Hasítunk!

Melyik az a középangliai város, aminek az agglomerációjával együtt közel annyi a lakossága, mint a Merseysidé, egyik focicsapatuk kétszer hódította el a legrangosabb európai kupát, azaz kettővel előzik az Arsenalt, de úgy is fogalmazhatnék, hogy egyetlen csapat, ami egy bajnoki cím mellett kétszer ért fel az európai klubfoci csúcsára? Ők próbálják megtörni Slot repülőrajtját. Meglátjuk, hogy mi sikerül.

Ddodi mesterpaint.

Ellenfelünk városi rivális csapata ugyanúgy, mint nálunk, korábban alakult, bár kevésbé sikeres. A Notts County a világ első profi fociklubja, az 1862-ben alapított klub létrejötte után 3 évvel megalakult a Nottingham Forest. A két csapat stadionját a Trent folyó választja el egymástól. A Forest a korai labdarúgás meghatározó klubja, már 1905-ben turnéztak Dél-Amerikában, pontosabban Argentínában és Uruguayban, így a tengerentúli foci népszerűsítésében hatalmas szerepük van.

A legenda szerint Nottinghamshire megyében élt Robin Hood, az viszont biztos, hogy az ipari forradalom idején többször volt géprombolás errefelé, hiszen sok textilgyári dolgozó elveszítette a munkáját a gépesítés következtében.

Legendás kapusuk Peter Shilton, edzőlegendájuk pedig a Derby Countyból 1972-ben átcsábított Brian Clough, Derby és Nottingham közötti út (A52) az ő nevét viseli. 1977-78-as szezonban angol bajnokok lettek, 1979-ben minket is legyőzve elhódították a BEK-et. 1979-80-as szezont a Barcelona legyőzésével kezdték, így megszerezték az európai szuperkupát is és 1980-ban a Hamburg ellen ismét BEK-et nyertek.

A lendület pedig még mindig tart paint

Emellett a Forest FA kupát, bajnokságot, ligakupát is nyert és a PL legbunkóbb középpályása (brit tudósok szerint) is játszott itt három évet, mielőtt a mú-ba szerződött volna (kommentben lehet találgatni, vajon ki lehet az).

A szezon elején kölcsönvették a West Hamtől  Ward-Prowse-t, itt játszik Taiwo Awoniyi egykori korosztályos csillagunk, és az a Chris Wood is, aki a 78 Champo gólja mellé gyűjtött már 71 PL találatot is. Az az Nuno Espírito Santo irányítja a csapatot, aki a Wolvessel kifejezetten izgalmas focit játszatott. Az idényben 1:1-re végeztek a Bournemouthal, 0:1-re legyőzték a Southamptont, a Wolverhamptonnal pedig szintén 1:1-es döntetlent sikerült összehozni, ami azt jelenti, hogy mindhárom meccsükön betaláltak és veretlenek, így látogatnak ahhoz a minden meccsét megnyert Liverpoolhoz, aki még gólt sem kapott.

Bizony, egy sorozat tuti megtörik. Négy védővel és duplaszűrővel játszanak, 10-esben pedig Gibbs-White osztogat, aki végigjárta az angol utánpótlás válogatottakat, 24 évesen pedig a felnőtt válogatott ajtaján kopogtat és a Nottingham Forest csapatkapitánya pofátlanul fiatalon.

Szóval támad a Forest, de vajon Slot milyen rafinériával állítja fel a fiúkat?

taktikai rajz

És mi lesz nálunk? Szerintem a válogatott eltiltásból fakadó kipihentsége miatt Nunez berúgja a kezdő ajtaját, Dominik beakasztja az idei első 16-oson kívüli dugót, Salah és Diaz megtartja a helyét, bár Gakpot szeretném. Ott lesz Alexis és Gravenberch is, Robertson a mú ellen nagyon hasznos volt Konatéval egyetemben, Arnold pedig a Trent folyó parti csapat ellen biztosan kezd.

A mú elgázolása után ismét győzelemre számítok, viszont, ha még van egy kis időd a kezdő sípszóig, akkor dőlj hátra, kattints az utolsó képre és élvezd a hasítást. (A videó még egy kloppos feketeerdei edzőtáborban készült.)

Tekerd fel a hangerőt, katt a képre és élvezd a hasítást!