Címvédők

A hétvégi bajnoki után nincs sok idő a regenerációra, szerdán már megyünk is tovább, jön a West Ham és a Carabao Cup 3. kör, ahol már mi is bekapcsolódunk ebbe a fontos/nemfontos (megfelelő aláhúzandó) sorozatba.

Miközben e sorokat vetem papírra, épp az Arsenal fordít City ellen (és Trossard baktat zuhanyozni), erről a meccsről az a közmondás jut eszembe, hogy itt minden pofon jó helyre megy.

Tavaly sokunk örömére megnyertük a Ligakupát, ráadásul egy olyan érzelmileg túlfűtött meccsen, amelyet Klopp is élete egyik legnagyobb sikerének tartott. Szerintem ennél jobb mutatója nincs ennek a kupának, legyen az csak 3. vagy 4. opció az évben, ha siker van, minden van elvből kiindulva a győztesen kívül senki le se szarja ezt a kupát.

Hogy Slot hogy fog ehhez a sorozathoz viszonyulni, azt gondolom, hogy a kezdő, de legkésőbb a meccs második félidejére ki fog derülni. Ugyanakkor első évében, szeptember vége felé nem gondolnám, hogy ezt a kupát leszarhatja, bármennyire is hosszú, sőt egyre hosszabb a szezon, ebbe most még kivont fallosszal karddal kell beleállni.

Már csak azért is, mert az ellenfél nem a Bath City vagy bármely sokadosztályú csapat, hanem a WHU. Róluk kb. mindent tudunk, szarul kezdtek, -4-es gólkülönbséggel és 4 egész ponttal tanyáznak a posvány alja felett egy kicsivel, a hétvégén simán letérdeltek az egyre jobb Chelseavel szemben. Viszont a keretük nem rossz, jó lesz vigyázni velük.

Ettől függetlenül remélem, hogy Slot bátran hozzá mer nyúlni a kezdőhöz, igaz pl. középpályán nem toporog 3-4 ember a padon, hogy ő beszállna szívesen, de Endo és Jones mindenképp sok játékpercet kellene kapjon, hátul Quansah és Bredley is pályára kerülhet, elöl Gakpo és Chiesa jelentkezik. Ráadásul azért Slot renoméjának sem tenne jót, ha 2 hét alatt másodszor is elveszítenénk az Anfield Fortresst.

Úgyhogy én bízom egy felforgatott, de erős kezdőben és egy nyögvenyelős győzelemben, hogy lehajolhassunk ezért a vasért.

A meccset szerdán este 21:00-kor adja a Match4.