Elég a legelésből

Ülsz a vonaton. Igen, vonaton, McA, te is a vonaton ülsz. Jön a következő állomás, ott le is szállsz, és majd valami egyéb módon folytatnád is tovább az utadt. Robog még a táj körülötted, de nem bízod a véletlenre, szépen összeszedelődzködsz, felállsz, és kisétálsz az ajtóhoz sorba állni a nénikkel (akik majd garantáltan nem fogják tudni kinyitni az ajtót). És akkor megáll a vonat az állomás előtt. Nem tudod mi történik, csak már egy perce álltok a semmi közepén. Aztán kettő, három, négy, aztán végre becsorogtok valahogy, leszállsz, és hallod, ahogy a kalauz a peronon álló vasutas haverjának nevetve mondja, hogy áh, 5 perc alatt nem számít késésnek. De azért egy kicsit bosszús a forgalmistára, hogy meg lett legeltetve.

Na mert ez a legelés, amikor a semmi közepén megáll a vonat, vár valamire, aztán bejön. Meg lett legeltetve a bejáraton, hogy a teljes kifejezést ismerjük.

Na és pontosan ebben az állapotban érzem most magunkat.

Mármint…. mivan?

Robogunk mint a szél, sorra verünk el mindenkit aki szembe jön, maximális pontszám, hibátlan mérleg, aztán kiállunk legelni. Jó, Chelsea kiejt a ligakupában, oké. Döntetlen a bajnokságban, oké. Nápolyban a legvégén kikapunk, belefér (csak a játékot tudnám feledni), Cityvel kiegyezünk testvériesen, jó az.

És tessék mondani, jó mikor lesz megint?

Mert most már nagyon kéne. A bajnokság hármas csúcsán persze nem vagyunk nettó rászorulva arra, hogy kifilézzük azt aki szembe jön, elég még csak szépen becsorgatni a következő három pontost, de most már nagyon menni kéne megint, és hagyni a legelést másnak.

Minderre pedig kapunk egy ideális csapatot ellenfélnek, egy nem épp ideális nemzetközi láblógatás után.

A Huddersfield egy borzasztóan iparos kiscsapat. Nem tudom, hogy tavaly végül rekordot döntöttek-e azzal, hogy mindössze 28 rúgott góllal sikerült bent maradniuk a PL-ben, de ha ez akkor nem jött volna össze, akkor most újra megpróbálják: az eddigi 8 fordulóban 4 gólt lőttek. És abból hármat amúgy az első félidőben, utána lényegében már ki se mozdulnak az állásaikból ha pontot szimatolnak. De még ezt se teszik annyira nagyon sikeresen, mert egyrészt csak 3 döntetlenre futotta eddig, másrészt pedig egyedül a támadófocira épített kiscsapat, a Fulham kapott több gólt addig náluk. Huddersfield felett a 8 meccsen elkövetett 17 kapitulálás már nem egy X a kincses térképen, hanem egy villogó vörös ledsor a rakétaparancsnokságon.

Már csak ki kell választani a használni kívánt arzenált. Kloppo péntek délutáni sajtótájékoztatóján Keitán kívül mindenkit lehetségesre jelentett, mert bár lehet, hogy itt-ott szivárog az olaj, vagy el van törve a tömítés, de elvileg meg lehet úszni rotálás nélkül is a holnapi kezdőt. Valójában szerintem nem fogjuk, meg nem is kell feltétlenül.

Alisson egy Argentína elleni barátságos meccsen védett összesen, vele nem lesz gond. TAA 85. perces csere volt az angol válogatottban a spanyolok ellen, és semmi más, remélhetőleg kicsit pihent is a srác. Ellenben mondjuk Robboval, aki 180 percet beledarált az elmúlt hosszú hétvégébe, és mindkétszer ki is kapott. A belső védőink közül mindenki játszott, Gomez és VvD csak 90 percet, Lovren 135-öt, de ezen a poszton ez talán kevésbé kimerítő, főleg, ha tudják váltogatni egymást. Van Dijk amúgy bordatöréssel ment, és azzal is jött vissza, de elvileg van már olyan állapotban, hogy ebből gond ne legyen, meg ezzel amúgy se lehetne mit kezdeni a pihentetésen kívül, VvD meg nem olyan.

A középpályán lyukat üt Keita sérülése, akit egy csapattársa vitt le a hátán egy Zimbabwei pályáról(?) a hamstring monster támadása után. A fő gerinc viszont él és virul, Milner két hét alatt hordott ki egy négyhetes sérülést, Hendo ügyesen kisárgázta magát az angol válogatott második meccséről, így csak a horvátok ellen játszott egy hete, Gini pedig a németek elleni győzelem után végre kiérdemelt egy szabadnapot, így belé is csak egy meccsnyi kilométert raktak. Fabinhoba meg végre került ugyanennyi, a brazil-szaúdi sörmeccsen kapott 90 egész percet, biztosan nem vált kárára.

És itt jönnek a gondok.

Hide The Pain Harold

Mané ugye eltörte a hüvelyujjának első ujjpercét, amit szerdán meg is operáltak már, de ez nem egy kétnapos sérülés. Igazából Szczesny esete jutott eszembe, aki (még értékes, értelmezhető) kapusként törte el valamelyik ujját az Arsenalnál, és az ágyús szurkolóknál csak a barátnője várta jobban a felépülését. Sadionak ennél azért jobb dolga van, neki nem kell kivárni a csont 100%-os gyógyulását, de erős kérdés, hogy mire lesz képes a gipsszel/kötéssel a kezén, és a fájdalomcsillapító fecskendők végére tűzve. Talán a Huddersfield ellen azért belefér a pihenő, és ki is járna már neki.

Főleg, hogy Szalah randija a hamstring monsterrel futó kapcsolatnak bizonyult a jelek szerint, így alkalmas lesz a játékra. Ilyenkor szokott persze az lenni, hogy bemelegítés közben érez valamit, és akkor Studge és Shaqi is egyszerre a pályán találja magát, de ettől most talán kíméljük meg magunkat, Szalah lesz. Gondolom Firmino is, aki amúgy végigmelózta az argentinok ellen a 90 percét szerda hajnalban, úgyhogy ott azért lesznek gondok az időzónával meg az élességgel, de őt legalább nem most rángattuk le a hordágyról, ő fizikailag tényleg rendben van. Firmino még mindig egy állat.

Mindezek után pedig a pince leosztása nem fog nagyot változni. A védelemből egyedül Robbo pihentetésén gondolkodnék el, de ha kell Milner a középpályára (is), akkor nem dobnám most csak úgy Moreno elé a koncot. Majd a Belgrádot talán, bár ott meg muszáj a 3 pont. Mindegy, szóval Robbo nálam fejben marad. Középpályára berakjuk az perpetuum mobile hármast, Lallana és Fabinho a padról jelentheti majd nekik a frissítést (hát nem tudom, ne kelljen a 60. perc után nagyon futni az eredményért), elöl pedig Shaqi kap majd egy 90 percet, Szalah helyére meg Studge jöhet majd a 70. környékén. Mané pedig ül a seggén és 100 százalékos kalciumdiétán van.

Bár a héten nagyobb volt a para a sérülésekkel, a végére egészen kiegyenesedett ez a szál, úgyhogy egészen rendben mehetünk vissza a darálóba.

A sebeken a vér már megalvadt, de a vart még rágjuk, itt az ideje letépni mindet pár szép meccsel és eredménnyel. Ez a Hudders-Belgrád-Cardiff hármas jó felvezetés lehet arra, hogy a ligakupa szünetét kihasználva utána széttépjük az Arsenalt (hello, november), és lendülettel rongyoljunk tovább most, hogy kilegeltük már magunkat. Első lépés ma 18.30, és ha csak lecsorognak hozzánk a pontok, és abból lendületet veszünk, nekem az is jó. Csak induljon újra most már a hullám.