünk nem kell sokat erőlködniük majd.Úgyis összehozunk nekik egyet.

     • Fogyatékos illibsi

      Nem tudom elképzelni, hogy a Lukaku, Mkhitaryan, Rashford trió nem hozzon össze legalább 1 gólt.

     • fantom

      és akkor még a bíróról, mákról nem is volt szó 😀

     • bakfi

      azokra nem lesz szükség, a védelmünk pótolja majd ezeket, csak rúgjunk is nekik

   • geri

    Pontosan!

  • LFCPride

   Gomez kihagyhatatlan a mu ellen. Balra mindegy ki megy, mindkettő megetethető egy épkézláb szélsővel.
   Hendo, Can és Wijnaldum is erőszakosabb mint Cou, akire az orkok biztosan lecsapnak. az első hármas meg kőbe van vésve, hiába erős Solanke. Ehelyett Cou természetesen kezdeni fog.

 • macca8

  That’s right, if you’re Klopp out, you’re actually a fucking idiot.
  http://anfieldindex.com/30221/fsg-klopp-must-go.html

  • Welsh Xavi

   Húha ha ez az első bejegyzés, ami szembe jön velem, akkor lehet elkezdek örülni, hogy nem láttam a mai meccset.

   • macca8

    Ez a szpartak után íródott

 • Csaba Kárpáti

  Nyilván én is nagyon bosszankodom az elszalasztott lehetőségeken, de azért aki szerint #mindenszar az kicsit az egészében is nézhetné a jelenlegi helyzetet.
  1pontra a 4.hely 1ponton belül a chelsea arsenal, 2re a tot(igen a 2 manchester picit elhúzott sajna, de a top4 kell/kellen, hogy reálisan a célunk legyen…) 3döntetlenünk van, de nézzük meg kik ellen?! Mind a 3 csapat top10ben tanyázik jelenleg, burnley még épp előttünk is, tudom, hogy csak 7forduló ment le, de azért nem a csontutolsó cp-nek ajándékoztunk pontot vagy a boszmosznak.
  A BL-ben lefociztuk a 2 reálisan a továbbjutásunkra reálisan ‘veszélyes’ ellenfelet, igaz, hogy nem nyertünk de a játékunk nagyon meggyőző… a sevilla meccs óta azt hangoztatjuk, hogy majd ha bemennek a helyzetek stb és kezd unalmas lenni, de ez(ahogy Klopp is mondta a sajttájon) így lesz… ezek a helyzetek be fognak menni és beindul a gépezet hamarosan, reméljük.
  Illetve a többi csapat is lesz gödörben, bizony a mu és a citteh is fog még pontokat veszíteni. Tavaly ősszel a szünet előtt mintha pont a csirkék lettek volna hasonlóan szar formában, aztán láttuk, hogy végül mi lett.
  Szóval, miután mindenki kieresztette a gőzt és kidühöngte magát az eredmény miatt, picit érdemes átgondolni, hogy valóban #KloppOut-ozni kell-e és elővenni pár BR ‘köd’ alatti meccs kaziját, hogy mennyire más a helyzet ahhoz képest.

  Ja amúgy új arc vagyok, bár régóta olvaslak titeket, de nem szoktam nagyon kommentelni.
  Hello mindenkinek.

  • Vladimir Kozlov

   szia új arc :)

  • Poco77

   Ilyen pozitív hozzáállással gyanús vagy. Nem lehetsz Pool szurkoló :)

   • balint0806

    Még nem húzta le “bag és barátai”… :D

    • Poco77

     Az a gyanús ami nem gyanús

 • Crevna

  Kezdek leszokni a meccseink nézéséről mindenféle hiány érzet nélkül, néhány éve még állandó inger volt hétvégén a pool meccs, de ez a keret már annyira arctalanná szürkült a Benitez időszakhoz képest hogy lassan kifullad az egész egy kényszeredett eredmény megtekintésben, meg az újabb zakó nyugtázásában. Hozzá teszem, ha nem látom sokkal kevésbé frusztráló önmagában az eredmény.

  • Luisgarcia

   a mostani után én is elhatároztam, hogy egy darabig nem nézek meccset.

   az arctalanná szürkülés meg szerintem az eredmények hiányában keresendő, én legalábbis mindig azokért a játékosokért tudtam lelkesedni akik valamilyen nagy sikerünkben főszerepet vállaltak. ilyen most nincs, ez tény.

   (btw nekem Sturridge pl ezért nagy kedvencem, mert bár ő sem érhet a közelébe mondjuk egy xabi gerrard kuyt agger carra finnan hamann stb vonalnak, de valahogy ő ilyen utolsó mohikán nekem)

  • Mosodás

   nem Te választod a Liverpoolt hanem Ő választ ki Tèged…már akinek mond ez valamit

   • Mel

    Jaja, ilyen baromsagokat barki ki tud talalni.

    • Luisgarcia

     nekem van egy cimborám aki rendszeresen megköszöni Istennek, hogy madridistának teremtette :D

     az kb hasonló

  • balint0806

   Nálam pont Klopp hozta vissza a kedved a meccsnézéshez. Nehéz időszakban van a csapat. Szerintem pont most kell igazán kiállni mellettük. De ez mindenkinek a saját döntése.

 • RQ17

  Azt gondolom, ha Studge továbbra is így teljesít akár már télen is indokolt lehet a Studge – ténylegesen jó befejező csere a keretben. Sajnos a Fonégerünk Klopp alatt vagy sérült volt eddig, vagy szar.

  • urmom

   Sajnos szemmel láthatóan lelassult.

   • RQ17

    Fejben és fizikálisan is sajnos :(

  • tnorbi

   Az szerintem is jó deal lenne.
   Igaz, ő se fiatal már.
   Bár januárig még adnék időt Stunak, hátha összekapja magát.

 • Vladimir Kozlov

  Tavaly a szezon elején örömtüzeket gyújtottunk,aztán jött a keserű ébredés….Hiszem,hogy hamarosan megfordul a széljárás,ki kell jönni a kemény munka eredményének! Sokan vagyunk tisztában vele,hogy pontosan hol is kell elhelyezni kedvenceinket a futballtérképen ,hogyaztán egy-egy nagyobb győzelem után a csillagos ég se legyen elérhetetlen,fruszráló döntetlenek és vereségek után meg csodálkozunk a világra mint a kisgyermek minekután elvették a cumiját.Reménykedem benne,hogy egy olyan út elején járunk,aminek a végén trófeák lesznek a jutalmaink,csak hinni kell az egészben amit Liverpoolnak neveznek. Nekem már a magyar csapatom évek óta csak fájdalmat okoz,az nem létezik,hogy a másik ugyanezt tegye velem :)

  • fantom

   gondolná azért az ember h a 2. teljes szezonra és teljes anyagi támogatással valami féle konzisztencia kialakul, de ugyanaz van mint 2015-ben.
   Előbb utóbb a CP is szerez gólt, és meccseket fognak nyerni, megkockáztatom zsinórban többet, ahogyan mi is.
   Az outozás nagyon erős, amik egyre hagosabbak -vicc- de azért nem ártana valamin változtatni.

   • Vladimir Kozlov

    szerintem lesz változtatás,és az pozítiv írányban fogja elmozdítani a dolgokat. Biztos vagyok benne,hogy a Mu-t legyőzi a brigád,és az nagy lökést fog adni a csapatnak!

 • RQ17

  Ennél jobban sosem kellett még MU verés az utóbbi időben, mint most.

 • Oneil7

  a mai meccsel végleg feladtam bármiféle elvárást a csapattal szemben ebben a szezonban. mintha minden ellenünk szólna… innentől ha nyerünk, örülök, ha nem, akkor meg ez van, belefér, nincs tétje. (még jó hogy 7-kor kezdődött a Steelers meccs, így lelkiismeret furdalás nélkül x-eltem ki a stream-et a 75. perc körül.)

  • p_berger

   Október 1…

   Ideje elengedni a szezont. Majd jövőre.

 • puzser

  egy ideális világban feltételezve egy olyan csapatot ami a pálya mindkét oldalán reálisan teljesít, ez egy tökéletes BL után idegenbeli meccs, amit ha a jól menedzselünk akkor egy szűk győzelem után azt mondhatjuk, hogy ez egy profi teljesítmény volt, annyit adtunk ki magunkból amennyit kellett.

  sajnos túl sok a feltétel, a ‘ha” meg a “lett volna”

  https://twitter.com/Caley_graphics/status/914583102210629632

  • Amúgy eléggé gondok vannak fejben és teljesítményben elől is, nem csak hátul. Nyilván ilyenkor kellene egy vállalható védelem amikor csak egy eleresztett bomba megy be, akkor is be tudjuk húzni 1-0-ra.
   Alapvetően szeretném ha most kicsit tudnánk stabilizálni a csapatot selejtezők után, kapjon Studge sorozatban 3 meccset vagy hozza formába Firminot, de egy kíméletlen befejező nélkül esélytelen hozni/túlteljesíteni a papírforma-xG eredményeket.

   • puzser

    teljes mértékben egyet értek. tényleg kéne legalább egy olyan kíméletlen gólvágó aki ilyen napokon az élre áll. sajnos nincs ilyen és ez szerintem inkább mentalitás, személyiség kérdése sem mint technika.

    kíméletlen befejező + stabil védelem nélkül tényleg lehetetlen

    • fantom

     Solankeben valahol látható az a kíméletlen befejező attitűd, csak hát nagyon kevés szerepet kap

     • Luisgarcia

      Aguero, Kane, Lacazette, Lukaku, Morata, Solanke

     • fantom

      bizony 😂

     • puzser

      igen. jól állt be megint, már nem először. a legtöbbször tud színt hozni a játékba és veszélyesen játszik és vele ilyenkor van valaki a pályán aki érdemes ívelgetni, ha már azt választjuk.

 • Poco77

  Klopp mit mondott a meccs után?

  • Random

   Fock off!

   • Poco77

    Az Henderson

 • Gúnár

  Amúgy rohadt jó érzés, hogy rotálva van a csapat. Amikor egy Firmino beáll a padról úgy, hogy vállalható a kezdő, király.

 • Nagyon sokan mondogatjátok, hogy csak 1 pontra van tőlünk a 4-ik hely. Ha ne adjisten kikapunk a unitedtől, ami valljuk be megeshet, ők pedig hozzák a kötelezőiket, akkor bizony már 4 pontra lesz a 4ik hely. Utána jön nekünk a spurs. Azon a meccsen, ha csak nem táltosodunk meg és megint kikapunk akkor közelebb lesz a 18ik hely, mint a 4ik. A riválisainknak ismét kötelezőket kell hozniuk. A következő könnyebbnek kinéző meccsünk hónap végén a huddersfield ellen lesz. Hazai pályán. Ha ott sem lesz 3 pont, akkor el lehet kezdeni aggódni?

  • Mel

   Aggodni mar siman lehet, de bajban meg nem vagyunk, csak akkor kezdunk bajba kerulni, ha kikapunk az utd-tol. A valogatott szunet utan meglatjuk, jokor jon a szunet nekunk. Addig turelem. Ha kikapunk, akkor gaz van, de meg akkor is siman be lehet erni a top4-be meg, csak sokkal nehezebb lesz.

   • macca8

    Aggódni mindig lehet, az mindig megoldható

  • liverbörd (cluster headache)

   januárban hol álltunk? milyen vacak volt a formánk? mégis meglett a topnégy…ember még csak október van, mocskosul kiszámíthatatlan a vége áprilisig… a többi topcsapatnak sem lesz folyamatosan jó formája.

   • Angelous

    Azért azt ne feledjük, hogy a tavalyi szezont jobban kezdtük, anélkül hiába lett volna a tavaszi mocsárból kilábalás. Most viszont gyengén, botladozva kezdjük az elejét, amit behozhatunk télen, mivel sem Afrika Kupa, sem Habanero Cup nincs (már) idén..

  • balint0806

   El kell ismerni, hogy jelenleg nagyon rossz formában vagyunk, vagy inkább nagyon “szerencsétlenek” vagyunk. Az ilyen dolgok nagyon megtudják fogni a csapatot. Abban sajnos van igazság, hogy lelkileg nem elég erősek a srácok és amikor igazán kellene a jó teljesítmény akkor stresszelnek, megremegnek a lábak és görcsössé válnak. Amit pedig Lovren csinált a NU egyenlítő góljánál, hogy lelassított és megállt ahelyett, hogy sprintelt volna vissza ezerrel az egyszerűen elfogadhatatlan. Nem tudom, hogy ez a sérülése és az öt fájdalomcsillapító miatt van-e, de ez így nagyon karcsú tőle. Arról nem is beszélve, hogy előtte az ellenfél kapujánál ő hagyott ki egy ziccert 4 méterről. :(

   • Angelous

    Azért az, hogy valaki ilyen szinten szétgyógyszerezve játszik hetek óta, az elkerülhetetlenül rányomja a bélyegét a teljesítményére. Mind fizikálisan (elmaradt sprint), mind mentálisan..

    • balint0806

     Így van. Ez Klopp és a stáb sara is. Ha rosszul van, akkor játsszon más inkább.

     • Poco77

      Agger esete

   • Ezzel megint visszakanyarodtunk akkor oda, hogy nincs mas opcionk a helyere. Lucast eladtuk, Sakhot eladtuk. Hozni senkit nem hoztunk. Kulonben nyugodtan kipihenhetne magat Lovren csak igy nehogy tobbel kossuk be, hogy gyogyszerekkel jatszik.

    • balint0806

     Jogos a két pont. Ezt a nyár végén elmondta mindenki, hogy Klopp azzal, hogy nem igazolt másik középhátvédet VVD helyett, kockáztatott. Sajnos úgy néz ki, hogy ez egyelőre nem jött be. Azt azért vegyük figyelembe, hogy a posztok közül általában a középhátvédeké az amelyik legritkábban esik ki sérülés miatt.

     • Ezt adom. De ha nem adjuk el legalabb az egyiket akkor nem kockaztatunk ekkorat.

     • balint0806

      Lucas azért inkább DM volt a 180 centijével és már tavaly is vészmegoldás CB-ben. Sakho ügyét meg már sokszor átbeszéltük. Én sajnálom, hogy így alakult vele, mert nekem szimpatikus volt egészen tavaly nyárig. Azt Klopp, ő és esetleg a csapat tudja, hogy pontosan mit is tett ami miatt nem volt visszaút neki.
      Igazából szerintem Clyne komoly sérülése borított mindent, mert azért ő a posztján a PL egyik legjobbja volt már évek óta. Azzal, hogy kiesett és AA, meg Gomez játszik ott, egyrészt a jobbhátvéd poszt is hyengül, valamint Gomez az egyik lehetséges CB kikerült a CB rotációból. Nálam Gomez bejönne középre és Flannót próbálnám meg jobbhátvédben, ha AA nem tud kezdeni valamiért.

     • ekiyeki

      Kedvelem Flannót (és látványos gólörömét a gatyájában), de szerintem nem biztos, hogy Liverpool szint:(

     • balint0806

      Lehet, de Moreno is elég jól feltámadt.

     • fantom

      valóban feltámadt, de egy olyan Liverpoolban amilyet mi szeretnénk se Flanno, se Moreno, se Gomez nem Liverpool szint.
      A csőd óta talán mondhatjuk hogy LFC szint egyik vagy másik.

     • balint0806

      Jó ez az LFC szint, mert eléggé megfoghatatlan… :D

   • Er_Pupone

    Szerintem abban nem annyira vetkes Lovren. Ilyet szazassaval latni ugye a vedok probalnak lesre jatszani a csatar ott olalkodik es elore mozog az inditas iranyaba es mire a vedok eszbekapnak, hogy nincs les es tekerni kene vissza mar jo elonye van a csatarnak. A legmagasabb szinten ez eleg gyakori szcenario.

 • Mel

  Henderson passed the ball a total of 22 times to Lovren and Matip and only 13 times to Mane, Salah and Sturridge combined. #elorejatek

  • macca8

   Örülök, h ez a legnagyobb bajod

   • Mel

    :)
    Nekem konnyu Hendersonba belerugni, persze kozeppalyan nem o volt a leggyengebb, hanem a lathatatlan ember (pedig most nem ‘idegenben’ jatszott, hisz innen igazoltuk).
    Csak le ne seruljon senki most a valogatott szunetben.

    • macca8

     Hendo nagyon is látható volt, aki láthatatlan volt, az wijn

     • Mel

      Ezt irtam en is, hogy nem a bitorlo volt a leggyengebb kozeppalyan. Az a baj, hogy ez kb egesz szezonban igy van, Wijna altalaban lathatatlan, Can csapongo, Cou elore ok, de hatrafele nem annyira. Marad Milner, de o nem kap jatekpercet.

     • ekiyeki

      Ezt is megéltük, hogy Milnert hiányolod a középpályáról? :o
      #ténylegparavan

     • Mel

      Nem, nem hianyoltam egyaltalan. De az is igaz, hogy Wijnaldumnal nem lenne rosszabb. Es mex Ox is ott van, bar o eddig eleg gyenge volt, amikor jatszott.

     • ekiyeki

      Elfelejtettem alkalmazni az irónia betűtípust, elnézést:)
      Amúgy meg ziccer volt, no.
      (Milnert én is betenném azért már, és nem csak azért, mert egy napon van a szülinapunk.)

 • macca8

  Do we blame the defense? Once again beaten too easily. Once again beaten unfortunately. Once again beaten despite an almost complete lack of opposition threat.

  Or do we blame Liverpool’s attack for failing to take those chances, for failing to put possession to use? Dangerous counters breaking down at the feet of Mané and Salah. Wijnaldum hitting the post – the fifth match in the last six where Liverpool have hit the woodwork. Lovren has two efforts cleared off the line from corners (one probably won’t go down as a shot, though). Sturridge and Salah fail to convert clear-cut chances in the space of five seconds. Four clear-cut chances: one saved, one blocked on the line, two off-target. Liverpool have had nine clear-cut chances in the last two matches: five at Spartak, four at Newcastle. Liverpool have scored one of them. Incidentally, neither opponent had any.

  • Mel

   Igy van, mindenkit lehet okolni, a kozeppalyaval egyutt a helyzetert. Kloppal egyutt. De ha pl lovren nem all meg, hanem o is visszafut rendesen, siman kivaghatta volna a labdat. Presze Stu is elbaszott legalabb kettot, Salah is, Manenak meg alig volt ertekelheto megoldasa, kapufa is volt. Egyedul a kapus az, akit nem okolnek a tegnapiert.

   • macca8

    This fault seems more in players’ heads – everyone’s heads. This fault has punished Liverpool more in the last two matches, and against Sevilla, and against Burnley. But this fault seems more likely to change with time and luck.

    Either way, one feeds the other. And we’re caught in the loop.
    https://ohyoubeauty.blogspot.hu/?m=1

    • Mel

     Ezert jon jol a szunet. Hatha fordul a kocka a szunet alatt. Jo lenne, mert nagyon meg kellene verni a kovi meccsen az utd-t. Es ha az a meccs megvan, akkor meglenne az ugrodeszka. De az piszok nehez lesz, mert ok nemigen kapnak golt, viszont szinte minden helyzetuket berugjak.

     • macca8

      Nagyon kene, igen

     • balint0806

      Azt is írja egyébként: “I’m close to the point where it stops being painful and is just tiring.” Ami sajnos nagyon kezd aktuálissá válni. Ez a szeptember nagyon nem jött össze. Remélem Kloppéknak lesz erre válaszuk, mert ha nem sikerül nyerni a MU ellen a szünet után akkor csak még jobban fokozódni fog a nyomás a csapaton és félő, hogy még rosszabb lesz a helyzet.
      Kemény, férfipróbáló meccs lesz a MU ellen. YNWA!

     • Nekem olyan előérzetem van, hogy egy hónapnyi frusztráció szabadul fel azon a meccsen, és kiszakad a gólzsák, és helyreáll a világ rendje.

      Legyen igazam! :-)

     • Poco77

      Mi a világ rendje? A majd jövőre? :D

     • Ez aljas volt, már-már mc_deere-i! :-D

     • Poco77

      Jó de mondhatjuk. .)

     • Én itt szimplán arra gondoltam, hogy majd bemennek onnantól a helyzeteink, és a kapufáról is néha gólra pattan – remélem nem csak jövőre! :-D

     • macca8

      Ez a mentális basz a legnehezebb. H miért nem mennek be azok, amik a legegyszerűbbek vagy korábban simán bementek

     • Angelous

      Még Kenny allatt, mikor annyi kapufát lőttünk, aminek a fele ha bemegy, a PL mellett a LaLigát is behúzzuk, na akkor írta itt valaki, hogy az ismétlődő kapufák, és kihagyott ziccerek, mind pszichés okokra vezethetőek vissza, a fejekben, és az öltözőben nincs rendben valami.. A tegnapi, -amúgy eredménytől függetlenül- überszar meccsen én a 70-ik perc környékén éreztem, hogy a srácok elhitték hogy ez döntetlen marad. Mentek, futottak, de az akarás, és a tűz nem látszott..

     • macca8

      Akkor is sokkal jobb volt a játék, ott az Arsenal elleni hazai vesztes meccsen tört meg vmi végleg

     • Angelous

      Igen, jobb volt az a csapat, mint amit végül elért, a fejekben tört össze valami..

     • balint0806

      Ilyenkor szoktak “csapatépítőt” tartani. Aminek a sikeressége az elfogyasztott alkohol mennyiségével és “táncos lányok” számával egyenesen arányos… :)
      Persze, ha nincs válogatott szünet…

   • RatkóLaci

    én pont a kapussal vagyok elégedetlen, az indításnál elindult kifelé miért állt meg?

    • Mel

     Mert latta hogy a vedo oda fog erni. Nem hibazott szerintem, es a ‘loves’ annyira utemtelen volt, hogy azt csak a visszafuto vedo tudta volna kikotorni.

    • balint0806

     Azért állt meg, mert tisztán átvette a labdát a csatár. Hova ment volna ki? A tizenhatosra, hogy átemelje felette az üres kapuba? Teljesen jól döntött Minyó. Lovrennek kellett volna végig sprintelnie hátra, amikor a lesre állítás nem sikerült.

 • nagy tanulsága volt a tegnapi meccsnek, hogy kiderült: Rafa nem csak a liverpooli kispadon tudja kinyírni a vörösök játékát, nyehhehe

  • Vadász, vadász… :-D

   • rátok fér most egy közös ellenség :)

  • RQ17

   amúgy Bodgán pooltól függetlenül nagyon jól tolta, tartsátok meg

   • köszi, ebben biztos voltam, bár se azt nem tudtam, hogy lesz, se egy hangot nem hallottam belőle. de intelligens, tájékozott, hiteles arc, minden adottsága megvan

   • Az alapanyag tényleg nem rossz, de kommentátorként még sokat kellene fejlődnie, sokszor eléggé recsegtek a mondatszerkezetei

    • RQ17

     Mondjuk ahhoz képest, hogy ez egy kurva nehéz műfaj, szerintem ez egy nagyon erős kezdés volt

     • abszolút, nem azt mondom, ha visszavonul, akkor üljön is be punditnak, csak tényleg jöjjön vissza egy kicsit a magyar nyelvbe(:

     • balint0806

      Lehet jobb kommentátorként, mint a kapuban? :D

     • fantom

      Ugyanmár. Mivel bizonyította h rosszabb mint Karius?
      Potyázott egyet Watfordban és azóta teljesen kegyvesztett, míg a német a BL keret elsőszámú kapusa, aki eddig csak akkor nem bakizott -nagyot- amikor nem volt kapuralövése az ellennek.

     • balint0806

      Csak vicceltem… Azért én úgy emlékszem, hogy nem csak egy meccsen hibázott. Pedig szurkoltam nagyon, hogy jó legyen nálunk, de egyelőre nem jött össze. :(

  • Angelous

   Most komolyan.. A múltkori eset figyelmen kívül hagyásával is, neked komolyan attól áll fel, hogy idejössz trollkodni? Büszke férfiként mész haza, belenézel a tükörbe, és azt mondod az asszonynak, hogy ma megint belehugyoztam egy homokozóba?

   • nem. egyszerűen nem láttam a meccset, és kíváncsi voltam, hogyan játszott a ‘Pool, milyen volt a meccs képe, mi az oka az újabb bukfencnek, ezért elolvastam a kommenteket. közben meg eszembe jutott ez a fenti poén, ami pont annyi, amennyinek látszik, se több, se kevesebb. inkább az a szomorú, ha valaki az ilyen kis szurkapiszkát képtelen a helyén kezelni, szerintem.

    • Dési Áron

     “képtelen a szurkapiszkát helyén kezelni”. Ezzel neked is komoly gondjaid akadnak olykor-olykor, ezért igazán lehetnél empatikus a hasonló kórban szenvedő embertársaiddal

    • urmom

     Értelmes ember a legutóbbi húzásod után kicsit meghúzza magát, de legalább van annyira kulturált hogy nem kezd el “poénkodni”.

     • másképp gondolkodom az értelemről, mint az itteni közösség egy jelentékeny és hangos része, ez már kiderült a múltkor, én együtt tudok élni vele :)))

     • urmom

      Az hogy egy önző fasz vagy engem nem zavar. Az már annál inkább hogy a fórumon a te hülyeségeidet kell olvasnom és órákat görgetnem mert épp menstruálsz.

     • :)))) milyen szar hely ez a szabad internet, igaz?

     • urmom

      Akkor majd a britannián is legyél ilyen szabad szellemű kérlek.

     • nem vagyok mod a Britannián, és ha két embert valaha kidobtunk onnan, sokat mondok. eddig is jártak át Fonatosok engem szapulni, meg személyeskedni, egyikük se lett banolva. virágozzon ezer virág.

     • urmom

      Akkor biztos a kutyám van minden második héten felháborodva hogy így meg úgy elviszik a témát emberek és nem a fociról van szó. Az hogy más hülye/paraszt még nem jogosít fel arra hogy te is az legyél. A tököm kivan a fürdős kurva stílusodból. Szerezz már egy barátnőt mert úgy látszik a munka nem foglal le eléggé (pedig lenne min javítani)

     • hogy kinek mivel van tele a töke, arról kurva hosszú regényeket lehetne írni. írtam egy kommentet, erre egy emberként ugranak hatan, válogatott személyeskedéseket zúdítva egy vadidegenre csak azért, mert épp viccelni mert a kedvenc csapatukkal. zseniális látlelet, isten bizony :D

     • urmom

      Mert egy pincében szocializálódtál és nem fogod fel hogy ennek nem most volt itt az ideje és helye. Majd megkérdezem britannián hogy mikor mentettek fel tesiből majd amikor felháborodtál akkor másnap elkérem a protein shake receptedet. Persze csak viccből hogy együtt hahotázhassunk

     • szíved joga. eggyel több ilyen alak a neten, szerint oszt, vagy szoroz? :D

     • btw, a csapatoddal foglalkoztam, nem veled, kurva komoly különbség. ez a blog ugyanis a csapatodról szól, jó reggelt.

     • urmom

      Csak érzékeltetni akartam a probléma lényegét. Rohadtul nem érdekel hogy felvoltál mentve tesiből és nem gondolom úgy ha ez most egy fitness blog lenne akkor egy olyan komment belefér. Nem azért mert nem tehetem meg hanem azért mert felfogom hogy ebben a formában ez nem ide való. De te még temetésen is elsütsz pár poént gondolom hisz nem a halottról viccelsz…

     • szerintem hagyd ezt az undorító személyeskedést, ezzel csak azt bizonyítod, hogy igazából nincs érved. pedig amúgy lehetne, simán. tudsz te ennél többet is, lássuk végre

     • urmom

      Bocsáss meg ha a viccem személyeskedő volt. Azt hittem érted a viccet. Hiszen ez egy sport blog.

     • Luisgarcia

      engedd el. vedd észre hogy az ember így tűkön ülve várja hogy visszaírj neki. lassan valaki kibannolhatná innen egyébként, szerintem senkinek semmi szüksége nincs erre.

     • olvasd el az én kommentemet, hogy az miről szól (Liverpool, Rafa, hétvégi meccs, teljesen ontopic), és olvasd vissza a válaszokat, hogy azok miről szólnak. igen, szerintem is működhetne a banhammer, páran ugyanis nem veszik észre, hogy ez a blog miről szól.

      (és igen, tesztelem a rendszert, egyben a moderáció morális iránytűjét. mert épp ráérek.)

     • Luisgarcia

      az előbb elfelejtettem leírni, most pótolom. tehát csak a tisztánlátás végett, én veled semmilyen eszmecserébe innentől nem vagyok hajlandó belemenni, nem érdekel a véleményed, nem érdekel a magyarázkodásod, semmi. nem vagy ide való, nem kíváncsi rád senki, ideje lenne észrevenned magad. minden jót

     • pffff, mintha eddig én kommunikáltam volna veled. remeg az orrcimpád, hogy elküldhess a büdös picsába, minden második kommentemre reszkető kézzel pötyögöd a választ. kurva szórakoztató, egyébként :)))

     • Ja, feltűnt, hogy tesztelsz, majd leszoksz róla gondolom, mert ez az egész teljesen felesleges feszültségkeltés most. És igen, urmom már belement durva személyeskedésbe, amiért kaphatna egy pár napos szigeti nyaralást, de akkor rakhatnálak ki téged is felesleges feszültségkeltéséert, akkor azt a személyed elleni támadásként interpretálnád, és soha nem lenne vége ennek az egész körnek.

      Sokkal egyszerűbb lenne, ha nem tesztelgetnél senkit pusztán azért, mert ráérsz. Ennyi erővel járhatnád a környék kocsmáit is, hogy na, ki akar verekedni, és ha valaki akar és meg is üt, akkor meg garázdaságért elővennéd. Akkor is jogos lenne a garázdaság vádja, de a bíró nem fogja függetleníteni a tettet a provokációtól.

      Szóval inkább egyszerűen csak hagyd abba szerintem, mert előhozod a Csinibob-precedenst, és már ketten lesztek, akik a kettős mérce szerinti moderálással vádoltok majd azért, mert a provokátort szedem ki tartósan a rendszerből, nem pedig azt, aki a szabályokat átlépve ül fel a provokációnak.

     • aha. tehát, ha jól értelek, akkor egy ontopic fricska az provokáció, de amikor valaki a személyemmel kapcsolatban egy magánjellegű döntésemet illetően azt jegyzi meg, hogy az gyomor kérdése, akkor az irányomba nem számít ugyanilyen provokációnak.

      ne haragudj meg, de ez maga a kettős mérce, teljes valójában.

     • nem az ontopic poén a provokáció, hanem amit a reakciókra reagálsz, a múlt héten is mindig ezekkel volt a baj.

      másképp gondolkodom az értelemről, mint az itteni közösség egy jelentékeny és hangos része, ez már kiderült a múltkor, én együtt tudok élni vele :))) – szépen becsomagolt lehülyézés

      …válogatott személyeskedéseket zúdítva egy vadidegenre csak azért, mert épp viccelni mert a kedvenc csapatukkal. zseniális látlelet, isten bizony :D – ugyanez, csak itt betegségnek titulálva

      ennyi a fene nagy toleranciájuk, idáig tart, képtelenek átlépni a piti sérelmeken – itt helyezed értelmileg magad alá a válaszolók egy részét

      Vagy szerinted ezek nem provokatív megjegyzések, amik szándékosan rombolják a beszélgetés színvonalát?

     • aha, és ezeket hasonlítsd össze azokkal, hogy tesiből felmentett, meg szerezz barátnőt etc. ha nem látod a (nagyon komoly, még általam is elzongorázható) különbséget, akkor azt hiszem kár is tovább beszélgessünk. ez egy fórum, és igen, lesznek itt ilyen beszélgetések, pláne, ha a közösségetek egy része képtelen normális, kultúremberek között elfogadható színvonalon kifejezni egyet nem értését, vagy esetleges ellenszenvét. itt vélemények és érzelmek ütköznek, amelyeket azt hiszem kulturáltan becsomagolva el szabad, és el is lehet mondani a másiknak. te viszont egy polcra helyezel olyan dolgokat, amelyek csak úgy lehetnek egy polcon, ha te megerőszakolod az elemi logikát. szerintem.

     • Lehülyézel / lebetegezel egy tucat embert vs. tesiből felmentett, barátnőtlen lúzernek titulálnak.

      Nem logi-sztorikon nőttem fel, csak mérnökcsaládban, de szerintem ezek ugyanabban a súlycsoportban vannak, és egyébként túl a határon. Baromi kíváncsi vagyok arra, hogy szerinted miért a logika megerőszakolása ezeket egy polcra helyezni. Oké, te kollektívan sértegetsz itt egy halom embert, ők meg csak téged személyesen, de ettől még nekem ez ugyanaz a polc.

      Abban viszont nagyot tévedsz, hogy ez egy fórum, ahol lesznek ilyen beszélgetések. Mert nem, nem lesznek.

     • tehát te mérnökként azt mondod, mivel azt a szót használtam, hogy LÁTLELET, ezért lebetegeztem egy egész közösséget. velőtrázó a felismerés, ha te ezt valóban teljesen komolyban tolod.

     • jó, faszom, nem vagy mérnök, már nem tudok olvasni.

     • mi köze ennek ahhoz, hogy mérnök vagyok (amúgy az vagyok)? Ezt már Csinibob is durrogtatta, akkor se értettem.

      A látlelet egy orvosi szakszó egyébként, így nyilván betegségre utal ha szó szerint használod – és feltételeztem, hogy nem úgy használtad a szót, hogy fogalmad se volt a jelentéséről, de ez igazából nem lényeges, mert ugyanúgy le is hülyéztél egy halom embert. Ők meg lelúzereznek. Hol az osztálykülönbség a kettő között?

      Meg amúgy reagálhattál volna azzal, hogy elmondod, miért is erőszakolom meg a logikát, nem pedig a szóhasználatod értelmezésén pörögsz.

     • na, álljunk meg egy szóra. amikor emberek egy bizonyos konkrét témában kifejetett, és ide leírt, tehát feketén-fehéren visszakereshető álláspontjára azt mondom, hogy butaság, vagy, hogy -véleményem szerint – nem ér el egy bizonyos szintet, akkor azzal nem az embert butázom/hülyézem le, ne játsszuk már el ezt. a véleményére mondom, hogy buta, másra nem is tehetem, hiszen csak a véleményével találkozom, és ez alapján nyugodtan lehet véleményem arról, amit mond – ez a fórumozás lényege, alapja, mozgatórugója.

      ehhez képest, légy oly kedves, intelligens, értelmes emberként, indokold már meg nekem, hogyan lesz ezzel egyenlő szintű érv abból, hogy nekem van-e barátnőm, milyen rendszeres dugok vele, fel voltam-e mentve tesiből, and so on. leköteleznél.

     • “másképp gondolkodom az értelemről, mint az itteni közösség egy jelentékeny és hangos része”

      kifejtenéd kérlek, hogy az ilyen mondatokban hol reagálsz a konkrét témában kifejtett véleményére az egyénnek vagy a közösségnek? Amit odafent folytatsz Mel-lel az xG-ről, az olyan vita, mint amilyet itt fent írtál, ami a poénkodásod alatt megy, az nem ilyen. Ha megnézed ezt a két szálát a kommentmezőnek, na ott van osztálykülönbség.

      Amúgy a tesztedet hivatalosan is lefújom, bocs, dolgom van, és nem fogom aközben itt tovább darabolni a szart. Ha van valami, zászlózzatok, majd utólag szankcionálunk.

     • urmom

      amikor emberek egy bizonyos konkrét témában kifejetett, és ide leírt, tehát feketén-fehéren visszakereshető álláspontjára mondok egy testneveléses hasonlatot, esetleg a láthatólag túl sok szabadidő az munka vagy barátnő hiányára késztet asszociálni még nem jelenti azt hogy ebből bármi igaz vagy releváns lenne.hiszen csak a véleményével találkozom annak személyével nem( teged se ismerlek), és ez alapján nyugodtan lehet véleményem,asszociációm vagy egy szabadon választott hasonlatom hisz ez a fórumozás lényege, alapja, mozgatórugója sőt hogy egy klasszikust idézzek a “szabad internet” alapja. Hirtelen milyen szar hely lett.. A stílusod alapján meg vicc hogy te még érveket vársz bárkitől. Pláne hogy a személyedtől ez független legyen. Nagyon sokan ki nem állhatnak, és nem csak itt. Persze mindenki hülye csak te vagy helikopter. Remélem dupla ban lesz és nem kell téged itt olvasni cserébe. A britanniához pedig sok sikert. ( nem irónia, tényleg kedvelem )

     • ekiyeki

      Csak egy kérdés: szerinted ha más téved ide, és jegyzi meg ugyanezt, amit Te, akkor ugyanezeket a reakciókat kapja?
      Szerintem messze nem biztos – és akkor el is gondolkodhatunk arról, hogy lehet-e a dolgokat egymástól függetlenül vizsgálni.

     • egyről beszélünk. szerintem lehet, de az itteni közösség egy része nem _akar_. szándékosan. én a múltkor is pont ugyanezt állítottam, most újfent bebizonyosodott.

     • Skumfuk41

      Ha ezzel tisztában vagy, akkor miért próbálsz olyan emberekkel harcolni, akik úgysem kedvelnek? Itt nem arról van szó, amit írtál. Éppenséggel én értem a poént. Szeretem is a fekete poénokat. Jobban járnál Te is és a közösség is, ha itt abbahagynátok és mindenki a saját portáján sepregetne.

     • harcolnék? kivel? szarul esett az a morális lekezelés és kioktatás, amit szerdán kaptam itt, hát gondoltam bebizonyítom, hogy ebben a közösségben sem mindenki különb ám a deákné vásznánál. úgy gondolom, hogy teljesen kulturált hangnemben kommunikálok, az meg, hogy egyeseknek nem tetszik, amit írok, vagy értelmetlennek találják, hát, nem különösebben izgat. az internet szabad, ez egy nyitott fórum, szerintem mindenféle vélemények elférnek rajta, nem?

     • Muule

      Mindenféle vélemény elfér, de a “nyehehével” már nem vélemény lett, amit beírtál. És nem is poén.

     • ekiyeki

      Teljesen érthető, amit írsz:

      – “szarul esett”: elhiszem, gondolom a többieknek is a reakciód, amiről másnap magad is elismerted, hogy túlzó volt
      – “gondoltam, bebizonyítom”: magadnak, mert szarul esett, hogy kioktattak
      – “úgy gondolom, hogy teljesen kulturált hangnemben kommunikálok”: ezt azért még gondold át szerintem, lásd 1. pont
      – “az meg, hogy egyeseknek nem tetszik, amit írok, vagy értelmetlennek találják, hát, nem különösebben izgat”: de igen, hiszen ezért írtál ide, hogy lásd a reakciókat
      – “ez egy nyitott fórum, szerintem mindenféle vélemények elférnek rajta, nem?”: akkor azok is, amelyek a múltkor oly szarul estek, ugye?

     • az utolsóra reagálnék csak: igen, ha azok akkor és ott elfértek, pedig teljesen nyilvánvalóan mindenféle jó ízlés, etika, vagy józan megfontolás határát átlépték, akkor ennek itt és most bőven el kell férnie. ehhez képest a szederbokor helyből a moderációval fenyegetőzik, ami úgy különösen vicces, hogy ezen a fórumon egyesek körében már a CBA-ba járás is egyenlő egy etikai harakirivel. ez a jól látható kettősség engem zavar, sőt, felháborítónak találom, ennyi.

     • ekiyeki

      Akkor jól értem, hogy magadban hordoztál egy sérelmet, melyet most jössz megbosszulni?

     • megbosszulni? hogyan? egyszerűen kíváncsi voltam, mi történik ezekkel a magasztos elvekkel, ha a gyakorlatban kell bizonyítani. sajnos nem tudtam kellemesen csalódni.

     • ekiyeki

      Az egyszerű kíváncsiságba hogyan férnek bele a reakciókra adott további provokatív válaszok? Igen, arra célzok, hogy ez számomra (és lehet, hogy mások számára is) ez nem több gyerekes “majdénmegmutatomnál”, némi önigazolással nyakon öntve.

     • idehoztam egy szerintem ártatlan zrikát (egyesek szellemesnek is mondhatnók), mire durva, alpári személyeskedés lett a válasz több helyről. ezekre igyekeztem higgadtan, kulturáltan reagálni, mégis én vagyok a gyerekes. tetszetős levezetés.

     • ekiyeki

      Visszautalnék arra, amit előbb írtam: “szerinted ha más téved ide, és jegyzi meg ugyanezt, amit Te, akkor ugyanezeket a reakciókat kapja?
      Szerintem messze nem biztos – és akkor el is gondolkodhatunk arról, hogy lehet-e a dolgokat egymástól függetlenül vizsgálni.”
      Valamint:
      “Ha Neked egy vadidegen mondja azt, hogy ronda az inged, az nem esik jól.
      Ha a szomszéd, akivel már vitatkoztál egy csomót, azt már provokációnak veszed, és ugrasz rá, nem?”

     • ekiyeki

      Ha Neked egy vadidegen mondja azt, hogy ronda az inged, az nem esik jól.
      Ha a szomszéd, akivel már vitatkoztál egy csomót, azt már provokációnak veszed, és ugrasz rá, nem?

     • Camee

      Ismered a mondást nem? Aki kurv*nak áll az ne csodálkozzon ha megb*sszák…alias ha idejössz provokálni mert lelkiszegény vagy, akkor ne csodálkozz hogy elküldenek a francba. Nem gyanús hogy mindig CSAK veled történnek hasonló dolgok?:) Ha meg valaki visszaszól egyből megszólal a kis önérzeted és kikéred magadnak…. Szerintem mindenkinek jobb a békesség, húzz vissza a MU blogra, mi meg maradunk itt és ennyi :)

     • István Bús

      Isten király! Hatalmasat kacagtam!!!

     • Luisgarcia

      ugyan ezért bukit mindenhova elküldted az nst-ről. sőt, talán te bannoltattad ki? most ugyan azt csinálod.

     • mi van? agyadra azért ne menjen már, hogy utálsz, itt konkrétan hazugságokat dobálsz egymásra :)

     • balint0806

      Ne csináld lécci… Nem ér annyit, hogy felhúzd rajta magadat. Ha nagyon zavar csak csukd le a kommentjét és kész.

    • Angelous

     Meg fogsz lepődni, a békéscsabai kölyökkori haverjaim nagy része MU szurker lett, amikor összefutunk, akkor van beszólogatás a csapatok aktuális helyzetétől függően. Sörözés mellett oltjuk egymást, de sosem akarjuk megbántani a másikat.. Egy mostani edzőtársam, és barátom szintén MU szurkoló. Tőle tavaly karácsonyra Anfield Road-os táblát, azelőtt Pool-os fogkefét kaptam, amiket a official store-ból rendelt. Meccsek után edzésen beszólogatunk a másiknak, de szintén odafigyelünk arra, hogy ne bántsuk meg egymást. Ez a szurkapiszka, és intelligens hozzáállás egymás csapataihoz. Amit te csinálsz, az ovisszintű köpködés, és kárörvendés. Ha hazamész az asszonyhoz, megcibálod a haját, hogy lássa, hogy tetszik? Mert kb azzal egy szint, amit képviselsz. Utána meg szaladsz az ovónénihez, meg anyucihoz, hogy a csúnya fonatos srácok megint bántottak, téged az örök áldozatot, pedig ma csak a hinta alá szartál..

     • a fenti komment kit bántott meg? :D nekem is vannak poolos haverjaim, folyamatosan megy az oltogatás, soha, senki nem sértődött meg még rajta. a napnál világosabb, hogy itt sem a kommenttel van a baj, a minapi heves vita az oka annak, hogy egyesek képtelenek elviselni a zrikát, ezt látva viszont enyhén vicces az a nagy rössel előadott morál/etika a szöveg, amit ott löktek zömmel ugyanezek az emberek. erre akartam rávilágítani, ennyi a fene nagy toleranciájuk, idáig tart, képtelenek átlépni a piti sérelmeken, szóval felesleges ugyanezt másokra olvasniuk. sikerült, köszönöm a lehetőséget.

     • Angelous

      Akkor próbálom úgy mondani, hogy megértsd.
      – Rivális szurkoló vagy. (nem baj, mindenkinek szíve joga annak szurkolni akinek akar)
      – Egy szar szériában, szar meccsünk után idejössz, és beírsz egy olyat, amivel az egyik régebbi nagy edzőnket, és a mostani formánkat is lehúzod. (még ha jogos is valamelyik, itt a Cyrano effekt bizony működik)
      – Odateszed a végére azt a bizonyos “nyehhehe”-t, amivel egyértelművé teszed, hogy itt a hinta alá szarás, és trollkodás tipikus esete áll fenn, amivel (a genfi egyezmény értelmében) minden kultúrált válaszra igényt tartásról önként lemondasz, és @szederbokor:disqus szavaival élve vállalod a szarzuhanyat, ami alá álltál, és magadra nyitottál.
      Te idióta barom.

     • itten szederbokor morális iránytűje van próbára téve, te

      kedves, szimpatikus idegen

     • aki ennek nyilván kurvára örül, épp nekem se lenne jobb dolgom ennél.

     • ekiyeki

      Miért, egyetemre jársz, vagy nem? ;)

     • fair point, de szopatom magam a 45 kreditemmel a félévben :D

     • ekiyeki

      Ha nincs bajunk, csinálunk magunknak:)

     • elvégre a liverpoolnak szurkolunk :D

     • Kriccs

      én meg felvettem 24-et és mélytorok lesz így is :D

     • DinTib

      Lehet, hogy itt a dolog nyitja nem? Az ember a barátaitól elviseli ezt, de mástól nem feltétlen.

     • ugyanezt gondolom a kéretlen morális iránymutatásról, látod. akkor legalább már a szerdai vitának is megvan a nyitja

     • DinTib

      “Mocskos poharakba nem érdemes tiszta vizet önteni.” (Balla D. Károly)

      A legnagyobb gond szvsz az, hogy élvezed a reakciót amit kiváltasz. Ez azért kicsit elgondolkodtató.

     • csöpi

      Szerintem itt a haveron lesz a hangsuly

    • Lásd még: google-> enter: newcastle-liverpool highlights extended. Enjoy

  • Erre kaptunk zászlót (ezért is látom most ennyire frissen), majdnem egyből ki is vágtam a picsába, de aztán meggondoltam magam, nézzük meg, hogy hogyan kezeled a szarzuhanyt, amit egy ilyen komment indukálhat. A múlt heti sztori után nem hiszem, hogy sok helyes megoldás közül választhatnál majd, sok sikert az elkövetkező háborúkhoz

   • a szarzuhany azokat minősíti, akik megnyitják. tartom, hogy ez egy jó poén, csak a tartalmát kell nézni, nem azt, hogy ki mondja ;)

    • ízlésen nem fogok vitatkozni, mondom, a helyzet kezelésétől függ, hogy ki és mi maradhat.

    • Sestertius

     Látod, ez volt a baj a múltkor is, abban a tévhitben élsz, hogy egy egy dolgot lehet a körülményektől függetlenül is vizsgálni/értékelni… ez meglehetősen szűk látókörre vall

     • szerintem lehet, csak akarni kell. ha pedig valaki nem akarja, akkor az a saját elhatározása, szerintem nem szimpatikus azzal érvelni, hogy _lehetetlen_ a feladat. nem az.

    • Random

     Ha épp megindul a szarzuhany, kevesen állnak direkt alá. :)

   • balint0806

    Szerintem felesleges reagálni az ilyen megnyilvánulásokra.
    “- Drágám, úgy érzem, hogy mostanában le se sz***sz.
    – Dehogynem…”

  • GENERATI

   touche

   • RQ17

    még a válogatott szünet se volt meg, de már jártok át ugatni? :D

    • GENERATI

     csak addig merünk, mert ha X is lesz, már leesik arcunk, hogy első nagycsapat ellenfél és már megállt a tudomány :-(

  • Mel

   Jelenleg tokmindegy ki az ellenfel. Lehet Rafa, akar a magnestablas Boborjan, mi magunkat nyirjuk ki, kb ellenfel sem kell.

   Majd az utd ellen, a szunet utan.

   • btw, az egy rohadt érdekes meccs lesz, én tuti nem írnám le Kloppót, és arra is kíváncsi vagyok, mennyire mer nyíltan játszani ilyen előzmények után José. sok mindent megmér majd, kibírja-e, hogy ne tolja be a buszt az első rangadón.

    • RQ17

     országos x, Mou nem megy a véletlenre

     • fantom

      ha Mou-n múlik akkor országos X, kivéve ha BR után all-int nyomva nekimegyünk a busznak oszt kinyírjuk magunkat.
      Nem nagyon érzem hogy hogyan verhetnénk meg mezőnyben a hústornyokat és hogy hogyan úszhatnánk meg bekapott gól nélkül az idén szinte hibátlan helyzetkihasználásukat, amikor a PL legbénább támadóival is képesek vagyunk gólt lövetni.
      Talán ez a szünet kitisztítja majd a fejeket.

     • balint0806

      Igen. Hideg fej kell.

    • Mel

     Ha berugnank a helyzeteink negyedet tobb golunk lenne mint nektek, es pontban is kb annyi lenne. Ha atszakad a gat, akkor jok leszunk. Nem pont az utd ellen eselyes ez, de meglatjuk.
     Tuti be fogja tolni a buszt, nem kerdes.

     • ez egy barokkos túlzás:
      United xG összes: 18.86
      Pool xG összes: 15.92

     • Mel

      Nyilvan az volt. De meccsenkent van 15-20 lovesunk kapura, lovunk belole max 1 db golt, en erre gondoltam. ez az xG meg fassag szerintem, mint minden hulye statisztika.

     • baromira nem mindegy, hogy lövöldözöl össze-vissza 25-ről, vagy kevesebb, de komoly minőségű helyzetet hozol össze. a Liverpoolnak is van, hogy sikerül az utóbbi, de bőven nem arról van szó, hogy minden meccsen oltári balszerencsétek van. egyszerűen nincs elég komoly mennyiségű helyzetetek, miközben hátul rendre ziccerközeli esélyt adtok az ellenfeleknek, hogy mást ne mondjak, egyik csapat kapujára sem érkezett még annyi lövés az ötösön belülről idén, mint a tiétekre. lövés és lövés között nagyon komoly különbségek lehetnek, mint ahogyan helyzet és helyzet között is.

     • Mel

      Tegnap legalabb 3 olyan 100%-s helyzetunk volt, amibol kotelezo lett volna legalabb 2-t berugni. Tomindegy milyen szar a vedelem, ha a tamadok belovik, amit be kellene, akkor nem erdekelne a vedelmi fassag annyira. De mindent kihagyunk.
      A vedelem nem javulasa adott, mert se vedekezo kozeppalyast, se vedot nem hoztunk, es akik vannak, azok nem klasszisok Matip kivetelevel. Ezert kellene az outscore, csak mindent kihagyunk. Az sem segit, hogy kozeppalyan vannak ‘utasok’.

      Varjuk a valtozast, varjuk a javulast.

     • csak egy gyors példa, a Leicester elleni meccseteken 3.04-1.94 volt az xG-arány, nemide. mégis behúztátok a meccset. szóval van ilyen is, meg olyan is

     • Mel

      Ez nem tudom mit jelent, de nem is erdekel. Az a meccsunk egy nem sormintaba illo meccs volt.

     • Watford-Liverpool 2.22-2.67 (3-3)
      Liverpool-CP 2.85-0.73 (1-0)
      Liverpool-Arsenal 3.60-0.48 (4-0)
      ManCity-Liverpool 3.15-0.67 (5-0)
      Liverpool-Burnley 2.19-0.33 (1-1)
      Leicester-Liverpool 3.04-1.94 (2-3)
      Newcastle-Liverpool 0.28-2.01 (1-1)

      azaz az xG-hez képest radikálisan másképp három meccsetek alakult. a Burnley ellen buktatok két pontot a reálishoz képest, a Leicester ellen szereztetek hármat (ez eddig +1-es szaldó), majd most a Necastle ellen megint kettő bukta, vagyis összességében -1 pont. nem egy egetrengető difi.

     • Mel

      Pontosan ezert baromsag ez az xg es nem szabad foglalkozni vele. A meccseink nagyreszen felborul a palya, nalunk a labda, tamadunk, es impotensek vagyunk, 1 vedelmi hiba, gol. Ehhez nem kell parametereket hozzarendelni. Balfaszok vagyunk, es kesz.

     • “felborul a palya, nalunk a labda”

      izé, ez egy Jürgen-csapatnál abszolúte nem erény, a teljes Bundesliga így szopatta halálra az utolsó évében

     • Mel

      Hat ez az. Pontosan, mert balfaszok agyunk. Mindenki tudja, hogy mit kell ellenunk jatszani, es nekunk nemigen van b tervunk.

     • de már a Dortmundnál is ugyanez ment, tök más játékosokkal. ezek alapján inkább van szó egy jól látható, egyértelmű edzői korlátról, mintsem folyamatos balszerencséről/balfaszságról. szerintem.

     • Poco77

      Dortmundnál a 7. év után, de ott is felhozta a csapatot a végére EL helyre! Na Mou ennyit nem fog megélni a MU kispadján.

     • az évek száma nem értem, hogyan lesz érv ebben a vitában. itt most arról van szó szerintem, hogy Jürgen kiismerhető edző

     • Poco77

      6 évig nem volt az?

     • eleve belekerült három évbe, mire sikeres csapatot csinált, majd volt két éve kvázi a csúcson, hogy aztán a liga idomuljon az ő stílusához, és totálisan kiismerje. na, jürgen azóta pont ugyanezt nyomatja, holott már eleve erősen kérdéses, hogy a PL-ben ez mennyire hatékony, de legalább mér tényleg lassan mindenkinek leesik a világon, hogy mivel húzható ki a méregfoga. arra akarok kilyukadni: wenger is volt valaha innovatív edző, de ez egy dinamikusan változó közeg, sajnos, jürgen meg mintha egyre dogmatikusabbá válna ahelyett, hogy alkalmazkodna.

     • Poco77

      Mou alkalmazkodik? Ugyan azt nyomatja évek óta.Ráadásul nála hamarabb elfogy a levegő a környezetében mostanság. Kíváncsi lennék mire menne egy Spurs padon, ahol nem lehet 100 millákat nettóban költeni minden transzfer időszakban

     • Mourinho egész edzői karrierje a reaktív alkalmazkodás diadalmenete. A költés továbbra sem tudom, hogy jön ide, hacsak nem úgy, hogy elfogyott a többi érv. Persze, ez is egy helyzet… :)))

     • macca8

      Hat úgy, h bármilyen stratégiát sikerre lehet vinni, ha van hozza elég pénz. Megnéztem volna és most is megnézném, h mit hozna ki mou bármelyik csapatból, ahol nem all korlátlan mennyiségű penz a rendelkezésére. És ez nem mou edzői teljesítményének degradalasa, mert kiváló edző.

     • egyszer már megnézhetted anno, innentől kezdve pedig azért degradálni, mert nem megy bele kétes projektekbe… btw, a pénz pont nem garancia a sikerre, lásd PSG, City

     • Mel

      Miutan 2-3 ev mulva lelep toletek, a kovetkezo a psg lesz, azt garantalom.

     • Kriccs

      az Internél is megnyíltak a pénzcsapok

     • Poco77

      Egyszer! Az akár kifutott év is lehetett. Ezek szerint Ranieri is van olyan jó edző.

     • előtte való évben UEFA-kupát is nyert a Portóval, és gyakorlatilag mindenhol győzött, ahol elindult

     • macca8

      Egyszer, egy tok más környezetben. Akkor meg az Arsenal is döntőbe jutott! :)
      Dehogynem: mindkettő bajnok lett, a semmiből. És csak idő kérdése, h mikor húzzák be a bl-t is. A chelseanek is eltartott majd 10 évig

     • PSG nem a legjobb pelda erre. Pont most guritott a penz egy 3ast a Bayernnek. A City pedig evek ota tarto kemeny munka es akademiai strategia eredmenyekent szamit nagy csapatnak, ugye?

     • Mel

      Nem is megy olyan helyre, ahol nincs penz. ez az alap nala.

     • végülis csak a Portóval nyert BL-t, tényleg

     • Poco77

      Aztán mindenhol a liga legpénzesebb csapatainál volt.

     • és? tudod, hogy ez az érvelés a Véber szintje? ő emlegette a múltkor, hogy megnézné, mit csinálna Pep a Mezőkövesddel. volt JM egy közepes kategóriájú európai csapatnál anno, MINDENT MEGNYERT VELE, AHOL CSAK ELINDULT.

     • Poco77

      Portónak ellenfele nem volt akkor a portugál bajnokságban kb. mint most a PSG a franciában.

     • Mel

      Az tudtad, hogy a Porto akkor a leggazdagabb portugalkent felvasarolta akkor az osszes jo delamerikait meg portugalt? ugyanaz volt, mint most, csak kicsiben. Mert a cselszibe valo igazolasakor kezdett nagyba menni a jatek. Probalna meg most ugyanezt Portoban. vagy akarhol mashol, ahol nem szarasig van penz.

     • macca8

      13 éve

     • Poco77

      Van Gal meg vagy 3-at az Ajaxal 20 éve. Most meg esély sincs ilyen Portóknál meg Ajaxoknál, hogy oda kerüljenek.

     • A reallal meg nem nyert BL-t. Zidane meg 2-t sorban… neki sem mehet mindig. A Chelseavel sem nyert BL-t.

     • Kriccs

      Kb. a valaha volt leggyengébb BL szezonban. Az első, amire emlékszem, akkor lettem Monaco-szimpatizáns. :D A Depor elleni meccsel kínozni lehet a mai napig, annyira antifoci volt, de a döntőn is ment a kontra, aztán csókolom. Azóta nem bírom a palit, de kétségtelenül jó alkalmazkodó.

     • Pep sem valtoztat soha, van egy stilusa es kesz. A Barca ellen sem ment senkinek, pedig nagyanyam is tudta mar mit fog jatszani es kik a kezdok. Ha jo jatekosok azt csinaljak amit kell, akkor mukodik ez a foci is ahogy a tobbi

     • Pep sem valtoztat soha

      ez nem igaz

     • macca8

      ahogy jürgen is változtat

     • Kriccs

      meg is mondta Linekernek, hogy az a fontos, hogy a játékosok legyenek kiválóak, addig nem lehet mit csinálni

     • Skumfuk41

      Szerintem Klopp már messze nem ugyanazt a focit játszatja a Pollal, mint anno a Dortmunddal. Az alapjai ugyanazok, de azért sok különbség van.

     • RQ17

      Azért ez sem enyire fekete-fehér. Ha x-re mész ellene az aránylag ok, de megverni egyáltalán nem könnyű. Tavaly, ha jól emlékszem semelyik top6-os csapatnak nem sikerült pl. a bajnokságban. Ez azt igazolja, hogy kiismerhető? Tény, hogyha betolod a buszt, esélyesen hozol egy pontot, de ez azért elég sok csapat ellen így van, ezen általában pontrúgások, Godínok, Ramosok, Fellák szoktak segíteni, ha már nincs más fenyver, meg az, hogy begyötröd az első kettőt.

     • arra gondolok pölö, hogy rendszeresen szenved olyan csapatok ellen, akik átrugdossák a letámadását. és ezt a hibát mintha kijavítani sem akarná, nyomatja a burnley-k, meg a crystal palace-ok ellen is ugyanazt a felesleges gegenpressinget. persze sok meccset ezekből is behúz szimplán a minőségkülönbség okán, de van egy jól látható pattern, hogy milyen ellenfelek ellen szenved, és miért. és ez folyamatosan jön, nincs előrelépés kvázi

     • RQ17

      Ez valóban így van és itt a blogon is van egy kisebbség aki el tudna képzelni egy pragmatikusabb 4-2-3-1-es “B-tervet” egy rendes gólvágóval elöl pont emiatt. Viszont az a helyzet, hogy a tavalyi szezon végén láttunk ebből néhányat, Watford 1-0, de még a West Ham verés is ez a kategória volt, gyakorlatilag a szezon utolsó 8 meccsén váltott. Az xG alapú vitából kiderült számomra, hogy eddig a sormint az, hogy vagy behúzunk egy meccset (ugye ha a hozzáértő sport tvs kollégákra hagyatkozunk, azt nem is kell magyarázni) vagy pedig megvannak a ziccereink/xG-nk csak nem bírjuk őket beverni – ez azért nem olyan drasztikus, hogy Jürgennek gyökeresen meg kellene változnia, de szerintem megint változtat majd, ha nem indul be a heavy metal.

      Nagyon kiváncsi leszek, hogy az MU mit játszik majd pl. a Burnleyvel, mert eddig gyakorlatilag minden csapatot megfogtak a Mou által régebben rangadókon alkalmazott 4-4-2-vel, amiből az első 8 a saját térfelük felén helyezkedik kettős reteszként.

     • bag

      igen, lejjeb már írtam is, hogy nemcsak a csúcsgázsis PL edzők, de lassan már a magyar, hajléktalan/drogos/alkoholista is tudja, hogy mire tegye az ucsó 200 forintját Pool meccs esetén…és bejön

     • Mel

      Mindenkinel megvan a forgatokonyv. Kloppnal ez, mounal meg az, hogy a masodik evre elkolti a magyar gdp ketharmadat a csapatanal, akkor jok, de utana 3-4. szezonban foldbeall, es lelep.

     • viszont: Mou 40 millióból Maticsot vett, nem Oxlade-et

     • Mel

      Meg Salah-ot.
      A matic deal miatt nem is ertjuk a cselszkijt. Ti qrva jo biznicet csinaltatok vele, a cselszi meg elbaszta. Erthetetlen, miert adtak el.

     • Balázs Kozó

      Ne rontsd az üzletet, januárban remélem Walcottot vesz ugyanennyiért!

     • ekiyeki

      Figyellek Téged, Te Wenger papa beépített embere vagy itt – és lehet, hogy máshol is…

     • Balázs Kozó

      Lehet, hogy az avatárom árult el? Amúgy a 96-os eb óta nézek angol focit, és az avatáromban látott fickónak sok köze volt hozzá, hogy megszeressem az Arsenalt. De ettől még nyilván olvasok más csapat oldalait, és még kommentelek is. Sőt, még szimpatikusak is néha! Pfejj, ugye? Az, hogy idén az első közös meccsünkön legyalultatok, még meg is köszönöm, mert azóta szignifikánsan jobban játszunk.

     • Mel

      Nekem 3 dolog jut eszembe rola. Owen golja az FA dontoben, Ronaldinho golja, amikor szabibol 50 meterrol atemeli, es Roo elso golja.
      Ettol eltekintve jo kapus volt, csippantottam en is, karakteres feje van. Keown meg Adams elotte. maig emlekszem ra.

     • Balázs Kozó

      Olyan, mint a poker. A nagy nyereményekre soha nem emlékszel, de a bukókra mindig. Roo eslő gólja kb csoda volt, senki nem számított rá. A Ronaldinhos gólt állítom, hogy 10ből 10 brit kapus beszopta volna :D. A rossz beidegződés a kifutásokra. Bezzeg a tizit a spanyolok ellen nem ondod 96′-ban :).
      Csak neked, csak itt, csak most: Az Arsenalban votl egy hírhedt Alcoholic-trio, Adams, Parlour és Seaman. Meccs előtt pár pint Guiness, meccs után szintén, és némi nyersebb marha. Parlour emellett egy igazi vadállat is volt, egy ízben szétvert egy fickó fején egy biliárd dákót, amiért nem merészelte felismerni. Amikor Wenger megjelent, és megtiltotta a vörös húsokat, volt nagy palotaforradalom. Adams nyilatkozta később, hogy azt vette észre, hogy a 80ik percnél már nem akar meghalni, és bírja szusszal..

     • Mel

      Akkor mar vastagon benne voltam a PL koveteseben, elegge csiptem oket. Karakteres barmok voltak, szerethetok.

     • macca8

      és mi meg váczi zolival meg balogh kapussal jövünk :D

     • ekiyeki

      Á, dehogy az árult el:)

      Az Arsenal érdekes egy csapat számomra: sosem tartottam tőlük (mint Mou alatt a Chelsea-től), sosem voltak unszimpatikusak (mint a United bizonyos időszakokban), nem néztek ki feltörekvő kiscsapatnak (mint a Tottenham egy időben) – és tulajdonképpen még a Dixon-Adams-Keown-Winterburn integetős-lesreállítós időkben is volt egy sajátos, elismerhető stílusa.

      Seaman meg a durcimorci arcával külön szám volt.

     • Mel

      Egy balfasz eleg volt toletek. Ezt a sanchezt viszon megkinalhatnank januarban egy szerzodessel… Bar tuggyuki fogja elvinni ingyen az egyetlen komolyabb erteketeket.

     • Balázs Kozó

      Szerencsére, és természetesen máshogy látom. Mármint hogy csak egy komolyabb értékünk legyen.

     • Mel

      ok, ezt megadom, van meg lacazette is.

     • Balázs Kozó

      Az idei (!) abszolút kedvencem Kolasinac amúgy. Félelmetes fizikum, még gyors is, intelligens, védőként és “verőemberként” viszonylag kevés sárgával.

     • Mel

      Meg nem lattam jatszani. Ellenunk nem jatszott, amugy meg egy pillanatot sem lattam toletek (sem).

     • Luisgarcia

      sajnos sanchez nem passzol neki mióta visszatért

     • Balázs Kozó

      Than again: kinek passzol egyáltalán? :).

     • Kriccs

      nagyon sajnáltam, hogy hozzátok ment, tökéletes lett volna hozzánk, mivel nem csak védekezésben erős, hanem kiváló rúgótechnikája van, így remekül alakít ki helyzeteket, valamint végre lett volna egy emberünk, aki bal lábbal tud szabadot lőni!

     • Poco77

      Meg Pogbát 100+ millióért.

     • Kriccs

      Hát abban a szezonban Auba és Miki olyanokat hagyott ki folyton, mint mi most. Minden mutatóban kb. másodikak voltak a BM mögött, mégis kb. kiesők voltak novemberig.

     • nordsee
     • macca8

      A Sevilla meccs óta +6.6 az xG, míg a valóságban -1 GD.
      A legutóbbi 2 meccsen 9 ziccerunk (ccc) volt

     • MrFer

      Ebből bazi nehéz lesz kijönnötök szerintem, mi se nagyon tudtunk tavay egész évben. Aztán hajrá, meg legyen jó meccs, amiért érdemes focit nézni :)

     • balint0806

      Így van. Legyen egy jó és férfias meccs! :)

     • Mel

      utd idegenben egy tamado csapat ellen? Milyen vilagban elsz te? Jo meccs? ugy betolja a 6-3-1-t, mint a huzat.

     • MrFer

      wishful thinking, tudod :) sztem sima kontrafoci lesz részünkről, nem túl nagy busszal, de ha meglátjuk a kp-nkat okosabbak leszünk.

     • Mel

      Ezt mondom en is. Ellenunk ezt kell. Frusztralni az elso felidoben, a masodikban meg beverni a kontrakat. De hogy biztonsagra megy, az nem kerdes.

     • bag

      Egyszer már felkínálta a bajnoki címet, most nem fogja…

     • Borvirag

      De hát egyszer már átszakadt az idény eleji négyes győzelmi széria során, csak aztán valaki újra betömte. Biztos az Ox…

  • kiégett klasszis
   • ennyire lenézed az olvtársaidat? :DDD

   • Mel

    Ezzel most nem volt gond. Nem hozott spamet, csak odaszurt az egymas elleni meccs elott egyet. Az ilyet lehet ertekelni, ha nem vagy ellenseges alapbol. Egy jo kis baszogatas megfelelo mederben mindig belefer.
    Meccs utan majd mi megyunk baszogatni. Remelem. En mondjuk nem, mert nem tudom ok hol oshonosak.

    • Erre (“nem tudom, ők hol őshonosak”) annyiféle remek válasz létezik, hogy egész belezavarodtam a sok lehetőségbe! :-D

    • kiégett klasszis

     Manchester szurkoló haverommal szoktam meccseket nézni, nincs gondom a baráti szurkálódásokkal. Nekem szimplán elég volt ennyi ebből a gyerekből. A posztokat szinte mindig elolvasom, de a kommentekbe csak ritkán van időm belepörgetni, és ez a blokk segít a gyors szelektálásban.
     Normál esetben egyébként válaszra sem méltattam volna (amúgy is nagyon ritkán jut energiám hozzászólásokat írni), de láttam hogy sokan kitiltanák a fórumról (ami azért túlzás), és nekik szerettem volna jelezni, hogy az egyéni blokk egy jó alternatíva

   • Rpi

    Coutinho itt kommentel? 😮

    • balint0806

     Ízlések és pofonok. Ha lehetne akkor én inkább valamelyik Emmát blokkolnám, ha érted mire gondolok… :D

 • Poco77

  Off: Emmanuel Ebouénál, az Arsenal és a Galatasaray korábbi elefántcsontparti válogatott labdarúgójánál HIV-fertőzést diagnosztizáltak

  • balint0806

   Basszus… Csak nehogy nagyobbat szóljon a szigetországban, mint akármelyik előző botrány… Tudjuk milyenek a focisták és a körülöttük repkedő pillangók… :)

   • changemynamekukac

    a gond, hogy a nyár nagy részét Pesten töltötte a Fradival

 • nordsee

  Madaras feszko

 • Mel

  LFC have played 38 PL aways under Klopp:

  Under 60% possession: 19 games, 38 points.

  60% or more: 19 games (including yesterday), 25 points.

  • balint0806

   Akkor buszoznunk kell nekünk is. Nincs mese… :D

   • RQ17

    Az a baj, hogy azt nem tudunk, egyáltalán. Mert 1-0 után néha időszakonként elférne, hogy kontrázhassunk a rakétákkal.

    • balint0806

     Persze, csak tréfáltam. Azt hiszem, hogy az öreg alkesz mondta, hogy sosem szabad feladni az elveidet mint edző, mert akkor elveszel. Lásd BR…

   • Sladin

    Meg kéne tanulni odaadni a labdát és a védekezést (letámadást) mélyebben kezdeni. Pláne a kis csapatok ellen. Nem agyon nyomni őket a gegenpressinggel.
    Magyarán magunkra kéne őket húzni. Viszont ez egy merőben új taktika lenne, mint, amit most alkalmazunk.

  • fantom

   a busztörés nagyon nem megy.
   Oda tényleg egy kíméletlen befejező kell, mert olyankor hiába ívelgetjük az átlag 176 centis támadóinkra

   • Sladin

    Mert az utóbbi meccseken nem volt jó pár ajtó ablak helyzet, épp csak a kapu nem volt üres.
    Mintha tényleg egy torony kellene.

    • bzsolesz

     Stu lövése után Salahnál még a kapu és félig üres volt.

 • Poco77
  • Mel

   Azokat kel megverni, akikkel osszesorsolnak. Abban a sorrendben. Ez csak kifogaskereses.

   • macca8

    Nem az. A Newcastle ellenit leszamitva több pontot hoztunk idén, mint tavaly ugyanebbol a parositasbol. És pont emiatt nem kell kongatni a vészharangokat. És ha ehhez hozzávesszük, h a Sevilla 2. a hoff meg a 3. a saját bajnokságában (mindkettő top3 bajnokság), akkor látható, h elég nehéz meccseken vagyunk túl

    • Mel

     ugyanazokkal a csapatokkal kell jatszanunk a bajnoksagban, csak mas sorrendben. BL-ben is felkomoly csapatokkal kell jatszanunk, nekik is. (A Hofit most utotte meg pl a Freiburg vagy kik).
     Lehet vitatkozni, de szar a formank, nekik meg jo. Ok megvertek akik szembe jottek veluk, mi meg bukdacsolunk.

     • macca8

      Dehát rohadtul nem mindegy, h kvaliti az ellenfél vagy sem, ezt elég ecceru belátni

     • dehát van közös merítés, meg lehet nézni, mit csinált a két csapat a Leicester és a CP ellen.

     • macca8

      Persze, győztünk :)

     • aha, tehát ha győztök, akkor nem számít a játék képe, ha viszont nem, akkor mindenféléket bele lehet magyarázni. oké :)

     • macca8

      A játék képe alapján is győznünk kellett mindkét meccsen.

     • Rynald

      Látszik hogy új vagy itt. ez teljesen megszokott érvelés :)

     • macca8

      látszik, h
      1. fogalmad sincs, ki mc_deere
      2. megint nem mondasz igazat

     • Rynald

      Egész gyorsan magadra vetted ahhoz képest hogy nem igaz

     • macca8

      hát nehéz lett volna nem magamra venni, amikor egy olyan kommentre írod, ami nekem szólt…

     • Mel

      Az is gaz, hogy a kloppi focit nem lehet hetente ketszer ugyanugy eloadni, a mou-felet meg siman, plusz a kerete is jobb az o jatekara, mint a mienk.

     • Chestcontrol

      lol macca en ertem amit mondasz. igazad van, reszben. amikor az 1. es a 9. kozott 9pont van illetve a 10. illetve a 19. hely kozott csak 6 nem lehet h azert szar a helyezesuk mert akik a muval jatszottak azok nem kaptak pontot mig akik veletek azok igen? de ettol fuggetlenul egyetertek h a ket teny nem uti egymast

     • macca8

      Hat eltelt 7 forduló, mi két top6-csapattal játszottunk, a többiek meg inkább a felső-közép és nem csak velünk játszottak. De mondom, van egy ettől a pillanatnyi formát tükröző rangsortol megalapozottabb list, aszerint is ez a helyzet, de a lényeg az, amit az utolsó mondatba irsz, igen

     • Ahogy mondod: szar a formánk – nem a csapat, az edző, a taktika, a labdaszedők, hanem a pillanatnyi forma, ez a lényeg szerintem :-)

    • BoC1

     Juhu tavaly kikaptunk a burnleytol iden x. Ez az osszegasonlitas bullshit mert mas mas idopontokban mas sorrendbebn voltak a meccsek.

     • macca8

      Miért lenne bullshit? Azonos ellenfél, azonos helyszín

     • bag

      Atyaisten, OMG, ahogy tetszik:
      Tavalyi szezonban augusztus 20-án Idegenben kaptunk ki a Burnleytől 2-0-ra
      Az idei szezonban pedig szeptember 16-án Hazai pályán értünk el ellenük 1-1-es döntetlent….
      Azonos ellenfél, azonos helyszín, Muhaha
      Nem igazán értem mit akarsz ebből kihozni…

     • macca8

      Nem a burnley elleni, hanem a hat forduloban összesen, tetszik érteni? Vagy ez már sok?
      Cp itthon szívás, watford idegenben szívás, Arsenal uaz, city x, Leicester szívás volt tavaly az a burnleyvel együtt 10p, ugyanezekbol 11 idén

  • balint0806

   Ne ringassuk hiú ábrándokban magunkat. A MU-nak erős a kerete és MOU nagyon is célfutbalt nyomat velük. Ha kell letámad, ha kell darál és a ha kell busszal operál. Tök mindegy előtte kikkel játszottak ők és mi. Egyértelműen rossz formában vagyunk, ők meg jóban. Ennek kell jövő hétvégén megfordulnia…

   • macca8

    A két dolog nem függ össze. A mu erős, viszont eddig csak gyenge ellenfelekkel találkozott

    • neeskens81

     Azért ez elég relatív, ismerünk olyan csapatot, amelyek az alsóházi ellenfelekkel szemben nagyobb eséllyel veszítenek pontot, mint a TOP6 ellen.
     Plusz ugye sokszor írják itt, hogy az első 10 fordulóig nem érdemes a tabellát nézni, nos, ha így van, az nem sokat mond el az erősorrendről.

     • macca8

      Én csak annyit akarok mondani, h megfér egymással a két állítás: a mu nagyon erős, de nem játszott eddig erős ellenfelekkel

    • csöpi

     Remélem nekünk is ilyen jól fog majd menni a “gyenge ellenfelek” ellen

    • balint0806

     Azért 6-7 forduló alapján elég nagy bátorság megmondani, hogy ki is az erősebb, illetve gyengébb. Ebben Mellel értek egyet. Aki szembe jön azt kell legyőzni. A MU megtette, mi pedig nem. Egyelőre úgy tűnik jobb formában vannak. Egyébként meg minden kiderül jövő hétvégén…

     • macca8

      ez a pillanatnyi formát tükrözi, de amúgy a tomkinson van egy jóval “tudományosabb” rangsor, az is ezt mutatja: mi nehezebb ellenfelekkel játszottunk eddig.
      ahogy lejjebb írtam, csak annyit akartam mondani, hogy a két állítás nem mond ellent egymásnak, nem zavarja egymást, tökéletesen megférnek egymás mellett

     • balint0806

      Rendben. Legyen igaza a statisztikának és mutassuk meg, hogy mi vagyunk a jobb csapat… :)

     • macca8

      Hat de pont ezt próbálom mondani, h két egymástól független állítás van:
      1. Erős a mu
      2. Gyenge ellenfelekkel találkozott
      Ezert ezekből semmilyen olyan következtetés nem vonható le, amit te most tettel :)

     • balint0806

      Na, hát pont ez nem jött át… :D

      Ezt próbáltam eredetileg én is leírni egyébként. :D

    • Wisdom13

     A BL-ben is?

     • Poco77

      Ott is.

     • macca8

      Igen. A hoff és a Sevilla sokkal erősebb ellenfél volt. A szpartak nem

 • macca8
  • Gúnár

   Cou és Wijn is 82?!

   • Nevetséges

    • macca8

     az

    • Szerintem a Barcelona mesterterve Cou árának lenyomására!

  • Borvirag

   Játék a számokkal…

   • macca8

    nagyjából.

 • Poco77

  Bejelentette visszavonulását Rickie Lambert, a Liverpool korábbi támadója. A 35 esztendős labdarúgó szerződése az előző idény végén lejárt a másodosztályú Cardiff Citynél, azóta nem volt csapata.

  • RQ17

   Szegénynek nem jól alakult a vége, amit azért nem értek, mert a játékában nem volt szerepe a sebességnek :(

   • p_berger

    Nem csak a vége, az eleje sem…

    De a közepe azért egész jóra sikeredett :)

 • YNWA

  ezt a mc_deere nevű figurát nem lenne egyszerűbb kibannolni a ‘csába?

  • deter

   Nagyon unalmas már a végtelen okoskodásával. Nem erről akarok itt olvasgatni, nem győztem áttekerni a tengernyi hozzászólását (szófosása van a gyereknek).

   • Rynald

    Van amúgy olyan hogy letiltasz valakit, ha személy szerint nem tetszik neked, és akkor nem látod :)

  • bakfi

   nem szép kidobni, figyelmen kívül kell hagyni, mintha nem lenne, majd megunja

  • HH

   nem lenne elegáns betolni ellene a buszt.

 • totumfactum

  Úgy látszik a bukdácsolási széria kellemetlen mellékhozadéka a rossz szurkolói hangulat mellett a vendég trollok támadása a blogon.

 • Poco77

  https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p480x480/22089479_1632554973458374_6827397837324993080_n.jpg?oh=81943b8278b85174dc0ef5361295d0b7&oe=5A3DD608

  Xabi Alonso: “My happiest times at Liverpool? Reina to Agger, Agger to me, me to Stevie and Stevie to Torres.”

  • Skumfuk41

   and Torres scores a goal. :)

   • LudasMatt

    …gets the ball and scores again, Fernando Torres Liverpool’s number nine.

  • fantom

   itt is szar volt a keret? 😂

   • mit nem adnánk egy olyan középpályáért

    • fantom

     bizony az fincsi double pivot, amivel nem volt átjáróház a középpálya

     • LudasMatt

      szerintem nem is az volt benne szerintem a pláne, hogy az ellen nem ment át rajta, olyat talán még az Emre Gini duó is tudna(meg az összes halálcsillag vagy mia faszom), a pláne az volt benne hogy két olyan klasszis alkotta akik előre is kibaszott jók voltak ezzel teljesen egy időben. Hogy a labdaszerzés után mind a kettő olyan gyorsan mozdította tovább a csapatot hogy az ellenek nem volt esélye reagálni, hogy Mascherano ha kellett fölvitte a lasztit, és ha kellett utána vissza is ért, meg hogy Alonso már akkor tudta hová fog passzolni halálpontosan mikor még le sem szerelte az ellenfelet. Szóval azzal hogy pivotunk volt nem buktunk az előre játékon egy dekát sem, míg most ha ezt betolnánk…hát.

    • 3 klasszis középen, bátran állítom akkor a világ legjobbja volt, még ha Masch és Xabi igazi fénykora eligazolásuk után jött is.

   • LudasMatt

    a pad az tényleg szar volt, akkor is azon ment el a bajnoki, hogy mikor besült az ágyú még egy vizipisztoly se nagyon volt a padon(kivéve ugye Babel :D ). Más kérdés, hogy ott ez mint kiderült nem Rafa hibája volt hanem a két b*zié.

 • Wisdom13

  Angol Pool szurkoló kollégám 10 meccset ad Kloppónak, szerinte utána el fog fogyni a menedzsment türelme. Sajnos van benne ráció, gondoljunk csak Ancelotti, Ranieri vagy Monk példájára.
  Mielőtt megköveznétek, NEM örülnék neki ha elmenne és nagy hibának tartanám elküldeni, de ha csak döntetlenekre leszünk jók, ugrik a szezon, ugrik a BL, és hajthatunk az EL-ért szépen megint.

  • LudasMatt

   anno BR azért kapott még pár hónapot meg egy nyári zsebpénzt mert Kloppra vártunk. Klopp hozott nekünk egy EL menetelést már az elején, tavaly meg be a 4. helyre. Szerintem a közelében nem járunk a türelem fogyásának, én kifejezetten bajnak gondolom hogy a szurkolók ott kint ezen spekulálnak. Be kéne állni a csapat mögé, főleg ilyenkor mikor láthatóan kellene minden apró kis + hogy elkezdjünk jól játszani. Leszarnám ezt, ha csak itt a neten lenne téma, de ha mindenki így érez, akkor ennek a kinti közönségen is nyoma lesz. Redmen TVsek meg hasonló blogok már pedzegették hogy baj van a szurkolókkal/bizonyos szurkolókkal, mert amikor nem megy a játék akkor csak dünnyögnek meg szitkozódnak a lelátón ahelyett hogy bíztatnák a csapatot. Ez kurvagáz, minden csapatnál de nálunk meg különös képp. Akkor nagy a szánk a híres himnuszunkra mikor megy a szekér, amúgy meg Lovren out Klopp out?? ez most komoly?? Szerintem a közönség soraiban lassan nagyobb bajok vannak mint a pályán.

   • Rynald

    Rég rossz ha évek óta a közönség a hibás

    • LudasMatt

     pedig a közönség is hibás, észre kéne venni. Az a baj hogy az ember szeret másra mutatni, kurva könnyű azt mondani, hogy az edző meg a játékos meg a tulaj a hibás, a közönség meg csak szenved szegény. Nem Klopponak kell énekelni mikor a játékosoknak nincs önbizalma(ő az öltözőben csinálja a saját dolgát, a szurkoló is tegye a sajátját ami a buzdítás, ha tetszik ha nem, ez a DOLGA) hanem annak 40-50 ezer embernek aki ott ül, és aki ilyenkor csak dünnyög, az igenis hibás. Vagy álljon a csapat mögé vagy ne menjen meccsre, szerintem elég sokan vannak/vagyunk úgy hogy szünet nélkül tolnák az ordítást ha kijutnának egy meccsre. Nekik kell megfélemlíteni az ellenfelet, és hajtani a csapatot. Minden egyes szurkolónak magába kell néznie hogy megteszi-e a magáét a csapat sikeréért, és megtalálnia a módját hogy a frusztrációját és dühét ne a csapat ellenében vezesse le, hanem a csapat mellett. Ez igenis a szurkoló dolga, és hibája ha nem teszi.

     Nem szeretném ha félreértene bárki, mehet a kritika, meg lehet elmezni hogy hol hibázott ki, kell is, elvégre valamiért mégis olvassuk mind ezt a blogot de ugye ez nagyon nem ugyan az mint az indoklás és gondolkodás nélküli rinya, hogy ki fasz, és kinek nem kéne többé felhúznia a mezt stb. Lehet ezt építő jelleggel is tolni.

     • petipool

      ezt az első bekezdést ki kell tenni az Anfiled falára

     • lol, Angliában megfélemlíteni az ellenfelet szurkolókkal :D ezért van az, hogy odamennek a kölniek, aztán az Arsenal szurkerek inkább nem mennek be a stadionba.

     • LudasMatt

      nekem ez az arsenalos dolog kimaradt, megköszönném ha kifejtenéd, de ha arra gondolsz hogy a könyvtárban sem nagyon tudnak a csapat mögé állni és inkább hazamennek a 60ik percben(mint ahogy tették pár agyonverés alkalmával), akkor igen ez kibaszott ciki, az meg főleg hogy lassan mi is errefelé haladunk.

     • fantom
     • LudasMatt

      derék. de ha erre nincs válasza az arsenal szurkolóknak annak mi köze mondjuk Wengerhez? Erre nem az a reakció, hogy ha nem nyerünk nem szurkolok, mert a szurkolót szórakoztatni kell meg kinyalni a seggét. Merthogy itt nincs ők meg mi, csapat van meg klub van abba meg benne van az edző a játékos meg a szurkoló is. Nem a játékos van a szurkolóért, nem is fordítva, egymásért vagyunk, úgyhogy ha szar a hangulat a stadionban, meg az ellen ultrái hangosabbak arra nem az a válasz hogy azé mert nem játszunk jól, meg me így a jegy meg úgy ezért fizetünk, hanem simán kinyitod a szád és énekelsz, meg buzdítod a csapatod. Nem tudsz játszani a játékos helyett, nem tudsz igazolni, vagy edzősködni, szurkolni tudsz akkor azt csinálod. Ez pont ennyire egyszerű és ez minden egyes szurkoló egyéni felelőssége. A gond az hogy míg mindenki mást felelősségre lehet vonni, ha nem végzi a munkáját, az edzőt kibasszák, a játékos padozik ha nem hajt, addig a szurkolót senki nem szólja meg azért mert kicsinyes módon rinyált egész meccsen ahelyett hogy ő is odatette volna magát.
      Defelbasztam magam így estére :D

     • fantom

      Kárnak, de amúgy ez tökre így van szerintem is.
      Lehet az igazi szurkolói faj kihalóban, ezen a szinten legalábbis, vagy csak hátrányba kerültek, mert csak a sznob primadonnák meg az öregek tudnak viselkedni és van pénzük bejutni, de ők csak szórakozni járnak, értsd tartalmat fogyasztani mint egy moziban, és ha nem tetszik a műsor akkor fújolnak, dobálnak kukoricával, kimennek a vége előtt, meg kérik vissza a jegyárat. Például a barszarreált teljesen ez vette úrrá, ha belekóstolsz az ottani atmoszférába, egyszerűen gyomorforgató….

      Másrészt ez valahol a homo sapiens velejárója is szerintem, akik szeretik áthárítani a felelősséget, meg ujjal mutogatni másokra.

     • nordsee

      Régi mániám, de ennyire heterogén környezetben nem tudsz szurkolni, fact. Csak szurkolgatni. Ez az ára, hogy annyira kurrens a csapat. Minél nagyobb, annál szarabb a hangulat, mi még jól tartjuk magunkat.
      Sajnos deklaráltan a szurkolók(pénzé)ért működik a csapat, úgyhogy a kétirányú kapcsolat itt minimum 1,38-0,62 irányú. Ha már a fizikai szurkolást nézzük.

     • macca8

      A kop azért elég homogén nem?

     • nordsee

      Lackóval beszéltük egyszer, hogy eléggé nagy a fluktuáció jegyátruházásokkal, ott bezzeg van rotáció.
      Meg kevés az a fiatal wannabe hool, csóró proli, akik egyrészt utánpótlás, másrészt energia.
      Idegenben bezzeg.

     • macca8

      Mondjuk, ez igaz :(

     • LudasMatt

      ezekben amúgy egyet értek, és igen sajnos több dolog is abba az irányba hat hogy ne legyen_olyan a hangulat, és ezekre az egyszeri szurkolónak nem sok hatása van. Egy dolgot tudsz befolyásolni, de azt csak te, a saját hozzáállásod, így hát ezen a téren kéne mindent megtenni, de sajnos azt érzem, hogy ezt sokan elfelejtik, vagy nem ismerik föl. Illetve szerintem ez egy nagyon alábecsült dolog.

     • chefbacsi

      Ellenpèldànak ott vannak a Legia drukkerei. Ők buzdìtàsban mindig az èlen jàrnak de ha kell szàmon is kèrik a csapaton a rossz eredmènyeket (ököllel)… amùgy Lambert visszavonult, lehet ezèrt a nagy depressziò…

    • Mosodás

     Nem hibás a közönség..Sajnos ezekkel a jegyárakkal színházzá alakították át a stadionokat és a közönség várja produkciót és nem részese. A PL szórakoztató ipari termék és már rég nem sport

     • LudasMatt

      Az említett blogon az illető nem a turistákról, hanem a mellette rendszeresen ülő helyi angol szurkolókról beszélt…
      igen a jegyár is probléma, a jegyhez/bérlethez jutó közönség átlagéletkora is, de ezektől függetlenül, a fentebb említett is.

  • fantom

   mondtad neki hogy hülye angol angol hülye?

   • Wisdom13

    Nem, eldobtam az Antióchiai Szent Kézigránátot.

  • Gúnár

   Azt ugye vágjátok, akik Klopp outolnak már nem a kurva makik, hanem már rendes kifejlett medvék halnak?

   • Chris

    Nem, dinoszauroszok halna.. ja, azok mar kihaltak. Francba

   • dr.C

    miért? a maki a még kifejletlen medve? :)

  • Ayala

   10 meccs az pont jo, addigra a Bagoly megint szabad lesz.

  • liverbörd (cluster headache)

   kétlem. ha nem lesz top4 év végére, akkor sem fogják kirúgni. hosszú távra terveznek vele. tudják hogy top6 van már és nagyon nehéz odajutni a húsosfazékhoz. max akkor megy, ha a játékosok megpuccsolják.

   • HH

    szerintem a top4-ből való kizúgás papírforma, megtartása meg komoly bravúr.

    • macca8

     Én nem tudom meg, hogy így kell-e értékelni, de az sztem is előrelépés, ha idén is lesz top4

     • RQ17

      Persze hogy az, hiszen kettős terhelés mellett lesz meg, nem kicsi előrelépés lenne.

     • RatkóLaci

      plusz fogalmunk nincs, hogy a spanyol fejlemények hogy fognak hatni a téli átigazolási ablakra…

    • jézusom

     • Rpi

      *lyézusom

     • macca8

      Miért?

    • nordsee

     Ez kb. olyan, mint a hetekben a tőzsdén az Estmédia papírban történt sztori. Nincs folyamatos kereskedés, csak napon belül 3 óránként aukció. Itt 30 percig lehet ajánlatokat betenni eladásra, meg vételre is, he letelik a harminc perc, az ajánlatokból súlyoznak egy könyvet és azt megkapja a súlyozott áron a vevő. Nos, az illető meg akart szabadulni a pakkjától 30 forinton, de látta, hogy az indikatív ár egy forinttal a vágyott eladási ára alatt van (29 Ft, kb. egymillió papír, még 5,5-en véve). Ez az aukció miatt természetes, hiszen a vevők meg olcsóbban akarnak venni, nyilván ez egy forinttal lejjebb viszi az indikatív árat. Emberünk ezt figyelmen kívül hagyta, félt, hogy nem megy el a csomagja, hát gondolta lejjebb megy az ajánlattal hogy indikatív alá és meglepve látta, hogy immár 27 en van az indi, lejjeb ment 26-ra, az ár meg már 25-ön. Végül az egész kereskedésben pánikot okozott, 29 ft-ig tartó emelkedést vitt le 21-re (uszve 50% bukta 30 perc alatt az egész papírban).

     • macca8

      Miért is?

     • nordsee

      Bocs, hogy nem egy Aesopus, de azt hittem könnyű levonni a tanulságot.
      Mondjuk nem a szurkoló tűzi ki az elvárást, de remélem Norbert a cél felé fut, nem a cél elől.

     • macca8

      Tehát akkor ha idén nem vagyunk bajnokok, elfutottunk a cél elol?

     • nordsee

      Nagyon jól leszűrted. Most már nem csodálom, hogy te érted ezt ezt a VvD vagy senki álláspontot :D Az én értelmezésemben mondjuk: ha nem leszünk bajnokok idén, akkor inkább essünk ki a Championshipbe.
      Akkor most úgy teszek, hogy tényleg nem érted: ha magasabb célokat tűzünk ki, akkor maximum lemaradunk róla, de törekedtünk rá. A top4 kizúgást szerintem nem tartotta senki papírformának 4 héttel ezelőtt.

     • macca8

      De érted: itt most a valós végeredményről van szó. Nem arról, h mit tuzzunk ki, aztán majd ha nem sikerül, hat nem sikerül. A bajnoki cím kitűzése nem túl reális, ez sztem belátható. Nem véletlen klopp hosszabbítása sem, ezt is tudod, akkor meg nem értem, mi ez a sietség

     • nordsee

      Szalmabáb.
      Te hoztad föl, és nekem tulajdonítod. Egy szóval sem mondtam, nem tudom miért csinálod.

     • macca8

      Nem az. Te beszéltél magasabb célokról és arról, h 4 hete senki sem tartotta a kizugast papirformanak (btw, én azt írtam, h nem tudom, h így kell-e értékelni), de Sztem a top4 előrelépés év végén. Te azzal peldaloztal, h egyre lejjebb tesszük a lécet, így egy önbeteljesítő jóslatkent haladunk a “katasztrofalis” vég fele. Nem látom be, h a top4 célként miért lenne alullövés (már ha reális célokat akarunk kitűzni)

     • nordsee

      Na, csak visszakanyarodtál, de ezek szerint nem olvastad el, mire írtam. De veszem a fáradtságot, ha már te is megteszed ezt, hogy újabban mint valami rosszul felfogott ellenségképedbe beleálljál. (Ez engem nem zavar – tudom, hogy sok ilyen energiád van – de tudom, hogy tök fölöslegesen teszed. Én nem vagyok sem a te, sem a Pool, se Jürgen ellensége. Most valamiért én lettem a te Gyurcsányod, remélem elmúlik ez nálad, egyrészt kicsit rosszul esik, másrészt hasznosabb irányba mehetnek az energiáid.)
      A szurkoló fölvetette, hogy papírforma(!), ha kizúgunk, bravúr(!), ha meglesz a Wenger. Erre írtam, hogy ne finomítsunk, meg idomuljunk idejekorán: form is temporary. Lehet, hogy csak szemantikai és te ugyanezt gondolod, de remélem Jürgennél szezon eleji elvárás(!) volt a top 4.

     • macca8

      Azért ne tulozz :)
      Így világos, és ok is

     • macca8

      nem nagyon szoktam érteni mostanában, h mi is az álláspontod. Szóval 8 év alatt ez a második bl, de abban a másik évben, amikor benn voltunk, rögtön ki is estünk és a top4 sem sikerült. Ha most sikerülne, az nem lenne előrelépés? Nehezen indokolható…
      De ez nem jelenti azt, h ez a végállomás

     • nordsee

      Nem nagyon változik az én álláspontom (sőt), de most itt rajtam van egy ilyen bélyeg, valahol rosszul kommunikáltam.

  • Mosodás

   szerinte…

  • Robbie_Fowler

   várjunk 10 meccset aztán beszéljünk róla. Képzeld idén már kétszer volt világvége.

  • DinTib

   Az FSG meg 7 évet adott Neki…

  • Crouchy_289

   hú, ez igazi bennfentes info, hiszen ugyanabban az országban született mint ahol Liverpool is van.

 • HT

  Látom megint rengeteg a komment. Gondolom a múlt hét kísért megint. Ha mégis leigazoltuk VvD-t, akkor szóljatok.

 • Adamn

  Láttam az nso-n. A megadott felállás és a játékosok nemzetisége alapján találd ki, hogy melyik meccset látod. Régi :)

  https://uploads.disquscdn.com/images/3ce4750f715d32dc0fe845cbd42ed366c9278678736ba3cfa0a15412d4200b78.png

  • nordsee

   Melyik év?

   • Adamn

    Bl meccs, így könnyű lesz…

    • balint0806

     Milan – Liverpool 2005? :)

 • Borvirag

  Na ne bassz, nem a focista van a nézőért??? Ez milyen új sport?? Ha szar a hangulat a stadionban, arról sosem a nézők, mindig a játékosok felelősek. Szerintem.

  • macca8

   Vagyis ha szarul jatszik a csapatod, nem szurkolsz neki, hiszen ilyen egy szurkoló. Shankly is elmehet a francba a hülye mondasaival

   • Borvirag

    Szarul bármikor játszhatsz, lélektelenül soha. Tudom elcsépelt dolog ez, a keret olyan, amilyen. De aki felveszi a csapatom mezét, az ne adja fel soha. Amúgy a mai belépő árak és globalizáció mellett egyre kevesebb értelme van szurkolókról beszélni, legfeljebb nézőkről.

    • indák

     Engedd meg, hogy drága barátomnak szólítsalak…én igen régimódi alak vagyok, DE ezzel a szemlélettel kénytelenek leszünk leszámolni. Ez már régen nem az a kávéház, sajnos. A SPORT egykor volt formájában igencsak visszaszorulóban van. a nemes küzdelemnek, a rátermettségnek és becsületnek, a gyakorlásnak és a munkának, egy közösség képviseletének az eszménye talántán az amatőr sportban még tettenérhteő…de már ott is jobbára anakronisztikus. Profitorientált vállalkozás és tömegszórakoztatás vette át a helyét. A kenyér mellé ez szolgáltatja a cirkuszt: élményt, izgalmat, sikert…miegymást kínálnak fogyasztásra. Ne áltassuk magunkat. Ugyanakkor, ha ezen az értelmezési kereten belül van elfogadható forgatókönyv és szereplő, akkor a Pool jelenkori története erről szól: A FSG és Klopp hozzáállása legalábbis több mint korrekt…
     Képmutató volnék, ha azt mondanám, hogy magasról teszek az eredményekre…de mind a FSG vállalkozás-koncepciója, mind a Klopp ehhez rendelt nézetei a fociról sokkal, de sokkal fontosabbak annál, hogy dohogjak a hibákon vagy akár a mulasztásokon. Nem mellesleg meg vagyok győzőzdve arról, hogy az épp aktuális eredményektől függetlenül a legjobb úton járunk. Türelem…

     • nordsee

      Nos ebben a közegben közvetítők álltak a csapat és a szurkolók közé. Egy csapat manapság úgy érzékeli a szurkolókat, hogy többet ad a mezszponzor, a tévés, a sideboard hirdető. És hát Liverpoolban hátradőlhetett volna az FSG. Ha belenéz a könyvbe, láthatta volna, hogy imádják a csapatukat a szurkolók. Mégis példaértékű gesztust tettek a hetvenhétfontos-botrány nyomán. Szóval pislákol itt még valami emberi ebben a végtelenségig absztrahált kapcsolatban

     • indák

      Én végső soron külön kategóriába sorolnám a bevételi forrásokat és a szurkolói támogatást. Egyfelől a szórakoztatóiparnak és egy brand piaci értékének van egy sajátos belső logikája, ami csak áttételesen és lazán kapcsolódik a sokak által itt felemlegetett és számon kért szurkolói attitűdhöz. A “cirkusz” logikája a dráma: pozitív és negatív hősökkel, sikerekkel és bukásokkal, sok izgalommal és kevés ésszel. A tragikomikus hős bizonyos értelemben jobb, mint a diadalmenetben győzedelmeskedő hérosz. Ha innen tekintjük, akkor a Liverpoolt, mint a szórakoztatóipar szereplőjét ezen a szinten kellene “befagyasztani”: a kirobbanóan sikeres csapat ígéretével folyamatosan terhes esendő klub, amelyik nem teljesíti be a vágyaidat, csak elodázza. Nem hagy végérvényesen csüggedni, de célba se juttat. Vegytiszta dél-amerikai szappanopera-recept. Ezt bármikor, bárhol és sokszor el lehet adni. Ráadásul az egész alapjánál van egy nagy multú labdarúgó klub, mindazzal, amit ez jelenthet. Van egy színpadias, érzelmeit, emberi arcát vállaló, sikeres, de nem “mindent megnyert manager”. Ha van a mai médiában eladható edző-arc, akkor Kloppo több mint ideális karakter: indulatos, őszinte, szimpatikus, emberi…összehasonlíthatatlanul jobban lehet vele azonosulni, mint a dark side Murinnyóval, a visszafogott Pochettinoval, az öregedő , savanyú almába harapott, befolyását vesztett Wengerrel vagy akár, az agresszívebb szerepet “alakító” Conteval. Ebben a PL-folytatásosban Big Sam, Pullis, RH stb. csak a karakterszínész és a statiszta szerepet vihetik. Ez a felállás bőven elég a mezszponzorokhoz, a tévés követítésekhez és a sideboard hirdetőkhöz. S valljuk be a bevétel döntő hányadát ők pengetik ki.
      A sportszakmai része más lapra tartozik: okos fenntarthatósági projekt, rátermett edző, letisztult koncept, ütőképes stílus, megfontolt építkezés, fiatalok beépítése, csapatrészek összecsiszolása, klopp-komparibilis átigazolás-politika. A szurkolók, noha a bevétel nem elhanyagolható részét jegyzik, ide kellene, hogy tartozzanak. (Ha mondjuk 10-20 milliós bevételkiesés árán a csapat mellett jóban-rosszban kitartó, rendre, aktuális eredményeltől függetlenül fergeteges hangulatot varázsló Anfieldot lehetne kialakítani, én szemrebbenés nélkül belemennék! Nem vagyok biztos abban, hogy ez akár alacsonyabb bérlet- vagy jegyárakkal, akár másképpen elérhető…az Y-generation nem erről szól, bocs…) Másfelől a szurkoló, bizonyos alapfeltételek teljesülte esetén amúgy is hűséges: lásd a PL örök-alsófertályában, Championship örök-felsőfertályában elhelyezkedő nagymúltú angol klubbokat. A divatszurkoló pedig előbb-utóbb úgyis odébb áll.
      Lehet, hogy szentségtőrés ezt kijelenteni, de a szurkolónak negatív irányban (zsarolópotenciál, döntések befolyásolása) )nincs túl nagy mozgástere. Persze, az épp aktuális szurkológárda kint az arénában éppen megbuktathat egy managert, de ez nem több annál, mint amikor a csecsszopó toporzék összetöri a játékát… :)

     • nordsee

      Csak a pontosítás végett: a stadionbeli szurkoló semmi, piszok a köröm alatt. Pont azt mondom, hogy a szponzor, tévé, hirdető az magát a worldwide szurkolói potenciált árazza. Mind-mind megcélozható fejőstehén. Tehát végülis te (a szurkoló) fizeted, akkor is, ha soha nem vásárolsz semmit ezektől a cégektől, csak annyit teszel, hogy nézed, így eggyel több potenciál vagy. Pl. Bournemouth mezpénz : 3,5 millió per év, LFC 30 millió, mU: 47 misi. Ez a csapat által vonzott szurkolók számát képezi le. Ebből kifolyólag ilyen nagy üzlet vagy cirkusz a foci. Nem független a szurkolóktól, sőt látjuk, hogy kizárólag a szurkolók miatt ekkora. És kitörölheti a Nottingham meg a Leeds is az egykor milliós rajongótáborával, meg a tele stadionnal, a szurkoló fogja magát azt’ kihal.
      Ezért fontos a szurkoló és az ő megfelelő kiszolgálása.

     • indák

      Egyetértek, de a Pool pont ebben a megközelítésben egy jó ideje eladhatóbb, mint bármelyik másik PL-klub. Lehet, hogy per pillanat a néhány éve gyengébbecskén teljesítő MU még jobb árú, de ez csak konjunkturális :D

     • Luisgarcia

      pogba vs salah

      vagy lehet én vagyok a hülye de nem láttam még tömött sorokat a salah-bolt előtt.

     • fantom

      pedig tutira volt. Elég nagy szurkolói tábora van, hogy nyomták az uefa, pl szavazásokon is, oké a pogba hájptól messze elmarad, ezt nem vitatom.

     • macca8

      Erre torekszik mindenki a klubnal, már csak önös érdekből is. De ez sport, ellenfél is van a világon, amely néha jobb, néha csak elrontja a játékot. A szurkoló meg ezért megy ki: h küzdelmet lásson, ha ne eleve eldöntött legyen a végeredmény, h legyen minek örülni a végén, ha összejön. Sportélmény. Aki nem tud mást elviselni, csak a győzelmet, azzal pszichésen nincs rendben valami

     • nordsee

      Most ez mi?

    • macca8

     Klopp alatt meg sosem játszott senki lélektelenül, de Sztem br alatt sem. Akkor meg?
     Ja, igen, értem én ezt a dolgot, meg ha elfogadni nem is tudom.
     Ebben az esetben tessek másik csapatnak drukkolni, ahol megvan az a pénz, h az előadás mindig garantáltan sikeres legyen

  • LudasMatt

   a néző is kereshetne jobb szórakozást focista nélkül, max nem találna. Ezt azért ne felejtsük el, a dolog két irányú.

   • bag

    Nem, ez teljességgel és totálisan egyirányú: a focistáink és a klub, meg a PL, a nézők kegyeiből élnek. akik hajlandóak megfizetni a 70 fontos meccsjegyeket, meg a minden évben emelkedő tv csatorna díjakat. ezért azt gondolom, joggal vannak elvárásaik is! az itt is túlfetisizált PL top 4 = BL részvétel majd iderepít középszintűnél esetleg jobb spílereket dogma csúfosan megdőlt! jött Salah, oké, de tudjuk mindnyájan a sarki közértest is beleértve, hogy nem rá volt szükségünk!
    Ideje volna kijózanodni, Klopp stábjából kirúgni végre az alkalmatlanokat és néha esetleg meccset nyerni, sokat javítana a szurkolói hangulaton!

    • balint0806

     Igazad van a finanszírozás tekintetében. De a sportokban hagyományosan van visszajelzés a nézők részéről és rengetegszer van az, hogy a nézők szinte befújják a gólt, stb… Azt is számtalanszor elmondták már a focisták, hogy milyen rossz kevés néző, vagy zártkapus meccseken játszani.
     A jó játék és a győzelmek sokat lendíthetnek a morálon, de van egy csomó szurkoló, akinek nem számít az eredményesség, vagy teljesítmény, mert ŐK a szurkolást magát tekintik élménynek és segíteni szeretnék a csapatot, aki küzd, még ha eredménytelenül is. Erre nagyon jó példa a magyar jégkorong szurkolók. Az egyik legjobbak a világon, míg a válogatott tudása messze van a világ legjobbjaitól, de küzdenek és a nézőknek ez már elég ahhoz, hogy torkaszakadtukból buzdítsák őket.

     • bag

      nekem ezt ne mutasd be barátocskám, jászberényiként sok gólt beszurkoltunk a helyi jégkorong csapatnak…8 ezren voltunk kint IFA platókon, soroljam még???
      ugyanez igaz fradistaként és Pool szurkolóként is bár jóval kevesebbszer.
      Aki nem bolyongott a hajnal fél négyes csatlakozásért a hatvani pályaudvaron egy kettős rangadó után, az sajna nem tudja milyen az igazi szurkolás!
      Az is egy baj, hogy sokan azt hiszik, hogy ex cathedra kijelentik, hogy nem számítanak a kupák, csak a PL top 4, akkor az úgyis van. Nos van egy rossz hírem, nekünk szurkolóknak rohadtul nem!

     • balint0806

      Nagy király volt ott az orosz sor anno… :)
      De akkor feljebb miért jössz az egyirányúsággal? A csapat szurkolók nélkül ugyanaz, mint a szurkolók csapat nélkül, vagyis érdektelenség…

     • Rpi

      Van amikor a mondandója közben rádöbben, hogy mégsincs igaza és nem tolja fullban tovább. 😊

     • pataKi[ng]_49

      Te is jászberényi vagy? Hogy hívnak?

     • nordsee

      Lehel?

     • pataKi[ng]_49

      Monoki

     • sANYNWA

      Most meg ott tart a berényi hoki, hogy volt olyan télen, hogy azért maradt el a meccs, mert nem volt képes egy mentőautó odaállni. Sajna Jászberény teljesen meg van halva, nem tudom mióta nem laksz itt, de borzasztó ami a várossal történt kulturális értelemben.

    • macca8

     Sosem lesz egyirányú. És hol van a híres szentharomsag? A szurkoló, manager, csapat? Az már semmi? Hol van a szurkolás, a buzdítás, a támogatás a nehezebb időkben? Könyvtár leszünk mi is? Akkor miben különbözöl te a többi konyvtarlatogatotol?
     Nem rá volt szükségünk?! Az a hat gól nem hiányozna?
     Én komolyan nem hiszem el, h ennyire futja csak tőled.

     • bag

      Elöl megvagyunk, nem rá volt szükség tudod te is, csak provokálsz…
      Vő Torgyán jött Várszegi után és a Burnleyvel azonos pályán értünk el jobb eredményt, Néha elolvasod, hogy mit is írsz le?

     • macca8

      Hat gól, azt más lőtte? Helo!
      Bazmeg te hülye vagy, erre nem tudok mit mondani.
      Nem a burnleyvel te észkombájn, hanem a hat fordulóban tavaly, te tényleg ennyire retardált vagy, h nem érted?
      És nem az eredmény azonos, hanem a párosítás

     • balint0806

      Pár sör segít elsimítani az ilyen jellegű kommunikácios nehézségeket… :)

     • macca8

      Inkább lefektetem a gyerekeket és közben egy pohár bor :)

     • balint0806

      Nálunk is lassan takarodót fújnak. :)

     • Rpi

      A gyerekeknek, hogy jobban aludjanak? 😀

     • nordsee

      Jaaj, emlékszem hogyan szerettük mi is az oviba’ a pálinkás kenyeret.

     • Rpi

      Nálunk nem vallották be, hogy mi volt a _titkos szer.

     • fantom
     • Fowler_

      “Tiszteld meg azzal a beszélgető partnereid, hogy kerülöd a sértegetést. Ha nem, hamar jegyet nyersz a Ban szigetekre.”
      “Káromkodni ér, elvégre az interneten vagyunk, valamint olyan szép a magyar nyelv, kár lenne veszni hagyni a változatosság gyönyörével kecsegtető funkcióit. Azonban a káromkodás célja legyen fokozás, hangulatteremtés, nyomatékosítás vagy egyéb művészi hatáskeltés, de sose a sértés -> lásd egyes pont.”
      Állítólag.

     • macca8

      Így van, kivéve, ha vki folyamatosan provokal.

     • BoC1

      #kettősmérce.

     • macca8

      Nem. A hülyeség mélypontja

     • macca8

      Ja, és nyomatékosítottam a karomkodasommal a véleményemet, mely Bag értelmi képességére nézve valóban igen lesújtó. Amit megspékel rosszindulatú kotekedessel is. Hat ezért. És mindez már posztok óta megy

    • indák

     Ha minden meccs után milliószor leírjuk/leírjátok itt a Fonaton vagy akár az angol nyelvű blogszférában, hogy a nyári ablakot elkúrtuk/elkúrták – nem kicsit, nagyon – akkor ez min változtat? Mi a haszna? Mi a finalitása? Mi az értelme? Hangot adunk a frusztrációinknak…micsoda fordított orgazmus! Ismét, és ismét, és ismét…

    • liveman

     Úgy látom ez a “Klopp stábja a hibás” az új fixa idea. S mi a helyzet Coutinhoval? Vele kapcsolatban is volt valami érdekes mantra. Most akkor végül is játszik vagy álsérült s csak a brazil operettválogatottban szerepel? Mi az új tuti?

  • fantom

   szerintem meg ha szórakozni, és kritikát fogalmazni akarnak akkor menjenek színházba vagy moziba.
   Egy növény is jobban fejlődik amikor szépeket mondasz neki, mint a másik amit szidsz.
   Biztos hatással van a csapatra is a hangulat, amikor minden irányból árad a frusztráció, hogy badmeg már a 70. perc, és még nem vezetnek egy kiscsapat ellen, pedig nyerni kéne, a kurvaannyukat, már megint szopni fogunk, pedig mi a LFC vagyunk, nekünk nyerni kéne.

   • balint0806

    “Egy növény is jobban fejlődik amikor szépeket mondasz neki, mint a másik amit szidsz.” Ez nagyon szép volt… :)
    Azért remélem a focistáink nem mimózák… ;)

    • fantom

     dehogy, valamelyik nap hallottam hogy nekik több iq-juk van 😇

    • Táltos Touré

     de sajnos nem is húsevők mostanában

   • liverbörd (cluster headache)

    ki szokott növényekhez beszélgetni?

    • macca8

     A Carlsberg Liverpool-sörét így készítik

     • bakfi

      meg az ynwa-t nyomják nekik

     • macca8

      Jaja

    • Rpi

     Az öcsém egy gyökér, szóval..:D

     • fantom

      van egy kaktuszom a klotyóban, de nincs túl sok közös témánk :D

  • indák

   Bocs, de tulajdonképpen nem. A sport legnemesebb hagyományai szerint sem. A fogyasztás új fogalmai szerint sem, már rég nem a kereslet szabja meg a kínálatot, hanem sokkal nagyobb mértékben fordítva, a kínálat a keresletet. Részben ezt nevezzük fogyasztói társadalomnak. Bár, közgazdasági ismereteim konvergálnak a zéróhoz.

 • Borvirag

  Nem lesz kiharang?

  • macca8

   De

   • Rpi

    Még mindig nincs..#macca8Out Amúgy remélem Szücsi jól van, nem hallatott magáról szombat óta.

    • macca8

     McA a felelős ;)

 • macca8
 • Chris
  • fantom

   vajon Henderson Stand is lesz egyszer?

   • drama

    az majd a Craven Cottage-on.

    • Tompy

     A Sir Woy Hodgson Stand mellett.

     • Definitely Maybe

      A Paul Konchesky Stadiumban.

   • Rpi

    Jordan Henderson Stadium.

 • ilMagnificoFabio

  Valakivel beszéltük a City meccs után, hogy ha nem lesz hosszútávú következménye a nagy verésnek, akkor simán megbocsátható, hogy ilyen durva lett a vége. Az azóta lejátszott 6 meccsen 1W-4D-1L.

  Nem jött be.

  • fantom

   én is ezen az állásponton voltam. Wenger is sokszor szaladt nagy pofonba, de a következő meccseken már 3-0kra nyertek

   • LudasMatt

    mondjuk ők ezt kéthavonta benyelik, mi ilyen pofont éves szinten egyet kapunk vagy annyit sem.

    • fantom

     Sztók óta ez volt az első asszem, de azelőtt sem volt gyakori :)

     • LudasMatt

      igen, nekem is az rémlik, azelőtt meg nem is tudom.

     • fantom

      volt egy mu 4-0 kupameccs valamikor a kétezres évek nagyon elején :D

     • LudasMatt

      meg valami 3-0 ahol Mascheranot kitették. Vagy az volt a 4?

     • fantom

      az nekem teljesen kiesett. A 4-0 2000-2001-ben lehetett, emlékszem hogy kisiskolás voltam és a másik tanteremből nagyon hencegett az eredménnyel egy kis köcsög mu-s :D

 • Borvirag

  Szerintetek mennyire kell komolyan venni a Klopp->Bayern pletykákat?

  • HH

   ha Klopp is szeretne mindent nyerni, szerintem a Bayern nagy dolog lehetne neki. az ő Bayernjára épülhetne az egész nationalelf – mint a jó Bajernoknál mindig; miközben fogadnék rá, hogy három éven belül tuti BL-t nyer, impozáns játékkal szállítaná a salátástálakat, ugyanakkor az ő dortmundi munkáját a biztos karriermentésnek tűnő Bayernbe menekülgetés baszta széjjel. Ha akar tárgyilagosan gondolkozni, most talán ott építhetné meg a legerősebb csapatát – csakhát azért szeretjük, mert remélhetőleg az edzői karrierje során egyszer sem ragadja el a hübrisz.. igazából szerintem pár igazolásra van attól, hogy learassa velünk a munkájának a babérjait,. mert a tavaly tavaszi Pool és a mostani támadófocink motorja is nagyon fasza munka, nem egy fél éves keretösszepasszintás. Szerintem nem a Bayern lesz neki a nagy csapat – ha nálunk mondjuk nem tudja kiélni magát – és szerintem most nem megy el.

  • bakfi

   tuti, hogy a közeljövőben (1-2 év) nem aktuális, talán 3-4-5 év? de minyont és hendersont addig is előre lehetne küldeni

  • macca8

   Semennyire

  • Poco77

   Nagyon is!

  • Luisgarcia

   Sztem szinte biztos hogy lesz ő még a Bayern edzője. Ellenben nyilván nem most. Most megy Tuchel, aztán utána ki tudja.

   • Rpi

    Miért megy Klopp a pokolba?

    • Luisgarcia

     túl sokan csiripelik. haverom is mondta pl.

     • Rpi

      Én a “most megy Tuchel” poént akartam lecsapni, de látom, hogy senkinek nem jött át..😕
      Üzenem a Borsofozelek News munkatársainak, hogy most szabira megyek. 😀

     • Luisgarcia

      nem holnap reggel államvizsgáznék, most felnyerítenék.

     • Rpi

      Remélem jól ment. 😊

     • Luisgarcia

      kitűnően :)) köszi

     • Rpi

      Ennek örülök. 😊

 • bakfi

  vvd még mindig sérült lenne, vagy csak azért sérült, mert nem mehetett el? ha valóban sérült, akkor sokat nem nyertünk volna vele (eddig)

  • macca8

   Játszott a stoke ellen

   • bakfi

    ahh télleg. nem figyeltem

   • Poco77

    Csak csereként állítják be néha. Ebből dobbantás lesz januárban. De mivel meccs hiányos ezért fél áron a nyárinak

    • fantom

     Stoke ellen már kezdett

    • macca8

     Kezdő volt és vegig játszott a stoke ellen

 • RQ17

  Nekem semmi bajom a kloppoutosokkal amíg otthon, a négy fal között csinálják.

  • macca8

   :D

  • bakfi

   vagy a tükör előtt.
   Igaziból sehol nem zavar, csak nem értek velük 1-t. Ők úgy érzik, én meg nem. Nagy az isten állatkertje, sokan vagyunk benne

  • BoC1

   A kloppoutosoknak meg semmi baja veled, hogy nem értesz egyet. Ez egy fórum ahol mindenki elmondhatja a véleményét.

   • RQ17

    Újabb makik haltak meg :(

    • Rpi

     Tudtam, hogy direkt csinálod. :D

   • macca8

    Akkor te kloppoutos vagy?

    • BoC1

     nem vagyok az. Csak azt modom bárki kimondhatja anélkül hogy bannolni akarnád.

     • nordsee

      Nem bannol senki senkit.

     • nordsee

      Na jó, ha nem is senkit, de bárkit azért nem.

     • Rpi

      Lehet hogy Madass megunta a “blokkolnám” változatot és “bannolnám” lesz. Akkor majd nem lazázol így, Batman. 😀

     • macca8

      nem akarom bannolni (bár ultragáznak tartom), csak tudni szerettem volna. nekem sose volt a barim, ez nem jön számításba.

     • BoC1

      csak azért írtam, mert ha jól emlészem írtad egyszer – ha valaki kloppoutozik bannolod :D A barit meg úgy értettem, hogy Klopp meg én :)

     • macca8

      Nem emlékszem, h ilyet írtam volna. Amúgy sem én vagyok a legszigorúbb admin a jakuzziban :)
      Igen, értettem ;)

 • liverbörd (cluster headache)

  vmi állat felvetette hogy a katalánok kiválása esetén a barcsa még akár PL-be is nevezhet. #bebaszna, #top7

  • balint0806

   A Rangersről és a Celticről is mondták ugyanezt, pedig ők még brittek is…

  • nordsee

   *#top1

  • Angelous

   Azt azért megnézném, hogy a Camp Nou-ba ki menne idegenbe meccsekre..
   Vagy, ha a Habanero Cup-ba is játszanának, és összesorsolnák őket egy random harmadosztályú csapattal, és egy kis ízelítőt kapnának az angol fociból.. :) Nem lenne szükség műfetrengésre, Messikét, és az egész csapatot úgy szétrugnák negyed óra alatt, hogy visszaintegrálódna az egész tartomány Spanyolország alá..

  • ilMagnificoFabio

   Miért nem nevez a LaLigába?

   • liverbörd (cluster headache)

    onnan akarnak kilépni…

    • ilMagnificoFabio

     Nem akarnak.

     • liverbörd (cluster headache)

      persze, de ha katalónia kiválik, akkora gyűlölködés lesz, hogy a barca minden idegenbeli meccse közbiztonsági veszélyt jelentene..

     • macca8

      Juncker azt mondja, ha Katalónia kiválik, akkor nem tagja az EU-nak

     • Luisgarcia

      jo de juncker folyton be van baszva

     • ilMagnificoFabio

      A klubra és a ligára gondoltam.

   • Welsh Xavi

    Politikai feszkó van. Amit a fő celebük (Pique) sikeresen behozott a labdarúgásba is.

    • ilMagnificoFabio

     Azt vágom, azt nem, hogy mivel lenne több köze a független Katalán államnak Angliához mint Spanyolországhoz.

     • Welsh Xavi

      Egy közös mindenképp lenne bennük 2019 (2018?) márciusától, egyik sem EU tag.

     • broaf

      Döntés kérdése. A független Monaconak sincs köze Franciaországhoz, csak a nemzeti szövetségek megállapodtak, hogy Monaco a francia bajnokságban indul.

     • ilMagnificoFabio

      Ezt mondom én is.

   • LudasMatt

    LaLiga helyében nem engedném. A jó cucc az kell neki a spanyol félből a szar meg nem? Kb mint a mi törpénk meg az EU.

    • ilMagnificoFabio

     A LaLigának épp annyira van szüksége a Barcára. Ha nem jobban.

     • LudasMatt

      egyfelől igen. Másfelől meg sok kiscsapat örülne ha egy agyonverő lerabló csapattal kevesebb lenne, érdekes módon szerintem a realon kívül senkinek sem áll érdekében hogy maradjanak. Főleg hogy a pénzek elosztása nem egyenletes, a barca elleni meccseken eddig is a barca kaszált a kicsik telibefossák hogy kapnak e tőlük évi két zakót vagy nem. Ellenben lehet jönne eggyel több BL hely legalábbis rövid távon amire többen is pályáznának. + így egy gyenge reálos évben kinyílhatna a bajnokság amire most esély sincs. Szóval nemtom hogy működik a Laliga, de ha a spanyol csapatok szavaznának erről nem sok pénzt tennék a barca maradására.

     • T.Watson

      Barca nélkül a La Ligát Bundesligának hívnák!

  • balint0806

   Mondjuk ha elszakadnak és nem neveznek a LaLigába és a saját bajnokság meg karcsú lenne, akkor nekem a Francia bajnokság még mindig logikusabb lenne mint a PL.

  • slowmotion80

   hahaha.
   kezdhetnének a kilencedik vonalban, mint minden újonnan belépő klub.

   • Enzo

    legalább lenne közvetítés ilyen meccsekről is, mint Barcelona-Cockfosters :D
    /*igen, most tényleg kerestem egy idióta nevű 9.ligás csapatot :D*/

    • Enzo

     amúgy mekkora poén, hogy a 9.-11.osztály csapatai az “FA Vase” trófeáért játszanak :DDD nem fakupa, hanem faváza…

     • bag

      Egyszer, jutalomként elvittek a stockholmi Vaza múzeumba. Mondjuk nagyon lelkes nem voltam ettől, mert ki tököm akar vázákat látogatni…:)
      Kiderült azonban, hogy ez valójában egy első útján elsüllyedt svéd hadihajó, ami megmaradt teljes épségében, fantasztikus élmény volt!

     • balint0806

      A Vasa? Az amelyik kemény 1300 méter után felborult és elsűllyedt, Tipikus példája, amikor hozzá nem értők beleszólnak a szakemberek dolgába. Csak úgy mondom… :D

     • Rpi

      Azt nem mondta, hogy a vezető magyarul beszélt, sem azt, hogy tudna svédül..😀

  • torta

   Ha ez a helyzet előállna, hogy a szövetségből valami módon kiválnak, inkább lehetne egy nyomós érv egy európai szuperliga mellett, amiről már sokszor és sok különböző kontextusban szó volt. Eléggé szétbarmolhatná ez a szitu az európai klubfoci jelenlegi struktúráját.

  • HH

   egyelőre a katalán kiválásnak nincs alkotmányos alapja. a helyzet csalóka, sokkal előrehaladottabbnak tűnik, mint valójában. a népszavazás úgy kellett volna kiírni, hogy előtte az harmonizáljon a katalán parlament jogkörével. várjuk ki a végét. Spanyolország sok önálló identitással rendelkező népcsoportból áll. ott vannak a gallegok, a baszkok pl. gallegoknak is autonóm tartományuk van, csak a Depor nem olyan jó reklám, mint a Barca, vagy akár a Bilbao. ez az egész nagyon messzire vezetne és biztos vagyok benne, hogy a LaLigaban is sokkal megosztottabb lesz a helyzet. 3 baszk csapat van, és nagy az esélye, hogy ez jövőre 4 legyen. az ország 17 autonóm tartományból áll, de Galicia, Baszkföld, Katalónia mellett talán Andalúziának van még olyan erős identitása, hogy függetlenedési kérdés miatt nem hiszem, hogy bárki torkának essenek. de ezt kutatni kellene. szóval ez egy összetett folyamat, nagyon messzire mutatna, ha nem törne meg, viszont a fociban nem olyan kirívó – mivel a fociklubok egyébként is erős identitásképző erők. a fociban szerintem ezt arrafelé mindenki megszokta és talán ezt a feszültséget ott is lehetne levezetni a leginkább. a válogatott más kérdés persze, mint a bajnokság.

 • HT

  Szerintem nincs miért Kloppoutolni. Közepes, vagy annál kicsit jobb helyzetkihasználással. és közepes, vagy kicsit jobb védekezéssel, most simán dobogón lennénk. Ami az edzőn múlik azt Klopp maximálisan megtette. Szezon előtt joggal feltétezhette a játékosairól, hogy közepesnél kicsit jobb teljesítményt fognak nyújtani. Joggal feltételezte, hogy a félelmetes támadósorunk 8-10m-ről be tudja lőni a labdát a kapuba, még akkor is ha esetleg bent áll a kapus, mint ahogy azt is, hogy a középső védő nem rúg luftot, egy szélről érkező beadásnál, még ha ezt a védőt Lovrennek is hívják. Mondom mindezt úgy, hogy én szívesebben látnám, ha csapat kiegyensúlyozottabb lenne. Túlságosan bízott a játékosaiban, akik közül néhányan most egy kicsit “cserbenhagyták”. Szerintem tanulni fog ebből, és ilyen többet nem lesz.

  • BoC1

   Mndjuk Klopp nem ma kezdte a manageri karrierjét…már rég nem tanulnia kellene szerintem

   • Robbie_Fowler

    Te se ma kezdtél olvasni gondolom, a szövegértés meg mégse megy.
    Nem a taktikai dolgokat kell még tanulnia, hanem hogy kiben bízhat és kiben nem. Ezt pedig nem lehet régi tapasztalatokra alapozni. Mindig munka közben jön ki. Akkor tanulod meg, hogy kihez hogy viszonyulj.

    • BoC1

     volt rá másfél éve megtanulni kiben bízhat kiben nem – szakmailag, emberlikeg, tudásában stb mindenben. Ha egy új főnök nem jön rá másfél év alatt kiben bízhat hát…A másik, meg hogy nem erősített védelmben nyáron mert bízott a játékosaiban, hát ez szerintem kibaszott nagy hiba.

     (Ja és én nem személyeskedtem by the way. Ha már szövegértésről beszélünk elég nagy öngólt lőttél mivel sehol nem írtam taktikáról, mégis nekem írod nem megy a szövegértés.)

     • RQ17

      Szerinted kinek kéne amúgy azon a padon ülnie? Ancelottinak?

     • BoC1

      Én nem kloppoutoztam. de attól hibásnak tartom a sok bekapott gólért. Bár Sakhot pótolta volna nyáron de még az sem történt meg. (Azt leszarom hogy elől nem mennek be a helyzetek.)

      Nagyon nagyon remélem Keita és VVD jön télen, talán megmenthető a 4. hely elérése, habár kurvára nem lesz könnyű feladat kiütni az Chelsea – Tottenham duóból valakit jelenegi állás szerint.

     • macca8

      És azon kívül, h nem vett senkit, miben hibás?

     • BoC1

      Az bőven elég hiba, hogy erősítés helyett szerintem Sakho elküldésével gyengítette a védelmi sorunkat. Kellett volna venni védőt és pont. Zsákban lenne + 1-2-3 pont ha erősebb védelmünk lenne. De ha ezzel nem értesz egyet én itt befejeztem a vitát.

      Nem értem minek kell beleállni felelsleges vitákba hogy azon kívül miben hibás. Annyit írtam hogy a bekapott gólokért hibáztatom, és ott is azért mert nem bővített/erősített. Nem mehettünk volna neki egy ilyen kemény szezonnak a védelem fejlesztése nélkül.

     • Borvirag

      De hát igazoltunk balbekket és visszatért Gomez is. Papíron egy plusz CB erősebb védelmet feltételez, de a védekezésünk problémáit egy plusz ember nem fogja megoldani. Ha valamiben hibáztatható Klopp, akkor az szerintem az, hogy nem látszik igazi fejlődés a csapat védekezésében. Azt is problémásnak látom, hogy az emberek cserélgetésén túl nem látszik más változtatási szándék, pl kicsit mélyebb védősor, három (öt) védős felállás, stb. Persze könnyű innen a karosszékből osztani az észt, nem is akarom, mivel nem látok a kulisszák mögé, azt sem tudom, hogy ténylegesen mi folyik az edzéseken védekezés témájában…

     • macca8

      az egyébként többször volt, h inkább 4231-re álltunk át menet közben

     • BoC1

      Most nem azért de szerinted PL címhez Gomez és Robertsonokra van szükségünk? mikor 4 potenciális bajnokjelöltet kell megelőzni?

     • Luisgarcia

      szerintem csak a teljesen vakok és gyengénlátók szerint jelent megoldást bármelyikük is

      de ugyan ez ox is

     • balint0806

      Teljesen jók amire szántuk őket. Backup LB és 4. CB – főleg kupa meccsekre,

     • macca8

      értem, tehát az a hibája, h nem vett másik védőt. erről már sokszor leírtam, h mit gondolok, és hogy az miben különbözik attól, amit klopp gondol szerintem, és h mennyire irreleváns, h én mit gondolok, úh ezt most valóban nem kezdem el ismét

     • BoC1

      Nem kell ujra elkezdened olvastam. A system szar, azt megkonnyebb javitani mint uj jatekost venni nem? 10-20 edzes gyakorlas mittomen nem latok bele es javulna de nem javul sajnos. Ket tenyezovel lehet javitani a vedekezest leegyszerusitve. Jobb jatekosokkal vagy a vedekezesi rendszer valtoztatasaval. Eroltetjuk a feltolt vedelmet de en nem latom belole a pozitivumot. Tehat ha jobb jatekost veszunk a jelenlegieknek akkor az is kell hozzon javulast.

     • macca8

      egyesével szét lehetne szedni a gólokat, és látható lenne, h elég sok egyéni hiba következménye (szpartak – karius, sevilla – lovren luft) vagy balszerencse (mint most a newcastle ellen), amit edzéssel nem tudsz kiküszöbölni, az leginkább mentális kérdés. ld moreno: tavaly és előtte rendszeresen hibázott, kihagyott, idén nincs ilyen gond vele. nem vele van ez.

     • RQ17

      Szóval nem vagy nyiltán kloppoutos, de azért upvotolgatod a kifakadásokat, jól értem? :D

     • BoC1

      Rosszul érted, mert nem upvoteolok kloppout kifakadásokat.

     • macca8

      Akiről a Bayern játékosai azt mondjak, h nem tartott top klubhoz méltó edzéseket

     • BoC1

      Jah mekkora szar edzo..lofaszt nem ert el :) nem rossz Ancellotti

     • macca8

      nem ezt mondtam. de azt igenis, h jelenleg már nem biztos, h ott van a legjobbak között, és h figyelmeztető, h mit mondtak róla a játékosai. ahogy lvg sincs már ott pl.

     • dr.C

      egészen pontosan Robbennek tulajdonították ezt, aki viszont tagadta …egyébként bajnokságot nyert velük, és BL-8 volt, ok, hogy nem totális siker, de csodálkoznék, ha csak a sz.r edzésekre lenne visszavezethető

   • liveman

    jó pop is holtig tanul

   • macca8

    Mindig mindenki tanul. Pep, mou és Conte is

 • slowmotion80

  A Bobby-t/Stu-t/Salah-t majd meginterjúvoljátok, hogy hova a picsába rúgja ki a labdát?

 • Mel

  Szucsi… Gratula. De azert megkerdezhettel volna par e tamaban tapasztalt embert… :)

  • ekiyeki

   Szerintem nem akarta, hogy előre elvegyék a kedvét.
   Így maradnak a túlélési és helyzetkezelési receptek:)

   • Luisgarcia

    mi történt? #semmitsemértek

    • ekiyeki

     Bárkit érhet baleset:
     Szegény Szücsi elesett!
     Aztán mire felállt volna,
     Már nős volt és a svédtorna,
     Gátak közé szorult nála,
     Közben hízott Gringow mája,
     Nem is szólva a mackóról,
     Ki a kép bal szélén pózol,
     Mit is mondjon, ha nem gonosz:
     Boldog legyél, ha már okos
     Nem lehettél biz’ előre!
     Mehetsz te is legelőre,
     Mindazoknak hosszú során,
     Aki már nős, és a magány,
     Nem fenyegeti a létét,
     Úgy, mint lagzin szesz a lépét,
     Vagy talán inkább a máját,
     Ha már elvette aráját!

     • nordsee

      …Neptun dobjon rád egy ráját!

     • ekiyeki

      Ha már jártatja a száját,
      Láthatná jobban a pályát:
      Tíz sor alatt nincs köszöntés,
      Különben bezár a söntés!

     • Luisgarcia

      never took you for a poet.

      de kétségkívül jól megy. :)

     • ekiyeki

      “If you must write prose and poems
      The words you use should be your own
      Don’t plagiarise or take “on loans”
      There’s always someone, somewhere
      With a big nose, who knows
      And who trips you up and laughs
      When you fall
      Who’ll trip you up and laugh
      When you fall.”

     • Luisgarcia

      öhm. az oké hogy schmitt pali, de csak erről az utolsóról tudom elképzelni hogy másolt :)

     • ekiyeki

      Mondjuk picivel minőségibb is, mint a többi:)
      Csak arra céloztam vele, ha jön a nyomás a fejeden, hajrá, ki azzal, ami benne van!
      (Márhogy írásban, of course.)

     • balint0806

      Tinódi, Te vagy az? :D

     • ekiyeki

      Kínlódi Lantos Sebestyén…

     • Luisgarcia

      ez esetben én is gratulálok :)

     • Bócz Zoli

      Még egy embert vesztettünk! Legyetek boldogok!

     • <3

     • ekiyeki

      Sok boldogságot az ifjú párnak!

   • 42 (Jürgen Hasselklopp)
  • RQ17

   +1 Gratula!!!

  • Köszi! Majd egy sör mellett oktathatsz ha itthon jársz!

   • nordsee

    Eső után köpönyeg.

   • Mel

    Most neztem az elkovetkezo hetek terveit, es okt vegen nov elejen, azon a heten otthon leszek. Stilszeruen halottak napjan lesz a maribori meccs, akkor osszefuthatunk a meccs erejeig.

    • Beírtam a naptárba!

     • Mel

      Zsir. majd meg a tobbiekkel is egyeztetunk. Busuljunk majd egyutt a meccs utan.

     • As usual, Gringow majdnem szomszédom szoktuk gyakorolni

 • RQ17

  1:30tól először Solanke aláz, aztán AA :) #internationalsbreakcontent

  • livman

   AA elég köcsögösdi.

   • RQ17

    nem ő kezdi, hanem a nagyobb, de azért jól elküldte

 • puzser

  Hendersons és a 6-os poszt elemzése védekezés és a passzolás labdakihozatal szempontjából

  https://www.thisisanfield.com/2017/10/analysing-strengths-weaknesses-jordan-henderson-liverpools-no-6/

  • macca8

   Mondjuk, két meccs alapján

   • Amikor elvileg nagyon jol jatszott.

    • drama

     mármint ki szerint? nagyon jól tavaly ősszel játszott, ahhoz képest a mostani teljesítménye valahol a közepes szinten van. bár mást is kell csinálnia, de védekezésben gyengébb, mint tavaly és passzpontosságban sem közelíti meg a sérülés előtti önmagát.

  • Erdekes nagyon.

 • bag

  Német sikeredző vs megüresedett Bayern kispad…
  Sokminden lehetséges…

  • fantom

   Hoffenheim elég erősnek tűnik, szóval Nagelsman lesz az :D

  • Dési Áron

   …akár az is, hogy Cou nyáron eligazolt?

   • Rynald

    Nekem blokkolva van a francba, ezért nem latom miket irkál, de most komolyan kovetkezetesseget kértek rajta számon?

    • balint0806

     Blokkoltad? Akkor mi az amin nevetni szoktál? :D

     • Rpi

      Ő #ryñald, ő nem szokott nevetni. 😀

     • balint0806

      Basszus! Erre nem is gondoltam. :D

     • Rynald

      Inkább nem írom le:D :)

  • tothpapa

   Te Kloppra gondolsz… itt nálunk mindenki azt állítja, h mesterünk megy a Bayernhez…
   nem olvasok mostanság mindent, de itt nem láttam erről semmit…. még Mel is hallgat:))

 • Poco77
 • Enzo
  • kevin67

   ennek egy kicsit stirlitzes felhangja van :)

 • Metka

  Nagyon nem értem mi ez a halál hangulat 7 PL meccs után… A “Kloppout” dologról meg hallani sem akarok. Nagyon hosszú még ez a szezon ne temessük még!

 • dr.C

  két érdekes nso-s hír: év végéig JUpp megy vissza a bayernhez, ill. Reus bajairól a másik… utóbbi rettenetesen szerencsétlen :(

  • Mel

   Jupp Heynckes megy a Bayernhez.

   • macca8

    Azt írta

   • bag

    Helyes, legalább leszáll a saf sajtó Kloppról. Méginkább helyes, hogy belátták teljes kudarc volt a mutogatós kopasz idióta miatt meneszteni az öreget…

  • Rynald

   10/10-es választás, még ha kicsit evidens is a triplázás után

 • Poco77

  Paris Saint-Germain star Adrien Rabiot claims he ‘would love to play in the Premier League’ as he reveals he was ‘very fond’ of Liverpool when younger

 • Poco77

  Liverpool are reportedly set to offer Roberto Firmino and Ben Woodburn new contracts at the club, though no progress has been made on an extension for Emre Can.

  According to James Pearce of the Liverpool Echo, the Reds want to get their current and future stars tied down for the long term.

 • Poco77

  Liverpool loanee Sheyi Ojo confirms eight week absence with dislocated shoulder

  • Rpi

   Hát..kicsit kevés ez..

 • Dodokacsa

  Rabiot itt mennyire emma tema? Napokban ket cikket olvastam, hogy o otthagyna PSG es jonne PL-be. Meg pool volt gyerek kora kedvenc csapata.

  • Dodokacsa

   Jovan latom 20 perce volt. En ujsagban tegnap meg ma hajnalban olvastam.

   • macca8

    Milyen újságban?
    Nekem bejönne, én bírom a srácot

    • Dodokacsa

     Na bocsi a lassu valaszert, de Telon csak olvasni tudok, mert nincs parositva a jelszom. :(
     Telon dobta a google news. A masodik az a Metrobol volt szemlezve, az elsore azt hittem liverpool echobol, de ha az lett volna akkor tuti tobben is olvastatok volna mar. (Viszont mara beirod nevet tele van O+pool pletykakkal a net)
     Amugy ok. O jonne, nem biztos Pl plane pool, nem biztos PSG elengedi, vagy ha igen se biztos, hogy kifizetik az arat (egyev van hatra de igy is 30-50 kore lonem).
     Viszont tetelezzuk fel hogy igen. Nem tudom mennyire gyors, mekkora futomennyiseget bir mennyire Kloppatibilis. :)
     De fiatal, magas, DM es francia+PSg kezdoben van tehat nem szar. En el tudom kepzelni hogyha VVD nem jon telen es nincs mas vvd szintu vedo akit hoznanak, akkor alternativa lehet egy jobb DM elejuk bebaszasa stabilizalni. Plane ha meg megvan a vvdre felrerakott penz es Can is inkabb ugyerzik megy.

     Con: Azert egy Hendo-Lallana-Cou-Keita-Rabiot-Can/+Milner-Wijn-Ox-Grujic/-bol nehez 3fos kozep palyat ugy ossze rakni, hogy ne legyen sok unhappy jatekos mert o fix kezod akar lenni.

     Aztan most varok, hogy mi a velemenye azoknak akik jobban kovetik, jobban ertenek hozza es tobb infojuk van mint nekem. :)

  • nordsee
  • fantom

   túl magas

   • RatkóLaci

    191 cm és túl öreg (22 éves)

    • Luisgarcia

     meg túl jó

     • macca8

      Azért jöhet keita melle

     • balint0806

      Mit akarsz Keita mellével? ;)

     • Luisgarcia

      keita jön can helyett, rabiot meg coutinho helyett, oszt már megin ugyan ott vagyunk hogy le kell igazolnunk még milnert is hogy valami előrelépés is manifesztálódjon

     • macca8

      Mindig csak a pesszimizmus

     • tnorbi

      Rabiot totál más stílus mint Cou.

     • Dodokacsa

      Szerintem Can Rabiot inkabb normalis parhuzam nem? Keita meg Hendoval fogjak egymas valtani (0.5-0.5 szezon serules).

    • kerteminde

     188-at látok…. nyáron 1 év marad a szerződéséből, akár mozdítható is lenne…..

  • Enzo

   én csak egy MU elleni meccsen egy Rabiot vs Fellaini párbaj miatt is megnézném
   ilyen “entek háborúja” kb :D

 • livman

  Hétvégén úgy érzem végre borítékolható egy clean sheet :)

  • bag

   a mu ellen sajnos nem…

   • HH

    pont de.

    • bag

     kocka Paulaner?

     • HH

      Melbakocka max.

   • balint0806

    az nem most hétvégén lesz kedves “Lehel” :)

  • bakfi

   nem 2 hét múlva? azaz 1,5 hét. de sztem is megüttyük a mút, mint a rosseb

  • bakfi

   nem vok clean, csak sheep
   ja hétvégén télleg clean sheet :)

 • Rynald

  Túlértékelt e Firmino? Elbírja e ez a csapat, hogy – gyakorlatilag ki van mondva- a centere nem elsősorban a gólszerzés miatt játszik? Eljuthat e vele a csúcsra ez a támadósor? Nem csak ma estére szólnak ezek a kérdéseim ;)

  • drama

   a Realnál Benzema ugyanezt tolja Ronaldo miatt, nekik bejött. mondjuk ennek nem kizárólag Benzema az oka.

   • Rynald

    Na ok, de helyette a világ legjobb támadója lövi a gólokat, szezononként 30-50-et. Mané, hiába a PL egyik legjobb szélsője szerintem, lássuk be nem ez a kaliber

    • Gábor

     még. nagyon fiatal

     • Rynald

      Doktorandusznak mindenképp

  • bakfi

   abban nem vagyok biztos, hogy a számára legmegfelelőbb poszton lenne, de sztem a legfontosabb játékosok egyike

  • comebackXabi

   -Nem tulertekelt, nagyon is jo jatekos, de nem csatar.
   – nem birja el a csapat, clinical striker nelkul nem fogunk felerni a legmagasabb szintre. Az osszes top csapatnal van klasszis befejezo, had ne kezdjem el sorolni. Sokan mondjak a realt, hogy ott benzema is hasonlot tol mint Firmi, na de ott Ce szuletett golvago.

  • macca8

   Egyelőre 11/23 a támadók mérlege, úgy, h borzalmas a helyzetkihasznalasuk. Többnyire firminoval.

   • Rynald

    Na de egy Salah például szerintem olyan játékos, aki amig világ a világ rendszeresen el fog kúrogatni nagy helyzeteket, ezt csinálta mindenhol.
    Sturridgeon is az látszik, hogy ilyen kihasználtság mellett benne nem igazán van több. Milyen egetrengető pluszra számítunk igazán?

    • macca8

     Hogyhogy? Arra, h annyira fogjuk kihasználni, mint augusztusban

  • TT

   Nem. Azért, mert a mezszáma 9, és a meccs eleji taktikai rajzon középen szerepel, a gólszerzés inkább Mané és Salah feladata, és eddig korrektül hozzák a számokat. (Más kérdés, hogy a helyzetkihasználás tré.) Firminoval működik a gépezet, és ez a lényeg.

   • Rynald

    Értem az elvet, de pont ezért kérdezem (Az eredményeink tükrében), hogy elég e ez? El lehet e jutni ezzel az elképzeléssel, és állománnyal a csúcsra?

 • bakfi

  henedsonnak ez a tesze-tosza 90es évekbeli angol válogatott foci a zsánere

 • balint0806

  off: Milyen “jó” a magyar U21-es csapat. Félidőben 0-5 az olaszok ellen. 3-19-es lövési mutató. Henrik is csak kamillázik…

  • liverbörd (cluster headache)

   jók az akadémiáink, na!

  • Er_Pupone

   Talan mert baratsagos merkozes?

   • balint0806

    Reméljük csak az volt az ok, hogy a srácok nem vették komolyan a barátságos meccset…

    • Poco77

     Lényeg a 3 pont!

   • ekiyeki

    A taljánoknak meg nem is szóltak erről, és komolyan vették?

 • Poco77

  Sír a labda az angol válogatott játékosok lába alatt ez a southgate méltó utódja a bagolynak.

  • bakfi

   sztem már nem is sír. beletörődött: lesz, ahogy lesz

 • Poco77

  Ox pályán van? Láthatatlan ember.

  • macca8

   Az egész bagázs láthatatlan. Fizikai szenvedés, tömény unalom

 • bakfi

  tök furi az uniós himnuszt hallani brexitániai wemblyben. angol humor

 • Poco77

  Harry Kane. Ki más

  • kerteminde

   Egy angol skót továbbjutó kemény….

 • Enzo

  eh, Skrtel öngóllal kaptak ki a szlovákok a skótoktól :D

  • ez öröm

   • Rpi

    Csak a szokásos. Már csak el sem molyodtam rajta. (Mindjárt jön Mar(tin)ci és a haverja és meglincselnek. 😀)

 • RQ17

  Timo Werner még jöhetne Keita mellé.

  • Angliában úgysem jönnének elő a keringési zavarai a szurkolástól

   • Kriccs

    Nem asztmás?

    • Rpi

     “Breathing and circulational problems.” -ezt találtam neten. Az azért kismillió dolog lehet.

 • Enzo

  na ki nem nézett már régóta BoringMillyt?
  https://twitter.com/BoringMilner/status/916023148142845954

 • macca8

  A TPI egyre csak terjed, egyre többen használják. Most pl egy mu-szurkoló tekintette at az elmúlt 24-25 évet: https://tomkinstimes.com/2017/10/from-excess-to-success-neymar-inflation-and-the-price-of-an-epl-title/
  Amúgy mutatja azt is, h 2010 óta előbb a 3., majd a mu saf-utáni költekezése miatt a 4. legtöbbet mi költöttünk (kumulalva, nettó)
  Akit zavarna a tomkinsos cím, az eredeti itt van: http://eightyfivepoints.blogspot.hu/p/about-this-blog.html?m=1

  • ekiyeki

   Na de jöttek is az eredmények dögivel;)

   • macca8

    azt nem mondanám :), de az is látszik, h nem az fsg miatt nem jöttek. igazából, senkinek nem jöttek, aki nem az első háromban van

  • HH

   szerintem nevetséges, ha a músok a nettó költéssel jönnek. mégis az elmúlt 10 évben melyik meghatározó játékosukat kellett eladniuk? abban a bizonyos 24-25 évben szerintem jó, ha két darab valóban meghatározó játékosukat eladták.

   • GENERATI

    :-( nem azonos az üzleti modell és a sikeresség sem, Fergusonnak nem olyan hívószava volt, mint egy széthulló-kaotikus Liverpoolnak, mikor Coutinho érkezett… btw a “romantikusabb” drukkerekkel azért hiányolunk ilyen “semmiből jót, olcsón” igazolásokat, mint Evra és Vidic (sztem megfelel kvalitások tekintetében a Cou Studge párhuzamnak, ha posztonként nem is), szóval nem is egyetlen ilyen vételünk volt (Valencia, Jones, Young, Park, Blind jut még eszembe ilyen olcsóbban), és azért voltunk ilyen sikeresek, mert ezek mellé még jött elég sok felső polcot elérő/oda került “Suarez” is, Van Nistelrooy, CR, Tevez, Berbatov, a csúcson lévő Rooney pl… nem az a gond, hogy okosabban akartok valamit, hanem hogy azt nem valami sikeresen csináljátok, nincs top10-wannabe játékosotok, nincs csiszolatlan gyémánt (Rashford ritkaság, ilyen Kane v Alli szintű csoda, Martial meg drága volt nagyon, de hihetetlen quality player). Ilyen Robertson, Grujic, Oxlade, de (úgy tűnik) Can se lesz sose még world top50 játékos sem, vagy mondhatnék egy Gomez se lesz még csak Smalling se (nem akartam már Rio-t írni, nem lenne fair :-P ). A buszozást meg várjuk ki, első évében, 4 edző által összeszabott kerettel, egy nagy személyes égés után én elnéztem neki a hideg eredménykényszer szülte játékot, idén hátha erőt IS akar demonstrálni. Ismétlem, meglátjuk… :-)

    • Mel

     pont a legjobbkor jon nekunk a meccs. Meg fogjuk mutatni nektek. Vagy siman nyerunk vagy ugy jarunk mint a judeai nemzeti front elit ongyilkos alakulata.

     • GENERATI

      legyen így, jó lenne egy jó meccs :D aztán lehet egy sziklafal lesz középen és hátul nálunk, amin egy félidő alatt felőrlődtök a nagy rohanásban, aztán másodikban kivégzés – legalábbis vágyaim ezt mondatják :D

     • Poco77

      Egy rangadón sohasem számít a pillanatnyi forma. Tavaly januárban is a Liverpool formája alapján nem jó előjelekkel ment Manchesterbe, aztán örülhettetek egy lesgólos X-nek. :)

     • GENERATI

      nem számít annyira, de 55-45t mondanék jelenleg (remélem nem lesz már több sérült), ezért írtam fentebb hogy az X elfogadható, de kicsit keserű szájízes lenne…

     • T.Watson

      Busz lesz az ,busz lesz,formátok ide,vagy oda ,Mou buszozni fog az Anfielden.

     • GENERATI

      maybe :) nem tudom mi a busz pontos definíciója (egy Burnley 1 kapuralövés/gól/meccs pl), de egy Matic Herrera nem feltétlenül jelent majd azt, ha ez egy gyors, reaktív kontrákra építő, védekezőbb játékot mutat.

     • T.Watson

      Na ez a busz! 😀

     • bag

      történelmi égés lesz!

     • fantom

      0-10?

     • bag

      tény, hogy most nem a bajnoki címet ezüsttálcán egykori tanítványának felajánló jóságos cukrosbácsi fog érkezni, hanem a bajnoki cím elsőszámú várományosa egy széteső csapathoz

    • HH

     ja, meglátjuk.

    • macca8

     Jobb példa lenne o’shea, fletcher, phil neville, etc. Minden nagy csapatnak szüksége van ilyen steady eddiekre, akik mindig tudnak hozni egy stabil jó átlagot, és mindig lehet rájuk számítani

     • GENERATI

      de akiket te sorolsz, azok saját nevelések, én olcsó és nagyon jó vételeket írtam :-) Steady Eddie most Blind, Jones, talán Lingard és Valencia (bár tőle másféle játék kellene, egyre jobban), fura leírni de Fellaini :D és ezek miatt írtam, hogy nem olcsón, de top quality playerekkel lépünk előre – Mykhtarian, Lukaku, Martial, Pogba (Matic nagyon meglep), és még Herrera Mata csak beugrósak sajnos jelenleg…

     • macca8

      Mit tudtam én neville-n kívül, h ok hogy kerültek hozzatok :)
      Az világos, de az ilyen megbízható emberek nélkül sincs ütőképes csapat.

   • macca8

    Ezt pont nem így kellene felfogni. Ez egy elemzés arról, h bár a pl inflaciojat a tv-s pénzek megsokszorozodasa okozza, az oligarchák pénzszórása is óriási hatást gyakorolt a ligara. És ennek illusztrációja, h míg a hirtelen felhúzott kluboknak sokkal többe került a bajnoki cím megszerzése, a korábban szervesen építkező mu számára jóval kevesebbe került mindez. És az is kiderül, h az Arsenal, spurs egész egyszerűen nem költ eleget ahhoz, h szoba jöhessenek.

  • Borvirag

   Félelmetes, mennyire nem tudtunk profitálni az évtized eleji relative nagy költéseinkből. Egyetlen árva BL cím… No persze az is királyság, nem mondom, csak keveslem ahhoz képest,. hogy jó fél évtizeden keresztül stabilan másodikok voltunk a moneyballban… :)

   • fantom

    szvsz sokkal előbb lehetnénk már, ha nem zárják el a csapokat Benítez előtt és ne kellett volna kiárusítani a keretet, hogy legyen pénze a két tulajnak.
    Aztán eléggé deficites volt az angolosítás is, ami fiaskóból már sikerült feltápászkodni, aztán BR nem állt ki az elvei mellett, Klopp meg elhozta nekünk a presztízst, a BL-t, pénz is van, erre ő meg nem akar igazolni…. 😁

    Szóval kijutott pofonokból rendesen az elmúlt évtizedben, de az vitathatatlan, hogy sokszor topcsapat szinten vertük mi is a pénzt.

    • Luisgarcia

     Newcastle meccs kozben gondolkoztam vegig azon, hogy barcsak visszajonne Benitez valamikor hozzank. Sztem a legjobb edzonk volt magasan az elmult evtizedekben. Pragmatikus, kotodik a klubhoz, szeretik az emberek, tok jo lenne.

     • 42 (Jürgen Hasselklopp)

      Kloppo mellé defensive koordinátornak.

     • Rpi

      Annak Steve Clarkot kellene elhozni, abban az időben nagyon ült a védekezésünk. Legalábbis úgy emlékszem.

     • 42 (Jürgen Hasselklopp)

      Őt is, ne szarozzunk.

     • Rpi

      Ő lesz a D-line és a pontrúgás védekezés koordinátor. Rafa meg a csapat egészének védekezéséért felelne. Most kicsit elélveztem.

     • Mel

      O az egyetlen, akire esetleg lecserelnem Kloppot.

     • Luisgarcia

      Nekem is, de rá gondolkodás nelkul, nagyon szeretem az oreg pincert. Es utanunk az is tok szimpatikus volt ahogy kitartott a newcastle ellen a champoban is.

     • fantom

      szerintem visszajöhet még valamikor.
      Klopp mondta egyszer, hogy 60 éves korára már biztos nem fog dolgozni, és való igaz, hogy Benivel egy pragmatikus, sokkal felnőttebb focit toltunk, illetve azóta hogy elment nem tud a csapat védekezni, ami szerintem elengedhetetlen ahhoz ha bármit nyerni akarsz (kivéve ha barsza vagy).

     • liverbörd (cluster headache)

      rühelltem a focinkat benitez idején.

     • Luisgarcia

      nem tudom. stabil volt, és megbízható. volt azért 100 gól körüli szezonunk is, azt sem mondanám hogy annyira defenzív volt. nyilván nem rohant fejjel a falnak, és isztambult az egyetlen lehetséges módon nyertük meg. én a mostani focinkat kezdem egyre inkább rühellni, de ez ízlés dolga már.

     • liveman

      Nem szeretném.

   • macca8

    Erre az a magyarázat, h mindig volt nálunk 2-3 sokkal, de sokkal többet költő csapat

    • changemynamekukac

     vagy az, hogy szarul költöttétek el a pénzt, lásd Spurs&Papa. Ez két okból lehet: 1) alapból rossz a scout és rossz rossz embert vettetek, akármilyen áron. 2) jó embert néztetek ki, csak levettek titeket pénzzel (lásd Suarez deal utáni keverés).
     Valahol mindkettő játszik. Az ilyen Benteke-Illori-Markovic-Origi-Moreno-Balotelli-Downing-Caroll sok mindennek nevezhető, én leginkább a pénzégetés fogalmat használnám rájuk.

     • xpeg

      +1

     • nordsee

      A fő gond nyilván, hogy pont a vizsgált időszak alatt a 4. manager eszi a kormorános kenyeret.
      Elég csak azt az egy névsort megnézni, amikor Rodgersnek elment a maradék esze is.

     • changemynamekukac

      jah, mert nem kerethez néztek menedzsert, hanem menedzserhez keretet. Nem azt mondom, hogy nem lehet 3-4-3ról, 4-2-3-1re átállni, de Lipcse emlékeim szerint ebben fasza. Kicsitől a nagyokig mindenki ráállt egy rendszerre, pöpecre megvan a helye, nem dobálgatja így úgy az edző ide oda, hogy most a delíriumos álmomban azt láttam hogy neked itt a helyed, miközben egész ifi korodban máshol voltál. Wenger nyilatkozta most nemrég Gibbó kapcsán, hogy ő az elején szélső volt, őnevelte balhátvádnek. Kérdem én, ki baszott el valamit? Ifi edző, hogy nem látta, mire jó a srác, vagy az edző, aki az elviekben szakavatott ifi edző munkáját bassza ki az ablakon.
      Így ha felhívsz valakit az ifiből, akkor a megilletődöttség mellett legalább csontra, készségszinten bele van verve hogy neked itt ezen a poszton, ez a feladatot, mert az academy is ugyanazt játssza, mint a nagyok.

     • nordsee

      Ezekben az edzőkeringőktől terhes időkben (majd meglátjátok ti is) pont ezeknek a váltásoknak az élét vehetné el a sporting director. Ahogy a Sótony se rokkan bele az ezredik managerváltásba, paralell az évről évre lerabolt keretbe.

     • changemynamekukac

      Bizonyos szempontból mi meg fogjuk úszni.Öreg, mindenkit csontra járat, addig míg a csövön kifér. Így lényegében csak egyszer kell majd sokat beruházni,de az tényleg nagygenerál lesz. Az más kérdés, hogy egyszerre annyi jó minőséget nem fog tudni leakasztani az új ember. DE amit csinált Wenger az elején, amit csinált Klopp, amit csinált Pep, amit csinált Conte, vagy Koemann, az kisegíthet valamennyire. Hozza az előző bajnokságból az értelmes embereket. Egy szezon alatt friss az emlék, és bőven tud radar alól szemezni az ember.

     • macca8

      Nem. Abszolút értéken is kevés az a pénz, amit költöttünk mi is vagy ti is.
      Ezzel a vonulhattal szemben meg ott van suarez-cou-studge-matip-hendo-Sterling-Mane-firmino és akkor 50-50.
      7 év alatt a rájuk kiment cca 140m benne van a pakliban, ennyit bárki elszor nem bevalo játékosokra

     • changemynamekukac

      Nem hiszem.

      Papának is voltak mellényúlásai, csak míg Gervinho mondjuk 12 millió €ba fájt ti szintet léptetek ebben Mertesuckert megveszi 11millióért, Artetat 12ért, Kost 12,5ért, Monrealt 10ért. És monodm, az öregnek szerintem messze nem olyan a scoutja, mint egy monaco-sevilla-lipcse vonalnak. Ehhez képest persze jönnek jó, bevállt nevek is, de a fentt nevezett névsor sacc per kb 140 millió abkalon kiszórt pénz. Papa ha így nézem ennek felét égette el sz*rokra. És mondom, a minden játékosom beválik Sevillától még ő is fényévekre van.

     • macca8

      Hat érted, ebből a névsorból, 2 név lóg ki igazán: benteke és carroll, előbbit szinte teljesen árán adtuk el, utóbbi volt a fájó. De az volt az első ablaka az fsg-nek, ráadásul torres eladása miatt és az elődeik miatt elszórták a pénzt rögtön, h ne vadolhassa őket senki, h kiveszik a pénzt. A többi az általad emlegetett 10-20m kategória, uh nem látom azt a hatalmas különbséget

     • changemynamekukac

      mármint a bukás része nem volt 10-20 milliónál nagyobb? az éppen elég, sok kicsiből szépen összejön

     • macca8

      Az igazolások 40%a válik be, ez az átlag. Kloppal ezt bőven felülmúlják, előtte nagyjából ezt hoztuk

     • changemynamekukac

      én erről nem szóltam semmit. Ellenben rémlik egy cikk régebbről, hogy ha drágán veszel, nagyobb eséllyel válik be. Nálatok ez nem működött.

     • macca8

      De, hogyne működött volna. Suarez, Mane, firmino bevált, carroll és benteke nem: ez 60%, ráadásul benteke legalább árán ment el, uh nem volt pénzügyi bukta

     • biojezus

      Igen csak a felsorolt bandabol kb 80%ra ment a mantra h oket ne mert bukas lesz. Az is lett

 • Mel

  Most nezem, a szalagbitorlotol elvettek az angol szalagot. Ez vegleges, vagy ott rotacio van?

  • ekiyeki

   Megkapták a panaszod, elbírálták, jogosnak ítélték, csak rossz helyen intézkedtek…

   • Rpi

    Lassú víz kapitányi szalagot mos. Régi indián közmondás.

  • TT

   Southgate vércikinek találja, hogy egy leendő Fulham-es legyen a válogatottnál a csk.

  • IdegCsótány

   Szalag-rotáció van. Tegnap mondta is a kommentátor (tócsa?) hogy amióta Southgate van, Hendó 3, Kane 2, Cahill-Hart 1-1-szer volt kapitány.

   https://www.theguardian.com/football/2017/aug/31/gareth-southgate-wait-world-cup-permanent-captain

 • dr.C

  Most kellene megtenni, h jövőre Argentína lesz a világbajnok :)

  • ekiyeki

   Tedd meg – mi baj lehet?

  • Crouchy_289

   Én nem tudom mi ez a nagy para, ha nyernek az utolsó fordulóban tuti minimum pótselejtezősek, mivel Kolumbia Peruval játszik. Új Zéland meg azért nem lenne olyan rémisztő ellenfél.

 • Csaba Kárpáti

  A Mú elleni meccs 13.30kor kezdődik, a brazilok valamikor csütörtök délután érkezhetnek legkorábban. Vajon fognak játszani? Ha se Lovren se Ők nem kezdenének akkor szopórolle kerülhetünk nagyon, nem csak e-miatt a meccs miatt hanem mert még nagyobb negatív spirálba kerülhetnénk mivel egy hétre rá Spurs meccs, ahol szintén könnyedén belefuthatunk egy pofonba… aztán attól nagyon megroppanna a csapat… akkor már lehetne pánikolni
  SAF bérenc Sky :)

  • HH

   a mú szopni fog. ha lerúgják pl. Matipot, akkor egy Klavan fejessel.

   • GENERATI

    először át kellene majd jutni egy valószínűsíthető Herrera-Matic szűrésen, és ott lesz még Bailly-Jones kettős De Gea-val a kapuban, szóval vigyázva… :-P X nem lenne tragédia, de lenne keserű szájíz jelenlegi formákban bennünk szerintem… (míg ti oldalatokon sok ilyen vélemény lenne, ami kvázi sikerként adná el, hogy jó ez, jó ez így most…)

    • HH

     ja. a miénk nem a névsorolvasós csapat, hanem az, amelyik ellen agyba főbe védekeztetek az elmúlt meccseken.

     • GENERATI

      más már az összeszokottság és a taktika begyakoroltságának foka, kezd felsejleni valamiféle erő és kíméletlenség a csapat táján :-)

     • Poco77

      Dart Mou-val csak is a sötét erő lehet. :)

  • Angelous

   Tök fölösleges már most kelteni a hangulatot, csak jövő héten lesz a meccs.
   Ráérünk pánikolni, ha kiteszik a kezdőt..

   • Csaba Kárpáti

    micsoda hangulatkeltés volt…:) Amúgy szerintem akkor se lenne gond, ha a kövi 2 meccsből csak 1 v 2 pont jönne össze csak sajnos a csapat úgy tűnik nagyon megroppant a sziti után is(legalábbis szerintem egyértelmű, hogy ezért voltak képtelenek megnyerni amúgy agyonnyert meccseket) így önbizalom szempontjából nem lenne nagyon fontos a MU verés(ami amúgy is mindig jó) amire nagyobb esélyünk van, ha játszik a brazil meg Lovren is.
    Btw. Az ő sérülése komolynak tűnik? vagy csak a 2 hét alatt “kipiheni” a hátfájást?

    • kerteminde

     Az alapján hogy begyógyszerezve játszik… nem éppen gyorsan múló fájdalomnak tűnik…. szóval lehet nem is csak VvD kellene, hanem még egy CB rajta kívül….

     • Angelous

      Hozzunk 2 VvD-t..

  • slowmotion80

   mondjuk lehet, hogy szólni kéne a brazil kapitánynak, hogy mivel már régen kijutottak, ezért talán kipróbálhatna új arcokat is a csapatban

   • kerteminde

    Meg úgyis leadják a meccset Chilének, hátha az argentínok kiesnek :)

  • bag

   hagyjuk már a külső körülményeket! nem az a legnagyobb bajunk…

 • liverpudlian93

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156085638077573&id=67920382572
  Nem igazán értem, hogy a f*szba nem Gini vezet…

 • fantom

  Bazz mennyire élethű lett az új FIFA 😱

  https://www.facebook.com/nsonline/videos/10155855507696941/

  • balint0806

   “Clint Eastwood bekaphatja! Yeah!”

  • Papickx

   Iden eloszor Professional szinten tul konnyu volt az elet (ertsd jelen kerettel daraltam a PL-t egy Chelsea elleni vereseget leszamitva), szoval feltettem World Class-ra. Azota fajdalmasan valosagszeru meccseket jatszom. 1 golos elonynel utolso 5 percben nagyjabol szivroham minden egyes alkalommal amikor az ellen tamad. Nem egyszer vesztettem pontot igy. Minden harmadik meccsen 10 perc utan 0-1, mondjuk parszor megforditottam, de szenvedes volt. Vedelem es helyzetkihasznalas egy az egyben a valo elet. Januarban elhoztam Van Dijk-et, az jo volt, de a kezdobol 4 emberem serult (Firmi harom fordulo utan 7 honapra dolt ki)… Orom az uromben, hogy a BL-ben ossze-vissza korbeveresek miatt 11 ponttal csoportelsokent mentunk tovabb (mivel Maribor nincs, oket valami hasonlo szintu csapattal helyettesitettem), de a kovetkezo lepcso az Atletico, szoval szerintem itt bucsuzunk is. Ipswitch Town ellen ujrajatszas hosszabbitasban tudtunk csak tovabb menni a fakupa masodik szamunkra relevans koreben, ligakupat az ifjoncok a masodik meccsen buktak a Watfor otthonaban. Azert vegre van “uj” Main Stand meg piros led eredmenyjelzo, feher halok, es barki barmit mond, az elmult evekben szerintem az idei kiadas hozta a legtobb ujitast mind grafikaban, mind jatekelmenyben.

 • Chris

  https://www.facebook.com/TheAnfieldWrap/photos/pcb.1814646328564958/1814646031898321/?type=3&theater

  Liverpool to unveil Kenny Dalglish Stand at Anfield ahead of Manchester United game

 • Enzo

  Gomez, AA és Szalonka akcióban az angol U21 meccsén.

 • Enzo

  ja hogy van új inkább