Képzelt Riport

Pre-Match-EPL-Liverpool-v.-Man-City-11-04-11.avi_snapshot_02.30_2011.04.11_20.24.06Egy Premier League rangadóról. A puszta tényeknél maradva vasárnap kora délután a Citeh csapatát fogadjuk az Anfielden, Hillsborough negyedszázados évfordulójának emlékhétvégéjén. Ennek köszönhetően az összes meccs Angliában 7 perccel később kezdődik az áldozatok emlékére. A tragédia emléke, a tabellán elfoglalt pillanatnyi helyünk és a meccs kavargó érzelmeket, gondolatokat kelt bennem. Kissé nagyon skizoid állapotot kiváltva. Ennek eredményét olvashatjátok a továbbiakban szurkolói énjeim Fanatikus Feri és Realista Roli vitájának képében.

Feri: Top of the League! We are Liverpool sa la la la la
Roli: Álljunk meg egy pillanatra a Citeh vesztett pontok tekintetében jobban áll.
Feri: Jaja. De ha most megverjük őket már nem.
Roli: Nem lesz az olyan egyszerű…
Feri: Mielőtt belekezdesz. Gondolj már bele, hogy a mienk a legjobb formában levő csapat. 9 meccse csak nyerünk. A tavaszi félévben még veretlenek vagyunk. 12gy 2d a mérlegünk.
Roli: Aha. Tudod te is, hogy minden sorozat jó vagy rossz megszakad egyszer. Ez a Citeh meg baromi erős. Az olajpénzeknek köszönhetően minden posztra akad két azonos képességű játékosuk. Rengeteg világklasszisuk van. Sokkal többet költenek játékosok vásárlására, bérekre, több bevételük van. Gazdaságilag is, keretileg is erősebbek. No meg most már edzőjük is van.
Feri: Ez mind igaz, de egy-egy meccsen nem ez számít. Egy meccsen meg lehet őket fogni. Láttunk már rá több példát is. Mi meg nagy formában vagyunk. BR meg egy zseni. Kitalálja a tutit.
CitehKlasszik4-4-2Roli: Oké, de a Citeh az erős keret mellé változatos taktikával tud kiállni a klasszik brit 4-4-2-től 4-4-1-1-n 4-2-3-1-n át a labdatartós 4-2-2-2-ig. Változatos stílussal is rendelkeznek, hiszen tudnak lasztitartósan játszani, de tudnak nagyon direktek is lenni pl. Navassal a szélen. A Barca ellen pedig láttuk, hogy ha arról van szó nem restek kiküldeni egy modern Ikarust.
Citeh4231Feri: Aha, de BR-nél nincs jelenleg változatosabb taktikus és stílusokat jobban keverő edző Angliában, de a világon sem tuti, hogy van.
masikverzioRoli: Ez igaz. Ha 4-4-2 szerűséggel jönnek nekünk, akkor egy jó kis 4-1-2-3 hatásos lehet és megnyerhetjük a középpályás csatát, viszont ha 4-2-2-2 akkor meg egy jó kis diamonddal megfoghatók, hiszen akkor úgyis mindenki középen fog tömörülni. Ez mind igaz. Csak nehéz lesz kitalálni, hogy mit is akar a Citeh. Tartok tőlük nagyon. Főleg ha nem akarnak nagyon támadni.
egyikverzioFeri: Áhh, úgyis támadólag fognak fellépni, mivel azaz alapjátékuk. Mondom BR kitalálja a tutit, ne parázz.
Roli: Legyen igazad, de jó eséllyel ez a meccs nem a taktikákon fog eldőlni.
Feri: Igazad lehet. A SaS szét fogja kapni szerencsétlen Demichelist.
Roli: Lehet, de azért a mi védelmünk is képes minimum furcsa dolgokat művelni. A Dzeko féle erőemberek levédekezése, no meg a rögzített szituációk továbbra is a gyengéink. Márpedig a Citeh ezekben jó, 18 gólt lőttek már ilyenekből.
Feri: Ok. A védelem nem a legjobb idén, de folyamatosan fel voltak forgatva a sérülések miatt. Viszont amióta stabilan ugyanaz a 4-5 ember játszik azóta sokkal kevesebb gólt kapunk. Egyébként is mi meg 21 gólt lőttünk rögzített szituációkból.
Roli: Jól van na. Látom ez kicsit parttalan. Egyébként is arra gondoltam, hogy ez a meccs fejben fog eldőlni. A mentális képességeken.
Feri: Az jó mivel BR és az a dilidoki, vmi Peters nevű, vagy ki. Ebben jók. Nagyon összekapták a csapatot és felpumpálták őket önbizalommal.
Roli: Ez igaz. De nem hiszem, hogy tudja pótolni a tényleges tapasztalatot ilyen kiélezett szituációkban.
Feri: Arra ott van a közönség. Félelmetes hangulat lesz az Anfielden. Zengeni fog a Stadion. Éneklik, majd hogy 
Roli: Épp ez az amitől tartok. Nálunk nincs meg a tapasztalat ebben sem BR-nél, sem a klubnál és a játékosok döntő többségénél sem. Ilyenkor, ilyen hangulatban könnyen megremegnek a lábak. Ellenben a Citeh tele van profikkal, akik sokszor voltak ilyen szituációkban és többször meg is csinálták.
Feri: Várjunk csak azt mondod megnyerhetjük a bajnokságot?
Roli: Nem, nem ezt akartam mondani. Tudom, hogy a végső bajnoki helyezés nem a rangadókon dől el, hanem, hogy kisebbek ellen mennyi pontot szerzel. Viszont most ettől a meccstől nehéz lenne elvitatni, azt a tényt, hogy aki nyer annak a saját kezében van a sorsa. “Csak” meg kell nyernie a meccseit és akkor nem kell a többiek eredményeit nézegetni. No ilyen szituációban, ilyen meccsből van nálunk kevés tapasztalat.
Feri: Aha, szóval ha nyerünk a saját kezünkben a sorsunk. Egyébként nincsenek is olyan nagyon kevesen, Johnson volt már bajnok a Dinamóval, Touré az ágyúsokkal és a Citehhel, Suárez az Ajaxxal, Sturridge szintén a Dinamoval, Sakho a PSG-vel, Aly baba a Portoval, Skrtel a Zenittel. Gerrard is volt kétszer már bajnoki címért versenyfutásban a végén.
Roli: Na jól van. Vicceskedhetünk. De gondolj már bele, hogy mennyi volt közülük kulcsember? Milyen komolyak voltak ezek a címek? Már is nem olyan szép a kép, mint lefestenéd. Egyszerűen nem lehet ebbe a keretbe belemagyarázni, hogy nagy tapasztalata lenne a véghajrában a bajnoki címért folytatott csatákban. Márpedig ez komoly versenyhátrány.
Feri: Azt elfelejted, hogy nálunk cserébe más van. Fiatalos lendület, akarás és hit. Ezekkel lendületből behúzzuk ezt a meccset és a hajrát is.
Roli: Nem lehetetlen, de az a baj a fiatalos lendülettel, hogy ha egyszer megtörik, akkor megtörött. Nincs mit tenni. Ha baj van, abból nem fog ez a lendület meg fiatalosság kihúzni, akkor és oda tapasztalat meg rutin kell. Abból meg mint tudjuk nincs sok.

1143 Feri: No mindegy. Kicsit elkalandoztunk. Visszatérve a meccsre, nem tudom elképzelni, hogy hazai közönség előtt, Hillsborough emlékfordulóban ne csapjuk meg őket.
Roli: Ismételgetjük önmagunk, mert szerintem pont ez az ami össze fogja nyomni a srácokat és nem felszabadult játékot fog eredményezni, hiába még most se és győzelem esetén sem a mi fiaink a fő esélyesek.
Feri: Igazad van, ismételgetjük önmagunk. Azt mondom tippeljünk a meccsre és a végső helyezésre.
Roli: Ugyan utálok fogadni, de legyen.
Feri: Szerintem nyerünk a SaS berámol három gólt, így 3-0-ra és a végén behúzzuk a bajnoki címet, annak bizonyítékául, hogy csodák léteznek.
Roli: Szerintem. Szoros meccsen a védelmek csatáján 1-2 lesz oda. A végén meg a realitás győz és 3. helyen végzünk.

Valaki mondja meg kinek van igaza!