Minden nagyon jó lett

Eddig. Ennél már csak jobb lehet, rosszabb nehezen, elhoztuk a Wenger kupát (az egyetlen belföldi kupát, ami egy kicsit is érdekel), majd kövi szezonban egy selejtező (ha lesz ilyen) választ csak el minket attól, hogy BL főtáblások legyünk, egymás után kétszer. Nem 10 év szünettel, csak úgy „simán”. Nem, ez most nem szezon értékelő, csak pár gondolat egy meccsről, ami meglehetősen hamar csapott át babazsúrba.

Mert elfogytunk. Én sajnos nem, mert már most nem 2019-re, hanem 2020-ra kell időzítenem a beachbodymat, hogy égjen a szénhidrát örökké a gyehennán, de a csapatból nagyon sokat kivett a váratlan, de kurvára örömteli és felszabadító BL menetelés. A WBA ellen le lehetett volna már kb. zárni a top4 kérdését, beadások, fejesek, hideg, szeles esték a Hawthorns-ban, emlékszünk. Nem ment a Stoke ellen, kikaptunk a Dinamótól, és könnyen lehetett volna necces az utolsó forduló.

De nem lett, részben mert a Dinamó is botlott hét közben, részben mert a kivételesen, rendkívül és szerelmes ódák szövegkönyvébe illően szimpatikus Brighton nem érezte úgy, hogy neki pusztán ötöd akkora türhő parasztnak kéne lennie, mint a méltán kieső WBA. Ehhez nyilván kellett az is, hogy Klopp se próbált szarakodni a kezdővel, hanem letolta a nadrágot és belóbálta a sirályok felé, amit be kellett. Lehetett volna TAA CM megint, Clyne pedig FB, tartva a 4-3-3-at, helyette inkább feltolt két CM-et, Solanket csatárba, Bobbyt meg false 9 pozícióba húzta vissza. Ebből is látszott, hogy nem viccből van a hátára tetoválva Times 128-al, hogy győzelem vagy halál, másrészt (geciség on) most, hogy Buksic kikerült a képből, talán látunk végre mást is, nem csak 4-3-3-at (geciség off).

Salah hozta azt, amit nem várt senki, de mára szokásává vált, innentől pedig lehetett sejteni, hogy nagy baj már nem lehet. És ha amúgy is összegyűlt mindenki focizni egy kicsit, akkor ugyan legyen már matiné jellege a meccsnek, süt a nap, kék az ég, toljuk tovább a kerékpárt azon a lenini úton, ahogy eddig is tettük. Négy gól a zsákban, 22 lövés itt, kettő amott (ebből egy, ami kaput talált),  jók ezek a meccsek, amikor csak azon kell izgulni, hogy Hókuszpóknak is bejöjjön már végre az élet, ha már egyszer ekkora alkesz bőrbe bújt néger a szentem. Meg mondjuk mi is kedves vendéglátók voltunk, egy 4-es még egy vállalható zakóméret, nem toltuk el 8-ig, ahogy az mondjuk a BL-ben szokásunkká vált.

Egyetlen kisebb tintapaca került boldogságom kék egéből szőtt abroszára, nyilván a Tottenham. Oké, majd tolunk egy selejtezőt, újabban ezek a fontos meccsek (bajnokság utolsó fordulók, korábbi selejtező) nem szokott gondot okozni, de akkor is. Bátran merem állítani, hogy a Tottenhamnél értelmetlenebb csapat a világon nincs, engem legalábbis mindig fel tudnak cseszni. Mint a mazsola a bejgliben, mint a kicsúszó fingás a nyár éjszakában, de  nem egy atomvillanás erejű odareccsentés egy kiadós tikka masala után, ugyan. A langyos nagy semmi. Akkor kezdtek el felcseszni, amiko 13-14-ben úgy volt annyi pontjuk, mint nekünk, hogy Suarez egyedül több gólt rúgott, mint ők, de azóta töretlenül így érzek irányukba. Óóó, na talán végre leikszelnek valakivel, 70. perc, egyre gyakrabban lesem a livescoret. Erre Kalácsképű Góltarhász érkezik, 1-0 oda, büdös picsába már, megint behúzzák. Repeat until. Mert mindenki tud valamilyen lenni, mi nyomjuk a pofongyárat (többször oda, mint vissza), Shitty a halálcsillagot, Arsenal a szépen meghalót, MU az enervált célfocit, de ez, vezet végre bazmeg a Leicester, csak meglesz a harmadik hely. Hát lófaszt.

Jólvan, jólvan, befejeztem, nyilván sokkal több van ennél a csirkék mögött, én is felcsesződnék, ha ugyan ezt mondanák rólunk, csak mondjuk Salah-val behelyettesítve. Csak ez az arrébb mennek előttem a kocsival mindig fél métert nyitott ajtóval, miközben be akarok szállni dolog itt a végén eléggé lehozott életről. De legalább nem vmi kurvapecér pumpálja beléjük az olajpénzt ész nélkül, szóval félig meddig tesók, na. Az az unokatesó, vágod, akinek nem jut soha eszünkbe a neve, de az utolsó pillanatban mégis betoppan. A hogyishíjják, na, az.

Anywho, napsütés, örökélet, ingyensör, jöhet a ráadás kicsit több, mint egy hét múlva.