Kalapácsvetés

„Hölgyeim, uraim és nyulaim, íme a következő vendégszerző poszt, @nyul_ur kollega jóvoltából, aki az előbb említett háromból kettő az egyben. Aki kedvet kapna az íráshoz, az ne szomorkodjon, hogy most kimaradt, egész sok lehetősége lesz még ebben az idényben. Tovább a Kalapácsvetésre.”/MC HANYAG/   

Tegnap este eljött a sokak által lenézett Ligakupa harmadik fordulója, ahol szeretett csapatunk is csatlakozott a sorozathoz, mint címvédő. A Klopp-éra utolsó kupája volt ez tavaly, kifejezetten szívet melengető győzelmekkel, és a fiatalok erőteljes közreműködésével*. Ellenfelünket tavaly decemberben 5-1-es meccsen tükörsimán búcsúztattuk a negyeddöntőben, majd vándoroltunk egészen a kupa felemeléséig.

Ez viszont már egy merőben más WHU, aktívak voltak a nyári piacon, ennek ellenére keresik a helyüket Lopetegui alatt, senki nem szereti három vereséggel indítani az új szezont. Én kifejezetten tartottam Bowentől, szerencsére feleslegesen, a bekapott gólunkat is inkább a védelem hozta össze – szöglet után, khm-khm – mint a Kalapácsos támadószekció. Endo rossz megoldást választott – a hiba ellenére egészen jó kis meccse volt, főleg az első félidőben – kivágott labda helyett Quansah lábát találta meg, 0-1. Jól reagáltunk a hátrányra, a felforgatott csapat – jajj de kurvára örültem, amikor megláttam a kezdőt, beindult az a rotakapa! – minden tagján éreztem az akarást, az iramra sem lehetett panasz, gyorsan jött is az egyenlítés az isteni Diogo keze feje által. Fede Chiesa biztosan nem így képzelte az első gólpasszát Liverpool mezben, de a lényegen ez nem változtat, kezdőként rögtön assziszt, jár a keksz és a buksisimi. Amennyire kereste a helyét a meccs elején, annyira be is épült a lecseréléséig a játékba. Örülök, hogy itt van, amint megjön a meccsrutin és a kémia a többiekkel, nagyon sok örömet fog okozni nekünk ez a tag, kelleni fog ő nekünk ebben a hosszú szezonban.

Ahogy mindenki más is, éppen ezért tetszett baromira a felforgatott keret, és hogy tulajdonképpen a B-csapattal ugrottunk neki a meccsnek. Valószínűleg Elliott sérülése miatt kezdett csak Zsótink, Morton lábában meg nincs elég meccs ahhoz, hogy Slot és a stáb bedobta volna a kezdőbe. Lehet, hogy őt egy picivel korábban becseréltem volna, de annak is örültem, hogy szóhoz jutott.

A mi Isteni Diogonk

*Itt engedjetek meg egy kis kitekintést, amúgy is gyűjtenem kell a karaktert, mert még a végén Hanyag öcsém mellett elbújhatok. Nagyon tetszik az a felfogás, hogy azok a fiatalok, akik nem férnének a tűz közelébe, most kölcsönben vannak, és jó esetben értékes játék percekkel gazdagodnak máshol. Egyedül Danns és Morton nem tudott meglépni, ha emlékeim nem csalnak előbbi sérülés miatt – remélem januárban találunk neki normális felnőtt csapatot -, utóbbit pedig csak vásárlási opcióval vitte volna Xabi és a ‘Kusen, úgy meg nem adtuk. Harvey sérülése kapóra is jöhet neki…

És igen, legyen – többek közt – a Ligakupa egy ilyen sorozat, ahol lehet kezelni a fitneszt, a formát, a “perememberek” beépítését. Idén ez(ek) a kupák nem a fiatalokról fognak szólni, hanem a teljes csapat menedzseléséről. Egy ilyen kurta és menetelős, baromi hosszú szezonban jól fog jönni, hogy a csúcskezdőnk tagjai csak negyed órákat játszanak, vagy annyit sem, valamint csökkentjük a sérülések kockázatát.

Jól elkanyarodtam a meccstől, pedig nézhető volt, nagyon is. Mivel az első félidőben további érdemi dolog nem igazán történt, ugorjunk is a második félidőre, amit baromi jól kezdtünk, és mesésen zártunk. Korán jött a fordítás, Jones remek passzából Jota a feltört védelem ellen összehozta a felhozó dupláját, job done, rá tíz percre mehetett is pihenni Federico barátjával, akinek biztosan jót tett az egy óra foci. Feljött a középpálya és a támadó alakzat ásza a helyükre, akik összehozták a harmadik gólunkat is, hogy teljesen megnyugató legyen az előny. Salah ennyivel nem érte be, meglódult a jobb oldalon, Alvarez csak késve, szabálytalanul tudta megállítani, így megkapta a második sárgáját is. Az emberelőnyben már ficánkoltunk, főleg Gakpo, aki percek alatt csinálta meg a felhozó dupláját, baromi jó volt nézni, ahogy élvezi a játékot, megérdemelte a gólokat. Nagy fejtörés lesz Slotnak választani Diáz és közte a kezdő tizenegy kijelölésekor, kellemes problémák ezek.

Arne: „Jürgen mesélte, hogy anno Mané helyett Sheyi Ojo kezdett ebben a kupasorozatban”

Hákpó: „Ne szopass már mester ilyen hóbortos kitalált mesékkel”

Meg kell még említenem Nunez-t, aki ugyan gólt nem szerzett, labdákat viszont igen, a gyorsaságával és összjátékával nagyon hasznos volt, remélem kiszakad a gólzsák végre.

A végére pedig: Kelleher, drága vörös cimborám, piszkosul fogsz hiányozni, ha elmész! Nem tudom mik a terveid, egyszerre kívánok neked egy első számú pozíciót valahol máshol – legfőképpen Anglián kívül – és egyúttal bízok benne, hogy maradsz a csapatban! Szerintem az összes Liverpool drukker a szívébe zárt téged! Ölellek!

Ismétlés a tudás anyja

Újra 5-1-el vetettük el a Ligakupától a Kalapácsokat, nem történt sérülés – ez mondjuk nem Alvarezen múlt – mindenki, akinek kellett szóhoz jutott, az Anfield népe jó meccset láthatott, a Nyúl boldog, mehetünk tovább. Következő ellenfelünk ebben a sorozatban a nyolcaddöntőben  a Brighton lesz, idegenben, egy piszok nehéz időszakban, de mondjatok könnyű időszakot ebben a szezonban, kivárom. Remélem ott is felforgatott csapattal játszunk majd, aztán meglessük, mire lesz elég. Ha ez a kupa lesz Slot első trófeája, legyen hát, ha kizúgunk a vérbe, azt is kibírom egy könnycsepp nélkül, könnyed vállvonással. Ez a kupa már csak ilyen. Nem azért, mert címvédők és rekord győztesek vagyunk, hanem mert szerencsére más a Liverpool FC prioritása.

P.S: Egy kérdést még engedjetek meg nekem, drága Fonat olvasók! Mi a mézédes kalácsbafont pékné lapátjáért nincsen VAR, vagyis nincsen az elődöntőkig? Aki el tudja ezt nekem magyarázni úgy, hogy ép ésszel felfogom, egy meccsnézésen meghívom egy sörre, vagy amit iszik. Az, hogy nincsen már hosszabbítás, újrajátszás, meg hasonló ínyencségek az maga a csoda. Ha az oda-visszavágós elődöntőt is eldobják, leborulok. Viszont ezt a VAR témát nem viszi be az agyam. A komment szekcióban várom a tippeket vagy épp tényeket, köszi előre is!

Következő meccsünk a Wolves ellen idegenben, addig is jó olvasgatást, kommentelést!