Nyerhetünk a Bolton?

_80498312_462078978Szerintem nemigen – ezt eljátszottuk azzal, hogy ismételni kell. Ha nem nyerünk azért, ha nyerünk, de erős kezdővel, azért. Egyedül akkor nyerhetünk, ha a lehető legfelforgatottabb csapattal állunk ki és minimális erőfeszítéssel behúzzuk, azonban ez valószínűtlen a FA kupában idegenben, egy belelkesülő kiscsapat ellen. Igazából a legkisebb rossz elve marad nekünk. Mindenki eldöntheti, hogy neki melyik az.

A meccs kapcsán számomra a legfontosabb dolog, nem újdonság és tavasszal sok ilyen lesz még, de ettől még nem árt, ha a tudatunkban ott motoszkál, hogy szerda este lesz ez az összecsapás, amit szombat délutáni fontos bajnoki követ a városi Derby keretében. Ez az a meccs, amire nekünk koncentrálni kellene. Azt hiszem, nem is kell hangsúlyozni, hogy ez a megismételt meccs mennyire nem hiányzott nekünk.

3095

Nem tökéletes, de látszik, hogy Lenonnal, az új edzővel sokat javultak.

A meccsünk óta ugyanannyi meccset játszottak a csapatok, a mi eredményeinket ismerjük. Ők kikaptak 4-2-re és játszottak egy 2-2-es döntetlent. Ebből a jó hír az, hogy kaptak 6 gólt, így van rá esély, hogy egy kevésbé kreatív “B” csapat is elbír velük. Míg a rossz az, hogy szereztek 4-et, így nem biztos, hogy egy gyengített védelem kihúzza kapott gól nélkül, amit mostanában kezdhettünk megszokni. Az biztos, hogy lelkesek lesznek és nem adják fel: mindent megtesznek majd a FA kupa Góliát-ölő hírnevének erősítéséért. Velük kapcsolatos kérdés, amit nem tudok eldönteni, hogy ellenünk megint a náluk egyébként ritkán előforduló megerősített Ikarusszal állnak-e ki? Vagyis megint 3-5-2-ben, ami náluk inkább 5-3-2, vagy egy sokkal hagyományosabb brit 4-4-2-t tolnak majd odahaza. Ja, Heskey sérülés miatt kihagyta a legutóbbi két meccsüket, így nem valószínű, hogy megint a szuperlassú, vén, megkopott Heskey-Gudjohnsen duóval állnak ki, ami megkönnyített legutóbb a dolgunkat. Róluk ennyi elég is lesz.

eztakezdotszeretnem

Egy ilyen kezdőt erre a meccsre szívesen látnék.

Az fontosabb szerintem, hogy lássuk, februárban biztos – de akár márciust is nyugodtan hozzávehetem – ennek a meccsnek van a legkisebb prioritása. Nekünk most minden erőnkkel a még éppen pislákoló top4-esélyeinket kell életben tartani és az EL-t kell nyomni, amikor elkezdődik. Azaz a lehetséges BL-indulást üldözni. Ehhez pedig a mostani meccs és ez a kupa nem járul hozzá, sőt elvesz energiákat. Szívem szerint nem szeretnék senkit sem látni most azok közül, aki ott lesz szombaton a kezdőben. Azonban megelégszem azzal is ha maximum 3 játékos egyezik majd a két kezdő között. BR-t és a Gerrardot a Wembleybe című nosztalgikus érzelmi töltet miatt azonban tartok tőle, hogy sokkal több lesz, hiszen legutóbb is 6-7 játékos kezdett a mostanában legerősebbnek tekinthető kezdőnkből, de ez esetben nagyon kiakadok BR-re.

ezzelkitudnekegyezni

Egy ilyen kezdővel még ki tudnék egyezni.

Nézzük kicsit személyre szabottabban. Ibe ugye sajnos a Derbyben részt vett egy FA kupa meccsen, így nem játszhat pedig neki és a csapatnak is ideális lenne ha kezdhetne. Rossiter meg megsérült az ifi FA kupában, így most őt sem tippelhetem a kezdőbe. Ojo kölcsönbe ment, így ők tuti nem játszanak. Abban biztos vagyok, hogy az a jó nekünk a szezon hátra levő részére, ha Cou és Sterling a pálya közelében se lesz. Sturridge érdekesebb kérdés, neki sérülésből visszajőve elsősorban meccshiánya van, így ha a padon van és beáll 15-20 percre, még jót is tehet hétvégére. Lallana szinte biztos, hogy kezdeni fog, hiszen valakinek kell az LSC-ből, hogy a stílusunkból megmaradjon valami. Gerrardról később, szerintem kezdenie kell, hiszen róla szól a nyerjünk neki FA kupát dolog, hát tegyen érte. Borini: vele ugyan fogatlan a cápánk, de legalább nem halott, ezért kezdjen ő és ezért ne kezdjen sem Balo, sem Lambert, mert ők – főleg Gerrarddal elöl – sok (kevés – nézőpont kérdése) lennének. Szívem szerint a finoman fogalmazva nem túl kreatív Manq, Prof duót küldeném ki szárnyvédőnek és ha ez nem működik csereként még mindig lehet bedobni a kreatívabb Morenot vagy Markovicsot. Azonban Markovics érdekes kérdés, legszívesebben nem látnám a kezdőben, de mivel mostanában ő az, akit BR legkönnyebben és leghamarabb lekap a pályáról és ez úgy gondolom nem is fog változni, így őt nem kell fizikálisan annyira kímélni, mint a többieket tehát nem akkora baj, ha kezd most akár Prof, akár Manq helyett. Allennek kell ez a meccs, hogy fitt maradjon. Nem is baj, hiszen presszingben, passzolásban nem visszaesés Lucashoz vagy Hendohoz képest, sőt. Legutóbb Lucas maradt ki, most is ő a valószínűbb és logikusabb kora és szerelés mennyiségbeli pótolhatatlansága miatt. Tartok tőle, hogy BR nem fog hozzányúlni a védelemhez. Azonban ez az a meccs mikor a pincéből elő kell kerüljön Lovren, akit ha nem akarunk véglegesen elkönyvelni nekünk kevésbé beleférős drága bukónak, akkor játszatni kellene legalább ilyen alacsony prioritású meccseken, míg fel nem javul az önbizalma. Glent nem tartanám rossz ötletnek a Can-i támadó jobboldali CB szerepben. Ha a rosszabb esetet nézem, akkor Skrtelnek kell játszania, hiszen legutóbb ő maradt ki, míg Sakhonak azért csak ott van még a hátsérülése, amivel begyógyszerezve játszik mostanában.

steven-Gerrard-700-boots-634x504No és akkor beszéljünk Gerrardról. A szezon maradéka nála és a klubnál is nosztalgikus dolgokról szól. Különböző mérföldkövek eléréséről a soron következő a 700. lejátszott meccse a Liverpoolban lesz, amire külön cipőt is kapott már szponzorától. Hatalmas szó a klub gazdag történelmében: ő lesz a harmadik Callaghan és Carra után, akinek ez sikerül. De egyébként is ritkaság az ilyen sok meccses pályafutás főleg egyetlen klubban (eddig). Lassan aktuális lehet az is, hogy “csak” 2 gól kell neki, hogy God elé kerüljön a góllövő listán. Azt azonban nagyon nem szeretném, hogy a teljesen jogos Gerrard mérföldkő ünneplés az útjába kerüljön a jelennek. Ez alatt azt értem, hogy nem szeretném, ha tudatosan nem játszana ma, csak azért, hogy az Everton ellen ünnepelhessen. Mondjuk, elvileg van valami kisebb sérülése, ami miatt nem játszott hétvégén, de azt elvileg azért hagyta ki, hogy most elérhető legyen (nem vagyok teljesen biztos, hogy nem másról van szó). Azt hiszem, mind látjuk már, hogy Gerrardnak nem feltétlenül van helye a lehetséges legjobb kezdőnkben. Azt viszont tuti elfogadja mindenki már, hogy heti két meccsen sem Gerrardnak, sem a klubnak nem tesz jót, ha kezd. Az az egy meccs meg legyen inkább a mostani és az Everton ellen, ha szükség van rá akkor ugorjon be.

A jövőt illetően a legfontosabb hír, hogy Coutinho is új szerződést írt alá 2020-ig, a hírek szerint közel megduplázva a fizetését, ami így 70 ezer font körül alakulhat. Felkészül Sterling és rendben leszünk.