Kihagyott lehetőségek

Alapértelmezésben egy moszkvai túráról hozott ponttal elégedettnek kellene lenni. Elégedett is lehetnék, ha a meccset nem láttam volna, így viszont megint sikerült egy bosszantó meccset lehozni, amiben megint benn hagytunk 2 pontot. Elvileg, ha a Maribor megvan oda-vissza és hazai pályán verjük őket, akkor a továbbjutást nem veszélyezteti a mai pontvesztés. Azonban sokkal fontosabb és aggasztóbb, hogy a beharangban emlegetett hatékonyságbeli hiányosságok ma is megvoltak.

A meccset végig gondolva nem is tudom kire, illetve mire vagyok a legbosszúsabb. A legrosszabb értelemben olaszosan játszó Moszkvára, hiszen gusztustalan módon dobálgatták magukat és húzták a végén az időt? A sporira, aki ebben teljesen partner volt nekik (az biztos, hogy az agyamat eldobtam attól, mikor a hosszabbításban a moszkvai csávó hirtelen összedőlt, miután vagy 15 perccel korábban már a lábához kapott majd természetesen megvárta, míg a kiskocsi bejött érte ezzel elégetve vagy 2 percet a 8 perces hosszabbításból, amire persze a világ legtermészetesebb bírói reakciója, hogy ignorálta ezt a zsenije és nem tett hozzá a meccsidőhöz)? A nem túl jó szabadot benéző Kariusra? A pocsék meccset hozó Canra, akinek sikerült a semmiből a végül góllal végződő helyzetet összehoznia? A támadósorra mely sorban hagyta ki a jobbnál jobb helyzeteket? Elég széles a választék.

Az biztos, hogy tegnap ez a Moszkva semmit nem csinált. Konkrétan semmit.   zó szokásunkhoz híven, adtunk nekik egy ajándék gólt. Se előtte se utána nem támadtak, hiszen egész meccsen volt 4 lövésük, amiből kettő ment kapura. Ezen kívül ültek mélyen a kapujuk előtt a kétszintes buszukkal (5-4-1), de még ezt sem csinálták jól, hiszen rengeteg jó gólszerzési lehetőségünk volt. Nem rajtuk múlott, hogy csak egy gólt sikerült szerezni. Az Ikaruszuk porózusságát talán az jelzi legjobban, hogy 7 kiugratásunk volt a meccsen, azaz sokszor és simán tudtunk mögéjük kerülni, aminek az ő játékuk mellett nem szabadott volna megtörténnie, ha jól csinálják, de nem csinálták jól. Ennél a 7 kiugratásnál érdemes megállni, hiszen ez egyrészt rekord Klopp alatt, hiszen utoljára BR alatt volt ennyi kiugratásra példa. Az biztos, hogy nem véletlenül jött ez össze az első meccsen mikor egyszerre volt a pályán a Coutinho-Mané-Salah trió Coutinhoval a középpályán és a két szélvésszel a széleken. A jövőre nézve ezt biztatónak tartom.

Alapvetően az első félidőben játszottunk jobban, hiszen ekkor tudtunk alacsonyabb labdabirtoklási arány mellett többször lőni és kaput találni. Ekkor teljesen szétszedték a srácok a Moszkvát.

A második félidőben már többször sikerült az Ikaruszukkal tanácstalanságot okozni a támadásainkban. Ennek köszönhetően több labdabirtoklással sikerült kevesebbszer kaput találni. Mondjuk, a cseréinket nem teljesen értettem. Egyrészt Ox miért nem állt be (főleg, hogy csak kettőt cseréltünk). Másrészt miért az eltiltása miatt kipihentebb és nem rosszul játszó Mané jött le, mikor Firmino rosszabb volt.

Nem nagyon akarom szaporítani a szót, hiszen kismilliószor láttuk már ezt a meccset angol kiscsapatok előadásában. Bosszantó egy meccs lett, amiben leginkább a csapatunk fő erőssége a támadó sor és annak alacsony hatékonysága okozta a fő bosszúságot, hiszen nem egy, nem két, és nem három, hanem sok gól maradt bennük, persze a szokásos buta gól teszi csapatmunkává a mai produkciót. Talán megnyugtató lehet, hogy a mindkét legnehezebb ellenfelünk elleni BL meccsünkön sokkal jobbak voltunk, mint ellenfeleink és csak magunknak köszönhetjük, hogy nem nyertük meg ezeket a meccseket.

 • Oneil7

  első.

  nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezeknél a cseréknél mi motoszkál Klopp fejében… Firmino-t már a félidőben le kellett volna hozni, mert egy Stu is tudott volna annyit mutatni, mint ő, és akkor még pihenhetett is volna a brazil a hétvégére. Can helyett meg megnéztem volna Ox-ot cm-ben. az összes cserét nem kihasználni meg luxus, főleg, mert lett volna opció a padon.

  • macca8

   első nélkül jobb lenne. for the future, plz, thnx

   • Oneil7

    amúgy fingom sincs miért írtam oda, csak láttam korábban, hogy van ezzel az elsőséggel valami… furcsa? :D

 • Pingback: Kihagyott lehetőségek | Zongoracipelő()

 • István Várszegi

  Nagyon reális összefoglaló, azt utolsó mondat számomra a legfontosabb, mert játékban klasszisokkal jobbak voltunk mindkét riválisnál. Én nem tennék szemrehányást a csapatnak, mert mindent kiadtak magukból, talán a hosszú út miatt, vagy picit görcsösek voltak, de naggyá tettük a két kapust. Ha meg erősen lőttünk, nem találtunk kaput. Utólag gondolom Klopp sem kezdette volna Firminot, sajnos Stu is rendre rossz megoldásokat választott, így nem mondhatjuk egyértelműen, hogy jobban jártunk volna vele. Viszont Kárius meghálálhatná a bizalmat, gondolom azért helyezkedett így, mert nem látta volna a labdát, ha meg látta, elég későn reagált. Lehet, hogy Ward jobb nála? Nyilván mindenkinek hiányérzete van, de azért volt túlzás rendesen a tegnapi kommentekben. Feltételezem, hogy gyakorolják a lövéseket eleget, én bízok bennük továbbra is, be fognak menni a helyzetek, a védőkre meg most nem panaszkodhatunk…

  • Oneil7

   a védőknek nem volt semmi dolga, így persze hogy nem hibáztak. de azért talán ebből tudnak önbizalmat meríteni. amúgy azt néztem a visszajátszás alatt, hogy miután Karius bevédte a szabadot, Firmi a kapu felé fordulva értetlenül széttette a kezeit, kb. “ezt hogy nem védted ki b@zdmeg?” arccal.

  • macca8

   én pl önkritikát gyakorlok, de nagyon ideges voltam a sok kihagyott helyzet miatt (stating the obvious)

   • balint0806

    szerintem élőben mindenki ideges volt :)

    • macca8

     én majdnem felrobbantam a dühtől

     • Oneil7

      én Firmino fieldgoaljánál, akkorát üvöltöttem, hogy azon gondolkodtam, nem nézem tovább, mert reklamálnak majd a szomszédok

     • balint0806

      Én viszonylag jó időszakot fogtam ki, mert pont láttam az egyenlítést és így nem b*sztam fel magam nagyon, de az első félidőben is volt még jópár helyzet amikor fogtam a fejem. Pl. a 4-2-es ellentámadásunk. :P
      A második félidőt meg meseolvasással töltöttem, mert a kölök is totál fel volt pörögve és csak a meccs végére aludt el.

     • Oneil7

      jobban jártál… :)

     • balint0806

      Mindig elalszik kilenc felé, de tegnap összejött minden és későn értem haza.

     • ekiyeki

      Kolléga:)

      (A második félidőt én sem láttam gyermekaltatás miatt. Pedig meg is jegyezte a lány, hogy volt már ilyen, és akkor néztem a meccset is. Mondjuk akkor lőtte Can a Watfordnak azt a bizonyos gólját, így utána kapcsoltam ki, de most senki nem lőtt gólt, így anélkül tértünk nyugovóra, nem látván a második félidő nagy részét. Maradt a mesemondás.)

     • István Várszegi

      Én nem értelek titeket. Miért nincs tv a gyerekszobában?

     • ekiyeki

      Van. De ha elalszom, azt sem tudom nézni:)
      (Can gólját is ott láttam. Meg a meccseket is – ha lehet – ott nézem, mert nagyobb, mint a miénk.)

     • balint0806

      Mert ha megy a TV, akkor egy órával később alszik csak el. Egyébként ha olvasok és nem arra figyelek, akkor jön állandóan az “apa légyszi ide figyelj…” :)
      Általában kilenc fele már alszik, csak tegnap rendesen megcsúsztunk. :(

     • ekiyeki

      Én fejből mesélek Madagaszkár pingvinjei extended versiont és erősen módosított Anna, Peti, Gergőt. Ha olvasok, akkor Egy ropi naplója.
      Ti mit toltok?

     • balint0806

      Elég vegyes. Most a Verdák 2 és Disney féle 101 kiskutya a legmenőbb. Ja és az ellopott kiskutya, ami már majdnem ifjúsági regény.

     • ekiyeki

      Hajrá! Lényeg, hogy legyen mese – az fontos!

     • István Várszegi

      Vicc volt, a gyerekszobában nem lehet tv – szerintem. Illetve a feleségem szerint, ami ugyanaz…

     • ekiyeki

      Lehet, csak figyelni kell rá:)

     • Poco77

      5-2-es volt az

     • Mel

      6-2 volt egesz pontosan.

     • macca8

      meg firmino elbaszott visszapasszánál, meg salah és a firmino fejesénél, meg studge kapáslövésénél
      áááááááááá

  • nordsee

   Bocsánat, de a védőknek az égvilágon mi dolga volt? Annyira passzív volt a Moszkva, hála istennek.

   • macca8

    9 tackle, 9 interception, 9 takarítás, ez a védőnégyes mérlege, plusz lovren minden párharcát megnyerte

    • nordsee

     Nem azt, mondom, hogy nem voltak eredményesek. Mert ugyanez a Leicester ellen: 6, 5, 19.
     Pedig ott mintha több dolguk lett volna.

     • nordsee

      Ja, és Lovren ott is megnyert minden aerialt.

     • macca8

      most nem csak az aerialt nyerte meg mindet

     • macca8

      na, de azt mondom, h azért volt dolguk most is, hiszen nem sokkal több akciójuk volt aleszter ellen

     • nordsee

      Nem voltak próbára téve akkor. Carrera megnézte a Hoff meccset.
      Jellemzően nem open play sztituból kapunk, a set piece meg most is beütött.

   • István Várszegi

    Ezzel azt akarod mondani, hogy csak azért nem hibáztak? Én jobb hiszemű vagyok a csapattal…

 • balint0806

  Köszi Máté a posztot.
  Önhibámon kívül, sajnos, vagy szerencsére csak az első félidő második félidejét láttam élőben. A többit csak utólag összefoglalókban. Amikor a végeredményt megtudtam, kicsit mérges voltam, de a hosszabb összefoglalókat végignézve nem tudtam haragudni a csapatra. Egyszerűen nem jött össze semmi a befejezésnél. Biztos voltak technikai és taktikai hibák is, de én inkább ezt egy hatalmas lelki tehernek érzem a csapaton, hogy nem rúgjuk be a ziccereket. Kicsit olyan érzésem van ezzel a szeptemberrel, mint a januárral volt, hogy legyen már vége… Remélem októberben előveszik a srácok a “killer” állarcot és beindul az Arsenál ellen már látott henger…

  • Tompy

   Vasárnap valahogy vegyük be Újpalotát utána a válogatott szünet után frissen, üdén, kipihenten tejszínen a tehenészeket…

   • Oneil7

    amúgy az előző válogatott szünet után kezdődött ez az egész “lejtmenet”, remélem most pont az ellenkezője következik majd, és jót tesz nekik hogy kicsit kiszellőztetik a fejüket odahaza.

  • Enzo

   “első félidő második félidejét”? :D az igen!

 • Mosodás

  ennyire még nem láttam Kloppot kiakadni..kíváncsi lennék az első edzésen ilyenkor mi hangzik el

  • RQ17

   See that big white shit at the end of the pitch? THEN KICK THE FUCKING BALL INTO IT!!!

   • Oneil7

    ha hatni akar rájuk, akkor inkább németül, vörös fejjel üvöltsön. attól én tuti megijednék, tökmind1 mit mond :D

    • balint0806

     Karius, Matip, meg Can valszeg értené azt is… :D

  • Tompy
  • balint0806

   Hajszárítózás ala Klopp… :P
   Nem akarod hallani… ;)

 • Mel

  A tegnapi meccsen egy balfaszbuszt nem sikerult megverni, mert mi meg nagyobb balfaszok voltunk. Lehet szepiteni, de a lenyeg ez marad.
  – 2-3 kapura lovesuk volt egesz meccsen, menetrendszeruen jott az elso lovesbol az elso gol, kapushibabol. Szokasos.
  – 25 helyzet, abbol legalabb 3 100%-s, es legalabb 4-5 nagyon jo helyzet, meg vagy 20 kisebb, ebbol sikerult 1 darab golt szerezni.
  – Keson jott cserek, szerintem Manet hulyeseg volt lehozni, Can es Firmino tul sokaig voltak a palyan.
  – Masodik felidore formaciot kellett volna valtani.

  Meg itt sincs veszve semmi, be kellhuzni a maradek 4 meccset, es csoportelsok vagyunk.

  Meg kell szuntetni a balfaszsagot elol es hatul. A jatek maga nem rossz, csak nincs vegtermek.

 • Mosodás

  A heti két meccs más kávéház, főleg utazással. Mintha ez sem menne még…

  • balint0806

   szokni kell még… remélem április környékén már jobban megy majd a két front… ;)

   • p_berger

    Hát az EL-t inkább szerintem adjuk le :)

    • BoC1

     Kurvara ne adjuk le az el-t spt semmit se. Lofaszt nem nyertunk evek ota, lassan barminek orulok. Ha kiesnenk el be komolyan megkell huzni es nyerni…HA. Es fa kupanak is orulnek

 • nordsee
 • balint0806

  Off: Ha jól érzékelem a Lipcseiek már januárban szeretnének pénzt látni tőlünk… ;)

  • Oneil7

   valamiről lemaradtam, vagy csak innom kell még egy kávét, hogy megértsem a viccet? :D :)

   • macca8

    a lipcse a kiesés szélén van két vereséggel, és így abban reménykedik bálint, hogy januárban emiatt elengedik keitát

    • Mel

     Ket ponttal van tobb nekunk… :)

     Jo lenne elhozni, ha van ilyen opcio, es tenyleg hozhato a kiesesuk utan. De ha csak a 3. helyen is vegeznek, akkor mennek az EL-be, es akkor tuti nem engedik el.

     • Oneil7

      és akkor beindulhat a “télen jön Keita, és most már tutira elhozzuk VVD-t is, minden szupi szuper lesz!” hullám is :)

      csak gólt nem fogunk rúgni még mindig… :D

     • balint0806

      És négyet elvettünk a két legerősebbnek vélt riválistól… :)

    • Oneil7

     jaa, köszi, a többi eredményt nem néztem.

    • Kićo

     Ha jön is télen Keita, legfeljebb a bajnokságban és az FA kupában játszhat. Bár az is nagy segítség lenne, mert lenne minőségi rotáció.

     • István Várszegi

      Nem jön.

     • macca8

      én csak interpretáltam bálint szavait

    • balint0806

     Igazából egy döntetlen és egy vereség, de jelenleg ezzel csoportutolsók.

     • Mosodás

      miért mondanának le róla? a bajnoki helyezésük is fontos nekik

     • balint0806

      nem kell véresen komolyan venni… kicsit a reménykedés és az írónia is benne van ebben a gondolatban…

 • ktamas

  Mane nekem sérültnek tűnt kissé, más értelmes magyarázatot nem találok a cserére.
  Stu beállásával egyébként nem 4231 lett a felállás? Firmino visszalépett 10-es pozícióra és szemre eléggé feljavult, kiosztott pár remek labdát.

  • Nem. Nem álltunk ma át. Firmino ment ki balszélre a 433ban.

 • Mosodás

  Amit nem tudok megemészteni, hogy full kezdővel hoztuk össze ezt a tegnapi agyrobbantást

 • liveman

  Sajnos megint kezd valami hasonló mentális deficit felé tartani a csapat mint januárban. Ez a sok játékban megnyert de aztán mégsem megnyert meccsélmény pszichés hozadéka egyre inkább ránehezedik a fiúk vállára és Klopp frusztráltsága is érthető, hisz alapvetően mindent rendben megcsinálnak mégis valami mindig közbejön. Megint sziszifuszi munka lesz innen felépíteni a csapat mentális erejét. Nem véletlen, hogy kifelé nagyon okosan védi a csapatot, de látszott most is meccsközben, hogy egy párszor majd fölrobbant egy-egy esetnél amikor rossz megoldást választott egy játékos.

  A másik amin elgondolkodtam, hogy egyedül nekünk nincs vérbeli góllövőnk. (BR statján is sokat dob Suarez gólerőssége) Mindegyik PL ellenfelünknél van ilyen: Lacazette,Morata,Lukaku,Kane,Agüero. Értem, hogy Klopp más szisztémában gondolkodik, de láttuk mit jelent Suarez esetében is ha van valaki aki képes nem csak kijátszott helyzetekből gólt szerezni. Leveszi a terhet, mentálisan sokat jelent egy ilyen játékos jelenléte.

  Remélhetőleg ha majd jobban összeszokik a csapat és átlendülünk ezen az időszakon is akkor javulni fognak a mutatók és az eredmények is. Azért ne feledjük, úgy kezdtük az idényt, hogy a papíron legerősebbnek tartott alapcsapatunkból hiányzott Clyne, Lallana, Coutinho majd Mane. Most először játszott Cou és a trio. Lesz ez jobb is.

  • falonpok

   Ami nyáron felbaszott a védő igazolás elmaradása mellett, az egy értelmes csatár le nem igazolása volt. Csak itt kevesebbet volt hangoztatva

   • nordsee

    Azt ne igen várd, amíg a 433 meg nem bukik, ezen közmegegyezéssel átlendült a komuniti. Ezért nem is hangoztatja senki, mert pusztába kiáltott.

    • falonpok

     Ha Firmino helyett egy Suarez típusú csatár! lenne akkor úgy gondolom sokkal hatékonyabbak lennénk

     • nordsee

      Ez tény, de ilyen suárezek minden bokorban teremnek.
      Egyébként Kloppnál meg mindenki egyenlő, azt viszont lehet sejteni, hogy Firmino a legegyenlőbb.

     • falonpok

      Gondolom ‘nem’ minden bokorban. :) És van is benne igazság, de mondhattam volna Torrest is akár. Ennek ellenére nekünk valahogy mindig sikerült találnunk ilyen játékost előre, biztosra veszem fogunk is, de az nem Firmino lesz

     • nordsee

      Torres nem enne meg sok sót ebben a rendszerben.

      Az első mondat popkulturális utalás volt, fiatalabbak is elkezdhetik, a megfejtők között Joey Barton páros belépőt sorsolunk ki.

     • kerteminde

      Mondjuk Torres vert volna tegnap kettőt…..

     • falonpok

      Hááát, meggyőződésem hogy Torres megélne ebben a rendszerben (már az akit mi megismertünk)

     • p_berger

      Eszem fszom megáll…

      Nyertem?

     • nordsee

     • fantom

      Klopptól viszont valahol várható volt hogy kukáz egy hozzá hasonló embert, ahogy a Dortmundnál Lewát vagy Aubát

     • István Várszegi

      Solanke?

     • fantom

      bevallottan nem akart támadót igazolni, hanem dióhéjban úgy volt hogy valaki kiszemelte hogy nédemán ingyér igazolható a cselziből elég ügyes gyerek.
      Klopp meg: üsse kavics

   • BoC1

    Vigyazz mert megmagYarazzak itt sokan h nekunk nem kell klasszik befejezo es nem illik a felallasunkba.

  • Ember.
   Emlékszel még a pár évvel ezelőtti Realra. Cronival és Ballel a széleken mint fő gólvágók és közöttük Benzema, mint nem túl gólerős, de lekészítésben jó csatár.
   Nos. Mané, Salah, Firmino.

   • balint0806

    Most meg ha jól tudom Isco van közöttük/mögöttük. Akár Cout is megnézném ott, ha Firminek mondjuk pihenni kellene.

    • p_berger

     Firmi_nem_pihen

   • liveman

    Nagyon bízom, hogy nekünk is beválik majd ez a szisztéma (erről “is” írtam = értő olvasás). Meg arról, hogy egy olyasvalaki aki a semmiből is képes gólt-gólokat vágni, hozzáadott pszichés értékben nagyot lendít egy csapat tényleges teljesítményén. Nekünk jelenleg ez utóbbi nincs, az előbbi pedig még nem igazán működik = rendesen alul teljesítünk eredményességben a mutatott játékhoz képest, aminek egy lehetséges oka-következménye az egyéni önbizalomszint alacsony szintje, mely csapatszinten is leképződik és még a statokon is jól kivehető. De mégegyszer: én nagyon bízom Klopp-ban és a csapatban, hogy ezen képesek leszünk javítani.

 • Egresisco

  Sokadjára kezdek neki ennek a kommentnek, annyira dühít amit a csapat művel. Nem is kifejezetten a mai meccs idegesít mert kb. már Rodgers óta ezt nézzük, hogy van millió helyzet meg labdajáratás de mégis örülünk a meccs végén az x-nek jobb esetben. Az idegesítő hogy már évek óta nem tudunk ezen változtatni. Elvileg nyáron volt pénzünk de igazi befejező csatárt nem vettünk csak úgy mint védőket se, a kapus posztot meg se említsük. Na már most, a helyzeteinket nem bírjuk befejezni viszont az ellenfél első lövését meg beszopjuk. Sorozatosan. A BL sorsolás előtt a barcás haverokat cukkoltam, hogy bárcsak összekerülnénk velük. Hát hála Istennek, hogy nem kaptuk meg őket vagy nem kerültünk a Spurs helyett a halál csoportba. Előre félek a Maribortól mert azok majd még inkább be fogják ásni magukat. Ennek ellenére szerintem tovább fogunk jutni a csoportból de rohadt neccesen (mondjuk azon se lepődnék meg ha kiesnénk), de hogy mit fogunk majd csinálni ha a 16 között jön egy Real Madrid vagy egy PSG… Azt hiszem kirakhatjuk majd a 18as karikát. Eleinte mérges voltam Coutinhóra amiért el akart menni a barcába a nyáron. Most már a vezetőségre vagyok mérges inkább, hogy további egy szezonnal raboljuk az idejét.

  • István Várszegi

   Hát, szerintem még érlelhetted volna egy kicsit a gondolataidat… A fociban bizony néha kihagyják a helyzeteket, én emlékszem egy bizonyos Diego Maradonára aki jó pár helyzetet kihagyott, meg 11-est is, meg Messi is persze. Mindenkit dühít, hidd el Őket a legjobban. Viszont azt látom, hogy mindent megtesznek, Klopp is jól dolgozik a stábbal együtt – hibáznak persze néha – , ezért én nem teszek szemrehányást. A coutinhóra tett megjegyzésed megmosolyagtató, senki nem tesz szívességet senkinek, óriási összeget kap ezért, itt lett focista, nem rabolja senki az idejét. Az a baj, az élet nem kívánságműsor, nyilván elkelne még egy-két klasszis, azzal kell főzni, ami van. Bocsi, és béke…

   • Egresisco

    Nem is azt írtam, hogy szívességet tesz nekünk vagy mi neki. Itt nincs szívesség. Fizetünk neki igen, meg mellette visszatartjuk, hogy trófeákért harcolhasson. Nem hiszem, hogy reális esélyeink lennének az FA kupán kívül bármi másra. Tegyük fel, hogy nem nálunk játszik, hanem az Arsenalban és bejelentkezik érte a Real vagy a Barca. Akkor is azt mondanád, hogy Coutinhónak az Arsenalban a helye? Vagy azt mondanád, hogy az Arsenalnak be kéne látnia, hogy vannak játékosok akik a bérelszámoló papírjukon kívül szeretnének mást is a magasba emelni?

  • Sosem értem ezeket a gondolatmeneteket ha a kicsik ellen szarok vagyunk akkor úristen mi lesz egy nagycsapat ellen. Hiszen teljesen figyelmen kívül hagyják a Kloppi csapat alap jellemzőit.

   Mikor most már 3. szezon óta a napnál is világosabb, hogy Kloppal a nagyok ellen jobban megy, mint a kicsik ellen. Teljesen más olyankor a focink. Persze hiszen nekünk kell sebesség, terület stb, hogy kiteljesedjünk ez az ami pont nincs a kicsik ellen akik beülnek és mélyen védekeznek és pont van a nagyok ellen mert ők akarnak támadni.

   • Egresisco

    Teljes szívemből kívánom, hogy igazad legyen. Amiért kétségeim vannak az a City elleni 5-0. Persze volt kiállítás meg nem álltunk be védekezni utána, nem is a különbség a baj, hanem hogy, nem éreztem előtte se a meccsen, hogy megverhetnénk őket.
    Kis csapat, nagy csapat. Bajnokságban van 5 nagy csapat akik ellen jól megy és van 14 másik akik ellen nem annyira. Hogy menjünk valamire, ezt az arányt kéne megfordítani

    • fantom

     pedig egyre jobban érett az egyenlítésünk

    • balint0806

     Pedig benne volt. Azért Kloppnál más a játék mint Brendánál volt. Hány olyan meccs volt Brenda alatt, hogy csak ússzuk meg egy döntetlennel. Klopp odaáll és kicsapja, azt lehet méregetni. Én úgy érzem sokkal férfiasabb focit játszunk most. Még az 5-0 ellenére is.
     Amit nagyon adok: Klopp az elvégzett munkában hisz és ebben nagyon egyetértek vele. Az elvégzett munka előbb utóbb meghozza az eredményét…

 • HH

  bárhogy is, de eredmények tekintetében eddig faszán megyünk a továbbjutás felé.
  a bepakolt Jhonny Cash szám meg pont olyan, mint az ellenfelünk – semmmi eredetivel sem sikerüt előállniuk. az öreg is úgy énekelt Nine Inch Nails számot, hogy szerintem a legtöbben azóta sem tudják, hogy azt lazán átemelte valahonnan. az igazán nagyok meg ugye tudjuk, hogy eleganciából nem szarakodnak sosem a forrás megjelölésével (itt megint csak Jhonnyra gondolok)

  • Mel

   Az eredeti NIN verzio sokkal jobb, mondom ezt ugy, hogy nagyon nagy tiszteloje vagyok az oregnek, de Trentek azt nagyon eltalatak az eredeti verzioban.

   • Szerintem meg a Cash verzio ezerszer jobb. Ritka alkalmak egyike mikor nem az eredeti a jobb.

    • Mel

     Szubjektiv, nekem pl egyaltalan nem tetszik ez a feldolgozas.

     • Tény, hogy szubjektív dolgokon felesleges vitatkozni.

     • liverbörd (cluster headache)

      ez egy objektív megállapítás.

   • Definitely Maybe

    Nem is az eredeti, hanem szerintem par elo verzio a legleg.

 • Poco77
 • fantom

  Az inkább papírforma hogy mindkét legnehezebb ellenfelünktől jobbak voltunk.
  Mintha olyan nehéz lett volna és ne lett volna elvárható a világ legkönnyebb csoportjában.
  Ez a múltkori Sevilla legfeljebb valami Swansea szintet képviselt, a Szpartak meg leginkább egy harmadosztályút.
  Egyértelműen más dimenzióban toljuk a focit mint ezek, és ezt is vártuk el szerintem a sorsolás után, de ilyen szintű elbalfaszkodásra is csak a LFC képes.

  • István Várszegi

   Ne viccelj már, nézd meg hol áll a Sevilla spanyol bajnokságban! Jól játszottunk, nem lőttük be, attól még nem vagyunk kutyaütők. Mel ragyogóan összefoglalta. Az más kérdés, hogy szarul esik…

   • fantom

    Nekem 8 hol állnak a kétcsapatos bajnokságban. Amit leműveltek az angol alsóházi csapatokra jellemző, de legalább a védekezés se ment nekik, és támadni sem akartak/tudtak.
    Mindhárom helyzetüket mi hoztuk nekik össze, játék képe alapján simán gólokkal kellett volna verni őket, de sajnos pont úgy alakult ahogy egy Watford, Bmouth, Swansea ellen szokott, amikor nem jön össze a győzelem, és még ki is kaphattunk volna a hajrában.

  • Mosodás

   a balfaszoskodás az ellenfeleket már a meccs előtt magabiztosabbá teszi. Rúghat a pool gólt, gólokat..no para, elég a kapu elé kotorni a labdát, vagy összes esni a kaputól 20 méterre..valami úgy is bemegy (és ez ajándék dopping)

 • Poco77

  https://www.facebook.com/nsonline/videos/10155212388651941/

  A tegnapi játékvezetés utáni gondolatok… :)

  • Sestertius

   azokon a gyökereken röhögök aki nekifutásból oldalról-hátulról belerepülnek, utána felpattannak és elszaladnak.. igazi gerinces hozzáállás…..

 • neeskens81

  Szerintem is inkább a pozitív oldalát kellene a meccsnek kidomborítani.
  1. Valószínűleg a nem ment el a továbbjutás ezzel az iksszel sőt!
  2. Főleg az első félidőben nagyon-nagyon jól játszottunk
  3. Elvileg a két erősebb csoportellenfél ellen már játszottunk, és azt láttuk, hogy mindkettőnél jobbak vagyunk. A Sevilla megszerezheti a csoportelsőséget, de nehezen bírom elképzelni, hogy ezt a Moszkvát ne előzzük.
  4. Szerintem többen nagyon jól játszottak: AA pl. bizonytotta, ha nincs vele szemben egy klasszis szélső támadó marha jól tud belépni a játékba. Lovren jó volt, Hendo is, Cou is.
  Többen írták itt tegnap, hogy úristen mi lesz, ha Barcarealok ellen játszunk.
  Nos, azt látni kell szerintem, hogy a BL egy más (nem feltétlenül nagyobb, de teljesen más) kihívás, mint a PL.
  Jelenleg van a Barca, a Real, a Bayern, Atletico M., Juve, PSG akik nagyjából borítékolhatóan ott lesznek a legjobb 8 között. De még a PSG-nek, ManCitynek, Chelseanek is évek, meg súlyos tíz, 100 milliók kellettek, kellenek, hogy fellépjenek a stabil esélyesek közé.
  Azért azt ugye nem gondolja senki komolyan, hogy idén a Pooltól az az elvárás, hogy ebbe az elitklubba lépjen. És nem elsősorban az anyagi lehetőségek miatt, ehhez szintet kell lépni. Az meg nem megy egyik napról a másikra.

  • Metka

   Nekem Hendo megint kicsit alibi szagú volt… Félre ne értsetek védekezésben jó volt sok labdát szerzett de a passzjátéka megint a szokásos adjuk egyből a legközelebbi embernek dolog volt. Persze ez a statba majd jól mutat de építkezni nem nagyon lehet belőle.

  • Luisgarcia

   “1. Valószínűleg a nem ment el a továbbjutás ezzel az iksszel sőt!”

   a “sőt” alatt kérlek mondd már el mire gondolsz. Közelebb került? :))

   • neeskens81

    Oké, azt nem. Úgy értettem, hogy a csoport erőviszonyai kiderültek és ez alapján jók az esélyek.

 • Borvirag

  Az embernek az az érzése, ha lenne egy klasszis befejező csatárunk, akkor nyugodtan le lehetne szarni a szar védelmet, a potyázó kapusokat mégis legtöbbször győztesen hagynánk el a pályát. Nekem van egy olyan érzésem is, hogy Klopp Lewa óta irtózik a klasszis csatároktól, bár Aubameyanggal dolgozott együtt…
  Remek, hogy tele vagyunk gyors és labdabiztos támadókkal, hatalmas work rate-tel stb-stb, de bizony a gól ellen be vannak oltva ezek a fiúk és nincs senki, aki csetlik-botlik, keveset fut, rosszul védekezik, de minden második helyzetét bevágja…

  • fantom

   tény hogy egykét kimagasló szezon után egy csatárt már nagyon nehéz megtartani hacsak nem a tápláléklánc csúcsán vagy.
   Kivéve talán akkor ha a tápláléklánc csúcsáról hozol el valakit, (ld Sánchez), bár eddig még Kane sem igen kellett senkinek.

 • Oneil7

  valaki olvas elfogulatlan, objektív szakportált? ott vajon mint mondanak rólunk? nyilván nem egy meccsre vetítve, hanem kontextusba helyezve. vagy arra is kíváncsi lennék, hogy más csapatoknál, akár más bajnokságokban mit gondolnak a csapatunkról, esélyekről, stb.

  • Mosodás

   Tomkins?

   • Oneil7

    neki azért van egy kis köze a ‘poolhoz :)

  • István Várszegi

   pool.taccs.hu

   • Oneil7

    nice. a klubtól független határozó kimaradt.

    • István Várszegi

     Én az objektívre értettem (ha létezik ilyen). A fennti értékelés nagyon jó, meg Macca is mindig (többnyire) józanul ír. Vagy nem jött be a humor…

     • Oneil7

      nem a fonat megítélésére értettem, hanem a SportTV féle kontároktól való megkímélésre. csak kíváncsi kennék egy külső szemlélő véleményére, mert lehet jobb lenne kicsit messzebbről nézve is meghallgatni, mások szerint hova is helyezzük magunkat a térképen, stb.

      engem legalábbis érdekel :)

  • falonpok

   Sky címszavakban:
   ‘Fab four? Focus on flat four’
   Peter Schmeichel says Liverpool should stop lauding their “fab four” and concentrate improving their “flat four” in defence.

   Thommo: Karius should do better
   Phil Thompson says Liverpool goalkeeper Loris Karius “should have done better” to keep out Spartak Moscow’s goal in the 1-1 draw.

   Carra on Liverpool’s defensive problem
   Liverpool cannot consider winning the Premier League until they tighten up their defence, Jamie Carragher told Monday Night Football.

 • https://britannia.444.hu/2017/09/27/hetthessy-zoltan-atugorjuk-a-lecet-amirol-most-sokan-azt-hiszik-atugorhatatlan

  valamelyik nap szó volt itt a Spílerről, ez egy kis hátteret mindenképp ad, de mondom máshogyan: ki lehet ereszteni alatta a gőzt, és addig sem erre a tegnapi, peches estére gondolni ;)

  • Angelous

   Az a baj, hogy a Spílerről nem lehet komolyabban politikamentesen beszélni, ismerve a csoport hátterét.
   Mindezektől függetlenül: kapják be.

   • De, lehet. Intelligencia kell hozzá, semmi más.

    • Mel

     Nem lehet. Amig SugarDaddy penzeli a mediumot, addig nem lehet elvonatkoztatni. Ezert be sem kapcsolom. Ez nem intelligencia, ez elvi kerdes. ugyanez a TV2, M1-2-3-4, echo, meg a tobbi.

     • Ez egy baromság. A csatorna musorairol beszélünk, egy emberrel, aki tartalmat készít. Erről szól ez a beszélgetés, aki ebbe mást visz, az képtelen megkülönböztetni egymástól különálló dolgokat. Ez intelligencia kérdése.
      (Félreértés ne essék, az is egy valid dolog, amirol te beszélsz. De nem kell keverni a kettőt.)

     • Mel

      En nem is keverem. Van az elv, hogy nem megyek olyan boltba, nem nezek olyan tevet, nem hallgatok olyan radiot, amit a tolvajok felvasaroltak lopott penzen. Es nem hallgatok olyan embereket, akik ezek altal vannak fizetve. Szerencsere van egyeb opcio, mashol is lehet nezni.
      Ezt nem kell tulmagyarazni.
      De ez off.

     • Következésképpen a te kommentjeid ez alatt az interjú alatt teljességgel irrelevansak. Deal?

     • Mel

      Megszolitva ereztem magam, mert egy mas blog keretlen reklamjat veltem itt felfedezni. foleg az a 3 db 4-s a cimeben, az idegesit a legjobban. ilyenkor kotozkodni kell, by default.

     • Keretlennek semmiképp nem érzem, tekintve, hogy a Fonat url-je a Britannia indulása óta kint díszeleg az oldaldobozunkban, plusz legyünk őszinték, az itteni megjelenés a 444 fooldala mellett nem hoz érdemben sokat. Viszont, ha már 444: ez is pont jó példa arra, hogy a világ szerencsére nem egy olyan fekete-fehér, beszukulten végletes hely, mint amilyennek hiszed ;)

     • macca8

      de heló, nem a britannián kommentelt, hanem itt

     • Ez alá az interjú alá. Vagy itt másról szól ugyanaz az interjú?

     • macca8

      nem, de itt még szabadon lehet asszociálni egy kommentre. és mint fentebb írtam, ez nagyon is a tárgyhoz tartozik, még ha te ezt nem is akarod elfogadni

     • tagadtam ezt a szabadságot? mindössze megvan a véleményem arról, aki ezt teszi, és pláne a stílusáról, meg a képzelt piedesztálról. sőt, főleg utóbbiról, amit továbbra is mélységesen kikérek magamnak. engem egy vadidegen fotelhuszár ne szaremberezzen le, még közvetve sem. maximum joga van hozzá, erkölcsi alapja semmi.

     • ekiyeki

      Minden bántás nélkül saját véleményem: szerintem megint olyan dolgokat képzelsz a mondatok mögé, melyek nincsenek ott. Volt már ilyen máskor, mások részéről is – és biztosan lesz is még. Lehet ezt tisztázni, de indulatoskodni felesleges.

     • macca8

      maximálisan egyetértek!

     • Mel

      Elolvastad? :)

      Na most leszek bajban, egyetertunk valamiben… :)

     • macca8

      nem vetted észre, h valójában egy csomó mindenben egyetértünk ? :)

     • Mel

      Hubammeg. Lehet azert, mert negyvenesek vagyunk. Remelem majd egy nyuggerelfekvobe fizetnek be majd minket a gyerekeink, es akkor leszunk igazan csak egy hullamhosszon.

     • macca8

      :)))
      nade áruld el, leszaremberezted mcdeeret? mer nem találom ezt

     • Mel

      En nem, nem mentem le a szintjere. egyszer lemencseszterszurkoloztam, de mast nem.

     • macca8

      jóvanakkor, mer én se láttam ezt, de hirtelen annyi komment lett, hogy nem tudtam már követni. thnx

     • balint0806

      az azért már elég nagy sértés… ;)

     • Luisgarcia

      senki nem szarozta le. csak ilyen mindent félreértek, félremagyarázok ill. mártír vagyok napot tart. ezt egyébként nem érzem helyénvalónak egy ilyen kellemes, napsütéses szerda délután.

     • Angelous

      Ma szerda van? Nabaszz…

     • liverbörd (cluster headache)

      de kell kevertni. tudatos ember keveri. a műsornál vannak fontosabb dolgok is az életben, pl a gyerekeink jövője. és a vajna féle médiától ezt nem lehet leválasztani. nagyobb leszel megérted.

    • macca8

     nem. gyomor. és társadalmi felelőtlenség. megalkuvás. és sorolhatnám még

     • Egyrészt mélységesen elitelem a bicskanyitogato, képzelt morális felsobbrendusegedbol táplálkozó, önmagad szerepet véglegesen tulertekelo mimozasagbol fakadó fitymallo itelkezesed, és nem értem, miért érzed ennek szükségét. Intelligensebb vagy te ennek. Másrészt: épp az a felelősségteljes szakember, aki át tud lépni saját maga fontosságát és felismeri, hogy van egy csomó néző, aki mindentol függetlenül szeretne értelmes értékes, színvonalas műsort nézni, magyarul. Őket leszarod, mert fontosabbnak hiszed magad és a morális ertekiteleted? Én nem altatom magam azzal, hogy tudom, melyik a helyes válasz (Stohl, Gundi, Majka persze egy másik kérdés, nekik van egy nevük, brandjuk, ami egyben hitelesithet is, ez egy másik dilemma, de erről a Spiler esetében szó sincs), ellentétben veled, és ez szerintem nem fair. Tudod, kibicnek semmi sem drága, illetve ott van más faszanak és a csalánnak az esete is.

     • Luisgarcia

      Nagyon eltértél szerintem, azért csak a tények kedvéért hadd jegyezzem meg hogy ez úgy indult, hogy beraktad ide a reklámodat, valaki leírta hogy nem igazán lehet a spílerről a politika ignorálásával beszélni, erre te bibis lettél és elkezdtél jönni az intelligenciával, stb. Az a szitu hogy másnak is van véleménye, amit mi itt elég jól meg szoktunk tudni beszélni egymás között. Most is nagyjából annyi van hogy mi itt beszélünk, neked nem tetszik, ezért hőbörögsz meg megsértődsz. Lelked rajta hogy hogy éled meg hogy a kisvasúton a fánkozóban vagy a spílernél dolgozol, szerintem senkit nem érdekel. senki nem volt felelősségre. Az meg hogy másoknak mi a véleménye erről, nem a te dolgod.

     • elmész a picsába a személyeskedéseddel.

     • ekiyeki

      Tegnap jól sikerült párbeszédet folytattunk a közvetítések fejlesztési lehetőségeiről: voltak javaslataim, érveim, mint ahogy Neked is. Ehhez képest most nem kicsit más a hangnemed – amin csodálkozom…

     • macca8

      ezt törölni fogom

     • Luisgarcia

      ne már, nekem tetszik :)

     • macca8

      másnál sem toleráljuk ezt

     • liverbörd (cluster headache)

      hagyd meg példának, hogy mindenki lássa.

     • jaja, ne is a személyeskedést, véletlenül sem.

     • macca8

      milyen személyeskedést? de tényleg
      h hőbörögsz és megsértődsz? vagy a fánkozó? ezekben hol a személyeskedés?

     • macca8

      nincs morális felsőbbrendűségem attól, hogy egy kérdésnek vagy helyzetnek rámutatok a morális részére is. mert te egyoldalúan csak az értelmi képességeket vetted célba, és ezzel gyakorlatilag burkoltan leostobáztál kb mindenkit, aki nem hajlandó az általad kijelölt és helyesnek tartott diskurzus szerint beszélni.
      pont az az érdekes, hogy látom azt, és ezt bele is írtam a kommentbe, hogy nektek ez egy hatalmas és való, jogos dilemma, hogy van egy szakma vagy hobbi, amit szeretnétek csinálni, de ezt ma idehaza csak egy helyen lehet űzni, és ez a hely több szempontból is problematikus.
      és igen, vannak még a nézők is, ami még egy nehezen megoldható layert tesz rá erre az egészre. nyilván mindenki saját maga eldönti, h neki mi fér bele, de hadd ne legyenek/legyünk már leostobázva azért, mert egyáltalán fel merjük vetni ezeket a kérdéseket.

     • nem, te nem felvetetted, te ítéletet mondtál. ne terelj, ott van fentebb/lejjebb feketén-fehéren, ez nyitotta ki a bicskát a zsebemben. ráadásul nem először tetted. és igen, szerintem aki képtelen komplexen kezelni egy komplex kérdést, és nem tudja egymástól függetleníteni a különböző rétegeket, az ostoba. vagy legalábbis annak tetteti magát, mert úgy éppen neki most jobb.

     • macca8

      na, akkor felőlem értheted te is így kommentemet, hogy ítéletet mondtam.
      pont arra akartam rávilágítani, h az intelligencia emlegetése pont ugyanolyan ítélkezés, csak ráadásul meglehetősen egyoldalú, akkor tegyük már hozzá a másik oldalát is. sajnálom, ha ez bánt téged

     • bazeg, még feljebb is besúgókat emlegetsz, mint párhuzamot, tudod kinek sajnálkozzál, hogy mi bánt engem. fel vagyok háborodva azokon, amit írsz.

     • macca8

      bakter, milyen példákat írjak? ezek az esetek a legszélsőségesebb példái valaminek, amit szerintem abszolút fel lehet vetni ma is. hajós andrás jó példa? abszolút szeretem, kb kedvenc tévésem, mégis azt gondolom, h legitimálja a tv2-t, de legalábbis felvethető ez a kérdés nála. hogy magyarázzam még jobban?

     • és szerinted Hajós, Stohl, meg Gundel az a kategória, mint én, vagy bárki a Spíleren? kurva nagy baj, ha ezeket a kérdéseket nem vagyunk képesek differenciálni, és te nam vagy képes, ezért jönnek a besúgók, meg a holokauszt, mint példa. komoly gond, ha ezeknek érzed az élét…

     • macca8

      látod, nem kéne itt mindent mindennel összemosni. direkt hangsúlyoztam, h ezek a példák arra az állításodra vonatkoznak, h a közigazgatás aktatologatói nem a rendszer fenntartói, erre hoztam egy példát (előre exkuzálva magamat, h nehogy félreértsd, de hiába), h de bizony ez a helyzet.
      nyilván minden példa sántít, természetesen nem vagytok ugyanaz a kategória, de arra jó, hogy egy kérdést jól megvilágítson

     • macca8

      és basszus, tar sándor a 20. századi magyar irodalom egyik legjobbja, a többiekről nem is beszélve. hát hogy nem érted ezt?

    • Angelous

     Szerintem meg pont ha intelligensen, és komolyan akarsz beszélni róla, akkor megkerülhetetlen a háttere, és a hozadéka.

     • Kivel, egy kommentatorral? Nem Andy Vajna nyilatkozott, ember.

     • Angelous

      Nem, én általánosságban mondtam. Ha baráti körben komolyan, és nem fröcsögve akarok beszélni a témáról, kikerülhetetlen a politikai vonal.

     • Borvirag

      Ha fröcsögve, akkor meg pláne! :)

     • Akkor már csak azt kellene felfogni, mi a téma.

     • Angelous

      Akkor már csak azt kéne felfogni, hogy az aktuális téma elidegeníthetetlen egy másik témától. Ha ezt nem látod be, akkor vagy vak vagy, vagy te magad takarod el a szemed, hogy ne is lásd.

     • simán elidegeníthető, ha pl. xyír egy fasza posztot, az attól még egy fasza poszt lehet, attól függetlenül, hogy emberileg én mit gondolok róla. szerintem intelligens emberek képesek a teljesítményt önmagában értékelni, de maximum akkor ebben nem értünk egyet, sajnálom.

     • macca8

      ez nem intelligencia kérdésé, hanem egy akaraté, egy döntésé. tar sándor művészetéről lehet beszélni anélkül, h kitérnénk arra, h besúgó volt? leni riefenstahl, heidegger és a nácizmus? lukács és lakatos imre vs kommunizmus?

     • Rpi

      Vagy egy nagyon durva példa: Dr. Mengele és társai. Segítették az orvostudományt? Segítették. Elítélendő a módszer? Határozottan. Az az érv, hogy undorító amit művelnek, de hát mennyi jó lett belőle, mindig is ingoványos talajon állt.

    • Borvirag

     Amennyiben az intelligencia egyenlő a nyakát a homokba dugó strucc intelligenciájával, akkor bizonyára lehet…

   • Ngolyó

    Miért ne lehetne? El kell vonatkoztatni tőle, ennyi..

    Vagy te úgy élsz hogy amikor a kocsiban kapcsolgatod a rádiót és megy egy jó szám de az Vajna vagy Simicska csatornája akkor elkapcsolsz? Ha rohadt szomjas vagy nem mész be a CBA-ba mert az fidesz-közeli?

    • Mel

     Igy-igy. Amugy meg radioban nem megy rendes zene, foleg a sugardaddy-feleben. Ha rendes zenet akarok, akkor a sajat sd-met kell hallgatnom.

     • Ngolyó

      Szépen kikerülted a választ. És ha lenne egy rádió ami “rendes zenét” játszana(bármit is jelentsen ez számodra) és a vén hörcsögé lenne akkor csak azért eltekernéd?

     • Luisgarcia

      én csak annyit jeleznék csendben hogy akkor sem utaznék a felcsúti kisvasúton, ha a legjobb cimborám lenne a kalauz. :)

     • Viszont: a felcsúti kisvasút attól még vasutszakmailag nem feltétlenül szar és fos, mert a tudjukki építtette a tudjukmibol.

     • Angelous

      Persze, csak minek van..

     • Luisgarcia

      azért a TGV jobb

     • Chris

      Meg a tokioi kisvasut

     • A reddit Liverpool fóruma is jobb mint ez, sorry :)

     • Luisgarcia

      lehet, csak mi nem toljuk az orrod alá hogy olvasd.

     • Kényszerített valaki, hogy olvasd el? És ha elolvastad, miért nem arra reagálsz, ami benne van? Jezusom, én azt hittem, hogy itt zömmel azért normális emberek vannak, de ezek szerint ez a csatater is elesett már a hülyeséggel vívott csatában.

     • Mel

      Ne igy fogd fel. Probaltunk lealacsonyodni ahhoz a felhez, aki behozta ide az agitpropot.

     • személyeskedsz, tehát veszítettél. rég.

     • macca8

      miért is? mert nem arról van szó, amiről te szeretnéd?

     • nem azért, de ezt te is tudod, csak most jólesően kötekszel. mint ahogyan jólesően ítélkezel is mások felett, hogy mi a gyomor kérdése, meg mi nem. Melt eltűrni a kommentmezőben nem gyomor kérdése például? nyilván nem, hiszen azt te csinálod, így ez a szólasszabadság őrének egy újabb nemes cselekedete, természetesen.

     • macca8

      nagyon beakadt neked az ítélkezés, pedig te kb minden kommentedben ezt teszed, csak ezt nem vagy hajlandó észrevenni.
      a szabad és értelmes, racionális vitának sosem leszek ellensége. mellel elég konfliktusos a viszonyunk, és kétségtelen, hogy régi motoros mivolta sokat nyom a latban.

     • rég nem lennék itt, ha nem azzal indult volna a beszélgetés, amivel Mel indította, és főleg nem, ha te nem sietsz ide oly nagy rössel bólogatni hozzá. utóbbi főleg azért komoly csalódás, mert eddig együttműködni bezzeg nem volt büdös nektek, mit ahogy az sem, hogy hirdessünk benneteket, vagy közös közleményt fogalmazzunk meg, esetleg podcasteljünk. ebben is van változás, vagy ilyen ez a szelektivitás?

     • macca8

      hirdessetek minket? most már tényleg hetet-havat hordasz össze :(
      ezt most úgy adod elő, mintha nem szakmai vagy bloggertársi kollegialitás lett volna ezek alapja, hanem mi valamit akarnánk tőletek, kvázi a ti hátatokon akarnánk eljutni nemtudomhova. hát ilyen kurvára nem volt soha. sok sikert kívánunk nektek, tökre jó, hogy vagytok, de tök más céllal, okkal létezik a két blog

     • macca8

      de hát ő saját magáról beszélt, h számára ez elvi kérdés, és mondott pár példát rá. és ebben én egyet tudok érteni vele, mert én sem kattintok az origóra, magyar időkre, nem nézek tv2-t (igaz, tv-m sincs), nem megyek cba-ba stb. van ilyen. de ha jól láttam, nem akarta előírni neked, h te is ezt csináld.

     • balint0806

      “mert én sem kattintok az origóra, magyar időkre, nem nézek tv2-t (igaz, tv-m sincs), nem megyek cba-ba ” – ne is, mert megmaccannál… :D
      (ne hari… ;))

     • Angelous

      Van ott Macca8-Mel csörte? Vagy Tornyibarna?

     • balint0806

      Most, hogy ide “bazdmegeltél” el is hiszem. :)
      Elolvastam amit belinkeltél és különösebben nem hatott meg. Elég sűrűn nézek Spilert és személyes véleményem, hogy sajnos még nem ütik meg a korábbi Digi és Sport tv szintet.

     • macca8

      ez nagyon messzire vezet, de tényleg. mert végeredményben egy nagyon gázos (h egy viszonylag semleges kifejezést használjak rá) rendszer fenntartásában való részvételről van szó. amivel legitimálja az ember azt a rendszert. mondom ezt olyanként, aki – igaz, hála a jó istennek, csak egy nagyon rövid ideig – belülről is kezdtem látni, megélni, hogy milyen lehet – mégoly szakmai résztvevőként is – részt venni egy hazug, korrupt és bűnös rendszer, pontosabb volt kollégáimon látom ezt. szóval ezek kemény kérdések, miközben én tökre tudom, elhiszem, hogy téged és őt is csak a pl szeretete és a szakmaiság vonz ebben, és máshol nem tudnátok ezt csinálni

     • mit legitimálsz? van egy szavazatod, négy évente elmész, leadod, formálod a szűkebb környezeted, számodra fontos témákban véleményt nyilvánítasz, kiállsz ügyek mellett, amik fontosak neked, és úgy általában, igyekszel alázattal, a lehető legjobb tudásod szerint végezni a feladataidat. nem attól áll fent ez a rendszer, hogy te aktákat tologatsz valamelyik közig szervnél, és nem is attól bukik el, ha te azt mondod, többet nem csinálod, maximum fontosabbnak hiszed magad tőle öt percig. (vagy mint te/ti, folyamatosan, ez lelkiállapot kérdése). de még ha igazad is lenne, és egy Spíleres szerepléssel legitimizálná a rendszert valaki (muhhaha), akkor sincsen jogot ítéletet hirdetni azok fölött, akik ezt teszik. kinek képzeled te magad, de most komolyan?

     • bakfi

      apám te tuti a jezsuitáknál tanútá, vagy jezsuita vagy magad is. ilyen érvelés a kiskátékban szokott lenni…
      de már télleg lépni kéne a témától ez egy ilyen/olyan poolos blog, nem “vasútszakmai” folyóirat

     • Mel

      Anyam, borogass… Fogadjunk, hogy united szurkolo vagy.

      Moderallatok, lenne itt egy kis melo…

     • macca8

      de, sajnos pontosan attól áll fenn. hogy vannak, akik hajlandóak írni az origóra, a magyar időkbe és lokálba, és azt, amit. minden rendszer így épül fel, mindenki szem a láncban. nézd, sokan miattad vagy hethéssy miatt nézik a műsort, meg mert máshol nem tudják magyarul nézni.
      stohl andrás vagy hajós andrás szintén legitmálja a rendszert, mert ők pont ugyanannál a tv2-nél dolgoznak, ahol az a sok gyalázatos dolog lemegy. györgy bence lehúzta az összes szakmaiságát azzal, h egészen mostanáig ott maradt az origónál. a tévés szereplés kiváltképpen ilyen, hiszen ott még inkább az arcokra épül a csatorna. mint larry king is legitimálja a russia todayt.
      de hogy mondjak egy durva példát, és nem akarok párhuzamot húzni a kettő között, csak arra gondolom jó példának, hogy mit jelent aktát tologatni egy rendszerben és az mennyire járul hozzá annak fenntartásához. szóval a magyar holokauszt nem történhetett volna meg, ha a magyar közigazgatásban dolgozók nem végezték volna rendben el az ezzel kapcsolatos aktatologatásaikat, iktatásaikat, papírok kiállítását, szervezőtevékenységét. eichmannak mindössze 200 embere volt erre, ha a magyar közigazgatás sztrájkba kezd, talán megmenekülhetett volna 437 ezer ember.
      én senkinek nem képzelem magam, van másfél évtizedem a médiában, ennek alapján van valamilyen véleményem, de ebben az esetben pusztán fel akartam vetni ennek az egész ügynek a morális és rendszerszintű aspektusát. amúgy természetesen mindenki saját maga számol el a lelkiismeretével, és ezt most ne értsd félre, nem kifejezetten neked szánom, csak általánosságban mondom.
      mindezekért mondtam, h ez messzire vezet

     • messzire vezet, ezért is totálisan felesleges belemenni ebbe a topikba. a holokausztos hasonlatért meg ne szabadkozzál, leírtad, innentől jogom van oda tenni, ahová való. szerintem te is tudod, ezért szabadkoztál.

      volt itt egy interjú, amiben szerintem relevéns kérdések voltak megemlítve, a tartalomról, annak fogyasztásáról, a jövőről, tervekról, logikáról az egész mögött. ebből semmi nem jött át, mert a te hathatós bólogatásod mellekk inkvizícióvá változott a kommentmező. bocs, de ez kurvára kiábrándító.

     • macca8

      ha nem akarod érteni, sajnálom, attól még igaz, egyszer rájössz.
      nekem meg az kiábrándító, h egy okos, értelmes felnőtt ember ennyire nem érzékeli azt a kontextust, amiben él

     • újabb ítélet, bravó, gratulálok, ez igen. és nyilván az az igaz, amit te mondasz, hát hogyan is lehetne másképp, hiszen magad mondod, a Megvilágosodott személyesen, aki már tudja mindazt, amire más majd csak egyszer rájön.

      undorító ez a hangnem, bocsáss meg érte. egy értelmes embertől pláne.

     • macca8

      baszki, hát először lekiábrándítózol, majd utána kikéred magadnak, ha ugyanazt kapod vissza? ez milyen tempó már?

     • Oneil7

      nálad most eléggé ilyen a szitu:

      https://uploads.disquscdn.com/images/14d8a2e0570ff42be0da6854856692aba22e0f40e6b9273572bc10cda9805259.jpg

      az emberek nem igazán vevők a tartalmadra, és ahelyett hogy ezt elfogadnád, inkább azon lovagolsz, hogy milyen szemetek, mert nem értékelik a munkádat.

     • liverbörd (cluster headache)

      ide figyel öcsi. nyugodtan hívhatlak így mert kb 20 év van köztünk és ez az öcsizés nem lenézés. egyet értsél meg abból amit macca írt: itt nem arról van szó ki jobbos vagy balos(a 98-02-es fidesz kormány pl. vállalható volt), hanem arról hogy ez rendszer elássa az alapvető emberi jogokat, emiatt jogos a holokauszthoz hasonlítás. emiatt hiába az egyetlen lehetőség hogy a szeretett hobbiddal foglalkozz, akkor sem szabadna ezt csinálnod, ha van tartod a demokráciát és az emberi jogokat valamire. nem szabadna elvállalnod ezt a munkát ennél a tv-nél. ennyi, nem magyarázom tovább. és igen vagyunk akik nem nyitnak meg origós cikket, akkor sem ha mélytorkozzák a liverpoolt benne. hihetetlen? na az gáz, mert akkor te eladnád a saját anyádat is a hobbidért. A rendszer támogatója vagy. ha tudatosan, akkor szégyen, ha nem tudatosan, akkor figyelj és tanulj. mert a csatornádnak pénze van abból, amit csinálsz és ezt a pénzt osk ember ellen fordítja a tudjukkik.

     • macca8

      nem ebből a szempontból hasonlítottam a holokauszthoz, és nem is ahhoz, hanem csak arra akartam rámutatni, h a közigazgatás aktatologatásában való részvétel milyen eredményekhez vezethet, vagyis csak cáfolni kívántam mcdeere állítását, mely szerint a közigazgatás aktáit tologatók nem tartják fenn a rendszert.

     • falonpok

      Ez így ebben a formában szerintem elég erős. Szerinted tudná máshol ezt a szakmát űzni? Tudna máshol PL meccseket közvetíteni, ami egy álma volt, hobbija? És ha ő nem, tenné, nem találnának helyette 50 másvalakit? Persze rálehet mondani, hogy a rendszer kiszolgálója, csak szerintem ez nem igaz. Kihasználója, az lehet. De nem a Spíler TV bojkottja fogja ezt a rendszert megbuktatni, és még csak az sem ha nem vásárolsz a CBA-ban. Amíg nem politikai agymosásokat nyomnak szakmázás helyett addig nem érdekel. Van ennek a rendszernek 3 millió fenntartója, meg 7 millió tutyimutyi. Lehet tenni ellene, de az nem ott kezdődik hogy nem megyek be CBA-ba egy üveg vízért ha szomjas vagyok. Egy életem van nem kell szopatnom magamat, mint ahogy neki sem. Sokkal-sokkal nagyobb felelősség van sok más médiumon, emberen (ahogy macca is írta akik az arcukat is adják hozzá), akik esetleg tehetnének is valamit, ezt nem tőle kéne elvárni, és ettől ő még nem a rendszer kiszolgálója

     • macca8

      mindenkinek más a felelőssége. a 7 millió tutyimutyinak is, meg a többieknek is. de valamennyi mindannyiunknak van (nekem is). amúgy pedig, ha elég sokan nem vásárolnak a cba-ban, nem nézik a tv2-csoportot, nem veszik a lapokat, stb, azt bizony megérzi a rendszer

     • falonpok

      na azt kötve hiszem, hiszen nem piaci alapon működnek

     • macca8

      a cba igen, ott komoly bajok lennének. a sajtóval kicsit más a helyzet, de az további állami pénzeket igényelne, ami máshonnan venné el a pénzeket

     • falonpok

      na de most komolyan. ha bezárna egy csomó cba üzlet ki szívná meg? az a 30-40 haszonélvezője, vagy az a pár ezer alkalmazott?

     • macca8

      én a cba-ra gondolta, ők tönkremennének

     • Sestertius

      “mert végeredményben egy nagyon gázos rendszer fenntartásában való részvételről van szó”

      Erre ha lehetne adnék kiemelést is ha rajtam múlna!
      Sajnos azt látom, hogy nálunk ebbe az emberek nem gondolnak bele…. Szintén messzire vezető kérdéskör, de nekem ez a hozzáállás rokon a háborús bűnök elkövetőinek leggyakoribb kifogásával… “én csak parancsra cselekedtem”.. az annyiban más, hogy ott parancsmegtagadásért te is meghalhatsz, itt még ez a veszély sem állna fenn… Mindenkinek jogában állna ahhoz, hogy azt mondja, én nem adom a nevem ehhez… de ugye sokszor könnyebb a farvizen elevickélni, és utána a szakmaiság állarca mögé búlni…

     • macca8

      én azt látom, h ez egy nagyon nehéz kérdés: szakmailag, egzisztenciálisan, emberileg, morálisan, mindenhogyan. nem ítélkezni akarok (bár mcdeere annak veszi, és ha erőlteti, ám legyen), mert közelről láttam, látom, hogy milyen nehéz ez. ha már valamihez hasonlítanám, akkor az a hetvenes-nyolcvanas évek kádári kompromisszumos világa, valamit valamiért. és én is csak szerencsés vagyok, h nem kényszerültem bele ilyen helyzetbe. mondhatnám a mephistót is, szabó istvántól, sztem kiváló ábrázolása ennek a helyzetnek

     • Sestertius

      Jogos amit mondasz, nekem még nincs családom, csak a saját megélhetésem fölött hozok döntést, nem kell eltartanom még senkit, tehát lehet, hogy (remélem) 5 év múlva finomabban gondolkodok majd erről

     • macca8

      én pont azt látom, h ezek nagyon kemény kérdések. van, aki karriervágyból, mások egzisztenciális kényszerből, van, aki lustaságból, van, akinek csak ezek a fórumok jelentik az álmai megvalósulását, stb. szóval hogy nagyon sokféle okból vehet részt ebben vki, és ez amúgy rendszerint meg is nyomorítja őket. nem véletlen, h a 70/80-as években az alkoholizmus és az öngyilkossági listákat vezettük. az elfojtás megkéri az árát :(

     • bakfi

      “vasútszakmailag” ez jó!!!! sztem amúgy nem “vasútszakmai” valami. hanem valami más…
      de inkább lapozzatok, nagyot nyelni/fújni és hagyni a témát. egyszerűbb. nem itt kéne megvitatni a vasútszakmai valamiket.
      “this is anfield”
      vagy mi

     • Mel

      1 eves az autom, es meg nincs beallitva benne 1 db radioallomas sem. Van egy usb stick a kolykoknek, sd nekem, es ennyi.

     • Ngolyó

      Ok, hagyjuk.

     • Chris

      De ha jol emlekszem Mel Deustchlandban lakik, ott meg nem er el SugarDaddy keze

     • Ngolyó

      De mindegy is, tök feleslegesen ugrott rá erre ennyire konkrétan. Kerülnél-e X terméket amire szükséged van/szeretsz csak azért mert Y a tulajdonosa? Ez a lényeg. Felőlem Oszama is meveheti a PL-jogokat ha HD-ban bekerül a telekomhoz. De úgy tűnik van olyan ember aki PL-t is úgy ül le nézni hogy frusztrálja ha az Vajna csatornája.

     • Chris

      “Felőlem Oszama is meveheti a PL-jogokat ha HD-ban bekerül a telekomhoz”

      Ezt azert at kene gondolni hogy milyen Oszama. Meg ha kozben nyom Al-Jazeera hireket arabul, akkor inkabb stream. Leszarom hogy HD vagy sem. Kepminoseggel sosem volt nekem elvaras a HD. A 480p is eleg nekem.

     • Luisgarcia

      ember. azért mielőtt itt nagyon túlgondolod a szituációt. jelenleg ott tart a dolog hogy van a spíler/prime ahol egyrészt lófasz minőségben lehet nézni nem is minden meccset, ráadásul egy olyan körbe tartozó médium amit én személy szerint megvetek. nyilván nem hethéssyvel vagy mekdirrel van probléma, ők ennek a megítélésében szerintem nem tényezők. A másik oldalon meg ott van hogy akár előfizetsz, akár neten streameled a sky-t pl, ahol mind a képminőség, mind a kommentár, mind a felvezető műsorok, mind az összefoglalók stb sokkal magasabb szinten vannak mint amit a spíler nyújtani tud.

     • Ennyi, akkor ez a tartalom nem neked szol, felrenezel. Nem leszarozod azokat, akiknek szól. Szerintem.

     • Luisgarcia

      nem szaroztam én le senkit

     • Dési Áron

      már ne haragudj, de most te linkelted ezt be ide. mi szívesen félrenézünk ( kb soha nem kerül szóba a spíler tulajdonosi háttere itt), de ha idejöttél a mi játszóreünkre és bedobtál egy ilyen témát, azzal a felkiáltással, hogy “itt ki lehet ereszteni a gőzt” akkor ne te legyél már felháborodva, hogyha valaki a tiédtől különb véleményt fogalmaz meg. szerintem

     • nem vagyok felháborodva, csak mélységesen elkeserít az a fajta bigott ostobaság, amit itt tapasztaltam, és ami nincs összhangban azzal a képpel, amit ez a blog (és annak közössége) szeret sugározni magáról általánosságban. egy interjút linkeltem be, ami szól valamiről (igazából tök sok mindenről, ami érdekes és fontos), de nem ezekről egy szó sem esik ellenben mindenki most érzi szükségét annak, hogy morális ítéletet hirdessen mások felett. nekem ettől felfordul a gyomrom, bocs, gondolom jogom azért van hozzá, nem?

     • Dési Áron

      jogod van persze, de ez a jog amit magadnak vindikálsz mást is megillet. Plusz te is nyomod a folyamatos ítélet hirdetést mások felett, elég konkrétan.

      De ha a szakmai interjúkritikát hiányolod: szerintem azért nem jó, mert mindenki tudja, hoy szoros szakmai kapcsolat van köztetek és ezért pontosan tudod mire nem szabad rákérdezni. Pl arra, hogy zavarja-e az hogy Andy a tulajdonos. Vagy ott van a szakkomentátor kérdés. Finoman pedzegeted, de arra mégsem kérdezel rá, hogy biztos az a Rósa Dénes a legjobb választás akihez legtöbben a SZLAMB-ot kötik, nem véletlenül.

     • álomvilágban élsz, öcskös, álomvilágban. majd felébredsz.

     • Dési Áron

      dejó, hogy te kikéred magadnak a személyeskedést… de most komolyan.. az interjúval kapcsolatban fogalmaztam meg kérdést, próbáltam elmondani racionálisan mi a baj vele (szerintem). azt is megértem, hogy eleged van a csak fújoló szarozó kommentekből, de én konkrét eseteket hoztam fel, amikre te lehülyézel, öcskösözöl ( akár 5 év is lehet közöttünk) Nem megbántani akartalak, csak elmondtam az őszinte véleményem

     • btw, szerinted nincs szerződésben kikötve, hogy egy interjúban miről beszélhet egy csatorna munkatársa és miről nem? szerinted lett volna értelme feltenni ezeket a kérdéseket? te szaroznád a kollégádat (adott esetben Rósa Dénes és Hete viszonylata) nyilvánosan? tényleg azt hiszed, hogy ilyen van, hogy attól lesz jó valami, mert xy kimondja, hogy a vele együtt dolgozó wz egy alkalmatlan fasz, de azért nézzetek minket? erre mondom, hogy ennél intelligensebbnek hittem ezt a közösséget, ja. megkeseredett egy nézőpont a tiétek, az egyszer tuti.

     • és ha majd lesz interjú digis arcokkal (mert volt is, és lesz is még), akkor szerinted jó ötlet lenne rákérdezni arra, hogy mennyire csalódás most a PL helyett francia focit nyomni? vagy arra, hogy mit gondolsz, mennyire tetűség egy tízes skálán közvetítési jogokkal piaci részesedést kizsarolni magadnak a kábelszolgáltatók piacán? miért kérdeznék ilyet? sokszor interjúztam már kommentátorokkal (haraszti, baumstark, monoki, székely dé, szujó, most hete), soha eszembe nem jutott volna őket ilyen szar, kellemetlen, ócska helyzetbe hozni, ugyanmár.

     • Borvirag

      Bazska szokta mondani, nem azok az igazán érdekes kérdések, amit felteszel, hanem azok, amiket nem, vagy valami ilyesmi…

     • egy interjú mindig partneri viszony, együttműködés, ez szerintem ennek a szakmának az alapja, hogy tudd. Bazska is tudja, hiszen készített már remek interjúkat.

     • RQ17

      mármint az összes Fonat olvasóé és kommentelőjé? Megkérdeztél mindenkit, vagy netán épp – idézlek – “bigott ostobasággal” általánosítasz?

     • nem általáníosítok, de a közösség aktív tagjainak véleménye sajnos eléggé egy irányba mutat most, és ha a más véleményem lévők nem fejezik ki különállásukat, akkor joggal feltételezhetem azt, amit. te meg joggal mondhatod, hogy ez ugyanaz a bigott ostobaság, naná.

     • nézd, én alapvetően más politikai állásponton vagyok mint a macca/Mel-féle hangadók. Nem szoktam belemenni a politikába, mert tök sok mindenben igazuk van, ezt csak a legelvakultabb nyuggerek nem látják be.
      Én marhára leszarom a Britanniát meg a Spílert is, könnyen megvagyok mindkettő nélkül. Én itt a Liverpoolról akarok olvasni, a többi nem érdekel. Viszont idegesít, hogy folyamatosan idejössz, és különböző accountokkal nyomod folyamatosan a Spílert meg a Britanniát. És megint a fél kommentmező a te észosztásodról szól, mert idehozol valami külsős dolgot, és itt más az emberek véleménye. Szerintem akit ez érdekel, majd beszél veled erről a Britannián, engem ez zavar itt.
      Vagy akkor ne gyere ide, ha annyira szar.

     • folyamatosan idejövök? miért kell hazudozni? jesszus isten, megáll az eszem.

     • az utóbbi egy hétben már a második ilyen témát robbantod ki.

     • macca8

      annyi csak, h mellel nagyon különböző politikai álláspontot vallhatunk, szvsz. :)

     • nordsee

      Merőben.

     • persze, de egy bizonyos dologban egyetértetek. De valamiben én is egyetértek Mellel. Szal összetett a dolog :)

     • nordsee

      A macca8–Mel kapcsolat úgy van, hogy két különböző nézet elkezd távolodni egymástól egy kör vonalán a taszítás okán, és csak hátrálnak, hátrálnak, míg a túlodalon a hátaik összeérnek.

     • macca8

      ez olyan, mnt a szélbal és széljobb összeérése :D

     • nordsee

      Tudod te!

     • Sírok :D

     • RQ17

      Én pl. rühellem Vajnát, de gyakorlatias ember vagyok, és az angol foci nálam nem szól a magyar politikáról. Pénz lett, csatorna lett PL-lel, onnantól ez egy job to be done. Örülök hogy nem Puhl-féle arcok vannak bent a stúdióban, hanem bloggerek. Rósa nyilván szar de ezt mindenki tudja, lehet van itthon egy népszerűség-indexe fradi körökben ami miatt ott van, nem tudom. Hethéssy hozzáállását elsimerem, és ha olyan szinten tudja majd felvenni a tempót a PL-lel mint az NFL-lel akkor az biztos, hogy ezzel a résszel nem lesz baj. Rósa helyére kéne egy nagyon jó karaktert találni, amilyen – bármilyen fura- szerintem Salec volt a diginél, (akinek pl. a fián keresztül a mostani labdarúgáshoz is elég sok köze van, és legendaként kezelik a külföldi csapatában), ez a legnehezebb lépés, ha ez a szereplő megvan, akkor rendben lehet az egész később, magazin-műsorostól mindenestől.

      Viszont ha feljövök a szokásos blogomra és vérengzést látok, akkor lehet, ha nem lennék ennyire gyakorlatias ember, akkor szintén fröcsögnék, csak mondom.

     • Luisgarcia

      engem az érdekelne ezen a hülyeségen elesett csatatéren, hogy hol lehet meghúzni a határvonalat a bigott ostobaság, a rosszindulatú, kivagyi ostobaság, az ítélkezéssel kevert személyeskedés, illetve az atombomba, a bicskanyitogato, képzelt morális felsőbbrendűségből táplálkozó, önmagad szerepét véglegesen túlértékelő mimózaságból fakadó fitymálló ítélkezés között :)

     • Rpi

      :D

     • macca8

      de miért nem lehet elfogadni, h van egy csomó ember, aki nem tud/akar ezen túllépni? és számukra a rósa meg a mittoménmi a fontos kérdés.
      és mint mindig itt is a stílus a kérdés, ahogyan ezt előadod: lehet lekezelően és bántóan, ahogy te csinálod, és lehetne mondjuk úgy is, hogy pusztán megírod, h bizonyos kérdéseket a szerződések miatt nem lehet feszegetni, ez a világon mindenhol így van.
      és mitől lenne megkeseredett? ezt nem is értem

     • bazdmeg, nem hiszem el, még az én stílusommal van a baj. igen, kurvára szar a stílusom, ha valaki kommenteken keresztül leszaremberez, és összemos olyanokkal, amihez minimum semmi közöm, de még inkább valami egész mást gondolok róla, mint amit sugallni próbál. szóval szerintem gondold ezt végig, legalább háromszor teljesen jó fej módon próbáltam megérvelni Melnek, hogy miért ÉRDEMES külön kezelni a kérdést, de nem, itt a képzelt morális felsőbbrendűség olyan erős, hogy ez képtelenség, mindenképp földbe kell döngölni valakit erkölcsi mivoltában is, ha éppen valami olyat csinál, amiről neked/nektek van egyfajta véleményetek. ezek után szar lesz a stílusom, igen, mert a rosszindulatú, kivagyi ostobaság a halálom, na meg persze az ítélkezéssel kevert személyeskedés. és ha nektek lehet, nekem is lehet véleményem arról, amit ti próbáltok meg képviselni, roppant szarul.

      (arról nem is beszélve, hogy simán eltűrted, hogy kéretlen reklámnak bélyegezzék a linket. igen, ez például engem személyesen kurvára sért. van jogom sértve érezni magam? remélem. köszi.)

     • liverbörd (cluster headache)

      nem csoda a mu drukkerként nem tudod értelmezni a morális kérdéseket…

     • macca8

      ezt hagyjuk, plz. nem erről szól ez a történet.

     • liverbörd (cluster headache)

      ok.jogos. csak nem bírtam ki.

     • macca8

      plz. ezzel csak olyan irányba tereljük a beszélgetést, ami további felesleges és jogtalan indulatokat szít

     • GENERATI

      ajaj, no most azért előjön ám az általa sérelmezett kollektív bűnösség a kommentedben :-) hogy jön ide az United-drukkerség? szerintem meg az nem csoda, hogy valami régről vett áldozati, meg erkölcsi jóság szerepében próbáltok tetszelegni folyton a sátáni MU-val szemben, szegény Liverpool-t mindenki bántja, minden ellenük van…

     • liverbörd (cluster headache)

      értsd már szurkálást, pajtás.

     • balint0806

      puszta szeretetből… :)

     • macca8

      de ki szaremberezett le? én nem láttam ilyet, de simán lehet, h nem vettem észre.
      nekem az a bajom, h általában (és igen, ez egy általánosítás, amely a britannián látott kommentjeid alapján alakult ki bennem) te szólsz be először az embereknek, majd utána ebbe hergeled magad a végsőkig, de mindig csak a másikra mutogatva. a kéretlen reklámozás is ennek a következménye, szvsz. ha nem így reagálsz, senkinek eszébe sem jut ilyet mondani.

     • Dési Áron

      őszintén megmondom halvány lila dunsztom sincs mi lehet a szerződésében de nem is érdekel. ha interjút készítek az alany véleménye érdekel, s ha olyat kérdezek amire ő a szerződése miatt nem válaszolhat azt majd ő mondja. plusz egy interjúban nem az interjúalany lelkivilágát szeretném pátyolgatni, hanem adott esetben akár ( nem feltétlenül) kényelmetlen kérdésekkel tényekkel szembesíteni.

     • Borvirag

      Kedvesem, hallottál már a passzív rezisztenciáról?
      https://hu.wikipedia.org/wiki/Passz%C3%ADv_ellen%C3%A1ll%C3%A1s
      Ez most egy ilyen szitu, nem bigott ostobaság…

     • ez most egy ilyen szitu, de édes vagy. és hogy mi, miylen szitu, azt gondolom te döntöd el, milyen aranyos, de tényleg.

     • liverbörd (cluster headache)

      senki nem szarozta le azokat akiknek szól. vannak akik fel sem fogják, hogy azzal hogy nézik a csatornádat, támogatják az ellenük irányuló kampányt. vagyunk akik inkább streamelünk, pedig megengedhetnénk hogy nézzük a tv-t.

     • Ngolyó

      “nyilván nem hethéssyvel vagy mekdirrel van probléma, ők ennek a megítélésében szerintem nem tényezők”

      De ez az egész beszélgetés abból indult ki hogy valaki azt állította hogy a csatornáról nem lehet politikamentesen beszélni. Szóval ebben egyetértünk, én is azt gondolom hogy külön kell választani a műsort és a tv2 csoport hátterét.

     • macca8

      én kerülök is, most is. nem ér meg mindent

     • Csaba Kárpáti

      Nem kerülte ki, ‘Így-Így’ ezzel kezdte. Válaszolt arra amit kérdeztél.

     • biojezus

      én kazin keresem meg

    • macca8

     el lehet, csak el kell fogadni, h vki nem akar vagy nem tud. mert itt nem pusztán fociról és a pl-ről van szó, és vannak, akiknek ez a több még fontosabb a pl-nél

     • Oké. Ok miért szólnak hozzá egy interjuhoz, ami a _tartalomrol_ szól? Miért kell állandóan odaszarni az asztalra, indulatokat szitani és bumtudatot keltve a másikban itelkezni? Azt hiszi, attól, mert nem kapcsol oda, jobb ember lesz, mint én? Egy faszt lesz az, már bocsánat.

     • macca8

      mert mondjuk andy vajna és tevékenysége kiüti nála a biztosítékot úgy emberileg mint szakmailag

     • és? írja le ezt, ne papoljon nekem a piedesztálról, hogy ő milyen feddhetetlen és erkölcsös ember, de bezzeg az, aki erről nem pont ugyanígy gondolkodik, az meg nem. vagy hogyan is mondtad, gyomor kérdése? na, ezeket kérem én ki magamnak, semmi mást. a véleménye mindenkinek az, ami, de tálalhatná úgy is, hogy kevésbé fitymáll le másokat közben

     • liverbörd (cluster headache)

      nem feltétlenül jobb ember, aki nem kapcsol oda, csak tudatosabb.

    • Angelous

     Semilyen rádiót nem hallgatok, mert bár elég széles a zenei ízlésem, egyáltalán nem rádióbarát, talán a Mano Negra/Manu Chao áll hozzá legközelebb..
     És ha a ***közeli rádiók olyan zenét játszanának ami 100%-ban tükrözné az ízlésemet akkor sem hallgatnám, mert hányni tudok a propagandagépezet reklámnak, és közérdekű tájékozatásnak csúfolt agymosásától, a hírekről nem is beszélve..
     TV-t ugyan nézek, de a Comedy/Viasat/ismeretterjesztő háttérzaj csatornákban ez ki is merül. Digit néztem, amíg ők adták a PL-t.

     • Borvirag

      Akkor én is kifejtem: Eurosport, sporttv és tematikus csatornák, hébe-hóba M4. M4-ről reklámszünetben reflexből kapcsolok el, mert rettenetesen felbasz az agymosó egyperces híradó. Bár én fizetem az adómból, szívemnek mégse kedves, kiegyensúlyozottnak meg egyáltalán nem mondható. Az is rettenetesen felbasz, hogy a digi, meg a sportv meg ki tudja még mindenki azzal akar piacot szerezni, hogy mást nem enged a tűz közelébe. A hörcsögtévé is pont ilyen, egy valamiben talán nem: a többiek (remélem) tisztán piaci alapon működnek, míg a spiler, hmmm, nem annyira. A CBA-val sem az a bajom, hogy szar az általuk eladni kívánt termék (mert amúgy szar), hanem a tulajdonosok politikai hátszele miatt. Lehet persze azt mondani, hogy Magyarországon aki nem akar éhen pusztulni, annak be kell állni a sorba és jó képet kell vágnia ezekhez a dolgokhoz. Aki ezt mondja, azt én elfogadom, de azonosulni nem tudok vele.
      Ahogy Moldova írta: Amig lószar van, addig veréb is van.
      Lózungokat is lehet mondani, írni, mint pl: bigott ostobaság. Van ennek értelme? Aki ilyeneket mond, az nem azokat minősíti, akire mondja, hanem inkább saját magát.
      Lassan ötven éve itt élek és 89-ben nem azért jártam a szovjet nagykövetség meg a parlament elé tüntetni, hogy megkapjam ezt a szart, ami most van. Csodálkozol, ha tele a tököm az egésszel? Akkor inkább a passziv rezisztencia…

     • p_berger

      off topic

      “89-ben nem azért jártam a szovjet nagykövetség meg a parlament elé tüntetni, hogy megkapjam ezt a szart, ami most van”

      Úristen, most kirázott a hideg. Én is ott voltam. Én is ezt érzem. Mintha én mondtam volna.

  • Chris

   Hetthessy mikor borotvalkozott meg? :O

  • Oneil7

   hogy az interjúddal kapcsolatban is legyen téma, és megkapd a figyelmet, amire áhítozol:

   szerintem a magyar futball kommentátori csapat nagyon szar, csatornától függetlenül. nagyon sokan agyon ajnározzák Hajdú B.-t, Méhest, stb., pedig legyünk őszinték, egy erős középkategória, amit nyújtanak, de itt Magyarországon ez kiemeli őket abból a hígfosból, amiben ők is úszkálnak. vannak még értékelhető szakértők és kommentátorok, akiktől nem akarok eret vágni, mert Monokiék habár sokszor idegesítőek jellemüknél fogva, de legalább szakmailag felkészültek voltak. MINDIG. Spíleres közvetítést hálistennek nem nézek, mert nincs ilyen csatornám, a prime-on két meccset néztem meg eddig, de csak a lustaságom miatt, mert nem akartam stream-et keresgélni. viszont az ott tapasztalt “szakértés” is inkább kettes alá, semmint élvezhető. a sport1-es angol fociismereteket pedig már minősíteni sem vagyok hajlandó, a hülyeségek netovábbja amit összehordanak, a kedves Kassai-Tóth Csaba meg a játékosok nevét sem tudja, és mindenféle megkérdőjelezhető orgánumoktól átvett hiteltelen információkkal bombázza a tévénézőket, ami nálam a szakmaiatlanság netovábbja. ezzel nem a SportTV-t akarom szidni, mert az amerikai sportok terén pont hogy nagyon magasra tették a lécet, az NFL közvetítéseket imádom nézni, mert értenek hozzá, és izgalmasan is kommentálják, onnan lehetne példát venni.

   a lenti kommentháborúhoz: az, ha valaki a kormánymédiánál dolgozik, és adja a nevét a propagandához, az máris felvet néhány kérdést, jóllehet, a sportközvetítések esetében ez a téma konvergál a nullához, de a tudat, hogy ez is a hűbéresi rendszer gyermeke, már tud indulatokat szülni. például: a Forma1-nél Wéber továbbra is a kőkemény szakmaiságot képviseli, míg Szujó inkább “műsort vezet”, így egy pillanatig sem fáj, hogy a közmédiát nézem. de amint vége a futamnak, azonnal kapcsolok is el mert, véletlenül sem vagyok hajlandó a különböző kitalált hülyeségeket hallgatni/nézni az épp aktuális (B-betűs) fekete bárányról. ugyanúgy szeretem reggelente munkába menet hallgatni Balázsékat, de ha reklám van, már némítom is le a rádiót, mert nem érdekel a propaganda és az agymosás…

 • Enzo

  kicsit off, de mikor tűntek el a Skype-ból a Liverpool-os smileyk?
  #napfontoskérdése

  • liverbörd (cluster headache)

   van még skype?

   • LFCPride

    business berkekben elég erős a jelenléte

 • Enzo

  még 2 dolog Manéhoz:
  – a Szpartak szabigólját valamilyen százalékban azért rá is lehet varrni, nem ugrott fel a sorfalban, és pont ott ment el a labda
  – tök kizárt, hogy valami sérülés játszhatott közre a lehozásában? (én se láttam ilyen hírt, ha nem ez, akkor viszont én se értem hogy miért nem Bobby jött le)

  • Vertoka

   Gyenge napja volt mind2-nek. A betömörült védelem ellen Mané gyorsaságát nem látta releváns tényezőnek Klopp, Bobby-t pedig kis területen jobb választásnak tartotta mint Mané-t. Szerintem ennyi az indok.

   • King Kenny

    Whoscored-nál 8-as osztályzata volt Manénak, ő volt amezőny legjobbja. Klopp ezen döntését én se értem, mert amikor Firmino és Studge eddig pályán voltak, kb sose nyertünk. “Mané gyorsasága nem releváns tényező” sztem szar indok, mert sokkal jobban cselez mint pl Salah, sokkal kreatívabb. 5 sikeres csele volt, 2 kulcspassza, és egy gólpassza. Salah és Firmino egész meccsen egy sikeres cselt se mutattak be.

    • macca8

     mindentől függetlenül a ws osztályzatai elég furák. mané persze sokkal jobb volt, amint firmino, noha az is igaz, amit nordsee írt, h studge becserélése után lett élet firminóban

   • Sladin

    442-re álltunk át. Kellett neki 2 center.
    Balszélső lett Cou, ék és árnyékék Stu és Firmi, Jobbszélső Salah.
    Két CM Wijn és Henderson.

    Valójában ez inkább volt 2134 a végére, ahol a CD előtt Henderson takarított, a két szélső védő egészen tökig feltolva.

    • Mel

     Szerintem nem volt 442 egyaltalan. Minden maradt, csak Firmino kiment szelre, ahonnan befele mozgott.

 • Poco77

  Mendy a Cityben úgy néz ki egész idényben out térdsérülés miatt.

 • sajnálom, hogy ez az önmaga morális és intellektuális felsőbbrendűségében állhatatosan, szinte szünet nélkül fürdőző blog és közösség képtelen volt értelmezni egy interjút, és ahhoz hozzáfűzni valamit, amiről az szól. viszont jó tanulság volt, érdekes kontrasztot adott pl. aközött, hogy milyen emberek azok, akiket ti mélységesen megvettek, mert egy olyan helyen csinálnak valamit, amiről nektek van egy valamilyen véleményetek, és milyen emberek vagytok ti, a magatok képmutatóságában. őszinte sajnálatom, egyébként, mindegyikőtöket sokkal értelmesebbnek hittelek ennél, de van, hogy az ember csalódik.

  a “kéretlen reklámot” töröltem, elnézést, hogy be mertem tenni egy ontopic interjút egy olyan blogra, amit a Britannia folyamatosan, ingyen és bérmentve hirdet az ország egyik legnagyobb hírportálján. és most elmegyek megbaszódni, bocsánat a zavarásért.

  • Mel

   Ez a beszed, oroszlan

  • balint0806

   Ne haragudj, de nekem ez kicsit már “savanyú a szőlő” effektus. Az én olvasatomban idehoztál valamit, amiről páran őszintén megmondták a véleményüket. Ezen Te felhúztad magad, megsértődtél és nem igazán szalonképesen kezdted el osztani a népet. Emellett általánosítasz és közönségesen írsz. Ha úgy érzed nincs igazam, akkor kérlek nyugodtan cáfolj meg…

   • fantom

    Nem vagyunk elég intelligensek.
    A lapos Föld megértéséhez is csak egy kis intelligencia kell

    • balint0806

     Abulu nem érteni… :D

   • Mel

    Probalja vedeni demagog modon a spoilert, mikozben az alapelveinket nem tartja tiszteletben. Raadasul felsobbrenduseget is sugalmaz minden megnyilvanulasa. Szornyu ez a manusz, tobbek kozt ilyenek miatt hagytam el az orszagot. Ez a mentalitas az, amitol falnak tudok menni. Szornyu. Vendegkent idejon, es mindenkit lehulyez. eszemfaszommegall.

    • balint0806

     Különösebben nem érdekel, hogy kit véd, csak legalább ne papolna itt színvonalról, miközben érvek helyett leginkább csak káromkodik.

   • nem, SENKI nem arról mondta meg a véleményét, amit idehoztam. ellenben rólam, meg a morális állapotomról nagyon sokan nagyon szívesen nyilvánítottak véleményt. ha errefelé ez általános, akkor bocs, de én ehhez nem fogok tapsolni, sőt viszolygok az ilyen emberektől (és nem, nem általánosítok, aki nem érzi magát érintve, az ne vegye magára).

    • balint0806

     Megtennéd, hogy majd ha kicsit lehiggadtál, akkor újra végigolvasod a kommenteket? Nekem nem az jött le ami neked.
     Sajnálom, de igen, általánosítasz. Főleg azzal amit fentebb írtál és nehéz nem magára venni az itt rendszeresen kommentelőknek… :)
     Szép napot! :)

  • Borvirag

  • Luisgarcia

   egyébként ha a szinte szünet nélkül fürdőző blog és közösség alatt a jakuzzira gondolsz, akkor azt megadom (Y) fasz se gondolta volna viszont hogy ezek a moderállataink nem fürdősót hanem önmaguk morális és intellektuális felsőbbrendűségét töltik bele. ráadásul állhatatosan. döbbenetes amik mennek ebben a rendszerben, most már én is érzem.

  • Haver. Szerinted ez a fajta stílus a normális hangvételű megbeszélés irányába vezet? Szerinted egy ilyen mondat, hogy “önmaga morális és intellektuális felsőbbrendűségében állhatatosan, szinte szünet nélkül fürdőző blog” egy átlag olvasónál pozitív párbeszéd irányába löki a potmétert? Elolvasom én is, jaja, ez a mcdeere milyen jófej, beszélgessünk bele.

   Vagy akkor téged megsértettek, és akkor jogosnak tartod, hogy ilyeneket írsz, merthát igazad van, azok a köcsögök meg beszóltak. Oké. Ezzel az a bajom, hogy én, mint valaki, aki elég hosszú ideje írja már ezt a blogot, én ezt magamra veszem. Mert nem úgy fogalmazol, hogy az a sacc/kb 5-6 ember lent nem értett veled, az milyen nem rendelkezik a kellő intelligenciával (erre kitérek később), hanem hogy mindenki.

   És itt van egy nagyon érdekes határvonal. Mert mondjuk több, mint valószínű, hogy se engem személyesen, se a McAllister nevű online leképeződésemet nem nagyon ismered, de kevésbé szokásom türelemmel, és megértéssel fordulni valaki felé, aki – az én mércém szerint – nem a megfelelő stílusban kommunikál itt a Fonaton. De próbáljuk meg.

   A lenti vita miatt 300-400 emberre általánosítást ne tegyük, mert olyanokat is sért, akik nem értenek egyet a lentiekkel, de mondjuk, esetleg, talán, veled meg igen. És ja, lesznek olyanok, akik nem vesznek fel narancssárga pólót, nem vesznek szegfűt a virágboltban, meg nem nézik a spílert, mert kókuszgolyó. Szerinted ezt külön lehet választani, szerintük meg nem. Na most vagy meggyőzöd észérvekkel, vagy felesleges ezen rugózni. És azon kívül, hogy a személyeskedést meg egyéb vélt / valós sérelmeket emlegetsz fel zuhanó spirálban, ebből én pont keveset láttam. Ha erre azt írod, hogy intelligencia kérdése, akkor mit vártál? “Bocs, ezek szerint nem vagyok intellingens, küldök egy doboz csokit”.

   Figyi, ha most ezen te be vagy feszülve, hogy azt gondolják rólad, hogy eladtad a lelked a fideszéknek, azt tökre megértem. Szerintem ne feszülj rajta, én spec nem gondolom azt, de lehet, hogy lesz olyan, aki meg igen. Azt meg érdemes leszarni. De most így hozni egy gumicsontot, aztán marcangolni mindenkinek a kezében, aki felveszi, azon így nem érzed, hogy ez igazából gáz? Ha visszaolvasod a kommentjeidet te egyébként kit látsz magad előtt? Egy szakembert, aki ért a lovakhoz, vagy egy sértődött gyereket, aki hisztizik mindenkivel, mert azt mondták rá, hogy tetves, és fúj.

   És azokat az ilyen sub-gumicsontokat föl se veszem, hogy ki hirdet kit és mennyire, meg h mi volt a podcasttal, mert úgy látom, hogy ez a komment szabadságharc téged rettenetesen tölt, engem meg kurvára nem.

   Na most, hogy mint kiderült ‘bokor rádrakta a mute gombot, szépen türelmesen megvárom a választ, aztán beszélgessünk erről.

   • macca8

    LOL, ez kiváló lett :)

   • realface

    Ez igen!!! Ezt igy kell 😉

   • köszönöm a részletes választ, remélem ugyanilyen részletességgel kielemzed a mélyen tisztelt szerző- és kommentelőtársaid hozzászólásait is.

 • bakfi

  sztem tegnap, a sz. moszkva kihozta a meccsből, amit ki tudott, ennél többre reálisan nem számíthattak. szarok voltak tény. önmagukhoz képest mennyire nem tudom, azt hiszem kevésbé, mint mi, mert mi elég szarok voltunk, csapatként is.
  a maribort oda-vissza verni kell, és a moszkvát is otthon. akkor továbbmegyünk. nem lesz gond ezzel (remélem)

  • ilMagnificoFabio

   Ne offolj lécci.

   • neeskens81

    :)

 • McDeere, most egy két órára kibannollak a picsába kommentelői faszkodás és faszméregetés miatt – amihez minden jogod megvan egyébként mezei kommentelőként -, és 5 körül majd amikor rendesen ráérek, akkor megnézem, hogy mi a picsát sikerült itt összedobni. Szóval egyelőre ez csak egy pause-ban, aztán még kiderül, csak a nap közepén pont nem érünk rá ilyesmire

  • Janek.LFC

   Kár, pedig jól szórakoztam rajta.

  • ekiyeki

   …és akkor jött a csősz, és mindenkit elzavart a p…ba…

  • comebackXabi

   bannolhatnád véglegesen is, senki se kíváncsi rá

  • AdamJa

   Micsoda drama van itt kerem.

  • DinTib

   Panem et circenses!

  • falonpok

   Best comment section on Fonat ever!!! Miért??

   • realface

    Abszolut adom 😊

   • bocsi, akkor elkerülhetetlennek tűnt :(

  • Mel

   Amugy ki ez a srac, kellene ismernem valahonnan?

   • Chris

    Britannias blogger. Szakerto a Spilernel

    • Mel

     Jahogy insider is? aszittem csaka valami kulsos agitator. De hogy belsos is? Tripla faszkorbacs.

     • Chris

      “aszittem csaka valami kulsos agitator” No. 1 Spiler Fan, you mean?

     • Mel

      Nem tudom, nem ismerem se a britanniat, se a spilert, ezert fogalmam sem volt rola.

     • Gúnár

      Én hallottam már mind a kettőről, de fingom nem volt így sem

     • Mel

      Hallani hallottam mindkettorol, de nem olvastam, illetve nem neztem egyiket sem. de ha ilyenek az ottani arcok, akkor lehet nem is kattintok rajuk (nem mintha hianyoznek nekik).

     • Dési Áron

      egyébként az a “vicc”, hogy a britannia am tök kulturalt, és vannak kvaliti kontentek is. úgy tűnik ma szar napja van, ami persze nem mentség egy ilyen agymenésre

     • balint0806

      Vagyunk itt így egypáran. Miután ilyen meggyőző érveket adott itt elő, valszeg nem is fogom követni a munkásságát.

    • Oneil7

     az a vicc, hogy idejött, belökte a cuccot, aztán amikor nem futkosott a jónép hogy csíkokba rendezve nazálisan felhelyezze, akkor besértődött mint egy kisgyerek, és átment észérvek nélküli vagdalkozásba, míg odaát jóval moderáltabb hangnemben osztja az észt. ezek szerint a kitüntetett közlésmód csak a mi osztályrészünk volt :)

     • Chris

      Mi vagyunk a hulyek :( Nem ertunk semmihez itt csak az emma nevu csajokhoz:(

     • Oneil7

      de azok legalább jóféle emmák. (khm.. többségben :D)

     • balint0806

      Mondjuk pl. Rynald kedvelte is amit írt. Szóval biztos jót írt csak én meg ahogy látom páran még nem jól vagyunk bekötve. Érted O Neo, mint a Matrixban… :)

     • Oneil7

      ha az interjúra gondolsz, én elolvastam, és baszottul semmi bajom nincs vele. a kommentátorokról már van egy erős véleményem, ezt lejjebb le is írtam. az aktuális magyarországi társadalmi és politikai berendezkedés pedig erősen nyitogatja a zsebemben a bicskát, viszont ez a téma nem erre a blogra való, így igyekszem is kerülni a témát (bár ahogy a példa is mutatja, nem lehet teljesen függetleníti tőle magunkat, ez ilyen nemzeti betegség). azt viszont nem bírom elviselni, hogy valaki piedesztálra állítsa saját magát, és önnön beidegződésétől fűtve bíráljon mindenkit, aki nem ért vele egyet.

     • balint0806

      Én is elolvastam és véleményeztem is. Szerintem sem itt kellene politizálni, hisz mi itt úgyis mind “vörösök” vagyunk és kész. ;)

     • Sladin

      Járnak ide mások is… Kékek, csirkék, ágyúsok. :D Láttak már itt vörös ördögöt is. :P

     • balint0806

      Most egy világ dőlt össze bennem… :D

     • Balázs Kozó

      Héééééé… “Hát engem már senki nem akar megölni? “

     • ezek szerint ugyanazokat az embereket nem kedveljük. nocsak.

     • Oneil7

      csak te magadra vetted a véleményeket, és beleugrottál a spirálba. inkább vegyél nagy levegőt, olvasd el újra amit írnak, és próbáld meg úgy értelmezni, ahogy azt szánták, ne pedig úgy, ahogy te akarod interpretálni. és akkor nincs szélmalomharc.

     • balint0806

      Ilyesmit javasoltam én is neki kb. kettő órával ezelőtt… :)

  • köszönöm. rendkívül korrekt voltál. ja, nem. spongya rá, legalább tudom hányadán állunk.

   • 1. Moderállásban nem ismerek se ismeretséget, se barátságot, szerintem McA-t is dobtam már ki egy kis időre, pedig már rég moderállat volt.
    2. Szerda nap közepe van, én épp egyetemre járok, a 15 perces ebédszünetemben kellett még erre is időt szánnom, átfutottam a főbb kommenteket, azt láttam, hogy kivetkőzve vagdalkozol és általánosítasz, ezt pedig mindig megállítom amikor csak tetten érem. Nem fért bele a helyzet mélyebb elemzése, vagy az interjú elolvasása (eddig), ez volt akkor az egyetlen opció. Remélem így már megérted a dolgot, ha nem, azon szerintem már nem tudok segíteni.

    • Haver, az szerintem Máté vót, nem én. Könnyű összekeverni minket.

     • balint0806

      Persze. Mint két tojás… :D

 • stanley

  Picit sajnálom, hogy zsigerből próbálják meg sokan elítélni a Jánost.
  Létrehoztuk a Leshatárt pl., kutya minőségi anyagokon, baromi sokat dolgoztunk, összehozni, szerkeszteni, logisztikázni, bejegyezni, készül a második szám, még faszább anyagokkal. Miért? Hogy adjunk valamit amellett, amivel mi sem vagyunk elégedettek. Építünk kapcsolatot olyanokkal, akik pl. tucatnyi jó könyvet fordítottak már le magyarra, hogy még több ilyen lehessen a jövőben. Hogy érzünk-e elég pozitív visszajelzést? So-so.
  Itt van a Spíler is, ahol Hete, Janek, Hrutka, Somos stb. is szerintem kurvára beleteszi magát, hogy minőséget adjanak. És ettől nem lett rosszabb riporter a Baumstark vagy a Haraszti, akik átnyergelve más ligákra is fantasztikus dolgokat művelnek.
  Elvileg mindannyian azért vagyunk itt, hogy kicsit más szinten beszélgessünk a fociról és lássunk is már, ami a pályán történik, ne csak nézzük. A Britannia is ezért jött létre, ezért van az SE még, meg a ti blogotok is.
  Sok dolog önszorgalomból, szenvedélyből, hitből stb.
  Értem én a hitbéli vitákat, de szerintem nincs olyan, hogy nem megyek be a Spílerbe, mert Vajnáé a tévé.

  • nordsee

   János egy olyan skizo Narkisszosz, aki fél belenézni a tükörbe.

   Legyen is bármily jó fodballíró.

  • balint0806

   De most akkor Te végigolvastad a komenteket? Én úgy láttam, hogy senki nem bántotta, csak mondták hogy nem érdekli őket. Erre besértődött és elkezdett hőbörögni.
   Ne haragudj, de erről az írtó sok munkáról az jut eszembe, amikor a faluhelyen egész nap trágyát hordtam. Nagyon nehéz meló volt és büdös is. De ott kb. senkit sem érdekelt, hogy én ott megszakadtam, mert nem volt téma…

   • stanley

    Janekot, aki nem szokta meg, az már nem is fogja, csak mindig felette sikerült ítélkezni. Annak ellenére, hogy meg kellene nézni mit rakott már le az asztalra. A trágyahordást nem látta senki, maximum a környezeted, az ő hozzáadott értékét viszont már szerintem évek óta lehet látni, nekem legalábbis ez a véleményem.

    • Mel

     En nem ismertem, ugy neztem annak, aminek, eloelet nelkul, sajat megnyilatkozasa jogan.

    • balint0806

     De azért ugye az megvan, hogy itt a fonaton kb. annyian olvasták előtte, ahányan látták az én melómat… (fentartom a tévedés jogát :))

     • comebackXabi

      Tevedesrol szo sincs! :) A te melod legalabb az allatok lattak :)

    • macca8

     félreérted a helyzetet. én több kommentben ismertem el őt, szakmai teljesítményét (a tévésről nem tudok nyilatkozni, mert nem nézek tévét, nincs is, szóval passz). ami nem tetszik, az a teljesen egydimenziós látásmód, hogy bizonyos kérdések láthatóan létező apsektusairól egyszerűen nem akar tudomást venni, és aki ezeket szóba hozza, azon megsértődik vagy elküldi a vérbe. ez a hozzáállás, stílus nincs rendben

   • nem ez történt. de túl van tárgyalva, sajnos egészen más dolgok miatt elképesztően labilis vagyok érzelmileg, és bíztam benne, hogy legalább ma nem kell elolvasnom, hogy hányféleképpen vagyok alkalmatlan, fos, képernyőképtelen, arrogáns, vajnabérenc, morálisan vállalhatalan, kéretlenül reklámozó faszkalap. el kellett, a sokadik után kibuktam, ez van, elnézést kérek attól, akit megbántottam, de ez is én vagyok, vállalom. sokakkal ellentétben én ezt névvel, arccal, szívvel csinálom, nem a megúszásra játszva, és igen, emiatt a nyakamba zúduló, kurva sokszor igaztalan és érdemtelen szart is intenzívebben élem meg, mint sokan mások. ez van.

    • Mel

     Evvan, feldobtad a fososvödröt, alaalltal.

     • Ha így van, az a helyet is minősíti. Bocs.

     • Mel

      Te jottel ide, te dobtad fel, te alltal ala. En nem ismertelek, nem tudtam, hogy ki vagy, mivel foglalkozol, bennem nem volt eloitelet. Egy olyat kepviselsz (Spiler/Vajna), amivel nem tudok azonosulni, es ennek adtam hangot.

     • önmagamat képviselem, mindenütt. és egyetlen sejtem sem tud azonosulni azzal, ami vagy, sőt, viszolygok az ilyesfajta gondolkodástól, stílustól, mindentől, amit árasztasz magadból. én egy interjút hoztam ide, ami a tévés szakmáról szól, semmi másról. te forgattad ki, te csináltál ebből morális kérdést, és tökmindegy, hogy akarattal-e.

     • Mel

      Persze, hogy moralis kerdes. Nem varom el, hogy megertsd, mert ha eddig nem ertetted, ezutan sem fogod.

     • utálom a hozzád hasonló pöffeszkedő, leereszkedő embereket. zsigerileg kiráz tőletek a hideg.

     • nordsee

      De te egyébként milimétrre ugyanebben a stílben nyomod, azt vágod?

     • igen. mint mondtam már valahol, simán felveszem a kesztyűt, akármilyen stílusban dobják is elém. nem szeretek adós maradni.

     • nordsee

      De általában is.

     • Ez nem igaz.

     • nordsee

      Bocsánat, az általában alatt a másállapotodat értem.
      Amúgy, tudod, hogy bírom amiket írsz (meg azt is ahogyan) az alapjárati frekvenciádon.

     • Mel
     • Angelous

      Te betettél ide egy Spílert érintő témát, amire én azt írtam, hogy szvsz nem lehet a Spílerről a politika érintése nélkül érdemben beszélgetni. Erre te azt írtad, hogy kellő intelligenciával lehet (más szóval lehülyéztél). Az én nézőpontomból ez így néz ki. Kikérhetném magamnak, de nem teszem. Lehet, hogy azért veszed ennyire a szívedre, mert legbelül érzed, hogy milyen csatornahálózatnak asszisztálsz. (eddig nem tudtam, hogy meg szoktál jelenni a Spílernél, mert nem nézem)

     • Luisgarcia

      még a további nagy minősítgetések előtt kérdezném, hogy az előbbi drámai elköszönésed akkor most így tárgytalan-e, valamint várhatunk-e hosszabb írásokat az érzelmi labilitás témakörében, mert ha igen, még maradok kicsit.

     • veled egyszer szívesen leülnék sörözni, így amíg ez nem jön el, addig maradok.

     • Luisgarcia

      figyelj, én egyszer már leírtam neked tök korrekten az álláspontomat, annyit kaptam vissza hogy menjek a picsába. láttam más kommentjeidet, tudom nagyjából hogy hova lehet téged belőni így a spíler-hátországhoz való tartozás tekintetében. nem véletlenül mondtam hogy a személyedet, és hethéssyt szerintem ez az egész téma nem érinti különösebben, itt maga a spíler tv egy olyan jelenség, amit nem szeretnék elfogadni, és visszataszítónak tartom. De ennyi. Ahogy korábban is írtam, mindenkinek lelke rajta, hogy hol és mit dolgozik. Ennek nagy elítélését amúgy én is álságosnak tartom, sok embert láttam már aki szimplán a megélhetése miatt kénytelen volt elég komoly kompromisszumokat kötni ilyen téren.

      stanley kommentjeire is reagálva kicsit: itt veled nem mint Kele Jánossal volt probléma, hanem azzal, hogy idejött egy csóka, belekötött mindenkibe így nagy általánosságban akibe lehetett, majd megsértődött, elköszönt, visszajött, sajnáltatja magát, újra dráma van, faszom, unalmas ez már.

     • egyetértek.

     • comebackXabi

      parádés! :)))))

    • balint0806

     Figyu itt ilyennel felesleges jönnöd. Mi egy Szpartak elleni 1-1-et próbálunk feldolgozni éppen… :)

     • ja, értem, ez meg felesleges. szerintem hagyjuk békén egymás köreit, engem az ilyesfajta hozzászólások egészen fel tudnak bőszíteni, és csak mélyebbre lapátolom magam a szarban. mint éppen ma is, egészen elképesztett az a fajta zsigeri rosszindulat és lenéző ítélkezés, amit sokan (ok, nem mindenki), de még Macca is, előadott. ezt nem fogom megszokni és nem fogom elfogadni soha, szóval inkább igyekszem elkerülni a helyeket, ahol ez szembejöhet.

     • balint0806

      Rendben. Megígérem, hogy semmi rosszat sem fogok kommentelni a brittaniára.

     • liverbörd (cluster headache)

      mi az a britannia?

     • látom, átjött a lényeg. amúgy bármit kommentelhetsz, admin sem vagyok ott, szóval nincs hatások a hozzászólásokra

     • balint0806

      Kedves felebarátom, erre a komentedre hogy “szerintem hagyjuk békén egymás köreit,” írtam azt, hogy “Megígérem, hogy semmi rosszat sem fogok komentelni a britanniára.”. Magyarán én békén foglak hagyni téged. Ezzel együtt reménykedem hasonlóban Te oldaladról is.
      A legjobbakat…

     • Oneil7

      sehol sem volt “zsigeri rosszindulat és lenéző ítélkezés”, amíg el nem kezdted a sárdobálást. utána meg mosod a kezeidet?

     • ööö, izé, azon buktam ki kezdésnek, hogy Macca kijelentette: ez gyomor kérdése. ez bizony zsigeri rosszindulat és lenéző ítélkezés, hiszen aki nem osztja Macca nézeteit, annak ugyebár nincs gyomra, vagy épp ellenkezőleg, van, mert képes elviselni a mocskot is, hogy feladja a morális értékrendjét. az ilyet kurvára nem bírom, még értelmes emberektől sem, sorry.

     • Oneil7

      de Macca kijelentése sem ellened irányult. azért, mert van egy véleménye egy “termékről”, még nem feletted ítélkezett. annyit mondott, hogy pl. gyomor kérdése, hogy lehet-e beszélgetni a spílerről anélkül, hogy közben az ember tudja, honnan jön. ha valakinek erős meggyőződése van valamiről, és aszerint ítélkezik, az nem személyeskedés.

     • lehet, hogy nem ellenem irányult, de számomra kifejezetten sértő volt, sajnálom. a többi már ennek a következménye.

     • Oneil7

      amit te generáltál, és ezáltal feljogosítva érezted magad ahhoz, hogy egy egész közösséget leáltalánosítva sértegess. grat.

     • nem hiszem, hogy bármit generáltam volna. egy médiaszakmai interjút hoztam, a PL kapcsán. elnézést érte, nem tudtam, amúgy hogy itt a Spíler vörös posztó, főleg, mert két napja nagyon kulturáltan beszélgettem itt a csatornáról valakivel.

     • Oneil7

      te komolyan csak azt látod, amit látni akarsz… értsd már meg hogy nem az interjú (és ezáltal a munkád) ami itt a célkeresztben van – bár te folyamatosan úgy értelmezed, hogy mégis -, hanem az a fajta öntömjénező, beszűkült és infantilis látásmód általi vita, amit te kezdtél.

     • itt a félreértés alapja: szerintem az a beszűkült tudatú és infantilis, aki amint kimondjuk a Spíler TV nevét, azonnal ugyanarra az egyetlen dologra asszociál, és ez alapján ítél meg mindent és mindenkit. aligha ma fogjuk ezt feloldani, az ellentét ugyani közöttünk szakadéknyi.

     • Oneil7

      a Spíler egyetlen bűne, hogy a TV2 csoportra (élén a kedves Andy-vel) lehet asszociálni a neve hallatán. és a TV2 pontosan azt testesíti meg itt Magyarországon, ami számomra, és sok más ember számára is ellenszenves: kormánypropaganda, népbutítás, könyörtelen hatalmi eszköz. ez egy európai, demokratikus országban elfogadhatatlan. de ez egy nézőpont, mint ahogy az is, hogy valakinek tetszik-e Jennifer Lawrence, vagy sem. innentől fogva az egész hőbörgésed teljesen értelmetlen, mert mint ahogy más véleményeken, ezen is felül kell tudni emelkedni, és nem személyeskedést belelátni.

     • Oké, ha valaki ezt ennél komplexebben nem hajlandó vizsgálni, az is egy helyzet. Sajnálatos helyzet, de ez van.

     • Oneil7

      de baszki, ha az én munkaadómat szidják, akkor én is anyázzak le egy egész falunyi embert, ahonnan az illető jött?

     • Nem, itt konkrétan az került elő, hogy gyomor kérdése, ki vállal közösséget és ki nem. Meg hogy megalkuvás. Ezen baszom magam, semmi máson.

     • Oneil7

      ilyenkor eszembe jut amikor a hisztériázó kisgyerekeket leöntik egy pohár hideg vízzel, hogy kizökkenjenek a hisztirohamból… nálad lehet már ez sem működne. este verjél be pár sört, legalább jobban alszol majd :)

     • Értem. Szanalom.

     • Oneil7

      attól még nem leszel felsőbbrendű, mert nem vagy képes észérveket felsorakoztatni, és inkább személyeskedsz. nekem ettől nem lesz rosszabb, nálad viszont továbbra is megmarad a keserű szájíz…

     • balint0806

      le a kalappal a kitartásod előtt… :)

     • Oneil7

      nem kitartás… :D

      https://uploads.disquscdn.com/images/951de3c347ff26d896ce44723d3dfbeadbe92fe8024376f8030449de1f747423.jpg

      (mondjuk én gépész vagyok, de a poén szempontjából lényegtelen.)

     • balint0806

      De nem a politika “az egyetlen műve”. Én pl. nézem néha és tényleg gyenge a közvetítés. Kivéve NHL éjszaka… :)

     • liverbörd (cluster headache)

      a “gyomor kérdése” nem zsigeri ítélkezés. valakit nem érdekel hogy gáztámadás volt szíriában a kormányerők által, valaki meg sír az áldozatokért. vakit érdekel hogy mi lesz az országgal, valakit meg nem érdekel. nem kötelező, de ez gyomor kérdése.

      kedves jános, akkor azt kérdezném: neked mikor érné el az ingerküszöbödet a jelenlegi vezetés működése? mikor mondanád azt a vajna tv-nek, hogy bocs, nem dolgozom nálatok tovább, mert a tulajdonosotok olyan politikai játszmának része, amit már nem bír el a gyomrom, nem tetszik.

     • azt hiszem, hogy ez az én magánügyem. de bármikor is jön el ez, addig sincsen senkinek joga fölöttem leereszkedően pálcát törni. szerintem.

     • pafc

      “utálom a hozzád hasonló pöffeszkedő, leereszkedő embereket. zsigerileg kiráz tőletek a hideg.”

    • ekiyeki

     Csak egy ötlet, fenntartva a tévedés jogát: mi lenne, ha nem élnél meg mindent személyes támadásként? Könnyebb lehetne Neked is, komolyan!
     (Mondom úgy, hogy nyilván nem tudom a hátteret, de akkor is aggasztó maga a jelenség számomra.)

     • nordsee

      Nem tudja, nem is akarja, ég alatta egy máglya, és minden forgácsot direkt összeszed, hogy táplálja az önemésztő tüzet

     • ember, Macca, a ti adminotok, egy ember, akivel elméletileg kellene, hogy legyen bennünk egy csomó közös dolog, azt írja, hogy GYOMOR KÉRDÉSE, hogy ki érzi ezt vállalhatónak. szerinted ez oké? ez a Fonat álláspontja is? és írja ezt egy thread alatt, ami rólam (is) szól, szóval hagyjuk ezt a ne vegyem magamra dolgot, mert kurvára álságos. szerintem. bocs.

     • ekiyeki

      Most görgettem le, és pont ezt a gyomor dolgot nem találom…

     • passz, de ott volt, láttam, olvastam. ha azóta törölte/módosította, az csak még gázabb.

     • nem hinném, hogy Macca megfutamodna és nem vállalná amit írt. Ha nincs ott amiről te beszélsz, akkor lehet te kamuzol. Vagy már olyan dolgokat is belelátsz amik nincsenek is.

     • LOL, nem fogom bizonygatni. ott volt, láttam, olvastam, ott szakadt át egy gát.

     • Luisgarcia

      érdekes, mert most Puerto Ricóban is gátszakadás a téma, lehet macca ott is kommentel

     • macca8

      ott van most is

     • Sestertius

      és te nem töröltél, módosítottál kommentet soha?

     • macca8

      nem töröltem, ott van most is.

     • macca8

      Angelous mc_deere • 5 órája
      Az a baj, hogy a Spílerről nem lehet komolyabban politikamentesen beszélni, ismerve a csoport hátterét.
      Mindezektől függetlenül: kapják be.
      1
      •Válasz•Megosztás ›

      Profilkép
      mc_deere Angelous • 4 órája
      De, lehet. Intelligencia kell hozzá, semmi más.

      •Válasz•Megosztás ›
      Profilkép
      macca8 Moderállat! mc_deere • 4 órája
      nem. gyomor. és társadalmi felelőtlenség. megalkuvás. és sorolhatnám még

     • nordsee

      Bocsánat a személyesért, de nem egyedi eset ez a mai, aki látott már NST-n, britannián ámokot futni, az tudhatja. Szerintem hosszútávon az egészségednek is árt, és ez nem vicc vagy bagatell.

     • liverbörd (cluster headache)

      álságos??? bakker ez nem álságos, értsd már meg. vagyunk akiknek tényleg nem lenne gyomra megjelenni a spiler/echo/tv2…stb médiánál, bármekkora összeget/nyilvánosságot is kapnánk. miért ennyire hiheteTlen neked, hogy vannak ilyen emberek?

     • vannak ilyen emberek. de ezek az emberek ne merjenek ítélkezni felettem. hiába hiszik, hogy van morális alapjuk, valójában nem, nekik sincs. és simán kikérhetem magamnak a morális kioktatást. mint ahogyan azt is, hogy te ismeretlenül próbálod megszakérteni, mi fontos nekem, és mi nem, követem-e a közéletet, vagy sem.

     • RQ17

      Figyu, az internet elég kemény, a pozitív feedbackek max potyognak, a híg fos meg ömlik. Ezt nem érdemes felvenni érdemben, ha sokáig akarsz élni. Nézd meg a Black Mirror sorozat 2-es évadának záróepizódját, elég jól leírja amire gondolok, és amit nordsee is leírt. Szervezzetek közönségtalálkozókat, azok ennél sokkal jobbak, és valószínűleg Mel sem jön el majd németből, főleg ha szöveges a meghívó.

     • Dési Áron

      na ide akartam írni, amit máshova írtam véletlenül. Szal azt kérdezted a Hethéssytől, hogy nem zavarja-e hogy azért mert az ő csatornájuk eistandolta a pl-t ezért sokan utálják, mert (többek közt) az ő arcával azonosítják a csatornát. Ugyanez rólad is elmondható.

     • azt hiszemm a válasz velem kapcsolatban egyértelmű a kérdésre

     • stanley

      Ez olyan, hogy pl. ő is elmondta, mármint a Hete, hogy effektíve módosított a pályáján ahhoz, hogy alkalmazkodjon egy adott helyzethez, mert abban a helyzetben azt érezte, hogy már nem lesz esélye soha PL-t közvetíteni.

     • macca8

      akkor próbáljunk meg lehiggadni: te azt írtad, intelligencia kérdése, h valaki el tudja-e választani a csatornát és az ott végzett munkát. én erre próbáltam reagálni, h nem, nem pusztán intelligencia kérdése ez az egész, ne egyszerűsítsük le erre. és pont annyira bántó, mint ahogy a te intelligenciázós kommented volt az.
      az én álláspontom amúgy, még itt a fonaton is, kisebbségi szokott lenni, elég sokszor.
      és nem mellesleg, számos kommentemben itt, ebben a threadben (igen, még az általad zokon vett példálózósban is) pont arról beszélek, hogy ez mennyire nehéz kérdés, h mindenki maga adja meg rá a válaszokat. végig normális hangnemben téve ezt, még ha kétségtelenül egy nehéz, súlyos kérdésről van is szó.
      a műsorról nem tud véleményem lenni. hat éve nincs tévém, se a digit nem néztem, se a spílert. téged és a britanniát nagyon jónak tartom, örülök, h létezik, és csináljátok.
      amivel nem vagyok kibékülve, az a hozzáállás, a stílus, amit néha képviselsz

  • Sestertius

   “Értem én a hitbéli vitákat, de szerintem nincs olyan, hogy nem megyek be a Spílerbe, mert Vajnáé a tévé.”

   De, lehet /talán van / illetve kéne lennie..
   Nem azzal van a baj, hogy Vajnáé.. azzal van a baj, hogy ő hogyan, és miből szerezte, és milyen propagandát nyom rajta.. a mi pénzünkön… magyarul a tőlünk lopott pénzből vesznek egy tölcsért, amivel lenyomhatják a saját véleményüket a torkunkon
   Ha valaki önszorgalomból blogot ír, tartalmat hoz létre, az megsüvegelendő, főleg ha ezzel javító, nevelő célja van, színvonalat szeretne emelni…ha pénzt kap/kér érte szíve joga, és piaci alapon megérdemli, mert igény van rá.. DE amint ezt a tartalmat a társadalomtól lopott pénzen épített létrát mászva készíti, akkor már baj van, és ha valaki ezt szóvá teszi akkor fogadja el….. a közszereplő definíciójával nem vagyok tisztában, de ha jól tudom létezik egy olyan irányelv, hogy ők több kritikát kell, hogy elfogadjanak..

   • stanley

    Ha így gondolod, szíved joga, viszont úgy látszik néha úgy csapódnak le rajta dolgok, mintha minden bűnért ő felelne.

    • Dési Áron

     ezt a szerepet ő vette itt a nyakába. senki se mondta ezt ki explicit

     • stanley

      Egyébként szomorúan látom, hogy megint arról van szó, hogy: János.
      Nem arról, hogy van egy minőség, amire mellette még sok más projekt törekszik.
      Mi is durcizhatnánk, hogy senkitől nem kapunk pénzt a Leshatárra, de a piac így működik.

     • De. Többek között az egyik admin is.

     • Dési Áron

      én ezt nem láttam, ha ígyvan, akkor az tényleg nem helyes. de az biztos, hogy itt a többség nem téged becsmérelt, hanem a spílerről írt véleményt, amit te neked címzettnek vettél

    • Sestertius

     nem, a globális felmelegedésért például nem tartom felelősnek, mert nem egy olyan cégnél dolgozik akik mondjuk az üvegházhatás fokozódásának kialakulásáért felelős anyagokat nagy mennyiségben juttat a légkörbe…….
     ellenben, ha valaki egy olyan csatornának dolgozik aki…………………………..

    • liverbörd (cluster headache)

     szerintem senki nem hangsúlyozta itt hogy a személyével van bajunk, hanem csatornával, ahol megjelenik. sokunk semmi pénzért nem csinálná ezt ott, akármekkora szerelmünk is lenne a PL. ennyi. ő valószínűleg tudatlanul csinálja ott, nem érdekli a közélet, az ország jövője, valaki meg tudatosabb és figyelembe veszi ezeket a dolgokat. mások vagyunk.

     • és már megint ott tartunk, hogy milyen vagyok, meg mi érdekel. zseniális bagázs, komolyan.

     • stanley

      Szerintem meg olyan téma ez továbbra is, hogy alkalmazkodunk-e bármihez vagy mindent elutasítunk.
      Továbbra is mondom, remélem senki nem dolgozik kormányközeli cégben, szervezetben, köztisztviselőként stb., nem néz TV2-t, nem olvas Origot, meg a CBA-ba se teszi be a lábát. Sőt, hát igazából az OTP is ellenség lehet.

     • Yossuf_84

      Erste?

     • stanley

      Én nem tudom. Én csak azt látom, hogy ahelyett, hogy a minőség kérdéséről beszélgetnénk, Jánosozás megy, hogy milyen szemét, hogy be mer menni hiteles szakértőként a PL-ről beszélgetni. Ez azért elég döbbenetes, valljuk be.

     • Yossuf_84

      Menjünk haza, beszélgessünk ott. :)

     • nordsee

      Te trollkodsz most? Mert nem lehetsz ennyire szemét, hogy támogatod abban a hitében, hogy őt azért bántják, mert János.
      Nem vagy igazi barát. :(

     • stanley

      Feltettem pár kérdést, de azóta is csak az megy, hogy János milyen szemét, hogy bemegy a Vajna tévébe és bármi kerül megosztásra, bármiről, csak ez megy.

     • nordsee

      Itt egy elvi aggály lett feldobva a csatornával szemben. Ezt vette föl mcD, mint egy hátizsákot, most meg nem tudja letenni, de te sem hagyod neki, sőt beleülsz.

     • stanley

      Engem csak érdekelt volna, hogy az itteni közösség miként gondolkodik még a további dolgokról és mennyire vesz azokban részt, csakhogy lássam nektek mennyire vannak erkölcsi aggályaitok. Eddig egy emberről tudtam meg dolgokat. De János felett már itt megy az ítélkezés egy ideje.

     • nordsee

      Júúj, te sem olvastad a kommenteket… ;)
      Addig, amíg be nem dobta a gyeplőt a lovak közé, nem is esett szó a személyéről. De eljött nála az az állapot, amikor törölni szokta magát, valamely blogokból. Láttad már te is ezt az állapotot, gondolom neked sem a kívánatos beszélgetőpartner mintaképe olyankor. De most éppen Spíler meg Vajna van, ez előjön laliga meg faszomtudja milyen, véleményével nem egyező topikok kapcsán is.

     • Nordsee írta le a lényeget. Mel nem néz spílert, attól még lehet jó McD a stúdióban, meg lehet jó a britannia is. (elképesztően apró zárójel, le sem merem írni: igazából nem is nagyon érdekli a többséget, hogy ő adja-e hozzá nevét, v arcát, vagy nem).

      Aztán jött a sértődés, és azóta a mondatok közé elrejtett személyeskedéseken (vagy annak vélt dolgokon) megy a hirig, de h végigolvasni is unalmas.

     • liverbörd (cluster headache)

      én megfelelek a 2. bekezdésednek. de ennyire nem veszi mindenki komolyan.

   • Azt gondolom, hogy ha névvel irnal, ez a lopott pénzes hasonlat komolyabb köröket is megerne.

  • slowmotion80

   már hogyne lenne. azért, mert Te nem tudod elképzelni, attól még simán létezhet.

   tudod, ez olyan, hogy én meg el nem tudom képzelni, hogy egy faszival legyek együtt. akkor nekem most azt kellene mondanom, hogy akkor a homoszexualitás nem is létezik?

  • ekiyeki

   Szerintem nincs szó elítélésről: másoknak más véleménye, világlátása van, amit közzé is tettek. Ugyancsak szerintem: nem durván. Ezen megsértődve elkezdett vagdalkozni. Utána kapott mindenfélét, ez igaz, de még így is voltak olyanok, akik nem szimplán a tükrözés pszichológiai módszerével éltek, hanem próbáltak érvelni. Ugyanazt kapták, mit a többiek, vagy semmit. (Én pl. az utóbbit.) Szeder kicsit kitette, hogy csillapodjon a hangulat – ugyancsak szerintem: jól tette.

   A többit (munka minősége, mennyisége) kb. senki nem vitatta szerintem, a stílus verte ki a biztosítékot. A más véleményekre történő azonnali támadás nem jó…

  • Mel

   Valoszinu fiatalok lehettek, es nem eltetek a hetvenesekben, nyolcvanasokban, amikor ugyanez mar lejatszodott egyszer (allami teve, radio, miazmas). Tobben ateltuk ezt, es most 30 evvel kesobb ugyanaz van, es ez nem tetszik, es nem vallalunk semmilyen azonossagot ezekkel, illetve nem is vagyunk ra kivancsiak. Ez a baj.

   • stanley

    Én csak azt nem értem miként lehet újra és újra ráhúzni Jánosra azt, amihez neki van a legkevesebb köze. És megint róla van szó és nem abban a kontextusban, ami a lényeg, hogy értéket képvisel.
    Egyébként tényleg hihetetlen nagy a szája mindenkinek. Remélem senki nem dolgozik kormányhoz köthető cégnél, szervezetnél, sőt, a közigazgatásban sem.

    • Mel

     En es az asszony egyike vagyunk a jelenlegi vezetoink altal kulfoldre szamuzott 600k+ magyarnak. Es a gyerekeink hallani sem akarnak arrol, hogy hazamenjunk.

     • stanley

      Én csak azt mondom, hogy akik itt éppen beszólogatnak, remélem hasonlóan függetlenek mindentől, sőt, még CBA-ba se járnak és TV2-t se néznek.

     • Mel

      Remeljuk sokan vannak ilyenek

     • stanley

      A CBA éves 500 milliárd körüli bevétele meg a TV2 csomó műsorának csúcsnézettsége nem ezt mutatja.

     • slowmotion80

      valóban. az utóbbi egy kiváló látletet arról, hogy miért tartunk ott, ahol. és ezt most a lehető legkevésbé pozitívan értem.

     • Mel

      Csucsnezettseg? Ne az origot olvasd, az ojjektiv riportok szerint a TV2-t a kutya sem nezi 1-2 musoron kivul.
      A CBA-t nem tudom, faluhelyen lehet csak ok vannak jelen esetleg, ahol nincs teso meg lidli aldi?

     • Chris

      Erden tudtommal nincs CBA. Csak Coop, Tesco, Spar meg Auchan. #nyertunk #idemegnemjutottakel

     • nordsee

      Meg utóbbinak 7 vagy mennyi milliárdos vesztesége.

     • lol

     • RQ17

      És ez egyébként egy nem is kicsi probléma, de nyilván leszarom csak nem értem hogy alapból nem téma akkor miért a Fonaton olvasok róla. Utoljára ez akkor volt téma, amikor először hivatalos lett, és egyébként még nem is volt spílertv, elég komikus volt, na. Most meg be lett doba ide, és ezért téma lett 3 ember körében, és a mi kurva anyánkat.

     • Oneil7

      én nem szólogattam be, de soha nem nézek TV2-t, így is elég agysejtem pusztul el… sőt, RTL-t sem, meg semmi olyan kereskedelmi tartalmat, ami leszoktatna a gondolkodásról. az izgalmas, érdekes, és valós dolgokat feszegető témákat viszont kifejezetten üdvözlöm, legyen az sport, vagy bármi más.

     • stanley

      Akkor vegyél egy Leshatárt! ;)

     • p_berger

      Igen, ez nagyjából így igaz.

     • macca8

      ezt a kettőt szerencsére könnyű betartani

     • Vladimir Kozlov

      Tv 2-t,Spílert nem nézek, viszont Prímában dolgozom, azaz Cba -s vagyok. Remélem nem leszek örökre bannolva 😂

     • macca8

      Nem, dehogy :)

     • Vladimir Kozlov

      Megnyugtató, köszönöm 😉

     • épp elég baj, hogy újpestes vagy :D (ne vedd komolyan)

   • ha továbbgörgetted volna a kibaszott interjút, anélkül, hogy az ilyen és ehhez hasonló életbölcseleteidet megosztod, mivel belátod, hogy a fekete-fehér gondolkodásmódod sokakat sérthet, akkor ez az egész itt lent nem játszódik le, remélem tudod.

    • Mel

     Bele sem olvastam az interjuba. Majd pont a ti irasaitokat fogom elolvasni… (Macca, wink-wink)

     • pontosan tudom, hogy bele sem olvastál, de persze az észt azt osztod, azt nem bírod megállni, nyilván. mondom, viszolygok az ilyen emberektől.

     • Mel

      En nem az interjurol, nem arrol irtam, te, hanem arrol, hogy mi a spiler, es hogy az en szememben mit kepvisel. Miert olvasnek olyanrol, amit megvetek? Ami bunben fogant? Ami lopott penzbol epult? Sajnalom, ha ezt nem erted, ezek szerint en tenyleg nem vagyok eleg intelligens, hogy megertselek.

     • szerintem az intelligens emberek alapelve, hogy amit nem olvasunk el, ahhoz nem szólnak hozzá. de biztosan tévedek, és neked meg jogod van hülyeségeket beszélni, ez kétségtelen.

     • Robbie_Fowler

      Az Mc_deere a személyeskedő nick-ed a cirilbetűs Bognár György meg az ami elutasítja a személyeskedő hsz-eket?

     • nem, az a titokban személyeskedő

    • BoC1

     Olvasgattam ma az egesz sztorit, engem meglep hogy tudsz ennyire leragadni annal a tenynel h van aki nem nezi a spilert mivel nem veszi be a gyomruk. A szabad kapitalizmus vilagaban eldonthetjuk mi felhasznalok mit es honnan vasarolunk nezunk stb. A legjobban az tetszett hogy milyen konnyen fel lehet teged idegesiteni es biza ezt nem tudtad itt kezelni :D irtad h ne szemelyeskedjuk de te szemelyeskedsz es agresszivabb formaban irsz mint amit a szitu megkovetel. hadd dontsuk el mit nezunk es olvasunk anelkul h meggyoznel minket ellenkezojerol.

  • Pedig egyszerű szerintem megérteni azt, hogy vannak akiknek vannak elveik és hűek is maradnak azokhoz. Amit Vajna is csinál arra már szavak sincsenek és Mel-nek igaza van. Ez már volt egyszer.

   A spílerhez meg annyit, hogy ha nem iszonyatosan rossz minőségben adná a meccseket, ehhez hozzáadva a béka feneke alatti “szakkomentárt” akkor talán elgondolkodna az ember. Talán. De itt megint jönnek az elvek, amikhez én hű maradok.

   • balint0806

    Én egyébként sokszor jobb híján nézem is a Spilert. De akkor sem szimpi. Viszont az éjszakai NHL az nagyon jó. Eredeti kommentárral. :)

    • Bócz Zoli

     A Sport tv-n is volt eredeti kommentárral meccs,ráadásul HD-ban.Meg a riporterek is jobbak voltak.

     • Sladin

      Már mint az eredeti kommentár? :D szóljunk már át az amcsiknak, hogy cseréljenek, mert most szarok! :D

     • balint0806

      Így van, azt is néztem. Nálam a Spiler is HD. Amikor nem a magyar személyzet beszél, akkor ok. Bár az NHL még magyarul sem gáz. Legalábbis nem annyira mint a PL.

  • macca8

   szó sincs zsigeri elítélésről. az én kommentemet vette zokon, ami pusztán arra próbált reflektálni, hogy milyen módon vagy alapon lehet elválasztani egy műsor teljesítményét attól, hogy hol jelenik meg. a munkátokat, az övét is, tökre elismerem, király, h csináljátok ezeket. de azt tartom, h nem pusztán intelligencia (sőt, talán nem is elsősorban az) kérdése, h valaki szét tudja-e választani a tevékenységet az annak helyt adó médiumtól. erre a problémára, dilemmára számos példát hoztam, mindenfélét, amiért szintén le lettem ugatva, pedig csak meg akartam értetni, hogy a dilemma/probléma létezik. van. és erről viszont János nem akart tudomásul venni.
   az utolsó mondatodhoz pedig (egyetértve mellel – azért is lehet, mert mindketten elég öregek vagyunk ahhoz, hogy visszaemlékezzünk valamire a 70-es, 80-as évekből): szóval, de, van ilyen, lehet ilyen, még úgy is, hogy maximálisan megértem a dilemmát. és még mel sem, meg én sem akartuk vagy akarjuk nektek megmondani, h mi a helyes, mit csináljatok vagy ne csináljatok. de azt meg fogadjátok el, h vannak olyanok, akik számára más magatartási módok a lehetségesek, vagy tartatnak a maguk számára helyesnek.
   és igen, én a legtöbb ilyen terméktől vagy szolgáltatástól megpróbálom távol tartani magamat, bármennyire is nevetségesnek tűnik ez valaki számára

  • Nem vertük nagy dobra, mert minek, de mi például a Sáling-ügy miatt azért nem költöztünk át taccsról reblogra (ugye az origó alá), pedig már megvolt a felület, gyakorlatilag minden. Szóval de, abszolút van ilyen, hogy nem megyek be a spílerbe, mert Vajnáé a tévé, de ezt itt alattam is sokan kifejtették.

   Hiánycikk a magyar közéletben a szolidaritás, de minden lokális cselekedettel hozzájárulhatunk egy kicsit a kiépüléséért, baromi fontos lenne ennek a megteremtése. Én személy szerint pedig napról napra büszkébb vagyok arra, hogy annak idején talán 4-1-re győzött a belső szavazásunkkor az Origó bojkottja.

   • Angelous

    Ezúttal, és utólag is köszönöm.

   • stanley

    Blogmotort lehet választani, PL közvetítés szakértősködésnél viszont nem.

    • attól függ, nekünk nem volt cél, hogy megkapjuk az origóval járó hírverést magunknak, ha nektek se cél a Spíleres, akkor ti is nyugodtan lemondhattok róla, lenne időtök rendesen a blogra és a Leshatárra

    • Dési Áron

     azért ha az ember nagyon keres alternatívát, akkor talál

   • Sestertius

    Örülök, hogy így gondolkodtok!

  • Sladin

   Tudatos vásárlás.
   Vannak hasonló választások, akár befektetési döntések például különböző
   zöld energia szolgáltatók vs. olajipar, vagy fair trade vs. más.
   Egy szó, mint száz, van olyan, hogy nem megyek be a Spílerbe, hogy nem a CBA-ban vásárolok.
   Lehet jó minőségű az árú, de attól még a pénzemet nem neki szeretném adni, mert “lábbal” szavazok, a pénzemmel szavazok. Mert azok ellen az elvek, erkölcsök, stb. ellen szavazok, amelyeket hozzájuk kötök.

   Az más kérdés, amikor nincs választása az embernek, ezért jó üzlet a város egyetlen boltja, vagy egy közvetítési jog vagyis a (lokális) monopólium.
   De ettől még, ha teheti, ha választhat mást az ember, akkor jó eséllyel fog mást választani, még akkor is, ha egy kicsit kellemetlenebb.

 • tothpapa

  Nagyszerű értékelő Máté, köszi.

  Macca, talán túl sok a 80 év, (amúgy nem), de Te teljesen összezavartál. Irod a tegnapi meccsünkről, h a focink teljesen oké,a futball amit játszunk, az tök rendben van. Azt is írod, h sokszor majd gutát kaptál a látottakon (ziccerek, 100%-os helyzetek elkúrása miatt). És nem tudom kitalálni, a negativumok milyen kategóriába tartoznak. Szerintem a foci egy sport, gólra játszák, az eredményesség a meghatározó. A mi focink kevésbé eredményes (sokszor gyenge a védelmünk, nincs igazi góllövőnk, az igazolást nagyon elkúrtuk.) Adataink szédítőek: 35 kisérlet/12 kapura/10 mellé/13 a madarakhoz/15 kapuközeli labdavesztés – és ennyi kell az 1-1-hez. Egy alja csapat ellen… Nem semmi!!
  Imádom a focit; megnézek minden meccsünket; 20-25 összefoglalót a menő ligákból; olvasok. Sajna azt kell látnom, h keményen túlértékeltük magunkat. Nincs olyan, amivel 100%-ban egyetértenék, s ebben benne van Klopp, Cou, Hendó, stb. Az első helyen persze a nagy kedvenced – Firmino áll. Egek! már mióta nem csinál semmit. Nincs aki megmondja a fiúknak, h ne kapkodják el a dolgot… nem kell egyből/laposan kapura lőni – ez könnyebben védhető…. de a legjobb, ha rúgócselt alkalmazunk, akár kettőt – es amikor már mindenki elfeküdt, bepöcköljük a gólt. Máshol számtalan gól huszról, nálunk Cou az egyetlen, aki érti. Mi a gólvonalig szeretnénk eljutni. A buszok ellen nincs ötletünk….
  de vége, hisz összefirkáltam 4,5 oldalt, amiben volt apai-anyai mindenkiről, sok dicséret is – főleg Maccáról, mert amit Te művelsz, az nem kevés: minden meccsünket nézed/mindent olvasol/éjjel nappal képben vagy/a hozzáállásod fokozhatatlan/rengeteg tapasztalatod van – GRATULA! :::(((de nem olyan jól focizunk))):::DD Béke (nekem nincs időm).

  • liverbörd (cluster headache)

   papa, a témához nem akarsz hozzászólni?

   • balint0806

    Ő rutinosan kikerüli a “taposóaknákat” :)

  • macca8

   azt próbáltam írni, h a játékunk minősége, a támadásépítés, a helyzetkialakítás, a ziccerek száma, a tetszetősség rendben van, csak hiányzik az eredményesség. ami kurva bosszantó, idegesítő, de ne jöjjünk már azzal, h szar a focink, meg köd van, meg effélék.

   • tothpapa

    A focit az eredményesség minősíti, nem lehet őket szétválasztani. Nincs eredménytelen jó foci….

    • balint0806

     Pedig a brazilok sokáig azt játszották… :D
     Ne haragudj papa de én nem értek ezzel egyet. Engem sokkal jobban feldob, ha látom, hogy jobbak vagyunk és csak x a vége, mintha kilátástalan játékkal mondjuk egy jogtalan tizenegyessel nyerünk.

     • tothpapa

      Soha new haragszom senkire…. a pofonok és vélemények különbözők.

    • macca8

     Hogyne lenne. A 82-es brazil válogatott, h csak egy példát mondjak

     • István Várszegi

      Na, őket én is megsirattam… De hát jött Rossi…

     • macca8

      De a cruyff-fele holland válogatott is ilyen volt. Vagy a plotar-kipu-Vincze pilu-csapó fele Tatabánya

 • puzser
  • Sestertius

   ez amúgy kapuskérdés ilyenkor?

   • stanley

    Hát meg védelem, gondolom én.

    • Sestertius

     a védelemnek, ha jól gondolom arra van hatása, hogy mennyi lesz az ellenfél xG-je, nem arra, hogy a “várt” gólokból mennyi megy be, mivel egy magas xG-s helyzet nagy eséllyel gól, de a kicsi xG-s helyzet, ha gól akkor a védő elvileg jól teljesített (rossz helyről jött a lövés) csak a kapus belepkézte
     mivel 13 a várt kapott gólok száma, de 19 a valósan kapott, így elvileg az ellenfél rossz minőségű helyzeteket (jó védőmunka) értékesít..
     ezért gondolom (nem tudom, hogy helyesen e), hogy ez – kis mintán – de kapuskérdést feltételez

   • macca8

    meg csatár

    • Sestertius

     a 21-24 re érted a csatárt? azt még “be tudnám nyelni”, a 19-13 az fájóbb

    • Oneil7

     mondjuk a plusz 3 gól így visszaemlékezve legalább 9-nek tűnik, mmint ami kimaradt. értem én hogy a statisztikából “csak” ennyi jön ki (amit amúgy ha elosztjuk, 3 W lehetne a 3 D helyett), de akkor is rengeteg (több mint 3) ordító nagy helyzetünket nem váltottuk gólra.

     • puzser

      igen ezt én is keveselltem. ebben nincsenek benne az ígéretes megindulások (les) vagy a beadások, amiről lemarad a védő és nem ér bele senki, ezért a statisztikában rossz beadásként jelentkezik.

      ugyanígy nincs benne például az ellenfél ígéretes kontrája sem ( nem volt sok, de ellenünk elég 1 is), mint például a Spartaké tegnap, amihez mi szépen asszisztáltunk… még csak lövés sem lett belőle, mert egy hosszú kifelé passzolt labdából inkább visszafordultak, de ha azt jó szokásu(n)k szerint belövik, akkor egy szót sem szólhatunk. láttunk már ilyen kontrából gólt…

      szóval azért ebből látszik, hogy mennyire nem tudjuk ezeket levédekezni, legalább lelassítani a támadást. nem lett belőle még lövés sem, de a veszély ott volt. csak az ellenfélnek köszönhetjük, hogy nem lett belőle nagyobb baj.

     • Oneil7

      még az Arsenal utáni meccsen olvastam knows-on (az ők beharangjában), hogy mennyire gyorsan váltunk védekezésből támadásba, és milyen halálos fegyver ez. csak hát úgy látszik, ezt fordítva nem tudjuk megtenni.

     • puzser

      igen-igen, pontosan. akasztják a hóhért. vagy nem észleljük a veszélyt ami baj, vagy figyelmen kívül hagyjuk ami még nagyobb.

      de Carra is kiemelte a Leicester ellen, hogy mi a fő erényük, mire kell figyelni. már a 4. percben jöttek el a kontrából, mert senki sem biztosított..

      általánosságban nagyon könnyen felgyorsítják ellenünk a már természeténél fogva is gyors kontrát. sokszor van, hogy valaki végre észreveszi, odafut te vagy nem csinálja meg a tackle-t vagy egy passzal, lefordulással kijátsszák, így ő már “out of the game”, 1-el kevesebben vagyunk hátul és jön a gyorsabb kontra

   • puzser

    nem hiszem, hogy egy az egyben ezt rájuk lehetne húzni. sőt akkor lehetne az ő hibájuk, ha szinte semmi “alapja” (xG) nem lenne az ellenfél góljainak de mégis jönnének… ez csapatszintű védekezés, pontosabban annak hiánya. az átlag kapott xG 1,18, ami nagyon sok. tehát teljesen jogos az az elképzelés, hogy minden meccsen kapunk gólt, ez a kiinduló pont. ennek fényében kell újragondolni az outscore-t….

    és erre az “alap” 1,18-ra jön rá a mi szerencsétlenkedésünk, amiből hirtelen átlag 1,72 rendes, valódi gól lesz…
    tehát egy alap rossz mutatójú védekezést sikerül még rosszabbá tenné a gyakorlatban, ráadásul nem is kicsivel. 0,54 gól a különbség, vagyis minden második meccsen ajándékozunk egy gólt az ellenfélnek a semmiből.

    ehhez jön még hozzá az alul teljesítő támadósor és máris kész a tuti recept az ilyen idegesítő meccsekhez, mint amilyen ez is volt, vagy sok másik a szezonban.

  • Tompy

   Mondjuk a meccsenkénti átlag 1,18 kapott xG is sok, tehát attól, hogy a valóságnál jobb a kép, még mindig azt mutatja, hogy a védekezés hagy kívánnivalót maga után…

   • macca8

    máté posztja pont arról szólt, h ez nagyjából a kloppi dortmund átlaga

  • Sladin

   A második leicesteri meccsnél, hogy sikerült az xG-t elbukni? Ennyit ittam volna azóta, de nem emlékszek ekkora Lei fölényre és ordító kimaradt helyzetekre.

 • Fowler_

  Akkor most nyitok egy sört és megvárom Endit hátha ő is megjelenik kommentelni:)

  • BoC1

   Nagyon megerte szettrolkodni a mai napot spileres kolleganknak :D

 • Sestertius

  a disqus megőrzi a törölt kommenteket? :)

 • Kriccs

  Bannoljátok a francba, ez a fenyegetőzés már a legalja, csak magának árt.

 • balint0806

  Lassan úgy érzem, hogy Jánost meg kellene hívni egy-egy sz***bb meccsünk után vendég posztolni, mert olyannyira sikeresen elterelte az enyhén mélabús gondolataimat a tegnapi meccsről, hogy csak na.
  Szintén felmerült bennem, hogy csapatépítő tréningeket is tarthatna, mert ennyire összekovácsolódni ezt az egyébként egészségesen sokszínű közösséget ritkán láttam. Viva János! :)

  • nordsee

   Kikérem magamnak!

   • macca8

    mi mindannyian egyéniségek vagyunk!

    • nordsee

     • macca8

      azta :O lenyúlta a montyt? :D:D

     • nordsee

      a monty őtet ;)

     • nordsee

      Annyira viszolyogsz, hogy meg se nézed?

     • macca8

      De, csak előbb kommenteltem, csak aztán néztem meg
      Parádés :)

   • balint0806

    Jó, a tiéd lehet… :D

  • Oneil7

   nekem az utolsó jelenlegi munkahelyemen töltött teljes értékű napomat sikerült neki köszönhetően gyorsan letudni, úgyhogy hálás vagyok érte.. :D

 • 42 (Jürgen Hasselklopp)

  Engem nem zavar ez a vita, de lécci máskor akkor robbantsátok már ki, mikor nem két meccsünk van egy héten. Kurva nehéz így mindent elolvasni. :(

  • bakfi

   háát sztem nem mi robbantottuk ki, de sokkal fontosabb, hogy nem kéne a “vasútszakmai” kérdéseket itt tárgyalni. az a csávó jó belerángatott bennünket végül is elérte a célját… remélem vége, és nem lesz újabb vasútszakmai fórum

   • 42 (Jürgen Hasselklopp)

    Már nem is tudom mikor vettek engem komolyan utoljára. Neked se szabadna. :D

  • Tompy

   Még nekünk mezei szurkolóknak is szoknunk kell a heti két meccses terhelést. :-)

 • Szebasztián Albert

  Annyiban vitatkoznék h alapértelmezésben az 1 ponttal egyáltalán nem lehetünk elégedettek, ha az a célunk h visszatérjünk európa elitjébe az ilyen meccseket nyerni kell és csak a győzelem elfogadható. Nem akarok vészmadár lenni, de ez a nyár kulcsfontosságú volt a jövőre nézve, és elbuktunk. Ezzel a kerettel borítékolható h nem lesz meg a 4. hely úgy h mellette Bl-ben szerepel a csapat, de ezt sajnos Kloppéknak is érezniük kellett volna. Ha pedig nem lesz meg a 4. hely azzal 2-3 évet elveszítünk a megtervezett fejlődési görbében, visszavetheti a klub megítélését és a top kategóriás játékosokról megint lemondhatunk (Vvd már nem is akarna idejönni inkább elmegy a city-be, Cout nem lehet megtartani és a pótlása is nehézkes lesz BL nélkül), rosszabb esetben Klopp is elköszön. Mindenki azt mondja h inkonzisztens csapat vagyunk, ami sajnos nem igaz, mivel konzisztensen rossz a helyzet kihasználásunk és a védelmünk az angol 2. oszályban sem állná meg a helyét. Nem csak az egyénekkel van a gond, alapvető védelmi hibákat vétünk ami mind Klopp és a stábja rovására írható. Nincs minőségi cserénk, minőség alatt pedig game changer játékosra gondolok. Őszintén ki látja a szeme előtt h 0-0-ás eredménynél behozunk egy Milnert,Wijnaldumot,Oxot,Stut és bebassza a győztes gólt vagy akármit is tud változtatni a játék képén mert én nem. Ezek jó munkás emberek de ilyenből millió van a PL-ben. Még mindig 4 embertől függ a csapat játéka és ha nélkülük kell felállnunk (lásd Ligakupa) 0 elképzelés van a csapat játékában. Nem látok reális esélyt rá h ilyen védelemmel és helyzetkihasználással bármi esélyünk is lenne megelőzni a Tottenhamet, de még az Arsenal is kérdéses h nekik csak a PL maradt. City-t,Mu-t Chelsea-t szóba sem hozom. Szóval szomorú jövőkép ez ,de sajnos erősen ebbe az irányba haladunk és drasztikus dolgoknak kell történnie ,h ez ne teljesüljön be.

  • macca8

   Ebben a kommentben annyi tárgyi tévedés és önellentmondás van, h inkább hagyom is

   • RQ17

    legalább azt beszéljük meg mennyi van, én 12-t számoltam

    • Szebasztián Albert

     Mutassatok egyet kérlek.

     • 1.

     • macca8

      Pl a konzisztens helyzetkihasznalasi probléma. Ha nem Máté tegnapi beharangjaban lett volna erről pár bekezdés, akkor nem is biztos, h szóvá tennem, de így meg fájdalmasabb

     • RQ17

      Studge mikor es milyen skalan lett jomunkasember?

     • Szebasztián Albert

      Studge azóta lett jó munkásember mióta elvesztette az önbizalmát és úgy játszik mintha Carroll szintű képességei lennének és leírtam egy fogalmat h “game changer” studge ha beáll nem fogja megváltoztatni a játék képét, nem veszi hátára a csapatot, nem fog új impulzusokat adni, megáll a 11-es pont környékén és várja hátha eljut hozzá a labda

     • macca8

      Hat tegnap sem ezt csinalta, és a leszter ellen sem, és bizony új impulzusokat adott a csapatnak. A leszter ellen gólpasszt is adott, mélységből indulva.

    • macca8

     Nem akarom újra elolvasni, elhiszem neked. Amúgy személyes kedvencem a 4 játékostól függünk, szorosan utána a studge mint jómunkásember kovetkezik

     • Nem az én alteregóm, eskü! :-D

  • Sladin

   Én látom! ;-)
   + adjuk még hozzájuk Lallana-t, mert ő egyelőre rehabon van, de talán egyszer visszatérhet. Sőt én bízok Solanke-ban és felkészül Woodburn is.

   Drasztikus, mármint vezetőedző csere? Játékosokat most nem lehet igazolni… Ha jól emlékszem, de javítsatok ki, ha tévedek, eddig 2 azaz kettő meccsen vesztettünk a szezonban. Volt néhány döntetlen, amik sokba fognak nekünk még fájni, de csak kétszer kaptunk ki, mind a kétszer idegenben, a City-től, akitől kilehet, pláne 10 emberrel. És a Leicestertől a ligakupában, amit meg mindenki telibe szar. Most komolyan, ennyire rossz a helyzet?

   • Szebasztián Albert

    Az 5-0 után megtört valami, nem látni jó kedvet a csapatnál. Elvesztették az önbizalmukat a srácok, mintha nem hinnék el h tudnak meccset nyerni és mintha azt is már a meccs előtt fejben elkönyvelnék h nem tudjuk lehozni a meccset kapott gól nélkül és hátul hibázni fogunk. A másik lehetőség h a Coutinho-Klopp ellentét rányomta a bélyegét az egész csapat hangulatára és ezért ez a halálhangulat. Idén még nem láttam h Klopp ölelgetné a srácokat meccs után, nem olyan már a játékos-edző viszony mint kezdetekben.

 • Welsh Xavi

  Én még nagyjából csak a félénél járok a történetnek, párhuzamosan közbe nézem egy másik lapon az újakat, de annyi észrevételem van @kelejnos:disqus-hez, mint közszereplő ennyire ne legyél amatőr, nem kéne leállni veszekedni online politikai témában. A másik, szabad szájúnak hirdeted magad Fb-n, nem is rosszak a tartalmaid, de ez amit itt leműveltél, megmutatta, hogy ugyanolyan habzó szájú kommentelő vagy, mint bárki más, jöhetsz akármilyen indokkal. Egy aprócska kis tanács, mindig lesznek, akik trollkodnak veled, utálni fognak, különböző dolgok miatt, de remélem nem voltál annyira naiv, hogy erre nem gondoltál, amikor aláírtad a szerződésed, és szakkommentátornak álltál, mert most már nem bazmegolhatsz mc_deere-ként kedved szerint akárhol/akármilyen témában, mert azzal a gondosan dolgozó Kele János imidzsét -is- haza vágod, amit Fb-n próbálsz építeni. Ja és a tanács még egyszer egyben, neked nem célszerű leállni neten, ilyen vitákba belefolyni, online mindenki habzó szájjal megy egymásnak, ez van, csak van egy kis különbség téged be lehet azonosítani + hetente szerepelsz őket viszont nem. Tény, nem szép, hogy az itteni mod azt írja neked, hogy gyomor kell ott melózni, de ha egy kicsit ismernéd maccat és a politikai hülyeségeit, simán elengedted volna.

  • macca8

   Hm, érdekes. Nem hiszem, h bárki is habzó szájjal esett volna itt neki

   • macca8

    Ja, és az eredeti komment, amiben az interjút betette, azt írta, h a balszerencsés x miatt felgyülemlett gőzt ott kiereszthetjuk

  • totumfactum

   Én csak azt nem tudom, hogy ez egy politikai vitaklub, vagy egy liverpool szurkolói fórum. Én az olvasottak alapján elszomorodtam egyrészt azért, mert azért egy itteni MOD sem engedheti meg magának azt a hangnemet, amit esetlegesen egy olyan komment vált ki, ami hozzáteszem, szintén nem idevaló. Ha valami igazán tudja csökkenteni egy egyébként unikális, és kivételesen jó SZURKOLÓI blog szinvonalát az az, hogy azok akiknek normális mederben kellene tartania a fóruméletet, beszállnak egy adok-kapokba, olyan stílussal, ami azért enyhén szólva kivülállóként olvasva is sértő. Kérdem ln, hogy ezek alapján, hogy milyen alappal fogja moderátori tevékenységét ellátni, ha önkontrollt – legalábbis a véleményem szerint – nem alkalmazott. MIndegy is. Ezen az sem változtat, hogy a kiváltó ok önmagában arra is méltó volt, hogy a ban rezervátumba kerüljön.

   Mindenesetre rossz volt olvasni hogy vevők voltunk egy ámokfutásra. Még egy ilyen frusztráló meccs után is, mint amilyen a tegnapi volt. Persze ez a saját véleményem, de remélem hogy minden fél részéről kisklás volt a dolog, amit egy szimpla mezei bocsánatkéréssel, vagy hülyeségek és bicskanyitogató indító kommentek ( ok) öncélúan, vagy reklámcélúan felesleges irogatásának mellőzésével megoldható.

   Btw. Nincs egyébként a Fonatnak valami fórum szabályzata, mely eligazítást nyújt a fórumon elfogadható stílusról?

   • macca8

    de mit mondtam én, ami sértő lett volna? mi volt a baj hangnememmel? nem értem. végig tök higgadt voltam, normális hangnemben írtam.
    btw, van

   • balint0806

    Ne haragudj de ezzel nem értek egyett. Behozott egy Spileres cikket, amit van aki elolvasott és van aki zsigerből elutasított, mert ki nem állhatja a Spilert, a remélhetőleg mindenki által ismert körülmények miatt. De ezek mind őszinte és egyáltalán nem minősíthetetlen vélemények voltak. Erre a János teljesen kibukott és teljesen logikátlanul és sajnos sokszor minősíthetetlen hangnemben kezdett válaszolgatni. A többség még ezt is viszonylag higgadtan és sokszor fanyar humorral kezelte. Nekem őszintén kicsit olyan “szarjunk a termeszvárba” feelingem volt. Ha János rendszeres fórumozó lenne itt, akkor tudná, hogy a többség (mint afféle fiatal(os) értelmiségi) nem szívleli a Spilert és a tulajdonosi kört. Én sem, de mondjuk én pl. szoktam nézni rajta meccseket, a politikai hirdetések meg kb. leperegnek rólam. Viszont itt a fórumon mi ezt már kulturáltan többször lebeszéltük és nem is volt nagy haccacáré abból, hogy ki melyik oldallal ért egyett, mert az a lényeg, hogy Pool szurkolók vagyunk. Az én személyes véleményem, hogy halgassunk meg mindenkit – még ha hülyeségnek is gondoljuk elsőre amit mond – és adjunk neki lehetőséget az érvelésre. Csak sajnos érvelés az nem volt, de volt “bazdmeg” és egyébb személyeskedő és általánosító fröcsögés. Macca megjegyzésére annyit, hogy a fórumon egy moderátornak is lehet személyes véleménye. Persze ez nem befolyásoljhatja a moderátori munkáját. Szerintem elég nyilvánvaló, hogy teljesen különböző véleményű és vérmérsékletű emberek az itteni moderátorok. Amit még nem igazán tudok hova tenni, hogy János úgy gondolta, hogy itt mindenki egyetért azzal amit Macca mond, pedig ez elég gyakran nincs így. Azt is hiányolta, hogy senki el sem olvasta a cikket, pedig ez nem igaz, mert én is elolvastam. Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, hogy a Spiler szakmailag még sehol sincs a Digihez, vagy a Sport tv-hez képest. Ezt el is mondtuk neki itt többen, de ez már nem igazán jött át neki. Mindegy, ezen is túlvagyunk… Jőjjön vasárnap a Newcastle meccs… :)

    • macca8

     Ráadásul le is írtam, h az én véleményem rendszerint kisebbségben szokott lenni

     • balint0806

      Az volt a baj, hogy érdemi eszmecsere nem igazán tudott kialakulni az egyik fél erre való fogékonyságának hiánya miatt…

 • puzser

  nagyon idegesítő meccs volt. már a sokadik a sorban. nem gondoltam volna, hogy sikerült alulmúlni a Sevilla elleni teljesítményünket és hogy ráadásul ilyen hamar be fog következni, azt sem gondoltam volna, hogy látunk még a Sevillánál is kevesebbet mutató csapatot. a tegnapi meccsen ez a 2 dolog egyszerre valósult meg….

  egy ilyen meccs után csak a joviális “BL-ben/ idegenben jó az X”, ” a moszkvai télből az 1 pont nem a világ vége” “bar the finishing it was a complete away performance”, “if we score our chances, we would be flying” megjegyzések idegesítenek jobban. nem azért mert ne lenne némelyiknek igazság tartalma, hanem az, hogy ezzel duplán aláhúzzuk, azt hogy mennyire szerencsétlenül tudunk játszani. illetve nem az, hogy becsúszik egy ilyen meccs, hanem az, hogy ez már a 11. a sorban.

  tudom, hogy statisztikák döntő fölényt mutatnak de ez is csalóka egy semmit sem akaró ellenféllel szemben. a problémám az, hogy olyan mintha erőből akarnánk lenyomni az ellenfelet, úgyis több lövésünk, helyzetünk lesz 1 majd csak bemegy, meg az egyik beadást biztos elnézik és akkor jó lesz. erőfölényre építő, “ráhagyásos” taktika (ami a koncentrációból vehet el, mondván 1. lesz még helyzet úgyis 2. az majd úgyis bemegy). nem kell 90 percen erőből letolni valakit főleg nem ilyen pazarló teljesítménnyel. legyünk ultra dominánsak egy periódusban, félórára lőjjünk alatta 2-3 gólt aztán meg pörgessük le az órát,

  nagyon nem tetszett a játékunk semmilyen szinten, xG ide vagy oda. védelmi statisztikák nem érdekesek, fölösleges nézegetni és bátorítani magunkat, hogy milyen jó volt a védelmünk egy olyan csapat ellen aki semmit de semmit (!) nem akart. ennek ellenére 1-2 veszélyes kontrájuk így is volt, ami csak miattuk nem lett veszélyesebb.

  a szokásos ajándék gólunkat egy buta, könnyen elkerülhető labdavesztés, elkésett belépő és egy kapushiba hármasából már elég korán sikerült letudnunk.

  támadásban mindenki rossz napot fogunk ki, ez a “nincs sztár/vezér csak csapat” helyzetre gondoltam, amikor gólokat vártam a játékosoktól rosszabb napokon, akkor lapvetően ezekre a meccsekre gondoltam. sajátosság, hogy olyan mintha rosszul csapódna le ez a dolog ami alapból előnynek kéne lennie. nem egy embertől függünk, nem vagyunk neki kiszolgáltatva. de a valóságban a legtöbbször vagy mindenki zseniális, egyszerre mindenki a kapustól a csatárig, és azon megy a verseny hogy ki rúgja a nagyobb gólt, megy az egymásra licitálás. vagy van a tegnapi amikor elkezdi valaki ezt a szarakodást elől és mki átveszi. ziccerek maradnak ki egymás után. egy Suarez kaliberű csatár egy rossz meccsen is talál egy gólt, ilyen helyzetekkel meg 3-at. nincs aki a góllövés tekintetévben a kritikus szituációban előlépne.

  apróságok ezek de sokat mondanak és nagyon idegesítőek. rossz passzok mindenhol, méteres labdaátvételek, bambulások, kapkodó türelmetlen passzok és a előre kontra helyett az első passz helyett futhatunk vissza védekezni, mert már ők kontráznak, mert mi 1 passzból akarjuk megoldani. komolyan volt pillanat amikor az jutott eszembe, hogy mintha magyar meccset néznék (nem szoktam), senki nem tud 2 passzolni, képtelenek vagyunk megtartani a labdát. volt, hogy ment az ész nélküli vagdalkozás és én meg csak értetlenül nézek jobbra-balra-jobbra-balra mintha csak egy tenisz meccset néznék, mert nem vesszük le a labdát.

  oké, hogy volt 2 nagy helyzetünk fejesből (mondjuk egyik se ment be, mert csak középre fejeljünk, nem szélre) de hova ívelgettünk ennyit?? megnéztem meccs után eléggé meglepett, hogy csak 29-et vagy mennyit íveltünk be de meccs közben sokkal többnek tűnt, ettől még rendesen felidegesített, mert amúgy kinek ívelgetünk a felállt védelem ellen?? Salahnak vagy Manénak??? a hangsúly a játék szituáción van, mert semmi bajom ha a védelem mögé kerülve Salahnak egy fél magas beadást eresztünk meg, ami neki fejre megy és a gyorsaságát kihasználva, a védőjét megelőzve, a rövidre érkezve futás közben befejeli, azt mondom oké és még esélye is van.

  de az, hogy állunk egy vonalban a felállt védelem között és Can a 16-os belül, háttal a kapunak állva, mutogat TAA-nak, hogy adja be, (középen a 3 csatár), aki beadja, majd a leblokkolt labdát a 2 perccel később adódó lehetőségnél ugyanígy ész nélkül adja be az nagyon idegesítő. mondtam is magamban, hogy innen már Milner hiányzik… Henderson ugyanez. trademark jobb oldali visszagurítás után leszegett fejjel íveli át a hosszúra.
  akkor cseréljük be Solankét, ő az egyedüli akire érdemes ívelgetni, vagy küldjük előre Grujic-ot

  pontrúgásaink borzalmasak, semmi veszélyt nem jelentettek, az első embert nem sikerült megverni vele.

  Firmino érszrevehetetlen, lehet hogy fáradt volt, de mitől?? ez csak a 11. meccs volt, mi lesz itt később?? Can nagyon bamba és lassú volt. mintha nem tudta volna felvenni a meccs ritmusát, holott ez nem egy “end to end, open game volt, hanem lassú egy kapuzás.

  de ez az egész csapatról elmondható, hogy kétségbeejtő volt, hogy mennyire nem vették fel a játék ritmusát, mindenki olyan enervált volt, hogy rossz volt nézni. a fejekben valami nagyon nem volt rendben, és az hogy ez megint egyszerre több embernél volt észrevehető az megint nem jó jel.

  az a 6-2-es / 4-2-es kontrát (attól függ, hogy nézzük), hogy nem sikerült megoldani legalább egy kapura lövéssel??

  hol volt a Coutinho féle iramváltás? hol volt veszélyes pillanat még ezen kívül? de ez volt az az egyetlen pillanat amikor a tv előtt ülve, hogy felkapod a fejedet, hogy “hoppá, ez váratlan húzás!” tele vagyunk kreatív, gyors alacsony, robbanékony játékossal, akkor miért nem próbáljunk megverni őket a földön? ha 1x sikerült középen megverni őket akkor miért nem még1x? a gól előtt nem történt más csak egy gyors, váratlan kényszerítő a 16-os környékén. ezt ilyen nehéz lenne megcsinálni még egyszer?

  sokadik visszajátszásra lehetett csak észrevenni. oké, hogy Cou nem fordította ki a lábát a passznál, de nem is csak nyújtott lábbal arrébb tolta, hanem ütemtelen(!) finom, bokamozdulattal tette tovább. számomra ez volt a meccs egyetlen futtballra emlékeztető jelenete.( a másik pedig TAA szólója volt amire felkaptam még a fejem) erre lehet építeni, ez hossz távon reprodukálható, valószínűbb hogy több ilyen gólunk lesz, mint Salah fejes gól. (Coutinho gyakorlatilag lemásolta Mané Watford elleni gólját.) az ilyen beívelések, mindig is inkább egy ilyen hit and hope dolog lesz számomra, amiben kevesebb a tudatosság vagy pontosság.

  tudom, hogy volt 7 throughball de nem emlékszem olyan nagy ziccere amiket ez követte volna, amikor teljesen tudatosan sakk mattra kijátszottunk volna valamit. papíron jól néz ki de simán lehet, hogy meccsen csak egy kifele kanyarodó labda volt, amíg visszért a védelem és a beadást pedig az első védő tisztázta semmi komoly veszélyt nem jelentett. direkt megnéztem (kép alul lesz) a konkrét through ball-okat. én közelebbikre számítottam. sajnos nem látni a passz hosszúságát, hol vette át a labdát , ezt simán oda lehetne írni nyilakkal, mint a WS-on a lövéseknél teszik, nem értem a beíveléseknél sem mutatják a labda útját, hanem csak az elrúgás helyét… az hogy a tb-t ki kapja és milyen szituációban hány védővel maga előtt is jó lenne, de az már túl nagy elvárás. bár ilyen meccseken szívesen megnézném passzokra is lebontva (!) a Packing mutatót, ami azt mutatja meg, hogy 1 passzal hány embert veszel ki a játékból. mert az ilyen típusú meccseken (Burnley és társai) sokszor csak sterilt labdajáratás megy távoli lövésekkel és ez alapján óriási a dominancia de valójában árnyaltabb a kép.

  nincs ez egy kicsit messze a kaputól? nem emlékezve a helyzetekre de olyan messzire van a kaputól, hogy nem gondolnám hogy ez az 1-1-ben a kapussal helyzetek lennének. lehet, hogy csalóka a kép, de ez nekem nagyon messze van. ebből nekem az jut eszembe először, hogy oké kiugratod de olyan messze van a kaputól, de ha ez nem egy speciális helyzet akkor nagyon nehéz elképzelni, hogy ellenállás nélkül könnyű gólhelyzet lenne, ezt még legalább 1 passznak követnie kell, ez nem a támadás utolsó fázisa, vagy ha igen, akkor az nem akkora helyzet.

  tudom fine margins, meg nem volt annyira rossz a teljesítmény, de a sorminta és a szerencsétlenkedés nagysága teszi azzá. folyamatosan mi tápláljunk, ezt a sok ingyenélő csapatot és mi kaparjuk ki nekik a gesztenyét. nem az a baj, hogy nem játszunk jól. hanem az hogy még elképesztőfölényben fölényben sem tudjuk hozni az alapvető elvárást. ha csontra ugyanezt hozzuk de nyerünk 1-0-ra akkor, az tökéletes eredmény, ami mellett persze meglennének a ” mi lenne ha” kérdések előkerülnek csak nem ilyen égetően, de akkor sem játszanánk jól vagy hatékonyan csak legalább eredményesen. gutmate nehéz, trükkös csoportnak állította be ezt a négyest, aminek előzetesen volt is alapja de látva ezt a 2 meccset óriási csalódás ez a 2 pont. gyakorlatilag már a csoport elsőség felé tehettünk volna 2 nagy lépést, 2 győzelemmel, (1-et idegenben) várva azt, hogy a következő 2 meccsünk alatt, mire megy egymással a 2 legnagyobb riválisunk. most meg arról beszélünk, hogy a továbbjutás még meglehet… és ezt szigorúan a meccsek megnézése után mondom. nem tudom, hogy láttam-e ilyen gyenge csapatot/teljesítményt a BL-ben egy középcsapattól, mint tegnap az oroszoktól. lehet reménykedni, hogy majd elcsennek pontokat a spanyoloktól, de a tegnapi játékukat elnézve még a döntetlen is nagyon távolinak tűnik, hazai pályán (!). megfordítva a Sevilla idegenben is simán győzhet, pedig abban reménykedhetnénk leginkább…. még a döntetlenhez is gólt kellene rúgnia az oroszoknak mert nem hiszem, hogy ezzel a védelemmel 0-án tudják tartani az ellenfelet… a támadójátékukról pedig tegnap nem sokat tudtunk meg, a Maribornak meg 1-et lőttek idegenben és ikszeltek..

  és ha már xG-al kezdtünk, utol lehet érni magunkat és hirtelen reálissá, egálba tenni a 2 mutatót, de attól nem leszünk beljebb, ha mondjuk jó szokásunkhoz híven majd esetleg nagyon megszórjuk a Maribort, amikor már nem számít. eső után köpönyeg.

  https://uploads.disquscdn.com/images/84fbacf2d251c309d9f3275b2f80b728f2889f05795e6fadad3570ec92200274.jpg

  • vadkacsa

   TLDR.
   Amúgy elolvastam, nagyjából efyetèrtek.

  • balint0806

   Senki nem örült, hogy csak két pont jött össze. Sajnos, van ilyen, hogy egy csapat rossz passzban van és nem jön össze semmi. Reméljük hamar túl leszünk ezen, mert ha nem, akkor itt mindenki nagyon – nagyon szomorú és frusztrált lesz és akkor akár átnevezhetjük az oldalt is Fekete fonatnak…
   Azt kell látni, hogy Kloppék munkájának vannak már részeredményei, pl. a rengeteg helyzet mindként BL. meccsen és a karakteres játék. Meglátjuk meddig jutunk el ezzel. De ha már ráléptünk erre az útra akkor végig kell csinálni, mert az ide-oda kapkodás nem vezet sehova. Lásd BR féle köd…

   • puzser

    legyen így. persze az eredmények láthatóak és pont ezért bosszantóak, hogy egy kis odafigyeléssel még mekkorát lehetne előre lépni. én sem az ide oda kapkodást hiányolom ( a Szpartak elleni játék tűnt nekem ilyen csapongásnak) csak a játékunk optimalizálását illetve hatékonyabb megvalósítását

 • totumfactum

  Kiváncsi leszek, hogy ma a MU hozza e a három pontot a tajgáról. Ha nem, akkor a tegnapi keserű szájíz némileg édesedik.

  A másik érdekes kör az lesz, hogy kik lesznek a lehetséges ellenfelek csoportelsőként vagy csoport másodikként. Ez igazi matek lesz ebben a szezonban, ilyen szempontból még mi kezünkben a sorsunk. Egyébként kicsit emlékeztet a helyzet a 2006/07 es szezonra, amikor az első három körben nem tudtunk nyerni, és utána mindhárom meccset nyerni kellett a csopiban, hogy továbbjussunk. Akkor kezdtük a 4. meccset egy 8:0 van a Besiktas ellen, és a vége egy BL döntő lett. Szóval a szurkoló reménykedik. a játék nem reménytelen ez tény, sőt….

 • LudasMatt
 • bag

  Nem hagyom ki a lehetőséget:
  Talán nem kellene sulykolni ezt a:
  “sokkal jobbak voltunk, mint ellenfeleink” mantrát, mert röhejessé válhatunk…
  vállalva a Fatvát, sajnos le kell írni:
  Klopp stábjának-politikai hulláit- elképesztő baklövéseit, vajon meddig cipeljük még ? Hangsúlyozottan a stábon van a támadó célzat…
  Sajnos ki kell jelenteni, hogy nemcsak a PL-ben csúcsgázsiért ripacskodó egykori/leendő/mostani edzőzsenik ismerték ki teljességgel, de az orosz bajnokságba száműzött embernemhalotta, senkiházi digó másodedző is teljességgel feltárta, mit feltárta, feltrancsírozta a csapatunkat.
  lehet itt egymást hülyíteni, sajnos ez nulla, a BL-ben is több kell!

  • kerteminde

   ” feltrancsírozta a csapatunkat”… biztos ugyanazt a meccset néztük?

   • bag

    megette kilóra, tudta mi következik, a nem kívánt rész törlendő, csakis az eredmény a mérvadó

    • kerteminde

     De ez nem rajtuk múlt, csakis a mi végtelen balfaszságunkon….

     • bag

      ilyenkor szoktam ismételni, hogy biztos a migránsokon, esetleg az ufókon, vagy méginkább a gyíkembereken múlt..
      Hagyjuk már, ideje Klopp stábját eltakarítani az útból, csúnyán megvezették a főnököt, menniük kell!

     • macca8

      Ne haragudj, ez a legostobább hozzászólás, amit valaha olvastam.

     • Rpi

      Pedig volt néhány konkurens.

     • Chris

      Na, biztos van par eros versenyzo az elmult 6 evbol itt a Fonaton :D

     • Mel

      He? Nem Klopp hagyta ki a helyzeteket tegnap.

     • urmom

      Beütött a cucc?

     • LudasMatt

      és ki is.

     • szerinted nem Klopp hozta maga köré a puszipajtásait?

    • Mel

     Azert azt is nezd hogy a jatek nem volt rossz. Nem az van hogy felbaszkodjuk baglyos stilusban vagy csak tologatjuk egymasnak tanacstalanul a labdat. Voltak golhelyzeteink, legalabb 6 komoly meg vagy 10 kisebb. Volt 3 kifejezetten gyenge teljesitmeny (Karius, Can es Firmino), de a tobbiek, es foleg a vedok, teljesen ok voltak. Salah volt meg idegesito nekem.
     Nagy bajok nincsenek csak be kell rugni a helyzeteket.
     Es valahogy nem kellene golt kapni az elso kaput talalo lovesbol. Szerintem azt a szabit mignolet siman fogta volna.
     Amugy ezt a kapusrotaciot egyaltalan nem ertem, igy meg esely sincs a vedelem osszeszoktatasara.

     • LudasMatt

      Kariusnak nem sok esélye volt, neki a másik oldalt kellett figyelnie. Ha a sorfal rendesen fölugrik akkor ez nem gól. Mondjuk MIgs tényleg lehet fogta volna, mert langalétább, meg mert eleget állt már emögött a védelem mögött, hogy tudja, hogy erre is figyelnie kell. De szerinem Karius nem hibás.

     • Mel

      Ha a kapufa melle ment volna akkor elfogadnam az ervelest, de ez ket meterrel beljebb ment, siman oda kellett volna erni a sorfaltol fuggetlenul.

     • De hibás, látszik, hogy tétovázik, késve indul el. Nagy erővel jött a labda és kívülről csavarodva jött befelé, meg későn is vette észre, de volt egy pillanat, ahol még helyben szökkent egyet, nem balra. Annyin múlt.

  • balint0806

   Bocs ha személyeskednék, de Te is egészen úgy beszélsz mint a bag-i nacsa… :)

  • LudasMatt

   sztem a gond kisebb, illetve nem, nagyobb ennél. A city alázása óta mintha egy önbizalmi gödörben lennénk, a játék, a reflexek megvannak, de a kivitelezés tré, a belépők rosszak a lövések méginkább és idegesek. Ezen pedig nehéz lesz túllendülni főleg ilyen meccseken.

   • BoC1

    Es akkor ha mindig kikapunk akkor utana vallalnunk kell egy 2-3 meccses rossz szeriat? Mikor kezdjuk el kicsit kloppot elovenni? Vagy o szent es serthetetlen?

    • macca8

     De a hülyeség és a jogos kritika között egy szakadék tátong

     • BoC1

      Egyertelmu. De meg nem hallottam hogy na ezt klopp most elbaszta vagy hasonlo. Ha megint csak az elert pontokat nezzuk akkor nincs elorelepes br hez kepest. En imadom kloppot egy orult allat mast nem tudnek elkepzelni nalunk de na…epphogy elertuk a bl helyt teny, de pl nem volt sokkal jobb golkulonbsegunk mint elotte, iden ugy nez ki tavalyinal szarabb lesz. Hol a fejlodes? Ez nem nfl h kulon nezzuk a defensive es offensive linet. Lehetunk elol jobbak mint taval ha hatul fossak az ellenek nekunk a golokat nem?

     • LudasMatt

      nem mondtam hogy ebben nincs benne, vagy benne van-e Klopp más kérdés, hogy csodát senki sem tud tenni, vannak dolgok amin nem lehet változtartni, vagy évek tanulása kell hozzá nem az edző kézrátétele. Viszont az ész nélküli kritika nem a műfajom, inkább a támogatás ilyenkor is. Ha a stadionba járók is ezt választanák az edző meg a játékosok okolása helyett, akkor talán a hangulat is segítene hozni az eredményeket legalább hazai pályán.

     • BoC1

      Egy szoval nem irtam h klopp out vagy de szarok vagyunk. Csak van bennem egy sajat dilemma. Ev elejen mrgint ugy alltam bele hogy ez a mi evunk. Elso meccs 3 kapott gol…najo akkor outscore lesz banom is en ha sokat kapunk..na de most ott tartunk h se az outscore se a vedekezes nem megy nekunk. Akkor miben vagyunk jok megis?:D mi az amire most azt mondanad h na igen ez a mi stilusunk. Latom a koncepciot caak baszik mukodni. Akkor jo a koncepcio? Ez olyan h a munkamat mrg tudom vedeni 2 max 3 szor de utana mar nincs pofam nekem sem moge allni meg amugyis elkuld a faszba a fonok :D

     • LudasMatt

      Lehet jó attól még hogy az elején nem megy. Gyakorlás kérdése. Illetve tökéletesen semmi sem megy elsőre, útközben a hibákat javítni kell.( Az uralkodó is megmondta a felújított ruszki metróról, bár ez most pont kurvarossz példa). És azt is tudom hogy nem ez Klopp első éve meg minden, de ettől még szeretném hinni, hogy ezek a gondjaink meg lesznek oldva.

     • BoC1

      Ertem. Szemely szerint te mennyi idot adnal ennek a koncepcionak ha a fonok lennel? Ugye nem lehet egy eleten at epiteni. A peldad megallja helyet a ami kommentaradatban siman

     • LudasMatt

      én szeretk időt adni a dolgoknak, illetve az a véleményem, hogy kívülről nehezen tudjuk megítélni, hogy fog-e ez működni vagy magával a konpcepcióval van baj. Egyébkén van sok jó meccsünk vagy jó teljesítményünk tavalyról is és már idénről is amik szerintem azt jelzik, hogy a dolog működhet, képesek vagyunk a jó játékra, csak azt kell elérnünk hogy ez állandó legyen. Mondjuk ez is olyan dolog, hogy én hiszek benne, hogy ha valaki egyszer képes volt valamire, vagy valami egyszer működött akkor az képes ezt megismételni, csak meg kell ismerni a megfelelő körülményeket és újra létrehozni azokat. Tehát ha egyszer már volt elsöprő a játékunk az nekem azt bizonyítja hogy képesek vagyunk rá, csak el kell érni hogy ezt mindig hozzuk. Ha egy játékosnak voltak jó meccsei zseniális megmozdulásai akkor lehet belőle klasszis, csak meg kell tanulnia ezt állandósítani, állandóan abba a mentális állapotba kerülni, hogy ezeket produkálja a legtöbb lehetséges helyzetben. Persze ez utóbbi legalább annyira nehéz, ha nem nehezebb mint egyszer egyszer jól játszani, nem véletlen vérzik el annyi fiatal tehetség.

     • macca8

      Kloppnak meg 4 éve van a szerzodesebol, de az isten szerelmére, legalább a pl felidejét varjuk már meg! Egyszerűen nem hiszem el, h 5 meccs után itt kell vernyakolni, azzal az edzővel, akit te állítólag imádsz

     • liverbörd (cluster headache)

      ember, te nézed a meccseinket? a védekezéssel tényleg van gond, de a támadás olyan fluid mint ide nagykáta. csak idő kérdése és berúgjuk a helyzeteinket. nehogy már kloppoutoljunk szeptemberben…még ha így menne két évig, akkor is azt mondanám, hogy maradjon és dolgozzon tovább. a gyenge védelmünk ellenére csak 5 pont a hátrányunk a bajnokságban, pedig a 2 manchesteri csapat brutálisan erősített a nyáron és úgy néz ki jól igazoltak. van iylen, de látod ott vagyunk a nyomukban… és ha szar játékkalmegverjük két hét múlva unitedet, akkor is azt mondod, hogy nincs fejlődés?

     • bakfi

      “De a hülyeség és a jogos kritika között egy szakadék tátong” hát sztem ez relatív. vannak helyek és napok amikor nincs. mintha most éppen ilyen lenne: a hülyeség kritikának tűnik

      ide akartam írni ezt

     • macca8

      Akkor mondjuk, ha elbaszta, ha elbaszta. Most nem baszta el. És azt ugye belatod, h nem fair 38 meccset hattal összehasonlítani? Btw, most az 5. helyen állunk ugyanannyi ponttal, mint a 4. ahol tavaly végeztünk, úgy hogy közben bl-Ben játszunk. És az megvan, h tavaly ugyanebből a párosításbol a hat meccsen 10 pontot szereztünk, idén meg 11-et? Miről beszelsz?

    • kerteminde

     Klopp tegnap annyiban hibázott, hogy Firmit és Cant nem kapta le a szünetben. A kihagyott helyzetekről nem ő tehet…..

  • macca8

   OMG. Azt hiszem, ez a mélypont, amit elértél

  • Nyuszikám, el akarod terelni a figyelmet McD-ről, mi? Nehogymá övé legyen a legnagyobb fullbatolás a mai nap. Szénné nyalom a nyáladat.

   • Rpi

    Meg sugár rommá adod a rózsáját?

  • bakfi

   valami lehet a levegőben, ma mindenki humoros

  • Bruce

   Irodalmilag leborulok a második bekezdés előtt! Nyilván nem értek vele egyet, de a stílus adja, a jelzős szerkezetek riszpekt, van benne munka. McAllister képei sejlenek fel a horizonton (pl a Borussia Waffenkugel örök kedvenc, azóta is használom élőszóban), csak itt kicsit sok az 1950-és filmhiradókommentár stílusfelhang. Tényleg tetszik, csak szerintem nem igaz.

  • bakfi

   sztem nem úgy van, hogy egyik pillanat alatt királyság lesz. csak mi szeretjük azt hinni, hogy jön a megváltó, aztán seckupecku megváltódunk. kemény céltudatos meló hozhat sikert-eredményt. de nem mindig hoz. ezt tudják sokfelé. a megváltós rendszer egyik jellemzője, hogy megtévesztő a részsiker, könnyű kánaánnak hinni, aztán mikor kiderül (mert kiderül, hisz a valóságot nehéz kitiltani), hogy mégse az, hát az meg fájhat testileg is meg lelkileg is – nagyon. ilyenkor zeng az anyázás….vannak persze szerencsések, akik készbe ülnek be (bayern, barca, real, mu, mc és majd nem soká a psg stb stb edzői), nekik valszeg könnyebb dolguk lehet. klopp nem így járt. nekem mindenesetre bejön ami készül, sztem 1-2-3 év simán kell ahhoz, hogy összeálljon, minden klappoljon… vagyis kloppoljon szóval no para: még egy csomó meló, aztán meglátjuk mi lesz

 • biojezus

  xG Kisminta by biojezus kovetkezik:
  liverpool xG= message XD

 • Grastone

  Lehet lemaradtam róla, de volt olyan cikk, ami a csapat védekezést taglalja, hogy vajon egyéni vagy rendszerhibák miatt olyan szar a védelem amilyen?

 • kerteminde

  hát a PSG bekezdett….

  • gab1

   barca 1 – 0 munich

 • Chris

  CSKA Moscow 0-2 MU

  Most meg duhosebb lettem a tegnapi iksz miatt

  • totumfactum

   Főleg hogy 2 lövésükből 2 gól lett.

   • Chris

    Plane. Es ok is a kurva Moszkvaban vannak. Ugyanolyan palyan

    • kerteminde

     Mondjuk nekik nyilván könnyebben fúj a bíró is (bár nem láttam az esetet)

    • totumfactum

     A tundrán lehet gálázni is

     • kerteminde

      az a gyilkos ösztön, ami nálunk hiányzik…..

     • BoC1

      Sokat szamit h kapott maga melle egy neymart, igy o is jobban hajt h jobb legyen nala. Kell a kibaszott kihivas h fejlodj

     • Chris

      Azert Cavani tavaly Neymar nelkul is szarta a golokat.

     • RatkóLaci

      Érdekes Lukaku számított arra hogy a védő hibázik a beadásnal

     • kerteminde

      Cavani is megmutatta, hogy tizenhatosról is el lehet találni a labdát….

     • The Pertő

      Lecsúszott neki: field goalt akart…

  • mezter

   0-3… Pedig a fogadóirodák a Pool győzelmét biztosabbnak látták….

   • LudasMatt

    tipmikszűtünk

 • Enzo

  feljövök békésen, nézem mondom 600+ komment….nem mai ez a poszt? dehogynem…hát akkor vajon mi történt?
  (most már látom…)

  • Chris

   Olyan bulirol maradtal le, tesa :DDD

   • Enzo

    visszaolvasnám, de nem hiszem hogy van annyi időm
    majd amin jó sok upvote van, arra nyomok még egyet :D

   • RatkóLaci

    Moderátor ok megszegték a szabályt…

    • macca8

     milyen szabályt?

     • RatkóLaci

      hogy nem politizálunk

     • macca8

      Same old story.

     • RatkóLaci

      Mennyire “old”? mint az emberiség ókortól kezdődő történelme?

     • macca8

      Bizonyos kérdésekről nehéz társadalmi vagy közéleti vonatkozás nélkül beszélni, meg a sportban is. A spiler, TV2 pl ilyen

     • RatkóLaci

      Nem akarlak elkeseríteni, de ahogy a hálózatelmélet szerint az angol királynőhöz is 5 ismerős kapcsolatán keresztül el lehet jutni, úgy e körön kívül is lehet találni még elsőre a médiában nem “nevesített” cégeknél is erkölcsileg kifogásolható tevékenységeket. Például tudok olyan (informatikai) multi cégről, akinek a hazai árbevételének döntő része kormányzati forrásból ered, sőt ezen belül a túlárazott kormányzati pályázatok kivitelezése a “fő profilja”. Szakértelme abban áll, hogy kipörgeti alvállalkozóknak a feladatokat. Szerintem ez is etikailag kifogásolható, nem csak a nemzet gázszerelője és a többi bennfentes ügyei. Kérdésem feléd, ha az előbb említett multilánc elér hozzám, és megbízna a szakmai kivitelezéssel, mit kell tennem: elvégzem a szakmai feladatot és kifizetnek (megéljek) vagy utasítsam vissza etikai alapon és szűkösködjem.

     • macca8

      természetesen, tisztában vagyok mindezzel.
      nem tudom, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, h neki mi fér bele, mérlegelve a lehetőségeit, körülményeit, stb.
      az van, h simán lehet egy multit vagy bármilyen céget is bojkottálni, mert vállalhatatlan a tevékenysége. LEhet a T-t is bojkottálni (sokan teszik), mert mondjuk Ákost támogatta vagy mert T-systems úgy bánt a 18 éves sráccal, ahogy. Többen a UPC-t bannolják mittoménmiért (üzletpolitika?). Azt azonban nem lehet mondani, hogy tevékenységük csak és kizárólag politikai/jogosulatlan/tisztességtelen előnyökön nyugodnának. Minél nagyobb ez utóbbinak a szerepe, annál gyakrabban/többeknél merülnek fel morális aggályok. de mindenki saját maga dönt, és mindenkinek van egy élethelyzete, aminek megítélése alapvetően rá tartozik.
      én ezért hoztam tar sándort példaként, vagy bódy gábort, akik hihetetlenül fontos, jó, jelentős művészek voltak, mégis hivatásos besúgók voltak, viszont nagyon sok esetben hihetetlen emberi tragédiák, kiszolgáltatottságok voltak emögött. én csak azt nem szeretném, ha egyáltalán nem lehetne szóba hozni ezt a dimenziót, mert attól még, h vki ezt tagadja, figyelmen kívül hagyja, ez még létezik.

     • RatkóLaci

      Nem tudok ezekkel vitatkozni magvas gondolatok. Amit a fenti szabalymegszegesi megjegyzésemben gondoltam de nem fejtettem ki az, hogy láthattuk mit tett egy rossz megjegyzés, amit mi már sztenderdeknek tűrünk (én nem olvasok, tudjuk ki által). Ahelyett hogy gyorsan lezártátok volna próbáltatok, próbáltál normális mederben tartani a félre siklott kommunikációt. Ami egyszer elromlik az nem biztos h javítható.

     • macca8

      Ebben igazad van, néha meg mindig túl naiv vagyok, h mindig minden körülmények között lehet értelmes vitat folytatni

     • RatkóLaci

      Ez nem naivsag, hanem elkötelezettség vagy vmi hasonló.

     • macca8

      jó, persze, az is van benne, de azért naivitás, mert mindig azt gondolom, h lehetséges, és utána meg nem bírom abbahagyni időben, amikor látszik, h tévedtem

     • RatkóLaci

      Az nem lehet hogy túlzottan igényes vagy és keresed a mind pontosabb megfogalmazást a mondanivalóddal kapcsolatban? És egy idő után már nem is azért elsősorban hogy meggyőzzed a vitappartnert hanem mert kezded megérteni (nem azonosulva) az ellenkező gondolatokat?
      Na itt a pont ráadásul az ominózus vita vitának sem nevezhető az alpári hangnem miatt.

     • macca8

      De, ez is igaz :)
      Sokszor az van, h úgy érzem, nekem kell megfogalmaznom a vitapartner állítását is, mert nem elég világos és néha engem is el ragadnak az indulataim, bár ezt igyekszem kordában tartani, noha nem mindig sikerül :(

     • RatkóLaci

      Boccs, de elnevettem magam azon, hogy néha elragadnak téged is az indulatok. Szerintem itt a Fonaton már legendás a türelmed. Az indulatról meg annyit, hogy van amikor ki kell engedni a gőzt.

     • macca8

      Hát vannak azért, akik ezt nem így latjak ;)
      Azzal áltatom magamat, h ilyen hozzáállással valamelyest mi is hozzájárulunk a blog közössége és kommentmezeje színvonalának a neten megszokottnál magasabb szinten tartásához

     • RatkóLaci

      ezt itt mindenki elismeri, még az akadékoskodók is “tiszta fej” állapotukban örülnek a magas szakmai színvonalnak és elismerik a munkátokat, csak hát ők a “köszönömnél” csendben szoktak lenni.
      A Fonat remek példa arra, hogy milyennek kell lenni egy blognak, a modern újságnak. Csak hát rengeteg önkéntes munka van benne részetekről, ezt máshol ritkán lehet tapasztalni.
      Nekem már évek óta ketyeg a fejemben egy olyan sw terve, ami ellenőrzi az új bejegyzéseket, értékeli, hogy van benne új, összegzi a blog által elért “eredményeket”, stb. (divatosan mesterséges intelligenciával támogatott alkalmazás). Persze hibrid (ember-gép) üzemmódú lenne, az esteket először az ember értékeli és csak az ismétlődéseknél jönne elő a gép, az automatizmus. Van ilyen termék a közelünkben, de egyenlőre ügyfélszolgálati szerepeket próbálnak vele teljesítmény fokozni.

     • macca8

      Huuuu, nagyon király lenne! Óriási köszönet a gondolatert is!

     • RatkóLaci

      Ha ilyen lelkes vagy, beszélek a főtervezővel, mit lehetne tenni. Te látod a mailcímem, küldj levelet.

 • Itt az esküvő célegyenesében alig van időm fonatra vagy a csapatra, de most van egy szabad estém, nem tud valaki egy jó spiler interjút ajánlani könnyű kikapcsolódás gyanánt?

  • The Pertő

   Jé, Te is fődi vagy: Degecen születtél…

  • Chris

   Eszakiaknak atment a meghivo (honapokkal korabban)? :D

   • át! nagyon köszi még egyszer, már itt is vannak, és élvezik Pestet :)

    • Chris

     Szivesen :) Eszakiaknak mondhatod hogy barmely alkohol olcsobb ott mint Norvegiaban barhol. A 3000 FT-os norveg sor es 360 Ft-os sor kozott van kulonbseg :D

  • Mel

   Elment az eszed? Marmint eskuvo?

   • Látta élőben Gerrardot és még mindig hozzám akar jönni. Én ezt jelnek veszem :)

 • deter

  Sikerült vagy 3 óra alatt átrágnom magam a mai kommentáradaton (nem tehetek róla, de érdekelt). Mindig is tudtam és hirdetem is, hogy vannak nálunk sokkal “okosabb” emberek, ez ma is bebizonyosodott. Nem tudom, hogy ki hogyan gondolja, de én szívesebben olvastam volna inkább véleményeket a Poolról, szakmai elemzéseket a hozzáértőktől, mint ezt a szellemi ámokfutást (tele személyeskedésekkel, rosszindulatú megjegyzésekkel nem a mi részünkről). Bocs

  • gab1

   én is egy jó meccsnyi idő alatt zavartam le. a sok fröcsögés ellenére én szeretem olvasni az ehhez hasonló ‘vitákat’. egyrészt szórakoztató a maga módján, másrészről azért érdekesnek is mondható, hogy ki milyen álláspontot próbál foglalni ilyen erkölcsi kérdésekben.

   szakmai elemzést pedig Máté sorai között találod, mivel egy hozzám hasonló átlag szurkoló még mindig azt hiszi, hogy ez a tegnap este valami elcseszett visszatérő rémálom volt, és inkább terel a már fentebb említett vitával kapcsolatban.:)

 • Chris

  A jo oreg Coates ongolt szerzett a Barca ellen

  • Gúnár

   Lajos válláról pattanva

 • robill76

  Alabát nagyon elküldték gyufáért…

  • Chris

   Moreno is szenvedne ezek ellen. De ezzel nem mondtam tul sokat

   • robill76

    Ő még Alaba ellen is szenvedne :)

  • kerteminde

   Ha egy kicsit fegyelmezettebben játszana a PSG, akkor nagy verésbe szaladna bele a BM.

   • Drommedahl

    Ha meg a Bayern játszana fegyelmezettebben akkor nem lenne 3-0

  • Poco77

   Hát a mi védelmünk is megzavarodna mint vasorrú bába a mágneses viharban.

   • The Pertő

    Honnan veszed? :D

   • kerteminde

    AA megenné Neymart, Moreno meg MBappet :)

    • Poco77

     Nem mondták még hogy részegen ne kommentelj , mert amikor kijózanodsz itt fogsz szégyenkezni! :D

     • kerteminde

      ugyan, mindketten (Neymar-MBappe) elég kutyaütő módban nyomják éppen :)

     • Chris

      Biztos hogy reszeg? Kabszer hatasa alatt is lehet

     • kerteminde

      hát ahhoz biztos nem nyúlok…. ha 42 évig kihagytam, már nem fogom kipróbálni :)

    • Chris

     Mendy AA-t ugy szivatta a City meccsen ahogy csak akarta

     • Poco77

      Most már nem tudná!

     • Chris

      Akkor Delph szivatna AA-t?

     • Poco77

      Nem, Mendy sérült az egész idényre talán

     • Chris

      Tudom, de Delph jatszott most LB-t a Shakhtar ellen

     • kátrány

      deBruyne volt az.Nem bántás ,hasonlítanak. :P

     • Chris

      Felvetelrol lattam a meccset, mert Portugaliaban voltam. A strandon sutottem a hasamat amikor a meccs volt :D Masodik felidore rendre azt lattam hogy Mendy ugy szivatja AA-t hogy mar rossz volt nezni. Ot kijott a minosegi kulonbseg

     • macca8

      Egy ember mínuszban voltunk akkor már

   • bakfi

    majd kiderül májusban, miután a barszát az elődöntőben kivertük

  • vadkacsa

   Brutál most ez a PSG.

   • neeskens81

    Ja, csak ha komolyan vennék a pénzügyi fair-playt el se indulhatnának a nemzetközi kupákban.
    Tisztességtelen és visszataszító az egész jelenség. A modern foci legsötétebb lapjai.

    • vadkacsa

     Az más kèrdès, de most elèggè össze van rakva. Szerintem idèn akár döntőzhetnek is.

    • Gloria Mundi

     ideje lenne elindítani egy szipi-szupi európai ligát, ahol a tevehajcsárok és az orosz maffiózók méregethetnék egymás farkát a divatdrukkerek legnagyobb örömére…

    • robill76

     Teljesen értelmetlen ez a pénzügyi fair play bohóckodás. Ha egy klub gazdagabb a többinél, miért ne költhetne többet játékosokra? Engem sokkal jobban irritál az amerikai ligák mesterséges egyenlősdije. Kapitalizmus van, a fociban is az van, képmutatás úgy tenni, mintha nem így lenne.

     • neeskens81

      Nem.
      1.Az nem kapitalizmus,ha egy allam,Katar dotál egy fociklubot,aminek a működése így kicsit sem piaci alapú.
      2.De ha még elfogadjuk is,hogy ez egy piaci jelenség,akkor meg azt kell latni,hogy ez ugyanaz a lufi,amit az ingatlanpiacon fújtak 2008 előtt.
      Mérhetetlenül szetbasszák a piacot,gyakorlatilag minden játékost túláraznak.Ennek meglesznek a következményei.
      3.Plusz piszkos trükökkel jatszak ki az elvileg mindenkire érvényes szabályokat.

     • robill76

      1. Szerintem az is kapitalizmus. Akinek több pénze van, az többet tud vásárolni. Ha úgy vesszük, ez egy hosszútávú befektetés. Összevásárolom a világ legjobbjait, bármennyiért, 5 évig zsinórban ők nyerik az összes BL-t, és ezalatt 4 milliárd Cavani meg neymar mezt adok el. Ha ez megvalósul, és a végén pozitív lesz a büdzsé, akkor az legitimizálja utólag, nem? Ha pedig nem jön be, akkor ez egy rosszul elsült befektetés. Ilyen is van.
      2. Lufi, ami ki fog pukkanni. Ez nem is vitás. De ez így működik. Fújjuk, fújjuk, pukkan, összekaparjuk magunkat, és kezdjük megint fújni. Az ingatlanpiacon is tudják, mégis fújják.

      (Tegnap például nem fájt nekem, hogy a Szpartak nem tud Coutinhókat meg Manékat venni. Nekik arra fussa, nekünk erre, a PSG-nek meg Neymarra.)

     • neeskens81

      Ez egy mez dolog egy kurva nagy mítosz.Sosen ad el annyi Neymar mezt a PSg ami fedezi az árát.
      Szerintem aki mondjuk a devizahitele miatt tönkrement azt ezzel a dumaval nem vigasztalnad.Ha latjuk,hogy ebből baj lesz,miert ne elözzük meg?
      Az etikatlan magatartas ragados lesz,egy csomo klub meg fogja jatszani ezt az önmagat kivasarlo trükköt.Ami nem egy jól működő piac,hanem gengszter tempo.
      A Pool termel annyi penzt onerobol amivel ilyen jatekosai lehetnek.A Psg meg kurvára nem.ez a probléma.

     • robill76

      A mezt az egész bevétel metaforájaként használtam. A világ egyik legnépszerűbb klubja kitermeli bármelyik játékos árát. Mezből, tévés bevételből, szponzori pénzekből, stb. De hogyan lehet bekerülni a legnépszerűbbek közé? Nyerjél sokat, és népszerű leszel. De hogyan nyerjek, ha nem nálam játszanak a legjobbak? Ördögi kör. Védjük a status quo-t, mert nem szimpi Katar meg Abramovics. De nekem nem szimpi egyik klub multimilliárdos elnöke sem. A Bayern sem szimpi, mert mióta az eszemet tudom, minden évben felvásárolják a közvetlen riváliasik legjobbjait. Nem érdekel, hogy közben ki úgy bűvészkednek a számokkal, hogy ez belefér az FFP-be. Akkor is torzítják a versenyt. Csak őket már megszoktuk, elfogadtuk.

     • neeskens81

      Jézus.
      Te tenyleg azt gondolod,hogy az egész PSG sztori arrol szól,hogy ez valamikor üzleti siker legyen?
      Lehet tőlem kell megtudnod,de ennek semmi,de semmi köze racionális pénzügyi célokhoz.
      Ez egyszerűen arról szól,hogy egy burnuszos bácsi azzal a tudattal aludjon el,hogy neki BL gyoztes csapata van.
      Egy masiknak a luxuskurvak a passzioja,vagy a versenylovak,neki a foci.

     • robill76

      Nem ismerem személyesen a burnuszos bácsit, nem tudom, mi jár a fejében :)
      Inkább arra szerettem volna rávilágítani, hogy ha ez kőkemény üzleti vállalkozás lenne az átalgosnál nagyobb tőkebefektetéssel, akkor is pontosan ugyanígy kellene csinálni.

     • neeskens81

      Latom nem győzlek meg.
      Leirtam,hogy miert etikatlan,miert rossz a piacnak,miert nem tekintheto valós üzleti tevekenysegnek.
      Ha szerinted ugy kell csinalni,ahogy a katariak,akkor gondolom az is rendben van,hogy a magyar NB1-et a magyar állam tartja el,közpénzből.Brutálisan túlfinanszirozva.Ugyanaz a történet,csak más léptékben.

     • robill76

      Azért a PSG-re nehéz lenne ráfogni, hogy teljesítmény nélkül nyalják fel a nagy pénzt.

     • neeskens81

      Nem a teljesítményről volt szó, azt is össze lehetne hasonlítani a magyar NB1-el, de nem arról írtam.
      Hanem a finanszírozásról. Ha PSG megnyeri a BL-t akkor sem lesz profitábilis. (Persze nyilván majd megoldják okosba’ a könyvelést, hogy az legyen papíron.)
      Sőt, ha így nézem, a Videoton még racionálisabb is, hiszen nekik 2-3 év EL/BL csoportkör arányaiban nagyobb bevételt jelentene, mint a PSG-nek a BL győzelem.

     • robill76

      De miért kellene profitábilisnak lennie? Aki kurva gazdag és megengedheti magának, miért ne vásárolhatna össze egy világválogatottat? Pont az a gyönyörű a fociban, hogy még ezzel sincs garancia semmire. A PSG most esélyes lett, de 20-25 százaléknál nem adnék neki többet a BL-győzelemre. Az FFP néhány évvel ezelőttig nem létezett. Aki túl sokat költött, azt megbüntette a piac, és csődbe ment. Katar pénze most végtelennek látszik, de én azért nem félek attól, hogy a következő 30 évben csak ők fognak BL-t nyerni. Egyszerűen csak annyi történt, hogy az eddig háromesélyes BL négyesélyessé vált.

     • neeskens81

      Most kezdjem el elölről magyarázni, miért egészségtelen, miért káros a többi klubnak, közép-hosszútávon az egész sportágnak?
      Ne haragudj már meg, de te jöttél azzal, hogy ez a kapitalizmus.
      Most meg nem kell profitábilisnak lenni? Akkor mégis mi a tökömről szól a kapitalizmus?

     • robill76

      ne kezdd magyarázni. értem amit mondasz, csak nem értek egyet vele. a véleményem lényege az, hogy ez valahol biztosan megéri Katarnak. csak lehet, hogy nem éves profitban realizálódik, hanem mondjuk országimázsban, aminek következtében 10 év múlva jobb helyzetben lesz az olajpiacon, és többet kérhet egy hordóért, és szerintem az is kapitalizmus.
      alapvetően nem szimpatikus, amit tesznek, Liverpool-szurkolóként még annyira sem, mert így még kevesebb az esélyünk egy újabb BL-győzelemre, de a túlszabályozásnak semmiben nem vagyok híve, még a fociban sem.

     • neeskens81

      Kezd szürreálisba átmenni ez a vita, legnagyobb tisztelettel, de Neymar megvétele, meg aközött, hogy mennyi lesz 10 év múlva egy hordó olaj ára én nem látok semmilyen, még externális összefüggést sem.
      Azért veszi meg, mert megteheti, semmi más oka nincs rá.

     • robill76

      “Azért veszi meg, mert megteheti, semmi más oka nincs rá.” With all respect, ez ugyanolyan spekuláció, mint az, amit én írtam.

     • neeskens81

      Akkor hívjuk luxusjavaknak, vagy presztízsjavaknak, közgazdászkodva egy kicsit. Egy Neymar ugyanolyan luxusjószág, mint egy sportkocsi, vagy egy baromi drága karóra, csak abban a körben azok már inferior jószágként működnek. Ezért fociklubot meg játékost vesznek.
      De ha ennél racionálisabb magyarázat szerinted az, hogy ettől jobban fogy a katari olaj, akkor gondold azt.

     • robill76

      egyszerűen csak azt gondolom, hogy létezik itt egy nagyobb terv, aminek ez része, nem pusztán arról van szó, hogy nincs mire elkúrnia többmilliárd eurót.

     • neeskens81

      Jo,akkor abban megallapodhatunk,hogy rossz hatassal van a piacra,a sportagra,emellett kijatsz a szabalyokat es tisztesseggtelen.
      Most már csak azon vitatkozunk,hogy racionalis-e.
      Amennyiben a 6.sportkocsit megvenni racionalis,amikor mar van 5 a garazsban,akkor ez is az.
      A helyzet az,hogy végtelen gazdag embernek kevés dolog van,aminek meg van presztizse,egy BL gyoztes klub ilyen.
      Jo lehet ismertebb lesz a neve ,vagy a katari vb-t majd Neymar reklamozza,vagy valami nagyon atteteles haszna lesz belöle.De szerintem kizart,hogy ez a mervado.

     • Er_Pupone

      Mar bocsanat de ezt ugy irod mintha levzavartal volna mar 10 ilyen nagy beruhazasos uzletet.

     • robill76

      Tehát akkor az embernek arról nem lehet véleménye, amit még nem csinált saját maga?

     • Er_Pupone

      De lehet persze nem is azert irtam ezt. Viszont oktato hangnemben kijelento modban irni olyansmirol amit sosem csinaltunk furcsa dolog

     • balint0806

      Úgyhogy építs jó csapatot nem világsztár játékosokból. BTW – nálunk pont ez a project megy…

     • Balázs Kozó

      De hát Neymar ingyen volt :D

     • ekiyeki

      Sőt, mint tudjuk Ő maga fizette ki a kivásárlási árat a feltört malacperselyből kiszedett spórolt pénzecskéjéből…

     • neeskens81

      Palvin Barbitól kért most is kölcsön, hogy le tudjon szaladni a boltba liter tejért, meg fél kiló kenyérért.

     • ekiyeki

      Nahát, ezt nem hittem volna:O
      Meg is kérdezem Barbit, hogy tényleg ilyen rosszul áll-e a fiú?
      #jótékonyságikoncert

     • Balázs Kozó

      Így e! Keserű s hosszú évek munkájával tette félre eurócentenként!

     • ekiyeki

      Nem irigylem érte, hogy most hozzá kellett nyúlnia a nyugdíjas napjai támaszának szánt szerény kis tőkéjéhez…
      (P.S: Szerintem kimaxoltuk a témát, bedobhatnánk valami új hülyeséget. Vélemény?)

     • Balázs Kozó

      Sajnos kimaxolta az élet, és Neymar maga: TÉNY hogy ingyen volt, és TÉNY, hogy kivásárolta magát. És ennél nincs szomorúbb, így csak röhöghetünk rajta. Amikor országok finanszíroznak klubbokat, a maguk pár dollár milliárdos (319 milliárd $ GDP Katar) éves költségvetéséből, azzal egy klub sem tud versenyezni. És talán nem is akar. Amikor benyögték, hogy ha a Barca sokat ugrál, zsebből kifizetik Messi-t, akkor igazat beszéltek a PSG illetékesei. És ez nagyon félelmetes.

     • ekiyeki

      Igazad van, akkor inkább röhögjünk rajta.
      (Véleményem szerint ez nem lesz tartós jelenség, de természetesen tévedhetek.)

     • Balázs Kozó

      Amíg van olaj a sivatagban, csak addig tart, nyugi :)

     • ekiyeki

      Szakértők már vagy 20-30 éve mondogatják, hogy mindjárt vége ennek. Előbb-utóbb eltalálják…

     • LudasMatt

      a sok fújást pukkadást sajnos a szegényebb kisebb klubok(emberek) nem tudják átvészelni(míg a gazdagabbak nem csak átvészelik de keresnek is rajta), ez nem vigasz azoknak akiknek tönkremegy bele a csapatuk (vagy azoknak akik egy élhető és lakható, nem pedig hányó turistákkal telerakott belvárost szeretnének.). És ja ilyen a világ, elég nagy baj, hogy ilyen, inkább tenni kéne ellene.

     • robill76

      pampogáson kívül mit tudsz tenni ellene? inkább fel kell ismerni a folyamatokat, együtt haladni vele, előnyt kovácsolni belőle.

     • macca8

      Hat ize, a jegyárak ellen is lehet tiltakozni, és van hatása. Ez ellen is lehet egy csomó mindent tenni. Perelni, peticiozni, nyomást gyakorolni bizonyos emberekre, tiltakozni whatever

     • macca8

      A piacon is léteznek szabályok, van olyan, hogy tisztességes verseny. Az USA a 20. század elején trösztellenes tvenyeket hozott, mert azt látta, h a piacnak a versenynek nem tesz jót, mindenféle anomáliákat szül, ha van pár cég, amelynek akkor a piaci fölénye, h más mellette nem rúg labdába. Mindenhol, minden kapitalizmusban vannak szabályok, a fair play is ilyen. Az USA major sportjai, köszönik, jól elvannak, mert gazdaságilag minden szereplojuk sokkal jobban jár, mint a fociklubok, ugyanis azt nézik, h a közös tortát hogyan lehet meg nagyobbra sütni. Ez is kapitalizmus, főleg, h ott sokkal szigorúbbak a szabályok, ami szinten hozzátartozik a piachoz

     • robill76

      Az egész kommentem és az arra adott válaszaim lényeg egy mondatban: képmutatónak érzem azt a hozzáállást, hogy aki nálunk gazdagabb, az nem tisztességes, aki meg szegényebb, az így járt. Az FFP-nek ugyanúgy van jó és rossz oldala is. A rossz pedig az, hogy megmerevíti az erőviszonyokat: a leggazdagabb klubok nem azok, akik a legjobban gazdálkodnak, hanem akiknek a legtöbb szurkolójuk van világszerte. Ide kurva nehéz bekerülni, és ha valaki betartja az FFP-t, akkor nem is fog soha. És kövezzetek meg, de én igazából örülnék egy PSG BL-győzelemnek, mert annyira unom már a Barca, Real, Bayernt.

     • macca8

      Nem, ez nem igaz. Semmi bajom a mu-val e tekintetben vagy az arsenallal, a lyonnal, a monacoval, ahol adott esetben nagy pénz van, kogazdag tulajdonos. Nem a gazdagság itt a fő baj, hanem az, h milyen módon használják a pénzüket, betartják-e a szabályokat, milyen hatással vannak a teljes piacra. Vegyük észre, h korábban eltartott jópár évig, akar évtizedig is, felépíteni egy klubot, következetes munkával, jó üzleti érzékkel, stb. Az nem okoz nagyobb versenyt, h belép meg két szereplő és pénzzel 2-3 év alatt mindent megszerez. Mert a foci meg mindig nem csak üzlet, hanem sport is. Az, h miként szűkült a verseny a top5 ligaiban, egy korábbi poszt témája volt, sztem elég látványos a különbség
      http://pool.taccs.hu/2014/09/10/regen-minden-jobb-volt/

     • robill76

      A katariak 2011-ben vették meg a PSG-t, és most értek oda, hogy 2018-ban reális esélyük lesz betörni a szűk elitbe. Ez nem 2-3 év. És igaz, hogy régen ez évtizedekig tartott, de ezt az élet bármely más területéről elmondhatod. Minden felgyorsult.

     • Er_Pupone

      “Fújjuk, fújjuk, pukkan, összekaparjuk magunkat” latszik nem voltal erintve a pukkan-as reszeben.
      A lenyeg nem is az hanem ha van egy szabalyzat akkor ha vlaki nem egy kisakput hanem 10 et talal meg e shanszal ki akkor nyilvan ellenszenvesebb mint az aki mondjuk csak egyet vagy egyet sem.

     • robill76

      Sajnos érintett személyesen a pukkanás, mint szinte mindenkit ebben az országban. És éppen azt látom, hogy én személy szerint hiába próbálok tanulni belőle, elmúlt a sokk, és most fújják újra ugyanazt a lufit, ami akkor kipukkant, és törvényszerű, hogy x év múlva újra bedőljön minden.

     • István Várszegi

      Ez a kapitalizmus sajátossága. Most már biztosan figyelsz rá, hogy ne érintsen kellemetlenül…

     • Suarez 07

      Elég csak megnézni a spanyol bajnokságot. Aki egy kicsit is nevesebb játékos már a Barka-Realba akar menni, mert az összes többi csapattal (Jó most kicsit az ATM. is) esélytelen bármilyen kupa elnyerésére.
      Kinek jó az a bajnokság, ahol 20-ból 18 csapat úgy fut neki a bajnokságnak, hogy esélye sincs? Német bajnokság dettó. Bayern vagy Dortmund. Bár ott inkább csak a Bayern.
      Most ugyanez van a flansziáknál is, PSG nyer, a többi meg eljátszogat magában.
      Lassan kellene egy külön olajos bajnokság, ahol ezek a magáncsapatok eljátszogathatnának maguk között és a többieket meg hagynák focizni.

     • LudasMatt

      “Kapitalizmus van, a fociban is az van, képmutatás úgy tenni, mintha nem így lenne.”

      Egyrészt a kapitalizmusnak is több formája van, másrészt egyáltalán nem biztos, hogy jó, hogy ez van, vagy jó hogy bizonyos területeken ez van, vagy hogy a fociban, és nagyon is kívánatos hogy amikor nem jó, akkor szabályozásokat vezessenek be.

     • liverbörd (cluster headache)

      az nem kapitalizmus, hogy egy állam korlátlanul pénzt öl egy klubba, hanem kommunista stílus. szerintem meg kurva jó az amerikai rendszer. az hogy a leggyengébbek választhatnak először a legjobb ifik közül, ez a legigazságosabb dolog, a fizetési sapka is hasznos, még ha kijátszaható is. el sem hinnéd milyen nehéz egyébként kijátszani, brutálisan nézik a játékosok meg a rokonaik életét, költéseit.

     • robill76

      az amerikai rendszer racionális és steril, minden profi, de hiányzik belőle az a szenvedély, ami az európai (vagy a dél-amerikai) foci ízét adja, ott nincsenek szurkolók, akik a vérüket adnák a csapatért, nálunk vannak, és elvárják a klubok vezetőitől, hogy mindent (mindent!) megtegyenek a csapat sikeréért. itt nem teheted meg, hogy lemondasz egy tehetséges ifiről a Stoke kedvéért, mert milyen jó lesz majd, ha ők is erősek lesznek, és három év múlva majd egál meccseket nyomhatunk, itt mindig mindenki mindent meg akar nyerni. nekem kurvára nem hiányzik az amerikai rendszer.

     • liverbörd (cluster headache)

      a szurkolók ott is ugyanennyire fanatikusak, hidd el. éltem kinn hét évet. más dolog, hogy pl. az nfl-ben nincs szervezett szurkolás, de az egyetemi bajnokságban van. de a szurkolók eszméletlen fanatikusak ott is, akár nba, nfl, nhl -ről van szó.

      nézd meg azet a szurkolást it, komolyabb, mint az anfield: https://www.youtube.com/watch?v=Bme6KxxghRg

     • robill76

      ez a videó nem győzött meg engem, ugyanígy örültem én is a Pick Szeged góljainak egy BL-meccsen, mégis azt gondolom, hogy ez egy picit más, mint amit a foci kivált belőlünk. de én nem éltem az USA-ban, sőt, még csak nem is jártam ott, ezért itt el kell fogadnom, amit írsz.

     • liverbörd (cluster headache)

      Pick szeged…???…omg…;)

      Ha van idod keress ra nagy rivalizalasokra az egyetemi bajnoksagokban, meg fogsz lepodni milyen szurkolas van a meccseken. Lehet nem ez a legjobb video amit belinkeltem de a ceges gepemen nincs hang es most hirtelen ezt talaltam.

     • robill76

      jól értem, hogy ez lefitymálása egy kézi BL-meccsen szurkolásnak? nem értelek.

     • liverbörd (cluster headache)

      Eezem agaban sem fitymalnam le a kezimecxsen szurkolast…30 eve jarok kezimeccsre…

   • Rynald

    Szar ez a Bayern

    • vadkacsa

     Is. Meg volt azèrt kutyulva a felállás, meg a bundásban nincsenek hozzászokva ehhez, max a Dortmund ellen.

 • fantom

  Nézve az eredmények eddig kurva jók az angolok a BL-ben, csak mi rontjuk a 100%-os statot

  • Chris

   Ket hete is mi rontottuk. #felbasz #14/15ujraelojon

  • Konig74

   Mi is nyertük az első 2 meccsünket, csak hát az még selejtező volt.

 • tothpapa

  Jó, h vége a szeptembernek, 6 meccs: 1-3-2. Tudom, lesz ez még jobb is…
  az angolok közül egyetlen nyeretlenek vagyunk a CL-ban, még a celtic is nyert…

  • Tompy

   vagy a félig tele pohár: az összes angol csapat veretlen a CL-ben, és mindenki továbbjutó helyen áll. :)

 • Gúnár

  Csoport elsők leszünk, és meg lesz a TOP4.

  • bakfi

   ha nem is az első helyen, de továbbjutunk, a top4 naná, hogy tuti

 • liverbörd (cluster headache)
  • Rpi

   A Jani a gáton. 😀

 • István Várszegi

  Te jó ég, mi volt itt! Azt hittem ez a döntetlen indukált ennyi kommentet… Érdekes reakciók voltak, jóleső érzés volt, hogy gyakorlatilag mindenki normálisan gondolkodik. Egy apró kiegészítést tennék. Nagyon sokszor utazom magyar-német viszonylatban, és költségcsökkentés miatt az oszkáron keresztül viszek utasokat. Nyilván nem válogathatom meg, ki utazik, szerencsére többségében normálisak. Elég megengedő vagyok, hogy ki mivel keresi a kenyerét, mert élni kell, meg hát család, meg egyebek. Így hát – hogy is fogalmazzam – gyakran olyan lányok is jönnek, akik a férfiak igényeiket elégítik ki. Nekem ezzel semmi bajom. Viszont általában ezek a legnagyobb pofájúak és legszemtelenebbek. Hangsúlyozom, megértem őket, valahogy mindenki boldogulni akar, nekik ez jutott. De attól, hogy valaki kurva, nem kéne büszkének lenni!
  Visszatérve a focira, én azért nem vagyok nagyon elkeseredve – bár én is csalódott vagyok -, mert volt teljesítmény. A játéknak van fazonja, nézhető, van koncepció és jövőkép. Most nem sikerült. Nem baj, majd fog…

  • Poco77

   Majd jövőre! :D

   • István Várszegi

    Ezt nem tudjuk. Szerintem az idén. Én bízom bennük…

  • ekiyeki

   – Kisasszony, lefeküdne velem 10 millió forintért?
   – Ööö… Igen, persze.
   – No és 10 ezerért?
   – Mit képzel, mi vagyok én?
   – Azt, hogy maga micsoda, az előbb már tisztáztuk, már csak az árfolyamon vitatkozunk.

  • kátrány

   Szívemből…
   Messze vagyunk a BR-i ködtől vagy a hodsoni gyötrelemtől.

  • Borvirag

   A prostituáltak általában extrovertált személyiségek, ergo tök érthető a nagy pofa. A szemtelenség meg tök szubjektív dolog, egy nagy pofájúnak nem az, ami egy kis pofájúnak vérlázító… Mindazonáltal lehetséges, hogy valójában nem büszkék ők sem a munkájukra és tettetett büszkeséggel próbálják palástolni…

   • István Várszegi

    Hogy őszinte legyek, a tegnapi heves vitához próbáltam hozzászólni, úgy tűnik, kevés sikerrel…

    • balint0806

     Értettük. Csak János el ne olvassa, hogy még jól le is ****** (táncosoztad)… :)

     • Magát minősíti mindenki.

     • ekiyeki

      Ebben maximálisan igazad van, csak mintha ez tegnap nem jutott volna eszedbe…

     • Nézd, ha heves és bunkó is voltam tegnap, ez egy másik minőség, azt gondolom. Hogy a moderátoroknak ezzel nincs gondja, az megint csak az ő dolguk.

     • ekiyeki

      Értékelem, hogy beismered, ha hibáztál, csak a felütés sikeredett megint indulatosra. (Megértem, csak jelzem…)

     • liveman

      Nézd, szerintem, tegnap tök fölöslegesen mentél bele egy tök fölösleges adok-kapokba vendégségben. Nincs értelme ezt újból megismételni.
      Én tényleg jónak és fontosnak tartom azt amit csinálsz-csináltok. Hajrá! Jókat írtok, összeszedtek egy csomó hasznos és érdekes infót. Ez a legutóbbi interjúd ez szerintem se a legjobban sikerült. De ezzel sincs semmi gond.
      Valószínű a habitusodból fakad, hogy beleállsz (már többször is láttam) értelmetlen csatározásokba ahol aztán hull a forgács pro és kontra. Itt is ugyanez történt. Ezeken túl kellene tudni lépni.

     • Borvirag

      Egy kérdés: Valóban annál a csatornánál készítettél interjút, ahol egyébként szakértőként is dolgozol? Tegnap mintha lett volna egy ilyen komment…

     • mi van? nem vagyok a Spíler munkatársa, ha erre gondolsz, aki mást állít, az hazudik.

     • Borvirag

      Nem egészen. Arra gondolok, hogy szoktál-e szakértőként közreműködni a Spiler PL műsoraiban? Tök mindegy, hogy munkatársként, külsősként, meghívottként stb. Szóval szoktál-e ott szerepelni vagy sem?

     • nem hiszem, hogy ebből titkot csináltam volna…

     • Borvirag

      Egyértelmű válasz jobb lett volna, node sebaj, elfogadom igennek.
      Szóval akkor ha jól értem, akkor egy PR cikket írtál annak a műsornak, amelyben szerepelsz és még jól meg is promóztad itt a fonaton?
      Akkor te az a liba vagy, amelyről Moldova írt…
      Nem tudom, melyik arc vagy te, de ha legközelebb nézni fogom a PL műsort (nem sűrűn fog előfordulni, mert otthon nincs a csatorna a csomagban) arra fogok gondolni, hogy mekkora seggfejek ezek a szakértők és sajnos ez felül fogja írni a szakmai színvonalat, akármilyen magas is lesz.
      Sokat kell még tanulni a szakmát, idézek egy részt abból a cikkből, amelynek úgy tűnik, annak ellenére nem értetted meg a mondandóját, hogy te magad készítetted:
      “Ebből nekem az következik, hogy a jövőben még inkább felértékelődik majd a kommentátorok stílusa és személyisége, hiszen tájékozottságban már nem feltétlenül tud a néző fölé kerekedni.
      Igen, ezzel egyetértek, hosszú távon szinte biztosan ez lesz a helyzet.”

     • pfff. nagyon nevetek rajtad.

     • balint0806

      Egyszer csak azért megfogom nézni, hogy elmondhassam majd neked. ;)

     • Borvirag

      Köszi :)

     • Suarez 07

      Lehet most kicsit nem ideillő stílusban kérdezek: Ki ez a pöcs? A tegnapiról lemaradtam…

     • balint0806

      Ebben teljesen igazad van. Izé, most már akkor rendszeresen visszajársz majd ide? Mert akkor nehéz lesz úgy kibeszélnünk téged a hátad mögött, hogy közben ne húzzunk fel…

     • oda járok, akkor ls annyit, amennyit akarok, ilyen hely ez az internet, sajnálom.

     • balint0806

      Szíved joga. :)

     • liveman

      Egyértelmű! Mindenki maga dönt és választ.Te is! No de ahogy a viccben is: Vadász, vadász, te ….jársz ide!

     • Sestertius

      Hát igen… te ezen a minősítős dolgon már túl is estél azt hiszem…
      Ezzel a primadonna picsogással sikerült elérni, hogy ha meglátom a neved – arcod véletlenül valahol akkor instant zárom be a cikket-kapcsolok el… ez ám a helyes önmarketing ;)

     • Nem vagy célcsoport, szóval kb. leszarom.

     • DinTib

      Ne vedd támadásnak, de ki a célcsoport?

     • Luisgarcia

      A dénár és a talentum

     • balint0806

      De most ez komolyan érdekel? Én engedném el Isten hírével és legyen boldog ahol és ahogy akar.

     • DinTib

      Már hogyne érdekelne. Nagyon kíváncsivá tett ez az eléggé egyedi marketing stratégia.

     • balint0806

      Na de látod, hogy még a kérdésedre se hajlandó válaszolni… :)

     • tegnap ebben a kérdésben kb. mindent elmondtam, én ennek a közösségnek a nagy részében hatalmasat csalódtam, sok tekintetben. az ítélkező, prejudikálú fraudoktól mindig irtóztam, ha ők nem becsülik sokra, amit csinálok, az egy jó jel.

      és ja, ezzel én is minősítek, igen. muszáj vagyok, sajnos.

     • Sestertius

      na, végre valami közös bennünk, ennek örülök ;)

     • macca8

      sztem meg jól járnál vele, ha elgondolkodnál azon, amiről beszélgettünk.

     • miutén neked belefér, hogy a te platformodon engem implicite lekurvázzanak, nem haragszol meg, ha leszarom, hogy mit javasolsz nekem? már bocs.

     • István Várszegi

      Akkor nem értetted. Elmagyarázom, mert gyakran félreérthetően fogalmazok. Korábban jeleztem, hogy a Spílernél hiányzik a tavalyi gárdából az a fiatal fiú, aki jókat mondott. Történetesen Te voltál, én ezt nem tudtam, nem mondhatod, hogy nem értékelem a teljesítményedet. Teszed ezt egy olyan helyen, ami nem a teljesítménye miatt lett az, ami. Mindnyájan tudjuk, nyilván Te is , mert okos fiú vagy. Na most, aki ott dolgozik, tetszik, nem tetszik – hogy is mondjam – , nem felel meg a legszigorúbb erkölcsi mértéknek. Én sem vagyok különb, meg sokan sem, a baj a hangnemmel volt. Mindenki megérti, nem vagyunk hibátlanok, fel kell vállalni és kész. Erre céloztam, mondjuk úgy, hogy nem a legszerencsésebb módon. Ha neked ez elégtétel, bocsánatot kérek.

     • “aki ott dolgozik, tetszik, nem tetszik – hogy is mondjam – , nem felel meg a legszigorúbb erkölcsi mértéknek.”

      ezt a leghatározottabban visszautasítom, sőt, kikérem magamnak. gondolhatod ezt, de én meg minden rezdülésemmel tiltakozom ellene.
      a bocsánatkérést elfogadom, javaslom, lapozzunk.

     • macca8

      Nézd, ha nem érted, ezek utan sem, akkor sajnálom. Te lehulyeztel kb mindenkit, de szted az belefér. Ez kettős mérce, és meg csak tisztában sem vagy vele

     • igen, szerintem aki látatlanul, ismeretlenül, a körülmények és maga a kontent ismerete nélkül lekurváz, leszaremberez, leerkölcstelenez valakit, és morális értékítéletet hoz felette egy közösség nyilvánossága előtt, az súlyosan korlátolt és ostoba. nem cél nélkül, nem a körülményektől függetlenül mondom ezt, hanem a történtek ismeretében, azok elszenvedőjeként. ha te ezt értelmes, intelligens emberként képtrlen vagy felfogni, és nem érted, hogy mivel sértett engem vérig ennek a blognak az admingárdája, és olvasói, azt őszintén tudom sajnálni, már csak azért is, mert nekünk innentől kezdve kvázi blogger kollégaként sem nagyon van mit kezdenünk egymással. egy világ választ el bennünket egymástól, mint kiderült az eset kapcsán.

     • macca8

      az a probléma, hogy ennek tisztázására végig meg lett volna a lehetőséged. ehelyett te ezt az egészet nemlétezőnek nyilvánítottad, sőt, rögtön az első válaszkommentedben lehülyézted azt (aka sértegetted), aki ezt egyáltalán fel merte vetni. valóban egy világ választ el bennünket. majd utána, amikor többen, többféle módon próbáltuk megértetni a probléma mibenlétét, csak sértegetést kaptunk tőled, amit te csak és kizárólag válaszreakcióként voltál hajlandó értelmezni, holott számos alkalommal én magam is pont a körülményekre hívtam fel a figyelmet, amiket számba kell venni (első sorban magának az illetőnek), valamint a kontentet részben ismerem (az interjút olvastam), részben pedig téged szakmailag az első pillanattól kezdve elismertelek. érdemi válaszra sosem ragadtattad magad, viszont megsértődtél itt több száz (de legalábbis több tucat) emberre. már ez is önmagában emlékeztet arra a viccre, amikor valaki arról panaszkodik a rádióban hallott hír után, hogy nem egyvalaki száguld a forgalommal szemben, de legalább száz.

     • olvass át a Britanniára, ott folyt erről egy értelmes beszélgetés szederbokorral. tudod, ő nem úgy kezdte, hogy gyomor kérdése. te igen. innentől kezdve nem is értem, mi a búbánatos faszt vártál tőlem, tapsoljak hozzá, hogy morálisan gyalázol nyilvánosan? hol élsz?
      szederbokor érvek mentén állt a vitához, érvek mentén beszélgetek vele arról, miért olyan ez az írás, amilyen. ehhez képest nézd meg, te mit csináltál. és bocs, ha nem érdekelt a szarmaszatolásod azok után, hogy az első vonatkozó kommentedben kinyilatkoztattál rólam, a személyemről, miközben, ha jól tudom, nem őriztünk együtt libát.

      és igen, továbbra is tartom, hogy aki a csatorna tartalmáról nem tud anélkül véleményt nyilvánítani, hogy a tulajdonosi struktúrát belekevrné, az egyszerűen nem elég intelligens, vagy, ami rosszabb, szándékosan akar mocskolódni. döntsd el, itt hova tartozik a többség, engem már nem igazán érdekel. egyik sem jobb a másiknál.

     • macca8

      Te figyi, itt azzal inditottal, amihez láthatóan most is ragaszkodsz: lehulyezel. Ezek után mit vársz? És te vagy megsértődve? Nevetséges. Ráadásul te képtelen vagy meglátni a valóban létező morális problémát, vagy letagadod magad előtt is. Ehhez képest én végletekig türelmesen próbálom veled ezt megértetni, nem húzva fel magamat a folyamatos sertegedeseiden.
      És bizony az egy vaskos tévedés, h a csatorna tartalmanak megítélése és a tulajdonosi struktúra össze lenne kötve. A kritikák vagy problémafelvetések éppen arra vonatkoztak, h tartalomtol függetlenül milyen morális vagy társadalmi kérdések léteznek önmagában a csatorna letezesevel.
      Ezek mind érvek (meg ha morális természetűek is), vegig, az első kommentemtol fogva, hiába próbálod diszkreditalni őket

     • nem vagy hülye, gondolom, de ebben a vitában hülyeként viselkedsz, igen. vagy komolyan azt hiszed, hogy a morális kérdéseket veled, egy vadidegennel, itt, egy nyilvános fórumon fogom megbeszélni? tényleg? miért tennék ilyet? úgy is fogalmazhatnék, az, hogy milyen morális alapú döntéseket hozok, az a magánügyem, igen, még akkor is, ha beteszek ide egy interjút, amit én készítettem, és amiben ez az állítólag morálisan vállalhatatlan csatorna a téma.
      amiről szeretek, és szerintem kell is beszélni, az a tartalom, illetve annak minősége, valamint az ezeket alakító dolgok. azt hiszem, ebben lehet és érdemes is értelmes érveket felsorakoztatni pro, illetve kontra. hogy te nem akartál, nem tudtál ilyet tenni, az azt gondolom, nem az én szegénységi bizonyítványom.
      szóval értem, amit mondogatsz és értem, hogy neked miért éri meg a morális problémakörön rágcsálni, de ha azt állítod, hogy a csatorna kapcsán csak a morális kérdésekről lehet és kell beszélgetni, esetleg azt állítod, hogy ezeket lehetetlen kihagyni abból, ami a tartalmi lényeget illeti, akkor bizony nem mondasz igazat.

     • macca8

      Nem kell megbeszélni, pont elég lett volna, ha a létezését elismered, valamint azt, h más számára ez egy legitim probléma. Ezt elmondtam hússzor kb, nem értetted meg. Akkor hadd ne én legyek a hülye.
      Azt sosem mondtam, amit most nekem tulajdonitasz, h ti. csak morális kérdésekről lehet beszélni.
      A tartalomrol szólva elmondtam, amit tudtam, azt tovább cizellalni nem tudom, kb 5x mondtam el, h a te britannias munkassagodat nagyra tartom, tv-m nincs, így kb soha nem nézek magyar közvetítést. Mit akarsz meg? Én mindennek ellenére fair módon beszélgetek veled,nem hulyezlek le minden kommentemben (najo, talán most először, ha ezt annak veszed).

     • Szépen hatralsz kifelé az eredeti allitasodbol. Nekem ennyi elég, köszönöm.

     • macca8

      Nem hátráltam, pont ugyanazt mondom most is, de itt be is fejezem, felesleges ezt tovább tolni, nem kiváncsi rá senki

     • +100000

     • Sestertius

      Macca te reménytelen vagy :D
      Nagyot nőttél a szememben, és élmény olvasni az érvelésed a parttalan vitában…. de van amikor teljesen fölösleges… valószínűleg, a tény, hogy ott szakértő, és a kijelentése miszerint a csatorna tartalmáról lehet/van értelme véleményt formálni a tulajdonosi struktúra belekeverése nélkül (illetve aki erre nem képes az nem intelligens….) összefüggésben van, és kizárja a lehetőségét annak, hogy egyáltalán megértse, hogy miről írtak, írtunk itt többen..

      de tényleg öröm volt olvasni, szívesen söröznék egyszer veled :)

     • macca8

      Thnx a lot. De itt tényleg eljött a pont, és kiszálltam :)

     • macca8

      A sorozest is összehozhatjuk ;)

     • Amúgy azért azt tegyük is hozzá gyorsan, hogy azért is folyhatott ott értelmesebb beszélgetés, mert te is sokkal tárgyiasabban és nyugodtabban válaszoltál ott, ha azt adod elő amit itt, akkor én se tudtam volna odaát ennyire nyugodt maradni. Szóval szerintem egészen egyszerűen hagyjuk el ezt az egész témát most már.

     • Igen. Te nem azzal kezdted, hogy gyomor, és ezt értékel. Aki igen, azt nem annyira. Mosdó, törölköző.

     • Mel

      Van, akivel lehet ertelmes vitat folytatni. Minden masra ott a Ban.

     • macca8

      :)

     • DinTib

      Ha nem haragszol meg, nem szeretném visszaolvasni a tegnapi nap termését, viszont tényleg érdekelne, Te mint gazdasági szakember, kit tekintesz a célközönségednek.

     • szerintem, aki értéket keres mondjuk a labdarúgásról szóló írásokban, aki szeret elgondolkodni az övétől eltérő nézőpontokon, aki szeret kimozdulni a komfortzónájából, aki képes a véleményeket az azokat közlő személytől függetlenül mérlegre tenni, az jelenti az én, a mi célközönségünket. nem mondom, hogy sokan vannak, de hát nem is ez a lényeg.

     • DinTib

      Köszönöm szépen válaszod. Messze álljon tőlem, hogy a célcsoportból kiesett emberek fogadatlan prókátora legyek (bár Én is közéjük sorolom magam), de szvsz kardinális kérdés, hogy az általad átadni kívánt “értéket” és az enyémtől “eltérő nézőpont”-od milyen stílusban és mennyire higgadtan továbbítod. Máskülönben tényleg nem lesznek sokan ebben a célközönségben.

     • alapvetően ketté kell választani a dolgokat, és igazán sajnálom, ha ez nem sikerült. gyere át a Britanniára, és nézd meg, hogyan beszélgetünk a kérdésről érvek mentén, higgadtan szederbokorral – aki szintén kritikus az interjúval, de vette a fáradtságot, és elolvasta. én őszintén nem igazán értem, milyen stílust, és főképp, milyen alapon várnak el azok, akik egyetlen információ birtokában, totálisan ismeretlenül hoztak és hoznak morális értékítéletet a _személyemről_. az ilyet én sosem tűrtem, ezután sem fogom, de legalábbis vindikálom magamnak a jogot, hogy azokkal az emberekkel, akik így állnak az irányomba, bizonyos nem túl épületes stílust üssek meg, amellett, hogy a leghatározottabban elítélem az attitűdöt, amit a kérdés megítélésében képviselnek. engem ez ugyanis személyemben sért – és ennek semmi köze a teljesítményemhez. bárcsak arról lett volna itt szó.

     • slowmotion80

      itt mindenkinek hiánya van a zintelligenciából, ezt már megmondtad asszem.
      most próbáljuk összehozni, hogy igazad legyen, mert karitász nap van.

    • Borvirag

     Értem én is! :P

  • Gratulálok a moderátoroknak, hogy ez itt diszeleghet.

   • Robbie_Fowler

    Szia Jani! Mi újság?

   • István Várszegi

    Ne butáskodj! Én megértelek, meg másokat is, egy pillanatig sem állítom, hogy adott helyzetben különb módon viselkednék. Nincs ezzel semmi baj. Vagyunk egy páran ötvenesek, akik szégyenlik magukat azért, ami otthon van. Ráadásul a mi korosztályunk… Hangsúlyozom: lehet, hogy én is hasonló módon cselekednék, ha hasonló szituációban lennék. A következményeket meg viselném. Az elég ritka, hogy az ember b…ik is, meg szűz is marad…

   • balint0806

    “Ha a szabályokat megszegő kommentet látsz a Disqus lehetőséget ad ezeknek a jelölésére, zászlózására.”

   • macca8

    ha lenne türelmed, akkor várhattál is volna. (mondom ezt úgy, h nekem személy szerint még belefért ez a komment)

    • balint0806

     “Gratulálok a moderátoroknak, hogy ez itt diszeleghet.” Jah, hogy ez nem egy sajátos stílusú önkritika volt részéről? :)

     • elvileg a sikertelen csapatoknak szurkoló emberekben kifejlődik a humorérzék. valószínűleg te vagy a kivétel, ami erősíti a szabályt

     • balint0806

      “Teljesen mindegy, hogy mit mondanak az emberről. Csak az számít, hogy ki mondja.”
      Oscar Wilde

   • Úgy kellett visszaolvasnom a toroltek közül, zaszlo nem jott rá tőled sem, szerinted az a moderalas, hogy 0-24 itt csendorkodunk? Baromi gyerekes hozzáállás ez.

  • sucre

   De most miert kell az egeszet megint felhozni? A tokom kezd kilenni, hogy egy Liverpoolal foglalkozo blogon ez megy mar lassan 24 oraja. Normalis eszmecserekre vagyik az ember, erre a politikai tartalmu kommenteket kell olvasgatni. Speciel pont leszarom hol dolgozik Janos milyen hatter stb. Tegnap sokan baszogattatok hogy meglovagol egy dolgot es azt szajkozza, de most lenyegeben ezzel a kommenteddel megint elohozod a tegnapi vitat. Okes, szived joga azt irni amit akarsz, es hozzaszolni, de valahogy ez mar annyira unalmas. Itt vagyunk a BL-ben 3 ev utan megint, helyzetek megvannak, eredmeny nincs. Engem ez foglalkoztat ezen a blogon, nem Vajna meg a tobbi. Szerintem ennek a feluletnek errol kellene szolnia, de aztan lehet en vagyok a fiatal es buta…

   • István Várszegi

    Ebben igazad van, már sajnálom is egy kicsit, hogy okoskodtam. Hiába, gyarló vagyok. Még egyszer bocsi…
    Mondom a frankót. Azt nehezményeztem, hogy a minden idők legjobb MU -ból kihagyta Bestet…

 • Borvirag

  Megragadom az alkalmat és megkérdezem a tisztelt társaságot, mit szólna hozzá Liverpool szurkolóként, ha a tulajdonos a címerállatot lecserélné mondjuk medvére és pajzs helyett egy élére állított háromszögbe kerülne az egész?

  • nordsee

   Szerintem semmi gond ezzel, ha a klubot át is nevezi, és Berlinbe költözteti.

   • Borvirag

    du wirst nie alleine laufen ??? :O

    • ekiyeki

     Wurst lesz az…

     • Borvirag

      googlenak mondd! :P

    • nordsee

     *spazieren

  • En adom

   • Enzo

    mondjuk azért erre erősen 1.01 volt az odds :D

  • Tompy

   Gyakadémia szurkoló vagy másodállásban? :)

  • balint0806

   Ez egyébként honnan jött? Esetleg Újpest/Juve?

   • Borvirag

    Újpest.

    • balint0806

     Olvastam róla. Elég gáz… :(

  • slowmotion80

   de csak ha rózsaszín a háromszög

 • Poco77
  • nordsee

   :D

 • balint0806
  • liverbörd (cluster headache)

   tuti hogy szex közben halt meg az öreg kedven nyuszikáival

  • Csaba Dávid

   Biztos nem hagyott ki annyi helyzetet, mint mostanában mi.

 • liverbörd (cluster headache)

  azt hittem nem fogok jobban kiakadni, mint tegnap a vajna tévés csávón, de tévedtem: ennyi savanyú arcot, akik a keddi bl meccs óta savazzák a a csapatot és kloppot még nem láttam. gyerekek, ti hol éltek? nektek csak a psg vagy a a city költései és eredményei elfogadhatóak? mi nem az a típúsú klub vagyunk, ezt már ezerszer tisztáztuk itt amióta az fsg átvette a tulajdonlást. itt folyamatos koncepciós építkezés folyik, amihez idő kell. ráadásul nincsenek szar eredményeink, a játékunk pedig reményteljes. reményteljesebb, mint a unitedé. ne törjünk stafétát(vagy mi a faszomat) a csapat felett szeptember végén lécci. a játékunk és a statok alapján is jó esélyünk van a dobogóra és ha együtt marad a csapat, a várható erősítésekkel, akkor a bajnoki címért fogunk menni 1-2-3 éven belül.

  ha szerintetek klopp elbaszta, akkor lécci mondjátok már meg kit szeretnétek edzőnek és milyen stílusú liverpoolt akartok látni a pályán.

  • balint0806

   Jól beszélsz kolléga. Iszol egy sört? ;)

   • liverbörd (cluster headache)

    ha hiszed ha nem már ittam. egy kollégát búcsúztattunk ma reggel…:)

    • Poco77

     Akkor azért “beszélsz” így! :)

    • balint0806

     Hát most kicsit… nem is, inkább nagyon irigyellel… :D

  • Mel

   Allerdyce szabad pl. igazan megerdemelne egy top csapatot, eddig csak kiesojelolteket kapott szerencsetlen.

   • ekiyeki

    Te ugye ráérő idődben a FINNTROLL zenekar tagja is vagy?

    • Garlic

     De k jo kis zenakar az

     • ekiyeki

      Arra céloztam, hogy olyan mint Mel: troll, de jó :)

     • Gúnár

      És úgy néz ki, mint egy barna finn

     • ekiyeki

      Lehet, nem tudom, sosem láttam.

     • Rpi

      *finng

   • liverbörd (cluster headache)

    megvárjuk míg kirúgják a baglyot vagy kivásároljuk?

    • Mel

     vagy Big Sam, vagy Pulis.

     • kátrány

      Big Sam …”a tiki-taka egy fos…” :D

     • balint0806

      Hozzátenném, hogy Klopp is mondot olyant, hogy ez nem az ő stílusa:
      On Barcelona’s tiki-taka style
      “It is not my sport. I don’t like winning with 80% [possession]. Sorry that is not enough for me. Fighting football, not serenity football, that is what I like. What we call in German ‘English’ — rainy day, heavy pitch, 5-5, everybody is dirty in the face and goes home and cannot play for weeks after.”

     • kátrány

      Big Sam ezekkel a szavakkal beszélt,tartalmilag ugyanazt jelenti,stílusában … :)

     • t-vitamin

      Pulist hoznam NFL-es mintara defensive coordinatornak, aki csak a védekezésre kell figyeljen, míg Kloppo figyel a többire.

     • RatkóLaci

      továbbfejlesztem az ötleted: alkalmazzuk mindhármat egyszerre, mint anno Shanklyéket.

  • Poco77

   Nem Kloppot küldeném, el hanem egy szakembert hoznék a stábba aki tudja mi az hogy védekezés.

   • balint0806

    Nem hiszem, hogy sikerrel járnál. Én úgy hallottam, hogy Klopp is gumi nélkül szereti…

   • macca8

    Ahogy Máté megmutatta: a játékunkban ez benne van, meg ha klopp azt is bizonyította, h tud ennél jobb védekezést is összerakni. Idő

  • bakfi

   kloppot szeretném és azt a focit ami felé megyegetünk

  • Fowler_

   azért vagyunk idegesek mert sokkal több van a keretben de nem jön ki.
   plusz egyszerre túl sok a rés a pajzson (kapusposzt, védekezés en bloc, helyzetkihasználás)

   • bakfi

    hááát én nem vagyok ideges kicsit se. meccsek után kicsit bosszús, de ideges nem. bízok a németben meg a csapatában is, meg a csapatban is. azok közé tartozok, akik szerint nem sokára összeállnak a dolgok és juhé meg csampijon csampany folyik mindenfelől

    • Fowler_

     jó neked. nekem minden meccsen pár héttel lerövidül a várható hátralévő élettartamom. el is tiltottam magam most pár hétre a meccsnézéstől.

   • RatkóLaci

    ezek a “rések” már az első meccsen látszottak, de volt meccs amikor az eredményesség ezt elfedte. Ezek miatt kell a türelem és még kb 2 év ami alatt a fél (kezdő) csapat ki fog cserélődni, hogy az első helyért menjünk. Csak abban bízhatunk, hogy az eredményesség is megjön. Már 2szer leírtam, hogy szinte mindenki elfelejtkezik, hogy Lajos is az elején borzasztó helyzetkihasználással szállította a ziccereket és csak az ezüst évben volt könyörtelen.

  • montipájton

   Ez nem válasz lesz, csak érdekesség, de Rodgers alatt több pontot szerzett ugyanennyi meccsen a Pool, vele is megvolt a türelem? Már nem emlékszem. Klopp hatalmas fazon, imádnivaló arc, mindenki szurkol neki, de jó kérdés, mekkora adag és meddig elegendő plusz hitelt jelent ez az eredmények ismeretében.

   • István Várszegi

    Szerintem amíg lesz teljesítmény, a gyengébb eredmény is elfogadható. Nyilván nem a végtelenségig (nálam addig)…

   • macca8

    Igen, megvolt. Meg az igen balul sikerült 3. évada után is elkezdhette a negyediket.
    De könyörgöm! Milyen eredményeket kérsz most számon a bajnokság hatodanal? Első csonka év: két kupadonto, második év: 4. hely. 5 meccsből akarsz következtetést levonni?

    • montipájton

     Nem vontam le és nem kértem számon.

     • macca8

      mondjuk ez igaz :)

   • nordsee

    Kloppnak biztosabb a helye, mint bárkinek a ligában. Arra lehet következtetni, hogy lassú építkezésben van, mindig az aktuális céloknak megfelelően, a tulajok jóváhagyásával. Az építkezés ívébe most belekarcolt a piac, így a tervekhez képest egy európai top5-ös CB és CM-mel vagyunk kevesebben az idei BL-terheléshez. De a kredit az van, még ha botlik is idén a szezon.

  • macca8

   Pálcát :)

   • liverbörd (cluster headache)

    kösz:)

 • Borvirag

  A tegnapiak után ismét egy Moldova idézet:

  Még egy kérdést, úgy érzem, nem illik megkerülni: a riporteri bátorságra gondolok. Mit merhet az ember, ha írni kezd?
  Én nem vagyok illetékes erre válaszolni. Ha az ember magáról kezd el beszélni, könnyen hasonlatossá válhat ahhoz a libához, aki sül a tepsiben, és időnként beleszagol a levegőbe:
  – Hogy nekem milyen finom illatom van!
  Hadd idézzem inkább minden hozzátevés nélkül egy öreg győri olvasóm levelét:
  „Kedves Uram!
  Végigolvastam legutóbbi kötetét. Az a benyomásom, hogy Ön Rabelais, a nagy francia író legjobb tanítványai közé tartozik. Rabelais tudniillik egyszer azt mondta: elveimért, ha a máglyára nem is, de egész a lángokig hajlandó vagyok elmenni. És ez a legtöbb, amit tehetünk…”

  • The Pertő

   “Uram! Ülök házam legkisebb helyiségében. Előttem az Ön levele.
   Nos, nemsokára mögöttem lesz…”

 • István Várszegi

  A Bildben a következő kérdésre lehet válaszolni: Klopp lenne a helyes a Bayernnek? Már a kérdés is bosszant. Ráadásul a válaszadók kétharmada igennel válaszolt…

  • BoC1

   Vegulis az neki egy next step a karrierjet illetoen de ha lelep ugy hogy nem ert el itt semmit az nagyon gaz lenne…ha jol tudom 4 eves szerzodest irt ala, masfel ev eltelt mar nagyjabol

   • macca8

    Nem fog

    • BoC1

     Hat remeljuk nem fog, de nehez kiejelenteni h letolti amit lekell nekije.

     • macca8

      Nem nehéz

     • ekiyeki

      De nehéz!
      (Agresszív kismalac mód: on.)

     • macca8

      tessék: letölti. tök könnyű volt leírni

     • ekiyeki

      Határeset, de elfogadom:)

     • BoC1

      Esetleg lottószámok jövőhétre? :)

     • nordsee

      De miért is? Akadályozza valaki abban, hogy felépítse magát?
      Van pénz, paripa, fegyver rogyásig, meg még türelem is a tulajok részéről. Minden alá van tolva, általa soha nem látott források állnak a rendelkezésére.

     • bakfi

      hamar munka ritkán jó

     • nordsee

      A lassú munkához meg idő kell.

     • úgy úgy :)

     • liverbörd (cluster headache)

      jelenleg angliában edzősködik a világ ún. krémje. pep, mou, conte. ő velük akar versenyezni, ezért is marad. ez kihívás, nem a bayernnel bajnokságot nyerni ezredszer zsinórban.

     • BoC1

      Én csak azt mondom az elmúlt jó pár év alapján a BM nagyobb szintet képvisel a csapatunknál. Ennyi. Ha hívnak az F1 Force India csapatától dolgozni a Mercihez biza mész. Legalábbis 10 ből 9 ezt ajánlja. Nyilván Klopp a Normal 1 tehát ő marad reméljük.

     • RatkóLaci

      kétféle alaptípus van: az egyik elér egy szintet és ettől már nem csak pénzügyi szempontok alapján dönt, a másik csak a pénzt nézi: 1. melyik a nagyobb és reálisan még teljesíthető kihívás vagy 2. melyik a nagyobb csapat, biztosabb siker.

     • BoC1

      Érdekes, mert sehol nem említettem pénzt…

     • RatkóLaci

      ezt kicsit leegyszerűsítettem (nagyobb csapat, nagyobb pénz). Reméljük Kloppot a nagyobb kihívás (Pool) jobban érdekli. Hogy 4 év után mi lesz, az attól is függ majd hogy itt mit ér el. Ha most kell tippelnem, akkor olaszba fog menni.

     • balint0806

      Arra, hogy Klopp inkább a kihívást választja akár nagyobb összeggel is fogadnék. Mondjuk €600-val… :)

     • BoC1

      Azert eleg nagy kihivas blt nyerni a bm el is szerintem. Sot megvedeni egy bl cimet is nagy kihivas.

   • fantom

    bályernbe tuti nem fog menni, nagyon nem Kloppi attitűd.
    Németül még a bvb-ben nagyon sokszor utalt is ilyesmire, sőt szerintem egyáltalán nem is fog tápos csapatba menni ahol minden meccs után ott van a kés a torkán.

  • bakfi

   nem régen Heynckes is azt nyilatkozta, biztos benne/szeretné, ha majd a poolt csúcsra vitte, és bajnok lesz, visszamegy németbe és a bayernnél fejezi be az edzőséget.
   nem tudom next step vagy nem. azért a bayern dortmund viszony nem 1xű. itt többször előkerült, hogy lenyúlták a legjobb bvb-eseket (én is előhozakodtam ezzel), de azért ennek egyik előzménye, hogy a bayern húzta ki jó pár millával a bvb-t a csődből. konkrétan, de facto. megszűntek volna, vagy ilyesmi…. amúgy meg nehéz elképzelnem kloppot a bayernnél, de attól még lehetséges

  • Er_Pupone

   Nem kell olvasni a Bild-et.

  • liverbörd (cluster headache)

   • István Várszegi

    Hogy őszinte legyek, ezt is láttam, én sem tudom elképzelni, hogy hosszú ideig ne nálunk legyen, csak erős (inkább enyhe) lelkiismeret furdalásom volt a korábbi kommentem miatt. Gondoltam, inkább ezt beszéljük meg…

    • balint0806

     Már megint a terelés meg az “off topic”… :D

     • István Várszegi

      Mi az az “off topic” (nekem fejlövésem van – mondta Tuskó Hopkins)?

     • balint0806

      Amikor kb. nem témába illőt írsz.

  • Remélem még egy ideig cikkeznek Klopp-Bayern sztoriról, legalább pár ember átértékeli addig mennyire meg kell becsülni egy ilyen menedzsert a csapatnál.

   • Gúnár

    Rommá adom

  • balint0806

   Hú, akkor tényleg elég nagy baj lehet náluk, ha Klopp a legesélyesebb a szurkolóknál… Egyébként azt mondták, hogy előbb PL-t nyer majd a Poollal:
   “Former Bayern Munich coach Ottmar Hitzfeld expects Jurgen Klopp to return to Germany and take the reins at the Allianz Arena after winning Liverpool’s first Premier League title.”
   http://www.espnfc.com/bayern-munich/story/3152910/liverpools-jurgen-klopp-will-manage-bayern-munich-in-future-ottmar-hitzfeld

   Szóval előfordulhat, hogy nem jövő nyáron… :)

   Egyébként a linken látható video szerintem érdekes lehet a Klopp fújjolóknak is…

   • bakfi

    bocsi, valóban. hitzfeld volt, nem heynecks…német. német

    • balint0806

     Én is bocsi, mert csak most láttam meg a korábbi kommentedet.

 • Legyen elég a Fonat szabályait be nem tartó kommenteléssel.

  http://pool.taccs.hu/2016/09/07/a_fonat_elso_szabalya/

  Kéretik elengedni a politikai személyeskedő stb témákat.

  Köszönettel,

  • Fowler_

   Játékospolitika érinthető?:)

  • The Pertő

   Így legyen!

  • BoC1

   Pont 1 eves, jo visszaolvasni, sok minden nem valtozott :D

 • biojezus
  • balint0806

   Igen. Egy kb. öt órás EMMA… :)

 • nordsee
  • Luisgarcia

   fu ez már nagyon ilyen first world buziság sztem :)

   • RQ17

    ha az anfieldi pálya szélére ültetnék akkor adnám amúgy végtelen pénzért is

    • Rpi

     Oda szokták ültetni, de hát nagyon érzelmes ember, össze vissza ugrál meg futkározik meccs közben, nézd el neki.

   • masoljak a fradisort

  • végre egy sör ami scouse accentussal részegít le

   • Chris

    scouse accentussal amit danok keszitenek

  • Rpi

   A hivatalos FB oldal csak néhány perce hozta le, majdnem toltam egy emmát.

 • Chris

  Echo:
  “Liverpool fans will be forced to make plans to return from London on Christmas Eve evening – if today’s Daily Star “exclusive” proves accurate.

  The Star claims that Sky Sports have already made a decision to screen the Reds trip to Arsenal, currently scheduled for December 23, on December 24 with a 4pm kick-off.

  There hasn’t been a top-flight game played on Christmas Ever since Leeds faced Manchester United on that date in 1995 – it remains the only Premier League fixture ever staged on that date.

  The Echo understands that Liverpool will strongly oppose any plan to switch their fixture, but Starsport’s story, published today, claims that Sky have already made their decision.”

  Varom mar a halaszle zabalas kozbeni meccsnezest

  • Konig74

   Ez komoly? Mi értelme van szenteste meccset játszani? Ki fogja azt nézni?

   • fantom

    én biztosan

 • kiégett klasszis
  • nordsee

   skiz égre pillantó szeme vagyok

   • *egyszeműje

   • macca8

    És ha tuchel megy, akkor vadul villogni kezd

    • nordsee

     Na, ezért szívás ultimate power csapatnak szurkolni. Olyan magasan vannak, hogy a felső polc is derékmagasságban van az edzők boltyába.

     • macca8

      Felgyorsult és kitágult világunkban a pillanatnak megfelelés és az állandó vágyakozás a szomszéd zöldjére a kategorikus imperativusz (fonat puzser/coelho)

  • RQ17

   2 hét múlva Ancelotti >> AC Milan

   • balint0806

    mekkora lenne… :D

   • Thierry12

    Csak a Maddonináig húzza ki a Kisrepülő!!!

  • Ha a bagoly ezt tudja, tuti kivár pár hetet, és nem megy a Palace-hoz!

  • Chris

   Ma hivatlosan is ki is lett baszva #confirmed

   (De Boer szabad, i’m just saying :D)

   • Rpi

    Tökéletes lenne oda.

   • RQ17

    Tuchel lesz az

    • Rpi

     Highway?

   • Gúnár

    Big Sam pls

  • Chris

   Egyik bayernes master planje: “Akkor legalább a szezon végéig Tuchel vegye át. Ne Sagnol. Aztán meg jöhet Klopp. Mivel neki is kifelé áll a lába Liverpoolból.”

   Khmm… Es kerdezem a koltot, hogyha odaegy es szar lesz vele a Bayern, akkor mi lesz?

   • Robbie_Fowler

    Klopp Heavy Metalt játszik, nem sramlit.

    • bag

     A stábja máris mehet

     • macca8

      attól, h sokszor elmondod, még nem lesz igaz

     • fater, jó volt neki velük Mainzban és Dortmundban, majd pont most dobná ki őket 16 év után?! Klopp nem csak Norbertből áll, hanem ugyanannyira Buvacsból, meg Krawietzből is, ezt minden korábbi dortmundi játékos és klubhoz közeli akárki is elmondta. Ezek együtt gondolkodnak, együtt pislognak, előbb fog Emmától megszabadulni, mint tőlük.

     • Krawietz <3

     • Rpi

      Ljinders is elég jól beépült a gépezetbe.

     • Chris

      Szegeny kutya :(

 • Rpi
  • gab1

   “butterfly farts” akart az lenni

   • vadkacsa

    Ezt elèg nehèz kimondani, ezèrt rövidíthetnènk ‘butterfarts’-ra, melynek magyar megfelelője a ‘vajfing’ lenne. Ez szintèn elèg kifejező, vajfing – mèg fingnak is gyenge, nem az a rotyogós, fèrfias, csak egy fèlfarról eleresztett halk, puha pöffenès.

    • kevin67

     Legyen akkor nothing

    • Thierry12

     Megkönnyeztem, de nem az illatát :)))

  • adamsky

   pont egy orája néztem Gerrard top 20-as golját.. hmm na az rocket

 • urmom

  Nem tom votmá-e. https://www.thisisanfield.com/2017/05/mignolet-karius-comparing-liverpools-goalkeepers-leagues-best/amp/

  csak hogy visszaterjek a mostani vesszőparipámhoz

  • urmom

   Nem mostani a cikk de a lényegen nem változtat.

 • adamsky

  hmm tegnap került ki a naplo és van 937 hozzászólás… nagyon belehúztatok.. érdemes végigolvasnom?? Leigazoltunk valakit?? vagy valaki lesérült?? netán Klopp out?? :D

  amúgy a meccsre visszatérve, nincs semmi baj… hosszú a BL, most titkolják a srácok milyen a totális futball. Minden meccset megnyerni nem lehet, mert akkor egy idő után már unalmas, pl. nagyon unom hogy a MU lövöldözi a gólokat…
  nem baj ha nyögvelősen kezdünk a vége legyen toppos:))))
  Sajnos azt kell mondanom Lallana hiánycikk, remélem minél hamarabb visszajön és akkor gyiaaaa
  Most 3 hétig nem leszek, de remélem mire hazajövök a fiuk beverik főleg az MU képét:D

 • Poco77

  Mourinho’s moaning again …
  “#LFC are luckier than us, they play Tuesday-Sunday, we have to play Wednesday and Saturday three o’clock.” 🙄

  • gab1

   átmennék a stretfordra egy felmérésre, hogy hány százalékuk szerette meg a náluk töltött idő alatt. mármint a stílusát, nem a focival kapcsolatos munkáját.

   • teljesen mindegy szeretik vagy sem, szallitja amiert odavittek. ez a lenyeg. Lehet nem szeretni, de eddig mindenhol nyert az a p…cs.

    • gab1

     na én ebbe a verembe sose szeretnék esni. ha hozzánk jött volna, akkor át kellett volna gondolnom, hogy ez tartható-e . de szerintem ez egy olyan történet, hogy ők(vezetőség) is hasonló szimpátia skálán mozognak, mint mi, szóval ez esélytelen lett volna -hálisten.

     hozzáteszem ez nagyon durva, hogy ott el tudták viselni ezt.. de gondolom ez is gyomor kérdése, plusz nem igen volt választásuk:D

     ilyenkor mindig boldogsággal tölt el, hogy a pool lett a szívem csücske.

 • Luisgarcia

  facebookon követem a red lads hungary nevű oldalt, és bár nem tudom hogy kik ők, most kitettek egy apró szösszenetet amivel nagyon tudok azonosulni, ezért veletek is megosztom, tehát:

  “Kedves elégedetlen Szurkoló!
  Klopp a hibás. S itt most nem pár meccsre gondolok. Nem a védelemre, nem Morenora, Lovrenre, vagy akit divat még ma szapulni. Klopp legnagyobb hibája az, hogy idejött, s volt pofája minden egyes pool szurkoló arcába nyomni a hitet. Vette a bátorságot, hogy kevesebb mint 4 hónap alatt már egy döntőbe vigye a csapatot. Mégis, hogy merészel ez a jöttment német első nem teljes szezonjában lenyomni egy olyan európai menetelést, melyet hosszú évek óta nem vártunk. Van képe az első teljes szezonjában visszavinni minket a BL-be! Igen hibás. Mert ha most nincs, legnagyobb bajunk, hogy beelőzzük e az Everont a 6. helyért vagy nem. Akkor most kedden nyugodtan alszom s nem azon idegeskedek, hogy Salah kihagy egy helyzetet. S akkor most nem izgulok a Newcastle ellen. Minden nézőpont kérdése. Pár éve pont ezt az idegességet hiányoltad, most elküldenéd, aki elhozta? Gratulálok.”

  • RatkóLaci

   Akik most egy lépésre toporognak a KloppOut-tól remélem 1 hónap múlva mennybe emelik.

   • T.Watson

    Van olyan ,aki Klopp Outozik?

    • fantom

     itt is volt már olyan

     • bakfi

      eddig talán 1-2 kloppoutra emléxek, pinyő rajongók meg vannak szerte a világban

     • gab1

      néha arra vetemedek, hogy offisöl LFC posztok alatt olvasgatok.. na az aztán valami. az ennél is durvább lvl az a játékosok instagramja, na ha van sötétség ezen a világon, akkor ott bátran lehet válogatni. tehát ha klopp és játékos outokra vágysz, akkor ezeket ajánlom!

     • Rpi

      Twitteren is hatalmas böszmeségeket írnak..amikor valaki a múltkor kiosztotta Pírszt hogy ő csak az FSG házi újságírója..na azon még most is felröhögök. 😀

     • Rpi

      Az én voltam valszeg, ilyen témában meg nem kell engem komolyan venni..😀

     • fantom

      nem te voltál, poénból én is írtam már a nulladik napon amikor még meg sem érkezett :D
      am fészbúkon meglehetősen sokan kloppoutoznak már egy ideje, amit tényleg nem tudok hova tenni…

     • Rpi

      Komolyan? Ez mondjuk gáz.

     • csöpi

      Az egy nagyobb állatkert, Facebookot sosem kell komolyan venni.

    • RatkóLaci

     Még nem de már közel van ehhez

     • Fowler_

      Achterberget pl gondolkodás nélkül

     • RatkóLaci

      nekem is úgy tűnik, hogy ő már “bizonyított” de vmit tudhat Henryről, másra nem tudok gondolni

     • balint0806

      Ő már 2011 óta edzi a kapusokat. Nem igazán lehet így Klopp emberének nevezni. Persze stábtag.

     • Fowler_

      nem is azért rúgnám ki mert Klopp embere hanem mert nem eredményes a munkája

    • Fowler_

     Én tartom azt, hogy ha jövő ilyenkor, azaz 3 teljes év után sem lesz rendben a védekezés* és emiatt nem lépük előre (dobogó, BL továbbjutás, fiszfaszkupagyőzelem), neadjisten visszalépünk, akkor Klopp nem alkalmas arra hogy rendbetegye. És ebben az esetben el kell gondolkodni, hogy nem lenne-e más aki ennyi idő/ennyi rendelkezésre álló erőforrás/átigazolás ablak stb alatt tudna egy elöl-hátul kiegyensúlyozott csapatot létrehozni (szerintem lenne, ugyanúgy mint VVD alternatíva)

     De nagyon remélem hogy nem erről kell majd beszélni 1 év múva!

     *tudom a támadó felfogás miatt sebezhetőbbek vagyunk, ezért vegyük pl alapul a Máté által számított hosszútávú kloppi kapott gól sávot.

     • balint0806

      Szerintem ne spilázd túl ezt a dolgot. Klopp marad és kitölti a szerződését. Esetleg hosszabbít majd. Tök mindegy, hogy a védelem mennyi gól fog kapni, vagy nem kapni. Engem az sem érdekel, hogy esetleg Mou, Guardiola, stb… esetleg többet nyerne. Én mióta Klopp itt van minden egyes meccset izgalommal várok és minden egyes megnyilatkozása élményt ad. Én akkor is büszkén vállalni fogom a Poolt, ha csak a középmezőnyben vitézkedünk. Ahogy volt is ilyen már párszor régebben is. Ha emellett még eredményesek is vagyunk az egy bónusz, de egyáltalán nem természetesen elvárható dolog.

      Persze mi itt agyalhatunk, hogy miként lehetne eredményesebb, jobb a csapat, de azért legyünk őszinték, nagyon kicsi rálátásunk van még mindig a dolgok hátterére, még úgy is, hogy a modern technikák és fórumok által már nagyságrendekkel nagyobb mennyiségben áll információ a rendelkezésünkre mint régebben.

     • Fowler_

      Szerintem is kitölti, bármi is lesz.
      Nem szeretném Mout vagy Guardiolát sem, sem pedig sejkeket, de engem igenis érdekel hogy többet nyerjen a csapat (meccset, címet).
      Én is megéltem már a csapattal sokmindent, és fáj ha rosszabbul teljesít mint amit kinézek a keretből vagy mint amit már láttunk ugyanezektől a játékosoktól korábban.
      Kicsi a rálátásunk de mindenki számára értelmezhető végtermék van (pontok, gólok, továbbjutás, kapott gólátlag, helyzetkihasználás), minden más elemzés/háttérmunka csak eszköz ezek javítására.

     • macca8

      Nem a versenytársak száma nott, hanem a köztünk levő távolság. Ma a top3 belügye a bajnoki cím, és ezt csak a leszter csodája törte meg 12 év alatt
      Amúgy egyetértek

     • balint0806

      Ha nem nőtt a számuk, akkor miért értett egyet vele itt mindenki, hogy már nem top4-ről, hanem top6-ról beszélünk a PL-ben is? A tv-s pénzek miatt pedig a közép és kisebb csapatok annyit költhetnek kb. mint más bajnokságokban a top3.
      A BL-ben pedig ha visszanézzük a lebonyolítási rendszer és a megerősödött csapatok számát, akkor ott is egyértelmű, hogy jóval nagyobb a konkurencia.
      Egy szónak is száz a vége, azt kellene megérteni mindenkinek, hogy nem lehet biztosra menni senki ellen sem. Az hogy a többi angol csapat az első két fordulóban most nyert az egy dolog. De ez nem természetesen elvárható mindig.

     • macca8

      a top6 reális, ebben az értelemben többen vagyunk, de a bajnoki cím továbbra is a top3 privilégiuma (kivétel a leszter csodaszezonja), így értem a szűkülést. vagyis miközben a top4be kerülésért valóban tovább éleződött a csata, a pl mezőnye tovább sűrűsödött, de a bajnoki címért folyó harc továbbra sem lett nyíltabb, sőt. a hetvenes-nyolcvanas években még akárki odaérhetett az első helyre, ma már ilyen nincs, ebből a szempontból szűkült a verseny

     • balint0806

      Igazából kb. hasonló volt akkor is mint most. Pl. 62 – 92 között mondjuk volt 8 különböző bajnok, de mindegyikük több mint egyszer nyert. A Pl. 25 éve alatt volt hat különböző bajnok, de a PL-t a MU dominálta kegyetlenül…. :P
      De én nem is azt mondtam, hogy azért nehéz nyerni, mert sok az esélyes a győzelemre, hanem azért mert a kiscsapatok is bármikor pontokat rabolhatnak egy nagycsapattól.

     • macca8

      Rafanak 4 év alatt sikerült, egy teljesen más környezetben és az is ezüstre volt elég

     • Fowler_

      Mi sikerült 4 év alatt? A dobogó megvolt a másodikban a védelem meg már az elsőben is. A környezet valóban más volt.

     • macca8

      Kiegyensúlyozott csapatot építeni, azt. És azért mondtam, h más volt a környezet, mert akkor csak top4 volt, senki nem veszélyeztette a pozícióinkat

     • Fowler_

      Annyi mellette szól hogy építkezés közben kiegyensúlyozatlan csapattal is nyert időközben ezt-azt. Kevésbé lenne zavaró a 1,5-2-es kapott gólátlag ha nyernénk minden évben egy fa kupát mondjuk.

     • macca8

      Ezért lényeges a megváltozott környezet és a 2010es mélypont
      Amúgy azóta 3 kupadontot vesztettünk el, közte egy fa- és egy el-döntőt. De bejutottunk és egy picit nyertünk is. A majdnem csőd ellenére

     • Az ezustermesekre soha senki nem emlekszik. Csak a gyoztesek neve marad meg. Azt tudjuk rogton ki nyerte tavaly meg elotte meg elotte a BL-t, azt mar nem mindig, hogy ki ellen.

      Az egyik igen tanult kollegam mondta egyszer: “Az ezustnel meg a bronz erem is tobbet er, mert azt gyoztes meccs utan kapja az ember.”

     • macca8

      Az ezüstérmes emlékszik. Én pl most is emlékszem guttler Károly ezüstjere

   • Borvirag

    Este kell számolni a jószágot. Szezon vége az értékelés ideje, nem vagyunk mi holmi Bayern…

  • Rynald

   hát aki tisztán így gondolkodik, ott nem tudom hova csúszott a léc az fsg időszak alatt…

   • macca8

    Komolyan nem értelek. Pont 7 éve majdnem csődbe mentunk, és visszasoroltak volna minket a sokadik osztályba. Ez a kiindulási pont, Klopp esetében pedig egyelőre folyamatos javulás látható az eredményekben, ha valaki hajlandó 5 meccsnel tovább nézni.

    • Rynald

     Nem akartam ilyen mélyen szántó elemzésekbe menni megint, értelmetlen is lenne, az én kiindulási pontom a kétezres évek második fele…csak a fenti nyáladzás ismét felveti a kérdést, hogy hol is van a léc mégis egyeseknél. De ne aggódj én nem akarom elküldeni Kloppot
     Btw éppenséggel továbbnéztem 5 meccsnél, és pont ezért állapítottam meg szörnyülködve a hétközi szenvedés után, hogy továbbra is az európai középvonallal szopunk. Ennek a középvonalnak az alsó fele (Bázel) zavart minket haza a barlangunkba 3 éve. Az Fsg mérlege pedig Európa élvonalában, 2 gyenge csoportban 1 W 4 D 3 L…és ezt a bizonyítványt semmivel nem magyarázod ki, itt nincsenek gazdag riválisok, a bolgár, svájci, meg orosz bajnokok szopatnak minket megállás nélkül egyelőre

     • punkfrog

      Nem volt semmilyen “hétközi szenvedés”! Szerintem van neked való csapat bőven, amelyik teljesíti az elvárásaidat! A Pool nem neked való.

     • Rynald

      Ez a kedvenc reakcióm. De már van rá válaszom: Szerintem neked nem való, van bőven csapat Bournemouthtól Sunderlandig amelyik a te elvárásaidért küzd

     • macca8

      Ezek közül melyik is jatszik a bl-Ben? Melyik végzett az első négyben? Te milyen szurkolónak tartod magad, aki a nehézségek idején csak fanyalogni tudsz? Mit csinálnál, ha a másodosztályban volna a csapat?

     • Robbie_Fowler

      Nem szurkoló, szakértő.

     • Er_Pupone

      pundit

     • macca8

      :)
      Valószínűleg túlzó elvárásaim, várakozásaim vannak. Fair kritikát megfogalmazni nagyon nehéz, nekem is nyilván nehéz a saját elfogultsagaimon keresztülvergődni, de legalább próbálkozom

     • balint0806

      De most Te miért szurkolsz a Poolnak? Egyébként meg mi a bajod a Bournemouth – Sunderland szurkolókkal? Lehet, hogy sokkal jobb fejek és menőbb közösség mint a Real, Barca, MU, MC, Bayern szurkolók. Lehet, hogy sokkal boldogabbak és elégedettebbek.
      Egyébként meg pontosan milyen elvárásaid is vannak a Poollal?

     • nordsee

      A szurkoló elvárása mindig egybeesik a sportcsapatéval: nyerni.

     • balint0806

      Ez nem igaz. Ha így lenne, akkor nem lennének olyan megnyilvánulások hogy az x is jó, meg védekezzük ki, stb… Meg az 5-0 az szégyen még 10 emberrel is.
      Egyébként ugye az is megvan, hogy egy adott idényben lehet 5-6 címet nyerni és erre van 2-300 résztvevő. Ez akkor is sok, ha kiemelkedik a csapat a tömegből, mert 1-1 rossz eredmény akkor is becsúszhat. De manapság már kiemelkedni sem egyszerű.

     • nordsee

      megnyilvánulások

     • macca8
     • nordsee

      Háddehogynem.

     • macca8

      Akkor olvasd el, hátha megérted

     • nordsee

      Te nem érted, de hagyjuk.

     • macca8

      De hat láthatóan nem akarod elfogadni, h az eredményen kívül egy csomó dolog van meg. Mit nem értek én akkor?

     • nordsee

      A posztban is benne van. De ez még mindig sport, a többi vallásos maszlag, a veszteségbe beletörődők porhintése.
      Te miért fordultál el a válogatottól, Fraditól, stb.? Hiszen örök, örökebb, mint a Liverpool.
      Mert örömed van benne. Mert szívesebben követed, persze, nem nyersz mindig, de az ember a való életben is az előrelépésre törekszik. A törekvésben való támogatás a szurkolás, de ezért jobb szó az angol support. Veszteségben is támogatod, persze, mert atied és hiszel a az aznapi az évi satöbbi győzelemben.
      Törődsz vele, de nem beletörődsz. Ennek a hülye maszlagnak az alapján még mindig (jobb esetben) Rodgers ülne a padunkon.
      Duma, duma

     • macca8

      Nem azért, mert nem nyertek, hanem mert reménytelen volt az a hozzáállás, amit toltak. A fraditol konkrétan a félig bűnöző, rasszista, antiszemita szurkolótársaim miatt, a politika miatt (Torgyán jött Várszegi elüldözése után). Amiatt, h nem volt rendes építkezés, h nem tudtam azonosulni már a játékosokkal sem, hogy elüldöztek mindenkit, aki teljesítményt várt volna el (Varga Zoli pl). H megcsufoltak az erkölcs, erő, egyetértés jelszavát. A magyar válogatott esetében is a hazudozás, logas, teljesítménykerülés, a szembenézés hiánya, az ehhez képesti nagy arc és pénz, mindenkinek a lenezese, aki nem ebből a belterjes, korrupt, urambátyám közegből jött. Hat ezért. Ha azt láttam volna, h mindenki megszakad azért, h a legjobbat hozza ki magából, ha őszintén szembenéz a helyzetével, a teljesítményt preferálja, akkor nem lett volna bajom. És érdekes módon, vélhetően akkor jöttek volna az eredmények is.
      Beletorodesrol nincs szó, de az a túlzott eredménycentrikussag sincs benne, amit te kepviselsz.
      Az pedig számomra megdöbbentő, h Lacko posztját hülye maszlagnak gondolod. Egy valódi drámát degradalsz és tekintesz semminek

     • bag

      Atyaisten, ez most komoly mert viccnek egy kicsit erős!

      Torgyán: 1998.09.08-2001. 02.09
      Várszegi: 2001. 07.21-2003.07.11

      Ki jött ki után vagy most mit is akartál ezzel? Jézusom!

     • macca8

      Ok, ezt osszekevertem, régen volt. De a tény tény marad: jött Torgyán és a politika, Várszegit meg elüldözték

     • bag

      Nem ütöm le a nagyon magas labdát…

     • macca8

      Akkor olvasd el meg egyszer

     • bag

      nem olvasom, most nagyon mellényúltál,-és ezt nem ismered el- álértelmiségi dumával próbálod menteni a tárgyi tévedést, ez elfogadhatatlan…

     • macca8

      Jesszus, te tényleg hülye vagy. A tárgyi tévedést elismertem btw

     • nordsee

      Nem én képviselem értsd már meg. Maga a futball szól a győzelemről. Mióta kitalálták. Ez a világ legegyszerűbb képlete, két csapat játszik, az egyik nyer. Másképp nem lenne globális üzlet, ergo nem lehetnél Liverpool szurkoló. Meg ezért nincsenek Mianmar an zete szurkolók. Ne cáfold már meg, hogy Jürgen nyerni jött, bajnok lenni, meg kupagyőztes. Lacko posztja is pont erről szól. Neked, meg nekem kutya kötelességem ebben támogatni. Ha döccen, hát döccen, de vasárnap meg szerdánként eltökélt szandékod győztes csapatot látni, mikor a streamet keresed. Ezért szorítasz, szurkolsz nekik, hogy nyerjenek. De látod a mez nem minden. Két irányú a kapcsolat.

     • macca8

      Arról vitatkozunk, h kizárólag ez határozza-e meg a szurkolót. Szted igen, Sztem meg nem, és Lacko posztja is arról szól, h nem.
      És képzeld: van a világon egy sereg klub, csapat, amelyik meg soha semmit nem nyert, mégis szurkolnak nekik, vannak szurkoloik. Úgyhogy nem, nincs igazad, a sport, a foci sosem csak és kizárólag a győzelemről szól. De biztos, Esterházytol Ottlikig mindenki tévedett, és rosszul látja.

     • nordsee

      Mi az, hogy semmit, egy meccset sem, és ők nem is _akarnak nyerni. Deklaráltan.
      Az irodalom mindig a csalodásokat (van ilyen egy szurkolónál, a te olvasatodban?) éneklik meg, de én azt nem is mondtam, hogy egyenes az út. Ráadásul ha már irodalom: “…úton lenni boldogság, megérkezni: halál…”
      A szurkolót, megegyszer: a csapat határozza meg, annak meg elemi célja a győzelem, igen annak is, amelyik nem nyert semmilyen sorozatot, a győzelem. Sport, tudod.

     • lackó

      1984. junius 3. nekem egy nagyon emlekezetes nap. Egyreszt aznap volt anyam 40 eves, es nagyon osszevesztem a noveremmel, mert fel Borsod es Hajdu-Bihar megye rokonsaga eljott, hogy felkoszontse ot, egyedul en kestem el az unneplesrol, mert meccs volt aznap, es azt meg emiatt sem hagyhattam ki. Ha rakeresel, azt talalod, hogy a DVTK 0-0-at jatszott a Nyiregyhazaval. De a valosagban nem igy tortent, ott voltam, ezert meg emlekszem, hogy 7-2-re nyert a Nyiregy, csak utolag toroltek az eredmenyt, bunda miatt (volt meg aznap egy Volan-Honved 6-6 is).
      Ugy emlekszem, nem voltam egyedul a stadionban, pedig mar reg kiesett a csapatunk, szamunkra semmi tetje nem volt a meccsnek. Megis ott voltunk, es nem tagadom, persze, egy ido utan mar csak rohogtunk kinunkban azon, amit lattunk. Megis, nem csak ezert maradt emlekezetes az a nap, azon a meccsen lattuk ui. eloszor Dzurjak Csopit jatszani, aki kesobb meg rengeteg oromet szerzett nekunk.
      Utana het evig jatszott a csapatom az NBII-ben, sosem nyerte meg, pedig mindig eselyes volt ra. Ennek ellenere akkor is kimentunk, amikor mar eldolt, hogy nem jutunk fel, mar megint nem sikerult.
      Szerintem a foci onmagaban is tud oromet szerezni, akkor is, ha nem nyer a csapatom. Persze, az lenne jo, ha mindig nyerne, bar meg ebben sem vagyok biztos, lasd az utobbi idokben sikeres csapatok elszallt szurkoloit (de emlithetnem azoknak a beszamoloit is, akik a 80-as evekben jartak az Anfieldre, es azt meselik, a sokadik bajnoki cimet koveto lap of honourt mar csak langyos taps fogadta, annyira hozzaszoktak). Csak abban vagyok biztos, hogy nekem egy csomo masrol is szol az egesz, nem csak akkor tudom elvezni, ha nyernek a fiuk.
      Ahogy iden is remekul szorakoztam majdnem minden meccsunkon, es persze bosszankodtam is, mert sokszor nem sikerult eredmenyben is hozni azt, ami a jatek kepeben benne volt. De szerintem kurvajo focit jatszunk tobbnyire, legutobb meg a vedelem is kivalo volt (ezt fel nem fogom, hogy van olyan, aki szerint a Moszkva ellen nem volt semmi dolguk, mikozben elmeny volt nezni, ahogy feltolva a kozeppalyan megfojtottak az oroszok kiserleteit), a helyzetek is megvoltak — ahogy eddig minden meccsunkon, a buszokat is tortuk — csak a befejezes nem sikerult. De az szerintem sokkal fontosabb, hogy a helyzetek megvannak, nem otlettelenul passzolgatunk a vedofal elott, mert ez azt jelenti, a jatek mar mukodik, csak az egyenek hibaznak meg idonkent. De persze lehet, hogy ez csak porhintes, es csak az eredmeny szamit.
      Szerintem nem, es most atolvasva az elmult hetek kommentjeit, en a magam reszerol pillanatnyilag emiatt rendesen kiabrandultam a fonatbol.
      De ez nyilvan az en problemam, valoszinuleg rosszul vagyok bekotve. Szamomra a foci nem csak a gyozelemrol szol, a szurkolas meg vegkepp sokkal tobbet jelent ennel.

     • nordsee

      Én mondtam, hogy nem volt dolguk, mert nem is volt. De ez nem tudom hogy jön ide.

      Az, hogy nem nyerünk, nem jelent önmagában semmit. Az egy elmúlt esemény. A cél(!) a meccs előtt a győzelem. Kész. Minden élmény, amit a csapattal megélsz, ennek sodrán történik. A bánatot, a kínnal röhögést, a győzelem hiányának érzete alapozza meg. Nem tudom mit akartok még rám bizonyítani, ha ugyanarról beszéltek mint én, csak úgy, nem tűnik olyan költőinek. Úgy kezelitek a győzelm fogalmát mint valami megvetendő tárgyias, ördögi dolgot, pedig a futball értelme, ezáltal a szurkolásé is. Nincs emögött semmilyen titok. Pofonegyszerű, mint a foci, ezért is lett a sportok királya.

      (A játék mostani minőségére tett célzást remélem csak általánosságban szúrtad be és nem nekem szántad.)

     • lackó

      Nem a lofaszt nem volt, csak ezuttal megoldottak azt, amit Klopp feladatul szabott ki rajuk. Azon lehet vitatkozni, hogy most konnyebb dolguk volt-e mint mondjuk a Burnley ellen, en a magam reszerol nem ertek ehhez annyira, hogy ezt meg tudjam itelni. (Ha az itteni kommentekbol indulok ki, akkor minden csapat szar, aki ellen jo vagyunk, es tobbnyire az is, aki ellen nem).

      Nem tudom, kihez beszelsz most mar rendszeresen tobbes szamban, en mindig csak a magam neveben beszelek. Nem ertunk egyet, nem ertjuk egymast, olyan allitasokat tulajdonitasz nekem (nekunk?), amiket sosem mondtam, de meg csak eszembe sem jutott hasonlo. Meglehetosen rosszindulatu feltetelezesekkel elsz, direktivakrol, elhallgattatasi szandekrol es hasonlo, nem letezo hatso szandekrol irtal mar nem egyszer, ami, meg kell hogy mondjam, rendkivul frusztralo, mert fogalmam sincs, honnan jonnek ezek a gondolatok, miert jut ilyesmi egyaltalan eszedbe. Nincs ennek a beszelgetesnek igy ertelme.

      Szamodra pofonegyszeru, szerintem egyaltalan nem az, nem vagyunk egyformak, van ilyen. En a magam reszerol ezt feladom, nyilvan neked sem fog hianyozni a tovabbi vita.

     • nordsee

      Nincs vita. Van amit magadra veszel, ami nem neked szól, máskor meg számon kéred a többesszánot. A rendszeres többesre sem emlékszem.
      Most sok dolgot mosol össze, úgy érzem indulatosan.
      Perpillanat a szurkolásra rakott pátosz miatt maccával vontalak egy kalap alá. Mivel ugye egy threadben volt.
      Az, hogy valakinek elege van az eredménytelenségből, szíve joga. Egyszer csak Rodgersből is elég volt, kinek előbb, kinek később. Ez tök normális szélsőérték. Nem kell ezért bannolni senkit. Nem tudom ez is miért kerül az én számlámra, én csak a jog miatt szóltam. Ez volt egyetlen komment, ami a direktíva vonalba illeszthető,nem több. A hátsó szándékra nem igazán emlékszem, én általában nevén nevezem a felismerni vélt bármilyen szándékot.
      Nem muszáj vitatkozunk persze, egyformák sem vagyunk, de egyformábbak mint gondolnád.
      BTW azt is mondtam a moszkvai védekezésre, hogy open playben viszonylag amúgy is jók szoktunk lenni.
      Plusz tőlem biztosan nem olvashattál kommentet a játék minőségét illetően, de ha egyet is mutatsz, leborulok.
      Amiről vita van az inkább általános filozófiai, de most valamiért frusztrálva érezlek és sok vád van a fejedben irányomban, ami többnyire igaztalan.

     • lackó

      Hat ize, en itt most egy konkret kommentre reagaltam, amiben t/2-ben beszeltel, de ez nem az elso eset volt, sot. Hadd ne keresgessem elo oket, idom, kedvem sincs hozza, meg olyan pitianer dolog is lenne. Abban egeszen biztos vagyok, hogy nem eloszor hivtam fel ra a figyelmet, pedig nem is reagaltam ra minden egyes esetben.

      Egyaltalan nincs bennem semmilyen indulat, sajnalom, ha ez jott le a kommentembol, ezek szerint rosszul fogalmaztam. De latod, bannolast emlitesz, ami nekem megintcsak teljesen erthetetlen es indokolatlan, es ugye jol remlik, hogy ezt sem eloszor emlegeted? Mintha ez valami napi rutin lenne itt, pedig szerintem vegleges ban kb. 2-3 lehetett az elmult mondjuk ot ev alatt, az utobbi egy evben meg csak egy ideiglenes remlik. Olyan meg egy sem, ami onmagaban az illeto velemenye miatt tortent volna (hozzateszem, en meg csak nem is vagyok mod).

      Abban teljesen igazad van, hogy amit az eredeti kommentben irtam, azt kicsit tulvezettem, tenyleg nem minden szolt neked. Egyszerre olvastam el az elmult hetek termesenek nagy reszet, es valoban, olyan tema is belekerult, ami teged nem erintett. Elnezest.

      Alapvetoen a szurkolassal kapcsolatban ereztem magam megszolitva, es ezzel osszefugesben irtam, amit irtam (btw ez a patosz dolog szerintem megintcsak eleg rosszizu — szerinted patosz ezek szerint, szerintem meg ez a standard), es igazabol csak azt szerettem volna egy konkret peldaval illusztralni, hogy szerintem a szurkolas nem kizarolag a gyozelemrol szol. Ezek szerint sikertelenul, ez van.
      Hozzateszem, az eredeti komment, amibol ez az egesz thread indult, ugy szolt, hogy az “fsg idoszak alatt”, aminel en gagyibb, es muvibb szurkoloi elegedetlenseget elkepzelni sem tudok. Nem azert, mert en fsg-rajongo lennek (habar teny, hogy nincs rossz velemenyem roluk), hanem azert, mert hozzaertokent tetszeleg, mikozben egy olyan korszakhoz hasonlitja, amelynek jelentos reszeben az LFC akkori tulajdonosai mindenidok legfelelotlenebb kalandorai voltak, de koszonhetoen az elodnek, es az akkori menedzsernek, akkor eppen jobban szerepelt a csapat.

      Nem vadak vannak a fejemben iranyodban, hanem kerdojelek, es ertetlenseg. Es valoban, emiatt erzek nemi frusztraciot. De ez felhalmozodott egy ideje, es nem ilyen, szurkolassal kapcsolatos velemeny miatt, hanem konkret, kifejezetten rosszizu beszologatasok miatt. Ha ezeket mar elfelejtetted, akkor nem tudok mit tenni, visszakeresni — bar tudnek fejbol is idezni–, hogy bizonyitsam az igazamat, nem fogom oket. Alapvetoen engem az bant, hogy a joszandekot kerdojelezed meg idonkent, es ugy beszelsz, mintha en, vagy — ebben az esetben felvallalom a tobbesszamot — mi valami hatalmi poziciobol beszelnenk, ami szerintem tobbnyire egyszeruen nem igaz.
      Aztan az is lehet siman, hogy en nem ertem ezt az egesz blog-dolgot, mert oreg vagyok mar hozza.

     • macca8

      Trófeát, tudod. A legtöbb csapatnak nincs semmilyen reménye arra, h bármit is nyerjen. A szomszéd rivális elleni győztes meccsek vagy ilyen kisebb célok mozgatják őket. Vagy az, h végre gólt lőjenek, vagy ne kapjanak ki, vagy ne sokkal, ilyesmik.
      A sport a győzelemről is szól, ezt sosem tagadtam, de a szurkolás talán meg ennél is összetettebb: identitás, összetartozás kérdése, öndefiníció és közösségtudat. Mert ha csak a győzelem lenne, csak a bajnokoknak lenne szurkolotaboruk, ugyanis a többiek miért tartanának ki olyan csapatok mellett, amelyek csak ritkán győznek, ha egyszer ez a a fő éltető eleme a létüknek?
      Amúgy nem, az irodalom megenekli a győzelmeket is, a hozzájuk vezető utat, a tanulságait, az árát, stb.
      Másrészt pedig, azt el tudom fogadni, h szurkoló sokféle van, és köztük van olyan is, akiknek a győzelemnél nincs fontosabb.

     • nordsee

      Még mindig félreértesz. Egy kicsit. A szurkolás segítségével tudod ezeket az élményeket megélni. Minden öröm, bánat, szociálizáció rárakódott hozadéka a szurkolásnak, ami amúgy létre sem jöhetett volna a futball nélkül. Anélkül, amelyiknek lételeme a győzelem, amelyiknek nem célja az, annak szurkolói sincsenek. Tehát egy csapatnak való szurkolás velejárója a hihetetlen érzelmi skála, de nem a létrehozója. A szurkolók számossága is hatással van az élményre, ebben segít a Fonat, hiszen nem tudunk a nagyszobában egymagunkban egymás hátát veregetni, sikert vagy annak hiányát vérmérséklet szerint megosztani.

     • Rynald

      Sorba: Mert a kedvenc csapatom. Semmi bajom nincs velük. Lehet, sőt. Lehet :) Legyünk olyasmi mint egy top csapat

     • balint0806

      Megkérdezhetem, hogy miért lett a kedvenced?

     • Rynald

      Rodoszon kaptam egy Poolos fejkendőt

     • balint0806

      Királyság! :)
      Visszatérve a felvetésedre, hogy topcsapat legyünk, azt szerintem osztaná a többség is. Viszont ez nem olyan egyszerű sajnos. Az FSG azt választotta, hogy szépen türelmesen felépíti a klubbot újra egy olyan klubbá, ami nemzetközileg tényező, ha úgy tetszik top csapat lesz. Viszont ez sokkal hosszadalmasabb mint összevásárolni egy csomó topjátékost és azzal parádézni. Ezt egyébként nem is tudná a klubb megtenni, mert egyszerűen nem tudja kitermelni. Ja, és nekünk nem barátaink az arab országok, hogy csak úgy veszegessenek nekünk 100 millákért focistákat.
      Reális célokat kell kitűzni mint a csapatnak, mint a szurkolóknak. De ezt már nagyon sokszor átrágtuk itt a fórumon.

     • macca8

      Aha, tehát akkor mégsem vagy hajlandó reálisan nézni az eseményeket. Nyaladzas, hat ja. Elszomorító ez az egész, ami itt folyik egyesek részéről

     • liveman

      Az én kiindulási pontom pedig a 70-80-as évek, s pont emiatt tudom, hogy hamar munka ritkán jó. Nyáladzás? Érdekes. Szerintem türelem és hit kérdése. Hiszem, hogy jó kezekben a csapat s a gödrök, kátyúk, nehézségek is részei a folyamatnak.

    • Az a baj szerintem, hogy nincsenek hozzászokva az emberek ahhoz, hogy ha – akár csak látszólag is – gödörben van a csapat, akkor abból 3-4 sztárigazolás nélkül, kemény munkával ki lehet lábalni. Aki nem értelmezi a statisztikákat, meg nem követte a német focit, az úgy van vele, hogy “hiszem, ha látom”. Én mondjuk kicsit sem aggódom, Klopp for the Kop még mindig.

     • RatkóLaci

      sajnos a kemény munka előtérbe helyezése kiment a divatból – és nem csak a fociban (legyél ügyesebb, a gyorsabb hal megeszi a lassút, stb)

     • Robbie_Fowler

      A legelszomorítóbb az, hogy régi kommentelő és ezek a körök már nagyon sokszor le lettek játszva.

     • Rynald

      Felháborító, hogy nem ért mindenki egyet veled

     • balint0806

      Szerintem nem felháborító, viszont nem is érzem a következetességet a véleményedben.

     • Rynald

      hm? :)

     • balint0806

      Töröltem, mert már fogalmam sincs mit is akartam tegnap írni neked. Kicsit le voltam szedálva egy három órás megbeszélés után. Sorry… :)

     • Robbie_Fowler

      Te nagyon sok emberrel nem értesz egyet, csak nem veszed észre magad. Ráadásul olyan falsok az állításaid, hogy komolyan se lehet venni a véleményed. Sose szóltak még, hogy ne nyomd fullba a kretént?

     • Rynald

      Örülök hogy mint mindig, megint konkrétumokat fogalmazol meg és érvelsz a személyeskedés helyett :)

    • indák

     Nem Te vagy a kitüntetett címzettje ennek a hozzászólásnak, de mint “moderállat”, aki alább szót vált ebben a témában, megfelelőnek tartom, hogy ide biggyesszem. Talán megérne egy misét (posztot) a szurkolás jelenségének (fenomenológiájának) a kivesézése is. Nincsenek illúzióim, egy ilyen bejegyzés és a hozzá kapcsolódó vita nem fog alapvetően változtatni a “szurkolók” zsigeri reakcióin , de talán segíthetne, mint egy jeges borogatás a másnapossággal küzdő forró fején, ha józan ésszel elemeznénk, hogy miben is áll egy szurkolónak és kedvenc csapatának a kapcsolata. Ha úgy teszik: célszerű lenne megkísérelni szétszálazni a fonat idegpályáin végigcikázó megannyi ingert, azt, hogy hogyan szerveződnek ezek észleletté és hogyan kellene/lehetne gondolatokká szerveződniük egy észhasználó lényben. Mindezt úgy, hogy közben nem veszítjük szem elől, hogy végső soron a játék az, ami összeszervez itt mindent…a játék, a maga izgalmával, az általa keltett indulatokkal, érzelmekkel, vágyakkal.
     Időnként ugyanis az a benyomásom, hogy sokunk percepciója gellert kapott a virtuális világ struktúráin, mintha úgy tennénk, mintha ez Fifa17, 18 és így tovább volna, amivel garantáltan PL, BL stb. győztesek leszünk, csak rutinszerűen le kell keverni két-három szezont, megvenni virtuális pénzzel virtuális játékosokat és orrba-szájba tolni virtuális ellenfeleket. Persze, vannak “csábító” minták mióta az olajban és vágott szemű humán erőforrásban pancsoló “tizenévesek” klubtulajdonosok lettek. S egyesek ezt még képesek a kapitalizmus “természetes” velejárójaként követendő példaként propagálni. Bocs, elragadtattam magam. A posztra vonatkozó javaslatomat viszont megfontolandóként fenntartom.

     • macca8

      Jó ötlet. Bedobom a jakuzziba. Lacko posztja amúgy nekem, és talán másoknak is, az egyik legszebb megfogalmazása a szurkolói lét egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb, eleméről
      http://pool.taccs.hu/2017/08/18/szurkolo-vagyok/

     • indák

      Éppen most szúrtam be a Máté fentebbi kommentjéhez egy szószátyár kifejtést. Köszönöm, igen ismerem/olvastam Lackó megindító írását, “irodalmibbá” dolgozva novellaként is simán megállná a helyét és valóban sok olyen kérdést érint, amik engem is foglakoztatnak (lásd fennebb). Ugyanakkor én úgy gondolom/érzem, hogy pontosan egy elemzőbb, kritikusabb, ésszerűbb megközelítés talán hasznosan kiegészítené mind a Lackó, mind pedig a Máté fentebb idézett szövegét.

     • http://pool.taccs.hu/2014/07/14/egy-liverpool-szurkolo-vilaga/

      A témában követtem már el én is posztot.

     • indák

      Olvastam anno, nagyon tetszett, most újraolvastam és ismételten csak annyit tudok mondani, gratula! DE, nem feltétlenül ilyesmire gondolok, noha persze erre is. Vázlatosan az ide kapcsolódó témák: 1. a klub, mint gazdasági vállalkozás, amely brandet gondoz, ápol, továbbépít, ez hogyan függ össze a tisztességes nyereséggel és vezet el egy önfenntartó modellhez. Mi lehet/kell, hogy legyen a józan viszonyulása ehhez egy szurkolónak, aki a szerény. vagy kevésbbé szerény lehetőségeihez mérten anyagilag is támogatja a klubot; mire “jogosítja” ez fel őt? 2. a fociklub, amely egy teljesítményelvű, sikerekre törekvő, szakmai vállalkozás, DE végső produktuma mégiscsak egy játék és ezt sem alábecsülni, sem pedig túldimenzionálni nem szerencsés. A játék persze lehet véresen komoly, ahogyan a legártalmatlanabb lények, a gyermekek számára az, de mégiscsak egy különidejű valami és egészséges esetben élesen elválik a valóságtól, máskülönben már nem lenne játék. Nem tanácsos figyelmen kívül hagyni, hogy ebben a játékban mi szurkolók végső soron nézők vagyunk és csak nagyon áttételesen vagyunk résztvevői annak.
      2. a. A teljesítményelv szerint valóban sikerre törekszünk, de nem minden áron, következésképpen nem mindegy, hogyan. (Korlátlan mennyiségű pénzzel viszonylag rövid idő alatt bármilyen klubot világverővé lehet építeni, de minek?) Itt felemerül a sport mibenlétének a kérdése…nem utolsósorban azzal összefüggésben, hogy itt gazdasági vállalkozásról és szórakoztatóiparról is szó van. 2. b. A játék egyik legfontosabb aspektusa az érzelmi kötődés, a vágyak és indulatok fűtötte célkitűzések, DE nem téveszthetjük szem elől, hogy mindeközben racionális lények is vagyunk. Általában vett emberi lényekként is ezek valamiféle egészséges egyensúlyára törekszünk… Nos, akkor a szurkoló ember vagy állat? Tudom, hogy a kérdés sokkal nehezebben eldönthető, mint amennyire felszínes retorikájából kitetszik, de ezzel együtt fogalmazható meg. Ha pedig az irracionalitás mezsgyéjére sodródtunk, akkor be lehet, sőt be kell kukkintani a kvázi vallásos érzelmek és meggyőződések szövevényébe… “Imádjuk” a Liverpoolt? Ez azt jelenti, hogy a Fonat vastag szálai a hit, vagy extrapolálva a vakhit, az elvakultság, azaz az erők sötét oldalához is kötődnek? (Pl. a mantrázásra – én legalábbis – nem látok más magyarázatot.) Nos, így talán érthetőbb, hogy mire gondoltam. :)

   • Welsh Xavi

    Pont ilyenek a szurkolók, amiket feljebb olvastál, eredményt akarnak, és nem hosszútávra gondolkoznak hanem meccsről meccsre, ezért sem dolgoznak a klubnál. Van végre egy világklasszis edzőnk, akiért hajlandóak idejönni nagyon komoly játékosok, és olykor ugyan a pillanat hevében én is szidom a védelmet meg, hogy későn cserél a főni, de szerintem pont az fsg egyik legnagyobb érdeme idáig, hogy a saját politikájának megfelelő edzők közül a legjobbat megszerezte a padra.

    Utóirat: Bocsi Máté a “politikáért” :)

    • Rpi

     Lassan ez a szó is tiltólistás lesz, mint a sün.

    • Robbie_Fowler

     A szurkolók egy része csak ilyen. Hál’ Istennek a kisebbik része.

  • bigbob

   Thx, It was me :)

   • Jó de ahhoz ismerni kell téged személyesen, hogy az ember tudja, hogy tömény irónia az egész írás. Meg ha jól láttam, hogy ez még azoknak sem jött át akik ismernek.

    • bigbob

     Nyilván irónia, szerintem ez mindenkinek leesik. Csak sajnos (facen legalábbis) vannak akik elküldenék most Kloppot. S azért írtam (a stílus más egy kérdés van akinek tetszik, van akinek nem ezt elfogadom) mert látni kell, hogy a vele eltöltött idő alatt honnan hova jutottunk. Viszont szerintem most a pl a BL-től azt várták, hogy könnyű lesz. Attól a csapattól ahol Millnernek van a legnagyobb BL tapasztalata. S nem, nekem se tetszik, hogy szar a védelem, vagy hogy Karius véd a BL-ben. De ha nincs Klopp most nem ezekről beszélünk, s erre próbáltam utalni, kicsit fura stílusban.

     • balint0806

      De ők gondolom Bayern drukkerek… :)

     • Egyet ertek. Big Up!

      Nekem lejott, hogy ironia. :)

  • Blood Red

   Egyébként meccsnézéseket szervezünk, ezért létezik a Red Lads Hungary oldal is! ;)

   • se3mann

    Koliban nem tudtam jól streamelni, úgyhogy múltkor pont jól jött, hogy volt olyan kocsma ahol miattatok a ‘pool meccset adták a Real helyett :)

    • bigbob

     ott mindig pool meccs lesz, mivel ismerjük a tulajt :)

 • kerteminde
  • Angelous

   Hát, jobbulást neki..

 • Blood Red

  On a side note: innen jön valaki Mariborba? :)

  • ekiyeki

   Mennék, ha lenne jegy emberi áron. Nejemmel kocsival. Szállást ma mondjuk le, ha nincs tikett…

   • Blood Red

    Mi alapból jegy nélkül megyünk, az OLSCH-val, a hungaulat miatt :)

    • ekiyeki

     Az jó lehet, csak most nem fér bele sajnos így kimenni:)

 • urmom

  Még véletlenül se szeretnék még több időt elrabolni a jacuzzis kurvás kokózásokból, de nem lenne esetleg igény arra hogy bizonyos posztoknál lehessen szavazni? Meccs, játékos értékelés esetleg átigazolasokrol vagy egyéb
  döntésekről. Kíváncsi lennek egy-két esetre, mert néha nehéz leszűrni hogy kollektíve hogyan is gondolkodik a kis közösségünk illetve vita indítónak se lenne utolsó dolog :)

  • livman

   Szavazzunk arról, hogy legyenek e szavazások!

   • csöpi

    -Terjeszd az anarchiát!
    -Nekem te ne mondd meg, hogy mit csináljak!!

   • bag

    Aki Andropov elvtársra szavaz, az leteheti az egyik kezét…

 • Borvirag

  Hogy ki, miért, milyen szurkoló lett, az is megérne egy misét, posztot. Egy csapat iránti vonzalom rettenetesen összetett dolog, mint ahogy egy nő iránti is. Nehéz észérvekkel alátámasztani, pontosan megfogalmazni az okokat, melyek kedvenc csapatod irányába toltak, mint ahogy azt is, milyen impulzusok vezettek egy másik csapat gyűlöletéhez. Ezer és egy apróság határozza meg vonzalmunkat, gyűlöletünket. Nem igazán jó szó a gyűlölet, mert van akinek ez a fogalom hiányzik a szótárából. Kiemelni egy-egy momentumot ugyanolyan botorság, mint nem venni tudomást arról, hogy igenis szurkolónak nem születik, hanem a külső hatásokra válik az ember. Ezek a hatások pedig mindenkinél mások, amikor évek, évtizedek múlva visszaemlékszel, miért is lettél a csapat szurkolója, ezek közül már csak néhányra emlékszel.

 • Poco77

  „Problémák vannak a hátammal, ráadásul meghúztam az Achilles-ínamat is. Játszom, de edzeni nem nagyon tudok – mondta a Sportske Novostinak Dejan Lovren. – Ezért hagytam ki a Manchester City és a Burnley elleni bajnokikat. A bal oldalam nagyon fáj. Minden meccs előtt beveszek öt fájdalomcsillapítót, csak így tudok pályára lépni. Ez nem normális, csak egyre rosszabb, sokáig nem mehet így tovább…”

  Agger szindroma és így még gázabb, hogy nem vettünk CB-t

  • indák

   Legealább gáz van, és nem köd! Csak van előrelépés…

   • Poco77

    A köd is gáz

    • Kriccs

     pont nem

     • Poco77

      “A vízkörforgás, vagy más néven hidrológiai ciklus a Föld hidroszférájában lévő víz folytonos és természetes körforgása, amelyet a napsugárzásból származó energia tart fenn. A ciklusban részt vesznek a felszíni és felszín alatti vizek, valamint a légkör és a föld víztartalma. A körforgás során a víz gáznemű, folyékony és szilárd halmazállapotban is előfordul.” – Wikipédia

     • csöpi

      “A gáz forma az anyag egy halmazállapota. Ha a hőmérséklet magasabb a kritikus hőmérsékletnél, gázról beszélünk; ha alacsonyabb, akkor pedig gőzről. A köd a levegőben állandóan levő vízgőz, vagyis páratartalom kicsapódási formája.”

     • Kriccs

      köszönöm, hogy nekem kellett megírnom :D

     • indák

      Csak mellékesen jegyzem meg, “amikor én még kissrác votam…” még nem volt Wikipédia, de ha lett volna, akkor sem számított volna hivatkozási forrásnak. Ma sem számíthat annak, de ez mellékszál, tudom. DE az édes anyanyelvünkigen gazdag és van egy rétege, amit majd mindenki ért, ennek a jelentéstartománynak nincs köze sem a tudományso, sem az áltudományos diskurzushoz. A (sűrű) köd az, amiben nem látsz az orrodnál tovább, amiben irányt vesztve tapogatózol, sőt, ez akár jóleső és kellemes is lehet (puha köd), percepció kérdése. Itt ugye a megzavarodott érzékszerv elsősorban a látás, de némi proprioceptív zavart is érezni. A gáz, az teljesen más, az orra tartozik, fintorgunk tőle, de mindeközben a tisztánlátásunkat nem veszélyezteti semmi. Bocs :)

 • Poco77

  Ki más Hurricane. És már vezet is a Spurs

  • macca8

   Jó nagy makkal már 2

  • fantom

   Felfoghatatlan hogy senki nem akarja leigazolni.
   Egy az egybe Shearerre emlékeztet ez a csávó.

   • Fogyatékos illibsi

    Real fogja elvinni jövő nyáron.

    • fantom

     csak ne az olajosok vagy a mu. Szimpatikus játékos, nem akarom megutálni :D

  • Mohácsi Máté

   Felidoben 4 kaput eltalalo lovesbol 3 gol. Ez a nemmindegy

 • macca8

  Ezt könnyen be lehetett volna fújni tizinek

 • Fogyatékos illibsi

  Mit nem adnék egy Kane szintű centerért….

  • fantom

   Jobbal, ballal, fejjel, közelről, távolról, lehetetlen szögekből, mintha csak Shearer reinkarnációja lenne

  • Kriccs

   egyszezonos

  • Poco77

   Jurgen Klopp insists Liverpool did not need to sign another striker in summer

   • balint0806

    Azt is mondta, hogy “I love Harry too but he is a Tottenham player. I love good footballers that is how it is.”
    Szerinted eljött volna a Tottenhamből hozzánk? A másik meg az, hogy mi tök mást játszunk mint a Tottenham. Egyszerűen nem tudunk minden jó focistát leigazolni.

  • tnorbi

   az sem lenne elég.. :D

 • macca8

  Off: a hoffenheim 2.

  • Poco77

   Konklúzió? Jobb lett volna kikapni tőlük.

   • macca8

    nem, csak itt sokan lebecsülték őket

    • Welsh Xavi

     Az nem volt helyénvaló tény, de nem a jacuzzi szokta mondani hogy első 10 fordulón belül nem érdemes a tabellával foglalkozni?

     • bag

      inkább döbbenet volt, a sorsoláskor szembesültünk a két súlyos sérülttel, hogy nem jött védő és kezdődött a Cou-saga

     • macca8

      De, jogos.

     • macca8

      De azt jelzi, h jó formában vannak, ahogy a Sevilla is (szinten 2.)

 • dmk

  Azért irigylem a tehenészek helyzetkihasználását

  • fantom

   az egy külön állatfaj. Sosem felejtem amikor 2-1re verték a wba-t 0 kaput találó lövéssel :D

   • bakfi

    remélem mikor játszunk velük, kurva jók lesznek, de nagyon, és csak 1 jobb csapat lesz a pályán. amelyik kitömi őket

   • Bócz Zoli

    Nyertek már két öngóllal is.

 • RedHotChili

  4 vesztes után vajon Hodgsont is elküldenék a CP-től?

  • Mosodás

   gólt sem rúgva…

  • Fogyatékos illibsi

   Kár volt kinevezniük.

  • livman

   Ők is outscore-ra játszanak csak még a score se jön össze :)

   • macca8

    ők az out-ra játszanak

  • fantom

   hihetetlen.
   7 meccs 0 pont 0:17 gólarány, olyan kerettel amiben ott van Sako, Benteke, Sakho, Lótuszcsík, Zaha, Townsend, Cabaye, Puncheon…

   • csöpi

    Azert vannak most serultjeik is de szerintem nekik is rendesen betesz, ez az edzokavalkad felettuk.

 • Poco77

  United 2 kaput eltaláló lövés 2 gól

 • Fogyatékos illibsi

  Nincs cici, holnap muszáj elverni a Kastélyt.

  • Borvirag

   Ehhez Rafának is lesz egy-két szava.

   • bag

    Javaslom, az esetünkben örök nyerő “Mindkét csapat szerez gólt” opció megjátszását…

    • bakfi

     emelem a tétet:mindkét csapat szerez gólt, és legalább 3 gól lesz

     • fantom

      1.01-es szorzó? :D

     • Rpi

      0.99, úgy vannak vele, ha ilyen hülye vagy, fizess. 😀

    • Fogyatékos illibsi

     Jó de mennyi rá az odds? 1,1?

  • macca8

   hogy érted, h nincs cici?

   • nincs Mel(l)

    • Rpi

     és az a második l a zárójelben pinának is elmegy. Miért csak én ápvótoltam eddig? 😀

   • nordsee

    cicó?

    • macca8

     Na ennek lenne értelme

     • Ayala

      Nalam van a slukker.

     • Poco77

      Az stukker de mi az a cicó?

     • Gloria Mundi

      cécó

     • macca8
     • nordsee

      Furcsa, hogy van, mert ugye nincs is, de hát a popkultúra, meg a finom magyarszöveg hatása miatt tök elfogadott lett.

   • Fogyatékos illibsi

    Egy ismerősöm így mondja, hogy “nincs kezmec”.

    • Rpi

     Felénk a kecmec van használatban..😀

    • macca8

     nahát, miket tudok meg :O
     thnx

 • Garlic

  MU7/4, PSG 7/5(felido) #arnyekek nelkul

  • macca8

   viszont a gólok közül csak egyet rúgott a “rendes” csatár

   • fantom

    “rendes” csatár a szenvedős szpartak, burnley, watford etc.. meccseken szokott kijönni.

   • Garlic

    Ez igaz, akkor legyen #helyzetkihasznalas. Nyugi en nem karogni jarok ide

    • macca8

     Nem is azért mondtam

   • Poco77

    Viszont megint nem kaptak gólt, sőt igazából 1 meccs kivételével mindet 0-ra hozott a védelem

  • bakfi

   most akkor cavani minden 11esnél kap 1 millát?

   • Rpi

    Én így tudom. Ha szétosztja felét a csapattársaknak, hogy essenek tizigyanúsan, még akkor is tuti megéri neki.

 • fantom

  Mostanában egyáltalán nem néztem más meccseket, de ez az olajos derbi egy félideje új behatással gazdagított, számomra teljesen idegen érzés már, hogy nem minden támadásból van helyzet és nem minden 16on belüli labdaérintésből van gólhelyzet, és nincs telefosva a gatya amikor védekezni kell.

  Meg tudnám szokni :))

 • Enzo

  Remélem marad így a CHE-MCI:
  1. Nem húz el a MU
  2. A City amúgy is egy fokkal szimpatikusabb, mint a cselzi
  3. Nem lenne baj, ha nem 3 csapat húzna el, hanem 2.

  • RatkóLaci

   Mi a cityben a szimpi?

   • Poco77

    Az hogy a United előtt van, azon kívül semmi.

   • Fogyatékos illibsi

    Hogy olyan tehetségeket nevelnek ki, mint Jézus meg Sterling.

   • Rpi

    Régen azt hittem menő az Oasis..

   • Enzo

    kevésbé unszimpatikus, mint a sötétebb kékek, és pláne mint a Junájtid.
    meg volt itt Fonaton egy City elleni meccs előtti poszt, amiben valaki nagyon szépen megfogalmazta anno, hogy miért nem lehet őket annyira utálni, mint a másik 2 gárdát, de most nem keresem vissza.

    • Rpi

     *antipatikus..tudod, ellenzi a gyógyszertárakat és a homeopátiára esküszik. #bocsi #vizsgaidőszak #agyhalál #kéremkapcsoljaki

     • Enzo

      érdekes, eddig fel se merült bennem, hogy az unszimpatikus szó helytelen lenne, de van benne valami (viszont ha nem ugyanaz a jelentése, mint az antipatikusnak?)
      (ja és milyen vizsgaidőszak? szeptember vége van :O)

     • fantom

      csak az unszimpatikus szó helytelen, vagyis nem létezik. Helyes megfelelője az antipatikus :)
      *mert szerbia :)

     • Enzo

      háát, ha úgy vesszük, hogy az unszimpatikus azt jelenti, hogy “valaki, aki iránt nem érzel szimpátiát”, az antipatikus meg “valaki, aki iránt ellenséges érzéseid vannak”, akkor azért nem teljesen ugyanaz a kettő, de mindegy

     • fantom

      engem kioktattak vele egyszer, de most utánanéztem :)

      http://idegen-szavak.hu/unszimpatikus

     • macca8

      nem. egyszerűen nem így képezzük a szimpatikus szó ellentétét, bár tök logikus lenne, de valamiért mégsem ez a “helyes”

     • nordsee

      Azért nem jó, mert a szim- eleve előtag (együtt, l. szimfónia), ezért a patetikust az előtag ellentétjével tudjuk visszájára fordítani. Együttérzésnek sem az ellenegyüttérzés az ellentett párja.

     • Rpi

      Nálunk itt 7 vizsgaidőszak van/év de minden vizsgaidőszakban csak 1x mehetsz ki és vannak 2 féléves tantárgyak amik azért nem épp egyszerűek, ha bejársz órákra és gyakorlatra, (ami nem kötelező és vannak kollégáim akik csak a vizsgán vagy még ott sem látnak beteget, csak betanulják a szöveget, szerencsére kevesen). Ezért van februári, áprilisi, júniusi, júliusi, augusztusi és 2 szeptemberi. 😀 Az orvosin pedig az utolsó éven minden hónapban van egy, hogy minél előbb megszabaduljanak tőlünk, állami költségen élősködőktől hogy megkönnyítsék az időben diplomálást, ami az ő érdekük is, mivel az orvosi pályázatok október végén jönnek ki Németországban mivel ha csökken az időtartam, ami alatt fejezzük az utolsó évet, az + pont a leendő hallgatók szemében, ergó többen válasszák az újvidéki egyetemet, többen fizetik be a kb. 18000 ft-os bejelentkezési összeget a felvételire (kb. 500-600-an) de ők továbbra is 180 hallgatót vesznek fel állami költségre és 60-at önköltségre, magyarán dől a lé, az oktatás szintje pedig marad ilyen amilyen (mondjuk kb. ez a legerősebb az országban).

     • Enzo

      woah
      a “mert szerbia” válasz is kielégítő lett volna amúgy :D
      (nem semmi)

     • Rpi

      Bocsi, ilyenkor sűrűn elragadtatom magam..😕

     • Mar(tin)ci

      Na de ha orvos leszel, hogyan fogsz itt a fonaton lógni? Műtét közben fogsz olvasni meg kommentelni? 😀

     • Rpi

      Éjjel jól beszólogatok majd mindekinek, aztán mivel akkor Szücsit leszámítva off, minden vitából győztesen jövök ki és boldogan megyek aludni..na jó, remélem ennyire mély re bem fogok süllyedni. 😀

   • tothpapa

    Az öt-nullák…
    felébredtem, na nézzük, mit csináltak ezek…. én süket – tudhattam volna – 4 nullák…. csípí a szemem… de a holnapi után jönnek nekünk is a könnyebbek… legalább is Ti így tudjátok, igaz?

    • RatkóLaci

     igaz

 • Fogyatékos illibsi

  Asszem nem mondok nagyot, ha azt írom, hogy a 2 manchesteri csapat fog küzdeni a bajnoki címért. Viszont a 3-4. helyért öldöklő nagy csata lesz a Chelsea, Arsenal, Spurs, Pool 4-es között. Remélem sikerül elcsipni a 3. helyet.

  • Chris

   4.hellyel se lennek boldogtalan. De meg sok van hatra

  • RedHotChili

   Szerintem sima lesz a 3. hely a Chelseanek, és konkrétan a 4. helyért fog menni a gyilok.. Amihez nekünk az eddigiek alapján erőn felül kéne teljesíteni.

   • fantom

    Nem biztos az. Elég vékonyka az a keret, Morata hamstringgyanús sérülést szedett össze és Batsuajin kívül nincs más támadója, és Contet is bármikor kibaszhatja Abra-papa.

    • Fogyatékos illibsi

     Miért basznák ki? Ahhoz a kerethez jobb edzőt nem is találhatna. Sokkal többet hoz ki belőle, mint amennyi benne van.

     • fantom

      mert megteheti

     • Rpi

      És ez mindig így is lesz. Ezt nagyon eltaláltad. 😊

    • RedHotChili

     Remélem a te sejtéseid jönnek be végül! :)

   • kisdobos77

    Semmit nem jatszottak a City ellen + Morata is kidolt par hetre.

 • fantom

  Holnap mehetünk a 4. helyre pontazonossággal a 3. spursszel

  • Papickx

   9-0 es mar harmadikok vagyunk ;)

   • punkfrog

    Elég a 8-0 :)

 • Vladimir Kozlov

  Tudom,hogy Off lesz,de csak most néztem meg a videót ,és sírva fakadtam,mert egyből ez ugrott be:

 • macca8

  http://anfieldindex.com/30221/fsg-klopp-must-go.html

  I was sure the Klopp outers were taking the mickey initially, but they genuinely do believe it. It’s almost as if they’re living in a fantasy world, where Liverpool have a divine right to win, just for them. This is football. If you can’t cope with a draw against Burnley, you may as well pack your fucking bags, because even Real Madrid drop points from time to time. This is not FIFA, and listening to FIFA players does not offer any real insight to what’s going on at the football club at all.

  • livman

   Akkor ma este már nem lesz poszt :D

  • LFCPride

   McA, Szücsi, Macca, Gringow?

   • Rpi

    macca 😀😀

   • McA, Szücsi, Szücsi, Gringow ;)

    • LFCPride

     má szücsiné!

  • Rpi

   Nem látni mit mutatsz a telón..😕

  • Rpi

   Rommá mulassátok a mulatót! 😀

  • Kriccs

   @madass

  • Chris

   Sok boldogsagot :)

  • Tup turururup turururup

  • 42 (Jürgen Hasselklopp)

   De azért a mai meccset nézitek ugye?

 • Enzo

  vanúj