Palotás

Szombaton a kedvenc idősávunkban Londonba utazunk, hogy megtáncoltassuk a helyi erőket.

A szerda esti szenvedős meccs után mi hiányozhatna még fiainknak, mint egy kellemes túra a fővárosba, megspékelve a kedvenc pontozózsűrinkkel?! A Bologna elleni meccs amúgy nem volt vészesen kurvaszar, de egyrészt a szerda-szombat tempó nem kellemes, másrészt azért ebbe a győzelembe bőven bele kellett rakni az energiát, úgyhogy az a sanda érzésem, hogy nem mi leszünk a forduló legfrissebb csapata. Ezúton is köszönjük, hogy ismét ebédidőben kell focizni. Én már csak azért sem szeretem, mert a szombati ebéd után szeretek egy laza kis szundit betolni, ami pont a meccs kezdését és első félidejét szokta lefedni.

A Palace elleni idegenbelik amúgy mostanában egészen jól szoktak elsülni. 2020-ban egy laza 0:7, 2022-ben 1:3, 2023-ban egy 0:0 mellett volt egy 1:2 is. Ugyanakkor legutóbb kikaptunk tőlük az Anfielden idén áprilisban.

Mivel nem nézek még rá a tabellára, azt hallottam, hogy a Palace jelenleg kiesőhelyen áll, 6 meccsen kemény 3 ponttal és -4-es gólkülönbséggel. Nyerni idén még nem tudtak, három x mellett három zakó, 5:9-es gólaránnyal. Nem egy veretes eredménysor, igaz döntetlent játszottak a Chelseavel meg a MU-val (bár utóbbit mostanában megverni könnyebb, mint nem megverni).

A palotástáncunk pontozózsűrije nem más lesz, mint a régi kedves barátaink Simon Hooper és a VAR-mester David Coote. Csak, hogy még szebb piruetteket mutassunk majd be a parkettenpályán.

A magam részéről igencsak tartok ettől a meccstől, egyrészt mert az időpont nem alkalmas focizni, másrészt a szerdai BL meccs túl sokat kivett a csapatból, harmadrészt pedig a kieső helyen állók elleni idegenbeli meccsek sosem szoktak sétagaloppok lenni.

Éppen ezért egy tükörsima 0:2-t jósolok, az elején Cimikasz távoli bombájával, a másodikban egy szintén jó harmincról – a 153. „shoooooooot” felkiáltáson felbátorodva – eleresztett Gomez lövésssel.

Közvetítés 13:30-kor a Match4-en.