Ragú Bolognese

(Ismét nyul-ur kollega kiharangját olvashatjátok, jó szórakozást)

HH kolléga beharangja után muszáj volt folytatnom a sort és a kulináris élvezetek ajánlása mentén írni a kiharagot is. Én a Brew Your Mind söreit iszogattam a meccs alatt, amit sajnos akadozó patakom miatt csak tesséklássék módon néztem, így még amúgy sem írtam posztot, de már bevállaltam, úgyhogy ezt is ki kellett próbálni.

Mivel a Birra Morettit és Peronit nem nagyon lehet összekötni Bolognával, indításnak – HH ellen szólva kissé -, de egy pohár Pignoletto-t javaslok, jól behűtve. Gyertek, együnk-igyunk, közben lesz egy kis foci is!

Engem némiképp meglepett a kezdőnk, egy felforgatott csapatot vártam, ehelyett tulajdonképpen a prime kezdőnk lépett pályára.  Slot valószínűleg nem mert kockáztatni első anfield-i BL meccsén nagyobbat, egyedül Diogo padozott, ami az előzetes hírek alapján várható volt. Emellett gondolhattak arra is döntéshozóink, ahogy tavaly ripityára kapott szét minket az Atalanta az EL-ben, mielőtt hazavitték a kupát. Nem mindig fekszik nekünk az olasz stílus, szerencsére most nem csináltak belőlünk mortadellát.

Ez a Bologna viszont nagyon nem a tavalyi Bologna, legjobbjaikat elvesztették. Ahogy HH is említette, Thiago Motta, aki a várható teljesítményt durván megugorva bevezette az új rendszerű BL-be a csapatot, már a Juventus edzője, szegény Zirkzee, aki a házi gólkirály volt, Manchesterbe ment Ten Hag alá szenvedni, a védelem legjobbja Calafiori pedig Londonban próbál már szerencsét, eddig egészen jó számokkal. Borítékolható volt, hogy lerabolják őket, szép summát is akasztottak, vettek is pár olyan játékost, akik betölthetik az űrt, és talán rajtuk is túl lehet adni majd szép profittal a jövőben. Legjobb középpályásuk, Lewis Ferguson sérült, az előjelek tehát mind arra mutattak, hogy nekünk áll a zászló, itthon kell tartani a 3 pontot.

Nálunk Chiesa sérülése sajnálatos eset, nagyon bízok benne, hogy nem ez lesz az általános nála, és hogy hamarosan felépül. Jó lett volna, ha pályára lép, főleg hogy a Bologna a kedvenc ellenfele, eddig rúgott nekik 7 gólt, nincs csapat, akinek többször bevette volna a hálóját. Helyette Salah hozta a meccset, annak ellenére, hogy sok hibával játszott. Már a meccs elején adott egy gólpasszt, MacAllisternek ment a tanári zsuga, a 11. percben vezetünk, soha jobbat, igyunk is egy Fernetet, az unimukk maradhat későbbre, bocs HH!

Nem sokon múlt, hogy Dominik megduplázza az előnyünket, ehelyett jöttek a szinte menetrend szerű hibák, eladott labdák, híres elrontott utolsó passzok. Eleinte a támadó harmadban volt szembetűnő a dolog, aztán kissé megremegtünk a Bologna letámadásától, és hátul is jöttek a remegősebb pillanatok. Volt két kapufa, Ali védés, szerencsés rontott passz az ellenféltől. Nem voltunk túl magabiztosak, és vártam volna, hogy leküzdjük a presszingjüket, nem egyszer meg lehetett volna futni őket, ha egy kicsit pontosabbak, élesebbek vagyunk. Egyébként Grav és Szobó is menő volt, előbbi eszméletlen, amit idén csinál, remélem kitart az egész szezonra ez a forma!

II.Gini Wijnaldum I. Ryan Gravenberch, a birodalom védelmezője

Alisson a 32. születésnapját ünnepelte a meccs napján egyébként, az ő egészségére koccintsunk egy újabb Fernettel, amúgy is féltávnál vagyunk, kell egy kis vérpezsdítés. Közben a tagliatelle már al dente, de a ragu még nincs kész, a sofriton rottyan a bolognai alapja.

Személyit, lakcímkártyát kérnénk a meccs előtt

Nem siettük el a készre főzést, hiányzott a gyilkos ösztön, egyszerűen nem voltunk annyira élesek, hogy le tudjuk zárni a meccset. A második félidő elején azt éreztem, hogy ha nem találunk be, megégetjük magunkat, szerencsére nem lett igazam. Egy óra után jött Nunez helyére Jota, aki többször nagyon szépen lépett vissza a labdákért, miután feljött, elkezdtünk egy nagyobb lendületet kapni. Majd jött újra Salah, mint fő séf, aztán betekerte a második gólunkat, a ragunk alatt lentebb véve a gázt, nehogy odakozmáljon. Innentől 100%-ban a BYM remekműveire és a baráti beszélgetésre koncentráltam, szóval fingom sincs mennyire volt kényelmes a két gólos előny, de az biztos, hogy most sem játszottunk kifogástalanul, ennek ellenére a bolognai ragu összességében finom lett.

Season 1- Season 8

Maradjon hely a desszertnek, gelato vagy tiramisu a választék. Két meccs után van 6 pontunk a BL-ben, 2/2, összességében Arne alatt 9/8, – de nagy kár a Nottingham elleniért, te jó ég -, eddig ha nem is játszunk jól, be tudjuk húzni a meccseket.  A nagy csapatok tudnak ilyet is. Viszont Arne is elismerte a sajttájokon az elmúlt időszakban, hogy azért ebből nagyon messzemenő következtetéseket még nem érdemes levonni.

 

Baromi szimpatikus hozzállás:

  • Vezetitek a tabellát! Még nem játszottunk egy igazi top csapat ellen sem…meg amúgy sem érdemes nézni a tabellát a 10. fordulóig!
  • Lucho kurva jót megy mostanában! Majd megnézzük mire megy a nagyobb ellenfelek ellen.
  • Alisson nagyokat véd! Nem is kellene védenie!
  • Dominik értékelése? Még jobb számokat kell produkálnia a Liverpool kezdő támadó középpályásának.

Ez az ember éhes, és éhes is marad akkor is, ha a gelatoból, meg tiramisuból is eszik desszert gyanánt, de ha lefojtja egy pisztáciakrémes canellonival, akkor is! Most jön a dara, remélem hasonlóan sikeresek leszünk és a játék is fejlődik, nyilvánvalóan van hova. A következő közös ebéd szombaton – köszi TNT!!! – 13:30kor, Palackiában, addig is jó kommentelést mindenkinek!