Körülnéztünk a szomszédoknál

Az euforikus hangulat ellenére egy pillanatra sem téveszthetjük szem elől riválisainkat, ezért ennek szellemében körülnéztünk a Premier League kollektív háza táján. Sőt, nemcsak bámultunk a semmibe, el is hoztuk az elmúlt hetek legérdekesebb híreit, amelyek valamilyen oknál fogva kevés reflektorfényt kaptak. Hajtás után az objektivitás és száraz tényközlés épületes példái következnek, szép tömött sorokban.


Carragher szerint Nani színészkedett

A vasárnap megrendezett Liverpool – Manchester United rangadó egyértelmű játékképének tényével egyik oldal szurkolótábora sem vitatkozott. A harcok nem is ekörül, sokkal inkább Carragher horrorbecsúszása körül lángoltak fel. A liverpooli védő a félidő hajrájában mészárolta szerelte le veszélyesen Nanit, akit később hordágyon kellett levinni. Az eset kapcsán Carraghert is megkérdezték, ám a BBC kétségbeesett riporterei egy szót sem értettek a tősgyökeres vörös válaszából: állításuk szerint az elején még el-elcsíptek pár szót, ami hasonlított az angol nyelv egy 13. századi alfajára, ám a beszélgetés előrehaladtával ezt a fonalat is elvesztették. A szinkrontolmácsként helyszínre siető Gerrard elmondta, társa szerint Nani csak megjátszotta sérülését, és becsúszásának nincs köze ahhoz, hogy a portugál lábának darabjait egy teszkós szatyorban vitték a hordágyon fekvő után. A United némasági fogadalma miatt nem tudta kommentálni Phil Dowd teljesítményét, ezért csak Egervári Sándor: A szakma című kortárs munkáját küldték el az FA-hez.

Gary Neville tesztelte a PES 2011-et

hiányzott neki

A nemrég visszavonult védő újabban játékokat tesztel, így jutott el a Konami fél éve kiadott programjához, amelyet játékosberkekben jobbnak tartanak az EA közismert sorozatánál is. Az exmanchesteri elmondta: habár személyesen közelebb érzi magához a Mortal Kombat darabjait, úgy döntött, kipróbál valami egészen újat, ahogy ő fogalmazott, “valami olyat, ami eddig a szakmámon kívül esett”. Egy hetet töltött el a programmal, amivel kapcsolatban mindent rendben talált, csupán pár észrevételt tett a fejlesztők felé. A rövid listát itt közöljük:

“-Nevetséges bírók, legkisebb pöccintésre pirosat adnak

– Nincs külön “Törd el egy liverpooli lábát”-mód

– Hiányzó tömegverekedések

– A játékosok túl sokat foglalkoznak a labdával, és keveset a bokákkal

– Én hol vagyok????”

A japán fejlesztők válaszlevelükben elmondták, a játék elkészítéséhez 9000 órányi videóanyagot elemeztek, profi focistákat kértek fel, edzőket kérdeztek meg, és bíróktól kértek tanácsot. Kiemelték, ezen előkészítő munkájuk alapján ők a programban megjelenő labdajátékot tartják focinak, majd udvariasan megjegyezték, hogy ő (Neville) már visszavonult.

Arséne Wengert megviselte csapata gyenge szereplése

A több angol lap által február hétmérföldes lúzerjének megválasztott francia szakember már sehol sem érzi magát biztonságban. Felesége szerint magában beszél, és az utóbbi időben Cesc-nek szólítja. “Múltkor megkérdeztem tőle, hogy nincs-e kedve Curlingezni. Erre nekem támadt egy baltával és elkezdett ordítozni velem, hogy “NINCS KAPUSKÉRDÉS!!”, egyszerűen nem lehetett leállítani. Egyetlen szerencsém, hogy a takarítónk higgadt maradt, és megtalálta a férjem “Thierry Henry ultimate compilation” kazettáját. Innentől már kezesbárány volt.” Szegény embert az ág is húzza, mondhatnánk, hisz a Carling Cup döntőt elvesztő csapat a Nou Campban is vereséget szenvedett, így búcsúzott a BL-sorozattól is. Sőt, Pep Guardiola, a Barcelona edzője tovább borzolta a kedélyeket múlt heti nyilatkozatával: szerinte Jack Wilshere legfeljebb poháralátét lehetne a katalán klubnál. A kijelentés hallatán, valamint a mérkőzés eredménye miatt Wenger egyik pillanatról a másikra elsírta magát, és információink szerint azóta a szobájába zárkózva beszél játékmackóihoz.

torres győzelmet győzelemre halmoz

Az átigazolási szezon nagy meglepetése, fernando torres, hosszú várakozás után végre új csapata élére állt. A Chelsea meccset meccs után nyer, gyakorlatilag senki sem tudja megállítani a londoni klub Tarcsikettőmegyebé-Ligában indult ificsapatát. Carlo Ancellotti is elismerően nyilatkozott: “nemrég jártam az U14-esek edzésén. Ez a spanyol srác messze kiemelkedik közülük. Arról nem is szólva, hogy baszki végre nem kell kerülgetnem az első csapatnál, mert…” – a mondatot már nem tudta befejezni, mivel egy vörös pont jelent meg homlokán. A kékekkel kapcsolatban meg kell emlékeznünk egy kevésbé vidám hírről is: Ray Wilkins, a csapatot őszig szolgáló másodedző, március 3-án, hosszú küzdelem után elhunyt. Az orvosok szerint halálát röhögőgörcs okozta.

Kolo Touré társai ellen vallott

nem akart rosszat

A nemrégiben kábítószerre utaló, pozitív A-mintát produkáló focista végre kitálalt: elmondása szerint a Manchester City öltözője egy “bűnbarlang”, ahol “csak a szórakozás” jár a focisták fejében. Hangsúlyozta, bizonyítani tudja, Carlos Tevez a nyakmelegítőjében csempészett be Playboy-posztereket (az UEFA sem tétlenkedett, betiltotta a gyanús ruhadarabot), David Silva a csapatnál indexre tett Cosmopolitan 1975-ös számait rejtette el több alkalommal a testnyílásaiban, míg saját testvére, Yaya Touré, nemegyszer gumimacival kínálta a kerettagokat. Az incidensről megkérdezték Mancinit is, aki elmondta, szerinte ez is csak az összetartást és győzni akarást bizonyítja. A BBC stábjának kérdésére (mi történt pontosan) Mario Balotelli csak annyit tudott válaszolni, hogy “ki a szar az a Mancini?”. A riporter erre már nem igazán tudott mit reagálni.