Sörunicum egy kis extrával

Második nemzetközi meccs a Slot korszakból. A Milan ellen egy ráijesztős kezdés után nagyon kellemesen alakultak a dolgok, szórtunk hármat, mintha csak a mú ellen játszanánk. Hogy mi lesz a különbség a bolognai és a milánói között? Ebben most nem lesz gomba.

Hol van a focitérképen Bologna?

Volt egy olyan nemzetközi kupa, ami kb. Jugoszláviával együtt szűnt meg, Európában a legelső nemzetközi sorozat, amin klubcsapatok indulhattak és amit a Vasas nyert meg a legtöbbször (6 alkalommal, azaz annyiszor, mint az Újpest, a Fradi és az MTK együtt). A Bologna pedig a Sparta Prahaval fej-fej mellett három győzelemmel a megosztott második ebben a sorozatban, mi lehet ez? A Mitropa Kupa (későbbi Zentropa Kupa, ami 1992-ben szűnt meg, említik még a Középeurópai Kupa néven is.)

A Mitropán a magyar csapatok után az olasz klubok a legeredményesebbek. A sorozat elődje a Challenge Kupa, ami az Osztrák-Magyar Monarchia sorozata volt és 1887-től 1909-ig mindig a Császárság csapatai nyerték meg, csak a Fradi tudott belepiszkítani a birodalmiak levesébe. Akik erről bővebben is tudnak, lécci osszák meg a kommentszekcióban!

Egykori magyar játékosuk Nagy Ádám, aki most Speziában vitézkedik, de megfordult itt Détári Lajos is, Roberto Baggio vagy a későbbi edző Roberto Mancini, a Chelsea mostani edzője, Enzo Maresca vagy éppen Hidetoshi Nakata, korának Endoja. Sajnos az aktuális talján támadónk apukájának 10 olasz klubja között nem találjuk Bolognát, így ugorjunk a jelenbe.

Korának Endoja, Nakata

Valami aktuálisabb infót lécci!

Tavaly a Bologna az olasz bajnokság 38 fordulója alatt mindössze 6 alkalommal kapott ki, és ha csak arra gondolunk, mit szenvedtünk az Atalanta ellen, ez nagy szó. 32 kapott góllal zárták a szezont, tehát meccsenkénti 1 alatti az átlag, ami parádé. Idén, Karfiol Úr távozása után az Empoli az új Bologna. Tavalyi edzőjük, Motta szintén lépett, a Juvéban kezdte az új szezont.

Házi gólkirályuk Santiago Castro, ügyes, 20 éves argentin srác, 6 bajnokin 3 gól 1 gólpassz a mérlege. Utolsó meccsükön az Atalanta ellen játszottak egy 1:1-et otthon. BL-el együtt a 7 meccsük alatt 9 gólt kaptak, ami nem katasztrófa, viszont csak 7-et lőttek.

Santiago Castro

Idén a 6 bajnokin és az 1 BL meccsen, amit a Sahtar ellen játszottak, összesen egyszer kaptak ki a Nápoly ellen, akkor viszont simán, mint tőlünk a mú, három nyúlra. Győzelmük is csak egy van a Monza ellen. Rágós olasz csapat lett belőlük idénre, akik nem esnek szét, bárki ellen jók egy 0:0-ra vagy hovatovább 1:1-re. Jellemző felállásuk 4:3:3, de nagyon meglepődnék, ha ilyen fényesebb a szőrnél a kard taktikával futnának ki az Anfieldre.

Új edzőjük Vincenzo Italiano, névre egy kellemetlen nemzetkarakterológia vicc, viszont a fazon a Bologna előtt a Fiorentinának dirigált 162 meccset 1,67 pontátlaggal, bekormányozta a toszkán csapatot a konferencia ligába, ami rendben is van.

Bolognese kis területen.

Mi lesz?

Kell egy tüske a sör mellé, most szólok. Nem lesz terület, nem fognak kinyílni, mi viszont nem futtathajuk a gálakezdőt, mert szombaton megnyertük a 13:30-as sávot a Palace ellen idegenben. Én 2:0-t tennék meg és szerintem a Liga kupa meccs kezdője vagy valami keverék fog kezdeni. Tipp: Alisson, Bradley, Gomez, Quansah, Tsimikas, Endo, Jones, Chiesa (sic! Tegnapelőtt lett írva a beharang), Salah, Nunez, Gakpo.

Minél több arcot szeretnék látni a WHU elleni kezdőből és egy két gólos sikert labdatartással, kontrollált játékkal.

A meccs 21:00-kor kezdődik, kell a tüske. Én ilyenkor a sör-unicumot mondanék. A piához készíthetünk crescentine-t, ami olajban kisütött kelttészta, kb. pizzatészta. A kisütéskor az olajba tegyünk egy evőkanál ecetet és frissen, melegen tepertőkrémmel jó is lesz a sör mellé. Tényleg nem hülyeség, mert a fánk nem passzol a piához, a lángost meg egybe megeszed és utána csak a sörök maradnak, ez meg mire kihűl, Gakpo ellövi a hosszúba szépen, egyenesen, mint az igazság. Egy próbát megér.

Ebben az összeállításban nincsen hiba.

 

TV-ben ne nagyon keressétek a meccset, csak a fizetős vagy kalóz-streamek játszanak. Ezúton is köszönjük…