Tökéletes(?) B-csapat

Jó pár éve nézek angol futballt és teszem ezt vörös mezben stream előtt ülve. A Ligakupa meccsek sava-borsa, hogy mikor már túlvagyok azon a ponton, hogy nem öklözöm tovább a billentyűzetet a le-lelövött kövek patakok streamek miatt, akkor vagy a szurkolótársaimmal anyázom az aktuális managert, mert mi az, hogy nem vette fel a kockás inget rotálni, vagy a másik lehetőség, hogy felvette, de sírni akarok, mennyire vérszegény a Liverpool B. Majd a két világállapotban nyugtatom magam, hogy kikaptunk, DE micsoda fasza dolog spórolni a sztaminával, így tuti top4; avagy nyertünk, ÉS ez ráadásul még megye kettes focival is megy. Bezzeg a Koroncónak. Tegnap valami mégsem stimmelt. 2Q16 van.

murakami-book-trailer

Máté szokásához híven egy mezei kommentcsirkefogóban is tökéletesen vázolta a harci helyzetet. A opció – A csapat és gyakorlás, B opció – full B, C opció – mix, hogy a védelem gyakorolja a presszing elleni labdakihozatalt, elöl meg majd megoldjuk. Én C opció híve voltam vagy B, és ha már a Spurs is full fakóval jött, akkor mindenképp B. Így is lett, Klopp buksisimi.

Aztán elkezdett felszállni a köd a szememről az első korty sör után. A hétszázát, a Liverpool B tényleg egy Sturidge-Origi kettest jelent Lucas kapitánnyal, és, és… gyémántalakzattal!? Régen volt már kettőezer-különc, mikor még Benítez idején is Insuák voltak a csapat legjobbjai egy Arsenal elleni Mikiegér kupa meccsen. De ez most mellbevágó.

Nem volt ez a B-csapat egy különösebben kiemelkedőt produkáló gépezet, de – hadd veszem elő megint egy évvel ezelőtti paranoid magamat és néhányunkat – a német csávó idejött a totális 4231-es múltjával, majd egy év múlva 433 fullfluid likviddel mossuk az ellenfeleink hálóját és mezeit, majd a kedd esti szemkipöckölős meccsre előránt egy gyémántot Sturridge-ékkal, hogy sztaminát spóroljon. Azt a büdös.

Persze a presszing vagy a fluiditás jeleit csak hellyel-közzel lehetett detektorozni, de csak azért, mert a „nagyok” annyira magas fokon űzik, hogy egy Dortmund-Barca meccsen már el is aludnék. Tettem ezt az első gólunk után is, mivel Studge, a még mindig robbanékony és aranyrüsztű barátunk gólja után páran kirúgták a pöcköt a szemhéjaik közül.

Aztán felébresztettek… (kék? o.O)

Dájámondunk kovalens kötését (ez itt biztosan szar fogalom, mert a kémia a legesleggyengébb tárgyam volt, cserébe sok Breaking Bad-et nézek) az egészen jól, de még csikóformában szűrő Stewart, középen Gini és Ejaria, majd előttük Grujic adta. Korrektnek korrekt volt, de percenként tudnék 3 képet vágni, mikor Studge és Origi tökéletesen helyezkedik a lesvonalon indulásra készen, de nem kapják az előrepasszt. Couval ez alázó formáció lett volna, de azért azt nem akartunk tegnap(előtt). Wijnaldum egyébként morzsáról morzsára bontogatja tigriskenyér szárnyait augusztus óta, ebből rossz nem sülhet ki.

nevtelen

Een, twee, drie… sponsored by Georginio WijGarmin. [& puzser éles szeme]

Klopp félidei instrukciója kb. annyi lehetett, hogy „through balls, Kinder!”, és be is jött, mert sokkal több labdát kaptak a főnéger pajtások. Újabb meccs, mikor senki sem érti, miért nem vezetünk már 4 góllal és sörözzük végig nótázgatva meg wc-re járva a hátralévő 35 percet. A Spursnek igazából momentuma nem volt, Pochettino nem éppen erre készült – és erről még lesz is szó. Szóval a 60. percben hozta Lamelát, de maximum cseresznyemag volt a bélsaruk tetejére. Aztán az amúgy nálam majdnem MOTM Lucas persze, hogy összehoz egy tizit, mert tudja ő ősliverpooliként, hogy nem Liverpool-meccs egy meccs, ha nem rágjuk le a körmünket az utolsó negyed órában. Ezt nyomatékosítva egyébként konkrétan hatszor rúgott bele hátulról Janssenbe, csak hogy biztos legyen a dolog. Amúgy puszi a köpcös bíró pocijára, mert bizony volt egy második tizi is, amit viszont nem fújt be. Na nem mintha igazságosabb lett volna a 2-2 mondjuk egy 5-1 helyett.

Felvetődik viszont egy fontos és nem is olyan egyszerű (de kellemes) kérdés a jelen helyzetünkben: jobb-e az az állapot, mikor elő tudunk húzni a kalapból egy ilyen gyémántot egy ilyen B-vel, vagy hasznosabb lenne, ha totálisan az elmúlt hónapokban taroló 433-ra rendezkednénk be? Persze ez nem csak formáció kérdése, főleg a stíluson van a hangsúly. Mert az tegnap is szembetűnő volt, hogy mennyivel kevésbé fluid és presszingelős ez a cápafoci, háromszögelés és sok mélységi- és oldalmozgás helyett az indításokon és kontrán a hangsúly. More egyénieskedés. (Eljött az idő, mikor már nem sírom vissza a Suarez-i időket.)

Elsőre azt fogjátok mondani, hogy vazze, mi sem egyszerűbb, persze, hogy ez a királyság, jött egy Pochettino, azt sem tudta, mi az a gyémántformáció és Buksicsék melyik zsebükből húzták elő, aztán a két Suarez-típusú csatárunk köszönte szépen és lengették a nyakkendőt. Ugyanakkor két ilyen taktikai felépítést fenntartani egy csapatban biztosan nem lehet egyszerű, és mondjuk azt, hogy talán optimális sem. Sem edzésen Coutinhoéknál, sem Kirkbyben, mikor Ejaria-éknak magyaráznak a mágnestáblán. Nem lenne jobb nekik is a nagyok példáját tanítani, hogy bármikor be lehessen őket venni, és ezzel potenciálisan több fiatal tehetséget tudjunk felhozni hosszú távon? Főleg, hogy kétféle csatártípusból kell megtartanunk és majd talán vennünk is, de a középpályás pozíciók is merőben eltérnek. Gyanítom le fogtok érvelni, hogy ez a jelenlegi most kurva jó, én is élvezem minden percét, de talán ez sem fekete-fehér.

Az sem egy rossz érv, hogy jött Anglia egyik legjobb edzője B-csapattal, de az A-csapatuk tökélyre járatott taktikai kopijával, és letérdeltek.

underwood

_________________________________________________________________________
Közben megkaptuk a Leeds Unitedet a következő fordulóra november végére, az Anfielden. Szóval egy hónap, és megint mindenki a gyémántra izgulhat.

259 Replies to “Tökéletes(?) B-csapat”

  1. Na akkor még minimum 3 meccs elé nézünk a fiszfaszkupában, hajrá :)

    1. idén már csak egymeccses az elődöntő, ha erre gondoltál.

  2. Én örülök neki, hogy nem vagyunk teljesen egydimenziósak, és tudunk újat húzni, ha kell. Annyit azért csak elbír a focista-agy is, hogy mi a különbség a két rendszer között. A gyémántban valóban kovalens kötésűek a szénatomok, szóval okés ;)

  3. „a német csávó idejött a totális 4231-es múltjával, majd egy év múlva 433 fullfluid likviddel mossuk az ellenfeleik hálóját és mezeit, majd a kedd esti szemkipöckölős meccsre előránt egy gyémántot Sturridge-ékkal, hogy sztaminát spóroljon”
    Az a mondat, tyűbázzeg, gratuláció! :D

    1. Mou erre nem képes. Mindig a 4-2-3-1-et tolja, vagy jobb csapatok ellen a 6-3-1-et! Ennyi a taktikai repertoárja.

      1. Mondjuk Mou-nak nincs is egy bejáratott segédje, aki taktikai zseni…

    2. Kár, hogy nem volt a végén, hogy „bazzeg”.

  4. Glen, megpiszkálnám a felállásbéli aggályaidat. szerintem lehet több alap falállást használni, főleg azért, mert a különböző játékhelyzetekben ezek az alap modellek át-át csúszhatnak egymásba. lehet, hogy ha a meccs másképp alakul, akkor a játék zömében jobban kirajzolódott volna a 4:3:3-as rendszer. Aztán lehet, hogy nem, de azért ezt gyanítom.
    tudom, hogy BR dolgaihoz visszanyúlni nem dicsérendő itt, a Fonaton, de mégis megemlíteném, hogy BR egyik fő célkitűzése volt a csapat taktikai eszköztárának bővítése. ezért is sajnálatos számomra, hogy az átlag fonatos vélekedését BR-ről eképp lehet szemléltertni:
    http://giphy.com/gifs/3o6ZsSHVS8eFlMksPS

    1. BR legnagyobb érdeme volt, hogy mert játszani a felállással és addig masszírozta amíg minden Kloppolt az attraktív focihoz. legyen az diamond vagy 3-4-2-1 LSC-vel voltak jó dolgai bőven illetve az első év 4-3-3-a tikitakával is egy jó irány volt. A legnagyobb baja az, hogy nem ismerte fel, hogy a durván jók távozásával nem kell kibaszni a fürdővízzel együtt a gyereket is és nulláról menni a mourinhoi úton bentekével.
      Persze ez annak is következménye, hogy ő a játékosokhoz építette a felállást, és nem a játékstílusához.

      1. az utolsó mondatodat kicsit árnyald kérlek, mert így sokmindent lehet rajta érteni.
        én úgy gondolom, hogy a taktikailag szépes repertoárú játékos volt BR ideája, ám igen, tény, hogy a frusztráció egyre inkább a direktebb megoldások felé vezette őt.

        1. Minden edző ideálja a széles repertoárú játékos, ellenben minden játékos 10-es akar lenni.
          Úgy érzem, hogy a felállás-(taktika)-stílus szent(kétség)háromság nincs kellően szétszálazva. Klopp mindig stílusánál maradt és marad is. Rodgers a felállásokkal variált, eközben nem volt meg egy határozott stílusa (ill. más-más), aminek az állandósága a kulcs, ha sikeres edző akar lenni valaki.

        2. Úgy értem hogy Br addig csiszolta a felállást amíg a legjobbak mind egyszerre a pályán lehettek. Nem a formával akart a jatrkstilus hasznára lenni. Pont mert a jatekstilusrol nem volt fix képe. Szépen elindult a tikitakátol a mourunhoi pragmatikus 4231fele nagy csatarral. A stílusbeli stabilitás hiánya okozta a kodoket és ez a 4. év végén már több mint kínos

          1. Szerintem helytálló ez a legjobbakra építkezés igénye. Azt hiszem, hogy ha az igazolás stratègia és a játékrendszer építés megmarad az eredeti Stu, Cou féle út mellett, jó lehetett volna.Viszont Kloppnak van csak ehhez meg a hatalma kettejük közül. És talán az ereje is.
            De van egy másik szempont. Sokszor hangzott el BRi idők kezdetén, hogy okosan kell igazolni a versenyhelyzet miatt. BR játékosideálját technikás intelligens jelzőkkel tudnám legtömörebben leírni és a fizikális tulajdonságok háttérbeszorulásával járt ez. Valamint gyengébb akatatú vezető körül feltűnnek az alamuszik, mivel az erős egyéniségeket jem választja. Ide nem mondanék neveket. A fizikalitás viszont tömegesebb és olcsóbb tulajdonság, mint a labfazsonglőrség és szerintem ezért könnyebb ebben az új rendszerben nekünk jól igazolni.

          2. Igen, az útvesztéssel együtt volt a gond az hogy a legjobbakra csiszolja az alakzatot. A BR TC párharc pont erről szólt azért, hogy TC próbálta az olcsó fiatal gyémántokat keresni, BR meg elindult a PL proven vonalon ami csak a pénz kidobása.
            Klopp a TC vonalon de a PL-ben fontos és az ő játékához fontos fizikalitással egészítette ki a vonalat, magasítás, erő, gyorsaság, viszont ugyanúgy érteni kell a passzjátékhoz, nem elég Skrtelnek lenni.

    2. Nagyon köszi, hogy felhoztad BR-t. Mert szerintem ő is ebbe bukott bele.
      De maradjunk a mostani csapatnál. Szerintem azt fontos látni, hogy bár tényleg csak egy hangyafasznyi különbség van első ránézésre a mi 433-unk és a mi gyémántunk közt, az szerintem emberanyagban borzasztó nagy különbség. Nyilván főleg középen és támadópozikban. És gyönyörű, hogy van egy Origi-Studge párosunk a Ligakupa meccsekre, de nekik ez elég? Több 10 millás posztokra kétféle felfogásban akarunk embereket hozni, hogy megelégedjenek évi 20 meccsel. Mellékesen 100k-s fizuval. Jobb ez, mint venni inkább egy harmadik Mané-Firmino játékost, ha kidőlne valamelyikük? Ez az, amin vívódok.
      Vissza BR-hez: ő nem a fent vázolt két felfogás között akart masírozni, hanem a fluid cápa és az ívelős Benteke-foci között. Na, ez lehetetlen kategória, meg is bukott.
      Még egy: milyen csapatok nyertek az elmúlt 10 évben PL-t, akik konstans ugyanazt a felfogást vitték végig koherensen 38 meccsen át, vagy akik széles repertoárral rendelkeztek?

      1. erős kezdőmondat és fasza záró mondat. retorikailag remek. egyébként pedig szintén egyetértek azzal, hogy a zömében állandó taktikával – vagy már-már merev felállással nyomuló csapatok eredményesebbek a pl-ben.
        ugyanakkor nem értem, hogy ilyen edzők között hogyan lehet állandó felállással hosszú távon jó eredményt hozni, hiszen jön egy MUringyó, és minden passzsávba ültet egy Faszjanit. de láttam én is tavaly Leszter meccset, sőt, még emlékszem az utolsó eredményes Deporra is és tudom, hogy az állandóság élezte ki a dolgokat nagyon.
        nekem jobban bejön az, ha kicsit mindig változik a dolog, de a mi esetünkben ez tényleg jobban összezavart minket, mint az ellenfelet (az elmúlt pár évben).
        ugyanakkor talán 2 játékrendszer még belefér, mint ahogy az is, ha lassan, de folyamatosan változik az alapjáték – hiszen mindig vannak olyan külső tényezők, amihez inteligens játékosnak érdemes alkalmazkodnia. Karolák már nincsenek itt, akiket tényleg összekócol az új infó – szerintem most nem lehet baj, ha színesebb a dolog, csak ne meccs közben legyen kérdéses, hogy akkor mi is a játék.

      2. Sztem nem ebbe bukott bele, hanem abba, h elvesztette onazonossagat, es az eredmenyeket hajszolta (ami persze ertheto egy pontig), es nem ragaszkodott a stilushoz. Mert stiluson belul tok mindegy, mi a taktikai felallas, a stilus lesz a donto, de ha azt elveszited ugyanaz a 442, 433 tok mas jatekot eredmenyez, foleg ha tok mas tipusu jatekosokat igazolsz, mert nincs osszhang a vezetoseggel, es le akarsz terni a kijelolt utrol (fiatalok, resell potential, clever buys, okosabban a gazdagabbaknal, stb)

      3. Mane-firmino zusammen 60m, studge fizuval egyutt sincs a fele se, origival egyutt

        1. relatívan értem a posztköltségeiket, sokkal olcsóbb egy második típusú védősort tartani például, mint csatárból egy hamis 9-es sort és mellé egy Studge-Origit

      4. 2 nem annyira hasonló de azért egymástól annyira nem is távol helyezkedő felállás tényleg annyira széles repertoár lenne?
        valaki írta már itt a kommentek között, hogy ha csak 1 terved van akkor az mennyire kiismerhető, arra lehet készülni, azt meg lehet „ölni” de ha tudsz váltani, akár meccs közben is, az eléggé kifizetődő lehet,
        és ez nem azt jelenti mint tavaly, hogy a meccs végén, ha sz*r van a palacsintában akkor beküldünk előre egy lób*szó égimeszelőt mert, szerintem, az a kétségbe esés kiismerhetetlen jele, ha viszont van egy B terved és vannak is hozzá játékosok, akár a pályán, akár a padon, az nagyon is nyerő dolog.
        mi van akkor, ha megint szembejön egy piros túristabusz egy arrogáns sofőrrel? nyomni kel a 4-3-3-at amíg fel nem préselődünk a szélvédőre? vagy inkább dobjunk be egy ilyen dájmondot ahol elfér akár 3 életveszélyes góllövő is? a buszozó csapatok egyik jellemzője, hogy nem kell nekik a labda, vagyis nem kell azt gegenpressinggel elvenni tőlük. ilyenkor szerintem tökéletes lépés váltani egy dájmondra és könyörtelenül kihasználni a helyzeteket.
        kell a két terv. bármikor, bárki ellen, bármilyen okból becsődölhet az alaptaktika. bármennyire csúcsra van járatva.

      5. Ha eljön a mindenki által biztosnak vett sérülési/fáradási/kiégési hullám, szerintem fogjuk még a tegnapelőtti taktikát látni, hétről-hétre a PL-ben.

        1. Nem mindenki által. Csak a britt holland tudósok szerint.

      6. City nyert PL-t így… Augero és a Negredo/Dzeko stb. emberekkel.

    3. Sztem nagyon fontos, amit br-rol irsz. Van egy rakat dolog, amit jol csinalt, es doreseg lenne elvitatni az erdemeit, legalabb 1,5 evig szep es eredmenyes focit jatszottunk az altala kitalalt vagy inkabb elgondolt stilusban

      1. Aztán letérdelt Muringyó elé a legrosszabbkor.

        1. neked nagy első szerelmed lehetett BR, ha ennyire szálka maradt az egyik legsarkalatosabb momentum, és nem tudsz rajta semmilyen szinten túllépni

          1. Nos, csalódást kell okoznom, mert BR személye teljesen érdektelen volt számomra, az egy döntetlennel megnyerhető bajnokság ostoba elvesztése képzi a szálkát, amelyet BR hegyezett ki.

    4. Örülök, hogy ezt leírtad, mert én amúgy is BR egy nagy barátja vagyok, és (különösen a jobb időszakokban felvonultatott) taktikai repertoárja mindenképp hatalmas pozitívum és jó irány volt.

  5. Amíg a játékunk stílusa, és a presszing-gegenpresszing a kulcs addig tök mindegy a felállás. szerintem nem gond, ha ugyanazokat a feladatokat és alapelemeket játszatja a B-vel Klopp de más a formáció. PL szerintem jó volt Grujicnak az AMC poszt arra, hogy előrébb legyen kevesebb védekező feladat mellett ismerkedjen a csatáraink kiszolgálásával.

    És nem mellesleg fasza kiharang lett!

    1. Én igazán (de nem csak) Origi és Studge embereinken aggódom. Beférnek a mostani 433-as A-csapatunkba is, de teljesen mást kell ott játszaniuk, mint gyémántban. És az nekik kevésbé fekszik, ezért nem fognak hozni Firmino-Mané-szintet.
      De ha éppen úgy van, hogy egy Grujicot kell bedobni a mélyvízbe sérülések miatt, akkor szerintem jobb lenne neki, ha nem a gyémántot gyakorolná.

      1. Szerény véleményem szerint a legjobb dolog ami történhet a csapattal, ha időnként megvariálja az edző a taktikát, akár még a jelenleginél alaposabban is. Nyilván nem árt, ha van egy csúcsra járatott alap felállás, de még a Barca esetében is többször hasaltak el azon, hogy minden kiismerhető rendszert tönkre lehet kúrni egy jól felépített Murinnyózással (vagy egy Heynkess féle brutál tempójú kontrajátékkal). Szóval ha időről időre rászánunk 1-1 meccset, hogy színesítsük a repertoárt, az nagyon is fontos, már amennyiben nagy csapat akarunk lenni, és Ojrópában is keresnénk valamit. Merthogy az angol csapatok egyik komoly rákfenéje szerintem az is, hogy mindenki a PL-re van ezerrel ráhangolódva, ahol megy a fizikális foci, amit a sporik amúgy engednek is, ha pedig jön egy Sevilla vagy Porto, akkor van nagy meglepi, hogy ez egy teljesen más játék, ami ellen az eddigi taktika pont fos (pláne egy könnyű sípú sporival…). Szóval én egyértelműen azok táborát erősítem, akik éljenezve üdvözlik a kis sokszínűséget, nagyon-nagyon jól fog ez még jönni, pláne úgy, hogy jelentőségmentes meccsen próbáltuk ki, amúgy nem gyenge csapat ellen, és még nyertünk is. Szóval ennél szebb nem is lehetne, szerintem.

      2. Más játékosok is ők ketten mint ami a hamis 9-eshez kell amit most Klopp numero unoként kezel. Studgeot próbálja átgyömöszölni a kör alakú lyukon de fáj neki, hogy ő azért csak négyzetes alakú

        1. pedig lofasz az egész csak le kell csiszolni a sarkait. A problémákat nem elkerülni kell hanem megoldani :D

  6. Lamelát „rugdosta” Lucas nem Jansent. Mondjuk inkább a levegőt, mert se labdát se lábat nem ért. Sturridge bőrözős áthúzása utáni visszahúzás inkább lehetett volna 11-es.

    1. Néha talált. Vigyázhatott volna jobban is, elég komoly priusza van. Viszont mindig őszintén felháborodik…

      1. Én még mindig nem tértem magamhoz a sokkból, hogy nem kapott sárgát az egész meccsen.

        1. Igaz: Ezt kellett volna megjegyezni, nem a tizenegyest. Csak pozitívan…

    2. Pontosan, ezt nagyon elnezted Glen, koze nem volt a 11-hez!

      1. Ne vicceljetek mar, tisztan latszik, hogy elrugja a labat.

        1. lábát helyett mindig labdát olvasok. Pedig tudom, hogy Lucas :D

      2. nézd vissza, sokszor belerúg a lábába, a labdába egyszer sem

    3. true that, mondjuk pont nem érdekelt hányas embert rugdossa
      amúgy tiszta tizi volt

  7. Fasza poszt :) amúgy a gyémánttal kapcsolatban felhozni a kovalens kötést az egyáltalán nem volt blődség, lévén h a gyémánt szabályos tetraéderes atomrácsos szerkezetet alkot, melyet a kovalens kötés tart össze ;) szóval használ az a Breaking Bad :D

  8. Fasza poszt lett Glen, köszi az írást.
    A taktikához, én csak annyit tennék hozzá, hogy relatíve ez a dimond nem mást mint egy 4-3-3, ahol a középső háromas elég szűken helyezkedik és a középső front ember hamis 9-es játszana, ergo ez a séma nem áll messze az alapfelállásunktól. Emellett maga a játék sem olyan távoli az A keret játékától, mert ha kiveszed mondjuk Grujicot és odateszed Cout, akkor egyből jöttek volna a kiugratások, valamint a kis brazillal erősebb lett volna a pressing is, hiszen Klopp taktikája az, hogy a csapat együtt mozogjon. Ha Cou megindul, megy vele a két csatár, aztán zárkóznak a középpályások és tolodunk szépen felfele. Ezért van az a fociban, hogy a labdanélküli játékosnak kell indítania a mozgást, ő indítja a passzt, és tegnap ez hiányzott igazán, hogy valaki megiramodjon és húzza a hátán a többieket. Ezért lett volna talán jobb, ha Grujic helyett Ejaria játszik a gyémánt csúcsán, mert ő talán a beindulásokat és a mélységi passzokat jobban érezte volna, de hát Kloppék jobban tudják úgyis.
    Jah és azt se fejeltsük el, hogy ezeknek a srácoknak minimum a fele vagy hatvan százalékuk sosem lesz állandó kezdő a csapatban. Már ha csak egy két játékost kicserélünk, lehet teljesen más összképe lett volna a meccsnek.

    1. PEdig bizony jelentős különbségek vannak ez idei 433 és a tegnapi 41212 között.
      A különbség a fluiditásban és a csapategységben mérhető.

      A 433-unkban idén az első 5 ember teljesen fluid, rendszeresen és szisztematikusan cserél helyet és szerepet, míg tegnap ehhez képest kötött szerepek voltak.

      A másik a csapat egység. Fantasztikus statjaim vannak erre, csak időm nincs, hogy 6-8 órában megírjam szépen világosan. A lényeg, hogy pl Mané is és Firmino is egyéni számaik alapján a legrosszabb szezonjukat hozzák azon a poszton, amin játszanak, mivel az egyénieskedés be van áldozva a csapat egység oltárán. Egyébként az emlegetett 5-ösnek Coutinho-Firmino-Mané-Lallana-Wijnaldum statisztikákban mérhetően nagyon hasonló védekező és támadó statjaik vannak, ezzel alá is támasztható az, hogy kicserélhetőek egymással és alkalmasak és csinálják is a kimaxolt fuiditást.

      Ezzel szemben tegnapi nap Sturridge és Origi + Wijnaldum és a többiek egyéniségéről, villanásikról szólt. Ebben főleg Sturridge élt nagy-nagyon. Ez az ami miatt Firmino kezd és nem Sturridge.

  9. off: Tudom volt már, de droidon lehet valamilyen appal meccset nézni?

    1. Majd ha az NSO megírja, elhiszem.

    2. már korábban is volt róla szó, hogy az ifit és a felnőttet baromira össze kéne költöztetni.

        1. MÉG EGY JÓMUNKÁCSYEMBER ELFÉRNE. PÉLDÁUL A KÖPÜLŐ ASSZONY CÍMŰ, AMINT A TEJSZÍNT KÉSZÍTI.

        1. Csak nekem nem tetszik ez a fehér fal? Lehet hogy ideiglenes, de így rém gagyinak néz ki belülröl az új Anfield

          1. Eddig is fehér volt. Már mint a régi. Nekem tetszik. Szép minimál design.

          2. Jogos, pucérnős posztereknek kéne lenni a falakon, ez így hipszteres, nem focistáknak való.

    1. jobb oldali kissrác a fényképezkedésnél…. :)

    2. Aszittem olyan lesz mint a One night in Paris, amikor a muveszno a kezevel magara lottyintette a cuccost apabol. inside Anfield…

    3. Azért a belső építészt megkérdezném néhány megoldásról, hogy azt mégis hogy gondolta…

    1. gyönyörűen látszik, hogy miért jobb nekünk Firmino mint Benteke volt….

      1. Kétségtelen, hogy a pici nagyobb presszer.

    2. Nekem a pass completion összehasonlítás tetszik a legjobban. Az kellett.

      1. Itt mindenki Coút sejtette (helyesen) a nagy halunknak, de gyanítom, Bobbyn is nehéz lenne buknunk egy pennyt is.

        1. Bárcsak több ilyen flopp igazolásunk lenne.

          1. Nagy öröm amikor te is leigazolnál valakit, és jó lesz. Az utóbbi évek alapján az alábbi „listát” tudnám összedobni:

            Akiről azt hittem nagy fogás lesz, de nem annyira vált be: Moreno
            Akit én is is megvettem volna: Firmino
            Akiben nem hittem, de rám cáfolt (villámgyorsan): Sturridge

    3. műesésben nyerne benteke. mint amikor autóskártyában az ikarussal a szállítható személyek számával viszed el a lola t-t

      1. lökettérfogatban is odaverne a 10350 köbcenti, bár akkor már beledobtam volna egy mozdonyt is, a klasszik szergej 151 000 köbcentijével nehezen versenyzik bármi is :D

  10. király a poszt!! de még valami érv lenne a gyémánt párszori alkalmazása mellett. :D Ha minden jolmegy jövőre jön a bl, oda kelleni fog a nagyobb keret, ahhoz meg most etetni kell a kevesebbet játszókat és erre a gyémánt kurvajo. Tesztelnünk kell a csatárainkat, ki lesz jó majd az A-ba ki nem, Origi Ings még nagyon fiatalok, ezért is jó a gyémánt a két csatárral. + szerintem ez a két féle játék még belefér, megszerzett vezetésnél a 433ban is rendszeresen visszaveszünk, ha ott tudnánk még gyémántra is váltani az ütne.

    1. 100% egyetértek, előre kell tekinteni és már most kell a + terheléshet alakítani a keretet, kipróbállni ki maradhat, ki hol használható.

    2. nem is lehet csak 1 A tervvel nyerni semmit. kell, hogy legyen egy B terv a kosárban, sőt… akár egy C is. ha ez a rohanós 4-3-3 lesz az A és egy alázós dájmond a B akkor azt hiszem mindenki meg lehet elégedve. (kivéve az aktuális elenfél)

    1. Ez semmi, Firmino siman kitette a baratnojet bugyi nelkul.

      1. 6 órája várom, h belinkeld a képet..nem gondolod komolyan h egy ilyen mondatot elhintesz, de vizuális anyagot nem adsz hozzá nekünk :D

          1. hát emiatt kellett órákig tűkön ülnöm? :D köszi @lacko77:disqus :DD

          2. Mindjuk elég PS gyanús a kép, elég furcsa testhelyzetet vesz fel a kisasszony..de sosem tudni, várjuk meg a szakértői véleményt. :)

    2. mi a faszom az a piros pancsolmány a jégben banyek??

      1. Literes kevert. Innen nem látni, hogy mégis műanyag amúgy.

        1. az egyetlen mentsége az lenne, ha a vödörben a jég, vodkában úszna.

          1. És jár hozzá egy extrémebb-fehérneműs nő. No meg jég. Vodkával.

          2. pedig ilyen már régóta van :D egy időben be is akartam szerezni pár tálcával…

          3. te pécsi vagy, nem? márciusba megyek majd haza, hol sikerült megtalálni?:D

          4. félig pécsi vagyok, igen.
            még jó 10 évvel ezelőtt láttam kint a metróban, biztos van most is nekik.

          5. szigetes auchanban (értsd: óbudai) tuti volt tavaly(előtt?) :D

          6. voltam szigeten, de akkor pont nem kerestem ilyesféle termékeket ott:D

          7. én csak arra emlékszem, hogy 1féle Tipli van, amelyik jó ízű, de már nem tom melyik :D

          8. mostanában nem láttam ott, de holnap ugyis be kell ugranom majd megnézem.

        2. De a literes Kevert nem üvegben van amúgy? :D
          csak annak nem ilyen hosszú a nyaka, sokkal kecsesebb. Remélem legalább egy ostoros, bartel vagy egy fasza gléda. :)

          1. Én varga párti vagyok bár most inséges idők járnak szóval általában reccseg az üveg :)

    3. Imádom az ilyen véletlenül benne van a képben a majdnem meztelen barátnőm képeket.

    1. Alatta a kommentmezőben valaki a cikk utolsó mondatára reflektál:

      „Ferguson may have been loathed during his time as United boss, but he knows a great manager when he sees one”…….David Moyes anybody??

      :D

  11. Nem vagyok edző, nem is leszek. A véleményem viszont az, hogy ennyi pénzért ezeknek a gyerekeknek legyen már akkora mentális és szellemi kapacitásuk, hogy két rendszerben is tudjanak játszani. Azé vannak fizetve!!

  12. nem tudom néztétek-e, de december 31-ig a city meccsig baromi laza a sorsolásunk: palace (a) watford (h) soton (a) sunderland (h) bournemouth (a) west ham (h) boro (a) everton (a) stoke (h)

    legóvatosabb becsléseim szerint is ezen 9 meccsen legalább 50 pontot tudunk majd szerezni.

    aki meg játszik fantasyt az lassan rágyúrhat több liverpooli középpályásra is egyszerre a csapatában.

      1. egyre többször érzem azt hogy kibaszott szar lehet a humorom

        edit: azért ha valaki nevetett akkor írjon már rám privátban

        1. szart, a fonatosban is éppen csak megvan a top50

    1. Legelejetol Mane Firmino Cou kozeppalyam van, Allennel kiegészülve

    2. manapsag ebbol a 9 meccsbol legalabb 7-re mondom azt, hogy nehezebb, mint egy City elleni

      1. A hátúl levöknek is lehet jó sorozatuk lendülhetnek nagy formába. De le kell őket verni nincs mese.

    3. úristen és mennyire jó belegondolni, hogy tavasszal kb az összes meccsünk az Anfielden lesz

    1. A szemészhez is be lehet vinni, mert jobb szemmel mintha kifelé kancsalítana… :)

    2. Elvakítja a hátvédeket, ravasz.

      1. -látod a labdát? -melyiket? -ott fent! -nem azt rúgta kapura tegnap Hendó? -neeem. még múlt héten!

    1. – Nééézd, megjelent! Ott van egy felhőben a BL, talán nem véletlenül…!
      (Minyon: – Én nem látom…)

    2. Néééézd, egy szép nagy lepke!… Minnyá elkapom.

  13. Na vajon SG most megint lyanyt csinalt az asszonynak vagy osszejon neki negyedjere a fiu?

      1. Szerintem ez Carroll-lal vagy Sterlinggel lehet osszefuggesben

    1. Valószínűleg emiatt (is) jönnek haza hollywoodból.

  14. Hát ha eddig senki, akkor szervusz kedves Sofiane Boufal!

    1. Mondjuk én onnan terézanyára számítottam, de jó lesz ő is.

      1. Empireofthekop fb oldala most welcomeolta le 2017re

        1. (félve írom be)
          Mivel lőtt egy brillír gólt a kupában plusz ugye a fiókcsapatban, gondolták megengedhetik ezt a viccet.

          1. Sajnos nem hosszu a lista, amirol valogathatunk, szoval igen, arra.

          2. Hát nem egy Vinati..Vinanati..az a kicker a Colts-ból. :D

          3. De hendikepes, mert nem a Szenteknél van.

            Sajnos.

    2. Érdekes lenne megnézni, hogy a hülye nevű gyerekekből milyen arányban lesz focista, a többi gyerekhez képest.

  15. Nem akarom, hogy bag szivrohamot kapjon, ezert igy idezem ide:

    Klopp: „Is it allowed for me to say I like Alex Ferguson? I met him before I was Liverpool manager. Nice for him to say something positive.”

        1. Akkor nem bag kirúgásáról volt szó? Hát pedig már eszembe is jutott egy pofás jelmondat, még szerencse, hogy lejjebb tekertem.

        1. ja, értem, egyszer találkoztak oszt akkor mi van? mondjuk forrásmegjelölés nélküli idézet tehát …

          1. na, ezt szeretem, amikor valakit nem lehet csak úgy behúzni a csőbe :)

          2. Nem szoktam kamu dolgokat idezgetni. Ez pl. a mai sajtotajekoztaton hangzott el. Amugy azt nem mondja, hogy hanyszor talalkoztak, de nem is ez a lenyeg.
            A lenyeg szerintem az, hogy Kloppot nem befolyasoljak a szurkoloi elvarasok, akkor is elmondja, amit gondol, ha ez nem fog tetszeni a szurkoloknak. Ami a konkret pelda eseteben nekem sem tetszik annyira, altalanosan nezve viszont irto fontos szerintem.

  16. Milner has missed training this week and is a doubt for the match at Palace.

      1. Vagy Koccintóst inni, az tisztíccsaja fogakat.

    1. az vagy 8 éves :D interjú is van a csávóval

      1. Látom, hogy nem mai, még Owen ott van a tehenészeknél. És mit mondott?

    1. Azért a fonatot valahogy feljebb rakhatnád ezektől.

    2. indexet és origót is olvasol? ezek szerint rendes tájékozott ember akarsz lenni, ellenzéki és kormánypárti média véleményét is elolvasod.

      1. Szerintem kb 3 megnyitással fel lehet férni a listára. De az alfahírt meg kurucinfót elrejtettem, hogy a valos preferenciam titokban maradjon
        Azért reménykedtem hogy több like megy majd a kepre mint ahany hozzaszolas az offtopicra :D

    3. Egy rakás szar az ájFón, nekem a saját logójával jelenik meg az NSO Krómban.

      1. Ezt múlt héten fotoztam, nekem ma már alá se írja hogy nso, csak a blikk logo van kint (safari)

  17. „It’s official! Liverpool captain Jordan Henderson is the Premier League’s hardest working player
    The Reds skipper outruns everyone else in the division to come out on top ahead of the likes of N’Golo Kante”

    1. Csak az a szerencséje, hogy Milner balbekket játszik és ott nem tud/kell annyit futni!

        1. a rárántós mozdulatnál tényleg megfogott valamit.

    1. Nem lesz mire hivatkozni pontatlan passzok esetén.

    2. Kék meg uv zöld,ilyen szinek vannak a címerben is.Vicc! De a Bréma lila fehér meze überelhetelen.

    3. A Börnlinek annyira tetszett ez a mez, hogy 2-0-ra nyertek…

    4. brrr. és miben, hogy hasonló kompozíciót látunk még – csak épp pink lesz a szürke helyén?

  18. Liverpool have confirmed their EFL Cup quarter-final fixture with Leeds United will be played on Tuesday November 29.

    The game will kick off at 7.45pm GMT and be broadcast live on Sky Sports.

          1. a nov 29-it, v mit akar nézni utólag az időben wtf?

    1. Szerintem most, hogy mindketten elerhetoek, jatszottak is mar mindketten annyit, hogy barmelyikuk kezdhessen, az fog donteni, hogy Klopp kit lat alapemberkent az adott poszton (lasd a kapuskerdest). Ugy gondolom, ez Wijnaldum lesz, de majd meglatjuk. Erdekes kerdes.

    2. Remelem wijnaldum. Az van h jobb mint az öltönyös.

  19. Nem tudom, kinek új az infó, de én most vettem észre, h a livenet tv appon már elérhető a Liverpoolos tv műsora. :) A horizont go-n lefogadnám, h még mindig nincs spíler tv… :(

Comments are closed.