Fine margins

Túlvagyunk rajta. Hogy igazából min is, az első ránézésre olyan szokásosnak tűnik: outscore, csúcsok és mélypontok, jó támadások, gyengébb védekezés, megnyert meccs majdnem elvesztése, bírói bakiparádé, csak a szokásos. Ha viszont egy kicsit jobban megkapargatjuk, érdekesebb lesz a történet.

Mert ahogy Klopp is utalt rá, ide eddig copni jártunk vele: három meccs három vereség Leicesterben, mind kétgólos. Ráadásul a legutóbbi három napja volt. És szó se róla, lehetett volna ez is akármi: ha Taylor nem fújja le Vardy elesését szabadrúgásnak, ha ellenben lefújja Okazaki tök egyértelmű szabálytalanságát Mignolet ellen, ha Can kapufája vagy Salah ziccere bemegy, valószínűleg egy magabiztos, kényelmes győzelemnek örülünk. Viszont ha mondjuk Vardy berúgja a tizenegyest, megadják Can kezezését, vagy Okazaki lesgólját, akkor meg lógó orral távozunk ismét. És persze alakulhatott volna úgy is, hogy mindenki pont ugyanannyi gól lő, és egy döntetlen forgatunk elégedetlenül magunk között.

Szóval, a legtöbb meccs azért ilyen: nüanszok döntenek, akár nagyobb különbségű meccsek esetében is. Ugye senkinek nem kell mondani a példákat? De azért néhány: Watford lesgól – apropó, kis kitérő.

Az megvan, hogy tegnap este ugyanaz a Taylor volt a bíró, mint az első fordulóban? Mai működése után nem mondanám biztosra, hogy tisztában van a futball szabályaival. Hadd mondjak a watfordi után két tegnapi példát: Vardy kétszer csúszott ugyanúgy Morenóra, első alkalommal egy sima bedobást ítélt, le sem fújva az esetet, majd a másodiknál pedig sárga lapot adott Vardynak. Következetesség, biztosan nem Taylor a neved… A másik a két tizenegyes. Igen, kettő (sőt, Can kezezésével három), mert az egy dolog, hogy Mignolet megmozdulását lefújta, jóllehet a belga szemmel jól láthatóan, egyértelműen először a labdát találta el, és csak a mozdulata végén találta telibe Vardyt (ha mondjuk, jól találja el a labdát és elrúgja 5 méterre, de a mozdulat végén eltalálja ugyanígy a csatárt, akkor is tizenegyes?), míg Maguire előtte nem sokkal két kézzel fogta, rántotta le Lovrent. A Leicester védője labdához nem ért, megúszta, míg Lovren sárgát kapott reklamálásért, ahogy Mignolet is – legalább ebben következetes volt Taylor…

Folytatva a kis különbségek szemléjét, szinte minden meccsen vannak ilyen momentumok, még a nagy különbségű győzelmeknél is. Mi van, ha Welbeck 0-0-nál nem az égbe lő, hanem a kapunkba? Mi van, ha Manét nem állítja ki Moss? Benteke helyzete vs Mané gólja. A kihagyott tizenegyesek a Hoffenheim részéről vagy a Sevilla ellen. Tényleg napestig lehetne sorolni, talán nem is ez az érdekes, hanem az, hogy minderre hogyan reagál a játékos és a csapat. Márpedig ez mindig mentális kérdés. Mignolet és a csapat most kiválóan reagálta le ezeket döntő kis különbségeket. Mignolet büntetőrekordja egészen elképesztő: 15 bajnoki tizenegyesből hetet védett, és ez a legutóbbi a legnehezebb lelkiállapotban történt: hibázott, mert nem tudta tisztán elrúgni a labdát, de még így is igazságtalannak érezhette a büntetőt. És ez a csapatot is megnyugtatta: az ohyoubeauty szerint az utolsó 20 percben a Leicesternek csak egy blokkolt 25 méteres Ndidi lövése volt.

Az ominózus pillanat a tizenegyes előtt

Igazából ez ad reményt, bizakodásra okot a jövőre nézve is. Mert a játékunk alapvetően megvan, a következő lépést megtenni a legnehezebb, ahogy egyszer Dalglish mondta: eljutni a tizensokadik helyről a hatodikra könnyebb, mint fellépni a negyedikről az elsőre. Ennek egy része mentális: hogy elhiggyék a játékosok – még ha hibáznak is -, hogy elég jók, hogy odaérjenek, hogy nyugodtak legyenek, hogy a legjobb megoldásokat válasszák, hogy rázós, rossz periódusokban se inogjon meg az önbizalmuk. Ez azért nehéz, mert amíg nem nyernek komoly trófeát, addig nincs referencia, hivatkozási alap, az ott voltam, megcsináltam, elég jó vagyok hozzá érzése, amely a magabiztosságot adja. A győztes mentalitást.

A másik összetevő, és itt most megint elkalandozok a mérkőzéstől, a megfelelő játékosok megszerzése és a keret kiegyensúlyozása. Ahogy Rafa mondta annak idején egy csapatnak elég hosszú takarója kell legyen, hogy beférhessen alá a válla és a lábujjai is (ha elfogadjuk ezt a kis képzavart), vagyis le kell fedni a védekezést és a támadást is. Ehhez viszont ilyen játékosok kellenek, mert mondjuk Hyypia és Henchoz lehettek kiválóak egy mélyen ülő, kontrázó Liverpoolban, ahol az apró, de gyors Owen mellé kellett egy fizikális Heskey is, de egy támadóbb (kiegyensúlyozottabb) csapatban már komoly gond a nagy (és kiváló) finn sebességbeli korlátozottsága: egyszerűen túl nagy területet kell bejátszani a középpályásoknak köztük és a támadók között (vagy ha magas védelmi vonalat kell tartani, akkor a mögötte levő terület nyílik meg az ellenfelek számára.

És kezd érdekessé válni a sztori. Az ideális jelöltek az ilyen mindent lefedő játékosok tekintetében a gyors, atletikus, magas, labdaügyes, erős focisták körében keresendők. Hány ilyen van? Nem túl sok. És akik vannak, egy vagyonba kerülnek, esetleg már valamelyik óriásklubnál játszanak. És nagyon kevesen nálunk, ami pedig, ha elfogadjuk ezt a megközelítést, létfontosságú lenne nagyratörő álmaink megvalósításához.

Ami viszont biztos, hogy alapvetően ilyeneket szerettünk volna, és részben ilyeneket vettünk a nyáron. És a fiataljaink is ilyen típusú játékosok, és ha innen nézzük, nem véletlen, hogy őket játszatja Klopp, bevállalva, hogy hibáznak (ami elengedhetetlen a tapasztalatszerzéshez).

Van Dijkhez hasonlóan magas, erős, labdabiztos, jól fejelő, gyors, a másik kapu előtt is veszélyes védőből nem nagyon van (Vincent Kompany, például) a piacon, ő olyan, aki képes mind előre-, mind hátrafelé kimagaslót nyújtani, akivel lehet magas védelmi vonalat tolni, mert gyors, ott lehet hagyni egyedül a csatárral, mert erős és jól fejel, és részt tud venni a támadásépítésben (mint Matip). Karius is ezért jött, hogy a magas védelmi vonal mögött keletkező területet le tudja védeni, és a támadásokat is jobban segítse. Ordító a hasonlóság ebben a tekintetben a Cityvel: Ederson (és már Bravo) is ezért jött, ezért vettek az elmúlt három évben egy jó nagy rakás védőt, fb-ket (magasak, gyorsak, erősek). És ezért nem köt kompromisszumot Klopp: mert a hosszú távra játszik, hiszen Keita jövő nyáron már itt van (akinek egyetlen hátránya az alacsony termete, de egyébként pont az ideáltípusa annak a játékosnak, aki mindent képes lefedni).

Ezért bízik ennyire AA-ban, aki rendkívül gyors, jó támadásban, mivel fiatal, még fizikumot épít, ezért játszik Gomez, aki hihetetlen felépítésű, rendkívül gyors, labdaügyes. Velük lehet magas védelmi vonalat játszani.

De ilyen Salah is, aki bár kis termetű, de borzasztóan gyors, komoly állóképessége és fizikuma van, nagyon jól fedezi a labdát, látjuk, hogy milyen gólerős is. Képes oda-vissza rohanni, ami a védekezésben is rendkívül fontos. És ilyen a tavaly megvett Mané is. De mondhatnánk Oxot is, akinek az adottságai szintén ebbe az irányba mutatnak. Can és Grujic is ez a vonal, bár nyilván a német már jóval kiteljesedettebb e tekintetben is: magas, erős, technikás, jó támadásban és védekezésben is.

A cél egyértelműnek tűnik: minél több ilyen játékost akarunk venni, kinevelni, és mivel nem lehet az összes játékosunk ilyen, így kulcsposztokon nem akar kompromisszumot kötni Klopp.

(És a végén mindenki csak azt mondja majd nekünk, hogy szia, és mi mind vidámak leszünk, például így:)

 • Pingback: Fine margins | Zongoracipelő()

 • ma(jd jövöre)dskillz

  en most ertem a vegere.amerikai nbc kozvetitest neztem, letoltve.

  ami “elszomorito” volt meccs kozben, hogy azt mondta a riporter, hogy igen, a liverpool ellen, ha kettovel is vagy hatranyban, nem szabad feladni. bennuk van, hogy golokat kapjanak.”

  • biojezus

   Ez az igazsag. Latod, most is majdnem.

  • Kriccs

   Sok faszságot mondott. Ne támadjanak az FB-k (még 0-0nál!), mert ezért kapunk gólt, gyakorolják többet a pontrúgásokat, ne tologassanak hátul. Gyakorlatilag a modern focit nem érti, mert az van meg neki, ami a századforduló előtt elég volt az Arsenalnál (meg a PL-ben és a világon egyaránt) védőként.

 • bag

  Szépen kezdtünk egy nehéz sorozatot. Tényleg apróságok döntöttek ezúttal a mi javunkra. Max respect Mignoletnak!

  • RatkóLaci

   Remélem hogy a mentális építkezés időszaka kezdődik.

 • astonmartin

  Mivel ilyen típusú hátvédeket keresünk, lehet nem lenne hülyeség Gomezt játszatni Matip párjaként, főleg ha már Clyne visszatért. Szerintem alkalmas lenne rá hosszú távon is.
  Egyébként tényleg izgalmas lett a meccs, de most Hendon is éreztem, hogy fogja a csapatot és vezérként fuckoffolt.

  • István Várszegi

   Szerintem alkalmatlan rá. Remélem tévedek, de nagyon gyakran rosszul helyezkedik, könnyen átjátszható és nem túl jók a döntásei.. Viszont fiatal, talán fejlődhet még, hogy megüsse a Liverpool szintet…

   • mivel eddig csak tarcsiban játszott CB-t, ahol eléggé más a helyzet, nyilván kicsit át kell állnia fejben is. A belógásait egyelelőre ennek tulajdonítom.

    • csöpi

     Nekem ugy remlik, hogy BR alatt is CB volt

     • p_berger

      Párszor még balhátvédet is játszott.

     • Crouchy_289

      Konkrétan kb három meccse volt balhátvédként, aztán lesérült két szezonra

     • macca8

      Nem. Csak lb volt

     • egy BL meccsen volt egyszer CB a 3 CB-s verzióban.

   • macca8

    Sztem nagyon nagy jövő előtt all. Fiatal kora ellenére nagyon érett játékot mutat, a hibák a tapasztalatlanságnak tudhatók be. Pl albrighton elfutása is egy olyan naivitást mutatott a részéről, ami el fog tűnni a játékából

    • Drommedahl

     Én tegnap nem láttam érett játékot Gomeztől,te nem tudom mit láttál.Persze attól még megvan benne a potenciál.
     De ez a Grujic komolyan nem értem miért van nálad így beakadva.Nagy nudli a gyerek,nála nem érzem hogy valaha is akár Can szintjét elérhetné pl.

     • macca8

      Nem ez volt a legjobb meccse, de azért most is lehetett látni a tehetséget benne.
      Nem tudom, grujic adottságai sztem nagyon jók, én remelem, h kihozza magából

     • Suarez 07

      Ne felejtsd el, hogy Can azért (részben kényszerből) folyamatos játék lehetőséget kapott, míg Grujic csak alkalmi beugró. Emlékezz Can-t hogy szidtuk, mikor még CB-ként őt is soxor megetették a rutinosabb támadók. Ha Grujic is érzi majd a bizalmat és megkapja a folyamatos lehetőséget akkor derül ki jó-e valamire vagy nem.

    • István Várszegi

     Ezt nagyon másképp látjuk, örömmel adnék igazat neked. Emlékeim szerint a sérülése előtt is gyengén játszott, valaki ellen minimum 1 gól a lelkén száradt, persze a bizonytalanság önbizalomhiány miatt is lehet. Fizikailag kétségtelenül jók az adottságai, de nem látom, hogy jól dönt, márpedig ez sokkal nehezebben fejleszthető, mint a fizikum. Lovrennél is azt érzem, hogy pszichés problémái vannak: nagyon ideges…

     • macca8

      Az tokre benne van, h fiatal és hibázik. Sokatmondó, h u-szinten tanári, és csk.

   • Mel

    Dehogy fiatal, mar van vagy 27 eves

 • realface

  Jó kis poszt lett! 😉

 • Mel

  Jovo heten cselszi-mancitteh, ott majd meglatjuk mit tud valojaban az olajos brigad.

  • Poco77

   Melyik olajos?

   • kevin67

    a kevésbé földgázos :)

   • TT

    Meglátjuk, ki az olajosabb

 • kátrány

  Nagyon jó lett,szívemből beszélsz.
  Annyit tennék hozzá,h a tulajdonosok bostoniak,ahol nem lehet megkerülni a Tom Brady vezette támadó gépezetet a New England Patriots-nál.Mivel brand építés is folyik nem hiszem,h kérnek murinnyó busz focijából.Uh elvárás a látványos játék ,amihez keresik az eszközöket és míg helyére nem kerül a puzzle sok türelem szükségeltetik.

  • Mel

   Remelem nem. Nagyon keves undoritobb csapat letezik mint a csalo patriots.

   • kátrány

    Undorító…Az offense-el vontam párhuzamot.Egy bostoninak megkerülhetetlen belicsek-brady.

 • Bócz Zoli

  Okés a bíró fujja meg a hazai pályát,de akkor az Anfielden is.

 • RQ17

  Nagyon tetszik ez a posztod Macca. Szerintem abszolút jó hangvételt csíptél el most ahhoz, hogy elmagyarázd azt a látásmódot ami kommentekben sokszor vitába torkollik, és ehhez a kloppi módon kiszenvedett győzelem is jól asszisztált

  • macca8

   Thnx. Én tényleg csak próbálok racionális magyarázatot találni a történésekre, mert nem bírom elhinni, h klopp és stábja, Edwards és a többiek mind hülyék és faszok lennének. És ebben most nagy segítségemre volt a belinkelt szöveg, csak nem akartam expliciten hivatkozni rá, mert az sokakban eleve már elzárja a megértés kapuit. Persze, sokaknál már az is akadály, ha én írok…

   • neeskens81

    Bowie miatt jar a taps:)

    • macca8

     Végre vki <3
     Az egész album csodálatos, legszívesebben azt linkeltem volna be :) így csak címkekent került be

   • nordsee

    Csak a kérlehetetlen kompromisszum-mentességet, amit nagyrészt a magasságra alapozol, cáfoldod többször is. Amúgy lehet, hogy csak simán jó labdarúgókat keres. A CB nyilván legyen magas is.
    A hosszútávot élem, nem inog a széke, szarabb évvégi eredménynél sem, erről a vezetőség is biztosította, úgy gondolom.

    • macca8

     A magasság egy tényező, fontos, de pl keita (de salah is: tegnap pl nem lehetett tole elvenni a lasztit, annyira jól fedezte, míg Firmi, cou és studge se tudta ilyen jól csinálni) esetében a többi annyira hihetetlenül egyedülálló, h simán megéri bevállalni. VvD esetében ez viszont kulcskérdés.
     Amúgy kloppnal sztem ha van sorrend, akkor a sebesség van az első helyen

     • RatkóLaci

      az biztos hogy a sebesség>tömeg a preferencia

     • dr.C

      a magasság csak annyiban szempont szerintem, hogy két egyforma játékos közül – ami már eleve kizárt – feltehetően a magasabbat választaná … egyébként önmagában a magasság túl van sokszor dimenzionálva – lásd pl. Barca, ami ugyan más bajnokság, de extrém alacsony csapat volt pár éve – és hát továbbra is ott az égető probléma, hogy még mindig nem tudjuk milyen magas Stu?

     • macca8

      A pl-ben sztem fontos, a laligaban nem, ott nincsenek pulisok

     • kevin67

      az éghajlat és a kevesebb birka miatt lehet

     • balint0806

      És a bírói felfogás is más. A PL-ben jobban engedik a “test-test” elleni játékot mint a a LaLigában. A PL-ben még a kapust is lehet rángatni, mint láttuk szombaton… :P

   • Vladimir Kozlov

    Általában megpróbálom végigolvasni az összes kommentet a Fonaton – nem mindig sikerül – irní csak ritkán írok – akkor is minek -de a stílusod pont olyan mint az egyik újpest érzelmű haveromé – akivel neten lettünk jóban,és utána már közösen jártu(t)unk meccsre – általában az árral szemben úszik – és ez igaz a politikai hovatartozásása is- ( nyugi,nem fogok politizálni,ahhoz sem értek meg a focihoz sem ) de valahol mindig van igazság abban amit írtsz, mégha a nagy részével -sokszor- nem is értek egyet vagy csak furcsán ingatom a fejemet – hajamat nem tudom logobtatni,mert nincs- hogy ezt most hogyan is gondolod.Ezektől függetlenül elismerem a ” munkásságodat” – nem jut eszembe jobb kifejezés -és most is tudom,hogy a jó oldalát nézed a dolgoknak. NEm tudom ez értelmes hsz-nek számít-e,csak gondoltam leírom :)

    • macca8

     Nem tudok mást mondani, csak azt, h köszönöm

   • liveman

    Most nagyon jó hangvételt sikerült elcsípned az üzenet célba juttatásához és ez nagyon fontos. Sok múlik ezen. A két Leicester meccsből a fontosabbat nyertük. Sok megoldásra váró feladat van még, de ezzel együtt is haladunk, fejlődünk. Jó lesz ez.

    • macca8

     Thnx, néha sikerül, néha nem.

 • lamps8

  RicRod most tolt egy Manét, még sárgát sem kapott.

  • Enzo

   Puggioninak szerencséje van, hogy a kezével tompította az érkező stoplikat
   (meg lehet RiRo-nak is, mert ha kifekszik a kapus vérző fejjel, nem biztos hogy megússza lap nélkül – hozzáteszem, ez egy sárga-narancssárgás eset volt inkább)

   • lamps8

    hát jó de az nem érv hogy a kapus tompított, attól még simán fejre ment. Ha Mané esete piros ez is az, tükörsimán.

    • macca8

     Az meg hagyján, h két különböző ligában másképp ítélnek meg hasonló eseteket (ez sincs rendben, hiszen elvileg ez sem lehetne), de h ugyanabban a ligában is, sőt akar egy meccsen belül is, na az már nehezen tolerálható

     • Kriccs

      Mané eseténél Henry hívta fel rá a figyelmet, hogy először a spori nem akarta kiállítani valószínűleg, a másik zsebéhez nyúlt, majd amikor megnézte a kapust, és meglátta, hogy romokban van az arca (érdemes az arckifejezését is nézni: “hubazmeg”), akkor átnyúl a másik zsebéhez, a piros meg villan

    • Enzo

     talán nem volt annyira magasan a láb, de lusta vagyok visszanézni… mindenesetre hogy sárgát se kapott, az tényleg durva

 • LudasMatt

  nemtom hogy ez vóte…
  The Redmen TV‏Hitelesített felhasználó @TheRedmenTV 1 hr1 hour ago
  Simon Mignolet has now saved as many Premier League penalties as Petr Čech, Peter Schmeichel & Thibaut Courtois combined.

 • Metka

  “De mondhatnánk Oxot is, akinek az adottságai szintén ebbe az irányba mutatnak. ”
  Nanee még az adottságokon vitatkozhatunk, de látott valaki tőle jó teljesítményt az utóbbi időben?

  • macca8

   Alig játszott nálunk meg, várjunk már a megítélésével.

   • RatkóLaci

    Oxnak elsősorban fejben van problémája, túl sok időt töltött el a sikertelenségben. Ha Klopp kibillenti ebből, akkor Klopp varázsló, Ox pedig szerencsés. Mi pedig jól járunk.

    • macca8

     Van néha, h kell az új impulzus egy játékosnak, reméljük, klopp megadja neki, ami kell

     • livman

      egy finom hagymásbab mindig új impulzust jelenthet

     • Rpi

      Impulzus? Inkább atomrobbanás. 😀

    • punkfrog

     Klopp(ék) Morenot is visszahozta a semmiből. Hányan gondoltuk volna?

    • livman

     “Óx, a csodák csodája”

  • Sladin

   Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van időnk visszaépíteni Cou-t a keretbe, Ox-ot meg beépíteni. Van időnk, mert széles a keret, vannak olyan játékosok, akik már ismerik a játékunkat és nem vagyunk rákényszerítve, hogy azonnal kezdjenek. Ox-xal szemben Salah-nak volt egy alapozása a csapattal, volt ideje megtanulni a dolgokat. Ox, alig egy hónapja van nálunk. Adjunk neki időt, gondoljunk bele, hogy mióta vártunk arra, hogy ilyen játékosok, mint Ox legyenek a tartalékaink, a B választásaink.

 • realface
  • megházasodott, hirtelen lett ideje? :D

  • István Várszegi

   Azt nem tudom, hogy láthatta Matipot szabálytalannak Vardyval szemben, akárhányszor nézem pont fordítva volt…

   • macca8

    Ráadásul lökni, biztosan nem lökött

 • macca8

  Na ez egy érdekes interjúrészlet:
  https://mobile.twitter.com/TheAnfieldWrap/status/911958040924098561/video/1
  Órákat töltött a telefonalgatassal, de nem jött össze. H mi, az persze jó kérdés

 • 42 (Jürgen Hasselklopp)

  Shelvey majdnem baszott egy gólt. Szögletből.

  • ekiyeki

   Legenda lett volna belőle, ha beakad kapufa helyett.

   • Garlic

    Ő már az

    • ekiyeki

     Nálunk oké – de arrafelé is?

 • slowmotion80

  “sajnos” színházba’ voltam tennap, de most bejött a nem-nézünk-meccset-meglesz-a-győzelem szisztéma.
  ezen kívül csak annyit szeretnék mondani, hogy Pindroch Csaba nem való színházba (legalábbis nem vezető színésznek), mert amit a filmfelvételeknél megoldanak a boom mikrofonokkal, azt a színházban nemigen lehet.

  • King Kenny

   Csapnivaló színész.

   • slowmotion80

    azt nem tudom, viszont érteni nem nagyon lehet, amit mond.

    viszont megértem, hogy mivel “sikeres” és “közismert” filmszínész, ráadásul még a családfája is szakmai, ezért leszerződtetik reklámarcnak.

  • HH

   :)

 • Poco77
  • Adamn

   10-es teljesítmény több értelemben…

 • Chris
 • Random

  Remélem nem Emma, de boldog születésnapot az egyik személyes kedvencemnek, aki a sérülései miatt nem tudott az lenni, ami lehetett volna … Boldog születésnapot Fábio Aurélio Rodrigues!

 • 42 (Jürgen Hasselklopp)

  Gyere le az állatkertbe, jó móka lesz! – azt mondták.
  Nem, dehogy megyünk a hüllőházba! – azt mondták.
  https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21768346_981143228708194_6866667891223652467_n.jpg?oh=3e16703b84edbf4a875fecbfcb06d761&oe=5A46B502

  • nordsee

   Welcome back, Raheem!

  • madneSs

   Teljesen off: Cou poloja milyen marka? Rengeteget latok ilyet itt Angliaban, de fogalmam sincs, hogy mi lehet.

   • Rpi

    a mérete az skinny fit (XS). 😀

   • ma(jd jövöre)dskillz

    mi a logo, nem latni ponotosan

    • madneSs

     Nem tudom pontosan, két betű lehet. Olyasmi mint az English Laundry logoja, de szerintem nem az mert inkább melegítőket szoktam látni ilyeneket..

  • ekiyeki

   Sosem segítenek :(

   • István Várszegi

    Háromszor néztem meg, annyira tetszik…

    • liverbörd (cluster headache)

     Ne aggodj, egyedul vagy.

    • ekiyeki

     You’ll never see alone…

  • Luisgarcia

   Firmino meg ránézésre felöltötte az ásványrárói Titán halászcsárda négyes asztalának abroszát

   • TT

    Ó, kéne már menni Ásványráróra. <3

    • Luisgarcia

     most kicsit zavarba jöttem, ez egy meghívás volt?

     • TT

      A primer szándék nem az volt, csak felbuggyant belőlem, mennyire szeretem a környéket.

     • Luisgarcia

      valahol itt élsz te is a környéken?

     • TT

      Nem, kb. 2 óra autózásra onnan, de közelebbit nem mondhatok, mert akkor felfedem az inkognitómat. :)

  • LudasMatt

   szegény Moreno egészen mást kapott Brazíliából mint gondolta. :D

 • balint0806

  Phil Thompson szerint Sakho elengedése hiba volt és vele a legjobb védőnket engedtük el. Szerinte Kloppnak meg kellett volna próbálnia visszahozni a “pincéből”. http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/liverpool-lost-best-defender-sold-13668529

  • liverbörd (cluster headache)

   szerintem megpróbálta nem is egyszer. gyanítom olyan szintű engedetlenséggel szembesült, hogy nem tudott máshogy dönteni. amúgy sakhonak is voltak hajmeresztő hibái…

   • balint0806

    Igen, ez járt nekem is a fejemben, hogy vajon miért gondolta az öreg, hogy Sakho jobb mint Matip. A másik oldal, hogy Klopp játékos párti, de aki nem fogadja el a szabályokat az elvágja magát nála…

    • nordsee

     Klopp csapat párti inkább, nem érdekli az egyéniség, ezért nincs is kedvenc, vagy ha úgy tetszik, mindenki az lehet. De könnyen ki lehet iratkozni.

    • Mosodás

     A kő-papír-olló amit Benteke-vel előadott, nem arról árulkodott, hogy van visszút

  • Mosodás

   cél a feltolt, proaktív védelem..lásd fent. Sakho sajnos nem ez a világ. Másrészt, Klopp kirakta,,,nem a játéka miatt,,

   • Sakho kiváló feltolt védelemben

  • István Várszegi

   Gondolom, ezt most mondta. Elegánsabb lett volna akkor megemlíteni, amikor elengedte…

  • macca8

   sztem thompsonnak nincs igaza. sakho semmit sem tudott javítani a cp-n, bár én szerettem, meg minden, de pont az volt benne is, mint lovrenben, h ki-kihagy a figyelme. a fő issue nyilván nem ez volt, és ha nem lett volna magatartásbeli probléma, még mindig itt lenne és játszana, de ilyen jelentősége sztem nincs ennek

   • Sakho konkrétan tavaly kb egyedül hozta fel a Cp-t. Most meg először kezdett egy city henger ellen, ebből még nem vonnék le nagy következtetéseket.

    • Agreed. Érzek ebben egy ilyen utólagos inverz “megszépülnek az emlékek” dolgot, mert szerintem Sakho amikor játszott, akkor atombaszó volt, Matippal párban meg egyenesen ultraatombaszó lett volna. De azt a részét, hogy Klopp kibaszta a viselkedése miatt teljesen megértem, szóval kár erről beszélni, csak jobban fáj, hogy hülye volt.

     • balint0806

      Mindig az hiányzik a legjobban aki éppen nincs… :)

     • Luisgarcia

      amit szabad coutinhonak, nem szabad a kis sakhonak:)

      ok, tudom hogy más a szitu

     • balint0806

      Szerintem nem igazán összehasonlítható a két eset. :)

     • István Várszegi

      Pontosan ez a helyzet. Nincs igazság a Földön…

     • robill76

      az atombaszó negatív vagy pozítiv jelző? (komolyan kérdem, tényleg nem hallottam még ezt)

     • +++!

     • macca8

      utólag nem csak inverz, de straight is megszépülnek azért az emlékek. a dortmund 3 gólja kb mind az “övé” volt. de tény, h nem ez a fő ok, hanem a viselkedése

    • macca8

     Jó, ez lehet, én megnéztem most a city Gólokat és pl aguero fejesenel konkrétan alászaladt, de nyilván ez nem mérvadó. Az viszont igen, h hirtelen kihagyásokra hajlamos volt mindig

   • öö, izé, amikor tavaly Sakho leeresztve beugrott a Palace-ba, zsinórban gyűjtötték a clean sheeteket Allardyce-szal, aki maga is elmondta, taktikája alapja a biztos védekezés volt, mert elsősorban ez kell a bennmaradáshoz. az idei szarhullámban meg pont semmi szerepe nincs.

    • István Várszegi

     Sakho nagyon hullámzóan teljesített nálunk, a játéka határeset, szerintem is inkább pozitív, összességében Kloppnak hiszek, nem szeszélyből dönt…

     • bakfi

      főként csak a mozgását láttam hullámzónak (csípőből passzolni…. istenem…vicces volt, főleg, hogy jól is passzolt!) a teljesítménye sztem nem hullámzott, – ritka kivételtől eltekintve – inkább igen jónak véltem

    • macca8

     azt akarom mondani, h sakho egymaga biztosan nem jelentene megoldást, mert pont az van a játékában, mint lovrenében: egy váratlan hiba a semmiből. a mi taktikánk alapja meg nem a biztos védekezés :D

   • Sestertius

    Viszont darabra jobbak lettunk volna, meg o talan jobb mint Lovren.. De nyilvan ha zulleszt, akkor nincs ertelme

 • István Várszegi

  A 12.-es matek könyv egyik példája így kezdődik: Liver Pál nagyon szereti a focit… A feleségem a héten teszteli az osztályokat, mi ugrik be erről a példáról (ha egyáltalán). Mennyivel jobban hangzik, mint pl. Arzen Ali, vagy Man Chester…

  • Luisgarcia

   Mancs Eszter

   • robill76

    Liver Puhl

   • L. Eszter kicsit rendőrségi jelentés hangvétellel színesíthetné a példát

  • RQ17

   Liver Pál nagyon szereti a focit. Éppen ezért sokszor játsznak Burn Lí kínai barátjával. Egy gólhoz a 100 méter x 50 méteres pályát kell keresztül passzolniuk, majd lőniük a megfelelő helyről. X és Y a pálya oldalvonalai. Liver Pál szereti játszani a focit, ezért a rövidpasszos játékot preferálja, passzai 7,5 méter hosszúak és 75 és 90 fokos szöget zárnak be X-szel, míg Burn Lí a hatékonyság híve, passzai 27,5 méteresek, 45 és 135 fokos szöget zárhatnak be X-szel. Liver Pál sajnos szörnyű a helyzetkihasználásban, ezért csak az ötös Z oldalának felezőpontjáról tud gólt lőni, míg Burn Lí a 16os T oldalának felezőpontjáról is eredményes. A gól után a felek origóból indulnak, csak teljes passz van, passzolni hátrafelé is lehet. Mennyi lehetett a meccs végeredménye, ha Burn Lí és Liver Pál is a leghatékonyabban cselekedett, előbbi 15-ötöt, utóbbi pedig 50-et passzolt, és minden lövésből gól lett? https://uploads.disquscdn.com/images/8f201b416a8ac0af6895716ad44aa41438f126f385c8d2116a5c863b28d0b514.png

   • RQ17

    Hát te bizony kurvára ráérsz.

   • Sestertius

    Amugy ez nem is rossz pelda :D

    • RQ17

     Ja, és a megfejtés amúgy 1-1 :D

 • Poco77

  Merseyside rivals Liverpool and Everton will go head-to-head in the January transfer window for Charlton Athletic’s young centre-back Ezri Konsa.

  Megvesszük lassan a teljes vb győztes csapatot?

  • RQ17

   Mivel ifiket nem igazolhatunk, ez teljesen rendben is lenne.

   • Poco77

    Meddig nem még?

    • RQ17

     úgy tudom 18′ nyara

   • balint0806

    Azért a 183 centi CB-ben nem túl magas.

    • RQ17

     @macca8:disqus ?

     • macca8

      Pici cbnek

     • RQ17

      a súlypontemelkedés az smafu?

     • macca8

      ha jó neki, akkor megenyhülök :)

     • Poco77

      Sergio Ramos, Kolo Touré? Ők sem magasabbak

     • macca8

      ramos emelkedik, mint a lift

     • Táltos Touré

      touré pedig táltos, mint az köztudott

  • balint0806

   Reece Oxford-ra lennék kíváncsi, hogy mit alakítana nálunk. Kicsit szeleburdi még (18 éves), de 191 centi magas és gyors/technikás CB-nek tűnik. Joe Gomezzel pár éven belül akár hosszútávra is megoldhatnák a középső kettőst.

 • TT

  Köszi az írást, Macca!

  • macca8

   nincs mit :)
   köszi a köszit

 • Luisgarcia

  jo cikk macca és koszi, egy gondolat

  “És kezd érdekessé válni a sztori. Az ideális jelöltek az ilyen mindent lefedő játékosok tekintetében a gyors, atletikus, magas, labdaügyes, erős focisták körében keresendők. Hány ilyen van? Nem túl sok. És akik vannak, egy vagyonba kerülnek, esetleg már valamelyik óriásklubnál játszanak. És nagyon kevesen nálunk, ami pedig, ha elfogadjuk ezt a megközelítést, létfontosságú lenne nagyratörő álmaink megvalósításához.”

  én értem ezt, de

  1. a mostani keretünkben cb poszton egyedül Matip ilyen (hellyel-közzel)
  2. ha ilyet nem is tudunk szerezni, de látjuk hogy alig vagyunk meg hátul, miért nem hozunk valakit, akárkit, aki ha nem is 100%-ig tudja hozni a Klopp által elvártakat, de mégis egy bevethető cb. (és még mielőtt, Klopp érdekes módon Caulker esetében nem volt ilyen finnyás, most sem vagyunk többen hátul mint az ő leigazolásakor voltunk)

  Szóval csak azt gondolom, hogy ha azt ki tudjuk mondani, hogy Klavannal, és Lovrennel számolni tudunk mint CB, akkor innentől csak az a kérdés, hogy náluk jobbat tudunk/tudtunk volna-e igazolni a nyáron. És azt hiszem erre elég erőteljes igen a válasz. (még az öreg Lucast és Leivát is megemlíteném, amikor szükség volt rá, elég jól tudták segíteni mindketten a védelmünket. és ha ők megfelelőek tudtak lenni, akkor más is az lett volna)

  • macca8

   nem tudok válaszolni klopp helyett. én biztonsági játékos vagyok, hoztam volna vkit.
   de ha megpróbálok megint kloppék fejével gondolkodni, akkor a caulker-ügy pont ellenérv: egy percet sem játszott nálunk cb-ként.
   amúgy azt tudom ismételni, h a védekezést (is) alapvetően mentális problémának látja, meg gyakorolhatónak, és annyira tartja jónak az ittenieket, h nekivágott velük.
   illetve az a taw-nak adott interjúban utal arra, h 5 héten keresztül telefonálgatott (a kérdés úgy hangzott, h miért nem oldotta meg a védekezési bajokat, biztos tudja mit kell tenni, hiszen ő maga is védő volt, erre válaszolta, h persze, h tudja – bár azt is tudja, h ezt sokan kétségbe vonják – és hogy miért nem vett vkit, erre azt mondta, h 5 hétig minden nap órákat telefonált, de nem sikerült.

   • Luisgarcia

    nem tudok másra gondolni akkor, mint hogy futballcsapatok helyett a buja vágyak vonalát hívta

    • macca8

     nyilván nem. abba is gondolj bele, h nem akármilyen védőt keresünk.
     de mi az alternatíva?
     1. klopp hülye, nem ért hozzá
     2. edwardsék bénák és nem tudtak senkit sem elhozni

     • István Várszegi

      Van még egy: tévedett. Mármint abban, hogy a mozdíthatók nem jobbak, mint az itt lévők…

     • macca8

      na ez az, ami sosem fog kiderülni

     • István Várszegi

      Nem is kell. Nyugodtan tévedhet, együtt kell nézni az embert, az pedig pozitív. Akkor fair a kritika, ha mellé tesszük a pozitívat is. Az ember hajlamos elfelejteni. Furcsák a felnőttek – mondta a kis herceg…

     • macca8

      Igen, tok igazad van. Csak azt mondom, h mivel azt sem tudjuk, kivel próbálkoztunk ki volt mozdítható, azt meg pláne nem, h ha nálunk játszottak volna, jobbak lettek volna-e

  • slowmotion80

   nemtom, nekem Matip nem tűnik kimondottan erősnek, csomószor arrébb teszi a csatár
   lehet, hogy túl magasra nőtt, még ha kilóra meg is van

 • Poco77

  Liverpool Squad vs. Spartak Moscow
  Goalkeepers: Mignolet, Karius, Ward

  Defenders: Matip, Lovren, Klavan, Moreno, Robertson, Alexander-Arnold, Flanagan

  Midfielders: Henderson, Can, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Milner

  Forwards: Mane, Salah, Coutinho, Firmino, Sturridge, Solanke

  In training but not in squad to Moscow: Markovic, Ings, Grujic

  • Poco77
  • Chris

   Karius – AA, Matip. Lovren, Moreno – Hendo, Can, Coutinho, Salah, Mane, Firmino lesz sztem ebbol

   Es Gini pihenhet

   • Poco77

    Szerintem Sturridge kezdhetne Firmino helyett.

    • Angelous

     Zseniális meglátás, kell Studge-nak a lehetőség, hogy formába lendüljön, onnantól meg tejszínen mindenkit..

     • Poco77

      Meg hogy lesérüljön.

     • Angelous

      Azóta is röhögök (kínomban) a nyári Bayern elleni hőtérképén: becserélték, sprintelt egyet (gól lett belőle), majd lebicegett, mert meghúzódott..

  • slowmotion80

   mindegy – AA, Gomez, Matip, mindegy – Ox, mindegy, Gini – Mané, Stu, mindegy
   sajna nincs elég fekánk, hogy a híresen toleráns moszkvai szurkolókat felhúzhassuk

   • Poco77

    Salah sem fehér vagy Solanke sem

    • slowmotion80

     valóban. mondjuk azt nem tudom, az arabokkal hogy állnak Szásáék.

     • Poco77

      Egyiptommal most nem olyan jól szerintem.

    • slowmotion80

     jatényleg, Solanke, annyira új még, hogy meg sem szoktam.

   • balint0806

    Gomez nem is utazott.

  • astonmartin

   Amúgy miért viszünk három kapust? Nem sok értelmét látom

   • balint0806

    Nem tudjuk melyik bírja jobban a vodkát…

   • csöpi

    mert lehet

 • balint0806

  Norbert közben új angol kifejezést tanult: https://twitter.com/LivEchoLFC/status/912308972127789056

  Mondjuk azt is megnézném, hogy Kimi mit válaszolna erre a kérdésre… :D

 • comebackXabi

  A moszkva ellen allhat ossze eloszor a MANE-FIRMINO-SALAH-COU kvartet. Ebbol csak jo sülhet ki :)

  • RQ17

   meg sérülés, műfüvön

   • Chris

    Azert az meredek ha egy VB-re keszulo stadionnak a gyepboritasa mufu

    • petipool

     addigra lecserélik, Moszkvát télen még a fű sem birja!!!!

   • comebackXabi

    Meg ket nap mulva is fekete granulatum potyog a seggedbol

    • HH

     a műfű székrekedést okoz?

  • Mel

   Remelem nem, Firminonak es Salahnak jo lenne pihenni egy kicsit.

  • Mosodás

   Azért ez a műfű gázos. Tavaly a májusi Soton meccs után Klopp a melegre hivatkozott, hogy nem tudták elég jól fellocsolni a pályát a gyors játékhoz. Akkor a műfüvön rúgós focit fogunk játszani?

 • bakfi

  nyerünk

  • fantom

   mit?

   • bakfi

    most (csak) meccset

 • bakfi

  szar sajttáj győzelmet jelent

 • macca8

  “In relation to the difficulty of fixtures this season, it’s worth noting that after this weekend, Liverpool will have played seven games against teams ranked in the top 50 of the Euro Club Index, with three of those against teams in the top 13, and five against teams from the top 30.

  “By contrast – and not to diminish their start, but to simply compare – Man United will have faced just one game against a team in the Euro Club Index top 50: Everton (37th). And that was at home.

  The average position in the list of all Liverpool’s opponents this season after the second visit to Leicester will be 51.4. The average position in the list for Man United’s opponents will be 109.7, and this was being generous with Burton Albion’s position, who don’t actually feature (as Huddersfield were 190th I put Burton at 250th, but in reality they’d be much lower). And again, United were at home to Burton in the League Cup.”

  Also, while results against specific opponents can flip from season to season – often depending on the timing of the games (there are usually less than half of the results which stay the same) – the Reds only took ten points from the same six fixtures last season, but have eleven now. Add beating Hoffenheim home and away and drawing with Euro-specialists Sevilla, and it’s hard to fathom why there was so much doom and gloom lately, other than the “must-win” hysteria that surrounds every single match, with performances suddenly irrelevant if you don’t get the points? Is going out of the League Cup away against a team with Leicester’s recent record such a problem? (Also, in a preseason poll I predicted Liverpool getting 11 points from the opening six games.)

  https://tomkinstimes.com/2017/09/liverpool-and-klopp-ruin-media-narrative/

  • balint0806

   Érdekes statisztika. Egyébként nem úgy volt, hogy a buszok és a gyengébb csapatok ellen ment nehezebben tavaly és a jobb csapatok ellen könnyebben hoztuk a pontokat?

   • macca8

    Végül asszem nem volt különbség
    2ppg volt mindkét esetében

    • balint0806

     Értem. Érdekes lesz idén hogy tudunk majd muzsikálni a nagyok és hogy a “kicsik” ellen. Egyelőre úgy tűnik, hogy 1-2 kulcsjátékos kiesését még elbírja a csapat.

    • A kerekítés mértékétől függ, mert persze lehetett mindkettőt 2 PPG-re kerekíteni, de azért egy 8%-al jobb volt a PPG a nagyok ellen.

     • macca8

      Nem 20 pontot szereztünk a 10 meccsen?

     • Volt egy Tottenham elleni kupa meccs is ezért nekem 11 meccs van a mintában.

     • macca8

      ja, értem. de az javítaná, mert megnyertük, és akkor 11/23 lenne

     • macca8

      Arsenal: 6p
      Chelsea: 4p!(2-1, 1-1)
      City: 4p (1-0, 1-1 vagy 2-2 mer nem emlékszem)
      Spurs: 4p (1-1 és 2-0)
      Mu: 2p

   • De igen tavaly a kicsik ellen 1,92 PPG volt a nagyok ellen ellenben 2,09 PPG.
    Tavaly előtt Klopp alatt kisebb volt a különbség, de volt. Kicsik ellen 1,63 PPG nagyok ellen 1,68 PPG.

    Idén eddig kismintán a kicsik ellen 1,6 PPG a nagyok ellen 2 PPG.

  • csöpi

   Salahnál nem a shots on tagettal van baj egyelőre hanem a convesion rate-tel.

   • macca8

    Nemigen jobb idén agueroe se vagy tavaly ibrae

    • Poco77

     És Salah nem csatár

     • balint0806

      Ha Salah nem csatár, akkor ki számít nálad csatárnak?

     • Poco77

      Sturridge, Solanke, Origi és Firmino ha Pool-t nézem. Rosszul fejeztem ki magam nem befejező CF mint Agűero és Ibra hanem szélső támadó

     • balint0806

      Érdekes dolog ez, mert Firmino ugye jelenleg árnyékéket játszik leginkább és ilyenkor Mané – Salah mozog be a kapu elé. Igazából 433-ban nem hinném, hogy egy csatárról beszélnénk és igen, neki is feladata a befejezés. 4231-ben, 442-ben valóban a fent említett négyesből kerülne ki az 1 illetve kettő.

     • Poco77

      Firmino-t azért is tettem utolsó helyre.

     • Oneil7

      manapság szerintem amúgy a klasszikus ‘csatár’ fogalom már eléggé oldschool. igen, az említett két formációban van ilyen pozíció, de a modern felállásokban inkább támadó (angolul szebb: forward) az ilyen játékosok által betöltött poszt. bár azon rendre szoktam röhögni, amikor a kommentátorok (pl. 4-3-3-ban) mindenkit lecsatároznak, aki nem a középpályára van felrajzolva.

      de aztán lehet ez csak az én fogalomzavarom, mivel nálam a csatár az a bója (lefejelgeti a labdát a második hullámból érkezőknek, vagy szögletből eredményes), vagy az a játékos, aki mindig elöl van, és baszik visszamenni a védekezésnél, és várja a beadásokat/indításokat (khm… Benny). a forward meg hátra is megy, helyzetet alakít ki, fluidan játszik, és több poszton is bevethető (ezért imádtam Suarezt pl.).

     • balint0806

      Nálam a csatár kb. egyenlő a támadókkal, de el tudom fogadni, hogy nálad a klasszikus középcsatárnak felel meg. Egyébként tényleg szerencsésebb már manapság támadónak hívni őket. :)

     • macca8

      De csatárerényeket csillogtat :)

     • Poco77

      Már van 2 fejes gólja is idén.

     • macca8

      Kiváncsi leszek most, ha együtt játszanak maneval és couval meg firminoval

     • István Várszegi

      Firmino helyett én is Stu-t játszatnám…

 • balint0806

  Basszus, mekkora helyzeteket hagyott ki a WBA az Arsenal ellen…

 • petipool

  off… egy kis igaz törtétnét (megfigyelés), benne a régi edzőmet kérdezték Tar András Bát
  http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/karpataljai-helyzet-az-utolso-oltsa-le-a-lampat-2594021

  • petipool

   hát ha valakit érdekel NSo hoz képest csupa igazság

   • balint0806

    Szomorú, hogy mi megy ukrajnában és hogy mennyire kilátástalannak tűnik az élet kárpátalján. :(

    Vszont megvan a megoldás hátfájásra: “a tribün sarkában tartott gáti csapatértekezlet során egy játékos a hátát fájlalja, mire a tréner ráripakodik: „Hányszor mondtam már neked, hogy menj el az orvoshoz, nézesd meg a gerincedet Szásával?!””

 • Poco77

  Szép lassan kialakul a top6 már csak a Watfordnak kell kihullania onnan.

  • Tompy

   Már az első fordulóban kihullhattak volna onnan, hogy a fene essen minden érintettbe, aki miatt nem így történt.

 • mezter

  Mikor volt olyan utoljára, hogy mind a 6 nagycsapat nyert egy fordulóban?

 • Angelous

  Közvetíti valamelyik hazai csatorna a mai meccsünket?

  • Poco77

   sport 1

   • Angelous

    Köszi

 • István Várszegi

  A Bildben olvastam, hogy a Bayern is akarta Keitát, de előre nem fizettek, mi pedig ügyesebbek voltunk. Klopp szerint a legjobb Bundesliga játélos, és ennyien még sosem gratuláltak neki új igazolás miatt.
  A mai meccsre beharang? Ha nyernénk, fél lábbal már tovább is jutottunk…

  • liverbörd (cluster headache)

   én hazai meccsektől jobban tartok, mert jobban beállnak ellenünk védekezni.
   holnap simán nyerünk a ruszkiknál.

   • balint0806

    Ma lesz a meccs….

    • Tompy

     lehet, hogy a manure szurkoló énje beszélt épp…

     • balint0806

      Ennyire nem lehetsz gonosz… :D

     • liverbörd (cluster headache)

      nincs olyanom.

    • liverbörd (cluster headache)

     húbazmeg…láttam hogy tegnap repültek moszkvába, azt gondoltam, hogy csak odamennek két nappal a meccs előtt.

     • balint0806

      Akkor jó, hogy szóltunk… :)

     • liverbörd (cluster headache)

      ja. kösz. rá se néztem a szkedzsölre.

     • Mel

      En meg az asszony telojara is letoltottem a liverpool meg a Green Bay schedule-jat, nehogy kibasszon velem, es kozben artatlanul mondhassa, hogy bocs, nem tudtam mikor jatszik a szaros csapatod.

     • balint0806

      Hogy ez eddig nem jutott eszembe… :D

     • István Várszegi

      Én sokkal előrébb tartok (az asszonnyal), mert a meccs végén mindig úgy kérdi, hogy “nyertünk”? Hiába na, szép dolog a szerelem (kisapám)…

  • Mel

   Azert leptek vissza, mert akartak valami biztositasfelet, hogy ha most a szezonban valami komoly (esetleg karriert veszelyezteto) serulest szenvedne, akkor semmisse tehettek volna a szerzodest.
   Kepzeld el, hogy aprilisban leserul, kettetorik a laba, es soha tobbe nem lesz olyan, mint mint most. Nekunk akkor is ki kell csengetni a penzt, mert nincs ilyen biztositas, mi bevallaltuk a kockazatot.

   • István Várszegi

    Aki mer, az nyer. Egy sima edzésen is történhet komoly sérülés, akár az átigazolás után 1 nappal. Kíváncsi vagyok, mit nyújt majd nálunk. És coutinho helyett jön?

    • Mel

     Ennyi erovel Mignoletet is irhattad volna.

     • István Várszegi

      Szoigorú vagy (mint a feleségem)…

     • Mel

      Szar napom van, ma geci vagyok.

     • István Várszegi

      5.-én kell formában lenned, vagy nem akkor lesz a rangadó?

     • Mel

      ??

     • István Várszegi

      Retzelfembach ellen.

     • Mel

      Ja… :)
      Az egesz szezon felejtos, a 6 emberbol 1 rakos lett, 1 meg elment amerikaba tanulni, 1 meg abbahagyta, csak gyerekek vannak helyettuk. Orulunk, ha nem esunk ki.

     • balint0806

      Az “is” kimaradt… :D

     • ekiyeki

      Ezért szereted (mindkettőt)…

    • balint0806

     Elvileg nem. Ő box to box CM. Cou inkább AM és winger.

     • István Várszegi

      Hogy őszinte legyek, nem igazán figyeltem eddig Keita karrierjét, meg hol játszik pontosan. De Hamburgban elég nagy gólt lőtt. Ez a box, meg winger nekem túl magas, ehhez én egyszerű vagyok…

     • Mel

      Elemetileg olyasmi, mint Henderson/Wijnaldum, csak sokkal jobb.

     • balint0806

      Én Gerrardot akartam mondani. Kicsit kisebb, kicsit feketébb… :)

     • balint0806

      Keita bejátsza a két tizenhatos közötti területet. Remekül cselez, lő és passzol. Atlétikus a mozgása és jól is védekezik.
      Cou főleg a támadásokért felelős. Támadó középpályást és tükör szélsőt játszik általában.

     • István Várszegi

      Tulajdonképpen arra céloztam, hogy cou mindenképp elmegy? Vagy estleg meggondolja még, látva az átigazolásokat?

     • balint0806

      Én lelkileg arra készülök, hogy jövő nyáron elmegy, de addig még sok minden történhet. A szerződése szerint 2022 nyaráig a miénk.

     • Oneil7

      akár elmegy Cou jövőre, akár marad (bár szerintem az utóbbinak kicsi az esélye), Klopp-ék egyik nagy feladata – az állandó védelmi kérdés mellett -, hogy egy playmakert találjanak a csapatba, mert Lali sem lesz már fiatalabb, kitudja hányszor sérül még le fél szezonra, Woody-nak meg kell még pár év, mire eléri azt a potenciált, ami benne van.

    • T.Watson

     Can helyett!

   • Angelous

    A Bayern megengedheti magának, hogy biztosra menjen, nagyobb a merítésük, mint nekünk.
    Mi, ha ilyen játékost akarunk igazolni, akkor be kell vállalni az ilyen rizikósabb deal-eket is..

   • dr.C

    és az hihető, h mi nem biztosítottuk?

 • balint0806

  Off: Susoval hosszabbított a Milan.

 • Poco77

  • balint0806

   Köszi. Jó volt visszanézni. :)

  • Mel

   Az utobbi idok legszebb meze

   • Luisgarcia

    kérdés akkor hogy ez most reebok vagy nike

    • balint0806

     Na, a kollégák megint hülyének néznek engem így kedd délelőtt… :D

    • :DDDDDDDDDDDDDD

 • Tompy

  Féloff: Xabi edzőnek készül. Remélem időben kapcsolunk.

  • István Várszegi

   A legjobb edzők általában nem a top játékosok közül kerülnek ki. De nem kizáró ok persze…

   • balint0806

    Dárdai ugye… :D

    • István Várszegi

     Nyilván előny, de kíváncsi lennék, hogy a fonatosok közül ki játszott a legmagasabb szinten focit? Mert hallgatva a Spíler szakértőket, a volt válogatot játékosok borzalmasak, míg a “sima” szakértők sokkal jobbak, sajnálom. hogy a tavalyi már nincs…

     • liverbörd (cluster headache)

      a volt válogatott játékosok próbálnak szakérteni vmit, ami ők alacsonyabb színvonalon játszottak.

     • Sestertius

      Sebők Vili ,Hrutka, Rósa… atya ég.. már a hangjuktól és feláll a hátamon a szőr.. olyan ostobák, mint a fekete éjszaka, akkora hülyeségeket mondanak….. az a baj, hogy velem van a probléma, hogy nem tudok csak szimplán röhögni rajtuk :(

     • liverbörd (cluster headache)

      a várhidi-hegyi-zombori trió a legalja. meg régebben még a kis albert flórián, aki többször hangsúlyozta, hogy milyen nagy esemeény volt hogy játszhatott a “sampion ligában”

     • ki nincs tavalyhoz képest?

     • István Várszegi

      Azt hiszem Kele Gábor(?). Bocsánat, ha rosszul emlékszem a nevére. Én vissza sírom a Digis időket, messze jobb volt ennél…

     • liverbörd (cluster headache)

      ja. még mindig nem comingoutolt…

     • ekiyeki

      Mondjuk Te?

     • István Várszegi

      Ki az a Te?

     • ekiyeki

      Kele János:)
      A kérdés volt beugratós: az orosz Bognár Gyuri nick mögött is Ő lakik.

     • én nem vettem észre, hogy ne lennék :D

     • ekiyeki

      Jó, de ha többet akarnak belőled?
      (Mielőtt elbíznád magad: ez mindössze annyit jelent, hogy a fentebb említetteknél jobb vagy, ami ugye nem lehet kihívás :P )

     • szerinte ne tereljük ebbe az irányba a beszélgetést, csak annyit akartam megjegyezni, hogy a tavalyi csapatból (Galambos Dani, Rósa, én) mindenki maradt a fedélzeten és jött még két új ember is hozzánk. és igazából a szakértői szerep az a volt futballistáké, Danival mi ketten inkább csak színesítjük a stúdióműsort, nem elemzünk, nem szakmázunk. legalábbis ez a koncepció.

     • ekiyeki

      Személyeskedés nélkül próbáltam “picit” gonosz lenni – bocs, ha nem jött át.
      Nekem mondjuk a koncepció nem jön át: amit én látok a közvetítésekből, az számomra egyelőre zavarosnak tűnik. (Igyekeztem diplomatikus lenni.)

     • ha ez jön le, akkor nyilván nincs jól csinálva valami, ez nem kérdés. mint ahogyan az sem, hogy az utálat és a hiszti jóval nagyobb, mint a valós színvonalkülönbség az előző jogtulajdonoshoz képest _szakmailag_. de ennek megítélésére nyilván nem én vagyok a megfelelő ember, szval nem is kibickedem tovább :)

     • ekiyeki

      Lehet, hogy nem működne, de véleményem szerint talán hasznosabb lenne, ha Danival Ti lennétek a szakértők (vagy nevezzünk benneteket elméleti embereknek, vagy ilyesmi), a volt játékosok pedig gyakorlati szakemberként osztanák meg tapasztalataikat: az talán hitelesebb is lenne.

      Pl: Dini meg Rudi ne elemezzen felállásokat, taktikákat – az legyen a Ti asztalotok. Azt viszont elfogadom Tőlük (gondolom más is), ha arról beszélnek, hogy az ötletek gyakorlati megvalósításának milyen (esetleg nézők által nem is gondolt) gátjai, vagy segítői lehetnek. Mondjuk elmesélitek, hogy Klopp, meg magas védelmi vonal, meg letámadás, ő meg elmondja, hogy védőként mire kell figyelni, mi a gond a középpályán ilyenkor, stb.

      Mondjuk ehhez azért nem árt mindenkinek felkészülni – sőt akár közösen is beszélgetni a várható dolgokról meccs előtt.

     • “mondjuk ehhez azért nem árt mindenkinek felkészülni – sőt akár közösen is beszélgetni a várható dolgokról meccs előtt.”

      érzem a cinizmust, és értem is a szerepét, persze, csak azt tudnám, hogy miért ennyire egyértelmű, hogy erről nincs szó? szerintem egy csomó rossz dolgot joggal el lehet mondani a műsor összes szereplőjéről, de a felkészültség speciel mindig érződik mindenkin – még akkor is, ha valaki mondjuk beszédkészségben, vagy orgánumban nincs feltétlenül azon a szinten, ahol a rutinosabbak. szóval hidd el, aki jelenleg a csapatban van, az becsülettel készül, és van munka a körítés mögött, rendszeresen agyalunk, ötletelünk, egyeztetünk, és hidd el, nem a mundér becsületét védve mondom ezt, mert korábban dolgoztam olyasvalakivel, akire ez a készülés nem volt jellemző, sőt. de a mai magazinműsoron pl. csütörtök óta megy a pörgés, az is hozzászól, javasol, érvel, aki nem lesz szereplő, és ez jó, mert ebből lehet hasznosat-érdekeset kihozni. majd nézd meg, ha lesz egy szabad órád 18:00-tól :)

      amit feljebb mondasz, azt én értem, de alapvetően az a tapasztalat, hogy taktika, szakma, bármi más attól hiteles az átlagnéző szemében, aki játszotta ezt a játékot. és egyébként a rósa-hrutka kettősnek az ilyen dolgokban vannak kurva jó meglátásai, csak most még nem feltétlenül vannak azon a szinten, hogy egyszerűen-frappánsan közérthetően át is tudják ezeket adni. én ezt tudom, látom, de azt is tartom, hogy nem annyira rosszak, mint amennyire savazva vannak.

     • ekiyeki

      Rossebet cinizmus – már bocsi. Próbáltam konstruktív lenni, és jobbító javaslatot tenni. Tény, hogy nem ismerem a hátteret, így abból indultam ki, amit látok-hallok. Cinikus akkor lennék, ha azt mondanám, hogy ha ennyi felkészülés után ilyen az eredmény, akkor bizony a szereplőket kell lecserélni – de nem mondom, mert egyrészt tudom, hogy kívülről minden egyszerűbb, másrészt meg tényleg fejleszthetőnek gondolom a dolgot.

      Más a véleményem hitelesség ügyben, de itt nyilván nem az én szavam döntő. Minden személyeskedés nélkül azonban megjegyezném, hogy a kritikákon azért el lehetne gondolkodni, nem szükséges élből olyat feltételezni, ami nincs ott a mondatokban-és mögöttük sem…

     • jó lenne kritikákat olvasni, de sajnos 100 észrevételből 99 nettó mocsok, használható konkrétum nélkül. a tied nem annak tűnt, ezért válaszoltam rá, a tőlem telhető legnagyobb konstruktivitással.

     • ekiyeki

      Oké, akkor maradjunk annál, hogy volt némi (reményeim szerint elfogadható) észrevételem, Ti meg majd felhasználjátok belátásotok szerint.

     • Teljesen korrekt dolgokat mondtál, ja, az ilyen beszélgetéseket szeretem!

     • ekiyeki

      De azért még cinkelhetem a társaságot, ha olyanokat szóltok, ugye?:)

  • HH

   SG mellé másodedzőnek?

   • Tompy

    így-így

    • HH

     az úgy rendben van. Mascherano meg lehet szertáros.

     • Sladin

      persze és a srácok meg játszanának pucéran… :D

     • HH

      Most arra célzol, hogy derogálna neki elfogadni ezt az ajánlatot?

     • Sladin

      nem, amilyen sittes arc én félnék megszólítani is, nem hogy egy stoplist kikérni… :D
      megvédené azt is, foggal, körömmel.

 • Rpi

  Most komolyan, ennyire leült a konferencia, hogy ezzel akarta feldobni? Miért nem azt kérdezte, hogy Studge milyen magas? 😀
  https://www.facebook.com/thisisanfieldlfc/videos/10154823479680846/

 • Mel

  #LFC XI last time we won a CL group game away: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Aurelio, Kuyt, Lucas, Mascherano, Insua, Gerrard, Ngog.
  November 2009 – David Ngog scored the only goal of the game in a 1-0 win at Debrecen.

  • At Budapest. De Jézusom, ilyen szar csapatot láttunk? Monnyuk a meccs is jó szar volt.

   • RQ17

    Mondjuk Insuan és Ngogon kívül nem tudom ki számított közülük “szarnak”. Annyi, hogy akkor még Lucas nem annyira találta magát.

    • Enzo

     Insua volt támadó balszélső is, nem csak LB? ez tökre kimaradt :O

   • ekiyeki

    Az volt – és esett is…

    Sosem felejtem el: mivel csak csomagban tudtam jegyet venni, így a Debrecen-Fiorentina meccs jegyét elpasszoltam. Az a meccs bezzeg jó időben lett 3-4 – viszont később felmerült a bundagyanú azzal kapcsolatban…

    • macca8

     én kint voltam mindkét debrecen elleni meccsen, és két bűnszar meccset láttam, mindkettőt szar időben

   • macca8

    a csapat szarul játszott, de nagyon. de már az odavágó is bitang rossz volt

    • nordsee

     Akkor kezdődött Rafa agóniája :( Az egész szezon egy rémálom volt, a pesti meccs tökéletes analógiája volt annak a szezonnak.

     • macca8

      abszolút. és már az anfieldi hangulat is jócskán semmilyen volt :(

 • Er_Pupone

  Na az U19 esek kikaptak Moszkvaban 2-1 re
  Raadasul vezettek.

 • Poco77