Kettő nyúl

Meccs előtti beharangomban egészen sok mindent eltaláltam, de legalább annyi mindent nem. Most viszont boldogabb vagyok, mint vártam, ez viszonylag sima lett. De lássuk miért.

A meccset rögtön egy igazán méltó YNWA nyitotta (itt még szerencsére lemaradtam a stúdióról), jó lesz hozzászoknia Slotnak ehhez, és remélem hasonlóan nagy legenda lesz itt, mint Klopp, akiért élt-halt a közönség (is).

Fel sem ocsúdtam a kezdésből, máris vezettünk, szokták mondani, hogy mintaszerű kontra végén, hát ha a kontrát tanítani lehetne, ez biztos benne lenne a tankönyvekben. Parádés passz Jotától, még parádésabb befejezés Diaztól, ráadásul ballal.

A félidő nagy része innentől szépen kontroll alatt volt, és a Brentford sem nehezítette meg a dolgunkat túlzottan.

Érdemes még kiemelnem Szoboszlai nem szimulálást, amivel talán kicsikarhatott volna (bár szerintem nem) egy másik irányú fújást és/vagy egy sárgát a Wissaütésért, de ez még mindig a Liverpool, ahol nem szokás fetrengeni. Well done!

A félidei stúdióról nem maradtam le, na ennek a meccsnek az volt a mélypontja, az az eszmefuttatás a játékintelligenciák  f*szméregetéséről, na az szánalmas volt. Értem én, hogy magyar tv, de azért maradjunk már a talajon, köszi.

Az Ipswich meccshez hasonlóan is inkább a második félidőt nyomtuk meg, igaz itt a Brentfordnak is voltak helyzetei, Ali védett egy igen szépet, de én egy percig sem éreztem, hogy gond lehet.

Salah gólja nagyjából le is zárta a meccset, jöttek is a cserék, Gakpo megint kifejezetten biztató volt, Nuneznek pedig nagyon kellenek majd a játékpercek, hogy formába jöjjön és gólokat rúgjon.

 

Ami rettenetesen tetszett, az az, hogy a szezon eleje ellenére teljes magabiztosság, nyugalom ült a csapaton, a védekezés is rendben volt, támadásban pedig néha csak pislogtam. Hát ha ilyen kombinatív és villámgyors akciókat fogunk idén látni, akkor megint ’nagggyon-szexifutball’ vár ránk. Parádés volt látni. Persze kell ehhez az is, hogy a srácok évek óta együtt vannak, és jelenleg csak finomhangolás van Slot részéről, láthatóan nem szabadította rá a csapatra a teljesen új repertoárt egyben.

Azért az sem baj, hogy ez a Brentford ma igen gyengusz volt, ha formába jönnek, fognak ők még fejfájást okozni náluk nagyobb csapatoknak.

Korán vagyunk még, hogy Slotot megítéljük, de a kezdés több, mint rendben van! Jövő héten meg kéne csapni a MU-t is, csak a miheztartás végett, hogy a kezdő sorminta szépen folytatódjon.

 

Szóval én boldog vagyok, mert a beharangos sima meccs megvolt, és olyat láttam a csapattól, amit aligha várhattam augusztusban.

 

Good job lads!