RCSF

Egy nap két poszt? Azt se tudjátok, merre forgassátok a kis fejeteket, akkora pörgés van itt, kéremszépen. Ez van, annyira szeretünk titeket, hogy minden lehetőséget megragadunk, csak hogy ilyen elképesztően fontos meccsről tudjunk beszélni, külön. Gyalog.

Úgy tűnik, a felszopómeccseknek is kezd elfogyni hatóideje. Anfielden volt most kettőben is részünk, egyiket a Cardiff ellen, másikat még előtte, mostani ellenfelünk az izé, Green Arrow izé, hogyishíjják, na. Faszom kivan már ezzel az összes buzi polákkal, meg ilyen városnevek kitalálásával, innentől maradjunk annyiban, hogy Random Csehszlovák Falu, mindenki érteni fogja, miről van szó. Szóval toltunk egy karikát idei RCSF-ünk ellen, közepesen rotált, de meglehetősen támadószellemű csapatunkkal. Fortress Anfield, pont nem egy RCSF fog ezen csorbát ejteni, meg valahogy elég messzire távolodtunk már időben és futball-térben mondjuk a 2014-15-ös szezontól, ahol hazai pályán még Balotelli mester kellett hozzá, hogy behúzzuk a meccset az akkori RCSF ellen, és akkor ért minket az a csúfság, hogy idegenben csak döntetlenre voltunk jók.

Ilyesmitől most nem kell félnünk, ugye? Nyilván (?) nem a helyes válasz, de tudjátok egy Napoli elleni idegenbeli kilátástalanság után azért nem tudok én se annyira magabiztos lenni. Nyilván a Napoli nem egy RCSF, ez azért elég evidens, és ki is lehet kapni ellenük idegenben, de nem úgy, ahogy mi játszottunk. Mert nekem is az fáj most (mint sokaknak szerintem), ami fájt glennek is, néhány órával ezelőttről, hogy ez a játék ez még messze nem az a játék, mint amit megszoktunk. Kicsit fura ez a narratíva, mert amióta a blogon vagyok, kis túlzással mindig arról szóltak az összefoglalók és beharangozók, hogy miért jó a játékünk, miért jó az, hogy van egy csomó helyzetünk, miért jobb ez így, mint a csöves MU-nak szurkolni, és UWS csicska szögletgólokkal kalapozni össze a pontokat. Szépen játszunk, szépen halunk meg, lehet minket szeretni, mert nem vagyunk tökéletesek, de vagyunk valamilyenek. Aki azért szeret egy csapatot, mert sok pontot gyűjt, az nézegesse a Barcát, Bayern, PSG-t, Shittyt, amit akar.

Vannak még helyzeteink? Persze, hogy vannak, nem apadt el a helyzet patak. Egyszerűen kevesebb, és legnagyobb fegyverünk, a front 3 nem ugyan az. Érzitek ti is, nem? Lehet kapálózni, lehet tornázni folyamatosan, hogy de, nincs semmi baj, ez ugyan az, mint tavaly, csak nehezebb meccsek, taktikusabbak vagyunk, meg így is vannak gólok. Átszüremlik az izzadságszag a dezodor mögül, hiába nyomatod reggel-délben-este, ez bizony nem az, mint tavaly, amikor minden este elmentél fürdeni, drága Klopp. És ez a dezodor most a védelmünk, ami meg tud minket tartani az első padban, hogy ne törjön ki paraszlázadás, egy BL döntős keretre költött kb 150 milla után.

Mert elmúlt a presszing, elmúlt a heavy metal, az Arsenal ellen hosszú idő után az volt az érzésem, hogy úgy akarunk legyőzni egy top6-os csapatot, hogy jobbak a játékosaink, és kész. Jobb a védelmünk, jobb a kapusunk, támadóink pariban vannak, de a mieink pont értéke fifában úgy is több, jó lesz ez. Ez így kicsit fura. A presszing letekerését még érteni vélem: Klopp tavaly minden edzőnél többet rotált, most meg szinte minden csapatrészben folyamatosak a hiányzók, és / vagy kell idő még ahhoz, hogy az újak megtalálják a helyüket. Akar-e egyébként Klopp kreatív energiákat a középpályára? Hát hogy a viharba ne, ezért is vezérelte hátra Cout, és ezért is jött egy Lallana mellé már akkor egy Keita, amikor még nem lehetett tudni, hogy Ox-nak ki fog esni az idei év. Viszont a sérülések pont a focizni tudó részét tizedelték meg legjobban ennek a csapatrésznek, az említett Ox után Lallana kb. vissza se tért, Keita pedig egyszerre küzd a rendszerhez idomulással, és a sérülésekkel. Maradt hát a kőműves szakkör, ezért nem lehet a front 3-at szétrobbantani (mégha ott lenne is rotációban ember), ha akarunk még valamit támadásokkal kezdeni. Ha marad a front 3, akkor viszont nem lehet őket 10 meccs alatt halálra futtatni, mert ha ők is kiesnek, akkor elég nagy szarban leszünk, elég hamar. Marad a presszing nélküli, lassabb, pályán pihentetős, eredményre ráülős játék, meglátjuk, hogy a szezon előrehaladtával lesz-e ebben változás. Ja, és nem, azért mert Milner akciógólt lő (két év után) még nem lesz kreatív.

A kezdőben a mai RCSF elleni meccsünkön se lesz szerintem nagy változás, részben mert hétvégén egy Fulham jön, részben meg mert Shaki nem utazik, nehogy kitörjön a forradalom polákiában, csak mert búbosvöcsköt mutogat tömpe kis ujjaival. Az a Shaki, aki egyébként pont a különbséget jelentette az anfieldi meccsen játékával, meg a támadósor mögötti gyors, kreatív játékával. A mai mérkőzés is kb. az első szerzett gólunkig fog tartani, aztán már csak azon kell izgulni, hogy mit játszanak a csoport másik felében, este.