Kettőségek játéka

Érdekes kettősségek kavarognak bennem a meccs kapcsán. Ismerhettek, alapvetően egy picit sem bánom, hogy az energiaital-kupából sikerült kiesni az első lehetséges alkalommal. Sőt, ennek még örülök is kicsit a sokmeccses szezonban, hiszen egy gonddal kevesebb és egy sorozattal kevesebb, ahol sérülhetnek a játékosok. Azonban a mikénttel kapcsolatban vannak fenntartásaim.

Az energiaital kupából ki lehet esni az első fordulóban egy PL-csapat ellen. A szemem sem rebben, ha a fiatalok szerepelnek. Azonban nálunk ma nem ez volt a helyzet. Coutinho, Wijnaldum és Henderson mindenképpen a legerősebb kezdőnk része. Manapság Klavan, Gomez, Robertson, The Ox alap elemei a szezonban – végre – használt rotációnak. Röviden és sommásan sokkal, erősebb csapattal mentünk a meccsnek, mint kellett volna. Magát a rotációt nem tudom és nem is akarom bántani, hiszen sok helyen változott a kezdő a hétvégéhez képest és az ugyanitt játszandó várható hétvégi csapathoz képest is. Alapvetően csak Ward, Flannagan – akiről, ha eddig nem lett volna meg, végérvényesen kiderült, hogy sérülései után nem üti meg a szintet – Grujic és Sloanke, valamint csereként beálló Woodburn és Ings alkotják azt a részét a csapatnak, akikkel azt tudom mondani, nyugodtan ki lehet kapni. Ma alapvetően szívesen láttam volna a tavaly viszonylag sok szerepet kapó és ígéretesnek tűnő Ejariát, elnéztem volna Wilsont és a keret határán mozgó más fiatalokat.

Értem én azt, hogy a keret hiányosságai ellenére van olyan mély a keret, hogy elbírjon egy ilyen erősebb kezdőt. Értem én azt is, hogy Coutinhonak és Oxnak a hátsérülése, illetve a beilleszkedés miatt jól jönnek az extra percek a komoly meccsek elé. Értem én azt is, hogy nem valami sokadosztályú ellenfél volt, hanem egy PL-csapat. Ha újságírói fordulattal akarnék élni, akkor a tavalyelőtti bajnok kifejezéssel élnék. Azt azonban nem értem, Kloppéknak miért kellett komolyan venni ezt a meccset. Pontosabban tudom, Klopp kupát akar, no meg persze minden meccset megnyerni. Azonban ez a szemlélet elvette kicsit a nyugodtan leszarhatjuk, hogy kiestünk érzést, aminek nagyon nem tudok tapsikolni.

A tegnapi meccsről bőven el lehet sütni a két eltérő félidő frázisát. Nem fog senki sem meglepődni, ha azt mondom, ma aztán nagyon ült ez a kettősség. Ordító a két félidő különbsége statisztikákban is. Az első félidőben 13-2 volt a lövések tekintetében 3-1 a kaput találó lövések aránya a javunkra. A labdát 76,2%-ban birtokoltuk 88%-os passzpontosság mellett. Míg a második félidőben ugyanezek a számok, így néznek ki: 8-6 ide a lövések, és 0-4 oda a kaput találó lövések tekintetében. A labdát 63,2%-ban birtokoltuk 82%-os passzpontosság mellett. Alapvetően a két félidő teljesen ellentétes meccs képét és magát a meccset két csere döntötte el. Egyrészt Kloppék a félidőben lehozták Coutinhot, valamint a második félidő elején a Leszter kényszerűségből behozta Okazakit az addig semmit sem csináló Ulloa helyett. Ezzel a két cserével két dolog változott, a mi esetünkben kiesett a csapat fókuszpontja. Kiesett Coutinho személyében az irányító és ezzel láthatón irányát vesztette a csapat. Nem kellett volna. Az ő cseréjükkel megjelent a presszing a focijukban és a gyorsaság a támadásaikban. Ennek a kettő változásnak tudható be, hogy sokkal nehézkesebb és kevésbé gördülékeny lett a labdakihozatalunk lásd 13%-os labdabirtoklási különbségünk a két félidőben. A meccshez tartozik, hogy két nagyon Liverpool gólt kaptunk szöglet és bedobás után. Gomezt elő lehet venni az elsőnél, hiszen ő volt, akinek sikerült a lest megakadályoznia azzal, hogy a kelleténél kicsivel hamarabb elkezdett a kapunk felé hátrálni (Wes Morgan, aki középre fejelte a lasztit lesen lett volna), de nem is a Liverpool lennénk, ha nem kapnánk 1-2 buta gólt.

Szerintem sokkal érdekesebb, hogy az első félidőben Coutinhoval a kormányrúdnál és a két szélsebes támadónk nélkül a tavaly őszi labdatartós szuperfluid focit próbáltuk tolni és nem az idei őszre eddig jellemző lerohanásos gyors focinkat. Persze a pályán levő személyek képességei miatt nyilván a meccs képe nem lett olyan, hiszen Sloanke targetmant tolt, nem hamis kilencest, míg Grujic, aki sokszor húzódott ki Coutinho helyére, hogy ő tudjon a pálya közepén kavargatni, sok minden elmondható, de az nem, hogy egy sebes trükkös szélső lenne, így nyilván a játékunk hatékonysága nem lehetett olyan, mint tavaly ősszel a sokgólos meccseinken. Azonban azt látni kell, hogy Robertson mennyire élt és mennyi helye volt Coutinho középre húzódásai miatt (no és hiányában mennyire eltűnt a második félidőre) és az első félidei 13-3 lövés kaput találó lövés azért közel sem rossz, így ha lehet is Kloppékat kritizálni – hogy közel sem tökéletes személyzettel, miért vették elő a tavalyi focit -, felesleges. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy mi volt az elképzelés a második félidei focira, hiszen a pályán levők nem voltak igazából sem az idei, sem a tavalyi focira alkalmasak. A fejvakarásomat csak tovább növelte, mikor bejött Ings és nem álltunk át két csatáros játékra – a pályán levők Henderson, Grujic – Woodburn, Ox – Solanke, Ings adták volna a 4-2-2-2-t – helyette Solankét kitettük balszélre…

A mai meccsből következtetést levonni hétvégére teljesen felesleges, hiszen mindkét csapat – elsősorban a mienk – teljesen más csapattal és feltehetően teljesen más gameplannel mennek majd ki a pályára. Azt gondolom, december-január környékén még boldogak leszünk a pihenő napoknak az üdítőital kupameccsek helyett.

 • Mel

  Nincs itt baj. Uccso 3 meccsen, 3 kapus, 4 kozephatved es ket kozepso kozeppalyas kezdett. Ugyanazzal az eredmennyel, szemelyektol fuggetlenul.
  Karabunko kipipalva, marad a BL es a PL, majd januartol a Fuckup.

  Jurgen-Jurgen, lassan rajossz te is, hogy megiscsak van 5 jobb kozephatveda vilagon, akik jobbak a mieinknel, baszod.

  Ha a hetvegen is ez lesz, akkor ra lehet boritani a bilit Jurgenre es a csapatra, de a tegnapi utan nem kell, a kupa nem hianyoztt nekunk.

  Elso

  • macca8

   és azzal mit érünk, ha borul a bili?

   • Mel

    Sok ertelme nincs, de ha csak annyi, hogy esetleg januarra rajon, hogy megiscsak van mas kozephatved is a vilagon, es esetleg hozna egy (ketto) darabot beloluk, akkor mar megerte volna.

    De latnia kell neki is, nem lehet ennyire vak. Ez a bizalom a jelenlegi jatekosok fele nem tunik jo megoldasnak, upgrd kellett volna, kell.

    Siman hozhato meg a szezon, no need to panic, de ha a vedelem nem lep szintet, akkor eselytelen. es en nem latom igazan enek az eselyet jelenleg.

    • macca8

     miközben én is ezt tettem volna, ezt tenném, mégis csak tegyük fel egy pillanatra, h klopp tudja mit csinál, és nem kicsúszott sikerei voltak a dortmunddal, szóval, h a makacssága végül kifizetődik. mert általában a nagy edzők makacsak, és ragaszkodnak a saját elképzelésükhöz – és persze közben rengeteget hibáznak is, mindenki, kivétel nélkül -, amik végül hosszabb távon sokkal több hasznot hajtanak, mint kárt okoznak. szóval, mi van, ha ez a helyzet? (pl saf utolsó 5-6 éve is ilyen volt, de 25 éve alatt számtalanszor bírálták, h baromságokat csinál, hadd ne soroljam, miket, de pep, mou pályfutásából is lehetne hozni a példákat…)

     • Mel

      Senki sem tevedhetetlen, es tok jo ragaszkodni az elveihez az embernek (hehe). De van egy pont, amikor azert ki lehet latni a pragmatizmus mogul (legalabb egy kicsit). Lehet tegnap jott el, amikor lehajtotta a fejet. Meglatjuk.

     • Poco77

      BR mondjuk pont ebbe bukott bele, hogy nem tartott ki az elveinél. De mondjuk ez érthető, hogy felül írta a SAS az ezüstös évben.

     • macca8

      nem tévedhetetlen, persze, sőt. csak a hibákból tanul, és lehet, h másképp használja fel őket, nem úgy, ahogy mi gondoljuk. végülis mi nem ő vagyunk, felesleges rajta a mi elképzeléseinket számon kérni

     • ekiyeki

      Ami az elképzelések folyamatos felülvizsgálatát illeti: én gyermekkoromban zenebohóc vagy futballista szerettem volna lenni.
      Később sokak szerint sikeresen ötvöztem a két elképzelést, már ami a pályán való megmozdulásokat illeti. Így lettem tanár.
      Tanulság: bármi lehet még ebből a csapatból, korai még temetést rendezni. Igaz, díszmenetre meg nincs ok…

     • Mel

      Ezt GallaMiklostol loptad, bevallhatod. Igy lettem vajar.

     • ekiyeki

      Nem ismertem ezt a poénját, de sokak szerint hasonlítok rá. Én ezt tagadom, de ha muszáj, tudom utánozni Őt. A gyerekek és a kollégák is imádták, de csak ritkán alkalmaztam, ki kellett érdemelni.

     • Mel
     • ekiyeki

      Sokkal inkább:)
      A hasonlóság szerencsére csak (némileg) a fejszerkezetre, még inkább a hangra vonatkozik. Ő elég girhes és csapott vállú hozzám képest;)

     • kígyóvállú a terminus technicus

     • ekiyeki

      Köszönöm a pontosítást:)

     • slowmotion80

      baszki, ez így reggeli közben erőset ütött, és nem a pozitív irányban

    • bakfi

     sztem kevés a béna khek cseréje. kapus csere is kéne. mintha 2-3-4 éve fokozatosan megbomlott volna a védelem egysége. nem bíznak a kapusban, a kapus a védőkben… stb sb… szóval ide komoly műtét kell talán matipon kívül szinte a teljes védelmet cserélni kéne, talán clyne és az új balhátvéd maradhatna de nem biztos, hogy 1.számúnak…

    • Poco77

     Szerintem már rájött, ahogy ült ott a kispadon lehajtott fejjel.

    • liverbörd (cluster headache)

     A bilit nem kell borítani, bármi lesz,( In Klopp We Trust), de ezzel a védelemmel én sem hiszek az outscoringban, hiába vagyunk fluidak elöl. Félek hogy ennyire feltolt védelemmel fogunk kapni annyit, amennyit lövünk. A szezon eddigi 9 meccsén 17-16 a gólarányunk….

     • Oneil7

      ha gólszerzés stabilan menne, beleférne a gyenge lábakon álló védelem (mint az ezüstös szezonban), viszont amíg ilyen törékeny a támadógépezet, addig nem építhetünk az outscore-ra :( korábban már valaki írta, de én is egyetértek, hogy kellene a vezér a védelembe, aki mentálisan erőt ad a körülötte lévőknek.

     • Poco77

      “kellene a vezér a védelembe” Szerintem Matip megfelelő, inkább a középpályán nem látok vezért és a nagyobb baj.

     • Oneil7

      szerinted Matip vezér? mert én eddig nem láttam, hogy leüvöltse a fejét a szarul helyezkedő társainak. de akkor inkább BR-esen fogalmazva: a karakter hiányzik a védelemből. ami valóban, a középpályára is igaz.

     • balint0806

      Ezzel teljesen egyetértek. Kellene egy “vadállat” a középpályára.

   • comebackXabi

    mondjuk azt, hogy Jurgen átértékeli magában azt a naiv, buta, makacs elgondolását, miszerint majd ő felfejleszti a középszerű játékosainkat magasabb szintre. Ezt el kell felejteni, és januárban költeni!

    • macca8

     egy klasszis edző sosem a szurkolók hőzöngése miatt fogja átértékelni a dolgokat, soha

     • comebackXabi

      ha ő valóban klasszis edző, akkor a 3. szezonjában illene már felmutatnia valamit. Igen, a BL részvétel szép teljesítmény, de önmagában az kevés, ha az ő általa összerakott csapat nem eredményes. Márpedig nem az. ű

      Egyébként meg ne a szurkolók hőzöngése miatt értékelje át magában a dolgokat, hanem amiatt, amit eddig ebben a szezonban produkált a csapata!

     • macca8

      akkor vegyük sorra az eredményeit: két kupadöntő az első évben, top4 a másodikban, ezek egyértelmű eredmények, nem fake dolgok. 5 forduló után meg nevetséges megítélni a szezont, akár szurkoló, akár edző, akár ún. szakértő az ember

     • Chris

      Mondjuk ezt a ket elvesztett dontot a dicsosegfalra azert ne tegyuk fel.

     • balint0806

      Azért odáig csak eljutottunk valahogy…

     • macca8

      eredmény, arról beszéltem. és az, tényszerűen

     • comebackXabi

      Igen, top4, BL részvétel abszolút eredmény. 2 döntő kupa nélkül az már nem biztos, hogy az, a 2. ra senki sem emlékszik.
      Igen, kár lenne elhamarkodottan ítélkezni ilyen korán. Csak 1 valami zavar engem. Klopp, amikor átvette BR től a csapatot azzal a problémával kellett szembesüljön – ami kurva rég óta fennáll nálunk-, hogy szar a védelem, és kurva sok gólt kapunk.

      Az elsődleges feladata az lett volna, hogy ezzel a szedett-vedett védelemmel kezd valamit. EZT NEM TETTE MEG! Azon kívül, hogy hozta Matipot, mást nem tett meg a védelem stabilabbá tétele érdekében.

      Idehozta még Klavant, hagyjuk. Elengedte Sakhot?! Cou-t a TR ellenére meleg szívvel fogadta, Sakho-t meg elüldözte kisebb szabályszegése miatt, annak ellenére, hogy szívvel lélekkel játszott mindig, és maradni akart, bizonyítani. Helyére nem hozott senkit, blama.

      Előző szezonban bosszankodtam amiatt is, hogy 1 szem jobbhátvéddel vágtunk neki a szezonnak Clyne személyében, és valami isteni csoda folytán sérülés nélkül lehozta a szezont, így nem volt gond.

      Erre a szezonra Klopp azt gondolta AA, Gomez megfelelően fogja tudni pótolni Clyne-t, mert majd szépen fognak ők fejlődni, és nem lesz gond. Clyne annak rendje és módja szerint ki is esett hosszabb időre. A két fiatal pótléknak igen hullámzó a teljesítménye, mi több, biztató kezdés után, hatalmas csalódás volt AA a city ellen, és a burnley ellen is. Gomez teljesítményét sem közelíti meg Clyne-ét. Szóval Clyne hiányában nincs megfelelő alternatívánk.

      KH posztról nem is kell beszélni, ott tudjuk mi történt.

      Balbunkóba azt lehet érezni, hogy megvagyunk. Tavaly hozott egy alternatív megoldást, idén talán megoldódni látszik ez a poszt Robertson érkezésével, és Moreno feljavulásával.

      Kapus poszton a középszerű Minyon mögé hoztunk olcsó pénzért egy back up-ot, aki eddig szinte semmit sem mutatott. Igazán vehettünk volna egy klasszis kapust is, az lett volna a védelem alapja.

      A középpályára, meg a támadósorba jól igazolt Klopp, de azt be kell látnunk, hogy a védelem problémáit két év alatt nem sikerült megoldania, holott az lett volna az első számú feladata!!

     • macca8

      a 2 döntő egy csonka évben jött, az bizony eredmény.
      igen, kloppnak más elképzelései vannak, h mit és hogyan akar csinálni, ez van. de az éves eredmények egyelőre őt igazolják, hogy közbülső 5-10 meccsen mi van, az tök másodlagos.
      aa és gomez sztem tök jók voltak eddig, és most látszott, h gomez cb-ként is rendben van (igen, belógott, ami idegesítő, h minden cb-nk csinál egy ilyet, és mindből gólt kapunk). aa egyedül a city elleni meccsen volt kissé könnyű, de akkor is főleg a 10 emberes időszakban

     • slowmotion80

      figyi, mondok valamit. Klopp nem defenzív edző. a szónak abban az értelmében persze az, hogy a védekezés a letámadásnál kezdődik, csak ha azon átjut az ellenfél, akkor szopó van. pont, mint Pep Barcsás éveiben. ott is addig működött a védekezés, amíg Puyol játszott, aztán meg elfogyott a tudomány.
      nálunk ugyanez a helyzet. csak hát Pepnek volt olyan támadósora, hogy húsz meccsből tizenhétszer sikerült az outscore, két-három döntetlen, meg 0-1 vereség. most jön a spoiler: nekünk nincs ilyen támadósorunk. vagy ha van is, egyelőre nem tud összeállni (Cou 5, Laller 7, Mané 3 meccset fog kihagyni az első hétből). majd ha meglesznek, akkor a védekezés sem tűnik életveszélyesnek.

      egyébként az lenne a fontos, hogy a 20-25. percig megszerezzük a vezetést, és az előny birtokában ezt sikerüljön növelni. ez nem jön össze, ezért van a szopó.

  • Wisdom13

   Nem birtad ki, hogy ne elsozz 🙃

   • macca8

    nem sózta el

    • nordsee

     eladod a lelked!
     nem égette meg az ékezet az ujjbegyedet?

     • macca8

      kicsit szokatlan volt, ja

 • bakfi

  ward nem volt rossz, remélem a péelben is kipróbálják… 5 egymást követő meccs nyerés nélkül? nem hiszem… szóval hétvégén nyerünk

 • Pingback: Kettőségek játéka | Zongoracipelő()

 • Oneil7

  szerintem az a baj, hogy a felállást nem akarja megbontani Klopp, ami alapvetően nem baj, mert a sikeres csapatok nem is szoktak meccsről meccsre más formációban játszani, és játékrendszerhez igazolnak játékosokat, nem fordítva. de azt azért látnia kellene, hogy ha nincs meg az emberanyag az adott játékhoz, és ha ennyi helyen felforgatja a keretet, akkor talán a felállást is meg kellene változtatni. legalábbis egy ilyen meccsen, ahol bőven belefér a kísérletezgetés. pl. ha nem megy a második félidőben a játék Cou nélkül, akkor átállni dájmondra Ingsel és Solankeval, mögöttük Woody, Ox és Grujic CM-ben, Hendo meg kontroller. Vagy egy stabilabb double pivottal a kontrák ellen 4-2-3-1.

 • liverbörd (cluster headache)

  cou szépen csellózik…

 • Gin(i)ever

  Egyre inkább van egy olyan érzésem, megnézném ezt a csapatot 3cb-s felállással,(3-4-3) oly módon, hogy Can a 3. CB és Moreno a bal oldali középpályás. Ennél rosszabb nem lehet és talán stabilabbak lennénk hátul

  • RQ17

   Nincs alkalmas emberünk a 2 fős középpályára sajnos.

   • balint0806

    Meg három jó CB-nk sincs…

   • Gin(i)ever

    Ez sajnos teljesen igaz:( Se Hendo se Gini nem alkalmas, Can meg nem lehet egyszerre 2 helyen. Cou se az a tipikusan védekező ember, aki kellene középre.

    • balint0806

     Can statisztikái most nincsenek előttem, de én úgy érzem, hogy támadásban még csak-csak fejlődött, de amikor DM-t játszott, akkor nekem csalódás volt. :(

    • Can-Hendo mindig jó volt pivotban

 • disasterpieces

  Aztakkormost is a Lovren volt a hibás? Hendót elküldeném a retekbe, egy kapitány nem igy viselkedik. Hétvégén nyerni kell.

  • macca8

   hogy viselkedett?

   • Chris

    Nem tolt eleg fockoffot

   • Gin(i)ever

    Az idei teljesítménye nemhogy nem Pool csk szintű, de még csak nem is Pool szintű. Hétről hétre szégyen amit a pályán művel. Tudom, hogy sérülés, stb, de megvolt az alapozás, stb. Mi a faxt várunk Ox-tól 2 meccs után, ha Hendo ennyi idő után se tudja mi a faszt kéne csinálnia. Gini dettó.

    • macca8

     sztem ez butaság, voltak szar meccsei igen, de h nem pool-szintű, az nem igaz.
     de ez a forma, erre nem mondhatod, h kapitány így nem viselkedik.

    • drama

     valószínűleg az a legnagyobb baj, hogy a csapat sem tudja mindig, hogy pontosan mit kellene játszani. ez lehet az egyének hibája is, hogy nem képesek felfogni és végrehajtani az edzői stáb instrukcióit vagy az edzőké, hogy nem adnak egyértelmű utasításokat vagy csak simán időbe telik, mire mindenki megszokja. mindenesetre mint említve lett többször, bár a felállás hasonló tavalyhoz képest, a stratégia és a játékosok feladatai nem kicsit eltérőek, úgyhogy kell valamennyi idő, amíg mindenki komfortosan mozog a pályán. Hendo tavaly ugyanígy indult, aztán pár meccs után klasszis számokat hozott védekezésben egészen a sérüléséig. most az ő szerepe is megváltozott, nyilván nem megy 2 nap alatt, hogy mindenki tökéletesen érezze a rendszert. Gini dettó.

     • macca8

      na, ez biztos nincs. pontosan tudják, mit kell játszani, de rendszeresen elkövetnek ostoba hibákat. ezt klopp is elmondta, h ezerszer gyakorolják ezeket edzésen

     • drama

      hát a helyezkedési hibák általában koncentráció hiányból és abból jönnek, hogy nem tudják pontosan mit kell csinálni. lehet, hogy gyakorolják az adott szituációkat ezerszer, de attól még nem biztos, hogy teljesen rögzültek is.

    • slowmotion80

     ez a Pool-szintű, nem Pool-szintű meg egyáltalán ez a valamilyencsapat-szintű ez az esetek nagy részében a legnagyobb baromság, amit csak mondani lehet, már bocs.

     a Liverpool-szint az, amit a jelenlegi csapat produkál, nem pedig amit az elődök tettek le az asztalra (mert ugye ilyen esetben pl a Nottingham Forest csapatát évente le lehetne cserélni, mivel Clough 2 BEK-győzelmét nem tudják harmincöt éve utolérni).

     szóval ha ebből a csapatból rendszeresen lefelé lóg ki, akkor valóban nem való a csapatba. DE:
     1, nem lóg ki rendszeresen lefelé, sőt általában a középpálya teljestíménye és az ő teljesítménye nagyjából ugyanazt mutatják.
     2, ha látványosan és rendszeresen kilógna lefelé (edzésen is), akkor Klopp nem játszatná – de mégsem ez történik

     3, mert valaki lent példálózott Sztivivel. szóval akármekkora blaszfémia is, de Sztivinek is voltak lelketlen, szar és lelketlen szar meccsei. és ez rendszerint átragadt a középpályára is, és ez átragadt az egész csapatra is.

     4, igazából szerintem könnyen orvosolható akár Hendo baja is, meg úgy en bloc az egész csapaté: előnybe kell kerülni. ha nem ajándékozunk olcsó gólokat hátul, és nem szabjuk el a legtutibb helyzeteket is elöl, vagyis ha ELŐNYBE KERÜLÜNK, akkor ez olyan felszabadító hatással van a játékosokra, hogy mindenki zsogabubusként játszik. akkor nem úgy megy oda a hátvéd, hogy “jaj csak ezt el ne basszam”, mert tutira elbassza, és ugyanez igaz a támadókra is.

   • comebackXabi

    Nézz meg egy pár Gerrard videót, na úgy nem mint ő. Nem lógó orral kell tudomásul venni egy bekapott gólt, az a feladata, hogy feltüzelje a csapatot, jelenlétével nyugalmat, magabiztosságot sugározzon, és ezt átragassza a csapattársakra. Legyen tekintélye a csapaton belül, és az se baj, hogy mind akaratban, elszántságban, teljesítményben kiemelkedik a többiek közül. Na ebből egyik sincs

    • drama

     mert Gerrard minden egyes kapott gólra ugyanúgy reagált, ne vicceljünk már :D Hendo a csapaton belül az egyik legelfogadottabb, legnagyobb tekintéllyel bíró ember, ez azért valamennyire tény. mint ahogy az is, hogy eddig szinte mindenhol csapatkapitány volt előbb-utóbb. nyilván véletlenül. szarul megy most neki is meg a csapatnak is, megesett ez már Gerrarddal is, ha már éppen vele példálóztál.

    • macca8

     nincs igazad. gerrardnál is előfordult ilyen, de mondhatnám a chelsea elleni görcsös bizonyítási vágyát az elcsúszás után, amin – ha igazságtalan akarok lenni – elment a bajnoki cím.
     hendónak van tekintélye, van akarata és elszántsága is, ergo nincs igazad

     • Angelous

      Hendónak szvsz nincs tekintélye, legalábbis olyan nincs, ami egy győztes mentalitású Liverpool csapatkapitánynak kéne, hogy legyen. Szerintem jó játékos, abszolút helye van a középpályánkon, de nem csk. Aki kezéből Balotelli kiveszi a lasztit tizinél, az nem az. Tudom, hogy régi a sztori, de azóta sem láttam rajta lényegi változást. És amúgy szerintem ez a mostani Pool legnagyobb baja, hogy nincs a pályán senki, aki át tudná billenteni a libikókát, hogy ne 2:2 legyen, hanem 2:1 ide..

     • dr.C

      Balo Stevie kezéből is kivette volna … na jó, megpróbálta volna

   • Mel

    Lattam a twitteren egy szavazast ma reggel, egyszeru kerdes volt, H megfelelo csapkap-e.
    20.000+ fo valaszolt, 11% igen, 89%nem.

    • nordsee

     Kb mindenki ezt gondolja, csak a Tomkins előfizetők nem. Meg lett csinálva a baráti sajtóban ez a Henderson szobor, csak nem csináltak hozzá talapzatot.

     • van, csak megrepedt a talpa

     • nordsee

      Igen, egy jó kőműves nem hagyta volna másra.

     • macca8

      ez hülyeség. tízmilliárd légy nem tévedhet, ugye

     • nordsee

      Nem szeretik, nem is csoda. Ez erről szól, nem többről.

     • macca8

      elvakult hendo-ellenesség, gerrard után bárki jöhetett volna, ezt kapta volna

     • Luisgarcia

      mert olyan keretünk van amiben nincsenek vezéregyéniségek. ha agger kuyt xabi stb még itt lettek volna gerrard visszavonulásakor, mindegyiknek nagyon örült volna mindenki csk-ként is.

      csak a kloppi futós foci miatt a keretünk tele van fiatal, tapasztalatlan, ámde szépen és gyorsan futkározó sráccal, ellenben nincsenek komolyan vehető, tapasztalt játékosaink, akikre a többiek felnéznének. mert teszem fel én vagyok coutinho, vagy mané, vagy firmino, mégis miért néznék fel hendersonra? henderson semmit nem tett még le az asztalra ami miatt példakép lehetne. nem vezette kupagyőzelemig a csapatot, igazából soha nem csinált semmit.

      többek között ez is egy nagy bajom klopp focijával, hogy a nagy rohanás oltárán feláldozunk mindent. és sajnos az a helyzet hogy egyelőre nem nyerünk vele annyit mint amennyit vesztünk.

     • macca8

      dehát emberek, amikor ők itt voltak, akkor se volt semmi: 2010 óta semmi nincs, hiába volt itt gerrard, kuyt, agger, whoever. sántít ez az érvelés, de nagyon. nem inkább azzal van ez összefüggésben, h a klub 2010-ben teljesen romokban hevert, és onnan kell újraépíteni, és nem adatik meg, h minden ablakban (sőt, egyikben sem) nettó 100-200milliókat költsünk csapatépítésre?
      és a másik meg, hogy pár meccs elég ahhoz, hogy itt egy rakat ember már elküdje kloppot, meg kezdi megkérdőjelezni a képességeit. lehangoló

     • Luisgarcia

      szerintem a legjobb csapatunk a 08/09-es volt magasan, kár hogy ment a levesbe az egész. az a csapat európában és angliában egyaránt tényező tudott lenni jó támadással, jó védekezéssel, stb.

      klopp elküldése óriási faszság, már aki ezt mondja. a képességeit meg én személy szerint nem kérdőjelezem meg, illetve nem kérdőjelezem meg jobban mint tettem azt bármikor korábban. remek, szimpatikus edző, de elég erős korlátai vannak amiket szemmel láthatólag nálunk sem tud levetkőzni.

     • macca8

      minden edzőnek vannak korlátai, kivétel nélkül

     • bag

      szó nincs erről ne tereljünk már, ha lehet.
      Kloppot imádjuk, a focija kitűnő, mentálisan ő a legjobb, akit akarhatunk.
      A stábja viszont k gyenge / csúnyán megvezették, hogy jó lesz ez, essünk neki a szezonnak champo védelemmel. Kész helyzet elé állították, most meg lapítanak…

     • macca8

      Ez mekkora bullshit :O

     • Mel

      Hehe, de az legy, es a a legyeknek az a jo. Rossz halmaz, ugye.

     • macca8

      de a szar csak szar, hiába szeretik a legyek

     • Mel

      Neked szar, nekik kaja.

     • slowmotion80

      ennyiből azt is megkérdezhetnék, hogy szerintük Klopp-e a megfelelő edző a Liverpool élére. csak azért mondom, mert ugye az edző vállalja a felelősséget, hogy a megfelelő embereket vegye meg, készítse fel, és tegye be a meccsnapi keretbe, ahol az ő taktikáját kell végrehajtani. szóval ha egy játékos hibáz, akkor tulajdonképpen az edző is hibázott, mert egyáltalán miért az játszik, aki.

    • nem is értem, ha ezt klopp tudja miért nem baszta már ki angliából is ezt a henderson gyereket. Már a twitteren is megmondják pedig! OMG klopp is egy idióta Henryvel együtt, de ő a neje miatt maradjon csak

     • nordsee

      Túlzásba esel. Nem kell Angliából. Egyébként nem is tudná, hogyan?! német edzőként ez nagyon nehéz lenne, nem is tudom, hogy volt-e rá precedens.

     • ezt mondom, ezt se tudja megcsinálni! Pedig még BR is el tudta zavarni a lassú öreg semmirekellő Gerrardot usába

     • Mel

      Csak Fulhamig kell kuldeni, he.

    • Mosodás

     legalább a rehab alatt nem fog hiányozni..

    • macca8

     naja, a tömegek értékítelete, kiváló gondolat

     • éjjen a demokrácia!

     • macca8

      jaja, ú. fékek és ellensúlyok. tocqueville-ből írtam a diplomámat, úh erről szívesen vitatkozom :D

     • ekiyeki

      Milyen diploma az?
      (Márhogy milyen végzettséget adott, I mean…)

     • macca8

      töri, de nem tanár, csak sima bölcsész

     • ekiyeki

      Én vagy 16 évig tanítottam azzal a bölcsész végzettséggel, ne mondd senkinek;)

     • macca8

      sosem voltam olyan bátor, h megkockáztassam a tanítást, grat neked!

     • ekiyeki

      Imádtam. Most viszont kényelmesebb.
      És hol és mikor végeztél?

     • macca8

      elte btk, végül 2004-ben, de akkor már évek óta csak a szociológiával húztam az időt :)

     • Gúnár

      Sok volt a buli? Azért szociológia elvégezhető időben :)

     • macca8

      szerettem egyetemista maradni, már ez is baj? :))

     • Gúnár

      Dehogyis, az egyik legjobb évek :D

     • ekiyeki

      “A szociológia azon dolgok keresésének tudománya, amelyeket előzőleg mi magunk dugtunk el.”

     • macca8

      szép :D

    • macca8

     de ez nem viselkedés, ez népszerűségi kérdés. mondj nekem bármit, ami szted nem megfelelő, nem kapitányhoz illő viselkedése volt. hülye az arcberendezése, hülyén fut, hülyén néz, szarul játszott, ezek nem viselkedések. nb, minden manager alatt folyamatosan játszik, bármelyik csapatban is, spt, a legtöbb helyen csk is. de ők nyilván mind hülyék, csak a 89% látja jól

     • Mel

      elfogadta a szalagot.

     • macca8

      ??

    • Ayala

     Helyesen úgy kellett volna feltenni a kérdést, hogy a jelenlegi keretből ki a legalkalmasabb kapitánynak. Erre a kérdésre minden játékosunk masszívan negatív eredményt produkált volna.

     • livman

      “A jelenlegi keretből ki a legalkalmasabb kapitánynak?”

      A, Igen
      B, Nem

     • balint0806

      B :)

    • Gúnár

     Fingunk sincs az öltözőben mi megy.

     • Mel

      Nekem van egy csomo fingom. Ebedre lencset ettem.

 • Balázs Kozó

  Tudom, soha nem szívmelengető kiesni egy sorozatból, de nagyon remélem, hogy mi is elengedjük ezt a cabajerró..cabaler..izé..kupát. Szóval ezért kár bánkódni, nektek jobban kell a PL/BL/FA kupa

  • Gin(i)ever

   A kieséssel semmi baj. Az alapemberek teljesítményével vannak itt a gondok.

   • macca8

    a két félidő tökéletesen mást hozott ebben is. az elsőben tök ok volt mindenki a másodikban meg mintha elfelejtettek volna mindent

    • slowmotion80

     igazából szerintem ott vala a probléma, hogy Ox, Solanke és Cou nem igazán szokott össze, még azt is meg merném kockáztatni, hogy mégcsak egyszerre sem voltak a pályán húsz percnél többet.
     rengeteg támadásnál láttam azt, hogy fingjuk sincs, a másik merre és hogy mozog majd, és ezért teljesen esetleges passzolgatás ment a tizenhatos előtt, a végén a láthatatlan ember kiugratásával. ott toszogattuk a labdát a nyolcasfal előtt, és ennyi.
     azért ha a díszegység felépül, talán ez visszajön.

     • Dragovic debutalt a leszterben. Nem volt gond a kommunikacioval kozte es Morgan kozott. Pedig o hangsulyoznam: debutalt.

     • slowmotion80

      tökéletesen helytálló, de teljesen felesleges megállapítás

     • De mar megint olyasmivel takarozunk ami nem igaz. Onamitas. Ossze kell szokniuk. Felemas volt a zokni rajta. Reggel nem ivott teat. Mikor fogynak el ezek a nevetseges kifogasok?

     • slowmotion80

      nem baj, ha nem látod át, azért vagyunk itt, hogy elmagyarázzuk.

      védőként az a feladatod, hogy a támadást rombold. három-négy támadóra jut hat-hét védő, de nem kell emberhez rúgni a labdát – ha kikúrod a labdát a kapu elől, azzal már jól teljesítettél.
      támadóként az a feladatod, hogy gólt rúgjatok. hat-hét védőre jut három-négy támadó, és nemcsak hogy emberhez kell rúgnod a labdát, de ezt úgy is kell végrehajtani, hogy a csapattársad meg tudja játszani azt. ha a védő beleér, akkor restart van.

      támadóként sokkal kisebb a hibahatár, mint védőként, mert a védők létszámfölényben vannak (kivétel kontra esetén, de ugye buszozás közben nehéz kontrát kapni). ha azt hiszed, hogy a társad valahova oda fog futni, de nem fut oda, te meg odapasszolod, akkor elbasztad. ha azt hiszed, hogy nem mozdul a társad, de elmozdul, te meg a helyére passzolod, akkor elbasztad.

      a védőnek csak arra kell figyelni, hogy el a kaputól, és minél messzebb.

      amúgy Dragovic nem ifista, hanem 26 éves BL-, EL- és Bundesliga-veterán (három szezonnyi Dinamo Kijevvel súlyosbítva), ötvenszeres osztrák válogatott. nyilván nem kell tőle elvárni, hogy könnyen be tudjon illeszkedni, ugye?

     • ekiyeki

      Vessetek a mókusok elé, de úgy emlékszem, hogy a védők feladata is komplexebb némileg az itt felvázoltnál.

     • slowmotion80

      hát ha még szélsővédőként fel kellene lépnie a támadásokkal, akkor esetleg… de a középső védő azért inkább a védekezésre koncentrál

     • ekiyeki

      Nem úgy van Shankly óta, hogy próbálunk hátulról építkezni?

     • slowmotion80

      mi igen, de itt a lejcseszteri védővel példálózott a kollega

     • ekiyeki

      Bocs, csak én rögtön ránk vetítettem ki…

     • slowmotion80

      hesteg nempara

     • ekiyeki

      #mostkellelmennemebédelni

     • Azzal peldaloztam, hogy neki elso meccse volt. Te meg azt mondtad nem ertem es elmagyarazod. Erre azt irtad, hogy vedokent ki kell rugdoani a labdat es rombolni kell a tamadasokat es milyen konnyu dolgod van mert alacsony a hibahatar. Epuletes baromsagokat hordtal ossze. Ez volt valaha a feladatuk az 1900as evek elejen valoszinuleg. 3-4 tamadora jut 6-7 vedo? Lol már. Nalunk a csapat tobbi resze olyankor mit csinal ha nem tamad? Nevetseges, raadasul lekezeloen mindezt.

     • slowmotion80

      de érted, beszélgetünk hogy miért nem ment a támadás, Te meg elkezdesz védőkkel példálózni. én arról beszélek, hogy a támadóhármasunk nem érezte egymást, mert lényegében nem játszottak még együtt, erre hogy a lejcseszter védő.

      de nem erről volt szó, énkérekelnézést

      létszám. nézd már meg, hogy ha a két négyes fal előtt adogatjuk a labdát, akkor általában mik a létszámviszonyok. úgy kezdődik, hogy a két középső védő a felezővonalnál biztosít, a középpályásra visszatámad a védekező csapat csatára. a labda helyzetétől függően van olyan oldal, ahova minimum 30 méter a távolság, onnan jobban be tud húzódni a védő meg a középpályás, mert idő, amíg meg lehet játszani a szélsőket, és odaérnek az emberek. akárhol van a labdás, közte és a kapus között számszerű létszámfölényben van a védő.

      mindegy.

     • Sladin

      védekezési stratégiától függ.
      Buszban van mögötted valaki, legalább egy klasszikus verőnéger (DM), visszazáró támadók, és a védő társaid.

      Buszban mi is jól védekezünk, viszont ritkán nyomjuk buszban. Ha felállnak passzolgatni a védő falunk előtt, akkor gyakran mi szerzünk belőle labdát, mert a védekezésünk arra épít, hogy proaktívak vagyunk, Lovren, Matip, a szélsők és a középpályások egyaránt – ennek azonban kockázata, hogy kinyílunk, viszont még buszozás közben sem nagyon volt ilyen.
      Ellenben olyan, hogy megszereztük a labdát és a transition közben elveszítjük – rengeteg gegenpressing gólt kaptunk, főleg a City szórt meg ilyenekkel minket.
      Nézzétek meg a kapott góljainkat, 3 féle gólt kaptunk eddig.
      – vagy eladott labdából születettek, amikor a középpályások már nem a labda mögött voltak. (gegenpressing)
      – vagy átjátszották 2-3 passzból a középpályát, kinyílt előttük a tér. (kontra)
      – vagy szabadrúgás, szöglet
      Felállt védekezésünk ellen talán egyetlen gólt kaptunk, amikor Lovren nem tudta elrúgni a labdát.

     • ekiyeki

      Értem, amit írsz, de ennek is a konklúziója számomra, hogy csapatunkban picit összetettebb a feladat annál, mint hogy elrúgjuk a kaputól minél messzebb a labdát.

     • Sladin

      Az ellenfél taktikája azonban ellenünk nem komplexebb buszozás közben 4411-ben állnak fel, esetleg 451-ben a védekezéshez. Vigyáznak rá, hogy a labda mögött sokkal többen legyenek, mint mi.

      Ha megszerzik a labdát
      – vagy azonnal megy az előre hosszú passz a csatárnak, akik gyors szélsőkkel túltöltik a letolt gatyával álló védekezésünk, de Lovren és Matip nagyon sokszor megelőzve a támadókat fejjel tisztáznak a felezővonal magasságában
      – vagy egy rövid passz az irányító középpályásnak, látszik sokszor őt valamelyik középpályások szorosan fogja, és ő küldi előre a hosszú labdát.
      Ennek ellenére bármikor jöhetnek jó passzok, amikor az ellenfél több támadóval érkezik, mint mi, ezért kulcs Lovren és ezért nem hiszem, hogy sok alternatívája lenne, mert bár elég sokat (relatíve) hibázik a 16-os környékén a felező vonalnál nagyon sok támadást állít meg, ugyanígy Matip.

     • slowmotion80

      a mi csapatunkban igen, mert mi nem buszozunk. de még mindig a buszos csapat hátvédjén indult a vita.

     • Skumfuk41

      Én is azt hittem. Látod… Ennyire egyszerű ez a védőszakma. De nekünk még ez sem megy. :D

     • Szerinted vedokent ezek szerint konnyebb jol teljesiteni. Ez amiket leirtal akkora marhasag, hogy hihetetlen. Ha vedokent eleg lenne kibaszkodni a labdakat a picsaba akkor nagy baj lenne. Nagyobb a hibahatar? Aha.

     • slowmotion80

      akkor átfogalmazom. ha védőként kibaszcsizod a labdát, akkor legrosszabb esetben nem megy emberhez. és? a Te feladatod elsődlegesen azt megoldani, hogy nem kapjatok gólt, azt megoldottad. jön az ellenfél még egyszer, rinse-repeat. meg lehet, hogy egyszer a középályások is labdát szereznek, és akkor hozzád már el sem jut a labda.

      támadónál ha rosszul passzolsz, akkor lehet nyargalni vissza, hogy ne kontrázzon le az ellenfél. (==nincs második lehetőség, lehet elölről kezdeni az építkezést)

      pontosan ezt ismerte fel Ringyó a célfocijával a Dinamónál, ezt vitte az Interhez. rombolni mindig könnyebb, mint építkezni. és? ha nem kapsz gólt, már legalább egy pontot szereztél, de ha még találsz is egyet, akkor három lesz a zsákban.

     • Sladin

      1 embert könnyebb beilleszteni, mint 3-at.

     • macca8

      micsoda? az első félidőben, kaphattak volna egy rakat gólt. egyáltalán nem voltak jók ők sem

     • falonpok

      tán 2 db komolyabb helyzetünk volt, kellett volna még vagy 50 hogy abból rakat gól legyen

     • macca8

      több volt annál, jóval több, csak solanke előtt volt 2, ox előtt egy ajtó-ablak, csak emelni kellett volna 30 centire a lasztit

     • macca8

      az elsőben, amikor ez a 3 pályán volt, nem voltak ilyen gondok, a cou-woody csere után már igen, akkor teljesen szétestünk, na az volt olyan, mintha életükben először játszottak volna együtt

     • slowmotion80

      nekem igazából az elsőben sem jött át az átgondoltság. csinálgattunk ezt-azt, de leginkább flipperezni sikerült, onnan meg vagy tiszta helyzetben levő elé pattan a labda, vagy leginkább nem.

      azok az elmozgások, meg beindulások, amik pl Stu-nál nyomokban, Bobbynál állandóan jelen vannak, azok három ütem késéssel estek le pl Solankének, addigra meg igazodni tudott a védelem.

      kéne csinálni ilyen read-option playbookot, hogy a labdához közelebbi támadó elmozgására ahogy reagál a támadó, úgy mozogjon a többi támadó és úgy menjen a passz.

      vagy igazoljuk le Müllert a Bájernből, a csávónak meglepően jó állóképessége van, viszont iszonyatosan érzi, mikor és hova kell helyezkednie. ráadásul most picit morci is, mert a talján edző nem játszatja eleget.

      csak tizenegyeshez nem szabad odaengedni :)

    • Gin(i)ever

     A középpályánk az első félidőben is fos volt. Mindenki Grujicot szidja, de Ő volt az egyetlen akinek még elnézné az ember, fiatal is, nem is kerül a kezdő közelébe sem. Jorden Fokoff Henderson meg Gini volt nagyon vakon mind2 félidőben.

     • macca8

      más filmet néztünk akkor, az elsőben minden lasztit megszereztek, a leszter alig jött át a felezőn, folyamatos nyomás alatt tartottuk őket

     • Oshinoko a néma yakuza

      a leszter nem is akart átjönni a felezőn.

     • macca8

      dehogynem. csak nem tudott

     • Luisgarcia

      és…akkor a második félidőben hogyhogy át tudtak? :(

     • macca8

      hát erről írt máté, erről írok én is: a másodikban teljesen szétestünk, sajnos

  • Mel

   Ezzel egyetert kb mindenki (ezzel kb 100%, hogy iden sem nyerunk lofalloszt sem), a jatekkal van baj, hogy a vedelem egy lyukas szita, tamadasnal meg hiaba van 40 helyzetunk egy meccsen, max 1 golt lovunk belole.

 • Poco77
 • kerteminde

  Lajos tegnap már végig padozott a Barcában…. csak el kellene hozni, hátha megoldódna a góllövési problémánk :)

  • ekiyeki

   Elhozni kölcsönbe szezon végéig (a Barca állja a fizu felét), majd megvenni diszkontáron?
   Nem Liverpool way, ilyen üzleteket az olaszok szoktak kötni…

  • kevin67

   padról lőtte a gólt? az már szép!

   • ekiyeki

    Nem az öccse, a Denis rúgta?

    • kevin67

     a komisz

     • ekiyeki

      Szép mentés:)

    • Gergely Aranyossy

     Basszus, tegnap a kocsmában mindenkinek azt mondtam, hogy a fia…

   • bakfi

    van másik….

 • Poco77

  “I’m sick of goals like this to be honest, it’s unbelievable.” – Klopp

 • Sestertius

  Pacsi a zenéért!

 • Poco77
 • TT

  Off:
  Állítólag a mu-szurkolók Lukaku-éneke rasszista.
  https://uk.news.yahoo.com/manchester-united-fans-romelu-lukaku-102422906.html

  • dr.C

   nem értem miért… mióta van olyan sztereotípia, hogy a belgáknak nagy a farkuk?

 • Oneil7

  figyeljétek meg, amint lesz több mint 3 teljes értékű nap két meccsünk között, hirtelen megint mennyivel jobban megy majd minden. a keretnek leginkább ebben kell fejlődnie, hogy a heti két meccses terhelésre hogyan kell rákészülni, mert itt van a fiatal csapat legnagyobb tapasztalatlansága.

  • slowmotion80

   ha több a pihenő, akkor jobb a helyzetkihasználás? :)

   • Oneil7

    nem, én itt a mentális részére gondoltam. kevesebb “kapkodás”, jobb felkészülés.

  • Mel

   Ezt nyaron, amikor a szezonra keszultunk, nem tudtuk, csak most jott ra a management?

   • slowmotion80

    szerintem a Kuruzsló hátfájása meg Laller nyavalyája nem lett belekalkulálva, azok nélkül lehetne eleget rotálni a megfelelő pihenéshez.
    ja meg Clyne is idevehető.

    persze, tudom, a sérülések hozzátartoznak a sporthoz, csak hát ezzel így nem lehet számolni

   • Oneil7

    egyet tudunk biztosan, hogy jelenleg bukni látszik a VVD vagy senki filozófia. de kevés idő telt el, hogy ezt tényként leszűrhessük. a szezont egyáltalán nem szabad temetni.

  • fantom

   Olyan se lesz túl gyakran. Nagyon nem felnőtt foci az amit tolunk, a tegnapi alapján Leicesteré is jóval felnőttebb. Lesznek még szép győzelmek, de ezzel a futkározással teljesen kinyírjuk magunkat.
   Tökéletes példa volt az a Klopp Ferrari kép, Sevilla ellen is mentünk mint a mérgezett egér, aztán a második félidő közepére teljesen leengedtünk, ami talán nem is lenne ennyire hatványozottan nagy probléma, ha tudna a csapat védekezni.
   Egy nagyon erős gerinccel ez a csapat alázná európát, csak ahhoz kéne egy vezéralkatú kapus, egy vezér a védelem tengelyébe, egy fizikális vezér kapitány a középpályára, és egy gólszimatú csatár. Az lenne a tökéletes.

   Így is jó ez a keret, csak hát nincs súlya a csapatnak, ezért gyakran becsúsznak anomáliák.

   • Oneil7

    a védelmen kell erősíteni (ehhez muszáj vagyunk kivárni a januárt), de ha mindig az után vágyakozunk, ami nincs, akkor sose lépünk egyről a kettőre. abból kell építkezni ami van. erős a keret, az idő eldönti mennyire. valahogy a győztes mentalitást kellene a pályára ültetnie Kloppnak, akár egy játékos személyében (most ha fel kellene tennem a pénzemet valakire, akkor Mane lehet ilyen), akár csapatszinten. mert az elmúlt meccseken pont ez hiányzott.

   • Garlic

    Reina-Carra-Stevie-Torres jo lesz?

  • Skumfuk41

   Mindig van egy kifogás, amivel takarózni lehet. Ilyenkor nem jön senki a riválisokkal? Ők is ott vannak az európai kupákban.

   • Oneil7

    hol látsz abban amit írtam kifogáskeresést? 2-es alá, amit eddig nyújtunk, ez csak egy szimpla megállapítás az elmúlt meccsek alapján. ha rohanunk egyikről a másikra, nincs idő felkészülni, pontosabban a mi játékosállományunknak kellhet több idő, mert ha már szóba hoztad a riválisokat, náluk több a tapasztalat ilyen téren.

  • Ha hamar kiesunk mindenhonnan akkor nem lesz gond a terhelessel

 • Mel

  Amit eddig lattam, abbol az jon le, hogy altalaban jol kezdunk, de ha nem vezetunk az elso felido feleig kettovel, azt nem nyerjuk meg. Mindenesetre az a taktika, hogy az ellenfel az elejen beall, a masodik felidoben meg ahogy faradunk es enyhul a figyelem, 1-2 kontra es gol, erre meg nemigen van valaszunk. Eddig ez a sablon. kiveve az Arse es a Citteh meccset, mint ket szelsoseges minta.

  • fantom

   sajna elfogy a szufla a végére

 • Robbie_Fowler

  még mindíg igaz.
  https://www.thisisanfield.com/2015/12/grobbelaar-questions-liverpool-goalkeeper-coach/
  Reina 3szor kapot aranykesztyűt 2006/07,2007/08,2008/09, 2009ben érkezett John Achterberg
  Szerintem egyértelmű már, hogy rosszul vannak felkészítve a kapusok. Alap skilljeik jók, de a védelmet se irányítják jól és nem uralják a területüket se. A reflexekkel még nincs gond.

  • Mel

   De ez teljesen irrelevans, nem nagyon volt meg kapushiba, szerencsetlenek ajto-ablak helyzetekben nem tudnak mit csinalni. a vedekezessel van baj, csapat es egyeni szinten, nem a kapusokkal.

   • Crouchy_289

    Egy kapusnak nem csak az a dolga hogy kivédje a lövéseket, meg jó helyre rúgdossa a labdát. Ő látja át legjobban a védelmet meccs közben, neki kellene irányítani. Ez a skill is fejleszthető, lehet hogy Achterberg nem ért hozzá.

    • falonpok

     Hát már nem azért, de szerintem a védelmet rohadtul nem a kapusnak kellene irányítani, főleg nem a miénket, mikor a meccs 70%-ban ott rohangálnak a félpályán. A helyezkedésükre nem lehet sok ráhatása (éppen ki bassza el a lescsapdát), a védelmet egy a védelemben levő karizmatikus egyénnek kellene irányítania nem a kapusnak szerintem, ilyenünk meg nincs

     • Crouchy_289

      Reinának be nem állt a szája a meccseken. Jó ott volt mellette egy Carra is, de most ez a skill mindkét posztról hizányzik.

     • falonpok

      Akkor klasszisokkal jobbak voltunk hátul, meg kapus poszton is, ez nem kérdéses

     • Robbie_Fowler

      akkor nézd vissza a Sevilla meccset. A két gólnál Klavan beragadása miatt nem volt les, ami egyrészről a védő hibája, hogy nem figyeli Matip helyezkedését. Más részről ilyen helyzeteket tud a kapus korrigálni.

     • macca8

      egyik gólt sem védhette volna karius, csak ha a csatár nagyot hibázik

     • Robbie_Fowler

      védésről szó se esett, megelőzésről igen.

     • macca8

      Hogyan is?

     • Robbie_Fowler

      “akkor nézd vissza a Sevilla meccset. A két gólnál Klavan beragadása miatt nem volt les, ami egyrészről a védő hibája, hogy nem figyeli Matip helyezkedését. Más részről ilyen helyzeteket tud a kapus korrigálni.” Klavan kifelé b@ meg!

     • azért elég beszédes például Minyon csalódott lemondó “af*szomatmármegint”

      nézése szemben pár olyan szituval amikor a szögletnél tisztán hallani, hogy a kapus üvölt a védelemmel. legalább 2-vel több pontunk lenne, ha Minyon tököt növesztene és sérót üvöltene Can, Lovren, Matip vagy bármelyik fiatal fejére. és ehhez kell a kapusedző és ehhez kell Klopp is!

   • Robbie_Fowler

    nem nevezném irrelevánsnak egy volt kapus meglátásait. Ráadásul Archi érkezése óta katasztrófa a kapus teljesítmény. Leshelyzetekből bőven kaptunk gólt, amit a kapusnak van módja korrigálni. Ráadásul azt se lehet mondani, hogy a légtér ura lenne Migno aki ugye a legrégebb óta van itt és az első számú kapus. 4 éve van itt és ez állandó probléma nála, pedig ezt lehet fejleszteni nem is kicsit. A rögzített szituációknál szintén a kapus korrigálhatja a hiányosságokat. Igaz, hogy a jó kapus teljesítményhez két fix KH is hozzátartozik, ami nem igazán volt adott az elmúlt időben.
    Xavi Valero a spanyol iskolát képviselte nem is rosszul, de francia kapusedző is jöhetne.

    • macca8

     az elmúlt fél-egy évben nem igazán volt már ez probléma. azt meg nem tudom, honnan veszed, h a leshelyzeteket a kapus korrigálja

     • Robbie_Fowler

      én láttam már kapust közép hátvéddel ordibálni, hogy “kifelé”, mert az csak az emberével volt elfoglalva. Ez lett volna az EGYIK megoldás(nem csak a kapustól várom természetesen), hogy Klavan a Sevilla elleni első gólnál inkább kilépjen, mint az emberével beragadjon így nem volt les.
      A Sevilla meccs meg mostanában volt.

     • macca8

      Hat ez kurva veszélyes: egy kapus hátulról rohadtul nem tudja biztosan megítélni, h ki van lesen és ki nem. És ha elnézi a szitut? Ez nem tűnik egy járható útnak

     • Robbie_Fowler

      ha pl annyit mond, hogy figyelj Matipra vagy tartsd a vonalat, az csak nem okoz zavart.

    • Gúnár

     Mignoléval az elmúlt fél évben semmi baj nincs

     • Robbie_Fowler

      Olvasd el honnan indultunk. Kapusedző kérdés.

   • fantom

    nincs kapushiba az nem rossz, de az igazán jó kapus az úgymond lehetetlen ajtó-ablak helyzeteket is képes esetenként hárítani.
    Hányszor mentette már meg Reina a seggünket az alsóházi blamától, vagy a degea mu-t saf után.
    Én speciel unom már azt is, hogy minden jól eltalált lövésből gól lesz, mert hát az “védhetetlen” volt. Lloris, Dege, Kúrtoá, Cech gyakran kivédi a lehetetlent ami rengeteg pontot jelenthet 38 fordulóban.

    • Jézusom, ennyire elfelejtettük Reina potyáit? Én nagyon bírtam őt, de a bravúrjai miatt lett ennyire pozitív a kép róla, az aranykesztyűk mind a védelemnek voltak köszönhetőek. Egyáltalán nem tudott kimozdulni a vonalról, rendszeresen rosszul jött ki beadásokra, ugyanolyan potyakapus volt, mint Dudek vagy Westerveld, vagy bárki nálunk abból a korszakból…

     • bakfi

      hát volt neki is pár az tény, de azért a kapu előtt csaszi volt, minyon nekem meg olyan akit beraktak a kapuba, mert övé a laszti, karius meg mintha csak csajokat akarna. persze védenek, védenek gyakran/néha, de a bizonytalanság a legjellemzőbb rájuk is meg a védőkre is. ilyenkor lehet megoldás a kapuscsere + vvd, vagy valaki hasonló

     • fantom

      Valahogy az ő hanyatlása is egybeesik Achterberg érkezésével, előtte és még abban az időben is max 1-2 évig nagyon komolyakat védett és mentett meg minket attól a blamától ami később jött, hogy épp csak sikerült megugrani az 50 pontot 38 forduló alatt.
      Természetesen nem felejtettem el hogy mennyire vártuk már a vérfrissítést, ahogyan azt sem hogy mennyire várták Benítez menesztését, hol ott az ő keze is nagyon meg volt kötve azokban az időkben.

     • overall hanyatlása, de amiről én beszélek, az mindigis megvolt. Komolyakat védett, ezért mondom h bravúrkapus volt, de mit sem ér, ha a 16-oson belül meg teljesen bizonytalan, egyáltalán nem tudott kimozdulni a magas labdákra.

     • Rpi

      Az az Arsenal elleni még mindig fáj.

   • bakfi

    hááát a 2 kapusunk nem ura a terének, azért én is úgy emlékszem volt jó pár olyan gól amit azért kaptak, mert pl szögletnél, vagy szabinál nem állítottak jól. összhangot se érezek a védőkkel mintha nem bíznának egymásban. ward lesz a joker

    • HH

     azt olvastam, hogy nem ura a testének :)

  • bakfi

   hááát kb én is így látom. lehet, hogy szarok a kh-k, de ez akkor is alap hiba. viszont sztem ward ebben jobb, tegnap volt 1-2 olyan mozzanat, ami erre utalt. a gólokat meg – sztem – nem ő védte be, neki csak a labda kiszedése jutott…

 • liveman

  Felhívnám a figyelmet egy fontos tényre: Menet közben vagyunk. Még az Arsenal utáni hurráoptimizmus idején írtam, hogy lesznek még nehéz időszakaink. Íme itt is van. De a nagy egészet tessék nézni!. Klopp első beugró éve: 2 kupadöntő és játékosmustra. Klopp 2. éve: a Bl-ben vagyunk, remek igazolások. Klopp 3. éve: folyamatban, de lényegesen erősebb keret mint az elején. Van cserepadunk – vesd össze a tavalyi-tavalyelőttivel.
  Csikorog a gépezet, finomhangolás kell? Emlékszünk a tavalyi szörnyű január-februárra? A vége mégis a fontos 4. hely lett. Baromi messze még a bizonyítványosztás. Addig még lesz sok örömünk és bánatunk. Sokan most itt okosabbak Jürgennél, én azonban továbbra is bízom benne és hiszem jó kezekben a csapat. Hibázik persze, de tudja mi a fő cél és el is fog jutni oda!

 • puzser
 • bakfi

  szombat 20 óra 30 kor öröm lesz és boldogság, simán nyerünk, csak addig kell kibírni

  • kerteminde

   Ha engem kérdezel én a tóparton fogok ülni egy láda sör meg némi tömény társaságában halakra várva… szóval vagy ezért vagy azért bebaszok :)

   • bakfi

    a bot mellett nézd a meccset is. érdemes lesz… érzem, hogy vért iszunk

   • TT

    Nekem az a babonám, hogy horgászást nem szabad a meccsnézés miatt félbehagyni vagy elhalasztani, mert akkor kikap a csapat (és még halat sem fog az ember. :)
    Jó pecázást!

    • kerteminde

     Köszi! Nem szoktam félbeszakítani :)

   • Bali

    Nekem is pont ugyanez a terv :D Hova mész?

    • TT

     De jó mindkettőtöknek.

    • kerteminde

     Tata, Derítő tó :)

     • Bali

      Jó hely? Nézegettem párszor, de még nem voltam ott.

     • kerteminde

      Egyszer voltam ott, tavaly decemberben…. Akkor kapás se volt, de legalább utolsó nap hajnalra ránkfagyott a tó bónuszképpen…. De nem adom fel :)

     • Mel

      En utoljara kb 25 eve lehettem pecazni valami folyon. Ugy berugtunk delutan hogy sotetedes kornyeken jutott eszunkbe hogy pecazni jottunk, osszeganyoltuk a felszerelest, bedobtunk, es utana mindenki elaludt. Reggel felkeltunk, es akkor vettuk eszre, hogy atdobtuk a folyot (asszem a Sajon voltunk), es szemben a fan figyelt az osszes eresztek.
      Akkor dontottem az alkohol mellett es a peca ellen.

     • TT

      Terjed a környékünkön a legenda két haverom-haverjáról, hogy jól beittak, majd éjjel hiretelen felindulásból kimentek pecázni. Átvágtak a mezőn, megérkeztek a partra, kikiáltották, hogy itt jó lesz, bedobták a szerelést, leültek a kempingszékre, majd elaludtak. Reggel egy belvíz-tócsa mellett ébredtek.

    • kerteminde

     és Te merre? Az előrejelzések szerint ideális horgászidő lesz :)

     • Bali

      Még nem tudom :D gondolkodom a Csánigi tavon, mert nem voltam ott egy 5 éve már biztos, vagy az egyesületi tavunkra :) Valami kis rövid őszi bojlizás jó lenne.

 • Skumfuk41

  Liverpool have spent £4m on centre-backs over the last four transfer windows.

  Ez mennyire valós?

  • Crouchy_289

   Hát Klavan gyütt ennyiért. Matip ingyen jött, Lovren régebben, más meg nincs :D

  • Gyütt egy Klavan aztán ennyi, szerintem simán vezetjük a spursági ranglistát ilyen téren a pl-ben

  • Haver, de abban kettő téli. Akkor legalább olyan kurva nehéz bárkit venni, mint mondjuk a körúton gyrost, vagy ilyenek.

   • télen a Jézuska jön, nem az Ienayr a Harley-n

   • balint0806

    Cou, Stu, Suarez, Agger?

    • Mel

     Ok is kozephatvedek mind?

     • balint0806

      A “bárkit venni” csak középhátvédre értendő? Akkor csak Agger. Hát, ha tudnánk hozni egy új Aggert… Á nem is folytatom…

     • macca8

      Agger meg a meccsek felén sérült volt

     • Gúnár

      Az pech, de milyen jól is jönne egy 26-28 éves Agger

     • Mel

      “Jobb ma egy egy fel szezonban serult Agger mint holnapegy egeszseges Klavan”, mondanaa mezei szurker

     • macca8

      De mivel sérült, ezért helyette klavan játszana. Mint anno kyrgiakos

     • Mel

      Nade amikor nem serult… :)

     • balint0806

      Legalább Stunak lenne egy állandó barátja a rehabon. Feltéve, ha egyidőben sérültek… :)
      Azért Agger mentálisan eléggé húzóember volt akkor is amikor játszott, de akkor is amikor nem. Persze ha lehetne sérülések nélküli Aggert szeretnék…

    • Maki?

    • liverpudlian93

     körúton gyrost! (igaz a 90%-ától fosol másnap)

     • Gúnár

      Én rá 10 perce

     • Skumfuk41

      Mheeecsoda anyagcsere kérem tisztelettel.

     • liverpudlian93

      a másnap itt konkrétan a másnapra vonatkozott, ugyanis eddig kizárólag részegen vettem rá magam a körúti gyrosokra, de egyébként ja

 • Most neztem meg a meccs ismetleset. Woodburn peldat mutatott mindenkinek kuzdeni akarasbol es tudasbol. Lehangolo, hogy egy ilyen fiatal srac szemrehanyoan nez vissza a tobbiekre, mikor tudatosul benne, hogy csak ot erdekli az egesz… Nezzetek vissza az utolso 10 percet. Az a gyerek nem allt meg egyetlen percre sem, kettesevel szivatta a lesztereseket. Egyszer sem vesztett labdat, volt 2 lovese, 2 megnyert parharca es 2 beadasa. Sajnalom, mert nem fog tobbet jatszani a szezonban pedig jobban megerdemelne, mint egyesek…

  • slowmotion80

   Fuckupa januárban?

   • Nagyon szorítok a srácnak. Nagyon tehetséges, nagyon érett a játéka. Peldaerteku a hozzaallasa es a kuzdeni tudasa. Nagyon jo lenne latni a bajnoksagban is. Megerdemelne, mert odateszi magat ahanyszor jatszani latom.

    • HH

     szerintem, ha Cou beragad mélyebben a középpályán, akkor Mané 70+ perces pihicseréje Woodburn lesz.

     • balint0806

      Vagy Cou cseréje lesz amíg nincs Lala, stb…

     • HH

      nem tudom, hogy van-e olyan erős passzjátéka (nyilván nem rövidpasszok, meg 3szövegések, hanem indítások pl, ami annyira nekem nem ugrik be, hogy villgott volna benne, de nagyon nem is kellett talán nek), hogy mélységben játszon. a párharcok tekintetében nyilván Cou pótlására tökéletesen alkalmas.

  • HH

   dehogynem fog.

   • Ugy legyen

    • bakfi

     sztem is tutira többet játszik mint tavaly. azér’ mégiscsak a legfiatalabb gólt lövőnk

  • macca8

   Cou cseréje volt, és sajnos sokat nem tudott hozzátenni a játékunkhoz, főleg cou-hoz képest volt szembeötlő a különbség. De nem is várja el senki, h 18 évesen ezt nyújtsa, csak mondom, h bár nagy tehetség, de tegnap nem sok vizet zavart

 • Beg

  Sziasztok!

  OFF:
  Volna egy kis problémám:
  A barátnőm szülinapom alkalmából meglepett egy utazással + jegyekkel a jövő évi Március 17.-ei Watford elleni bajnoki meccsre.
  Ez eddig szép és jó. Csak sajnos pont aznap lesz az FA kupa negyeddöntő is. Ez azt jelenti, hogyha eljut addig a csapat, a bajnokit halasztják.
  Megnéztem, hogy a nyolcaddöntők Feb 17.-én lesznek. Akkor derül ki legkésőbb, hogy lesz-e FA. Viszont arra vonatkozólag nem találtam infot, hogy mikor szokták kihirdetni az elhalasztott meccsek időpontját és, hogy kb. mennyit szoktak halasztani.

  Valaki tudna írni infot arról, hogy hozzávetőlegesen hány hetet szoktak halasztani és mikor derül ki a pontos dátum? A szabik, szállás+utazás átszervezés szempontjából lenne fontos tudnom, hogy mire számíthatok.

  A válaszokat előre is köszönöm!

  • bag

   Jártam már igy , bajnoikra volt jegyem, de arra a napra kupafordulot tettek. Tehát csak akkor foglalj szállást ha a hivatalos oldalon a meccs mellett ott van a tv társaság logoja, dátummal ! Onnantol fix, addig változhat.

  • Ayala

   Vedd figyelembe, hogy májusig BL meccseink vannak szerdánként.

   • slowmotion80

    májusig?

    • TT

     Vagy még tovább.

     • Beg

      Remélem Május 26-ig :)

  • liverbörd (cluster headache)

   ezt még ilyenkor lehetetlen megmondani. kérdés kivel játszunk. .. ők vagy mi érdekeltek-e a bl-ben… ha egyikünk sem, akkor szerintem. másfél héttel később lehet a meccs. lehet mi kiesünk, de a watford nem és miattuk lesz elhalasztva. sok a tényező még, erre csak februárban lesz válasz.

   • Beg

    Eddig belese gondoltam, hogy akár a Watford továbbjutása miatt is halaszthatják a meccset.

  • Redrangers

   Ez probléma?!
   Amit bag ír teljesen rendben van. Tavaly ugyanígy jártam.
   Esetleg kérdésed van utazással, egyebekkel kapcsolatban írj privátban.

   • Beg

    Sajnos nem túl rugalmasak a cégemnél szabival kapcsolatban, jó lenne, ha legalább kb.-ra megtudnám mondani, hogy mennyivel tolódhat a szabadság továbbjutás esetén, de a leírtak alapján ez most még kiszámíthatatlan.

    Köszönöm. Írok, ha eszembe jut valami.

 • vadkacsa

  https://www.instagram.com/p/BZNxchglKBb/
  Róla van valami hír, mikor tèrhet vissza? Meg Clyne?

 • Enzo

  szar nézni, ahogy a többi nagycsapat kb már most lerendezte a kupameccset…

  • kisa

   Mi meg már tegnap lerendeztük…

 • Chris

  Ex-pool celpont De Vrij golt szerzett a Napoli ellen

 • RQ17

  Ahogy elnézem mi fostunk bele a legnagyobbat a Curacao cupba, ami nem feltétlenül baj. De az is lehet hogy nekünk a legszarabb a B csapatunk :D

  • totumfactum

   Utóbbi a valószínűbb

  • kerteminde

   Épp most néztem végig az összeállításokat…. hát a többiek nem sokat rotáltak….

   • totumfactum

    Dehogynem rotáltak, csak az ő rotációjuk is olyan mintha kezdő csapat lenne.

   • Enzo

    hát, a többiek inkább A csapat B beütéssel, mi meg fordítva

    • Skumfuk41

     Mi is inkább A csapat voltunk B beütéssel. Ezt a posztban Máté írja is.

     • Enzo

      hát egy félA-félB-ben egyezzünk ki – aki “része a rotációnak”, az B csapatnak számít, hogyha A-nak a legerősebb kezdőt vesszük.

     • macca8

      sztem nem ír ilyet. ezt írja: Coutinho, Wijnaldum és Henderson mindenképpen a legerősebb kezdőnk része, a többiek rotációban kerülhetnek sorra, ami b-csapat.

     • HH

      ha van Cou, Wijn vagy Can B szerintem. és Cou Hendóval egyetemben nem mutatott nagy formát.

     • Skumfuk41

      Szerintem ha valaki a szerves rotációban vesz részt, akkor bőven az A csapat része. Megfordítva, Salah is részt vesz Ox rotációjában. Akkor ő is B csapatos?

     • Oneil7

      Az A csapat a legerősebb kezdő 11, nekik vannak alternatíváik, akikből a legjobb 7 a padon ül, de ha ők kezdenek az alapemberek helyett, akkor az már nem A csapat. és akkor vannak még a tartalékok, akik a padra sem ülnek le. ergo ha a padoztatott játékosok, plusz a tartalékok vannak túlnyomó többségben a pályán, akkor az már közel sem A csapat.

     • macca8

      Ezt ugye nem gondolod komolyan. Salah teljesen egyértelműen a legerősebb kezdonk tagja, Ox nem. Simple As that.

     • Skumfuk41

      Ez egyértelmű, viszont szerintem a rotációban aktívan résztvevő játékosok is egyértelműen az A csapathoz tartoznak. Pl Klavan is. Épp olyan fontos meccseken volt már Ő is kezdő, mint Lovren.

     • macca8

      Eh, ne csináld már.

     • Skumfuk41

      Mit? Klavan ugyanúgy az A csapat tagja, mint Lovren. Nem látom kettejük között a különbséget. Szerintem még Klopp sem döntötte el, hogy melyikük a kevésbé rosszabb megoldás.

     • macca8

      Dehogynem. Nézd meg,ki hányszor kezdett. Lovren amúgy kedden is kezdett volna, ha nem serul meg

  • Poco77

   Jó volna azt gondolni, hogy belefostunk, de sajnos nagyon nem így van.

   • totumfactum

    Akkor már 4 meccs óta fosunk bele. Attól se lesz jó ha esetleg nyerünk szombaton egyébként. Ha győzelmi sorozatunk lesz, az már kiutat mutathat a jelenlegi helyzetből. A gond valóban az hogy ez nem egy egy meccses beleszarunk kiesés volt ( hozzáteszem, szerintem az is gond lenne, mert semmibe nem lehet beleszarni, max ifiket kiküldeni, de azok legalább szakadjanak meg a pályán és essenek el hősiesen), hanem egy sormintának a 4. darabja.

  • comebackXabi

   inkább a második

 • liveman

  Változatlanul tartom, hogy nekünk ebben a szezonban a fő cél a Top 4-be kerülés. Minden alárendelődik ennek. A mi keretünk bár folyamatosan erősödik még nem elég a többfrontos harcra. Hosszú rögös út vezet még odáig, de ha Kloppék okosan keverik a kártyákat teljesíthető lesz. Ebben az esetben pedig érdekes lesz a most a csapatot, Kloppot és úgy az egészet fikázó posztolók reakciója.

  • macca8

   És ehhez elég volt 4-5 gyengébb meccs, ez a szomorú benne. Már ennyi elég ahhoz, h közel két év eredményeit zárójelbe tegyék, lekicsinyeljek. Sőt, igazából már egy döntetlen is elég volt, h teljes erőből zúgjanak a vészharangok :(

   • Angelous

    Az a durva, hogy nem voltak szar meccseink, mindegyiket nyerhettük volna..
    – A City ellen még az első gól után is pariban voltunk, Mané kiállítását nem a legjobban reagáltuk le, de vagy őrizzük az 1:0-ás hátrányt vagy megpróbálunk egyenlíteni, és pontot menteni. Reméljük nem a gólkülönbség dönt a 4-ik helyről tavasszal..
    – A Sevilla ellen simán jobbak voltunk, elPooloskodtuk a 3 pontot, de a mutatott játékkal nem volt nagy baj a meccs nagy részén.
    – A Burnley ellen megint jobbak voltunk, szokás szerint jött a kapott gól, nem estünk össze, fordíthattunk volna, nem sikerült, de látszott, hogy egy kis szerencsével összezúznánk azt a buszt.
    – A Habanero kupát nem láttam a Leicester ellen, de az összefoglaló alapján nem voltak rosszak az ifik sem, eldönthettük volna az első félidőben..

    Mindezeknek ellenére kiestünk a kupából, és 3 meccsen szereztünk 2 pontot. Nem csak jól kéne játszani, mert az már megy, hanem meg kéne tanulni megnyerni a már megnyert meccseinket, és akkor a határ a csillagos ég..

    • macca8

     Fine margins, majdnem minden meccsen ez van.

   • fantom

    rossz szériák, amikor semmi nem jön össze mindenkivel előfordul, de csak úgy véletlen 10 gólt nem lehet kapni 4 meccsen, ennek oka van.

    • Crouchy_289

     Nagyjából a felének egy piros lap az oka..

    • macca8

     Senki nem is akarja a problémákat elkenni, csak kis türelmet kene tanúsítani. Tavaly is úrrá lett klopp a rossz sorozaton, hat legalább ennyit adjunk meg neki

   • totumfactum

    A gond igazából sosem a rossz szériával van. Minden csapatnak van olyan, vele járója a profi sportnak. A gond az hogy a rossz széria nálunk mindig ugyanaz. Ugyanaz a baj, amit úgy látszik sehogy se tudunk kiküszöbölni, és ez nem csak hogy frusztráló, hanem szakmailag is problémás, mert így nem csak egy átmeneti rossz szériának tűnik, hanem rendszerszintű, kijavíthatatlan problémának.

    Épp ma olvastam hogy David Moyes a Man Utd irányítása alatt nagyobb százalékú győzelmi mutatóval rendelkezett mint most Klopp a Poolban. Ez is egy lehetőség fanyalogni, azonban a serpenyő másik végében ott van, hogy mig Moyes kivezette a Man Utd-t a Bl-ből, Klopp bevezette a Poolt oda, ami nagy különbség. Én örülök hogy a vezetőség bizalma kitart a manager felé. Mindig is annak voltam a híve hogy egy vagy két rossz sorozat után is a bizalmat meg kell továbbra is adni a koncepciónak. Én remélem hogy Klopp idén is a BL-be vezet minket, mert a stabil BL szereplés tekinthető előrelépésnek, az, ha csak ritkaság az hogy nem a BL-be szereplünk, és nem a fordítottja a kuriózum. Azonban ha ez a rendszerszintű probléma nem oldódik meg, és Bl hely sem lesz, akkor nem beszélhetünk BR-hez képest sem előrelépésről, mert ott is végül is bejutottunk egyszer a BL-ben, meg majdnem nyertünk egy bajnokságot. Ha idei szezon után nem lesz BL, akkor lehet kezdeni levonni a tanulságot és számotvetni Klopp szerepléséről, mert akkor a mérleg egyik serpenyőjében BR alatt egy BL szereplés és egy majdnem megnyert bajnokság, Klopp alatt szintén egy BL szereplés, és egy majdnem megnyert Európa Liga. Kérdés hogy ha ez történik, azt nevezhetjük-e előrelépésnek, vagy inkább egy helyben toporgás a korrekt válasz…

    • macca8

     mondjuk 5 forduló és 4 egyéb meccs után már az év végét így latolgatni, merész. Én inkább visszakanyarodnek a szezon előtti várakozásokhoz.
     Másrészt meg a city pl kb 3 évet töltött azzal, h megtalálja a védelmét. És elköltött egy valag pénzt rá, szóval, óvatosan bannek én ezzel is, h mikor milyen következtetést kell levonni

     • totumfactum

      Azt azért mindenki érezhette szezon előtt is ha reális, hogy nem a bajnoki címekért fogunk menni elsősorban. Erre jött még rá a Cou saga, aminek azért még mindig van hatása a csapatra. Kijelenteni meg nem jelentettem ki hogy a szezon szar lesz, mindössze azt, hogy ha ezt a védekezésbeli rendszerszintű problémát nem oldja meg a csapat, akkor előrelépésről nem beszélhetünk. A szezon vége csak azért fontos, mert akkor tényleg lehet következtetéseket levonni a csapat fejlődéséről a BR időszakhoz képest. Bár persze minden csak viszonyítás kérdése, mert ha Rafa időszakához mérjük akkor még sokat kell előrelépni, ha RH időszakához, akkor meg mostanra a kánaán beköszöntött.

   • TT

    Lehet én értem félre a kommentmezőt, de nem emlékszem olyanra, hogy valaki lekicsinyelte az elmúlt 2 év eredményét, a top 4-et, meg a 2 döntőt.
    Viszont a helyzet kicsit olyan, mint amikor egy nem túl jól vezető rokonom megpróbált beparkolni a házunk elé. Mindenki látta, hogy nem jó az ív, és nekimegy a szomszéd kocsijának, de nem szóltunk neki, mert annyira nyilvánvaló volt a helyzet, hogy vártuk, mikor veszi észre. Nem vette. Csak Kloppnak még szóltak is.
    Ilyenkor azért mindenkiből egy kicsit felbugyog a “na ugye megmondtam?”, és némileg joggal.

    • macca8

     Nem is egy ilyen volt

     • TT

      Sajnálatos, de szerencsére kisebbségi vélemény. Félre ne érts, nem örülök a Lovrenezős, hülyeKloppozós, szarakeretezős kommenteknek, Engem is elszomorítanak, és tudom, hogy egy 4 meccses szakasz még egy szezonon belül is rövid időtáv (kivéve ha tényleg a bajnoki cím a cél), nemhogy egy hosszabb projektben. Csak Klopp azt mondta, hogy ez a szezon nagy poén lesz, de még mindig nem nevetünk.

     • liveman

      Tudod, ez egy hosszútávfutás..és az nevet aki a végén nevet. Azzal nem sokat érünk ha most örömködünk a végén meg sírunk. Azzal együtt, hogy persze nem úgy megy ahogy szeretnénk, de inkább most mint a végén.

   • Mel

    Dehat nem ez a baj. A baj az, hogy volt egy nyilvanvalo problema, amit Klopp ignoralt, mondvan, hogy majd megoldjuk a rendelkezesre allo forrasokkal, es most 3-4-5 meccs ota pontosan emiatt nem nyerunk, mert nem tudja (meg?) megoldani. Ennyi a baja sok embernek.

    • HH

     nyilván. de ennél sokkal fárasztóbb, hogy ne egy-egy névvel párosítsuk össze az eredményt, vagy az eredményességet. és ezt rendre olvasni kell a Fonaton. ez szerintem egy mú alsó megoldás, és mégis tökre jellemző ránk. engem ez frusztrál. annnyiszor hangzik el Klopp neve, hogy arra nem is kell gondolni, hogy Salah és Gomez között mennyi támadás indulhat meg. ha gól lesz a vége, akkor egy CB neve kerül elő, vagy Kloppé. és ez megy már egy hónapja. (Salah és Gomez esetén csak mondtam két nevet. )

     • Mel

      Rendszerszintu es egyeni hibak vannak folyamatosan a vedekezesben, es nem latok alapveto valtozast az elozo szezonho kepest. Elore jok vagynk, csak nem lovunk golt. Can pl az elmult par meccsen 11-szer lott kapura, 1 talalt kaput.
      A valtozas hianya az a management hibaja, felesleges jatekosokkal dobalozni alavetoen, bar oket konnyeb megtalalni. Az, hogy 1 percen belul egy kiscsapat szogletbol ketszer ugyanazt ugy tudja megcsinalni, hogy a fejelo jatekost meg csak meg sem tamadjuk, (es csak a szerencse mentett meg minket a goltol mindketszer), az minimum komoly kerdeseket vet fel, es ez nem a tamado jatekrendszerunk hibaja. Az, hogy a kozephatvedjeink meccsenkent kb 1 golt ero egyeni hibat vetenek, az szinten nem rendszerbol adodo hiba.

     • HH

      ez igaz, ugyanakkor szerintem sok csapat Matip – Lovren – Klavan belső védőkkel jobban főzne. nálunk ennek egy csomó oka van, amit nálam okosabbak sokszor kifejtettek. nem a legjobb kerettel kiemelkedő számú gólt hoztunk össze tavaly és idén sem hiszem, hogy nem leszünk a legtöbb 4 gólt szerző csapat egyike.

     • csakhogy igy tovabbra is ott vagyunk ahol voltunk. Ez a lenyeg. De egyenlore a golszerzes sem megy, pedig az az erossegunk. Nagyon remelem megtalaljak a sracok a golcipoket es vegre beindul a henger.

     • HH

      9 gól/5 meccs nem szar ám a PLben. és ha azt veszed, hogy milyen védelmek ellen ment – pl. Arsenal.

    • macca8

     De bakker, nem 4-5 meccsre tervezett ő sem, hanem a szezonra. Legyünk már ennyire türelmesek, h várunk még a teljes földbe döngölésével.
     De amúgy az a baj, amit liveman írt, mert ha egy világklasszis edző, aki a nálunk töltött szűk két évében hozta, amit vártunk tőle, ennyit nem érdemel, akkor menjünk testületileg a picsaba

     • Mel

      Turelem van, de eddig nincs fejlodes. Nyilvan, aki el akarja hajtani Kloppot, az nem normalis. De kritizalni lehet, sot kell is, ha megitelesem szerint rosszul merte fel a helyzetet.
      Semmi nincs veszve, 5 pontra az elso helyezett, majdnem 100 pont szerezheto, Mane visszajon a hetvege utan. Csak a vedelem szintlepeset vartuk az elozo szezon utan, es ez rohadtul nem tortent meg eddig, sot.

     • macca8

      Hat én nem látom a türelmet, sőt, az ellenkezőjét latom

     • Mel

      A meccseken/meccsek utan en is duhongok, de masnap azert nyugodtabb fejjel mashogy gondolom az egeszet. Ez normalis. De az, ha Lovren luftot rug, Klavan meg otthagyja a tamadot es odaall Matip melle, azon masnap is fel tudom baszni magam.

     • Angelous

      Luftott rúgnak a támadóink is, csak abból nincs ilyen hiszti.
      Lovren hibája gólt ér, ha Firmino véti el 2-3 centivel a labdát, akkor szar volt a beadás..

     • Mel

      Nekunk van meccsenkent 20 helyzetunk, az ellenfelnek meccsenkent 2-3. A csatarnak lesz masik helyzete, de a vedonek nem. Ezert kell olyan vedo, aki ki tudja rugni a labdat, nem ennyire hibara hajlamos.

     • macca8

      Vagy: hat más is hagyott már ki tizenegyest…

     • pedig az egyik kollega szerint vedonek sokkal konnyebb lenni. :)

     • liveman

      A meccs alatti hőbörgés nem is zavar, sőt. De amikor valaki un. nyugodt fejjel teszi ezt és folyamatosan az már kicsit bosszantó tud lenni.

     • macca8

      Persze, én is, csak nem kezdek el kloppozni, h milyen béna, meg hülye, meg majd jól el kell gondolkodni, h kell-e. Ezeknek nincs itt az idejük, eddig azért alapvetően mindig megoldotta a problémáinkat

     • pontosan! ezek henderson hibái, ami abból fakad, hogy 14-es van a hátán és szalag a karján!

     • liveman

      Alapvetően ez a VvD ügy és annak folyományai frusztrálnak itt mindenkit vérmérséklete szerint. A csapat erősödött(Salah,Ox), a tavalyi védelemhez képest van Gomez és Robertson. Ők és AA remélhetően a meccsrutinnal egyre jobbak lesznek, ahogy Ox is idővel. Türelem, még nincs semmi veszve. Kloppék pedig valószínű szintén látják, analizálják a hibákat és keresik a megoldást.

     • Robertson nagyon tetszik egyenlore. Szurkolok neki, nekem pozitiv csalodas eddig.

     • indák

      Osztom, ám még jobban örülnék, ha időnként nem bátortalanodna el és fordulna vissza. A keddi meccsen is volt néhány alkalom, amikor kényszerítőzhetett volna Couval vagy ugrathatta volna az éppen aktuálisan bemozduló támadót, ehelyett leshatáron megtorpant vagy visszafordította a lasztit a védőknek…remélhetőleg csak az van, hogy még nem érzi elég magabiztosnak magát a gyors kombinációkhoz. Mindenképpen biztató, amit Cou oldalán produkált.

  • nordsee

   Akkor majd örülnek. Vagy mit gondolsz, visszanézve majd azt mondják, hogy látjátok, de jó, hogy kikaptunk a Sziti ellen, meg megérte a döntetlen a Burnley ellen?
   Nem értem az összefüggést sem.

   • Crouchy_289

    Nem az a baj ha valaki nem örül a sziti meg a Burnley meccsnek, az a baj ha ettől el akarja zavarni Kloppot.

    • TT

     Ilyen azért nem volt, vagy nekem kimaradt akkor a kommentfolyam.

     • nordsee

      De volt.

     • TT

      Akkor a hozzászólásom második fele érvényes. Mindenesetre nem hiszem, ez többségi vélemény (Ki volt az, ha nem vagyok indiszkrét?)

    • nordsee

     Hát hadd akarják, vegye észre magát! Most már ideje.
     Ha befut a Wenger-öbölbe, akkor majd meg nem akarják.

     • macca8

      De ennél azért lehetnének intelligensebbek a szurkolók. És milyen duma ez, h vegye észre magát?! Ez ultragáz. Eddigi ittléte alatt is szerzett annyi kreditet, h az ilyen szöveg gáz legyen. Mert ha nem lettek volna már a csonka évben kupadontok, az első teljesben meg top4, akkor még valamennyire megérteném, de így? Pff

     • nordsee

      A bábszínházban is mindig szóltunk, hogy VIGYÁZZ, MÖGÖTTED!, pedig tudtuk, hogy tudja.

     • macca8

      De akkor gyerekek voltunk, most meg felnőttek. Elvileg

     • nordsee

      Éld meg újra, lazíts a szimatszatyot pántján nyakkendőn!

     • macca8

      Ez a folyamatos negatív hozzáállás, nyavajgas és sirankozas meg ítélkezés nem lazaság kérdése, hanem belátásé, méltányosságé, intelligenciáé

     • Gin(i)ever

      Minden szurkoló más, mindenki mindent másképp él meg. Kudarcot, sikert, balszerencsét. Ettől még mindannyiunk a Poolnak szurkol. Lehet most sokan vérét vennék Klopponak, Lovrennek, vagy Hendersonnak, (utóbbi kettőnek mondjuk most én is), de hétvégén ha nyer csapat mindenki újra hepi lesz és Klopp lesz a legfaszább edző a világon. Ilyenek vagyunk mi Pool szurkolók!

     • macca8

      A hátamon feláll ettől a szőr. Pont egy olyan helynek képzeltük el ezt a blogot, h legalább itt ne a vérszívás legyen, és ne ez az idióta szelsosegesseg uralkodjon.

     • fantom

      A fonat népe még így is messze túlszárnyalja az átlag szurkoló intelligenciáját, nem beszélve a nagy “Enough is enough, you greedy bastards” kop-ról

     • nordsee

      Most ezt általában, kicsit függetlenül Klopptól: semmi köze az intelligenciához, méltányosság meg mire: nem szívességet tesz egyik sem. A belátást adom.

     • macca8

      Sztem meg van: ha valaki képtelen kiegyensúlyozottabb hozzáállásra, mert mindig csak a dolgok egyik oldalát nézi, az intelligencia kérdése, dettó, ha képes figyelembe venni a saját előítéleteinek ellentmondó érveket tényeket.
      A méltányosság meg az elért valós eredmények tisztelete

     • nordsee

      Szerintem erkölcsi érzék, vagy indulatkezelés vagy sima pszichopatológia (már ha rám célzol) az intelligencia az inkább az összefüggések felismerése.
      A tényeket meg a kellő súlyukkal kell figyelembe venni, ami nem a sulykolástól lesz nagyobb.
      De még egy Klopp out is csak ugyanolyan vélemény, mint a méltányosság nevében megalapozottabbnak mondott. Egyik a mért értékeken a másik meg a krediten alapul.

     • macca8

      Nem rad, általánosságban értettem.
      Igen, nekem a kellő súly a bajom: mert itt két közel teljes év teljesítménye all szemben mondjuk 4-5 meccsel. És ezért nem ugyanolyan értékű vélemény a kloppout, mint a másik. Mert az utóbbi is a mért értékeken alapul, ráadásul hosszabb távon, pont ez nyeri a méltányos és megalapozottabb véleményben megfogalmazott kreditet

     • nordsee

      De inkább ez csak visszafogott vélemény. A sport kicsit olyan, mit a tőzsde. A papír múltbéli teljesítménye sem garancia a jövőbeli hozamra. Ha beesik, a kissé idegesebb befektető eldobja, mert látja, hogy pirosba ment az egyenleg. Annak sem lehet a szemére vetni, hogy elszórja, mert akkor sérül a befektetése, inkább minimalizálja, van, aki ül benne továbbra is, de az egér már a sell gombon. A többi meg longban és kurva nagy erőfeszítéseket tesz, hogy nézze egy ideig a pirosat, majd valami lesz. És az adott pillanatban nincs (jobban) igaza senkinek.

     • macca8

      ez egy nagyon rossz példa. a sport egyáltalán nem olyan, mint a tőzsde. a tőzsdén (a határidős ügyleteket leszámítva) nincs eleje meg vége semminek, bármikor ki- és beszállhatsz, a fociban minden sorozatnak van eleje és vége. a szezon egynyolcadánál nem tudsz kiszállni, mert nem nyersz, és nem is veszítesz semmit, csak a végén tudod realizálni a nyereségedet/veszteségedet. és akkor lehet igaza bárkinek is.

     • nordsee

      Tökmindegy az időtáv olvasd úgy, hogy kihagyod belőle, bárhol föl tudok venni neked. Itt a teljesítmény és az elvárások és az erre adott reakciók vannak. Az első ugyanis mérhető, az aktuális is, a múltbeli meg évekre rögzítve van. Te is egy lezárt szakasz alapján ítéled meg a mostani rossz teljesítményt, egy jövőre vetített múltbeli teljesítmény alapján.
      De mindegy, ha nem akarod belátni, lásd be azt, hogy sokan nem úgy reagálnak, mint te. Ha nem lennének doubterek, nem kéne believereket csinálni.

     • macca8

      én csak méltányosságot, fair kritikát kérek. türelmet. olyan sok ez?

     • balint0806

      A fociszurkolók intelligensebbek? Ezt szerintem igazán Te sem gondoltad komolyan. Ha jól belegondolok egyet sem ismerek aki a két félidő között egy verses kötetet nyit ki az üveg/doboz sör helyett… :)

     • macca8

      Az itteniekrol beszelek, és itt tudom, h sok ilyen van

     • nordsee

      Mégtöbb mint gondolnád, csak a font meta-moderációja tartja kordában.
      A szurkoló meg ugye az ezerfejű cézár.
      #nemtuccmicsináni

     • macca8

      De, tudok, pl mindig írok ilyen kommenteket

     • Crouchy_289

      Persze akarják, csak nem feltétlen kell ideokádni az ezzel kapcsolatos “gondolatokat”.

   • liveman

    Nekem ebből a “szar minden és mindenki” feelingből ami mostanában folyik itt a fonatból kezd úgy alapvetően sok lenni. Értem, hogy mindenki frusztrált és az idő is depis, én sem örülök felhőtlenül, de azért eret nem fogok vágni az 5. forduló után. A kommentek 80%-a negatív a csappattal, egyes tagjaival, Kloppal, a managmenttel kapcsolatban. Mindenki okos és jól tudja mi a baj mit kellene tenni. Persze tudom, mezei szurkerek vagyunk, de mégis…aki eltöltött már itt egy pár évet a fonaton is, …talán egy picit türelmesebben,… nem előre ítélkezve… Néha azt érzem, hogy vannak egy páran akik kéjesen szinte annak örülnek, ha nem megy a csapatnak és megmondtamozhatnak.
    Szeretem a fonatot, mert alapvetően remek írások születnek, jómagam sokat tanultam az összefüggésekről, még a statisztikának is látom előnyös momentumait. Kialakult egy tényleg magas színvonal. Vigyázzunk rá!

    • macca8

     Ezer hála és köszönet!

     • changemynamekukac

      Ezzel csak masszírozzátok a fingot. Mondom ezt úgy hogy nálunk kbre ugyanez van, és én vagyok az egyik legnagyobb lehúzó. Fociban kell, hogy jönnek az eredmények, és ha évente ugyanazok a hibák ismétlődnek, akkor egy idő után tele lesz a hócipő. Ok Wenger és Klopp más helyzetből indult, itt kéne még türelem azért dögivel, bár lehetnek hülyeségei, meg ez a Cou dolog sem tett jót azért, de hosszabb távon nemám beleestek ti is abba, hogy nem ám olyan rossz minden, meglátni az aprócska örömöket, ezeket felnagyítani, a kritikákat meg lesöpörni az asztalról.
      Igen innen gép elől sok mindent nem tehetsz, de ha orvosi szoba nem javul, ha ifi rendszer nem javul, ha védők helyzetet nem lesz megoldva, ha továbbra is kompromisszumot nem tud hozni az edző, és beleszalad a késbe, miközben fel lehetne készülni rendesen az ellenfélből és nem teszi meg mégsem, akkor csak áltatjátok magatokat ti is és ugyanaz lesz mint nálunk. Valahol 70-75 pont között év végén és ennek úgy örültök, mintha megnyertétek volna a bajnokságot, miközben az 85-90 pont között dől el. Nálatok is akkor fognak majd csöndben lenni az emberek, ha lesz 5 meccs sorozatban, amit hiba nélkül hoztok, ha 10 lesz abból, akkor még a legnagyobb kritikus is bekussol. Lásd nálunk szexifoci 2013 ősze, vagy nálatok az 5-1 utáni tavasz. Ahhoz hogy ez összejöjjön viszont sok mindennek kell passzolni, és vagy a padról, vagy a keretből valakinek kell hozni a plusszt, hogy mindenkinél meglegyen a hit.

     • macca8

      eredmények kellenek igen, csakhogy ezek vannak. mert a top4 a mi helyzetünkben eredmény, az h közben kikaptunk x-szer már részletkérdés. és most itt tartunk, h a kis részletek vannak felnagyítva és beállítva eredménytelenségnek, holott a fontos területeken bizonyítottan vannak eredmények. ha idén nem lesz top4, és csak a 6-8. hely lesz, az már figyelmeztető (és nincs semmilyen vigaszdíj).
      és nem az a kérés, h csöndben legyenek az emberek, hanem az, h legyenek kicsit türelmesebbek, méltányosabbak a kritikával, és ne mondjanak olyanokat, amik nem igazak vagy jogosak.
      és pont egy ilyen fórumon lehet ezért tenni, és úgy, h erre folyamatosan felhívod a figyelmet

     • changemynamekukac

      Ne top4et nézz sosem. Tavaly nem volt kettős terhelés a poolnak, és egy ponntal verte Papát, aki ment a BLben, meg nyert egy FA kupát. Erre mondtam hogy ne essetek bele abba a hibába hogy van 70-75 pont és úgy örültök mint a majom a farkának, mert ugyanott lesztek mint mi.

      Én ezért mondom kritikaként Wengernek, hogy se taktikában nem jó már jó ideje, se orvosi szoba nem fasza, a scout rendszer úgy ahogy még működik, csak keveset vesz, rotáció nincs. ehhez jön, hogy ezeket ugyanúgy hogyan teljesítik a másik csapatok. És az egészből összeáll egy massza, ami meghatározza az eredményt. De ha az egyes részterületek szarul működnek, akkor nincs előrelépés. Max akkor ha más jobban elbassza. Lásd Papa mindig hozza a 4et mentalitást. Nem azért mert jó, hanem mert más még nála is szarabb.

     • macca8

      hát izé, sztem a perspektívát kéne nézni, a big picture-t. nálunk az a nagy büdös realitás, hogy 8 év alatt ez a 2. bl. tök máshonnan jövünk, mint ti. utoljára egy nyamvadt ligakupa fért be 2012-ben. előtte 2006-ban nyertünk bármit is.
      felőlünk nézve az egy királyi, első világbeli probléma, h csak rendszeres bl van. hol kell aláírni? az első lépés, h mondjuk jövőre is ott legyünk, és ha mondjuk, 2-4 év múlva sincs más, akkor (de csak akkor) lehet elégedetlenkedni. most ez tök irreális.
      a ti helyzeteteket nem ismerem eléggé, el tudom képzelni, h lehetne sokkal többet is költeni, nem tudom. azt viszont igen, h a chelsea 1 milliárdos beruházása példa nélküli, ahogy a top3 nettó költése is az. ezzel mi biztosan nem tudunk versenyezni

    • neeskens81

     Így van, a fociban gyorsan fordul a világ.
     Van egy eklatáns példa is. Alig 1 hónapja, amikor a Madrid oda-vissza verte a Barcát a Spanyol Szuper kupában (ami azért elég lófasz jelentőségű), akkor úgy tűnt nincs csapat, amelyik megállítja őket.
     A Barca poszt-neymari sokkban volt és mindenki arról beszélt, hogy a Madrid kerete a legerősebb a világon, Zidane egy edzőzseni, micsoda építkezés folyik a Madridnál. (Én is ezt írtam, pont ide, valamelyik Coutinho témában, félreértés ne essék.)
     Erre tegnap zsinórban a harmadik hazai meccsüket nem tudták megnyerni, a Barca 7 ponttal megy előttük és mindenki arról beszél, hogy akár a bajnoki címért folyó versenyből is kiszállhatnak már szeptemberben.
     Tehát 1 hónap múlva fordulhat a kocka, csak az a gond (és szerintem ez nem pánikkeltés), hogy a Reallal ellentétben itt nem taktikai, mentális stb. problémák vannak, hanem az, hogy egész egyszerűen van legalább egy, de inkább 2 olyan poszt, amire nincs megfelelő játéktudású ember., Szerintem ez az ami aggasztó.

     • balint0806

      Szerintem leginkább mentális és koncentrációbeli problémák vannak. Persze jó lenne, ha már itt lenne VVD és Keita, de a többieknek is össze kell kapniuk magukat.

     • neeskens81

      Szerintem kifejezetten nehéz periódus jön most:
      Leicester, Moszkva, Newcastle idegenben, aztán hazai rangadó a MU ellen, Maribor, Spurs idegenben.
      Ezután szerintem lehet egy mérleget vonni, meg belőni az erőviszonyokat.

     • Skumfuk41

      Én csak azt nem értem, hogy sokan miért veszik készpénznek VvD januári érkezését.

  • HT

   Ezt nem értem. Azért kell a top4, hogy legyen BL. Utána a BL elé kell helyezni a top 4-et? Akkor mi értelme volt a top4-nek? szerintem a top 4-nek és a BL-nek minimum azonos fő célnak kell lennie.

   • HH

    miután BLben vagyunk, nem biztos, hogy a sorozat megnyerése a reális cél, inkább az, hogy folyamatos résztvevők legyünk.

    • HT

     Nyilván nem a BL megnyerése a cél, de nem is erről volt szó, hanem arról, hogy max erőbedobással veszünk részt benne, és nem “rendeljük alá” a top 4-nek.

     • macca8

      A Sevilla ellen nem 100% volt az erőbedobás? De. Viszont simán többet ér jövőre is a bl, mint kiesni a 8 között, h nincs bl jövőre

     • HT

      100% volt a Sevilla ellen, de nem is arról volt szó, hogy ez a fő a top4, a stáb koncepciója. Azt gondolom a “csak bekerülni” az kevés.

     • totumfactum

      Számomra az ideális erőeloszlás jelenlegi helyzetben az, hogy ráfekszünk a BL csoport tovább jutásra. A többi ott már bónusz. A TOP 4 elsődleges szempont, és én számomra az FA kupa is fontos lenne, fontosabb mint az hogy a negyed vagy elődöntőben esünk ki a BL-ből ( persze szurkolói énem a csodában is bízik valahol :D ), tekintettel arra, hogy mindíg ezért sírnak a játékosok hogy címeket akarnak nyerni, szóval valami vasat is fontos lenne a TOP 4 mellé elhelyezni a vitrinbe, mert ezért játszák a focit, hogy valamit nyerjenek. Van már annyi kupa nélküli szezonunk hogy trófea kényszerben legyünk a TOP 4 mellett.

   • fantom

    Pénz, presztízs->igazolások.
    Nekünk nincs cukrosbácsink, se nem vagyunk akkora brand hogy elbírjuk nélküle. Alapvetően tetőről leszarom a BL-t, csak a Pool miatt nézem, de a legnagyobb prioritás hogy minden évben bekerüljünk.

    • HT

     Ez a pénz, presztizs igazolások, azért ennél árnyaltabb. Pl. a Rosenborg évekig volt fix csoportkörös…

     • ktamas

      Ha nem lett volna csoportkörös, a létezéséről se tudnál, szóval a marketing értéke egyértelmű.

     • HT

      Bár nem a marketingről volt szó, annyit nem hozott az egész (pénz, presztizs, igazolás), hogy azóta is stabilan nyerje a norvég bajnokságot. (Az elmúlt 10 alkalomból 4-szer nyert.)

     • Crouchy_289

      Azért a norvég bajnokság sportértékét ne hasonlítgassuk már a Premier Leaguehez.

  • Az a cel ez igaz, viszont, ha a rivalisaink nem teljesitenek alul akkor nincs eselyunk odaerni. A 2 manchester, chelsea es a tottenham. erosebbek es ha nem bukdacsolnak akkor hiaba hozzuk amit tudunk (egyenlore az sem megy) nem leszunk top4ben

 • Enzo

  na, ha bejutottunk volna, akkor a Leeds-et kapjuk következő körben..

 • dr.C

  Valamelyik poszthoz írt egyet “behajtáskor számoljuk a jószágot” kezdettel, most nem keresem elő és főleg nem írom meg újra, de várjunk már kérem …

  • balint0806

   Akkor idén egyelőre a Liga kupa szereplésünkről vonhatunk mérleget. Az én véleményem: kijöttek a jól ismert hibák, láttunk pár fiatalt játszani és szerencsére senki sem sérült meg.

   • dr.C

    ennyi … és ezzel együtt is sajnálom, mert pont a fiataloknak B-C játékosoknak jó lett volna még néhány meccs, vagy akár sikerélmény is

    Marko sem igen lesz közelebb a pályához, pedig én még benne is hiszek

    • balint0806

     Ha már beneveztük, legalább esélyt adhatnánk neki, hogy tétmeccsen játsszon.

   • Tompy

    illetve nincs plusz 1-2 meccs január-februárban. Cserébe egy elbukott döntőt követően nem tudjuk a City-t tejszínen…

 • Enzo

  Lol, melóhelyen inni akartam előbb egy teát, válogatom a bögréket, valami fasza mintás kéne, egyiket félig kiveszem hátulról, és akkor veszem észre hogy ManUnitedes… na mondom, akkor talán nem ebből iszunk :D

 • Oneil7

  tegnap a random sportcsatorna szörfölés közben belefutottam a Lazio – Napoli meccsbe. komolyan jó érzés volt látni Reina-t, Luis Alberto-t, na meg Lucas-t és Leiva-t is játszani. furcsa érzések is jöttek elő bennem, mert hiába mondhatjuk jónak a keretünket jelenleg, nem nagyon tudnék olyan ikonikus alakot megnevezni, akinek a nevét pár év múlva meghallja valaki, egyből a Liverpool jut róla eszébe..

  • kerteminde

   Henderson, minden angolok csapatkapitánya neked smafu?

   • Oneil7

    a fockoffon kívül túl sok #karakter-t nem láttam (még) benne. vagy hogy tüzelje a társait, meccset döntsön el, stb. ettől függetlenül nem véletlenül kapitány, meg nekem sokakkal ellentétben semmi bajom nincs vele.

  • HH

   pár év múlva Firmi?

  • nordsee

   Hogy bárki innen ikon legyen, ahhoz min. 3 év folyamatos BL-szereplés kell. Nem egy nagy megfejtés.
   Pl. Reus, Götze sehol nincsenek már, mégis egy korszkakot képviselnek, a kevésbé vájtszemű szurkerek körében is. Ha nincsenek a BL-ben ugyanilyen képességűek lettek volna, de a kutya nem ismerné őket.

   • Oneil7

    én inkább olyan játékosokra gondolnék, akik neve (szinte) egybeforrt a ‘pool-al. Gerrard, Torres, Kuyt, Agger, Lucas, stb. persze eredmények is vannak mögöttük, de nem az az elsődleges szempont.

    • Skumfuk41

     Mondjuk Torres, Kuyt, Agger és Lucas nem nyerte agyon magát a Pollal. :D De értem, amit mondani akarsz. Szerintem az idő is megszépíti a dolgokat. Valamint jóval fiatalabbak is voltunk….

     • Oneil7

      az ember már csak ilyen, egyre szentimentálisabb lesz a múlttal kapcsolatban :)

     • ekiyeki

      Mit tudhatják azt a fiatalok… Bezzeg régen!

     • Oneil7

      azért félreértés ne essék, én sem vagyok túl idős :D de már tapasztalom a “felnövés tüneteit” :)

     • ekiyeki

      De én igen, és tudom, hogy régen a nosztalgia is jobb volt:)

     • Skumfuk41

      Én csak 22 vagyok, de már bennem sincs meg az, ami előtte. Régen egy Dalglish érában is képes voltam a tv előtt ordibálni. Most meg a legnagyobb közönnyel tudom leszarni, hogy mikor kitől kapunk ki. Akkoriban még voltak olyan arcok, akikkel tudtam azonosulni és teljes szívemből szurkolni nekik. Ma már kb csak Klopp van, akivel így vagyok. #nemvagyokigaziszurkoló #milyenszurkolóazilyen

     • Borvirag

      Uff, egy pillanatra ledöbbentem, hogy 22 évesen Dalglish éra??? Aztán rájöttem, hogy a 21. században is volt a menedzserünk :)

     • ekiyeki

      Természetes evolúció ez, nem más, ne csüggedj!
      #öregszenekafiatalokháháhá

     • Skumfuk41

      Néha még így is tinédzsernek néznek. Bár ezen a kopaszodás elkezdett segíteni.

 • Balázs Kozó

  Ismét köszi, hogy elvittétek Ox-ot :)

  • HH

   köszi a magvas köszit.

  • comebackXabi

   köszönjük, hogy tavaly odaadtátok a Wengerkupát, és sok sikert az EURÓPA LIGÁHOZ!

   • Balázs Kozó

    Széééép :D

  • DinTib

   Érthető, hogy odaadtátok, hisz könnyűszerrel pótolhattátok Lemar-ral…

   • touche

   • Balázs Kozó

    Sőt, januárban ISMÉT megvesszük Lemart!

    • ekiyeki

     IS!

    • Ayala

     Vegyuk meg egyutt, mi benevezzuk a PLbe, ti meg a BLbe.

    • Robbie_Fowler

     És hogy fizetitek ki? Papus bevart zsebéből február elsején?!

     • Balázs Kozó

      Van pénz! Csak a Rams-nek jobban kellett.

  • Angelous

   A kisdobos ahol tud segít.
   Amúgy meg próbálunk nem rúgni a földön fekvőbe, hanem segítjük őket.. (ez a tavalyi Robin Hood mentalitásból maradt).

  • Poco77

   Igazából Gibbset szerettük volna volna vinni, csak összekevertük Ox-al

  • balint0806

   Azután, hogy lefeküdtetek nekünk igazán nincs mit. Még tavasszal egy hasonlót kérünk és nyáron elhozzuk Walcottot is… ;)

   • Balázs Kozó

    Deal!

  • Fowler_

   szivi. így hogy már nincs ballaszt alulról nyaldossátok a 10. helyet

  • fantom

   nincsmit 😊

  • csöpi

   Vadàsz, vadász…

  • Robbie_Fowler

   Jól költöttétek el a lóvét?

   • Balázs Kozó

    Hogyne, Kroenke megvette a Ramst, megint!

 • Poco77

  Adam Lallana is another step closer to making his return for Liverpool, having reported for outdoor running at Melwood on Thursday morning.

  • Poco77

   Lallana’s absence has been felt more considerably during this stretch, with a lack of on-field leadership clear, and the England international a key vocal presence.

   It is still likely to be a while before he makes his comeback at senior level, but he could target a return after the October international break if all goes well.

   • Mel

    Oszt kozephatvedet vagy vedekezo kozeppalyast jatszani tud-e?

    • Poco77

     Ebben a csapatban Matipon kívül gyakorlatilag senki

   • nordsee

    Szerencsétlennek volt egy jó félszezonja, most a megváltás kívánalmával kell neki visszajönni. Miközben meg liverpooli pályafutásának 65%-át Dzsínó köntösében játszotta le.
    Reméljük, mire visszajön, Klopp fölveszi az el sem ejtett fonalat!

    • macca8

     Volt az kettő is

     • nordsee

      Két fél, makszimum

     • TT

      Ugyanarról az időszakról beszéltek, csak az egyik a bruttó időtartam, a másik a sérülésekkel korrigált nettó.

   • De hogyan lehet “lack of on-field leadership” ha a kapitany a palyan van?

 • balint0806

  Off: 2019-ben BL döntő lesz a Groupamában!!!! (női :))

  • Tompy

   tán nem az enesó-n írsz cikkeket?
   “BL: Budapest döntőt rendez, Madridban is finálé lesz!”

   • balint0806

    Ugye milyen tehetséges vagyok? Lehet szakmát váltok… :)

 • Fowler_
  • Poco77

   Nem baj, úgy is van elég CB

   • Ayala

    Es azok is pihentek hetkozben.

  • fantom

   tudtuk nyáron is hogy sérülékenyek. Evvan, nincs minden nap karácsony

  • balint0806

   Meg Can is. Azt kell mondanom, hogy akik azt állították, hogy januárra elfogyunk, ők tévedtek. Mert már szeptemberre elfogyunk… :P

  • Mel

   Gomez-Klavan kozepen PL-ben? Henderson elottuk? Vardy likes this.

   • balint0806

    Lehozzuk kapott gól nélkül, nyugi… ;)

    • Poco77

     Jó anyag lehet… :)

     • balint0806

      Még tart az ebéd utáni szieszta… Iszok is egy kávét… :D

     • ekiyeki

      Ez az! Ne rájuk hallgass, hanem a hangokra a fejedben!

     • balint0806

      A hangok azt mondják a fejemben, hogy három nullra nyerünk szombaton. :)

     • ekiyeki

      Szirénhangok?

     • Chris

      Nem, vizhangok

     • balint0806

      Azok micsodák? :)

     • Poco77

      Mi volt az ebéd varázsgomba paprikás? :D

   • Oneil7

    “idegenben jó az x”. beállunk 11-en a kapu elé :D

    • Skumfuk41

     Még akkor is benyelnénk vagy 3-at. :D

     • Oneil7

      akkor meg ki sem kell állni, úgy is 3-0 nekik, de legalább nem tud megsérülni több játékosunk.

     • Skumfuk41

      Nem azt mondtam, hogy ennyit fogunk kapni, hanem azt, hogy még így is képesek lennénk erre a bravúrra.

     • Oneil7

      igen, értettem az iróniát :D

   • Skumfuk41

    AA-Gomez-Klavan-Moreno… Micsoda veretes névsor.

    • HH

     Milnerrel átállunk 3 CB-re.

  • Skumfuk41

   :D :D Erre nem kellett sokat várni.

  • Háháháháhháháháháháhháháháháháh

   Akarom mondani csapatszintű védekezés. Ezt kerestem, bocsánat.

   • Chris

    Nyugodtan bevallhatod hogy varod mar a Benny Hill Showt szombaton. Leicester-Liverpool alcimen

    • Szombaton pont otthon leszek faterral, már érzem, hogy kapni fogok pár kínos kérdést tőle így liverpoolilag.

     • Chris

      Nem lesz gond a vedelemmel. Meccs elott veszunk 3 Milnert CB-nek (egyet leigazoltunk nyaron, nem elfelejteni) es lerendezi a vedelmet

     • Mel

      Kerdezd meg, hogy hol a szemoldokcsipesze, ha bekerdez. Multkor lattam valahol, hogy igy kell valaszolni kerdesekre

     • Oneil7

      ezt de nagyon adom :D

     • Crouchy_289

      Ezért hasznos ha Arsenalos az apád :D

     • az enyém gépészmérnök :/

   • fantom

    ahogy a csapatszinten megoldjuk a vkp hiányát, úgy a védelmet is meg tudjuk 😇

    • Amúgy mennyire nyalom már, hogy majd az lesz a konszenzus a meccs végén, hogy “oszt a csatárok miért nem lőtték be a helyzetetet? Ha 100%ban mindent belőnek, akkor 7-3 ide”.

     • Chris

      “Firmino es Salah fos: 5 golt kene lonnuk minden meccsen”

     • Így. És amúgy is, ha mindent belőnének 50 gól / kopf alapon lennének társgólkirályok, ezek a gyökerek még ezt sem teszik meg a csapatért. Önző gecik

     • macca8

      Te vagy a jakuzzi házitrollja

     • Rynald

      Azért kíváncsi lennék hol van az a pont, ahol már te is elismered, hogy veszettül elkurtuk a Cb szitut nyáron

     • macca8

      Egyrészt ahhoz jóval több meccs kellene, másrészt pedig, ahogy ezt sokszor leírtam, én pusztán egy racionális magyarázatot kerestem, h miért teszik ezt kloppek. Azt is leírtam, h én nem így tennék

     • macca8

      Nem, a konszenzus az lesz, h Naugye megmondtuk, hülye klopp.

    • bzsolesz

     Kár, hogy nem oldjuk meg :)

   • Mel
    • Dési Áron

     megkövetlek Mel, Jovanotti for prezident!

   • macca8

    :(

   • Luisgarcia

    nincs olyan védő a piacon aki be tudna állni amikor lovren és matip sérültek, sajnos.

    • Chris

     Kiveve VVD. O az egyetlen ezen a bolygon. Ha csak mas bolygokon nem kezdunk el keresni

     • balint0806

      Szerintem te túl sokszor láttad a Space Jam-et… :)

  • Tompy

   Most kaptuk meg a Sotontól a “Leakless defender” upgrade csomagot, amit az ideigazoláskor elfelejtettek átadni. Kb két hét a telepítés, háton keresztül. Utána viszont megint 10 évente egy hiba lesz csak. :)

  • kerteminde

   U23 felkészül…..

  • Oneil7
   • Ayala

    Toure szabadon igazolható jelenleg, nemde?

    • Oneil7

     elvileg a Celtic stábját erősíti, ha reaktiválná magát, free agentként leigazolható lenne :D

  • HH

   szerintem Milnert át fogjuk igazolni CB-nek.

  • Robbie_Fowler

   Can-Gomez

  • Chris

   Can ma volt edzesen

 • Sonogashira

  Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy lesz-e közös meccsnézés a Leicester elleni visszavágónk alkalmával most szombaton?

 • Oneil7

  kíváncsi lennék, hogy a Real háza táján is hasonló-e a hangulat? 5 forduló után 2-2-1-el állnak ugyanúgy 8 ponttal mint mi, ugyanúgy 9 rúgott, de 5 kapott góllal, (nálunk csak a City elleni meccs ront a bekapott gólok terén hozzájuk képest), és ők a 7. helyen állnak, mi a 8.-on, viszont ők már 7 pont hátrányban vannak a listavezetőhöz képest, nálunk viszont “csak” 5 a deficit.

  • kerteminde

   Zidaneout :)

  • Luisgarcia

   az elmúlt 4 évben nyert 3 BL címük miatt mondom, hogy teljesen jogos az összehasonlítás.

   • balint0806

    azért ott is gyorsan felejtenek ám a szurkeszek…

   • Oneil7

    nem összehasonlítás, a közhangulat miatt lehet érdekes kérdés. de a te szemszögedből nézve náluk nagyobb is az elvárás és az ahhoz képest mutatott eredmények közti különbség…

  • fantom

   nekik már akkor világvége hangulat van és kifújolás ha egy félidő alatt nem elég látványos a játék

  • TT

   Okuk nincs rá, mert a top 3 akkor is meglenne, ha novemerben szállnának be a bajnokságba, de szívesen beleolvasnék (na jó, igazából nem) egy madridista fórumba, micsoda háborgás megy ott, meg hogy készülnek-e már a legendás fehér zsepit lengetni Zidane-nak, aki soha nem látott mélységbe taszította a világ legcsudálatosabb 2 klubjának egyikét.

   • Mosolyur

    járok néha oda is
    a Szar Jövőkép című festményt persze ott is készítik néhányan,de nagy számú kommentelő befirkantja,hogy ki fognak belőle mászni
    ZZ menesztést azt még nem igazán akarnak ott a blogon,vagy csak nem merik leírni
    nem tom

  • Rynald

   Biztos ott is szar a hangulat most….Viszont ők nyertek 3 BL-t az elmúlt 4 évben (tavaly bajnokok is voltak), és az ideinek is ők az egyik legnagyobb esélyesei

 • Luisgarcia
  • balint0806

   Jót röhögnék, ha a Chelseaben csinálta volna ugyanezt. Így viszont… :((((

   • Skumfuk41

    Én a szögletein akadtam szét. Ennél még én is sokkal jobban adtam be korosztályos csapatokban… Nem egyből még gól is lett. Szóval nem értem, hogy mi olyan rohadtul nehéz egy jó szöglet elvégzésében.

  • HH

   kiegyensúlyozott teljesítmény

  • Crevna

   Nem hiába hogy egy könnycseppet nem morzsoltak érte az arsenal drukkerek.

   • Chris
   • fantom

    Vághatok én is olyan videót amin a nagy coutinho 10ből 12szer egy az egybe odapasszolja az ellennek a labdát…
    Ez volt az első meccse kezdőként, kiemelkedőt meg egyik játékos sem produkált, még a tiszteletreméltó A csapat kapitánya sem.

    Jó kiegészítőember lehet belőle, és még mindig jobb hogy nem a cselzit erősíti.

    • gab1

     jó, de Cou nem angliából jött, és nem mellesleg nem 35-ért. (és ez még inflációval is true)
     mondjuk nálam elég nagy a standard vele kapcsolatban, mert nagyon nem értettem a transferjét.
     mióta pályára lépett nálunk, nem volt egy épkézláb megoldása, és ez kissé aggasztó. Én rohadtul bízom Kloppban, és az igazolásaiban is, de ő egy elég nagy kérdőjel, mert persze kell mélyíteni, de ezt az összeget inkább költöttem volna valami random CB-re, aki lehet hogy nem egy VVD, de legalább CB. / ami lássuk be, kicsit nagyobb probléma napjainkban, mint a CM/LW/RW /

     • Robbie_Fowler

      Lallana 20 milla volt és flopnak tartották elég sokan az első évében. Most meg hiányzik, mint egy falat kenyér.
      A CB vs CM gondolathoz meg annyit, hogy ha nem jön Ox akkor se jött volna VvD helyett más. Tehát fals az érvelés. Én kit vettem volna mondatok pedig nem érvek, hanem fikciók. Amik még elmennek egy körkérdésben, de nem egy játékos (Ox) megítélésénél.

     • gab1

      Lallanat én személy szerint sosem kérdőjeleztem meg, mivel a sotonos évei alatt elég jó referencia anyagot gyűjtött össze. Ezt Oxról viszont nem tudom elmondani. ( aztán gondolom az én saram, hogy nem néztem elég ágyús meccset.)
      Azzal pedig nem értek egyet, hogy egy random CB beszerzése akkora fikció lenne. Azért, mert nem olvassuk a random bulvárokban, hogy érdeklődünk xy után, attól még lehetnek opciók. Lásd Klavan esetében. Annak miféle előzménye volt..?
      Szóval összességében azt gondolom, hogy ha már alapból is volt egy kiszemelt CB-nk, akkor nem akarom elhinni, hogy ennyire makacs lenne Kloppo, hogy 1 embernél ilyen szinten leragad.

     • csöpi

      35 milla az kutya fasza egy fiatal angol válogatott szélsőért.

    • livman

     de akkor több meccset is át kéne nézned, ez pedig csak egy volt

   • Robbie_Fowler

    Én mást olvastam a knows.hu-n az átigazolása előtt.

    • changemynamekukac

     peet írt a témában, hogy ezzel összefügg-e a jelenlegi szerepeltetése nálatok az máskérdés. Én mindig ekéztem a srácot, és tartom, hogy jobb, hogy elment mint maradt, főleg hogy 180kért tartottuk volna meg, nálam totál out kategória. De ha sorrendet nézünk, és nekem kell választani, akkor előbb rakom ki a keretből Walcottot mint őt, mert belé szorult még valami játékIQ. Csak hogy legyen elképzelés, hogy milyen jól állunk ezen a poszton.

     https://www.facebook.com/peetknows/posts/1948825415374629

  • Metka

   Én eddig igazából semmin sem csodálkozom… Akkora középszer az ember, hogy azon csodálkozom, hogy anno nem hoztuk el a nagy “angolosítás” idején a többi nagyszerű angol igazolás mellé pont beillet volna.

  • Skumfuk41

   Mondjuk ilyen videót szinte bárkiről lehetne összevágni. Még a nagy Messi-CR párosról is. Bár kétségtelen, hogy egy picit azért vicces. El kell rakni humorosba.

   • kerteminde

    Egy meccsen belül? Biztos? Szerintem még a mennyeiben is ritka ennyi baki egy meccs alatt….

    • Skumfuk41

     Pedig volt rá példa, hogy egy meccsen 3 gólpasszt adtam szögletből. Volt egy srác, akivel nagyon éreztük az ütemet. Mindhármat ő lőtte.

  • TT

   Kétségtelen, hogy kedden Ox is elég vakon volt, de ez a vágás akkor is kimondottan rosszindulatú. A harmadik jelentnél meg mondjuk a csapattárs megpróbálkozhatott volna az ún. futással, mert akkor az övé lett volna a labda, és akkor kevesebb anyag lett volna ennek a zseniális szerkesztőnek. Btw. ki az a fasz, aki a meccset úgy nézni, hogy telefon van a szeme és a tv között, ráadásul álló formátumban, ami extra faszkorbácsot von maga után?

 • RQ17

  https://www.thisisanfield.com/2017/09/jurgen-klopp-reveals-3-injury-doubts-leicester-city-clash/
  Emma? Azért ha Matip és Lovren is sérült lenne, az eléggé megmurphyzné a “nem kell nekünk CB, csak VvD” dolgot.

 • Chris

  Amugy a Sport 1 adja majd a Spartak-Liverpool meccset. Just saying before the event

  • nordsee

   Remélem Csabával!

  • Enzo

   aw yiss, akkor tudom tévén nézni

 • Chris
 • Poco77
  • Mit mondjon? Nincs vedonk holnapra. Mondjuk amugy sincs de ez mas teszta.

  • Luisgarcia

   mondjuk ha elolvasod ezt egy olyan kérdésre válaszolta amire nem is lehetett másként felelni.

   de az ilyenektől már rosszul vagyok:

   ““We have work to do but that would be the same if we had 15 points, only it would feel different but it would be the same. –>köszönöm, barátom, magvas gondolat.

   “We conceded first goal against Seville and responded really well, we conceded the first goal against Burnley and responded really well. —>mind a két alkalommal olyan jót respondoltunk a bekapott nevetséges gólokra, hogy ikszre tudtuk menteni a mérkőzést. hurrá, pezsgőt ide

   “I would prefer not to concede the first goal to be honest.” —> no shit, sherlock. akkor így talán védekezhetne a csapat néhanapján, szerintem.

   • macca8

    hát, magvas, mégsem akarja senki (te sem) elfogadni. talán, ha sokszor mondja, leesik neked is.
    a többire: shit happens, de mindig minden körülmények között az a legfontosabb, hogyan reagálsz rá. és pl a leszter ellen szarul reagáltunk rá (sehogy), és lám, nem is szereztünk pontot (!!) és azt nem is emlegette ugye

    • nordsee

     A magvas arra vonatkozott, hogy a jó szereplés csak eltakarná a nyilvánvaló hibáinkat, így direkt jó, hogy mindeki látja?
     Én mondjuk Jürgen helyében megpróbálnám, hogy nem kapunk egyet se. Az még több ponttal(!!) járhat. Vagy ez már olyan mint a jogos önvédelem, hogy csak válaszcsapást tudunk mérni.

     • macca8

      nemrég volt, h volt egy ilyen sorozatunk az otthoni cs-sel kapcsolatban. az már el van felejtve, nyilván

     • nordsee

      Ja, tehát azt annullálja, hogy idén meg 2-3-asával szopjuk. De éppen most mondja Norbert, hogy akkor is para a védelem, ha történetesen hoztuk volna a pontokat, aka. időzitett bomba. De nem tudok mást javasolni, hogy a visszapillantótükröt kicsit oldalra, he a szemed elé tedd.

     • macca8

      nem tudom, mire föl már megint ez a személyeskedés…
      aktuálisan mindent annulál ez a 4-5 meccs, ja, de ha már így, akkor lehet, h neked meg érdemes lenne egy szemüveget feltenni, hátha az orrodnál tovább is lehet látni. mindegy, hagyjuk, nem értelek, ez van.

     • nordsee

      Nem személyeskedés, elnézést, ha annak tűnt volna, de elfogytak ezek szerint az érvek, mert mostanra csak az maradt, hogy milyen fasza volt tavaly.
      Most sem Klopp nyilatkozatára reagáltál, pedig az általában támasz szokott lenni, hanem a botlásomat ragadtad meg.

     • macca8

      ok, akkor én bocs.
      nem, ez nem tavaly volt, hanem idén is (cp és az arsenal meccsek még itt voltak a sorozat részei).
      és hát pont de, pont megpróbáltam védeni, h nem bullshitel

 • bigbob
  • fantom

   PL vs bohócliga

  • nordsee

   Tavalyi vs. idei BL-győztes?

   • macca8

    na, látod, ha úgy látja az érdeked/narratívád, akkor te is rámutatsz a hosszú táv perspektívájára. ezt kéne akkor nálunk is alkalmazni

    • nordsee

     Én longban ülök, helló.
     Engem az elhallgattatás törekvése zavar, ha nem esett volna le.

     • macca8

      nem tűnt fel…
      de milyen elhallgattatás törekvése? ki akar itt bármit elhallgattatni? a méltányosság, a fair kritika kérése már annak számít?

  • Mel

   A kulonbseg az, hogy ok nem tudnak olyan szarok lenni, hogy kiessenek meg ezzel is a top4-bol a vegere, mert ott rajtuk kivul 1 db csapat van. aPL-ben meg ugye rajtunk kivul minimum 5. Na ezert megafassag ez.

   • macca8

    ezt én iróniának, szarkazmusnak vélem. komolyan veendőnek semmiképp

    • Mel

     Nyilvan, csak sokan ezzel takaroznak. Nincs akkora baj, ha masok is szarok. Onbecsapas.

     • balint0806

      Persze, ez jogos, hogy nem mások teljesítménye alapján kell megítélni a saját csapat teljesítményét. Viszont azt sem szabad hagyni, hogy egy-egy rosszabb/jobb periódus alapján elvigyenek az érzelmeink. Annyit kell elfogadni, hogy ilyen jó/rossz periódusok bármelyik csapatnál előfordulnak és azt nem szabad, hogy ez tendencia legyen, valamint a kérdés az, hogy a csapat és a szakvezetés hogy kezeli ezeket. Megerősödve jövünk ki belőle, vagy összeroppanunk.
      Kíváncsi leszek, hogy Kloppék hogyan tudják a csapatot úgy összekapni, hogy jól jöjjünk ki belőle. Ami biztos: nagyon messze még a vége és bármerre tendálhat még ez az eredményességi grafikon.

     • macca8

      a real madrid irreleváns, ezzel senki sem jött itt mostanáig

     • TT

      Nem takaróznak, viccelnek (ami ráadásul inkább a realon csattan.)

   • Crouchy_289

    Azért az Atletico is játszott két BL döntőt az elmúlt három évben, míg angol csapat az elmúlt öt évben nem járt ott.

 • liverbörd (cluster headache)

  sokat olvasgattam és a legtöbb szakértő egyetért benne, hogy nem egyoldalú a problémánk, Dijk sem oldaná meg ha itt lenne. Egyértelműen a legnagyobb gáz a védelemmel van, de a kapusaink is ludasak lehetnek a dologban, mert bizonytalanok a védelem irányításánál, tehát ne varrjunk mindent a CB-k nyakába. A fullbackjeinket vissza kell fognunk sajnos, főleg idegenben, ne kalandozzanak annyit előre(legalábbis ne egyszerre), hogy jobban segíthessék a védekezést illetve a középpályáról hátratolódik valaki közvetlen védelem elé.
  A második ok szerintük Henderson és Cou rossz formája. ha a tavaly őszit hendo játszana, pontokat jelentene. Idő kérdése és feljavul mindkettő, ebben is mindenki egyetért.
  A harmadik fő probléma a helyzetkihasználás. Uraljuk a játékot általában, de a befejezés gyatra(főleg Salah hagy ki sok ziccert), de szerintük ez is csak 4-5 meccs kérdése és rendben lesz, ezen nem kell változtatni semmit, mert tényleg jól működik a helyzetkialakítás.

  Amit most Klopp tehet, amíg formába lendülnek a középpályásaink, Mané visszatér és a sérültek felépülnek, hogy biztonságibb játékot játszunk, akár a diamond főszerepbe kerülésével…

  • fantom

   Szerintem se váltaná meg a világot vvd, de attól még nagyon kell!
   Félreértés ne essék, nem akarom hogy Klopp távozzon, de van olyan érzésem ha Mouhoz, Benítezhez etc..hasonló edző jönne, akkor néhány hónapon belül ugyanez a keret masszívan megtanulna védekezni. (támadásban meg gyengülnénk)

   • bakfi

    én nem akarom ezt. minden meccsen kapjunk egy csomó gólt, csak 1gyel rúgjunk többet

    • ekiyeki

     A szívünk adja ezt az álláspontot, az eszünk viszont tudja, hogy a csatársor nyeri a meccseket, a védelem meg a bajnokságot:(

     • liverbörd (cluster headache)

      és valószínűleg itt az igazság…

     • balint0806

      Viszont nekünk Norbert az edzőnk, aki támadni szeret…

     • ekiyeki

      Mi pedig Norbit szeretjük, ezért nem támadjuk!
      #help!nemakarokfociCoelholenni

     • Rpi

      Na várjá’..ha ő támadni szeret, mi pedig őt szeretjük, akkor mi is szeretünk támadni..szóval ebből következik, hogy #KloppOut van. 😀

     • bag

      Nem, ebből az következik, hogy Klopp stáb out van, megvezették, de csúnyán a főnököt

     • Rpi

      Amúgy az FSG is szeret támadni..if you know what I mean..😉

     • macca8

      jajistenem, megint rátaláltál valami ostobaságra :(

   • Skumfuk41

    Vagy kezdjen el kicsit többet átmenteni a dortmundi időszakából. Nekem az a csapat annyira úgy maradt meg, hogy sokkal jobban védekeznek, mint mi. Bár az is meglehet, hogy az évek múlásával elfelejtettem milyen is volt akkor a Dortmund.

  • balint0806

   Igen ez a 433 így agyig feltolt fullbackekkel támadásban inkább 253 és eléggé rizikós. Kellene egy (kettő) visszalépő középpályás biztosítani, vagy más formáció.

  • troll on

   Ja és nem az a gond, hogy lovren nagyobb vakon van, mint stevie (wonder), hnem hogy piros a mezünk. Felnyomja a játékosok vérnyomását, attól meg idegesebbek lesznek és többet hibáznak. Főleg a védelemben, ahol jellemzően vízöntők játszanak, nekik pedig természetes ellenségük a pipacsföld (ami szintén piros), mert az szárával blokkolja az aurájukat.

   troll off

   Bocs, de ettől a helyzetkihasználástól és vért hányok az idegtől. Nyilván nagyobb hangsúly van a támadójátékon, de azért 9 tétmeccsen meccsen 17 gól az majdnem 2 gól / meccs (mégha nagy is a szórása), az majdnem pont a tavalyi átlagunk a PL-ben (78 gól / 38 meccs). Kisminta, meg helyzet / lövés számmal lehet még pontosítani a statot, de akkor is, ha ez így maradna, akkor is elég lenne (nagyon elvileg) a top4hez. Dolgoztam én is olyan cégnél, ahol az egyik csapat betolt a rendszerbe +400 milkacsokit 20 fővel, a másik csinált 24-el -200-at, és akkor jött a bossz, hogy srácok, kéne még + 20%, mert szarul állunk. Hát éppen nem basztam szájba (hanem eljöttem).

   Szerk: oszt lehet érzelmileg azért vagyok így elragadtatva, merthát én kis egyszerű mackó szintenem én is mindig csatár voltam, aztán ha én lennék bobby, és odajönne klopp, hogy haver, azért rúgdosd má’ be a helyzeteket, mert akkor talán nyernénk, akkor azért lehet h nem a legszélesebb mosolyomat venném elő.

   • liverbörd (cluster headache)

    minden évben agyfaszt kapunk a helyzet kihasználástól(kivéve a bagoly idején, mert akkor nem voltak helyzeteink sem). azért kell javulnia (és/vagy a védelemnek), mert a 17 gól tényleg faszán hangzik, de a 17/16 gólarány már kurvára nem. mert ebből év végén 67 bekapott gól lesz 38 meccs alatt.

    • ezt írtam én is baszki. hogy akadjunk le a támadókról és a védelemre (védkezésre) fókuszáljunk

     • liverbörd (cluster headache)

      oké-oké. azért tértem vissza a támadókra, mert azért javítana a poziciónkon, ha feljavulna a helyzetkihasználás

   • macca8

    de érted, itt három közül az egyik lett megemlítve, te meg rászállsz egyre, miközben meg van említve a védelem, a cb-k, a kapusok és a középpályások is

    • nordsee

     Mondjuk Hendersonék jönnek eggyel Lovren/Klavannak, az biztos. Lekötik a keresőreflektort.

    • Rommá adom. Első két topiccal egyet is értek. Máté is leírta ezt, őt is rommá nyaltam emiatt. Én azt akartam mondani, hogy akkor vegyük elő a támadók helyzetkihasználását ebben, ha tényleg más bajunk nincs az életben, mert ők úgyamúgy megteszik, amit én elvárok. Igazából itt az a mindset zavar, hogy egy meccsen ha salah kihagy két ziccert, akkor lehetett volna 3-1 is. Persze, de ha globálisan nézzük, akkor hoz vki egy helyzetkihasználási mutatót, és az amúgy lehet jó, csakhát benne van, hogy amúgy meg ki fog hagyni dolgokat.

     Ez pont ugyan az, mint h veszünk vkit, oszt szar, és akkor miért kellett megvenni. Mert 60% ha beválik az már kurva jó, azért.

     • macca8

      ez ok, rendben is van, mondjuk, ez tizi kihagyása jobban fáj minden más ziccernél

     • persze, de azon gondolkodtam, hogy ez a vedelem mekkora terhet rak a tamado szekciora. Az jar a fejedben vegig, hogy legalabb 2ot loni kell, mert annyit kapunk is. Eleve gorcsosek

     • macca8

      de itt mindenki rohadtul fosik, görcsös, meg ilyesmi. mert jön pár rosszabb meccs, pár hibával, és rögtön mindenki a torkuknak ugrik

     • Skumfuk41

      Ezt kell megtanulni kezelni. Elvégre profik. Amondó vagyok, hogy ez az oka a legtöbb dolognak. Ameddig ezt nem tudjuk megtanulni, addig nem tudunk kilépni a saját árnyékunkból.

     • macca8

      igen. de ez egy ördögi kör. önbizalom, megfelelő győztes mentalitás nelkül nincsenek eredmények, trófeák, viszont trófeák híján honnan lenne győztes mentalitás?

     • bag

      vö font tízezres heti fizetések, ó, hogy sajnálom őket…

     • macca8

      nem kell sajnálni őket, nem erről szólt a komment

   • TT

    Nagyrészt egyetértek, de amellett nem tudok szó nélkül elmenni, hogy Salah mennyi ziccert hagy ki. Félreértés ne essék, nem flopozom, hasznos a mezőnymunkája, minden mozdulatáról süt, hogy tud focizni és még agya is van hozzá, de hogy minden meccsen a kapusba kell püffölnie egy 1v1 helyzetet, az túlzás. Azon felül a levédekezése abból áll, hogy a védő a jobb lábára kényszeríti a labdát, és ha már nincs 20 m az alapvonaltól, hogy még egyszer megfuttassa magát, a többiek kocoghatnak is vissza.
    Firmi kihagyott tizenegyese pl. nem nagyon érdekel, azt a meccset szét kellett volna nyerni atomjaira, méltatlan volna egy kihagyott helyzetre fogni az egészet.

    • macca8

     annyit azért jegyezzünk meg, h ibra is élen járt a ziccerek kihagyásában

     • TT

      Lehet, és egy időben még Suarez is. Annak sem örültem, mint ahogy most sem örülök. Tessék feljavulni. Torres mindig jó százalékkal lőtte a ziccereket, legyen ő az etalon. :) Ha valaki az iparági átlag alatt teljesít, nem mentség, hogy ki még.

     • macca8

      jó, csak érted, salah gól/meccs mutatója egészen parádés: 8/5, és 5/3, h pl, ez indulásnak több mint fantasztikus, ezek után a helyzetkihasználását célba venni, hát nem annyira ésszerű. ezt nem tudta suarez se, amikor idekerült, sőt, torres se: http://www.lfchistory.net/Players/Player/GamesPerSeason/1186-117

 • LFCAnna

  Olvastam itt a napokban, hogy az egyik nagy probléma, hogy nincs vezére a védelemnek. Na ma belefutottam egy cikkbe, a This is Anfielden, amiben Gerrard mondja ezt Carragherről: “I played with Jamie Carragher, who wasn’t known for 40-yard passes or dribbling out from the back.
  He was known for blocks, he was known for organising and pulling people into positions and defending.
  He was a constant noise in your ear for 90 minutes and that’s how you defend at top level.”
  U.I. Megnéztem a tegnapi edzésképeket mindenki nagyon happynek tünt, lehet naív vagyok de azért én örülök, hogy a csapatnál nem lehet beszélni világvége hangulatról, s remélem holnap az önbizalommal sem lesz gond.

  • Oneil7

   nem kötekedés, de azokból a fotókból ne nagyon indulj ki, mert mindig vigyorognak, ha ott a kamera :) de ment az up a pozitív szemlélet miatt.

  • Rpi

   Ezek a mosolygós képek kb. olyanok mint az Instagram csajok #nomakeup #got #up #like #this képei.

 • YNWA

  szerintetek verjük a Leicestert holnap?

  • Konig74

   Szerintem igen.

  • liverbörd (cluster headache)

   Ha realisan nezem akkor kevesebb eselyt latok a gyozelemre mint a dontetlenre. Kikapni nem fogunk az tuti.

  • gab1

   lets vote lol

  • Tompy

   Ha fogadnom kéne, akkor vagy nyerünk legalább hárommal vagy kikapunk minimum kettővel.

  • Chris

   Ha jobb lesz a helyzetkihasznalasunk, akkor nyerhetunk. 4-3-ra

   • Rpi

    Igaz, a védekezés javulásában felesleges reménykedni. 😀

 • macca8

  Liverpool’s xG diff in last three games: +1.25, +1.69, +1.16
  Liverpool’s results in last three games: draw, draw, loss
  nate tweetje

  • liverbörd (cluster headache)

   Hat a helyzetkialakitassal nincs gondunk….

   • ktamas

    Az xG diff-en eléggé meglátszik, ha az ellenfélnek kevés a helyzete, az eredmény meg azért nem a várható, mert szinte mindent berúgnak…

 • macca8

  https://tomkinstimes.com/2017/09/breaking-down-the-burnley-wall/
  nagyon érdekes megállapításokkal, és itt van egy helyzetekre lebontott táblázat, értékeléssel, h melyik mekkor xG-vel rendelkezett, illetve, h lett volna-e jobb opció is (ami persze némiképp szubjektív, meg nem biztos, h a játékos ugyanazt látja, mint a szurkoló kívülről)
  https://tomkinstimes.com/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-22-at-09.17.40.png

  • nordsee

   Biztos, hogy nem azt látja sokszor örül, ha fel tud nézni. Többnyire csak periferikusan érzekelhetik, pláne a kloppi filóban.
   De amúgy is általában a kiemelkedő játékosok sajátja, hogy kiélezett szituban is ‘látnak’ a pályán. Az más kérdés, hogy általában az ő szívük fáj a legjobban egy-egy lepassz gondolatától is.

   • macca8

    Ld cou a táblában is megjelenő opcióit

 • Tompy

  Féloff: egy kicsit megmosolyogtató, hogy a Lucas-Leiva-Can összjáték nem fért be a Puskás-díj jelöltjei közé.

  • Hat ollózós műfajban jobbak kerültek be nála szvsz. Én mondjuk matic jelölésen mosolyogtam, anno Gerrard 3-4 ilyet lőtt évente

 • Kriccs

  Manchester City boss Pep Guardiola questions the worth of the League Cup, calling the competition a “waste of energy” for his side.

  • Chris

   Carabao. Energy. Get it

  • liverpudlian93

   We dont need to win this competition, man.

 • Enzo

  na, az U23 már vezet is, első perces Wilson góllal

 • macca8
 • The Pertő

  Gute nacht! Megnézem Origit… Csak, nehogy megbánjam…

  • nordsee

   Egyszer majdnem találkozott a labdával. Bent állt ugyanis a sorfalban.

   • The Pertő

    Nem: két esernyővel próbált meglépni még távol a kaputól.

    • nordsee

     Lehet, hogy pont kommenteltem. Egyébként elég reménytelen pont ezen a meccsen levonni bármit. Nem ugyanaz a bajnokság.

     • The Pertő

      Ja: nem is volt szándékom. Bár, ha jól játszik sajnálom, ha rosszul, akkor is…

 • Enzo

  Wilson mesterhármas egy félidő alatt, aztarohadt

 • macca8