Útelágazódás

Tudom nehéz szó. Ettől még tény az idei szezon kezdet lendülete kiveszőben, jöttek a sérülések és a rossz eredmények, így pillanatok alatt kipukkant a rózsaszín-vöröses kis buborékunk. A világ egyből kevésbé szép hely a keret újra szar. Karius nevét kimondani is szentségtörés. No, igen kellőképpen szélsőséges érzelmi típusok vagyunk mi Liverpool szurkolók. A világ a kelleténél fekete-fehérebb. Vagy minden szép vagy minden szar és szeretjük figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a világunk bizony sem nem fekete sem nem fehér, hanem a szürkének kismillió árnyalata között változik folyamatosan.

Visszatérve a csapathoz az érzelmi hullámvasútban szerintem érdemes nem elfejelteni, hogy Fonat Zoos fogalommal élve az elmúlt két meccs kiábrándító eredménye ellenére is a Tapír fasz jó oldalán vagyunk. Az, hogy ez meddig marad, így és mennyire lesz körömrágós a szezon az meg az elkövetkezendő hetekben dől el, hiszen eljött végre az igazi angol foci időszak. A szezonnak az a csodálatos része mikor gyakorlatilag mindenhol máshol leteszik a lantot és pihennek, feltöltődnek a csapatok, játékosok edzők. A mindig külön utas angolok meg feltekerik maximumra a meccs sűrűség mérőt. Avagy átlagemberek számára jönnek az ünnepek. No, ugye mi teher alatt nő a pálma (de szép közhely) hatást tetézzük a kedves oda-visszavágós Mikiegér elődöntővel is, így tényleg nem nehéz belátni, hogy a szezonunk szempontjából döntő időszak következik.

Alapvetően úgy gondolom a keret a sérülések ellenére erős az edzői stáb jó. Mikor tudjuk hozni a saját játékunkat akkor képesek, vagyunk stabilan Ikaruszt törni, azaz nem rossz a helyzet mégis minden azon fog múlni, hogy nem ideális helyzetben mennyire fog ez menni az elkövetkezendő időszakban. Kezdve mindjárt a mostani meccsel.

Unalomig ismerjük már az egészet az Ikarusz töréshez idén Kloppék által megálmodott pass&move focink türelemjáték és bizony eléggé kifeszített ahhoz, hogy az ellenfelek gólszerzése esetén visszafelé tudjon elsülni, így hát abban bízok, hogy tudunk kellőképpen türelmesen focizni és a meccs alakulása szempontjából kiemelt fontosságú első gólt a mieink hozzák, és akkor lehet egy kellemes esténk. Ezzel a végére is értünk a mai rövidke meccs felvezetőnek. Szurkoljunk együtt.